bebis



Hello
Nu har vi ätit lite mat och snart ska jag gå och packa. Sitter hemma hos Andreas så tyvärr har jag inga bilder att lägga in, men det kommer. Bebisen har blivit väldigt tråkig och sparkar knappt någonting alls. Andreas brukar känna på nätterna när han vaknar och då är den tydligen väldigt livlig. Och i böckerna står det att dom vanor bebisen har på dagarna och nätterna nu kommer att vara samma efter den är född. Alltså, vaken på nätterna och sover på dagarna. Det ska verkligen bli spännande att se hur den kommer att se ut och om den är skrikig eller lugn. Jimena brukar sova 5 timmar i sträck i bland på dagarna men är oftast snäll på nätterna också. När jag och Josefine är ute och går sover hon i vagnen hur länge som helst.

På tal om Josefine så skrämde hon mig ordentligt igår. Jag fick ett sms där det stod att hon, Simon och Jimena skulle flytta till Skellefteo idag. För att Simon fått ett välbetalt och bra jobb där. Först ringde jag henne och frågade om det verkligen var sant och då sade hon helt lungt att det var det. Men eftersom jag ringde från mobilen kunde jag inte prata länge, så jag ringde upp så fort jag kom hem till Andreas. Först lurar hon mig ännu mer och sen säger hon att hon skojar. Herregud vad rädd jag blev. Om Josefine skulle flytta till Norrland, då.. En himla tur att det var ett skämt iallafall. Hon gav väl igen för att jag lurade henne att bebisen hade kommit när vi var inne på förlossningen för att kolla fosterrörelser.

Josefine, du är alldeles underbar.

Skriver i morgon när jag kommer hem, ha det så bra alla läsare!

Föräldragrupp gång nr. 3 igår


Godmorgon,

I går åkte jag och Andreas in till Örebro på föräldragrupp. Innan den började åt vi lunch på pizzaplaneten och kollade efter overall till bebisen. Vi hittade en vintervit, jättefin på H&M. Jag ska köpa den någon gång nästa vecka i storlek 62, så bebisen inte växer ur den på en gång. På föräldragruppen pratade vi om hur förlossningen kan starta och sedan öppningsskedet och utdrivningsskedet. Så fikade vi och pratade om allt möjligt. Himlans trevligt! Andreas tyckte också att det var vra trots att det bara var en annan pappa där igår. Det fattades fyra mammor också och det är synd att inte alla är där.

I dag hade jag och Andreas tänkt att åka till Gusthavsvik (badhus) men vi struntade i det eftersom det antagligen är hur mycket folk som helst. I stället ska vi åka till Enköping där Andreas syster bor och stanna tills i morgon. :)

Jag skriver nog någonting mer i dag innan vi åker.

Magbild








Älsklingen gräver i godispåsen.. <3
Han har rakat av sig håret, för andra gången mot min vilja, haha. Men det blev rätt så fint faktiskt :)


image171

Och en magbild (rätt så kass kvalite eftersom den är tagen med webcameran med rätt dålig belysning i rummet)


Andreas är här.. <3


Hej

Nu är Andreas här. Vi har inte träffats speciellt mycket den senaste tiden och knappt pratat nått. Det har känts som vi varit flera hundra mil ifrån varandra. I kväll har vi legat och haft det mysigt, kramats och pratat, så nu känns allt lite bättre. Jag hoppas att det håller i sig nu, för det skulle kännas skönt att känna att vi är två om det här.

Förresten, ni är så himla gulliga allihoppa. Stöttar och uppmuntrar, tack!

I morgon är det föräldragrupp. Jag missade förra gången (då var det studiebesök på BB och förlossningen) eftersom jag var barnvakt åt Casper. I morgon ska vi tala om förlossningen och se någon förlossningsfilm, Andreas ska med då eftersom han har lov. Så jag uppdaterar er om vad han tyckte sen. Vi ska åka in till Örebro lite tidigare så vi kan äta lunch där och shoppa lite. En overall på H&M till bebisen, tror jag. Bilder på saker från Ullared kommer, så fort jag hittar kabeln till kameran.

Nu kommer älsklingen från duschen, så jag ska vara lite trevlig.

Trist måndag



Regn och grått, det värsta vädret. Jag blir så deppad på morgonen när jag kollar ut genom fönstret och allt bara är grått. Så himla trist! Såna här dagar känner jag inte för att göra någonting alls. I går kväll gick jag och lade mig vid 8, var otroligt trött. Vaknade klockan sju i morse men var fortfarande mera trött. Kunde inte somna om eftersom jag var hungrig. Så jag har varit uppe sedan dess och då känns dagarna oändligt långa. Måndagar brukar ju vara min och Josefines dag. Men inte den här veckan eller nästa, för då är Simon (pappan) pappaledig och då ska dom passa på att mysa.

Jag och Josefine ska köpa simkort och börja simma onsdagar och fredagar. Skönt! När vi gör det ska Simon vara hemma med Jimena. Det känns skönt att få hålla igång såhär innan förlossningen och efter också såklart. (Förresten, har jag inte skrivit om simkort förut?) Haha, man blir glömsk av att vara gravid vill jag lova.
 
Just nu har jag och Andreas en riktig svacka, så allt känns lite jobbigt. Just nu skulle jag behöva allt stöd jag kan få, men i stället får jag inget. Det är ju faktiskt VI som ska ha BARN, och inte bara jag. Jag är väldigt besviken på honom för hans beteende nu men jag hoppas att det löser sig.
Jag har ju skrivit förut att jag tänker kämpa och det är jag fast besluten om. Tyvärr räcker det ju inte om han inte kämpar. Man måste vara två som vill lika mycket och så känns det inte nu.

Jag ska sätta in en magbild snart, det var längesen. Skriver nog ett inlägg snart igen!

v.32 idag


Snart dags
55 dagar kvar till beräknad förlossning och bara 56 dagar kvar julafton.
Herregud vad 55 dagar känns lite, sist jag kollade var det 100 dagar kvar och jag kommer ihåg hur jag tänkte att jag längtade tills det bara var ca.50 dagar kvar. Nu går tiden hur fort som helst och snart är dags. Jag ska få min lilla bebis. Något jag funderar mycket på är julafton, hur kommer den att bli? Jag vet ju inte om jag kommer vara höggravid, ha en bebis eller ligga på förlossningen/BB. Om jag föder vid den tidpunkten att jag missar mormors lila julbord, ska jag kräva att mamma tar med sig matlådor åt mig. Julskinka och senap och.. allt!

Bebisen i v.32
Ditt barn väger ca. 2 kg och är ca. 43-46 cm lång

Barnets fem sinnen fungerar nu som de ska, Hon eller han kan nu vrida på huvudet. De inre organen mognar allt me, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet tränar fortfarande på att öppna och stänga ögonen men sover faktiskt 90-95 % av tiden. Barnet fortsätter med sina andningslektioner som stärker lungorna och får dem att mogna.

Mamman
Du fortsätter att gå upp i vikt, kanske i snabbare takt än i något annat skede av graviditeten. Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha. Dess översta del ligger ungefär 12 centimeter ovanför naveln. Bröstvårtorna blir större ovh tyngre.

Hemma igen!


Pust..
nu är jag hemma igen, så himla skönt. Vi åkte ca. 80 mil på två dygn, lite tråkigt. Kände mig mörbultad i kroppen när jag klev ur bilen igår. Hade ont i ryggen, nacken, rumpan, svanken och vaderna. Satt som en packad sill i bilen på vägen hem pågrund av alla grejer. Lägger in bilder senare i dag (om jag hittar kabeln..)

Hur har ni haft det i helgen?

Bebisen har väl blivit för stor för att röra på sig så mycket, för jag känner knappt några rörelser alls. Mitt på dagen brukar han/hon ha en aktiv period och då känner jag en del. I går kunde jag trycka på någon kroppsdel så den studsade in och ut mot magen. När mamma kände trycktes hela magen ut på hennes fingrar, det känns så häftigt inne i magen. Jag saknar tiden då man kände sparkar hela tiden, det var så mysigt.. <3

Nu är det mest urinblåsan och revbenen + lungorna som får ta stryk, haha. Varje dag får jag garanterat några sparkar neråt, så det känns som att jag ska kissa på mig. Och några tryckningar mot revbenen, vilket känns väldigt obehagligt. Jag och Josefine håller på och tränar på våran sång nu och då märker jag verkligen skillnad på hur det är att sjunga nu och innan jag blev gravid, jag orkar inte sjunga lika länge utan att ta ny luft.

Ullared imorgon


Hej.

I dag har jag inte gjort så mycket vettigt. Just nu ska jag gå och packa eftersom vi åker till Ullared imorgon. Jag, mamma, mormor och amelia + gammelmormor. 4 generationer + en femte i magen, haha. Så det blir ingen uppdatering fredag eller lördag. Sen blir det en massa bilder på allt jag köpt. Har aldrig varit där förut, men ullared är min gammelmormors drömresa (vi alla har olika drömmar..) Och hon är 89 år, så det börjar verkligen bli dax att åka dit! Vi får väl se vad jag tycker.

Var på MVC kontroll idag, allt var bara bra. Det börjar närma sig med stormsteg, sa barnmorskan och det kan jag verkligen hålla med om. Ca. 2 månader kvar nu, tiden går verkligen snabbt.

Kram på er alla, vi hörs på söndag.

En svår och jobbig grej.


I'm holding on your rope,
Got me ten feet off the ground
I'm hearin what you say but I just can't make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you're sorry
Didn't think I'd turn around, and say...

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late

I'd take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But it's nothin new - yeah yeah
I loved you with a fire red-
Now it's turning blue, and you say...
"Sorry" like the angel heaven let me think was you
But I'm afraid..

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late


.. ja, snart är det försent att säga förlåt.

Just nu mår jag inte så bra, det kan vara en andledning till sämre uppdatering. Jag vill inte berätta vad som hänt/händer här, för det är så många som läser och här i Nora går snacket direkt.

Godnatt


Jag tänkte skriva några rader innan jag och älskling lägger oss. I kväll har vi bara gjort tråkigheter, älskling har hjälpt mig med matten och sådär. Alldeles nyss satt vi och kollade på spiderpig på youtube, Andreas höll på att skratta ihjäl sig, jag fattade inte ens vad som var roligt. Nu ska vi sova och älskling ska få massage.. <3

När jag var på förlossningen igår hörde jag en blivande mamma skrika och yla. Hon lät ungefär som en varg, konstigt nog. Efter en stund hörde jag ett bebisskrik och sedan en massa gråt. Bebisen föddes nog i något rum nära mig, för det hördes ganska tydligt. I vårat rum var det knäpptyst, förutom bebisen hjärta som ekade i rummet. Det var så mysigt att höra.. jag somnade på sängen till bebbens hjärtljud. Så himla speciellt att få somna till hans/hennes hjärtljud. Det känns så konstigt att det ligger en bebis där inne, och att den hör mig, men jag hör inte den.

Godnatt alla!
Andreas hälsar alla bondar.. ? ( vet inte vad hans problem är, riktigt..) förresten heter det Bönder.

Inga fosterrörelser

HEJ

Igår åkte jag in till skolan på morgonen, men när jag kom in fick jag reda på att det inte var någon Matte. Ylva, läraren var sjuk. Samma sak idag, och det var skönt, för jag hade förvärkar i morse och känner mig inte på topp nu heller. På eftermiddagen igår hämtade jag Casper på dagis. Först gick vi till lekparken och lekte. Jag åkte allt och provade allt som Casper ville. Kände mig inte smidigast i stan, men Casper var nöjd.
Sen gick vi hem till mig och lekte lite med raggsockor och fjärrkontrollerna. Och lagade mat, makaroner och korvstroganoff. Casper smakade inte ens utan kastade korven i huvudet på mig. Så fick han gå runt bordet och kolla på oss, då blev han sugen igen och åt lite. Han blev förresten jätteglad när jag hämtade honom. Så, så mysigt.

När Therese hämtat honom kom Josefine och Jimena. Vi gick ner till badhuset och kollade årskort/säsongskort för simning. Vi ska börja simma två gånger i veckan, för att hålla oss i trim, haha :) Just nu är jag ju inte mycket att hålla i trim, men det blir skönt att röra på sig ändå. Till Våren är det ju perfekt. 

Lite senare ringde jag till förlossningen för att jag inte känt några fosterrörelser alls på två dagar. Barnmorskan sade att jag skulle komma in på en gång, så mamma skjutsade in mig och Andreas. Först kollade dom hjärtljuden och satte en massa sladdar på min mage för att se att allt verkade bra, och det gjorde det. När barnmorskan tryckte på magen sparkade den och hade sig jätte mycket. Sen fick vi vänta en bra stund på att doktorn skulle komma och göra ultraljud. (både jag och mamma hade somnat när hon kom in..) Huvudet var så himla stort mot sist. Bara huvudet tog upp hela skärmen. Jag tänkte be om en bild men hon verkade så stressad, så jag gjorde inte det. Hon mätte fostervatten och det var bra, varken för lite eller för mycket. På väg från förlossningen stannade vi och köpte korv, för alla var hungriga.

I morgon ska jag till MVC, har med mig ett rör hem så jag ska lämna urinprov som ska skickas på urinodling (för att kolla UVI) Så kanske barnmorskan kollar hur bebisen ligger. Den kan ha lagt sig med huvudet neråt, men är nog fortfarande ruckbar, dom brukar ju inte fixera sig så tidigt.

För er som undrat är Casper Andreas bror Christans barn.

image167

image168

image169


Måndagar = J -dag


Tjoho.

I dag har jag roat mig med Josefine hela dagen. Måndagar har blivit våran dag. Simon jobbar på ECC och det ligger ju inte långt ifrån där jag bor, så Josefine och Jimena brukar stanna till ca. 9, sedan möter dom Simon och åker hem med honom. I dag har vi varit ute och gått, som alltid. Och matat ankorna, två gånger tillochmed! ´Vilka änglar vi är´ sade Josefine när vi var där för andra gången. Så har vi tränat sång, på julkonserten i kyrkan ska vi nog sjunga christmas med Bryan Adams. Vi håller på att göra om den, så vissa ställen är tvåstämmiga och sådär. Enda problemet är att konserten är den 22 eller 23 december. Så jag kanske ligger på BB då! Josefine ska lära sig låten utantill, ifall jag inte kan vara med.

I kväll är Andreas hos Rasmus och kollar på film, så jag är själv. Ska plugga matte nästan hela kvällen, inte allt för kul, men nödvändigt.

Josefine, massor med vänskap till dig.


image163


v.31+1


Godmorgon.

På måndagar är jag helt ledig från skolan, men jag brukar ändå gå upp vid åtta tiden. Idag tog jag lite sovmorgon och det var skönt. Har ont i ryggen på nätterna (vet inte om jag skrivit det förut..) men i natt kände jag inte av så mycket. Dessutom har jag svårt att resa mig upp, när jag tex. ligger i soffan behöver jag hjälp för att komma upp eller så fixar jag det med mycket ansträngning. Jag börjar verkligen känna mig osmidig, stor och otymplig. Fast jag kommer ändå sakna magen när den inte finns kvar, det har lixom blivit en vana att ha handen där på. När Andreas sade att han längtade tills magen försvann sade jag ´VARFÖR DÅ?` och då svarade han att han ville ha ut bebisen istället för att den skulle ligga där inne. Det har han ju rätt i, det vill jag också. Men i bland glömmer jag nästan bort att det ligger en bebis därinne, våran bebis.

I dag ska jag vara med Josefine hela dagen!
Det kommer nog en uppdatering ikväll om vad vi hittat på..

I morgon ska jag vara barnvakt åt Casper. Jag ska hämta honom på dagis kl. 3 och sen ska vi gå till lekparken en stund, tänkte jag. Sedan går vi väl hem hit och lagar lite mat och leker massor. Det ska bli så kul. Jag tycker verkligen om både Casper, Ruben och Hilda. Sist jag var uppe hos Andreas slogs alla tre om att få ligga i mitt knä. Jag undrar hur det blir när min bebis kommer, dom kommer nog bli skapligt avundsjuka.

Bebisen i v. 31

Bebisen väger ca. 1,6 kg och är 40 cm lång från huvud till häl.
Kroppen slutar nu generellt att växa, men fortfarande behöver barnet gå upp i vikt. Hjärnan spurtar för att hinna växa ifatt. Det organ som blir färdigt sist är lungorna. Ögonen får färg ungefär vid den här tiden, men vilken ögonfärg barnet verkligen kommer få vet man inte förrän 6 - 9 månader efter födseln. Pigmenten i ögonen färdigbildas nämligen inte förrän de utsätts för ljus. Håret på bebisen huvud kan nu ha blivit några cm långt.

Mamman

Kanske märker du att du är ovanligt glömsk. Ju mer förlossningen närmar sig, desto mer vänder du uppmärksamheten mot ditt barn. Naveln kan bli mer långsträckt och eventuellt puta ut. Efter förlossningen återgår den till sitt normala utseende. Benen och fötterna kan kännas tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare. Det är också vanligt att man blir anfådd, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dessutom måste dina lungor ta upp ungefär 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.


image162

Bullens söndag


Hej,

I natt satt jag och Andreas uppe till kvar över 4. Vi kollade på film! Vid halv 11 gick vi till Statoil och köpte chips. När vi var där kom jag på att jag var hungrig, så vi köpte korv, eller.. jag köpte stora mosmenyn ;d Det var ljuvligt gott. När vi kom hem såg vi på Beck - det tysta skriket, hur bra som helst! Jag älskar dom nya beckfilmerna, dom är bättre än dom gamla tycker jag. Efter Beck var jag fortfarande pigg så då kollade vi på Shooters, också en jättebra film. Andreas somnade en stund, så för en gångs skull kunde jag säga att han var en tråkmåns. Annars är det alltid jag som somnar 10 min in i filmen. Så i dag sov vi till kl. 11, men gick inte upp förrän vid 12.

Sen åkte Andreas hem till sig en stund och jag började baka bullar. Bakade ca. 100 stycken! Vilken tid det tog, men det var roligt också, eftersom söndagar brukar vara så tråkiga. Nu finns det massvis med bullar i frysen.. så jag får väl se hur länge dom räcker? Andreas brukar vara duktig på att äta, haha.

I morgon kommer lite info om bebisen i v. 31, tänkte börja med det nu, har inte tänkt på det förut.

image161

Lördagkväll



I dag har jag och mamma ätit lunch ute med mormor. De senaste veckorna har jag märkt stor skillnad på hur mycket mat jag får i mig. I v.15 - 16 åt jag hur mycket som helst, nu blir jag proppmätt på en gång. I dag tillexempel, när servitören kom med mat, tyckte jag att portionen var jätteliten. När jag ätit 1/4 var jag hur mätt som helst. Jag tycker inte ens att jag äter mer än förut. Snarare mindre. Vissa dagar blir jag aldrig hungrig, men då äter jag ändå, såklart.

i går kväll kollade jag och mamma på idol. Evelina var helt underbar! Jag har varit inne på tv4 idag och kollat på hennes framträdande om och om igen.. Så himla mycket känsla. Ja, bäst helt enkelt! Sam var också bra, men det tycker jag alltid för att jag älskar hans röst.


Och snart kommer Andreas hit, min underbaring. <3

Vad vi ska gör har jag ingen aning om, slappa kanske, som vanligt. Jag har fått väldigt ont i ryggen och har svårt att sova på nätterna. Så jag måste ha två kuddar bakom ryggen och en under magen och helst en mellan knäna också, haha. Andreas tycker väl att jag bygger en hel fästning runtomkring mig.. :)


v.30+6

image160

Bebisen v.30+5



Hej.
Idag har jag varit på skolan. Hade en datalektion, sedan slutade jag. Tyvärr missade jag bussen med 1 minut, så jag fick vänta i stan i 40 min. Inga affärer var öppna så jag gick och åt en baguette och läste min gravidtidning. Vet inte vad det heter, men den var kass iallfall. Jag brukar inte köpa dem, men mamma hade köpt. Amelia GRAVID är världens bästa gravidtidning, som en bok, fast lite roligare. Synd att det bara kommit ut en under tiden jag varit gravid (eller under tiden jag vetat om att den funnits..) Så jag kan ju tipsa er gravida att köpa den! Jättebra läsning. Mama är också bra, men den är nog lite roligare att läsa när man fått barn. På tal om tidningar har jag skickat efter en prenumenation på Vi föräldrar. Någon som har en åsikt om dem?

Jag har inte lagt in någon ny magbild på länge. Just  nu behöver jag nya batterier till kameran, men jag tar nya och lägger in snart!  Mamma och jag har varit och kollat på bokstäver till hennes tatuering idag. Hon ska skriva mitt och Amelias namn på ryggen. Så var vi och beställde efter tvillingkort också, så jag och Andreas kan kolla på boxer här inne också. Och inte nog med det, vi var och kollade ut golv till vardagsrummet och mammas sovrum.

Hur länge är man gravid egentligen? Det känns som om jag vart gravid i flera år. När jag tänker på resor och ställen jag varit på kommer jag på att jag var gravid då. Fast minnena känns som tusen år sedan.. Visst, tiden har gått snabbt, men man är ändå gravid länge. Jag var gravid i Paris, på skolavslutningen, i Rättvik, i somras, när jag började gymnasiet.. och jag kommer vara gravid på lucia, halloween, höstlovet och på advent och.. kanske tillochmed julafton! haha, mycket, mycket gravid.

min blogg måste renoveras!
Det kan väl inte vara kul att läsa med den här tråkiga stilen? Är det någon utav er läsare som kan hjälpa mig? Ni är säkert mycket bättre än mig. För jag fattar verkligen ingenting! 

Det blev magbild nu iallafall. Jag kom på att jag har webbcamera på den här datorn.. 

image159
 

- b a r a - f ö r - a t t - j a g - h a r - l u s t - a t t - l ä g g a - u p p - b i l d e r


Jag och Stina, sommaren -05
Världens bästa sommar. Eller vad säger du, Stajna?



En bild på mig och lilla magen när jag och My är och nattbadar på badet i Rockhammar. Jag är i v.15 eller 16!



Jag och älskling.. <3


image155


v.30+4



I kväll åker Evelina och barnen hem. Tråkigt :/ Det är så mysigt med Hilda och Ruben, och att leka med dem. Som tur är får jag träffa dem på höstlovet igen. Då ska jag och Andreas åka till Vappeby och vara lite barnvakt. I dag när jag kom hem från Andreas efter skolan kom Casper och Hilda springande till mig i hallen. Så härligt att komma hem då! Jag längtar tills min bebis kan springa sådär till mig när jag kommer hem från skolan sen.

Jasmine hjärta Andreas.
I dag när Andreas kom hem från skolan var han jättetrött. Först halvsov han på soffan, sedan gick vi in på rummet och lade oss en stund. Och när jag tittade på honom, där han låg och sov i sängen, kände jag så otroligt mycket kärlek. Jag älskar dig! Jag älskar honom! Jag älskar Andreas! - v ä r l d e n s f i n a s t e - Jag kan inte lämna dig, inte för något i världen. Du är det bästa jag har och jag behöver dig verkligen, min underbara och fina älskling.

Bebisen har börjat en ny grej, han/hon kör gitarrsolo på mina revben hela tiden. Det gör ONT, ONT,ONT. Men samtidigt är det ju skönt att känna rörelser. Han/hon trycker också på ordentligt ner mot blåsan, så det känns som att man ska kissa på sig, haha.


Snart läggdags.



Godkväll,

I går kväll köpte jag en massa frukt och gjorde fruktsallad. Sjukt gott! Bättre än allt godis, faktiskt. Jag och Andreas gick och lade oss vid 9, så pratade vi en massa praktiska saker och jag skrattade en massa åt allt kul han sade när vi kollade i boken ´erotisk massage´. Det var bara en massa ´hitte på´, enligt honom, haha.

I dag har jag varit på skolan och haft matte. Våran klass är hur pratig som helst, men i dag fick jag, Moa och Isabelle sitta i ett eget klassrum. Så himla skönt, jag kunde verkligen koncentrera mig och jobba. Så tyst som det var där skulle jag vilja ha jämt, då skulle matten gå mycket bättre. Det känns så oseriöst att folk inte kan hålla käften när vi går sam på gymnasiet. Jaja, som tur är slipper jag den här klassen efter jul (synd bara att jag gillar vissa personer jätte mycket, fast vi kan ju träffas ändå.) Man byter ju ändå klass i tvåan.

- När jag kom hem ringde jag Josefine och vi klagade lite på våra karlar i telefonen. Sedan gick vi ut på en lång promenad, och fixade lite utav ett hemligt uppdrag, haha. Ni får veta sen, jag lovar. Som alltid var det trevligt att träffa Josefine och Jimena. Jimena sov i vagnen hela tiden och det tyckte nog Josefine var skönt, eftersom hon var jättetrött.

Nu ligger jag i Andreas säng och bloggar. Vi har druckit te och sett Rush hour 2, superrolig film ;d
Nu ska vi sova.. I morgon ska jag till skolan och jag har låååångt hål mellan matten och datan, det blir nog ett inlägg då. / Jasmine

- underbara barn

image145

Hilda, Casper och Ruben.





Föräldragrupp gång nr. 1


Hejsan.

Först vill jagbara skriva att jag uppdaterar så ofta jag kan. Jag älskar att blogga och försöker att skriva MINST en gång per dag. I bland har jag dock för mycket att göra, eller så känner jag bara inte för att skriva. I stället kanske jag vill umgås med Andreas eller mysa framför en film. Så fort jag inte uppdaterat på ett dygn behöver ni inte skriva och tjata. Jag skriver som sagt så fort jag hinner igen..

I dag har jag varit på första träffen med föräldragruppen. Vi ska vara nio stycken mammor, och nästan lika många pappor. I dag saknades två par, och det var bara två pappor med. Andreas kunde inte komma, tyvärr. Många pappor jobbar och kommer inte att vara med, andra kommer att vara med ibland. Och det gäller vissa mammor också. För mig funkar det bra. Jag har inga lektioner på tisdagar efter lunch.
- Vi presenterade oss och fick berätta för varandra om våra graviditetsbesked! Sedan berättade Inga och Maria om vad vi skulle göra på gruppen och lite annan info. Så fikade vi och sist gjorde vi någon bildgrej, där vi skulle hitta en bild som beskrev föräldraskap för oss. Suveränt var det iallfall. Alla var ärliga och delade med sig av sina erfarenheter. Vi alla har stött på olika saker under och innan graviditeten. Nu, såhär i efterhand, är jag jätteglad att jag valde föräldragruppen för unga föräldrar. Suverän! (Nästa vecka ska vi på studiebesök på BB + förlossning..) Andreas skulle försöka ta ledigt då. Tyvärr trodde han att han hade fysikprov då och det vore synd om han missade studiebesöket.

Gud så jag längtar efter att få ha dig här hos mig, lilla bebisen. < 3
Jag undrar vem du är, hur du ser ut och om du är en pojke eller flicka.

3/4 av graviditeten avklarad.



I många gravidböcker beskrivs huden under graviditeten som skinande och full av lyster. Ögonen ska (tydligen?) glittra, och man ska lysa av skönhet. Jovisst, självklart är det vackert med gravida magar och min hy har faktiskt varit väldigt bra eftér v.15. Inga finnar eller pormaskar trots allt godis jag stoppat i mig. MEN, hur många känner sig sådär vacker och underbar som gravidisböckerna beskriver. INTE JAG. Jag känner mig lite halv tjock och stor och otymplig. Brösten läcker, det går knappt att raka benen pga. osmidighet och jag tappar skit mycket hår varje morgon.
 
- Det var först när jag läste På smällen av Ann Söderlund och Hannah Rosander som jag kände mig normal. Världens bästa bok ör gravidisar! Läs den..

Nu ska jag umgås med Andreas som kom hem nyss.

v.30+1

Hejsan.

I lördagskväll kollade jag och mamma på sista BECK filmen i guds namn. Den var suverän! Mamma och jag satt rak upp i soffan för det var så spännande. VI åt jättegod mat också, sweetchili marinerad lax med romsås & potatis. Min favvomat! Sen kom Andreas och vi hann inte göra så mycket innan vi blev trötta. Så tog vi sovmorgon igår och åt frukost sent.

I går åkte vi hem hit till Andreas. Hans syster Evelina och hennes barn Ruben & Hilda kom hit. I morgon är det en månad kvar till Evelinas bf. Det är spännande och bra att det händer roliga saker, så att de sista 10 veckorna går fort för mig. Jag tror att Evelina får en liten flicka! Angående min egen bebis i magen har jag ingen som helst aning. Förut var jag stensäker på flicka, nu velar jag mellan pojke och flicka. Det ska bli så himla spännande att få se vad det är. Jag ska be barnmorskorna aytt inte säga något så jag får kolla efter själv när den ligger på magen.

Jolie och Sammy, är två namn som Andreas tycker är okej.
Ni har verkligen kommit med en massa bra och unika namnförslag, tack! Jag har flera utav dem på en lista. Helst skulle jag vilja ha 12 barn så jag kan ge dem alla fina namn, haha. James, Jayson, Angelo och Devin är fyra fina pojknamn jag kom på nu. Jag har hur många flicknamn som helst. Lappen med namnen är tyvärr borta för tillfället men jag lägger in dem så fort den kommer fram (om den kommer fram..)

Jag skriver kanske något mer ikväll.
I morgon är det första gången med föräldragruppen förresten!


v. 29+6


Godmorgon.
I dag ska vi fira min lillasysters 9:års dag. Just nu är jag hemma hos Andreas, men jag ska snart hem och baka lite tills kalaset börjar. I går städade jag och Andreas klart hans rum. Nu är det ommöblerat och jättefint! Kul att det var fler läsare som skulle på finalen, det blir nog lätt för er att känna igen mig då, eftersom magen kommer att vara enorm :) Min mage är bara 2 cm mindre än vad Josefines var vid förlossningen och jag 10 veckor kvar till bf. Men jag växer helt enligt min kurva. så allt är normalt.

På Halloween har jag och Andreas bjudit hem Simon, Josefine och Jimena på middag.
Har ni några tips på god mat? Till förrätt blir det nog någonting med räkor, tror jag.

- Jag ska bli medlem på familjeliv har jag bestämt mig för nu, för er som undrade förut. Jag vet inte riktigt vad man gör där eller så, men många föräldrar är medlemmar, så det är nog bra. Jag skriver mer om det sen..

Nu är det frukostdax!


Idol final i globen




Hejsvejs.
I dag bokade jag och mamma biljetter till IDOL finalen i globen. Den 7/12, precis två veckor och två dagar innan min bf. den 23/12. Vi ska sova över på hotell också, så himla mysigt. Och perfekt tidpunkt att handla lite julklappar. Nu börjar IDOL förresten och jag ska såklart titta. Det gäller ju att två bra personer går till final nu, när jag ska dit & titta.

I dag har jag varit hemma hos Josefine. Vi planerade en massa roliga saker som jag inte tänker avslöja nu, ni får reda på det tids nog, haha. Jimena sov först så vi kunde prata en massa och kolla i gamla skolkataloger. Sen spelade vi någon gitarr tv spel och precis innan jag gick hem åt vi pizza.

Jag är själv hemma ikväll, Amelia & Mamma är på bio och middag i Örebro (Amelia fyllde år i tisdags) och Andreas skulle göra något annat. Som tur är har jag Josefine och Jimena att umgås med på dagarna.

Fortsatt trevlig kväll.. 
kram / Jasmine och lilla bebisen < 3

MVC

Godmorgon,
i dag, på morgonen, har jag varit på MVC. Det var en vanlig kontroll. Mitt järnvärde har ökat från 104 till 124, så det är inte konstigt att jag känner mig så pigg. Magen växer precis enligt kurvan och bebisens hjärtljud: 135. Det är det nästan alltid. I dag hade han/hon hicka också.
Nästa gång jag ska dit är den 25/10, om två veckor. Jag börjar gå varannan vecka nu och så småningom går man ju varje vecka. Vi ska ringa och boka tid och besöka Karlskoga BB också. Jag tror nog att jag vill föda där. Har hört så mycket positivt om det och min barnmorska som jobbat där säger att det är jättebra. Hur som helst så behöver jag ju inte bestämma det nu. Det kan jag göra när jag varit på fölossningen och BB i Örebro.

Nu ska jag baka kakor, i väntan på att bussen till skolan ska gå. Missade matten idag men jag ska gå på datan.

Recept: turboravioli och silviakaka




image144

Turboravioli (Leilas middagstips)

1burk ravioli (800 g)
några droppar tabasco (jag uteslöt det för vi hade ingen hemma)
flingsalt (jag använde vanligt salt)
svartpeppar
1 pkt mozarellaost
och rostade pinjenötter (jag är inte så förtjust i nötter, så jag hoppade över det)

Ugnen 200 grader. Lägg raviolin i form och lägg över skivad mozarella. Gratinera i ugn ca. 30 min.

KLART!
Jag lagade den här turboraviolin idag. Det tog en minut, hur enkelt som helst. Och jättegott! Så prova det här receptet vetja. Jag kommer garanterat att köra på turboravioli när jag är trött mamma med småbarn.

Silviakaka (Saknar bild tyvärr, för den här recept iden kom jag på idag)

175 grader i nedre delen av ugnen 35-45 min.
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Vispa ägg och socker pösigt, häll sedan ner resten av ingredienserna. Smörj en form eller lägg bakplåtspapper på plåt. När kakan svalnat:

100 g margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula (lägg i sist, låt ej koka)

Smält margarinet i kastrull och låt koka upp med resten av ingredienserna. Ta av från plattan och ha ner ägggulan. Hur gott och enkelt som helst!

Unga mammor & pappor

Hejsvejs.
I dag har jag varit i skolan på mattelektion. I morgon gör jag mitt andra prov. Så här innan känns det nervöst men det är skönt så fort det är gjort. Förra provet fick jag sitta i klassrummet, det funkade inte så bra eftersom inga   andra gjorde prov så var det väldigt pratigt. Jag hoppas att det finns tillgång till grupprum i morgon.
Klockan 11:20 var jag på en första informationsträff med Maria, på unga mammor & pappor. Föräldragruppen som vi ska gå i, börjar på tisdag kl.14-00 - 16:30. En gång skulle försäkringskassan komma dit och prata och en annan gång skulle vi på ´studiebesök´ på BB och förlossningen. Under varje träff fikade man också, vilket är bra då man har chans att lära känna andra föräldrar. 7 träffar är det, och sedan en återträff i mars/april. Superkul! Jag är glad att vi valde att gå på unga mammor & pappors föräldragrupp i stället för den vanliga på MVC. Det ska verkligen bli jättekul att träffa dom andra föräldrarna som jag tror var 9 par.
På tisdag ska vi skicka in en ansökan till Lindesbergs kommun också. Det handlar om den öppna verksamheten som vi bara får gå på om vi får ´tillstånd´ från Lindesberg. Örebro kommun betalar bara för dem som bor i örebro. Vi som bor i Nora eller tex. Frövi måste ha Lindesbergs tillstånd. Jag hoppas verkligen att vi får gå på den öppna verksamheten också. Det lät så mysigt. Jag uppdaterar mer om hur det var på tisdag, efter träffen, då jag ver mer.

I går bakade jag silviarutor (fast jag gjorde den i tårtform med löstagbar kant..) Så himla gott! Och enkelt! Vill ni ha receptet? Jag tänkte att jag kunde lägga in det ikväll.

En fråga till förresten, ska jag göra några kategorier? Det kanske blir lättare att läsa då, om man vill läsa äldre inlägg. Jag ska också göra om här på bloggen med bilder och nått fint, så den ser lite roligare ut. Problemet är bara är jag inte förstår hur man gör, men ni kanske kan hjälpa mig? Haha. Och ge mig lite tips!

-



Min dator krånglar, så jag var tvungen att starta om den. Resten utav bilder kommer i det här inlägget..



Jimena är en månad på torsdag. Herregud, vad tiden går. Det känns som om jag var och såg henne på BB alldeles nyss. Då vägde hon 3030 och var 48 cm. Nu väger hon 4 kg, och har blivit lite rund. När jag såg henne första gången var hon så smal och späd. Nu börjar hon få lite mulliga kinder och tjocka lår, det är så gulligt. Jag är superstolt över att få vara gudmor till henne. Och både jag och Josefine längtar tills jag och Andreas får våran bebis, då kan vi vara ute och gå tillsammans. Så småningom kommer dom ju att kunna leka också. Det är skönt att dom kommer vara ganska jämngamla. Det är ju bara i början som det märks mycket skillnad, sen spelar ju inte tre månader någon roll.

Nu ska jag gå och se om det finns grejer hemma till att baka snoddas, och så ska jag plugga matte.
Kram på er..

Josefine, bästa vän.


v.29+2



Hej. I dag kommer det bilder som jag tog igår. Kunde inte sätta in dom i går kväll för datorn krånglade. I morgon kl. 11:20 ska jag träffa en tjej på unga mammor och pappor, där jag och Andreas ska gå på föräldragrupp. Den börjar redan nästa tisdag, spännande. Jag hoppas att jag träffar någon/några att hålla kontakten med även när bebisen kommit. Det vore nog kul för Andreas också, att hitta någon som är i ´samma situation´.


Josefine, Jasmine och Jimena.

Hej.
I dag har jag tillbringat dagen med Josefine och Jimena. Först gick vi en promenad och stannade på picknick på strandpromenaden. Jag hade köpt festis, chokladbollar, vaniljbullar och mandariner. Det var jättskönt att sitta i solen, då kändes det som vår. När det blåste blev det kallt igen men det är bäst att ta vara på soldagarna innan riktiga kylan slår till.

Efter picknicken gick vi hem till mig och åt riktig mat. Jimena skrek hela tiden hos Josefine, men hos mig var hon knäpptyst. Antagligen för att hon luktar mat och då är det det enda Jimena tänker på.

På kvällen var vi på lingon&blåbär klädvisning. Jimena skrek nästan hela tiden så vi gick hem tidigare. Fast det gjorde ingenting, för det fanns inte så mycket fint.

.. bilder kommer i nästa inlägg,

v.29 idag



Hej!
I dag är det 77 dagar kvar till beräknad förlossning. Minns ni när jag skrev 100 dagar, det känns inte alls längesen. I dag när jag pratade med Andreas frågade jag honom om han visste vilken vecka jag var i, han sade v. 25-26. Haha, noll koll. Först tyckte han att tiden gick sakta. Men nu när skolan är igång och vi har fullt upp, går tiden snabbt så han låg verkligen efter i räkningen :)

I dag har jag grejat med rummet. Satt upp sänglampor och tavlor. (Vägstereo + fönsterlampor får Andreas hjälpa till med ikväll..) Nu ligger jag och tar det lungt en stund, ska snart duscha och sen sätta igång med matten.

Och, efter nästan varje inlägg är det någon som frågar om bebisen var planerad. Jag har svarat på det 1000 gånger känns det som, men jag skriver det väl en sista gång, till er som undrar.
Jag och Andreas hade oskyddat sex. Vi hade inte pratat om att ´just nu tänker vi skaffa barn´ men vi pratade om att skaffa barn tidigt. Så gick tiden, och vi tänkte inte så mycket på det, den 24/3 plussade jag och jag var gravid. Åh, nu så blir det bebis i december. Vi gjorde ingenting för att jag inte skulle bli gravid, men det var inte heller någonting vi pratade om så mycket. Så var det, helt enkelt.

Bilder från rummet. Det är jättefint och mysigt på kvällen
när jag tänder ljus. Det blir en massa skuggor på väggarna. Det kommer nog ytterligare en omgång bilder när bebiskorgen är färdig och sådär.

Jullängtan


Hej.
Jag har börjat att längta efter julen. Att baka pepparkakor, lussebullar, göra julgodis, klä granen, pynta och förstås, köpa julklappar. Längtar ni? Jag älskar allt det där myset och (stresset) innan julafton och julafton är underbar. Vi tar det alltid så lungt, och bara myser. Så, enligt mig är julen den bästa traditionen.
Denna jul blir ju speciell också. Antingen är jag höggravid eller så har jag och Andreas en liten bebis. Om jag fick välja så skulle jag vilja få bebisen 2 veckor innan bf, annars får den gärna vänta med att komma ut till mellandagarna. Jag vill ju som sagt hinna göra iordning och inte missa en mysig julafton. Men det blir ju inte som jag vill, utan som bebisen vill. Och den ska väl ut på självaste julafton, bara för att trotsa. Jaja, hur det än blir så blir det bra. Världens bästa bebis <3

I dag har jag färgat mitt hår lite mörkare, det var så ful färg innan, alldeles grått i hårbotten och en jättesynlig utväxtrand. Nu känner jag mig 100 gånger fräschare! Jag har städat och rensat lite bland mina grejer också. Det är fortfarande lite kvar att göra, sedan kommer ju nya kort på rummet, när det är helt klart. Alldeles nyss var jag och mamma på coop och handlade korgar. (Mamma har en vit-korg-period, så det ska vara korgar överallt..) Nu sitter jag i sängen och bloggar lite. Har haft en del spänningar i magen, men det går nog över.

.. Andreas ska bort med kompisar ikväll också, så jag blir hemma och jobbar matte. Har mitt nästa prov nästa vecka, så jag måste repetera lite.

Hoppas ni får en härlig kväll, /Jasmine

I d o l

Okej, Andreas, Daniel och Sam = världsklass. När Andreas sjöng ´I wanna know what love is´ fick jag rysningar. Och juryn sade att han saknade känsla, jag är nästan alltid tvärtemot dem. Sams röst är helt underbar och Daniel är störtcool. Men tjejerna? I dag var ingen utav dem så bra.. Patrizia och Evelina har jättefina röster, men killarna var helt klart bättre idag. Haha, vilket Idol freak jag låter som.

Just nu väntar jag på utröstning. Vem tyckte ni var bäst/sämst ikväll?

De senaste inlägget handlade inte mycket om bebis. Inte det här heller. Jag har inte så mycket att skriva just nu. Är i v.28+5 idag, snart v.29, gud så skönt. Vill ha ut bebisen nu! På torsdag ska jag till MVC, då kommer iallafall en liten uppdatering. Spännande att höra om järnvärdet stigit. Det känns så, för jag är piggare.

Skriver i morgon igen, tjohej.

Hösten = underbar



Hejsan,
I morse ringde väckarklockan kl. 06:00. Utanför fönstret var det helt kolsvart, i lägenheten var det knäpptyst. Jag är inte den morgontrötta typen men imorse kändes det inte kul att kliva upp på det kalla golvet, från den varma sängen. (Andledningen kan ju vara att jag och älsklingen kollade på film halva natten..ops) Så jag får faktiskt skylla mig själv. Vi såg se upp för dårarna, den var inte så bra som jag hade hoppats, men rätt rolig ändå.. 
 
När jag satt i busskuren och frös kändes det verkligen inte härligt.. Jag tänkte att ´nu är det oktober, och svinkallt. Hur fasiken ska det bli i november/december?´ Usch, jag är ingenting för kallt väder.

.. men, när jag kom hem sken solen på alla vackra löv i rött och gult. Då kändes hösten mycket vackrare och mysigare. Så jag tog en promenad med Trudy i parken. Det prasslade så mysigt om alla löven och knastrade när jag gick på alla kastanjer. Åh, nu älskar jag hösten. Det är nog den mysigaste årstiden, tror jag. (But.. jag har antagligen ändrat mig nästa fredag morgon klockan sju, när jag sitter i busskuren och fryser)

Nu ska jag gå och göra i ordning Tacos. I kväll är Amelia på nått pyjamaskalas och Andreas skulle bort med sina kompisar. Så, det blir jag mamma och Sari (mammas kompis) som sitter här ikväll. Framför IDOL (såklart..!) Och med chips och passionssoda.

Hoppas att ni får en trevlig fredagkväll.
Jag kanske återkommer nått mer under kvällen.
.. bebis mår bra och sparkar på för fullt!

/Jasmine


Lilla, lilla du.



Alla underbara läsare. Ni är så gulliga.. Innerst inne vet jag ju att jag kommer bli en bra mamma men ibland tvivlar jag på mig själv. Det finns så många som har synpunkter och som mer än gärna uttrycker åsikter som ´hur fan ska du klara av det?´ Ja, efter ett tag kan det bli svårt att stå stark och intala sig själv att JAG KLARAR DET. Så, ni är underbara allihopa som påminner mig, tack för det.

Och bebisen, världens finaste varelse (tror jag iallafall..) Haha.
Jag är iallfall inne i en mysig period av graviditeten. Jag kan känna kroppsdelar genom magen. Den är ju stor nu, och favoritställningen är att ligga med rumpan långt utputad till höger och huvudet vid naveln. Sedan får jag en fot eller hand vid revbenen då och då, (mindra skönt vill jag lova, stundvis gör det riktigt ont.) Fast det är mysigt och lite roligt. Jag brukar jäklas lite med den på kvällarna när hon/han försöker hitta en bekväm sovplats. Då trycker jag bort rumpan lite här och var, så bebisen flyttar på sig hela tiden. Efter en stund blir han/hon jättesur och snurrar runt som en galning. Då känns det nästan som att magen ska spricka.

Ja, så slutligen några bilder på Casper (Andreas syskonbarn)
 

Bloggar från skolan


Tjoho.
Just nu sitter jag i skolan. Har haft matte och lunch, så nu väntar jag på att Datakunskapen ska börja. En evigt lång väntan varje torsdag, men det går. Jag har tid att plugga matte då och det är bra. Just nu går matten superbra, vilket är skönt för förra kapitlet var ett rent helvete.. ^

Någon skrev och frågade i förra inlägget hur lång tid det tog för mig att bli gravid.
Det tog ca. ett år.. Men första månaden jag släppte tankarna på barn, blev jag gravid. Jag tror att det mesta är psykiskt. Man ska inte ´försöka´ för mycket utan bara slappna av.

.. Ni som är/har varit gravida och läser mig blogg, kände ni er deppiga och hade ångest under eran graviditet? Jag är så trött på att allting beskrivs som rosa moln och enbart lyckligt. Mår alla verkligen så bra? Jag har känt en del ångest och deppat en del på senaste tiden. Inte för att jag inte vill ha barnet, det vill jag verkligen. Snarare för alla förändringar med kroppen, rädslan för att bli lämnad, att inte duga till. Att inte kunna trösta barnet, att inte vara en bra förebild. Finns det fler som känner såhär? Jag är övertygad om att alla har en sådan fas i sin graviditet. Tyvärr är det nästan en SKAM att erkänna eftersom graviditet alltid förknippas med en massa gulligull. Vissa mår fysiskt piss, andra psykiskt, vissa både och. Jag har haft tur och mått fysiskt bra. Men, jag tänker ta hål på den där bubblan där allt måste vara lyckligt. Det ska vara OKEJ och ACCEPTERAT att inte älska allt med graviditet. Vad tycker ni?

- tack för alla positiva kommentarer, ni stärker mig!

Godmorgon


Godmorgon,
I dag sov jag riktigt länge. Vanligtvis brukar jag gå upp vid halv åtta, fast jag är ´ledig´ hela dagen. Jag är hemma hos Andreas nu, men jag ska snart gå hem. Det vore skönt med en promenad fast jag har en massa grejer att bära. Tex, min bärbara dator som jag sitter vid nu. Och den har jag ingen lust att släpa på. Så, vi får se hur jag tar mig hem.

Nu känns det inte så längt kvar tills bebisen kommer. Snart 10 veckor kvar.. Skötbord, första kläderna och vagn har vi ordnat (vagnen finns hembeställd på babyproffsen, vi ska hämta ut den i dec) Det enda som är kvar är att klä om korgen. Tyget kom i går, så vi ska hämta ut det så snart som möjligt. Det blir vita längder runt om och sänghimmel i spets. Jag tror att det kommer bli superfint. Vi hade kollat ut ett beigt tyg med nallar på som vi skulle sy och ha som täcke och kudde. Tyvärr var det slut, så nu försöker vi att hitta nått annat. Jag vill inte ha blått och rosa i korgen, utan någon neutralara färg. Kanske ljusgul? I julklapp ska jag önska mig ett bäddset till spjälsängen. Det är ljust beigt med stora vita hjärtan på, superfint. Iallfall känns det skönt att det mesta redan är klart. Jag är inte den som vill jäkta och fixa allt sista veckan. Då vill jag bara ta det lungt och äta mandariner, julgodis.. och vänta.

Ha en underbar dag, kära läsare.


Namnproblem



Hejsan igen!

Jag undrar om våran bebis kommer att få något namn. Kanske får den heta bebisen hela livet, haha. För just nu finns det inget namn som vi båda tycker är fint. Och eftersom jag vet hur seg han är med allt så vill jag att vi ska komma lite överens om namn innan förlossningen. Vi har iallfall bestämt att vi ska försöka välja två pojknamn och två flicknamn framtill förlossningen, så har vi nått klart tills bebisen kommer ut. Sedan kanske man ändrar sig när man ser bebisen, och då får man väl hitta på nått nytt.
Jag var inne på internet och tog fram en hel A4 sida med tjejnamn förut. Alla var ovanliga och speciella. Andreas kollade igen pappret men tyckte inte att något utav namnen var fina. Jag ska kolla pojknamn ikväll och se vad han tycker om dem. Förresten har han inga förslag att komma med själv, så i slutändan blir det kanske jag som bestämmer. Andreas tycker att Sammy är ett fint pojknamn. Jag föredrar Sam, men som sagt, vi får se vad vi kommer fram till.

Min underbara vän Amanda hade ett namn, Minvirva, förut. Jag tycker att det är så unikt och sött. Kanske kan jag få sno det i andra namn, om Andreas inte vägrar ut sig?

Nu är jag hemma hos Andreas. När jag kommer hem igen kan jag lägga upp några utav namnen som jag hade på listan, så får ni säga vad ni tycker. Jag håller er uppdaterade i namnproblemet, haha.

Och.. som jag lovat.. några bilder från vårat rum. Det är inte riktigt klart än med tavlor och kort på väggarna och sådär. Bebiskorgen är inte heller ´klädd´. Men som sagt, jag lägger in bilder allt eftersom.


v28+2



Hej.. Nu kommer jag att ladda upp en massa bilder, så ikväll eller senare skriver jag ett längre inlägg.



Bilder på Jimena från i söndags när jag, Andreas, Josefine och Simon var på kopparbergsmarknaden. Förutom att det regnade hela dagen var det trevligt. Jimena sov nästan hela dagen, det var bara på väg hem från pizzerian som hon skrek för att hon var hungrig. Sen satt hon och kollade runt i bilen hela vägen hem. Nästa gång vi åker ut och åker blir det nog till Marieberg. Då ska jag och Josefine shoppa!!!! .. eller, Josefine iallfall. Jag är för tjock för alla kläder, så det får bli shopping för mig i början av nästa år.



Min mage i v27+4, på bilden till höger är magen sne, då ser man att bebisen ligger mer på en sida,



Arons dop. Jag sjunger det gåtfulla folket, (roliga miner, jag vet..) Skillnaden med att sjunga nu och innan jag blev gravid är att lungkapaciteten är sämre nu. Jag har inte plats för lika mycket luft och behöver därför ta mer pauser i sången. Jag var så otroligt nervös, men det gick bra. Jag såg att det filmades. Det vore kul att höra hur det lät sen.


Jimena



Hejsan, jag vet att jag uppdaterat dåligt på senaste tiden. Andledningen är att vi flyttat och dessutom har telia strulat så vi fick inte internet förrän idag. Från och med nu kommer jag att uppdatera som vanligt igen. Jag har saknat bloggen.. men nu har jag massor att skriva, så var beredda på massvis med bilder och många inlägg.

Här kommer en bild på Jimena, Josefine & Simons lilla bebis. Hon är ca. 2 veckor på bilden

image111

RSS 2.0