VALBORG IDAG


Kl. 17:09
Kvällens sista inlägg. Jag, Andreas & Joline firar denna valborg tillsammans med Josefine, Simon & Jimena. Det ska bli jättetrevligt och... gott! Godis, chips, tacos. ÅH, ljuvliga mat. Josie lägger Jimena nu. Jag ska kila.

Ha en trevlig valborg alla läsare.

Bilder & Jolines framsteg



I morse åt Joline ett helt mål från nappflaskan med min bröstmjölk i. Det går bra så länge hon får ligga själv och jag sitter bredvid. Har jag henne i famnen vill hon bara äta från mig. Jag blev så stolt när hon helt plötsligt tog den & fattade sugtekniken. Men det var inte det enda som hände, hon vände sig från rygg till mage också & det var första gången. Stolt som få blev jag när hon låg där på mage med ansiktet i golvet och knorrade, världens bästa Joline. På fredag blir hon fyra månader och under dessa fyramånder har det hänt en massa, hittills har hon varit tidig med det mesta. För någon halvtimme sedan satt hon själv på golvet med händerna som stöd i marken. Hon sitter inte så pass bra att jag vågar lämna henne eller så, men hon sitter en stund själv.

I går promenerade jag & Josefine, här är några bilder från det:

image430
image432
image433
image434
image435
image436
image437

Sola med mamma



Josefine & Simon firar 3 år tillsammans i dag, GRATTIS VÄNNEN!
.. Och det betyder att jag inte har någon solkompis i kväll för att de ska såklart ha det mysigt & fira hemma. Så jag ringde mamma och hon ville följa med. Nu är det ju så soligt & varmt ute så det här är antagligen den sista gången jag fusksolar. Skönt att bli brun & känna sig fräsch i allafall. Nu är ju sommaren här känns det som, snart kommer det säga pang och så har alla blommor blommat över. Väntar på att mammsen ska bli klar sedan ska vi gå.

Joline är hemma med A. Innan jag gick åt jag morötter med dipp, såååå gott! Jag känner mig så nyttig när jag äter det i stället för godis & chips. Jag & Josie har pratat om att börja simma hur länge som helst men det har inte blivit av än. Det känns som om det är dags att börja nu. Väldigt dags.

Nu ska jag gå..
I morgon bitti kommer Josefine och Jimena över till mig. Vi ska baka tårtbottnar (sockerkaka) och göra tårta till i morgon kväll. Vi ska också handla mat och godis och annat gott till kvällen. Ser fram emot en lugn och skön valborg med min bästa vän.

J & J



Två helt underbara, perfekta tjejer!
Det skiljer ca. 4 månader på Joline & Jimena, men de ser lika stora ut. Joline är lång för sin ålder & Jimena är väl kort/medellång för sin ålder, så de är nästan lika stora. De skiljde ju nästan 1 kg och 6 cm i vikt & längd vi födseln så det är ju inte så konstigt. Båda två följer sina kurvor..

image429

Vägrar liggvagn



För några veckor sedan tog jag bort mjukliften från Jolines vagn, det började att bli för trångt & varmt för att det skulle vara skönt för henne. När liggdelen var borta kunde jag ju välja att ha henne halvsittandes också. Nu har hon fått smak på det & vägrar att ligga i vagnen. I går skrek hon tills hon tappade luften när jag hade vagnen liggandes. Jag får helt enkelt vänta tills hon somnat halvsittandes och sedan fälla ner den till helt liggande. Det är så kul att se hur mycket vilja hon har! Hon vet verkligen vad hon vill. Undrar just vem hon fått det i från..

I går kväll badade jag min älskling och masserade henne efteråt. Sedan försökte jag få i henne mat men hon var så trött att hon inte orkade äta. I natt sov hon bra & vi vaknade som vanligt i morse utav Jolines eget språk "gaaah, la, goooo, aaaaaaaaa, bööööööööööö" så både jag och A gick upp. A skulle ju till skolan men han hade inte behövt gå upp riktigt än. Sötnosen.

I dag ska jag träffa Josíe & Jimena, vi ska promenera i det vackra vädret. Det är så skönt ute. Jag tog Joline i bärselen i dag och hon fick sitta framåtvänd en stund. Det tyckte hon var skönt! Hittade ett par vita solbrillor som jag ska köpa senare i dag..

Kort inlägg



I dag har vi varit på unga mammor & gått på stan i örebro, som vanligt på måndagar. Jag handlade en jättecool, grön present till Jolines kusin! Jag tror att han kommer skrika "Raaaaaaaaaaauuuu" när han öppnar den. Joline fick ett linne med volang. Förra veckan shoppade jag massa sommarkläder till Joline, sätter in bilder på det när internet kommer tillbaka. Vi har inte beställt det än..
Gick på stan med en tjej från unga mammor och hennes son. Jag köpte glass och kände mig somrig trots det ganska gråa & blåsiga vädret. Det var varmt i luften i allafall! I morgon vet jag inte vad vi ska hitta på, promenera med Josie och Jimmot kanske, om de inte har några andra planer. Hoppas att det blir fint väder. På ondag är det ju valborg och vi ska fira med Josefine & Simon. Antagligen åker vi till någon brasa och på kvällen ska vi käka tacos.

Jag är hemma hos mamma & lånar dator nu, väntar på Josie som kommer och ska promenixa med mig och Jollis. :) Joline vägrade nyss att somna så hon sitter här i min famn och försöker desperat att äta upp tangentbordet. Nu skajag kila, inlägget blev inte så kort trots allt.

Snott från Josie

Hur många barn har du?
En liten dotter.

Vad heter hon och varför heter hon så?
Därför att Andreas kom på det samma kväll som hon föddes. Jag ville att vi skulle bestämma ett namn på en gång men A ville inte veta av något utav mina förslag. Jag sade Jolie då sade han Joline och det fick hon heta!

Vad skulle hon hetat om hon var det andra könet?
Vi var inte överens här heller. Jag ville Zion, James eller Angelo. Andreas ville Sammy. Jag vet inte vem som hade vunnit den kampen. Inte någon utav oss kanske. Det hade antagligen slutat i katastrof med ett jättevanligt namn.

När föddes hon?
Den 2 januari 2008

Vad vägde hon när hon föddes?
3890 g, en stor tjej!

Hur lång var hon när hon föddes?
De mätte henne till 51 cm, men 10 dagar senare var hon 57 cm. Barnmorskan gjorde en bedömning att hon antagligen var 54 cm när hon föddes. Lång och smal var hon!

Hur lång tid tog förlossningen?
ca. 11 timmar från första värken, alldeles lagom.

Tog ni reda på könet?
Nej, det gjorde vi inte. Fast att jag tjatade & tjatade. A ville att det skulle vara en överraskning.

Hur länge ammade du?
Joline är ca. 4 månader och jag ammar fortfarande.

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
15.

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
16.

Hur ofta är du barnledig?
När jag är på lektioner, ca. 6 gånger i veckan och någon kortis när man springer på ett ärende då och då.

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Ja, absolut. Tre stycken till kanske..

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Någonting fint, men jag har ingen aning om vad för jag och käraste A kan inte komma överens.

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Ja, vissa delar av föräldraskapet i allafall. Men känslan av att hålla barnet första gånger kan inte beskrivas. Det måste upplevas.

Min gumma


Joline blir så rastlös så fort vi inte gör någonting. I morse satt hon och gnällde i min famn, jag fick komma på nya ljud och rörelser hela tiden för att inte tråka ut henne. Och allt funkar bara en gång. Hon skrattar ordentligt till olika saker men aldrig samma sak två gånger. Vårat lilla charmtroll!

A jobbade i går. Jag och Joline var hemma hela dagen (första gången på länge tror jag) för vi brukar ju oftast gå ut och göra någonting. I går gick vi tur & retur till ICA men på den korta vägen träffade vi massa bekanta som jag pratade med, bla. Cissi en gammal kompis. Det var kul.. På kvällen gjorde jag i ordning kyckling, ris & champinjonsås till A kom hem. Vi skulle egentligen äta fruktfat som vi skulle doppa i smält choklad men det orkade vi inte.

Nu är vi hemma hos Jolines farmor & farfar. Det är skönt att se att hon inte är lika blyg. Nu kan hon vara hos de flesta en kortare stund utan gnäll, är hon mätt & pigg funkar allt kanonbra. I morgon åker vi nog in till unga mammor och går lite på stan. I fredags vann vi 500 kr på en lott. Jag blev jätteförvånad för man förväntar dig ju inte att vinna..

Joline är snart 4 månader, var tar tiden vägen?

En sommrig Jollis!


image425
                     image426
image427
image428

Mimmi, Isabelle, Moa & Joline, Lisa!

Tjejerna från min föredetta klass SP1C på Rudbeckskolan.


Mammas älskade Joline



Bilder på Joline från mormors dator. (På dessa bilder är hon lite mindre..)

image418
image419
image420
image421
image422
image423
image424

P l u g g aaaaa


Jag har hur mycket som helst att göra nu, i alla ämnen. Har fortfarande inte gjort mitt första matteprov, jag drar ut på det i stället för att bara få det överstökat. I svenskan ska jag skriva ett specialarbete om Scientologi, Scitzofreni eller alkohol - har inte be snart bestämt mig. I engelskan är det snart nationella proven och pararellt med det ska vi göra ett vanligt prov. Det känns inte som om jag kommer att hinna men det gör jag säkert, det brukar alltid lösa sig. Jag kommer väl att sitta den 29/5 och plugga som en dåre, den 30/5 ska nämligen ALLA uppgifter vara inlämnade.

I dag har jag haft engelska på förmiddagen, Joline var hos mamma. Hon har varit gnällig och trött hela dagen, nu har hon äntligen somnat här på en filt på golvet. Skönt! Jag sitter hemma hos mormor och använder datorn (vi har ju inget internet) och jag är i behov utav att hitta information till mitt arbete och skicka uppgifter till både svenska och engelskaläraren. Vi har ätit köttbullar & makaroner och nu dricker jag smoothie. Ska återvända till pluggningen. Det finns ju som sagt en hel del att göra.

I kväll ska jag försöka städa hemma och lägga mig tidigt för jag ska tvätta i morgon bitti, A jobbar hela dagen i morgon. Vi får se vad jag hittar på..

På valborg ska vi träffa Josefine och Simon i allafall.


Jolines senaste framsteg



Joline gör framsteg hela tiden. Just nu håller hon på och kämpar med att ta sig från rygg till mage. Än så länge har det inte gått så bra, hon kommer inte hela vägen eftersom att en arm är i vägen. Hon vill sitta själv på golvet (när vi håller i henne) eller stå hela tiden. Hon kan faktiskt sitta själv i några sekunder, 10 är rekord tror jag, men då är hon ju inte ens 4 månader än. Det känns som hon vore äldre, människor man möter säger jämt att hon är så himla stor. Är hon verkligen så himla stor? Jaja, hursomhelst så är hon min lilla älskling.

Lägga golv



Äntligen ska mamma & David lägga parkettgolv i Jolines lilla "rum", det kommer att bli så fint. Förhoppningsvis målar A spjälsängen och byrån i helgen också så rummet kanske står klart nu på söndag! Ska bli så skönt att slippa ha skötbordet i sovrummet överbelarmat med saker, jag har knappt använt det.

I dag har jag varit på två lektioner, mamma och mormor har haft Joline varsin gång. Nu är jag hemma hos mamma och ska äta några mackor, sedan ta en promenad. Kan inte sluta tjata om det fina vädret, känner mig så sommrig och fin i dag. Svarta tights, röd runika och stora solbrillor!

Joline, mamma älskar dig.

hjärta till dig, J


image415
image416
image417

Hos Josefine & Jimena..



Strålande väder i dag också.. Skönt! Jag var ute på morgonpromenad med mormor. Vi gick förbi affären två gummor, mormor köpte paket till mig och jag övertalade henne att köpa en superfin klänning. Vi hoppade även in på Thomas kläder och jag köpte en ceriserosa mjukisdress, också jättefin! Passar så fint när man är brun och det är jag nu, jag och Josefine fuskade nämligen i går, vi solade solarium.

Nu är jag hemma hos Josie och Jimena, jag hade med mig en mangopuré till Jimena för det är hennes favvis! Nu ska vi käka snabbpizza som man tillagar i ugnen och kolla på days. Sedan blir det promenad i solskenet och kanske en fikapaus nere vi skön. Jag ska nog bjuda Josefine på fika, haha, den iden fick jag nu. 

Joline sitter här bredvid mig i Jimenas babysitter, hon har fått en napp av Josefine som Jimena vägrade att suga på. En jättefräsig napp som är spetsig. Hon ser ut som en vampyr det lilla trollet. På tal om vampyr så skymtar man lite vitt utav Jolines andra tand eller hörntand (vet ej vilken utav dem eftersom att den taggiga, pyttelilla spetsen sitter mittemellan)



Utmanad

Jag blev utmanad av Jennystefan.blogg.se

1. Hur länge har du bloggat?
Jag började någon gång under sommaren 2007, juli tror jag.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
Jag läste några bloggar och brukade klicka runt bland mina vänners bloggar. Tyckte att det var roligt att läsa men jag var väl inte sådär jätte intresserad..

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Det minns jag inte! Men jag minns att de två första bloggarna jag började att läsa kontinuerligt var josephinelofborg.blogg.se och sofiavernersson.blogg.se

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Inte så bra.. haha ;p Ni kan ju läsa dem själva så förstår ni.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
3-4 stycken. Josephines, Josefines, Sofias och Emelies.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Alla är dagboksbloggar. Kollar in hos Kenza någon gång men inte så ofta och hon är ju modebloggare.

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Josephinelofborg.blogg.se är väl kanske inte så fruktansvärt olik mig till personlighet men just nu lever vi våra liv på två helt olika sätt. Det är kul att läsa om hennes shopping, NY-resa, partaj.. Ja, sånt som inte jag gör!

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Josefine såklart! Hon är ganska lik mig och hennes blogg gillar jag.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Vet inte.. har inte brytt mig om att fråga. Mormor läser och gillar den i allafall, så mycket vet jag.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag vet inte.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag försöker att vara ganska privat. Skriver främst om mig och Joline men eftersom att Andreas, min familj och mina vänner är en del utav mitt liv nämner jag dem självklart i bland. Jag blir mer och mer privat ju längre tiden går. I början skrev jag mer om Andreas, vårat förhållande och familjen. Jag har satt upp nya gränser för mig själv.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Sex, stora bråk, Andreas svagheter, familjeproblem.. Det finns en hel del och andledningen är att jag inte vill hänga ut personer som står mig nära. Jag skulle kunna blotta mig och mitt liv, men jag måste ju faktiskt ta hänsyn till mina närstående som faktiskt inte valt att vara en del utav den här bloggen.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Inte alls.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg?
Inte lära känna kanske. Det beror sig på vem som skriver. Är det någon som verkligen blottar sitt liv och är sig själv, så kanske. Mig kan man däremot inte lära känna enbart genom att läsa min blogg.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Det har jag inte gjort.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, kanske. Fast mest för personer som inte valt att blogga men som nämns i en/flera bloggar.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Jag har inte blivit sårad eftersom att personer som skriver inte vet så mycket om mig/mitt liv, de kan ju alltid tycka & tänka men varför ska jag ta åt mig?!

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej, inte som jag kan komma på nu.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Tycker inte att det finns några nackdelar.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Kanske. Det visar sig..

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Absolut, bloggare blir ju mediaprofiler, så vissa är väl redan med och påverkar.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
En plats att ventilera sig och skriva av sig, det har gjort mig glad. Men mest skriver jag för Jolines skull, det är ju hennes blogg som hon ska få sen när hon blir äldre.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Underhållande att läsa om andras vardag.

24. Nämn 4 bloggare som du vill ska svara på enkäten
Josefine Larsson, Josephine lofborg, Sofia vernersson och Freijas mamma Caroline.

SOMMAR



Det är hur varmt & fint som helst ute. Jag och Joline är ute på morgonpromenad. Först var vi på bibblan och kollade i NA om det var några från föräldragruppen med i HEY BABY, en tjej från föräldragruppen var med i går med sin lilla Cornelia. Nu sitter jag hemma hos mamm, Joline ligger och sover. Mamma är på jobbet men jag passade på att skriva ett inlägg eftersom vi inte har något internet.

I går åkte jag och Joline med 9 bussen in till Örebro. Träffade Anna & Nicole på bussen så jag pratade med dem, sedan gick vi tll Rudbeckskolan och jag rensade mitt skåp. Lämnade mina böcker till Mimmi som skulle lämna dem vidare. Skönt att ha det gjort! Utanför skolan träffade vi Emmy och Ellen så vi tog sällskap med dem till unga mammor där jag stannade över lunchen och käkade tacopaj. Sedan hörde Nicole av sig för att hon hade slutat skolan så vi gick på stan. Det blev en hel del shoppat till Joline, klänningar, solbrillor, solhattar.. De hade så mycket fint att vi inte kunde bestämma oss. Jag hade inga pengar med mig i går, men jag tog ut sen så Nicole fick med sig dem och ska hämta ut allt i dag.
På kvällen åkte vi hem till min morbror och firade hans tjejs barn Evelina som fyllde 9 år. Jag åt mängder med marängtårta och kakor. Joline var så glad och nöjd hela tiden. Det är så enkelt att ta med sig henne nu och så skönt att slippa bylsa med massa kläder. Nu räcker det med kofta och mössa, såååå skönt!

Jag hade blivit utmanad så i nästa inlägg ska jag göra den.

Tråkigt väder


I dag är det grått och trist.. Igen! Jag hade hoppats på fortsatt fint väder, det är så härligt med långa barnvagnspromenader i solen. I går kväll var jag ute och gick med Nicole. Det var trevligt. Joline är inte alls lika blyg och mammig längre. Hon var glad och jollrade hela tiden när Nicole höll i henne. Känns skönt att hon är tryggare nu.

I dag är vi hemma hos Jolines farmor och farfar. Joline ligger och sover på deras säng. Jag ska hem snart för A ska fixa sin bil och farmor ska till jobbet, de andra ska också åka i väg. Hemma är det städat och fint i hallen och köket, vårat sovrum är KAOS men jag tänkte städa där när jag kommer hem. Vill sola i kväll och jag hoppas att A kommer hem så att jag hinner i väg och kan göra det. Känner mig så blek och tråkig. Solar inte ofta, det blir någon gång i månaden. Alla gånger jag skriver här på bloggen att jag ska och sola kommer det någonting annat i vägen. Men som sagt, i kväll ska jag verkligen försöka komma i väg.



Inget internet


Nu har vårat internet försvunnit, så det här inlägget skriver jag från mammas dator. Jag och Joline kom nyss hit, mamma ska vara barnvakt när jag är på lektion. Har först engelska, sedan svenska & på eftermiddagen ska jag till min gamla barnmorska på efterkontroll (kontroll efter förlossningen..)

I går hade jag engelska & sedan var jag hos tandläkaren och lagade ett stort hål. Det kändes kan jag säga, var första gången jag lagade ett stort hål. Joline var hos mamma hela tiden. Hon var nöjd & glad, det är skönt att det funkar så bra.

Nicole kom hem till mig på kvällen och hälsade på, vi tog en lång promenad i det underbart sköna vädret! Jag älskar att våren har kommit nu. Det är varmt och skönt. Nästa vecka ska det bli ännu varmare enligt väderprognosen, jag hoppas det. Snart är det slut på terminen och vi får slutbetyg.

Nu ska jag gå och äta frukost.

Ett tal till mitt bröllop


Till fredagen förra veckan hade vi som uppgift att skriva ett tal till en bästa väns bröllop, talet skulle vi redovisa inför klass & det skulle vara högst 3 minuter långt. Vi hade bara en dag på oss & jag skrev talet på morgonen några timmar innan lektionen. Ett tal till Josefine. Josefine skrev ett tal till mig, det var så otroligt fint. Jag tänkte skriva en del ur Josefines tal.

"Åh, min underbara vän! Nu när vi känt varandra i snart ett år och gått igenom varandras svårigheter så har jag minsann endel att säga till dig!  När du gör någonting lägger du ner din själ i det och ger inte upp förren det är precis så som du vill. Samtidigt tänker du på ett moget och vuxet sätt och innan du gör din sumering av saker och ting, har du sett det hela från alla möjliga håll och kanter. Det finns många saker du är bra på och det ena är att tala! Du kan tala fort och du kan tala långsamt, du kan tala hetsigt och du kan tala känslosamt, utan att någonsin vika en tum från medvetenheten om VAD du talar om. Tro mig, jag skulle inte vinna en diskussion med dig vare sig du hade rätt eller fel. Jag tänker önska dig all lycka i livet och lova dig att jag alltid kommer att vara vid din sida, när du än behöver mig. OCh du förstog nog, att det var dig jag pratade om, Jasmine Magnusson. "

image411

05:22


Kl 05:00 vaknar jag utav att Joline ligger & gurglar och pratar i sin säng. Jag ligger kvar en stund och lyssnar på henne tills hon börjar gnälla & passar på att gnälla och sucka lite när jag går upp med henne, det är ju kolsvart ute. Matar henne vid kvart över och hon somnar om i min famn. Men hon bajsar också, det bara bubblar och smäller i hennes blöja. Hon vaknar till & jag fick byta. Nu ligger hon här på filten bredvid mig och äter på sin röda bitring. Inte är hon morgontrött i allafall, hon är så pigg & glad nu.

Josefine kom hit i går med Jimena på armen för det var lite kaos. Plockade undan i vardagsrummet & köket och lyssnade och förstod. Jag lekte & busade med Jimena som försökte krypa. Hon lyfte upp rumpan i luften flera gånger och lät roligt. Gullunge! Joline och Jimena, lika med bäst.

Joline ser galen ut, hon höll på och lät & försökte äta på A i går när hon var hungrig.

image402
image403
image404
image405

Jimena

image406
image407
image408
image409
image410

Storhandling



I dag har vi varit & storhandlat för två veckor. Köpte godis & chips som vi ska smälla i oss nu. Jag har gömt godispåsen för Andreas för jag vill att vi ska dricka te och äta mackor innan!

Jag mår pissigt, är sjuk med feber, har magkramper och ont i kroppen. Känner mig mör och emlig, det finns tyvärr ingen tid till att vila upp sig och bli frisk. Det är bara att köra på. Vardagen har sin gilla gång. Joline har varit väldigt skrikig och gnällig idag och det är ju typiskt, nu när jag är sjuk. Hoppas att hon inte blir smittad.

TACK Josefine & Jimena, för att ni finns.

En pyjamasbild


En bild på älsklingen i sin pyjamas.

image401

Ett ljus

Ett ljus lyser i mitt fönster. För Engla & alla andra godhjärtade människor.

image400

Jimena, du är speciell för Jasmo.


Ett inlägg tillägnat mitt blivande gudbarn:
Jimena Aurora Simoné Larsson

image398


Jag glömmer ALDRIG sms:et som Josefine skickade till mig på morgonen den 13 september kl. 05:59. Vaknade utav pipet & förväntade mig att Josefine skulle skriva att de var på väg till BB. Senast jag talade med henne var sent på kvällen och då hade hon knappt värkar, hon kunde tala i telefon med mig utan problem. Hon sade att det säkert inte var någonting på gång. Jag blev mäkta förvånad och överväldigad när jag yrvaket börjar läsa följande:

" Det gick jätte fort och vi åkte ambulans in och det gjorde jävligt ont och jag är kissnödig!
Hon är helt underbar =) "

Jag minns att jag sprang upp och dunkade på toalettdörren, för A var där inne och duschade. Han öppnade och jag berättade att det var klart, att Josefine fått sin bebis. Jag berättade det om och om igen.. Sedan kom mamma upp och jag sprang runt som i extas och rabblade upp vad som stått i sms:et ett tiotal gånger. Hjärtat växte och växte, jag var så stolt, så nyfiken, det var en så obeskrivlig känsla. Jag hade inte förväntat mig att känna så som jag faktiskt gjorde. Men Jimena kom först & det var lixom henne vi väntade på. Varje dag när vi skildes åt sade vi att i kväll händer det.

Och aldrig ska jag glömma när jag fick se dig första gången, Jimena. Så liten, en liten tummelisa. Mörkt hår och små, små händer. Du var så söt. Och hostade fostervatten. Jag vågade inte hålla dig, du såg så liten och ömtålig ut. Du gnydde så sött, du var så söt. Åh, vad jag kände mig stolt! Över både dig och din mamma och din pappa. När jag gick i från BB var det med stora, stolta steg. Jag bar huvudet högt den dagen, Jimena. Ringde till både Andreas och Fredrik & Mamma när jag var på väg därifrån. Minns inte vad jag sade med jag minns att jag var överväldigad.

Jimena, jag finns här för dig.


Kolla bilder på Joline i förra inlägget.


måndag i g e n


Veckorna bara springer i väg..

I dag har vi varit i örebro på unga mammor. Jag blev intervjuad av några studenter som skulle skriva sin C-uppsats, de skulle göra en utvärdering utav verksamheten unga mammor & pappor. Vilken intervju! Väldigt många frågor och lång tid tog det. Joline var så go & glad, hon charmade dem såklart.
Vi åt gott också, Rebecca lagade fläskfilé och potatisgratäng. Till efterätt åt vi kladdkaka med vit choklad inuti. Riktig måndagslyx. En tandhygeinist var där och informerade om barnens tänder, vad de ska/inte ska äta och hur man ska sköta dem. Joline fick en rosa tandborste som hon provade redan i kväll. Inte för att borsta tänderna dock men för att klia på de som snart ska komma upp.

Josefine & Jimena kom hit en snabbis nu på kvällen. Mysigt och trevligt som vanligt. Vi ska träffas i morgon och ta med oss våra tjejer på bibliotekskunskap (svenskalektion) vi får se hur det går. Hoppas på att Joline antingen sover eller är nöjd, men det är hon ju oftast.

image393
image394
image395
image396
image397

Kattunge


I dag följde jag med mamma & Amelia till Örebro, de skulle kolla på Amelias julklapp, en kattunge. Ni som har läst min blogg ett tag minns kanske inlägget med katten Missla, tyvärr blev hon borttingad av en annan. Nu, äntligen, ska Amelia få sin kattunge. Hittills har hon inte hittat någon hon velat ha men nu hade örebro katthem fått kattungar som var så söta! Mamma har lämnat in adoptionsansökan, så nu hoppas de på att få ta katten. Om 3 veckor anländer den. Min favvis hette Strössel och var svart & vit. Underbart söt! A vill dessvärre inte att vi ska ha något djur.

Jag har precis tagit mig en paus från städningen. Har städat fram hallen & vardagsrummet, som knappt syntes för alla saker. Det blir mycket saker när man har bebis.. (jag skyller på det!)

Har inte haft några nya batterier till kameran, så jag har inte kunnat lägga in dagsfärska bilder. Ska köpa batterier i dag eller i morgon, nu ska jag återgå till städningen, sedan matte.

Den här kattungen hittade jag på blocket förut. Jag älskar katter! Den här bilden är alltså inte på Strössel. Men ack så söt. Skulle önska att jag fick ha en liten kisse, tyvärr får jag nog nöja mig med en guldfisk.

image392












Lördag

image391

Nu ska jag & Joline gå ut på promenad. Promenera förbi mormor & kolla om hon är vaken. A är och jobbar hela dagen så vi får sysselsätta oss själva. Skulle behöva städa men det kan hända att jag struntar i det. Vill vara med Joline i stället, hon kan behöva uppmärksamhet, jag har lagt så mycket tid på skolan den senaste veckan.

Puss på dig älskling!

Kolla jämförelsebilderna på Joline i förra inlägget.

Joline, liten & stor.

Två bilder på Joline i hello kitty! klänningen. Den första bilden är tagen när hon är 1-2 veckor gammal, den andra bilden är tagen när hon är  ca. 2,5 månad. Världens sötaste!


image389
image390


En trött Joline


I dag har Joline varit gnällig & trött nästan hela tiden, hon kanske håller på att bli sjuk. Hoppas inte, önskar att hon ska få vara frisk nu när hon haft RSviruset. Hon har redan varit sjuk en månad av sitt liv. Först en vecka hemma, sedan en vecka på sjukhus & så ytterligare två veckor hemma.

Hon har återigen rivit sig i ögat så det var lite rött & rann tårar. Vi gav henne alvedon innan hon skulle sova, hon var så trött att hon knappt orkade skrika. Snart vaknar hon nog & ska äta, jag har fått handpumpa ut med mjölk (har ej någon pump) för hon har inte ätit så ordentligt i dag. Mitt högra bröst var alldeles knöligt & stenhårt, var rädd för att åka på mjölkstockning igen. Det var inte så roligt.

Min dröm & mitt mål har under många år varit att bli Polis, men nu är det ett till yrke som intresserar min, jag skulle kunna tänka mig att bli barnmorska. En lång utbildning men rolig kan jag tro, då man har mycket praktik. Vi får se vad det blir i framtiden, just nu ska jag fokusera på att få en fullständig gymnasieutbildning.

Ska gå ner i tvättstugan nu. Sedan ska jag & älskling spela mariocart & slafsa godis. Gott! Och gud vad jag känner att jag förtjänar lite avkoppling. Nu ska jag unna mig det denna fredagkväll, det kan dröja länge tills nästa gång.


Äntligen fredag.


Nu är det äntligen helg och några skollediga dagar, men jag har ju en massa plugg så helt ledig är jag ju inte. I kväll har vi tvätttid också, och det är ju inte heller någon direkt vila. Joline & jag ska i allafall mysa massor, snart ska vi till affären & handla godis. Det kan ju inte Joline äta, men hennes mamma kan.
Jag har varit på två lektioner i dag. Joline har varit hos sin gammelmormor, de har promenerat & promenerat. Skönt & bra för Joline att vara i friska luften. Hon rosslar lite & verkar vara lite förkyld, jag blir orolig direkt nu. Börjar hon att hosta går jag såklart i väg och kollar på en gång.

Har köpt Klick! så när Joline slumrade till passade jag på att läsa skvaller. Det kan vara skönt i bland. Här hemma ser det förjäkligt ut tycker jag, vi har inte fått någonting gjort. Jag har prioriterat skolan den här veckan och själkvklart går ju Joline i första hand. Viktigare att vara med henne än att vika tvätt, tycker jag.

Nu ska jag gå till min minsta älskling och busa.
Ha en trevlig helg, kära läsare.

Bra dag


Den här torsdagen har varit väldigt bra. I morse var jag på engelskalektion (mamma hade Joline) på eftermiddagen var jag på svenska & fick tillbaka alla uppgifter förutom deckaren. Fick mvg på nästan allt och vg+ på en grej, så jag är riktigt nöjd! Som vanligt tvivlade jag på mig själv innan men nu är jag stolt. Tycker att jag har all rätt att vara det också, det är inte så lätt att få ihop det med tider & barnvakt.

Hämtade min lillasyster efter skolan och så promenerade vi till Jolines farmor&farfar, träffade hennes kusiner. Det var trevligt. Men vi var inte där så lång stund för jag behöve hem och plugga, så var Joline trött & gnällig.

Måste gå nu, kanske sista inlägget innan internet försvinner.

Barnmorskorna i kväll!


I kväll ska jag återigen gråta framför barnmorskorna. Sedan jag fick Joline blir jag så rörd när jag hör om andras förlossningar eller ser en förlossning/nyfödd på tv. Synd att det bara håller på en halvtimme..

Josefine & Jimena skulle kommit hit & hälsat på men det blev inte så för att Josie skulle skriva klart sitt tal. Jag pratar med henne på msn nu och det verkar gå lite si & sådär med talet, som antingen är för långt eller för kort. Mitt tal handlar om ungas minskade intresse för politik, jag tycker att det är ganska bra. Dessvärre har vi bara 2 minuter på oss så det gäller att tala snabbt & inte halka in på andra saker.

Nu ska jag göra lite matte, sedan öva på talet. Och göra jordgubbssmoothie! Mums..

Kolla bilderna i förra inlägget



Städa

Jag har tvättat i dag på förmiddagen. Ingenting hann bli torrt så nu har vi kläder i hela lägenheten, tillochmed på gardinstängerna. Jolines färgglada bodysar & strumpor är överallt! Jag har städat vardagsrummet & köket. Ska snart ge mig på hallen & sovrummet. Har huvudvärk, det är så tung luft. Det här regninga & gråa vädret bidrar till huvudvärk & dåligt humör. VILL HA VÅR NU!

I dag eller i morgon försvinner vårat internet, men vi har beställt nytt som borde komma snart.
Jag kommer alltså inte att uppdatera lika ofta men ska fortfarande försöka att skriva ett inlägg varje dag. Promenerar kanske förbi mamma & lånar henne dator, så kan hon jollra lite med Joline samtidigt.

Min underbara mormor kom med kebabpizza åt oss i dag! Så gott smakade det med skräpmat just i dag. Hon skulle komma ner en sväng sedan med, A har åkt hem till sin mamma för att packa sina sista grejer från sitt gamla rum. Joline var trött och somnade i soffan.

I dag kom badrumsmattorna och handdukarna, ni ska få se bilder på allt när det är klart, än så länge är det fortfarande lite kaos här. I morgon kommer Jolines kusiner hit till Nora, det ska bli skoj att träffa dem.

image385

Joline med älskling-nappen!

image386

Världens gosigaste goding.

image387

Joline busar med mamma och skrattar så att hon nästan kiknar ur..

image388

Joline fick fint paket utav gammelmormor på sin tremånadersdag. En tallrik, en skål och en mugg med ängel på. Så gulligt! tack gammelmormor.

22:12


Jag har skrivit talet (handlar om politik) och gjort referatprovet. Har även pluggat lite matte, men inte så lång stund för jag hatar det så mycket. A lagade god kassler med ris & sås som vi åt när Joline somnat. Hon vaknade utav en marddröm eller nått för ett timme sedan och grät så att det kom tårar, A tröstade henne, sedan lade jag henne i sängen & hon somnade om.

Nu är det läggdags för mig, sitter med tandbortsten i munnen, måste gå och spotta ut all tandkräm!

Kanske lajjar lite med Josie & Jimena i morgon, om de har tid.

Här har bomben slagit ner



.. Så ser det ut i allafall! Jolines kläder ligger utspridda över hela vardagsrumsgolvet och vardagsrumsbordet är överbelarmat med saker. Jag städade köket igår och sedan orkade jag inte mer.. Hade ju matten som väntade & det funkar inte att lägga sig försent när man har bebis. Joline vaknade kvart i 6 i morse och då är det bara att gå upp och vara pigg. Lade mig vid halv 11 och det är alldeles för sent för mig med tanke på att jag är uppe och ammar två gånger på natten också. Morgonpigga Joline!

Har försökt att få tag på dig Josie, men du svarar inte. Ring mig några signaler om du ser det här, annars ses vi på svenskan. Puss på dig!

Nu ska jag börja skriva ett referatprov, sista svenskauppgiften som ska lämnas in sedan har jag jobbat ifatt allt, skönt. Ska även skriva ett tal som jag ska hålla inför klassen på tors/fred, har ingen aning om vad det ska handla om men jag hittar väl på någonting i dag på lektionen kanske. Vi har pratat lite om retorik och det tycker jag är väldigt intressant. Jag skulle kunna tänka mig att plugga retorik efter gymnasiet.

Någon ny Joline fakta har jag inte. Hon verkar inte vilja vända sig igen, men det kommer nog. Just nu har hon somnat på sin barbapappafilt på golvet. Världens finaste tjej.

Nappflaska


I dag köpte jag nappflaskan Tomee Tippee, som liknar en bröstvårta. Den ska tydligen vara bra om man vill kombinera flaskmatning och amning eftersom att bebisen inte behöver byta sugteknik. Jag hade tänkt att jag skulle pumpa ur mjölk som A kan ge. Eftersom att jag börjar jobba i sommar tycker vi att det är bra om hon lär sig ta flaskan redan nu. När jag börjar jobba blir det ersättning vi ger henne men jag tänkte amma ett tag till. Joline vägrar att ta flaskan! Innan Tomee Tippee har jag provat NUK (samma märke som på hennes favvonappar) och några andra flaskor med olika nappar. Hon blir så arg bara jag stoppar flaskan i munnen på henne, så jag vet inte hur vi ska göra.

Har hört mycket bra om Tomee Tippee flaskan men den funkar inte på Joline. Om hon vägrar att ta flaskan kan jag ju inte börja jobba i sommar & A har inget jobb, så det skapar lite problem. Men det får vi väl lösa på något sätt, något jobb får han väl alltid. Synd att det inte kan funka..

I dag var jag och Joline på unga mammor, vi åkte med 9 bussen in. Träffade en mycket gammal klasskamrat från mellanstadiet, det var trevligt att prata med honom. När vi kom fram gick vi lite i affärer och jag suktade än en gång efter alla snygga kläder som finns överallt. Hittade MASSOR till Joline som jag ville köpa men det ska jag inte göra än, jag och mamma ska på Joline-shopping-dag, då kommer hon att få saker. (Som om det går nöd på henne nu, haha) På unga mammor åt vi lax! Mums. Det var gott med riktig mat, har inte blivit av att vi lagat så mycket mat sedan vi flyttade in. Det är så mycket annat hela tiden så vi har slafsat mackor och frukostgrejer. Jag och Nattalie gick en på en riktig långpromenad innan vi åkte hem också, det var skönt trots att det regnade.

Nu är vi hemma, jag har badat & nattat Joline för ett tag sedan. Hunnit diska och städat köket har jag också gjort, nu ska jag sätta mig med matten. I morgon har jag svenskalektion och tänkte försöka umgås lite med Josie och Jimena. Hoppas att det är fint väder, då kan vi ta en riktig långpromenad på kvällen om de inte har någonting annat för sig.
Det här inlägget skrev jag i går, men det gick inte att publicera, så jag gör det nu i stället.

Vänt sig från mage till rygg


I dag, måndagen den 7 april, har Joline vänt sig helt från mage till rygg. Jag är så stolt så! Det var på unga mammor när hon låg på en filt på golvet. Jag vände mig om och pratade med Amanda, när jag tittade tillbaka låg hon på rygg. Hon har ju nästan vänt sig förut, det har varit väldigt nära. I dag hände det dock på riktigt. Sen vet man ju inte när hon vill göra om det nästa gång.. Just nu verkar hon inte ha någon lust i allafall.

Jag ska bada lillskruttan nu och sedan försöka hålla henne vaken till minst 8, hon har nämligen sovit mycket på eftermiddagen. I morse gick vi upp vid kvart i 6, det är lagom. Halv 4 känns lite väl tidigt.

Blir kanske något mer inlägg i kväll.

Söndag


I natt krånglade Joline. Tre nätter i rad har hon vaknat mellan 3-4 och varit pigg. Vi har gått till vardagsrummet och jag har lagt henne i babygymmet. Sedan har jag själv lagt mig och somnat i soffan, hon har somnat i sitt babygym. Det är så konstigt att hon somnar om så fort hon får ligga där.. :)

Vi har varit hos Jolines farmor & farfar i dag. Hon var inte så blyg utan det gick bra. Som sagt, bara hon får lite tid på sig att vänja sig. Gärna från min eller A:s famn, det handlar bara om tid och personkemi, tror jag.

Unga mammor i morgon..

PLUGGA



Jag pluggar och pluggar men tycker ändå inte att jag kommer i fatt. Grejen är att man inte kan sitta två timmar effektiv tid längre, snarare två timmar med 6 avbrott. Joline vill inte ligga själv och leka så långa stunder och jag vill ju inte att hon ska bli understimulerad, så jag leker & grejar med henne. Försöker att passa på när hon sover på dagarna men då längtar jag ju efter att göra någonting annat. Läsa en bok, slötitta på tv, eller blogga..

Känner att det kommer gå bra men jag måste tokplugga matte, svenska & engelska i kväll. Skriver och skriver på deckaren men det blir bara längre & längre och slutar aldrig, haha. A ska åka bort med Joline någon timma i dag och då ska jag skriva referatprovet. Matten får han hjälpa mig med i kväll för den fattar jag inte själv.

Vill sola i dag också, det vill kanske Josie också. Hoppas hoppas, annars får jag gå själv för jag måste få lite färg mitt i all grå tristess. Nu ska jag väl fortsätta plugga då.

En bild på vårat hjärtegull i bilbarnstolen, Dalarna.

image384

Aj aj


Jolines tänder ligger precis under tandköttet och det är riktigt vasst. När hon äter biter hon i hop tandköttet och drar från sida till sida, det gör ont! Jag kommer att sluta amma när hon får tänder för jag vill inte bli biten i bröstvårtan, det gör nog ont som det gör nu (och då har inte ens tänderna kommit fram)

En Joline som inte så gammal, man ser det tydligt för hon är inte lika mullig som nu.

image383


Amanda & Alexandra, Veronica & Charlie.


Det blev inget med stadsparken i dag, först var det ju så varmt & soligt med när jag och Joline kom in till örebro blåste det som bara den och var molning på himlen. Vi gick till ett barnvänligt cafe och slängde oss i vita skinnsoffor. Det fanns så bra med plats för barnvagnar och det var stort & rymligt. Efter ett tag beställde vi mat, jag och veronica åt varsin jättegod sallad. Dit går vi nog fler gånger..

Jag blev väldigt shoppingsugen av att gå på stan i dag också, det fanns massvis med fint till Joline. Modet som är nu tycker jag är jättefint och jag önskar att jag kunde köpa lite vår/sommakläder. Enkla linnen/tunikor, fina skor och accesoarer gör så mycket. Men det här året kommer jag nog inte att ha råd med det, jag får helt enkelt utnyttja förra årets klänningar (med plats för mage i, eftersom jag köpte dem som gravid) Jaja, det känns helt okej. Om jag väljer blir det alltid Joline som får saker - hon går i första hand. Köpte en jättesöt mönstrad munkjacka till henne i dag på Lindex, för månadens sista "slösa" pengar.

Nu ska jag plugga. Läs mitt förra inlägg och lämna en kommentar om eran åsikt!

Jag svarar Anonym

hej !
jag har kollat upp det där du skrev om att Joline är blyg och inte trivs hos andra så ni har kommit överens om att inte låta andra hålla henne, bara mamma och pappa. För det första vill jag bara skriva det att jag inte trycker ner dig på något sätt och jag vet själv hur jobbigt det är när folk ska "lägga sig i" men vill ändå få ur mig detta ingen ner tryckning !

Jo, jag har kollat upp det och det är faktiskt så att om ni endast låten sötnosen få vara hos er och bara hos andra ibland kommer det att föla med henne livet ut, dom kommer sitta där. Tex så kommer det bli svårare barnet att sova över när den blivit lite äldre - att skiljas från sina föräldrar någon timme kan kännas tufft och obekvämt.
Om barnet får lära sig att sova och busa i andra famnar än dom två hon är van vid, lättar ni på hela hennes uppväxt,jag trycker inte ner bara säger detta för eran och framför allt Jolines skull !

ha det underbart !

Jag förstår om du inte vill trycka ner mig och det gör du ju inte genom att endast skriva dina åsikter. Men du känner inte riktigt till hela historien och jag håller inte med om vad du skriver. Vi vill självklart att Joline ska kunna känna sig trygg hos andra personer och vi låter henne ha kontakt med andra människor, tex. är hon med sin mormor ett par gånger i veckan och sin gammelmormor någon gång i bland. Det handlar inte om att hon gnäller när hon är hos andra/främmande människor, hon gallskriker. Hon blir helt hysterisk och det kan ta timmar att trösta henne, här om kvällen var det en "främling" som tog henne från A och hon snyftade ett par timmar i sömnen efter det. Det är bara jag som kan trösta henne när hon blivit ledsen hos någon annan. Min barnsköterska på BVC sade precis som jag, att det är bra att vi inte låter andra hålla henne på en gång eller rycka henne i från oss, vi bygger upp en grundtrygghet hos Joline genom att göra så. Självklart får andra personer hålla henne, men inte helt främmande människor/personer hon bara träffat någon gång. Jag tycker att man ska respektera även ett litet barn och inte bara rycka honom/henne från sin mammas/pappas famn, då är det våran uppgift att skydda henne. De kan först sätta sig bredvid och prata med Joline så att hon får vänja sig vid dem, är hon sedan på bra humör kan de få hålla. Vi känner ju trots allt Joline bäst och vet när det är lägligt, dvs. när hon är pigg och mätt! I början lät jag henne vara hos många andra personer, men jag vill respektera henne nu när hon visar så tydligt att hon inte vill. Varje gång någon tar henne och hon blir så där hysterisk försvinner en bit trygghet - det är min teori. Ett litet barn har också en integritet och behöver tid på sig att lära känna/känna sig trygg med en person, det går inte på någon sekund. Jag vill inte krama och prata vitt & brett med någon jag aldrig träffat förut, det är precis samma sak med vissa barn. Jag tycker inte alls att jag och Andreas gör Joline en otjäns, tvärtom, vi stärker henne och ger henne en trygghet. Vi respekterar att hon just nu inte vill bli runtkastad bland människor hon inte träffat förut. Vi ger henne utrymme att lära känna nya personer, fast från våra famnar och när hon visar att det känns rätt, tycker vi att det är okej.


Örebro, stadsparken i dag!


I dag är det jättesoligt & fint! :) Jag och Joline ska åka in till örebro och träffa mammor & bebisar från föräldragruppen, vi ska köpa fika och glassa i stadsparken hela dagen. Det är vår, det är så underbart. Nu ska jag gå och fixa i ordning mig och lillan, så skriver jag igen sen när vi kommer hem. Ska försöka att INTE glömma kameran!

Puss & Kram

Gnällig av sprutan?



Joline har varit trött och gnällig i dag, hon har sovit nästan hela tiden & har inte riktigt varit sig själv. Kanske beror det på gårdagens sputa eller så har hon bara inte en bra dag.

Jag har varit & solat i dag. Nu sitter jag med hårfärg i håret, det blir varm mörkbrun. Tog ingen före bild, så ni kan tyvärr inte få se före och efter bilder! A bär runt på Jollis. Vi ska försöka hålla henne vaken nu så att hon sover i natt. Jag vill inte vara uppe innan 5 i allafall :)

I morse vaknade hon strax efter 3, vid halv 5 gick vi ut i vardagsrummet. När jag reste mig upp & lutade mig över henne började hon att skratta. Jag tyckte inte alls att det var kul för jag var jättetrött och det var precis vad jag sade: "men Joline, det är inte kul.." Haha. Man är inte riktigt sig själv på natten när man haft en gnällig bebis i två timmar.

Nu ska jag gå.


En dag i mitt liv


Hoppas på lika vackert väder i dag, men det ser lite grått ut på himlen. Känner för att åka in till örebro och fika på stan, men jag har svenska lektion på eftermiddagen. Så det blir nog inte så i dag, jag får stanna här i Nora & hitta på nått skoj.

Joline har rivit sig i ögat (det gör hon hela tiden, för varje gång hon tappar nappen eller är trött klöser hon med fingrarna i ansiktet) så nu rinner det tårar och är rött. Hon har lite svårt att öppna det och det syns att det svider. Vad göra? Om det inte blir bättre innan kvällen åker vi nog in och kollar för säkerhetsskull men bebisars ögon brukar läka fort när de rivit sig.

Nu ska jag gå och smeta på lite mascara och göra hallonsmoothie. Är vrålhungrig!

Godnatt

Vi var ute på en underbar promenad med Josefine och Jimena. Det var så skönt ute! Vi gick länge och pratade massor. Som avslutning skulle vi mata änderna vid strandpromenaden, vi hittade en mysig bänk där vi satt & tittade ut över vattnet. Tyvärr kom det bara två änder och massor med måsar som till slut började flyga precis ovanför våra huvuden. Vi blev rädda och sprang därifrån..

När vi kom hem hit skrek Joline oavbrutet i ca. 45 minuter utav magknip. Minifomdropparna hjälper jättebra men i bland får hon magknip på kvällen. Det brukar inte hålla i sig så länge som det gjorde i dag men när det väl var över var hon go och glad igen. Inget gnäll och ingen feber utav sprutan än så länge.

Godnatt nu, alla läsare.

Kan inte ni mammor/blivande mammor skriva lite och berätta om er samt länka till era bloggar? Det är så kul att se hur många mammor/blivande mammor som läser.


En bild..

.. på en liten prick!

image382

Vaccination


Min duktiga tjej har fått två sprutor i dag, en i varje lår. Hon satt i mitt knä och höll i snuttefilten. Jag tyckte att det var jätteobehagligt när de skulle sticka henne & tittade bort. På den första sprutan skrek hon till och var ledsen i någon minut, den andra sprutan var lite värre men hon blev glad efter någon minut då också. Hennes skrik var så pipigt & ynkligt. Hon var mycket duktigare än sin mamma, som skriker & gråter bara jag ser en sputa/nål.

Vi vägde och mätte också.
Joline väger 6590 och är 64 cm lång

Jag och Josefine tänkte passa på att gå på en riktig långpromenad i dag när det är så fint väder. Jag kunde ta av mig tjocka jackan och gå i en vanlig långärmad tröja, så skööööönt!


Aktiv bloggare


Sedan bloggen börjat fungera igen har jag skrivit massvis med inlägg, vet inte varför det har blivit så men jag har helt enkelt hunnit. Känner mig som en aktiv bloggare och det tänker jag fortsätta att försöka vara.

I går kväll kom äntligen gardinerna, mattan & lampan till köket. Äntligen! Mattan till hallen kom också och allting blev så fint! Jag blev så glad.. Jag och A gjorde tacos i går istället för i tisdags. Det var supergott och vi hade det riktigt mysigt. Sedan började barnmorskorna så jag tittade på det. Var självklart tvungen att gråta en skvätt när lilla bebben skulle få ligga på pappans bröst eftersom att mamman blivit snittad. Hon var så himla liten, jag har glömt att Joline varit så där pluttig. När vi kollar på kort på kameran från förlossningen och BB blir jag alldeles varm i kroppen. Jag kan inte smälta det, det var så underbart. Antagligen har jag glömt hur jävla ont det gjorde och hur hemskt det var ett tag, det kommer jag väl på igen när första värken kommer med nästa barn.

I dag har jag två lektioner, engelska & svenska. Jollan ska vara hos mamma. De ska ut och promenera för Joline är så blyg, så det är säkrast att de är ute med vagnen. Mamma kommer snart.

Grattis till Caroline som fått en liten Freija.

Joline, 3 månader i dag!



Japp, i dag är Jollis tre månader. Jag tycker faktiskt inte att tiden gått så värst fort, det känns som att det gått tre månader helt enkelt. Däremot har det gått framåt och fort med Jolines utveckling. Tiden när hon var sådär riktigt liten och pyttig bara svepte förbi och nu börjar hon bli stor tjej.

I morse gick jag ut på promenad, jag och Joline hälsade på hemma hos mamma. Ringde till CSN och frågade om mitt studiebidrag som tydligen blivit insatt på mammas konto. Gardinerna, hallmattan och mattan till köket från Jotex har kommit i dag, vi ska hämta det på Ica. Hoppas inte att köksgardinerna är för korta nu. Då blir jag tokig.

Nu ska jag gå till sovrummet & fortsätta fixa där.


Nej, inte riktigt än förresten. Jag orkar inte än. Önskar att jag bara kunde få komma i väg och göra någonting roligt. Åka och bada med Joline, träffa kompisar med barn. Jag kan ju träffa Josefine, men det går ju inte eftersom att det är så mycket att fixa här. Dessutom är jag galet trött på att vara mammaledig i den här skitstaden. Man går över stan varje dag och ser alltid samma människor, alltid samma saker. Längtar bort.. Vill bara åka till något varmt ställe med Joline. Det vore underbart. Om sommaren kommer kanske allt känns lite bättre. Nora är finast på sommaren. Ska börja på babysim har jag bestämt mig för, tror att det kan bli kul. Är det för sent att börja när man har en bebis som är 3 månader? Dessvärre är det kl. 9 på söndagsmornar, antar att jag får gå själv varannan helg när A jobbar, då vill kanske mamma följa med.

Nu ska jag gå, på riktigt.

Jag berättar om första veckorna med Joline:



image281

En liten Joline i våran säng, någon vecka gammal.

Alla skriver ner sina förlossningsberättelser och självklart är det kul att läsa men jag kom på att man kan ju skriva om tiden direkt efter att bebisen kommit ut också. I ett tidigare inlägg skriver jag om tiden direkt efter krystvärkarna och nu tänkte jag skriva och berätta om första veckorna hemma med våran Joline.

Joline föddes onsdagen den 2 januari kl. 15:46. Vi åkte hem från BB nästan exakt tre dygn senare, på lördagen den 5 januari, vid ca. 15:00. När vi skulle sätta på Joline overallen som jag köpt (en vit i storlek. 56) var den så stor att armarna inte ens räckte ut i ärmarna på overallen. Det var bara två tomma, långa, vita armar som stod rakt ut. Såg ganska så roligt ut. Joline gallskrek när vi satte på henne mössa och overall och skrek ändå tills vi började bära på bilbarnsstolen. På vägen hem från BB stannade vi i driven på McDonalds och käkade. Jag åt två cheeseburgare. Sedan fick vi åka som sniglar hela vägen hem, dels för att karlskogavägen är kass och det var snö och blåste mycket. Det var skönt att komma hem. Vi lade Joline på våran säng och hon såg ut som en liten prick, det kändes så mycket verkligare att hon var våran nu när vi var hemma. Sängen, skötbordet & alla kläder låg bara där & väntade på att få bli använda.

A:s föräldrar och syskon kom hem på kvällen och hälsade på. Alla tyckte såklart att Joline var jättesöt. Jag kände mig som en mjölkmamma (jag var en mjölkmamma!) för lilla Jollis åt ca. 1 gång i halvtimmen. Med andra ord hann jag knappt sluta mata innan det var dags för nästa omgång. Det gjorde skit ont i bröstvårtorna när hon skulle ta tag & börja suga så jag satt och stampade med fötterna i golvet. När jag inte matade henne skrek hon men det minns jag knappt, mamma & A säger att det var så.

På måndagen veckan efter blev jag jättesjuk, fick mjölkstockning (gör skitont!) med knölar i hela brösten och ack vad ont det gjorde när hon skulle äta. Jag låg i sängen med 40 graders feber, dubbla täcken, filtar & värmekudde. Hade frossbrytningar och svettatacker om vartannat. Kände mig verkligen ynklig. Orkade knappt resa mid upp för att dricka vatten. Hade inte någon matlust heller, det enda jag fick i mig var sura godisar. Mjölkstockningen höll i sig ordentligt i 5 dagar sedan fick jag en släng till på det andra bröstet men den höll bara i sig i typ två dagar.

Joline ville inte sova när hon var nyfödd. För oss stämde det att bebisar har samma rutiner utanför magen som de hade när de låg där. Joline sparkade aldrig på dagarna på slutet utav graviditeten med A brukade känna henne på nätterna. I bland tog det 6-7 timmar mellan varven hon sov. Ofta var hon vaken från 11-12 på kvällen/natten till ca. 5-6 på morgonen. Jag satt alltid och sov i soffan med henne på armen och tutten framme, somnade sittandes men det var enda sättet att få sova. Vissa nätter gick jag fram och tillbaka flera timmar i sträck, Joline bara skrek om jag försökte sätta mig ner. När hon till slut somnat försökte jag lägga mig & då vaknade hon så allting började om på nytt. Vi hade noll rutiner och hamnade i en ond-sömn-cirkel (men så är det ju i början..)

Det får räcka för denna morgon, kl är. 08:11

Lägenheten


Jag kommer att sätta in bilder på våran lägenhet så snart allting är klart, just nu hänger det inga gardiner i fönstren & det är rörigt överallt men det kommer så fort vi är klara.

Josie & jag skulle ha solat i går men jag orkade inte, kände mig trött och sliten och behövde jobba matte också. Men i kväll ska vi sola och jag ska försöka färga håret. Känner mig sunkig nu men lite färg både på kroppen och i håret brukat piffa upp. Joline ska vaccineras i morgon, jag hoppas att det går bra. De kan ju få lite feber och bli lite hängiga efter sprutan, jag hoppas att hon slipper det.

Två bilder på Joline med hennes bitring. Det kliar.. kliar.. och kliar! Jag brukar få sitta med mina fingrar i hennes mun så att hon kan gnaga på dem. Om man kommer nära hennes ansikte med saker gapar hon jätte stort. Hon är lärt sig att pussas också, så när man närmar sig hennes mun öpnnar hon den och sträcker ut tungan, haha.

Kolla bilderna i förra inlägget också.

image379
image380

Joline, drygt 3 månader.

Mitt i ett vändningsförsök, hon kom lite längre än såhär men sedan tog det stopp!


image374

En randig liten älskling.


image375

Finaste Joline, våran solstråle.

image376

Den första bilden på Joline när hon ligger på mage och tittar upp.

image377

Väldigt mätt och glad!

image378

April, April


Har ni aprilskämtat med någon i dag och/eller blivit utsatta för ett aprilskämt?


I morse när jag som vanligt gluttade på Vakna med det voice, kanal 5, berättade Josefine Crafoord om ett skämt. Hälla sirap i en schampooflaska så blir det klibbigt & kladdigt när personen du vill skämta med ska duscha. Fast egentligen är det mer ett bus och inte ett skämt. Jakob (på the voice) bad tittarna & lyssnarna att mejla/sms:a in tips på aprilskämt och då var det en tjej som skrev att hon kissat i en schampooflaska när hon & hennes ex var tillsammans. Helt sjukt.. Vakna med the voice, NI RÄDDAR MINA MORNAR.

Mitt fjärde inlägg idag, haha.

Fixarfrasse



Mamma kom hit, såg sig omkring och började sedan att dirigera mig. Hon städade och for runt och hjälpte mig att få ordning. Nu har jag packat upp det mesta och fått ganska bra ordning, det som är kvar är att sätta upp gardiner, lite ljuslyktor, tavlor.. Ja, småsaker! Väntar fortfarande otåligt på grejer från jotex & halens. Hoppas att de kommer snart. Vill verkligen göra klart.

Ska sätta in en massa nya bilder i kväll så de kommer här på bloggen i kväll eller i morgon!

Joline har blivit blyg, hon skriker rakt ut när främmande människor kommer för nära eller tar henne. Vi har bestämt att vi ska säga i från när andra vill hålla henne om vi känner att hon inte är på humör. Är det helt främmande människor spelar det ingen roll, då måste vi säga nej, för Jolines skull. Det är ju våran uppgift att skydda henne från saker och vi vill inte att hon ska behöva känna sig otrygg/bli hysterisk. Blyghet går ju i perioder och just nu är hon inne i en väldigt blyg period. När hon sitter hos mig eller A brukar det inte vara någon fara. Men hon har tillochmed börjat reagera på mamma, som hon träffat varje dag sedan hon föddes. I dag när hon var här började Joline att gråta två gånger. Mamma satte sig ner på golvet och pratade med henne när hon låg på filten och då blev hon ledsen.

I dag var det sååååå nära att Joline rullade från mage till rygg. Jag har bilder på det som ni ska få se sen. Jollis låg på mage och vände sig tillnästan rygg flera gånger, sedan blev hon trött. Hon kom aldrig över helt på rygg och när jag lade henne på mage senare ville hon inte ens prova. Det är inge bråttom men det är ju så spännade! Hon är världens bästa tjej, mamma är så stolt.

Självklart är det individuellt med pampersblöjor, det är ju olika från barn till barn. De är inget bra alternativ för Joline i allafall men det är ju bara att ge bort dem till någon annan som behöver. Man får ge och ta.

En mysbild på mig och Andreas när han slutar 9:an, vi har varit tillsammans i knappt ett år.

image373

Pampersblöjor är inget för Joline


I början använde vi Liberoblöjor till Joline, sedan provade jag både coop, Ica och euroshopper blöjor. Alla har funkat bra! Nu fick vi jättemycket pampersblöjor från en väninna till mormor. Kände mig glad och nöjd eftersom att det är dyrt med blöjor och inte speciellt kul att lägga pengarna på. Men Joline tål tydligen inte pampers. Hon har aldrig varit röd i stjärten, vi har bara använt salva någongång i bland och det har hon klarat sig på. Hennes hy har varit jättefin och inte reagerat illa på någon blöja, fast jag oftast inte byter någon gång på natten. Efter ca. 6 byten med pampers började hon att bli röd, så jag smörjde på zinksalva och tänkte inte mer på det. Men i förrgår såg jag att hon hade fått stora, röda svullnader och små prickar som liknade blåsor i underlivet. Det såg hemskt ut och måste svida något otroligt! Jag gick och köpte coopblöjor+bepanthen (bra salva) och nu börjar det att bli bättre. På unga mammor var det fler mammor som berättade att samma sak hänt med deras barn när de använt pampers.

Ett helt inlägg om blöjor, intressant för er utan barn va?

Kan ju passa på att säga att både coop, ica och euroshopper blöjor suger upp kiss bättre. Hon har aldrig kissat igenomdem, de suger upp och håller relativt torrt en hel natt. Libero har inte alls funkat att suga kiss och pampers kändes funktiga utanpå. En del tycker att det är pinsamt och "tattigt" att prova billighetsmärken, men jag gjorde det och det funkar så mycket bättre, för oss och Joline i allafall. Var inte rädda för att prova.


Bloggen ur funktion..



Min blogg har inte funkat så jag har inte haft möjlighet att skriva. Sitter i våran lägenhet nu, vi har flyttat klart och har sovit här i två nätter. Den här flytten har varit väldigt påfrestande för både mig och Andreas. Det är så mycket med skolan, bebis, flytt och så ska man unsätta tid för varandra. Vårat förhållande har prövats ett antal gånger under den här perioden men vi fixar det!
Här är det en riktig röra. Det ser ut som att bomben har slagit ner! Kartonger överallt, SAKER överallt. Men det är väl så det ska vara när man flyttar. I söndags var vi och storhandlade. Vi var ju tvugna att köpa alla torrvaror, kryddor och så mat för veckan förstås. Det gäller att vara ekonomisk och spara, vi vill ju inte lägga en massa onödiga pengar på mat. Det är roligare att ha pengar över till andra saker. I kväll ska vi äta tacos! MUMS.. och sedan tänkte jag göra smoothies med jordgubbar till efterrätt.

I morse badade jag och Joline tillsammans i badkaret. Hon sprätter och sprattlar så mycket att det är svårt att hålla i henne. I dag lyckades hon få vatten i näsan och började skrika så vi fick kliva upp. Ska köpa en sån där plaststol med sugproppar att sätta fast, så blir det både mysigare & smidigare att bada i hop.

På förmiddagen har vi också hunnit med att promenera med Josefine & Jimena, tittar till mamma som är och tatuerar sig. (En riktigt rockig mormor har du Jollis!) Nu är vi hemma igen och jag sitter här. Joline har somnar på en filt på golvet. Jag borde gå och göra i ordning men känner att jag behöver få göra någonting annat också. Det har ju som sagt varit mycket med flytten och jag har inte hunnit göra annat än att packa.

I går var jag inne på unga mammor och träffade alla mammor och bebisar! Ellen fyllde 1 år så vi åt gott fika. När vi varit där ett tag gick vi på promenad med Amanda och Alexandra. Trevligt som vanligt.

Förresten, vi var med i hey baby i går. Nerikes Allehanda del 2!

RSS 2.0