Lördagsgodis




Vad ska ni hitta på idag?


Melissa Horn & Sophie Zelmani


Världens vackraste låt
Melissa Horn, en utav världens absolut bästa sångerskor. Jag älskar hennes vackra & innerliga röst. Det är någonting unikt med henne. Någonting väldigt äkta. Melissa med gitarr, ni hittar ingenting vackrare. 

Sophie Zelmani
Sveriges bästa sångerska. Hon får mig att rysa varje gång jag hör henne sjunga. Lika bra live som på skiva. Hon visar vad det betyder att kunna förlita sig på sin underbara röst och passion. Helt underbar!



JOLINE KAN GÅ!


I dag har älskade Joline lärt sig gå.. ♥
Det började med att vi satt i köket & lekte med ugnshandsken (för att jag precis använt den) och Joline ville bita på den och då reste jag henne upp för att medvetet lura henne lite. Tog tag i andra sidan av vanten och så gick hon några steg när hon kände att jag var med och höll i lite, sedan släppte jag och vips... så höll hon i handsken och knallade till mig. Hon har gått en ganska lång bit under kvällen och det går fort och är stabilt. Jag är såklart världens stoltaste mamma!

mamma älskar dig



Sött till Joline!






(Tröjan längst ner i mitten skulle mormor älska)


Tack för ditt inträde i mitt liv, älskade Joline.

För ca. 1 år och 1 månad sedan omprioriterade och omvärderade jag mitt liv. Joline föddes & i samma minut tog jag ett kliv ifrån mig själv för att ge allt utav mig själv till henne. Kärleken överväldigade mig på ett väldigt överrumplande sätt. På bara några minuter var allt som jag sett som stort och häpnadsväckande i livet tidigare, litet. Känslan av att bara sväva och älska och vilja ge en annan, liten människa precis allt är rätt beskrivning av de första minuterna utav Jolines inträde i mitt liv.

Varje dag, timme och minut finns du i mammas tankar, Joline. Jag rannsakar mig själv. "Gör jag rätt?" "Ger jag henne tillräckligt med kärlek?" "Leker jag med henne tillräckligt ofta?" Ständiga frågor som gäller ditt välbefinnande. Jag vill så gärna ge dig en fin uppväxt. Det finns inte en andra chans vad gäller barnets första år. Den ständiga känslan av att vilja vara två delar, en med henne & en på skola/jobbet gnager ständigt inuti. Och den maktlösa känslan av att jag aldrig kommer att kunna skydda henne mot allting gör mig så rädd. Samtidigt vet jag att för varje år hon blir äldre, tar hon ett självständigt kliv ut i världen & jag vill ge henne en trygg grund att alltid luta sig tillbaka på & den ska hon först och främst finna hos sig själv och inte hos mig. Jag vill att hon ska vara säker på sig själv & veta att vad som än händer finns jag här, bakom, för att påminna om det hon aldrig någonsin får glömma bort: Mamma älskar dig mer än allting annat. Tack för ditt inträde i mitt liv, älskling.



Dagens 06:14 sanning!

Dagens 06:14 sanning



Godmorgon!
Jag & Joline leker med henne fina tågbana. Hon har blivit så duktig på att snappa
upp vad jag gör och sedan härma efter. Tex. vet hon vart man ska ha deon om jag
ger henne den och samma sak med rougeborsten och ringar mm. Joline tittar på
mig hela tiden & försöker sedan själv. Underbart att se! Hon är verkligen en liten,
älskad minityr av oss. Känns ibland väldigt överväldigande och magiskt..

Dagens bättre sanning:



Från H&M



Detta vill jag ha från H&M..

Bloggtips!


Patrik Krook 
En helt galet underbar person som jag älskar för att han är som ett energipiller som bara sprider massvis med glädje och galenskaper kring sig. Han är så otroligt härlig så jag uppmanar er alla att läsa hans roliga blogg med massa mode och helt enkelt en massa Patrik, kan det bli bättre?




Bilder från skolan






Här är tre bilder från gårdagens lunch på Komvux!

Ni har väl inte missat..



Frågestund!
Längre ner i bloggen..



En dikt

En dikt som jag skrev till svenska B förra terminen.
Jag tycker väldigt mycket om att skriva dikter så ni
får ta del av och läsa en utav dem.

Hjärtat,stanna inuti..

Kroppens sömmar spricker, blodkärl går itu.
Hjärtat, själen och mina organ bankar inuti,
vill ut.

Varje gång jag öppnar röda läppar små, försummar
du min röst, skör sönder, sticker hål.

När jag öppnar ögon stora, längtande och blå.
Stirrar du igenom. Kall, jävligt kall och hård.

När jag hör din röst så spröd och rostig på en gång
skälver hela kroppen, jag känner ångest, förlorar
förstånd. Varför kan du inte älska, känna så som
jag. Varför kan du inte finns mig älskvärd, underbar?

Din skönhet är densamma genom alla år. På dig
syns inga ärr, fläckar eller sår. Du är orörd och helig
i min värld, min prins. Alltid. Föralltid. Finaste som finns.

Vafan älskar jag dig för? Min älskling, jävla svin. Du har
klöst och rivit sönder mig, allt av mig inuti. Men det är
dags att sy sömmar, laga blodkärl itu, få hjärtat, själen
och organen att vilja stanna kvar, inte vilja ut.

Jasmine Magnusson
27 augusti 2008

Vem är jag?


Sedan Joline föddes har jag inte haft så mycket tid att tänka. Innan hon föddes hade jag all tid i världen till att ligga rakt upp och ner och bara fundera över, vem är jag? varför är jag som jag är? Nu rullar vardagen på i raketfart och jag har knappt någon tid över för allt tänkande. Det kan jag sakna lite. Det där med tekoppen och bara få filura lite på livet och stora, viktiga frågor samt mindre, viktiga händelser. I dag har jag dock fått vara verbalt kreativ med fina Josefine och vi har pratat massor och det är så underbart att få prata med henne utan barnen för en gångs skull och få känna sig lite mindre mammig och få vara bara Jasmine en liten stund. (Jag älskar att vara mamma, så ni ska inte missuppfatta mig!)

Tre intressanta frågor som jag tycker alla ska ta sig tid att fundera på (om tid finns, vill säga)..

Vem är jag?
Vem är du? Om du inte ser dig själv som någon "roll" dvs. mamma, syster, sambo, dotter.  Om du bara fokuserar på DIG, vem du är, hur du är, vad du tycker, tänker och känner om saker.

Hur har jag blivit den jag är?
Vem/vilka har format mig till att bli den person som jag är idag? Är det händelser, stora som små, som har fört mig i en eller annat riktning eller förändrat mig som person? Är det saker runtomkring mig i samhället som format mig och påverkat mig och isånafall vissa saker/händelser?

Är jag nöjd med mig själv och hur jag blivit den jag är?
Är jag som jag skulle önska? Vad visar jag för andra människor? Hur uppfattar andra människor mig? Har jag formats av människor jag inte vill ska påverka hur jag lever idag och lever jag efter mönster som jag inte kan bryta? Fundera över om det finns någonting du vill ändra på.



TISDAG




Idag ska jag träffa min underbara vän Josefine & ventilera mig med henne ♥

Underbara Jollis står hör bredvid mig och matar sina dockar. Hon är så himla duktig med dem. Matar med sked och skål och när dockan har skeden vid munnen säger hon nam nam och smaskar. Sedan ger hon välling och vatten ur pipmugg. Hon kan även "rapa" dem och klappa dem i rumpan efter att ha tittat på mig. Hon är supersnabb på att snappa upp vad jag gör och ta efter. Hon bäddar med dem i deras docksäng, rullar vagnen fram och tillbaka och låter som att hon sjunger. Sedan säger hon, med sin ljusaste röst, "heeeeeeeeeeeeeej docka" när hon ser dem på morgonen. Sött!

Vill tillbaka till värmen










Det ser ju inte så hemskt ut..

Åh



Jag känner mig så trött och sliten. Vill så himla mycket och skolan kräver
så otroligt mycket. Måste plugga varje ledig minut jag har och stressen över
att få de där minutrarna är enormt stor och jobbig. Hur mycket jag än pluggar
finns det alltid mer att göra. Och känslan av att inte riktigt hinna är så jäkla
tärande. Vill inte plugga nu! Jag har inga reserver kvar i den enorma tanken.

.. men som ni säkert vet ger jag mig aldrig!

Frågor?


Det är alltid några som undrar något i inläggen,
tyvärr är det svårt för mig att komma ihåg att svara
om jag inte gör det på en gång. Och i vissa fall
har jag inte tid. Jag hoppas att ni förstår det!

Nu har ni chans att fråga allt ni vill!
Antingen här på bloggen eller via min mejl.

Mejl: [email protected]

Två frågor från Sara

Vad har du för kamera?
Jag & Andreas & Joline fick en rosa Samsung 7,2 mega pixels kamera innan dopet så att vi skulle kunna lämna tillbaka mammas kamera och ha en egen att föreviga hennes uppväxt med. Vi fick den utav Jolines gammelmormor & morfar..



Hur gjorde ni med mat till Joline när ni var borta?

Jag köpte barnmatsburkar. Brukar ju laga själv annars men jag kände att jag ville göra det enkelt för mig. Dessutom kändes det säkert med svenska barnmatsburkar istället för att hon skulle äta på restaurangerna där. Hon fick äta utav den maten vi lagade de dagar vi åt hemma på hotellet.

Vad är en förebild?


Vad är en förebild? Hur ska han eller hon vara? Vad är rätt eller fel att göra?

Just nu pågar väldigt stora debatter om det här med att vara förebild eller inte. I bloggbråket nämns menar Blondinbella att Katrin Zytomierska och Carolina Gynning är dåliga förebilder och i MAMA är det en upprörd läsare som skriver in och frågar redaktion varför i all världen dom valde att ha Linda Rosing som omslagsmama, hon är väl en usel förebild? Överallt vill vi ha dessa förebilder och jag känner mig väldigt nyfiken på vilka "de" är. Enligt mig kan man vara förebild på olika sätt. Jag undrar, är Blondinbella en förebild? Ja och nej. Ja för att hon är väldigt målmedveten och vet vad hon vill men samtidigt nej, för att hon ibland framställer vissa saker på ett dubbelmoraliskt sätt. Men sedan fråga nummer två; behöver blondinbella vara en förebild? Är det ansvaret som följer av att ha en stor blogg? Jag kan tycka att Linda Rosing är en förebild. På många sätt inte, men ändå en förebild för hon visar på något sätt hur det går att laga en trasig relation med barnen och styra upp sitt liv. Hon erkänner sina misstag, naket & väldigt ärligt och även sina plastikoperationer, som hon också visar att hon inte ångrar utan står för dem. Är inte det också att vara en förebild? Att stå för sig själv och valen man gjort och på så sätt tvinga andra att respektera vem man är. Samtidigt håller jag med, vad signalerar bröst och läppförstoringar till dagens unga tjejer? Katrin då? Är hon en förebild? Klart att hon är. På många sätt för många människor. För rätt människor. Det där med förebilder och vem man ser som förebild handlar ju om vad man har i sin ryggsäck, vilken typ av förebild söker jag mig till? Osv..

Jag försöker att skriva ärliga och öppna saker här på bloggen som kan vara till hjälp för vissa människor och hoppas att någon kan ispireras eller känna sig lite bättre efter att ha läst ett inlägg. Det är roligt att påverka.. Om jag är en förebild? Det kan jag själv inte svara på men jag tycker att jag är en förebild för mig själv och för hela bilden av en "ung mamma", vad tycker ni?




Som en vind i ditt hår..




"Jag har aldrig älskat någon annan i mitt liv,
så som jag älskar dig. Innerst i mitt hjärta har jag
 ristat in ditt namn, du är en del av mig. "


Vacker låt om kärleken till sitt barn.





HANDBOLL


Jag älskar handboll. Och speciellt när landslagsgrabbarna spelar landskamp.. Sitter bänkad här hemma, med chibba & dajm & en hel massa plugg framför mig. Tyvärr blir det inte så mycket pluggande när jag är så peppad. Hejar & skriker för att jag tror det hjälper. Dessutom får dessa handbollsmatcher mig att tänka tillbaka på när Joline var en liten bebis, då det kändes som att handbollen höll mig uppe. Joline skrek och skrek och jag gick och gick med henne eller gungade henne i famnen, kollade samtidigt på snygga killar som är beviset på manlighet på tv; det var terapi, haha, tro mig.

Dock är det inget Go i denna match mot Frankrike, men det är fortfarande halva matchen kvar så än finns det hopp för Sverige att vinna, eller åtminstonde låta bli att bli utklassade. Lite jävlar anamma vill jag se!



Hej alla fina lördagsläsare


I går åt vi tacos och chibba & checkade Let's dance. Jag tyckte att Bella, George eller Carl-Jan skulle åka ut och det var ju  faktiskt Bella som åkte. De tre var sämst dansmässigt. Speciellt Carl-Jan och Isabella, den yngsta och äldsta. Laila, Morgan, Maggan & Magnus är bäst. Nog pratat om Let's dance; eller förresten; tyckte ni att det var rätt person som åkte ut?

I dag ska vi båda plugga massvis och även åka och hälsa på lite släkt. Lugn, skön & pluggig dag! Nu ska jag pallra mig till köket och dansa.. nej diska vidare och sen duscha så jag blir människa igen. Ha en superskön lördag! Jag återkommer såklart.



Vem är hon lik?




Mamma & Pappa


23 januari 2008



Fredagar är min favoritdag i skolan. Vi har först engelska och sedan Religon
och Historia B, två otroligt intressanta och djupa ämnen där ett stort fokus ligger
på att diskutera saker. I dag fick vi berätta om egen historia, vad som format oss
i våra liv och sedan vad det är samhället som hjälpt till att forma oss eller påverkat
oss på något sätt. Intressant!

Efter skolan fikade jag, Joline, mormor och min syster på Da Capo där de har Sveriges
godaste prinsesstårtor. Jag lovar. Så suveräna. Senare idag lägger jag upp bilder från
Teneriffa som mormor tagit med sin kamera bla. när Joline äter sand. Missa inte det!

Nu luktar det bajs..

Mamma är stolt som tuppen!



Vår otroligt begåvade älskling åt en hel skål med yoghurt alldeles själv imorse. Jag provade att ge henne skeden och skålen och hon fixade att äta så galant! Jag blev så stolt. Filmade & förevigade och ringde mamma för att berätta. Vi har ju under lång tid gett henne lunch och middag i uppskurna bitar på en tallrik och så har hon klarat sig själv, men jag trodde inte att hon fixade att äta med sked. Nu kan hon det också. Mammas bästaste!

BILDBEVIS!!!








Mammadag:

En mammadag med Joline:

06:00-07:00: Joline vaknar. Hon äter en flaska välling i min famn och sedan byter jag blöja. Sedan vill hon leka med sina leksaker som inte inte sett på några timmar och är ofta på väldigt bra humör, mätt & utvilad! Jag brukar skriva något morgoninlägg här på bloggen och sitta med henne på golvet och leka samtidigt som jag kollar på Vakna med the voice.
07:00-09:00: Jag gör mig själv och Joline iordning. Har oftast någon lektion under förmiddagen eller vid lunch så jag packar Jolines väska, lagar lunch som hon ska ha med sig och om vi fortfarande är hemma vid 9 får hon riktig frukost här hemma, annars äter hon hos mamma eller mormor.
09:00-12:00: Är vi hemma leker vi och jag passar på att diska och plocka undan när hon sover "frukost", om jag har tid över bloggar jag kanske, annars går vi ut på promenad till lekparken eller matar ankorna, åker till Örebro, träffar någon kompis eller hälsar på hos mamma eller mormor. Har jag någon förmiddagslektion går jag och lämnar Joline hos mamma eller mormor och sedan går jag till skolan. Klockan 12 äter Joline lunch.
12:00-15:00: Joline sover lunch och sedan gäller det att hålla henne vaken resten utav dagen så att hon ska sova bra på natten. Är vi lediga är vi oftast borta och hittar på någonting, annars bara hemma och plockar med grejer, leker och gör en del nödvändigheter. Vid tre får Joline mellis och sedan börjar hon bli lite trött så det gäller att det är fullt ös hela tiden och inte tråkigt för då blir hon gnällig. Några timmar av bus då Joline kryper runt och upptäcker alla platser i lägenheten där hon helst inte ska vara. Hon brukar få titta i min sminkväska eller plocka med pennlådan eller burkarna i köksskåpen. I bland har vi picknick på vardagsrumsgolvet med dockorna och kan leka med dem i flera timmar för det älskar hon verkligen! Hon är så duktig: matar, rapar, säger nam nam, tar av kläder och försöker ta på igen, kramar och pussar på dem osv. Verkligen kul att se..
15:00-18:00: Jag börjar göra iordning middagen, Andreas kommer hem, vi äter tillsammans. Sedan disk och undanplock. Joline är väldigt trött vissa dagar, andra inte och beroende på det får vi anpassa vad vi gör. Hon brukar ha en "leka-själv-tid" på eftermiddagen då hon trivs att sitta själv en stund annars läser vi bok eller pusslar. Ofta lyssnar vi på musik och dansar loss som Joline älskar! Det blir en del väntandes på att maten ska bli klar och sedan disken. Joline tycker nog att hennes mamma och pappa är tråkigast när vi gör alla "måsten".
18:00-19:30: Joline får bada, smörjas in, ny blöja, pyjamas och läsa lite bok eller dansa mera. Ibland ligger vi inne i vår säng och hon hoppar och skuttar runt som en liten galning. Till sist välling och mys och slutligen tandborstning. En totalt slut liten älskling sussar sött i sin säng..

Vackra morgondagen


I morgon är det fredag.. veckorna bara springer iväg. Vardagen rullar på även om jag ibland tvivlar på hur. Dygnet känns ofta alldeles för kort, dubbelt upp vore lagom. Nu måste jag lägga mig för att vara pigg och fräsch imorgon men samtidigt är det mycket plugg och saker här hemma som måste fixas. Idag har jag iallafall varit väldigt effektiv. Jag har skurat toaletten, tvättat, bytt lakan i sängen, rensat bland smink och ytterkläder, burit ner saker till källaren, lagat lunch & middag, diskat och städat hall, sovrum och kök! Japp, en hel del faktiskt. Och givetvis tagit hand om Joline, lekt med henne och varit på en lektion. Nu på kvällskvisten har jag hunnit med lite plugg. Och så har jag varit på biblioteket. Lite MAMA läsning i sängen (avkoppling på högsta nivå) och kanske en bra bok, det är jag absolut värd.

I morgon har jag några intressanta lektioner och sedan ska jag bara ha en skön helg. Vi funderar på någon familjeutflykt på lördagen sedan har jag ett stort arbete som måste, måste, måste göras.

Snart kommer ny design här på bloggen.

One tree hill & världens vackraste kvinna



Jag är antagligen den sista på jorden som insett att One tre hill är en underbar serie.
Har aldrig kommit in i serien eller brytt mig om att ta reda på sändningstider. Nu har jag
haft turen att slå på tv:n precis när repriserna börjar på 5:an. Och jag är såld. Gråter
till varje avsnitt. Det är så fint. Jag älskar verkligen One tree hill, så nu är det ett måste
att se varje avsnitt som finns. Och så är Bethany Joy världens vackraste kvinna också.
Så det så..






00:00


Jag har sovit mig igenom halva filmen Matrix. Tredje gången som jag inte ser klart den, haha.
Och ätit godis. Det betyder att jag skjutit upp lite arbete till morgondagen. Nu är klockan 00:02,
alltså torsdag. Dags att gå till sängen. SOVA. Snart vaknar Joline. Godnatt och dröm sött! ♥



Mirakel dotter



Tack Joline för att du är mitt mirakel.





Joline


NOVA JOLINE ALEXANDRA
1 år; 79 cm lång och 10 400 g

Vaccineringen gick bra. Hon blev ledsen såklart och förstod att det var Ingrid (BVC) som tog sprutan så andra gången blev hon mer ledsen och förstod att det var på gång när Andreas satte henne i sitt knä på samma sätt som han gjort innan den första. Sedan ville hon inte att Ingrid skulle komma nära henne utan blev arg och började låta och titta bort när hon närmade sig med en leksak. Tänk vad hon blivit stor nu!


Ord



Joline kan säga:

- DOCKA
- TITTA/DÄR
- MAMMA
- PAPPA
- KISSE
- VAÄDÄ (vad är det?)
- HEJ



Ettårskontroll



I dag ska Joline med pappa A på ettårskontroll på BVC. Vi är lite försenade med den eftersom att vi åkte utomlands och hade ingen tid innan. Det ska bli spännande att veta hur mycket hon väger nu & hur lång hon är. Senast, på 10 månaders kontrollen vägde hon nästan 10 kg och var 75 cm lång. Stor tjej! Idag ska hon även vaccineras med två sprutor. Aj, aj, aj..

Jag har en lektion på eftermiddagen men annars ledig hela dagen. Ska leka och ta vara på den med lilla älsklingen samt gå till biblioteket och låna böcker om Estonia som jag ska skriva ett arbete om i helgen. Hoppas att ni får en bra dag!



BILDER





Söndag. På flygplatsen.



Joline har tröttnat på att flyga flygplan..



Framme på flygplatsen på Teneriffa, Joline går loss på golvet och kryper
av sig allt hon missat på planet. Då var hon lycklig..



Framme vid hotellet som var underbart rent, fräscht och fint. Jag & Joline gjorde
oss redo för poolen på en gång även om en viss mamma inte vågade bada..



Joline & moster Amelia badade iallafall..



FINASTE ÄLSKLINGEN!



Klädd för middag i fin sommarklänning & hatt.



Jag & min syster..



MAMMA & MORMOR



Mamma & jag första kvällen..



Poolen



En egobild.



Joline i sin rosa gummibåt..



Jag & mamma innan vi ska ut och sjunga karaoke.



Jag sjunger My Immortal




Trött & svettig efter dans. (Ingen alkohol, jag beställde vatten..)



Jag & finaste, älsklingstjejen på Kinarestaurang



Jollispollis har lånat mosters brillor ;p



Denna klänning köpte jag för 100 kr, NÖJD! Nicole blev avis.. (stolt)



Tripp, trapp, trull..



Dadda, hink & spade..



Min snygging klappar händerna åt sälarna på sjölejonen på show (fredag)



Nu orkar jag inte mer..

Tack Nicole!


Idag ställde Nicole upp som barnvakt i 1,5 timme när jag var på min första psykologilektion. Det var verkligen tur att hon var ledig idag, för mamma skulle på läkarbesök och jag missade ju förra veckans lektion. Ville vara där och göra ett gott intryck. Känns inte lika lätt att ta med henne nu heller när hon tar sig fram, förra terminen satt hon på en filt där jag satte henne och lekte. Hade inte vart hela världen om jag missat denna lektion heller, men jag är väldigt glad att Nicole ställde upp! Tack..

Psykologi A verkar vara en väldigt intressant kurs. Idag fick vi börja på ett kapitel som handlar ganska mycket om barn och barnuppfostran mm. Vi diskuterade i grupper om olika frågor gällande barn och eftersom jag älskar att diskutera och framföra åsikter samt att lyssna till vad andra har att säga kring ett intressant ämne tror jag att den här terminen kommer bli väldigt spännande. Kul att läsa kursen med Josefine också. Vi åt lunch tillsammans idag i skolan och kommer att kunna göra det de flesta dagarna i veckan så då får vi lite kvalitetstid, någonting som jag värderar och uppskattar högt. Jag är så glad för att jag har mina nära, fina och underbara vänner.

I kväll är det dags att sätta igång med nya läxor. Ska skriva en engelska och en samhällskunskapsuppgift, samt komplettera ett arbete om epoker. Så det är ingen risk att jag behöver fundera över vad jag ska göra.



Skolan idag



I dag ska jag till skolan igen och Joline ska vara hos mamma. På eftermiddagen
ska hon följa med mig på någon lektion om det funkar. Hoppas det! Mitt schema
är borta så jag vet inte vad jag har för lektioner så det är dags att börja leta nu..

Bilder från resan kommer ikväll!

Adoption



Vad tycker ni om att adoptera barn?
Ska homosexuella par ha rätt att göra det?

(Jag är nyfiken...)



Så mycket man önskar, men inte gör..


Det finns så många saker jag önskar och vill göra. Inte nödvändigtvis dyra eller tidskrävande saker, men det finns saker jag vill uppleva som jag ofta funderar på men tar inte tanken till handling. Det kan vara allt från jivekurs, att lära mig japanska, baka den där goda tårtan i receptet som jag alltid tänker att jag ska göra.. osv, känner ni igen er? Det handlar inte alltid om "ting" utan om människor och relationer. Jag känner så många, fina människor som jag verkligen tycker om att umgås med men det blir "aldrig av" eller "jag har aldrig tid". Jag har tid. Ibland. Men jag tar mig inte den tiden till att göra dessa saker. Veckor går, månader.. till slut har det gått så lång tid att man knappt vet om man vågar ringa och bjuda på fika. Jag skulle vilja bli mer handlingskraftig när det gäller sådant och när jag satt här och började skriva på detta inlägg kom jag på att jag själv kan göra en liten "planering" i min kalender för vad jag vill göra varje vecka/månad och sedan se till att det blir av. Det kan vara allt från att ringa den där kompisen från dagis och fråga om vi ska käka lunch eller varför inte tälta i skogen med Nicole? Jag tror ni fattar grejen, jag vill helt enkelt uppnå det jag ständigt har i mitt bakhuvud. Det jag önskar och så hemskt gärna vill. Låter inte det som en bra ide?



Mamma & Jollis




I dag har vi varit på unga mammor och haft trevligt. Åt som vanligt massa gott.
Sedan blev det storhandling på Willys, så nu har vi massvis med mumsigt här
hemma. I kväll blir det plugg och uppdateringar här på bloggen. Håll utkik!

Nu ska jag försöka natta älsklingen som är övertröööööööööööööött...


HEMMA



Nu är vi hemma igen!
Imorgon är bloggen igång igen som vanligt.

Kram

karaoke



Just nu sitter jag och mamma pa ett kasino pa "partygatan" och bloggar. Vi har sjungit lite karaoke men vantar pa att det riktiga stallet ska oppna. Jag sjung My Immortal och mamma & jag sjong Girls just wanna have fun, haha! Vi har det so himla bra att jag aldrig vill aka hem. I morgon blir det stranden igen och mera sol och bad.

Idag shoppade jag snygga klanningar som jag visar for er nar jag kommer hem. Och sjalvklart for ni se bilder fron semestern ocksò. Har blivit brun som en pepparkaka och kanner mig himlans frasch! :)

Vi ses!!

KRAMAR

Jasmine & Joline



Vi har det alldeles underbart..
Joline alskar det och det kanns som att hon verkligen har utbyte av denna resa. Hon kastar sand och bygger slott, badar, solar, kryper och verkar tycka att det ar skont att slippa overallen. Jag har blivit brun och alskar allting som har med Teneriffa att gora. I dag har vi varit po stranden hela dagen och imorgon blir det "pooldag" med massvis av sol och bad. Pa kvallen ska jag och mamma ut och dansa och sjunga karaoke, kul kul kul!

MASSVIS MED SOLIGA KRAMAR TILL ER

/Jasmine & Joline

Några timmar kvar..


Det mesta är packat nu, och Joline har somnat sött. Jag ska bara slänga ner det sista som vi använt nu på kvällen och ställa allting vid ytterdörren så att det säkert kommer med. Passen är ju viktigast. Sedan bär det iväg..

Det finns datorer på hotellet så det kan hända att jag skriver ett inlägg i veckan. Jag ska annars bara njuta och älska att vara på semester med vår underbara dotter Joline och uppleva hennes första utlandsresa. Känns häftigt! Jag gillar allting som har med resor att göra, inklusive att vänta på väskor och gå igen alla säkerhetskontroller. Det känns alltid lika spännande tycker jag. Ser verkligen fram emot detta och ska se till att ha kul för både er och mig. En stor kram & ett hejdå, kanske hörs vi av någonting under veckan annars är jag och Joline tillbaka här på bloggen om en vecka, då med ny design. / J & J


Amning



Det är många gravida läsare som skrivit & frågat om amning.
Så jag tänkte att vi som ammat/låtit bli att amma ska skriva lite
om våra egna erfarenheter utav just amning och sedan kan det
publiceras här senare. Vill ni vara anonyma kan ni strunta i att
använda namn eller uppge det i mejlet.

Vill ni hjälpa till? Kommentera eller mejla mig: [email protected]

Uppdatering & bebiskläder



Inläggen uppdatering & bebiskläder har hamnat i en helt annat katergori än i den de hör hemma. Vet inte varför. Men, jag är inte gravid nu och inläggen handlar om när Joline var lite det är bara det att bloggen krånglar. Nu vet ni det kära ni.

Uppdatering:




Sorry, sorry. Jag har inte uppdaterat på väldigt länge. Andledningen är att vi har flyttat och vi har inte haft något internet. Just nu är jag hemma hos Andreas och kan skriva lite här. Så fort internet kommer tillbaka igen ska jag blogga som vanligt. Jag har saknat att skriva här.. :)

Så skrev jag givetvis fel i förra inlägget. Bebisen är beräknad till den 23/12, den fjärde advent.

Och till er som tycker att jag mister min ungdom vill jag säga följande:
Jag vill inte gå på krogen. Jag vill inte gå på fester. Jag vill inte dricka alkohol. Jag har aldrig funnit någon bra andledning till att göra det. Hittills i mitt liv har jag inte gjort något utav det (krogen har jag ju inte kunnat..) men även om jag haft möjligheten hade jag inte gjort det. Jag trivs helt enkelt inte i sådana miljöer. Jag har en väldigt mörk inställning till alkohol osv. Därför känner jag att det här barnet ska få mig att börja leva. Leva på ett annorlunda sätt som passar mig bättre. Jag vill ta ansvar och ha någon att ta ansvar för. Min ungdom tog slut för länge sedan. Så, ni behöver inte oro er. Jag kommer inte att missa nått. I stället kommer jag att få vara med om så mycket annat. Det här barnet är mitt mirkakel.


bebiskläder



Bilderna visar en del utav de kläder vi köpt! Har små, små strupor också. Både i rosa, blått och vitt eftersom vi inte vet vad det blir. Har en hel del vita/beiga kläder som är neutrala. Förutom kläderna på bilderna har vi fått en kanin- speldosa. Jag har också ett lapptäcke som jag sytt sedan tidigare i rött/blommigt. Har ytterligare ett lapptäcke som Stina sytt. Det är blått med dinosaurier. Vi ska beställa startkit från Ellos och (har glömt bort namnet) också. Kläderna i de kiten är beiga/gula/vita med olika söta mönster på. Ska beställa i storlek 56/62 så att de räcker ett tag. Förövrigt har jag kollat på massa söta kläder men ska vänta med att köpa tills ´höst/vinter sortimentet´ kommer in. Där finns det mer varma kläder för en liten vinterbebis!






Vagn/skötbord/spjälsäng har vi kollat på babyproffsen i Örebro. Eventuellt blir det det mörkbrun/Svarta skötbordet och matchande spjälsäng med fina, beiga lakan med stora, vita hjärtan på. Vagn har vi inte


Åh, nu längtar jag!

I natt kl. 01:00 kommer mormor och hämtar mig & Joline. Jag bär ut henne i bilen då och står redo med varm välling och sedan hoppas jag att hon somnar om. Hoppas att flygresan kommer gå bra. Jag har laddat med frukt, majskrokar, kisseboken, extra nappar och nässpray som kan hjälpa om det gör ont i hennes öron när vi lyfter/landar. Flygresan tar ca. 6,5 timmar, så det är ett tag.

Är det någon läsare som har erfarenheter av att flyga med barn?

Inte länge kvar nu..

Jag är nyfiken



Jag har en hel del läsare
och är nyfiken vilka ni är.


Vilka utav er bor i Nora? (Kom igen! Ge er tillkänna nu)


Det är helt okej att inte vara perfekt



Ni läsare är alltid så gulliga och kommenterar uppmuntrande att jag är duktig och bra mamma. Jag håller med er. Jag är stolt över mig själv, jag tycker att jag är en bra mamma och jag är så glad att jag orkat med allting som rör skolan samtidigt som jag varit mammaledig och missuppfatta mig inte, jag vill att ni fortsätter kommentera.

Jag vill bara klargöra att jag inte är perfekt. Jag orkar inte allt. Jag kan vara trött, ledsen, bryta ihop och gråta, ha dåligt tålamod och bara vilja ge upp. I bland får jag nämligen kommentarer eller mejl som handlar om att jag verkar vara så perfekt att människor börjar må dåligt och känna sig sämre bara för att de inte lagar egen barnmat eller gör vissa saker som "en bra mamma" ska göra. Jag är ingen bättre mamma för att jag har mycket energi och lagar egen barnmat eller pluggar samtidigt som jag är mammaledig. Att vara en bra mamma är att alltid vilja sitt barns bästa och ge massvis med kärlek och omsorg. Jag försöker att vara stark, gå min väg och göra det jag tror på men det är ingenting med mig som är helt perfekt och att göra som jag är inte nödväntdigtvis att göra som "en bra mamma". Alla mammor känner sina barn bästa och tar hand om dem på ett sätt som passar i just den familjen. Man ska inte gå in på min blogg och känna prestationsångest, utan alla ni mammor därute, var stolta över er själva och det enorma jobb ni gör med att uppfostra och ta hand om era barn.

Det är helt okej att bryta ihop och vilja ge upp. Det är mänskligt. Livet är mänskligt. Jag är mänsklig. Det är okej att erkänna en dag att "i dag vill jag inte och orkar inte och åh...", utan att känna sig dålig. Tryck inte ner er själva och försök inte prestera mer än vad ni känner att ni orkar med. Alla människor vill olika saker och orkar med olika mycket under olika perioder, man ska aldrig försöka efterlikna någon annan eller försöka leva enligt någon annans livsplan. Bara ni vet vad som passar er bäst och det är givetvis det ni ska rätta er efter.

PUSS PÅ ER FÖR ATT NI ÄR SÅ OTROLIGT BRA.

9/1





I dag ska jag till skolan och ha lektion med Josmosros (Josefine) och ikväll
ska jag träffa några klasskompisar från högstadiet. Imorgon ska jag, Joline
och Andreas till Örebro och leka på lek & buslandet och äta någonstans. Sen
blir det puss & kramkalas eftersom att jag och Joline åker på natten.

Vad ska ni göra i helgen?

Missa inte de två tidigare inläggen som jag publicerat denna morgon.


Kalasbilder

Nu kommer de sista kalasbilderna..



Francesca och Mamma..



Vardagsrummet är städat och så har vi ställt in köksstolarna för att alla ska
få plats. Köksbordet används som fikabord.



Tårtor & fika.



Joline öppnar paket.



Och väntar på tårtan i sin "prinsessstol".



Blåsa ut ettårsljuset på tårtan.



Jimena gillar alla fina ballonger.



Vackraste vännen.



Fina mamma.



Mamma, Amelia, Jag & Joline, Viola (min gammelmormor) & mormor.



Älsklingen är linslus.



Teletubbies & potta var två roliga presenter, tyckte hjärtat.



En liten, resväska som Joline kan packa i till Teneriffa.

Förutom en Teletubbies, resväska och potta fick Joline en vit klänning att ta med utomlands, ett bäddset till sin dockvagn och ett jättefint silversmycke med en elefant som kramar sina ben runt en superfin sten. Tack alla som var och firade!



Shopping


Igår var jag och Joline på unga mammor. Åt jättegod tårta för att fira alla födelsedagsbarn som fyllt år under julledigheten. Joline "klappade fint" på alla små bebisar, hon är så duktig. Jag och Natthalie gick på stan en stund med barnen och jag inhandlade nytt smink. Det har jag inte gjort på hur länge som helst, så det kändes lyxigt..



Örebro med Jollis


I dag åker jag och Joline till Örebro. Ska till unga mammor och gå på stan.
Vi hörs ikväll!


Det här med bajs..


Jolines blogg har blivit en bajsblogg. Fast denna morgon är det inte Joline som ätit utan hennes mamma som klantat till det rejält. Joline fick bada, smörjas in, nya kläder (väldigt snygga kläder) och efter en stund känner pappa att Joline är blöt på sina strumpbyxor. Va? Tänker jag, hon har inte kissat igenom på flera månader. Tar upp henne, det luktar bajs. Ordar för att byta blöja men när jag drar ner strumpisarna finns ingen blöja där dock väldigt mycket bajs. Överallt. Jag har alltså glömt att sätta på Joline en blöja och hon har bajsat. Hejdå strumpbyxor. Hejdå kläderna. Haha.

GODMORGON
/ Joline & hennes mamma

Fråga från Virre


Hur fick ni eran lägenhet? Hur har ni råd att bo själva?
Vi flyttade till Andreas brors gamla lägenhet i mars, tog över den en månad tidigare. Vi klarar oss på de inkomster vi får eftersom att vi inte har så många fasta utgifter, lån eller kontrakt med bindningstider. Vi har föräldrapenning, studiebidrag, barnbidrag, Andreas lön (han helgjobbar) och underhållsbidrag. Klarar oss bra, vi har det vi behöver.

Hur ser du på framtiden?
Jag ser väldigt positivt på framtiden. Mitt närmst mål nu är att bli klar med gymnasiet med så bra betyg som möjligt, sedan är kanske nästa mål ett barn till och sedan plugga vidare för att till sist arbeta med det jag vill. Självklart finns det många saker jag vill göra på vägen. Vara en bra mamma till Joline är såklart alltid prioritering ett.


Pärlor


http://josen.devote.se  ♥
Läste precis Josephines blogg. Alltid så mysigt att kika in där då allt känns så genomtänkt & glammigt & Josephine känns så uppstyrd, sund & snygg. Allt som jag inte är med andra ord! Nu har hon kommit på den brillianta idén att beställa hem pärlor att pyssla med. På www.sirligpärlor.se finns det superfina, söta & tuffa kit att klicka hem. Så enkelt.. Själv hittade jag massvis med fina saker, speciellt små berlocker med text. Läs hennes blogg själva för bra tips.



Färdig!

Pluggat färdigt, nu ska jag och fika med mommo, Amelia & ljuvliga Jollan!

Egoist.





Godmorgon alla fina människor



Godmorgon ♥
Hoppas att ni vaknade på rätt sida idag och att ni haft en bra morgon. Jag såg nu att statistiken bara ökat de senaste dagarna. Kul! Ni får hemskt gärna komma med roliga förslag till vad som ska skrivas här på bloggen. Jag och Josefine har varit på Komvux och pratat med Sten under morgonen, vi är taggade nu! Känns så roligt att börja plugga med Josefine igen, efter en termin "själv" på komvux. Just nu ska jag skriva ett arbete och plugga vidare. Ha en underbar dag! Återkommer ikväll.



Några frågor


Varför är inte lilla Joline kvar hos sin pappa när du åker?
Vi tänkte aldrig på något annat alternativ än att hon skulle följa med. Dels är det roligt för henne att se massa nya, spännande saker i ett annat land & så är det en "tjejresa" med mormor, mamma, jag, min lillasyster & Joline. Hon är också mer van vid att vara med mig eftersom jag är den som varit mammaledig och Andreas har gått i skolan så även om det blir ett långt break för henne att vara ifrån pappa tror jag att det skulle vara jobbigare för henne om jag åkte bort en vecka. Hon är så van med att jag alltid är där. Skulle inte kunnat tänka mig att åka utan henne, då skulle jag gråta & få hybris, så jag är inte heller van. Vi får åka på semester alla tre senare i år.

Är det eran lägenhet på bilden? (Från kalaset)
Ja, det är vårt kök!

Hur länge har du och Andreas varit ihop? Är ni förlovade?

Vi har varit tillsammans i 3,5 år men vi är inte förlovade.


Time to study

Joline här hemma hos mamma en stund, så jag ska plugga stenhårt
i några timmar nu. Svenska, svenska, svenska.. Ciao ♥






Jag & Joline


Jag skulle behöva lite barnvakt en stund idag så att jag får möjlighet att plugga. Är nästan klar med romananalysen men jag har fortfarande en del små uppgifter att göra. Nu på morgonen ska jag och Joline till Ica och handla lite mat. Det är tomt på någonting att laga, även om vi har mycket hemma. Känner ni igen er? Ska dock inte överdriva med handlingen eftersom att jag och snuttan åker på söndag och då kommer inte Andreas att laga så mycket om jag känner honom rätt.

Dags att ta en dusch och snygga till mig och Joline, sedan ska vi ut i kylan.

LÄNGTAR SÅ TILLS VI ÅKER TILL VÄRME, MYS, SHOPPING OCH GOD MAT!!!
- bara 5 dagar kvar.

Äta bajs? Nam, nam!


Då var dagen här när Joline ska testa att smaka olika, äckliga saker. Alla barn provar väl att äta mask, kattbajs i sandlådan, en gammal snus eller fimp på gatan.. Joline har provat sitt eget bajs. Jag gick ut i köket för att hämta en sak och hade totalt glömt bort påsen i vardagsrummet sedan igår där jag slängt skräp, allra mest blöjor, eftersom att Joline bajsade många gånger. Hade tänkt att gå ut med den igår kväll för att slippa lukt i vanliga skräppåsen i köket. Nu hade Joline hittat den. Tagit upp en gammal blöja. Ätit. Bajs runt munnen. När jag kommer till öppningen ser jag henne ladda in en rejäl tugga nytt bajs. Och säga nam, nam när hon tuggar. Det blev att springa till toaletten, tvätt händer och skölja munnen ordentligt. Sedan borsta tänderna med överdrivet mycket bamsetandkräm..

Ringde till sist Andreas för att tala ut, haha.




Joline spyr


I dag, hemma hos Josefine, innan vi skulle gå ut, spydde Joline en väldigt stor spya på hallgolvet. Hon har varit varm och lite kinkig sedan dess och även försökt spy en gång till på tom mage. Nu har hon ätit välling, korv och banan så jag hoppas att hon känner sig lite bättre och slipper spy. Kanske var det bara någonting i maten hon åt i morse?

Hoppas att det inte är magsjuka i allafall.

Nu ska vi leka här på golvet en stund med Joline och samtidigt ska jag försöka skriva klart en bokanalys. Jag har en massa kvar att göra i dag, imorgon och på onsdag bara för att jag skjutit på saker över jullovet. Typiskt mig!

Återkommer.

Jolines ettårskalas


I går hade Joline sitt andra ettårskalas. Massvis med rosa & vita ballonger på dörren, kring benen på hennes stol & runt buffebordet. Mamma hade bakat jättefina tårtor med rosa marsipan, ett ljus på och glasyr. Jag hade gjort det enkelt för mig och köpt kakor, gelehallon och dricka. Vi hade även annanas & banan framme till Jimena & Joline. Tända ljus överallt och rent och nystädat, med ett födelsedagsbarn i rosa hello kitty klänning - vad kan man mer begära?

Ni får se några bilder nu och några senare ikväll.





.. och de vackra tårtorna!



Hemma hos Josros


Hej alla läsare,
denna underbara söndagskväll spenderar jag med bästa vännen Josefine och våra underbara, älskade döttrar som precis somnat i varsin säng. Josefine ska på kvällsprommis med vovven och sedan blir det film, Camilla Läckberg - Predikaren & en massa fett och socker. Till slut blir det läggis och då ska vi dela säng och hemligheter. Hur mysig låter min kväll? Ja, jag vet - alldeles ofantligt bäst. Känns skönt att få en hel - tjejkväll - såhär tillsammans efter jul och nyår. Jag älskar dig min fina vän och är glad att just DU är den jag kan dela allt med. Låt oss nu hoppas att natten blir lugn och att barnen sover sådär sött som bara barn kan. Och att vi vaknar i morgon bitti, lika underbart snygga som vi är i kväll, fast med lite mer fett och socker i våra kroppar.

Nu ska jag vara social, för det är jag väldigt bra på!

Puss på er som gillar mig. Annars skiter jag i pussar.

Hej på dig också, vännen!

Jag tycker det är löjligt, ett barn ska inte ha ett barn till förälder. Det är därför man har preventivmedel förstår du... ne just det, för du är inte vuxen så du gör inte det. det är lätt att inte ta ansvar och bara hålla på va? en fråga, vem bestämmer hur länge du får vara uppe på kvällarna? vem av barnen får vara uppe längst?

En utav de komiskt, sjuka kommentarerna som jag fick i kväll. Ännu roligare att personen i fråga varit inne på min blogg och läst många gånger under kvällen och kommenterat samtliga gånger. Har du inget annat att göra än att läsa om en tragisk, fjortis unge (som du kallar mig)? Om du läst min blogg ett tag vet du att jag välkommnar åsikter från alla men kom igen, vad är det för fel med att berätta vem man är och skriva på ett mer "moget" sätt? Ja, du har ju tydligen bestämt dig för att det är okej att döma mig och kalla mig för saker och tydligen tror du dig veta mer än du egentligen gör..

Är jag en dålig mamma för att jag är 17 år? Nej, knappast. Jag är en fruktansvärt bra mamma! Joline har tur och jag har tur som har henne, vi är perfekta komplement för varandra. Vet jag vad preventivmedel är? Ja, visst gör jag det, men jag gjorde ett val att inte använda det - kalla det fjortis, oansvarigt - vad du vill men kom inte inte på min blogg och säg att jag inte kan ta hand om mitt barn och att det är ett misstag att jag fick henne, för då går du för långt. Anklaga mig inte för saker som du inte vet ett skit om och ett litet tips, gå någon annanstans och släng din skit, i en papperskorg? Vad vet jag? Det enda jag vet är att jag inte vill att din skit förpestar min kväll så snälla, skaffa ett liv som innefattar någonting annat än att hänga på en blogg vars ägare du verkar förakta och se ner på.

Kram på dig & ha ett underbart liv.

Kalas nummer två



I dag ska vi fira Joline igen, för andra gången. Prinsesstårtor med rosa marsipan,
rosa ballonger, guldgirlanger och partyhattar. Titta in senare för att se bilder på
sessan och de presenter hon fick. ♥

Till varmare breddgrader:


Tidigt på söndag morgon, den 11/1 åker fyra generationer tjejer till varmare breddgrader, Teneriffa! Planet lyfter från Arlanda så vi måste åka härifrån natten till söndag. Förstår ni hur skönt det ska bli? Hotellet verkar toppen & väldigt barnanpassat. Området känner jag till lite sedan tidigare, då jag och Andreas var där år 2006. Superfint då och med all säkerhet superfint nu också. Bara en vecka kvar..




She's like the wind..

She's like the wind..

She's like the wind through my tree
She rides the night next to me
She leads me through moonlight
Only to burn me with the sun
She's taken my heart
But she doesn't know what she's done

Feel her breath on my face
Her body close to me
Can't look in her eyes
She's out of my league
Just a fool to believe
I have anything she needs
She's like the wind

I look in the mirror and all I see
Is a young old man with only a dream
Am I just fooling myself
That she'll stop the pain
Living without her
I'd go insane

Feel her breath on my face
Her body close to me
Can't look in her eyes
She's out of my league
Just a fool to believe
I have anything she needs
She's like the wind

Underbar låt från Dirty dancing.

3/1


Grattis Adam som fyller ett år i dag!
(Adams mamma & jag gick i samma föräldragrupp)



Joline i sina fina kläder som hon fick i julklapp. Vit tröja med silver/grå tryck &
en röd sten, brun manchesterkjol och gråa leggins med spets nertill.

Kalas


Joline hade sitt första ettårskalas igår, det blir ett till på imorgon. Skönt att sprida ut det lite eftersom att det blir så mycket folk på samma dag annars och då hinner hon tröttna på att öppna presenter eller uppskatta dem. Blir för mycket helt enkelt. Igår hade vi en enklare variant på kalas med marängtårta. Joline fick jättefina presenter som vi ska leka med idag! En little people traktor som kan spela musik och göra olika djurläten, 20 stycken småböcker för att lära sig räkna och säga färger, kjol+tröja, tröja+strumpbyxor med mumintrollen, badkit till dockan, dockkläder och mega blocks bilar.

"Joline, du är helt unik,
ingen är dig lik. Du är
en dröm som blev sann.
Och du, du kan klara
allt. Övervinna allt. Du
har en värld i din hand.."













Joline är glad för alla fina presenter.

Året i bilder;

År 2008 i bilder!



Den 2 januari kl 15:46 föddes Joline, efterlängtad & älskad.



Januari månad handlade om amning, mjölkstockning, kolik och att prova sig
fram för att hitta ett sätt att trösta. Lära känna, älska, pussa & krama är de saker
jag minns. Det var så underbart att äntligen få träffa henne..



Joline & Jimena

En lång & smal + en kort och tjock, haha!
Det skiljer 4 månader på dem. På bilden
är Joline nyfödd men längdskillnaden är
inte så stor. Gullungar!!!



Joline i de första kläderna som mamma köpte efter förlossningen.



De första leendena kom när mamma & pappa kittlades på läppen..


Den enda sovställningen som funkade. När vi väl kom på tekniken kunde vi
börja sitta och gunga henne fram och tillbaka på låren i stället för att fram
och tillbaka. Hallelujah!



Skepparkrans..



I februari var Joline sjuk med Rsvirus, vi var på sjukhuset i en vecka. Hela
månaden fick vi vara inomhus så mycket som möjligt för att skydda lilla
prinsessan som var så sjuk.



Våren. Jag & Josefine hittar på massvis med skoj med våra underbara tjejer.
Jättemysiga månader när vi var mammalediga tillsammans.



Jag med min guddotter Jimena på Marieberg. Mycket shopping!



Bekymrad... eller arg?



Våren. Återträff med föräldragruppen på unga mammor.



Fem generationer.



Slutet på mars/början på april. Tänderna börjar klia. Joline vill ha allting i
munnen. Helst ska mamma eller pappa klia med sina fingrar på tandköttet.



Slutet på mars/början på april. Vi flyttar till egen lägenhet och Joline vill lära
sig att rulla från mage till rygg och rygg till mage. Övning ger färdighet..



Finaste tjejen.



Vardagsrummet i lägenheten. (Ser annorlunda ut nu..)



I juni döps Joline till Nova Joline Alexandra i Nora kyrka. Josefine är en
utav hennes två gudmödrar.



Så söt. Midsommar i Dalarna.



Sommar!!! Träffar vänner & umgås.



Sol, bad, grillat.. underbart med sommar & sol!



Kan någon slå det här smilet? :)



Jag och mamma på bröllop.



På kolmården.



Jimena & Joline



Joline & Nicole



Sötnöten Joline



September. Träffade My & hade skitkul, en utav mina allra bästa vänner.



Joline i september.



Joline i oktober.



Joline och Jimena bland höstlöven..



Min bästa vän, Josefine.



November. Första snön.



Jag & hjärtat på julbord i december..



Joline som tomtanissa på julafton i december.





Grattis hjärtat på din ettårsdag!



Den 2 januari 2008 kl 15:46 föddes vår prinsessa,
i dag fyller hon ett år. Mamma älskar dig, Joline ♥

Grattis!

Året har gått..




Älskade, fina gumman, vad du blivit stor!



2009



Vad har ni för nyårslöfte?

Jag hoppas att ni hade en bra, rolig kväll för det hade vi. Dock slutade allt i att jag fick sova hos mamma med Joline och Andreas hos sina föräldrar, vi hade strulat till det med nycklarna och missuppfattat vem som skulle ta med den. Nu sitter jag hos mamma och väntar på att gå hem. Joline fick så fina julklappar i går och vi åt alldeles fantastiskt god mat! Tack.. 

 
Joline fick ett annorlunda tågbaneset än det på bilden med fler tillbehör, 18 bitar. Och så fick hon fin-fina kläder och en annan, skojig leksak som jag inte kunda hitta på bild så den får ni se senare. I morgon fyller hon år och då blir det ännu fler paket. Vi har önskat en större leksakslåda till henne..

RSS 2.0