Mammadag:

En mammadag med Joline:

06:00-07:00: Joline vaknar. Hon äter en flaska välling i min famn och sedan byter jag blöja. Sedan vill hon leka med sina leksaker som inte inte sett på några timmar och är ofta på väldigt bra humör, mätt & utvilad! Jag brukar skriva något morgoninlägg här på bloggen och sitta med henne på golvet och leka samtidigt som jag kollar på Vakna med the voice.
07:00-09:00: Jag gör mig själv och Joline iordning. Har oftast någon lektion under förmiddagen eller vid lunch så jag packar Jolines väska, lagar lunch som hon ska ha med sig och om vi fortfarande är hemma vid 9 får hon riktig frukost här hemma, annars äter hon hos mamma eller mormor.
09:00-12:00: Är vi hemma leker vi och jag passar på att diska och plocka undan när hon sover "frukost", om jag har tid över bloggar jag kanske, annars går vi ut på promenad till lekparken eller matar ankorna, åker till Örebro, träffar någon kompis eller hälsar på hos mamma eller mormor. Har jag någon förmiddagslektion går jag och lämnar Joline hos mamma eller mormor och sedan går jag till skolan. Klockan 12 äter Joline lunch.
12:00-15:00: Joline sover lunch och sedan gäller det att hålla henne vaken resten utav dagen så att hon ska sova bra på natten. Är vi lediga är vi oftast borta och hittar på någonting, annars bara hemma och plockar med grejer, leker och gör en del nödvändigheter. Vid tre får Joline mellis och sedan börjar hon bli lite trött så det gäller att det är fullt ös hela tiden och inte tråkigt för då blir hon gnällig. Några timmar av bus då Joline kryper runt och upptäcker alla platser i lägenheten där hon helst inte ska vara. Hon brukar få titta i min sminkväska eller plocka med pennlådan eller burkarna i köksskåpen. I bland har vi picknick på vardagsrumsgolvet med dockorna och kan leka med dem i flera timmar för det älskar hon verkligen! Hon är så duktig: matar, rapar, säger nam nam, tar av kläder och försöker ta på igen, kramar och pussar på dem osv. Verkligen kul att se..
15:00-18:00: Jag börjar göra iordning middagen, Andreas kommer hem, vi äter tillsammans. Sedan disk och undanplock. Joline är väldigt trött vissa dagar, andra inte och beroende på det får vi anpassa vad vi gör. Hon brukar ha en "leka-själv-tid" på eftermiddagen då hon trivs att sitta själv en stund annars läser vi bok eller pusslar. Ofta lyssnar vi på musik och dansar loss som Joline älskar! Det blir en del väntandes på att maten ska bli klar och sedan disken. Joline tycker nog att hennes mamma och pappa är tråkigast när vi gör alla "måsten".
18:00-19:30: Joline får bada, smörjas in, ny blöja, pyjamas och läsa lite bok eller dansa mera. Ibland ligger vi inne i vår säng och hon hoppar och skuttar runt som en liten galning. Till sist välling och mys och slutligen tandborstning. En totalt slut liten älskling sussar sött i sin säng..

Kommentarer
Postat av: Anonym

ojoj, det var mycket på en dag :) vad roligt att du har så mycket ork så du hinner med skolan, allt i hemmet och dessutom joline såklart! :) du verkar vara en toppentjej och en riktigt bra mamma, lycka till med allt :) :)

2009-01-23 @ 16:57:25
Postat av: felicia

glömde skriva namn!

2009-01-23 @ 16:58:37
Postat av: K

Du verkar vara en bra mamma! :)

2009-01-25 @ 17:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0