Bilder från klassen i 9:an



- saknar faktiskt lite..



Längst till vänster är det jag som hugger in på tårtan (skolavslutning 9:an) Mitten, Tommie och jag på bussen från Stockholm. Till höger, hela klassen sista dagen (jag sittande i mitten)



Stina i bussen på väg hem från Stockholm och Coffe på Body&Brain, skittufft.

.. eller väldigt mycket, ibland.

My och Jasmine, precis som det alltid har varit.


Halloj.
I går kväll kom My och hälsade på. Först gick vi och köpte.. gissa vad? haha, mandariner såklart. Sedan kollade vi på mina bebiskläder + ul bilder. Och My förundrades över hur stor den blivit sen sist. Som vanligt tog My massvis med kort på magen från alla vinklar också. Hon ska skicka bilderna till mig så fort hon får tummen ur, så då kommer dom visas här på bloggen. På tal om magbilder så kommer det nog någon i helgen. Just nu håller jag till hemma hos Andreas.

.. jasmine och my, en gång galna - alltid galna. I går var vi ute och hade kul + tog massa exotiska kort. (exotisk=vårat favvo uttryck) Vi spelade in massa ljud på hennes mobil också. Bl.a. `far jag kan inte få upp min cocosnöt´ Lyckat, yes! Sen slappade vi framför tv:n och pratade massvis. My lyssnade på magen och hörde en hel del skvalp. Bebisen sparkade lite också, och hon var såklart överlycklig över att hon fick känna.

I dag har jag.. ätit mandariner! och varit i skolan på datakunskapen. Nu sitter jag hemma hos Andreas, som inte ens är här. Men han kommer väl snart, hoppas jag. Jag kan ju alltid försöka roa mig själv..
Pratade nyss med Josefine. Jag bjöd in henne och Simon på halloween middag. (På tal om halloween så hittade jag ett skit ballt diadem med spindlar på, Indiska)


- Jag älskar Andreas
och våran lilla bebis, såklart!


Om min graviditet


Hej.
Rebecca, du som kommenterade mitt förra inlägg, jag skulle gärna prata mer med dig om du skulle vilja, så skriv din msn eller mejl till mig om du har lust..
Och ni alla unga mammor som skrivit till mig att ni också är gravida/har barn, det vore skoj att prata mer med er. Så om ni vill skriv eran mejl/bloggadress/msn till mig.

Tiden går fort, fort, fort. Nyss var jag i v25, nu är jag i v 27. (till er som undrade vad jag menar med tex. 27+1, är det 27 veckor + 1 dag) Snart kommer jag att ha en liten bebis här, precis som Josefine. Då ska vi ha mysigt och fika och promenera massor, medan papporna är i skolan/på jobbet.

Jag har blivit en riktig galning på att äta chips. Påse efter påse.. och så ännu en påse. Hittills har jag varit relativt nyttig och ätit frukt, nu är jag helt kär i allt som är SURT och SALT, därav chips. Bäst är Ikeas naturchips med sour cream and onion smak, haha. Det bästa med dem är att de bara kostar typ.. 9 kr också :) Dom bästa chipsen är alltså billigast, yes. Tur för mig (eller min vikt.. ) är att jag inte alltför ofta är på Ikea, så jag får nöja mig med vanliga naturchips från Konsum.
På tal om konsum, så bor vi bara några meter därifrån, vilket också är faarligt. Förut var det lite jobbigt att gå och handla godis,popcorn eller chips. Nu är det inte jobbigt, det är väääldigt nära till alla godsaker. Som tur är finns nu dom redan omnämnda mandarinerna, som jag älskar mer än alla chips och sura nappar ivärlden. Så jag försöker att äta såna istället.

FINBESÖK IKVÄLL, min bästa vän och en utav bebisens framtida ´faddrar´ My kommer till mig och sover över. Myspysígt ska det bli, såklart. Då får hon se mina ul-bilder, bebiskläder och skötbord. Ni ska givetvis också få se på skötbordet, bilder kommer soon. Jag ska försöka få med mig My på en långpromenad om det inte regnar. Andreas HATAR promenader, så jag försöker hitta alla tillfällen att slippa promenera själv.

V27+3


Hejsan
I dag har jag varit i skolan och gjort matteprov. Det känns så skönt att första provet är över, jag hoppas att det gick bra. Det kändes bra. Nu sitter jag hemma hos Andreas. Jag hade riktig tur när jag kom hit i dag eftersom det fanns en godispåse med sura godisar i här, alla sura nappar och tungor är nu defentitivt slut. I kväll ska jag köpa en jättestor påse med mandariner (det är mandarinperiod nu, dom är som godast på hösten)

I går var jag med Josefine hela dagen. Först gick jag hem till henne och tog hand om Jimena en stund när hon gjorde sig iordning. Sedan gick vi ner till karlsängsskolan (där vi båda gick på högstadiet) och så visade Josefine upp sin bebis. Alla tyckte att hon var ljuvlig men det är inte så konstigt, för hon är världens sötaste. Efter det gick vi hem till mig och åt mat, glass och.. mandariner, haha. Jimena sov som en gris i soffan. Hon vaknade bara till och skulle ha mat en gång, sedan somnade hon igen. När Andreas kom ner följde vi Josefine hem.  Till skillnad från oss så älskar hon regn. Hur nu det är möjligt? 
 
Förra MVC besöket den 20/9
Mitt järnvärde hade sjunkit rejält så nu äter jag två järntabletter per dag. Jag misstänkte det innan jag gick dit eftersom jag var fruktansvärt trött på dagarna. Nu känns det lite bättre. Vi handlade lite järnrik mat också, så jag försöker att stoppa i mig så mycket det bara går. Bebisen mådde bra, magen växer precis som den ska. Den börjar bli riktigt stor nu.

Nu ska jag gå och ringa till unga mammor&pappor, där vi ska gå.

/Jasmine och bebisen

Josefine



Den 13/9 födde Josefine en liten flicka som heter Jimena. Jimena vägde 3030 och var 48 cm lång. Jag skriver det först nu eftersom Josefine inte ville att jag skulle skriva det tidigare. 
Jag var och hälsa på dem på BB, och gud så liten hon var. Och Josefine var så vacker och jag var SUPERSTOLT. När Jimena var fyra dagar gammal hälsade jag på dem igen, då var de hemma från BB. Alla tre mår bra :) I torsdags var dom hemma hos oss och fikade och kollade på IDOL. Jag längtar så tills min bebis kommer.

Jag har jättemånga bilder att uppdatera, men det får jag göra när vårat internet hemma har kommit tillbaka.

Kanske skriver mer ikväll
/jasmine

Jag fortsätter att svara:


Först och främst
" MEN VA FAAN D HETER INTE NEGERBOLLAR JÄVLA VITA ÄCKEL HOORA ".
Såna här inlägg kan du/ni lägga av med. Om ni har synpunkter på huruvida det heter negerbollar eller ej, skriv det. Att kalla mig saker som hora är bara löjligt. T.om i receptet står det negerbollar och det är så jag kallar dom. 
 
Vad tyckte du om unga föräldrar innan du själv fick reda på att du skulle bli det? Har din åsikt blivit annorlunda?
Jag har aldrig haft någonting emot ´gruppen´ med unga mammor och pappor. Man kan väl inte dra alla unga över samma kant? Min mamma fick mig när hon var 19 och det är ju också ganska ungt. Jag har alltid tyckt att det är starkt och modigt att följa sitt hjärta och göra som man själv vill med sitt liv.

När är ungen beräknad att komma?
Haha, bebisen är beräknad till den 23/12. Den tredje advent! <3

Hur reagerade dina föräldrar?
Mina föräldrar är i själva verket min mamma. Jag har ingen som helst kontakt med min pappa. Mamma sade typ.. ´okej´ för hon hade märkt på mig att jag ville säga något och förväntat sig att jag skulle säga det. Hon blev inte så paff när jag sade det! Istället frågade hon mig och jag var helt säker och om jag tänkt på vissa saker. Hon fanns där för mig 100 % från början. Otroligt skönt! Nu är hon skitglad över att bli mormor för första gången.

Hur känner du Josefine?
Jag och Josefine gick i samma klass i 5an och 6an, men då var vi varken vänner eller ovänner. Sedan hamnade vi i olika klasser på högstadiet. Vi började att tala lite smått igen när jag började på kören i 9an. Först när jag var gravid i v7 fick jag reda på att hon också var gravid. Så på danskvällen gick jag fram till henne och sade att hon var fin med magen och att jag också var gravid. (Under den perioden var Andreas frånvarande så jag behövde någon att prata med) Vi gick in på toaletten och pratade om allt möjligt. Det var på måndagen, på onsdagen skulle jag till kvinnokliniken på kuratorsamtal och det första ultraljudet. Josefine följde med mig trots att precis börjat prata. Efter den dagen har vi varit ... bästisar, haha. Jag är otroligt glad att vi funkar så bra ihop på alla sätt, hon är ett väldigt stort stöd för mig.

Josefine har ingen blogg och ja, hon är tillsammans med pappan.

Hur mår du/har du mått under graviditeten?
I början mådde jag lite illa och var känslig för lukter+enormt trött. Efter v.12 kände jag mig precis som vanligt. Jag fick väldigt dålig hy och någon hormonförändring så jag brände mig jättelätt i solen. Ända till v18 kunde jag ha mina vanliga kläder. Sedan sade det PANG och allt var för litet. Fast det hör ju till! Det är också först nu som brösten känns ömma och gör ont. (Det brukar väl mest vara i början?) Så känner jag mig väldigt stor och rund men det är det värt när bebisen kommer. Jag har börjat att få lite ont i ryggen på sistonde och är nu inne i en tröttsvacka då allt känns jobbigt. Sammfattat har jag fått utmärkt förutom UVI och ont i njuren.

Hur reagerade din pojkväns föräldrar när de fick veta att du var gravid?
Dom + resten av Andreas släkt var positiva. Nu tycker dom att det ska bli jättekul!

Vad skulle du vilja jobba med sen när du bli äldre?
Jag ska plugga sam/sam och sedan läsa vidare juridik, psykologi, So-ämnen och språk. Efter det vill jag jobba ett tag och sedan söka till polishögskolan. Inom polisen vill jag vidareutbilda mig till insatsstyrkan och kriminalare.

Jag undrar om du är nervös inför förlossningen och hur ditt liv kommer att förändras efter den?
Än så länge är jag inte alls nervös för förlossningen. Och huruvida mitt liv kommer att förändras det blir en överraskning. Det enda jag vet är att det kommer finnas en underbar bebis och senare ett underbart barn/tonåring/vuxen i mitt liv. Så spännande!


Vad barnet ska veta har jag ingen som helst aning om. Jag och Andreas är oense om namn men vi jobbar på det. Utav era namnförslag var det Tigra jag gillade bäst, så coolt. Jag återkommer till namn så fort jag vet något mer!


Jag svarar på era frågor:


Jag undrar om ni köpt några saker till barnet ännu?
I mina tidigare inlägg har jag lagt in bilder på kläder som vi köpt. Och i går beställde jag vagn och skötbord på babyproffsen. Till en början ska vi ha en korg som vi ska klä in och ha sänghimmel till. Senare ska vi köpa en spjälsäng som passar till skötbordet. Jag kommer att lägga in bilder på alla saker vi köper, så håll utkik.

Hur ni ska klara er ekonomiskt?
Till en början ska vi bo hemma hos mig. Under den tiden ska vi spara pengar så vi har en buffert när vi flyttar hemifrån. Andreas börjar jobba på helgerna efter den 8/12, då han fyller 18. Han kommer att tjäna bra och dom pengarna ska senare gå till hyra och räkningar. Utöver hans lön har han sitt studiebidrag, vi har barnets barnbidrag och jag har min mammapeng. (Har ej skickat in moderskapsintyg än, men när det kommer får jag veta mer) Dessutom kan vi få bostadsbidrag när vi flyttar och så har vi bra backup hemifrån. Det här kommer vi att fixa!

Hur träffades du och Andreas?
Jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg, så läs det. Nu har vi iallfall varit tillsammans 2 år och ett par veckor.. <3

Var barnet planerat/hur kan man välja att behålla ett barn när man är 15/ Varför använde ni inget skydd/ville ni ha barn nu?
Ett barn är nästan alltid välkommet. Och enligt min mening var bebisen planerad. Vi hade pratat mycket om framtiden och barn. Vi använde inget preventivmedel för att det inte skulle kunna bli barn, så det 23/4 det här året plussade jag på gravtestet. Jag har alltid älskat barn och velat ha mitt första barn tidigt. Dels för att jag kände en saknad efter någonting. Hur mycket jag än försökte, så blev jag inte riktigt hel. Det fattades en pusselbit och den pusselbiten ligger i min mage nu. Andreas tycker också mycket om barn men först i början var han alldeles chockad. Det är nog ganska vanligt att papporna blir det. Så första veckorna var turbulenta. Nu har Andreas vant sig vid tanken och längtar efter bebisen lika mycket som jag.

På frågan, varför vill man behålla ett barn när man är 15, svarar jag:
Mitt val stod emellan att leva resten utav mitt liv i ett mörker. Att ständigt vara deprimerad och ledsen. Jag skulle alltid ångra om jag gjort abort, jag skulle ständigt levt med frågan ´om jag behållt barnet, hade jag då...` Jag skulle inte ha kunnat gå vidare. För mig fanns det inget val. Jag tänkte att det här barnet är en gåva och jag tänker göra mitt bästa. Att göra en abort fanns alltså inte som ett rimligt alternatv. Och idag, just nu, är jag så himla lycklig att jag följde mitt hjärta.

Är du medlem på familjeliv?
Nej, jag är inte medlem på familjeliv.


Är det folk som kommer fram och frågar saker i skolan? Eller ger kommentarer kanske? Eller glor dom bara?

Nästan ALLA glor och teaterviskar ´titta, där är hon som är gravid...´ Som tur är bryr jag mig inte. De flesta är bara nyfikna och vill veta mer. En del kommer fram och frågar saker och så vill dom känna på magen. Jag har inte fått höra nått negativt utav någon i skolan men det är nog många som snackar. Fast vafan, låt dem snacka. Om dom inte har nått bättre för sig så bjuder jag på det.

Hur vill du vara som mamma ?
Gud vilken svår fråga. Självklart har jag tankar kring hur jag vill vara och hur jag ska ställa mig i olika situationer tex. ska barnet sova i sin egen säng eller inte? Sådana frågar tar jag och Andreas upp då och då så vi ska veta vart vi har varandra när lillen är här. En del saker tycker man olika om, fast det är ju inte så konstigt. Vi båda har blivit uppfostrade på så olika sätt. Jag tycker att min mamma har varit fantastisk, så många saker ska jag försöka göra på samma sätt som henne. De negativa sakerna som hon gjorde ska jag försöka att ändra på och förhoppningsvis kan jag bygga en nära och bra relation till barnet.

Hur fick du reda på att du var gravid, hade du några symptom?
Jag trodde att min mens var försenad men jag var inte säker för jag har aldrig haft någon riktig koll på det där. Men så köpte jag iallfall ett gravtest utifall den skulle dra ut på sig mycket. En kompis till mig var med mig och köpte testetJag hade sagt till Andreas att jag kunde vara gravid. Så, kvällen den 23/4 smög jag in på toaletten och kissade på stickan. Sedan lade jag ifrån mig testet. Jag var helt säker på att det skulle vara negativt. (eftersom jag inte blivit gravid på väldigt lång tid trodde jag att det kanske inte gick..) Men när jag kollade igen var det ett knallblått + tecken i rutan. Jag blev både lycklig och nervös och så fick jag fjärilar i magen. 

Jag kände inte av några typiska tecken innan jag plussade. Det var först när jag började att må illa och bli känslig för lukter som jag förstod att jag gravid. För mig var det så svårt att inse. Dessutom blev jag otroligt trött på dagarna så jag sov hela eftermiddagarna och lade mig tidigt på kvällen.

Jag svarar på resten utav frågorna ikväll.
/Jasmine


Magbild i v25+4

Jag håller på att spricka av längtan till dig.. <3
(svar på alla era frågor kommer ikväll)

image103

Ställa alla era frågor!


.. fråga om allt ni vill veta så ska jag försöka svara i nästa inlägg.

B a b y



Under bebisen står det i vilken vecka jag är, 25+3 och klickar man där från man fram hur många veckor det är kvar, 14+4 till bf. Samt hur många dagar jag varit gravid, 178 och hur många dagar det är kvar, 102.

.. jag har varit gravid i 178 dagar, tiden går overkligt snabbt.

Till MVC


Hallojsan
Idag är jag hemma från skolan. Nu gör det ju inte så mycket då matte och datakunskap kommer att vara mina enda ämnen. Andledningen till att jag är hemma är värk i njurarna. Det kan ju vara min uvi (urinvägsinfektion) som kommit tillbaka. Så jag ringde till min barnmorska och hon sade att jag skulle komma och lämna urinprov i eftermiddag. Jag ska dit nästa torsdag på vanlig kontroll också. Mysigt, då är jag i v26+4.


Jag kollade nyss på en jättebra film, A time to kill. Jag rekommenderar er alla att se den. Gud så jag grinade på slutet utav den. Och under filmens gång började jag fundera på både det ena och det andra. Väldigt, väldigt bra. Den väcker många tankar om just föräldraskap och det är ju vad jag snart ska bli: en förälder, en mamma. Gud så konstigt det låter att säga så. Jag, mamma? Jag vänjer mig nog vid tanken.

Förresten, ställ alla frågor ni har i det här inlägget, så svarar jag på dem. Jag har ingen lust att svara på en eller två frågor i varje inägg. 


/Jasmine

Magen i v25+2

image102


Den har växt otroligt mycket de senaste veckorna, jag ser nästan höggravid ut.


En annorlunda termin


Haha.. ingenting blir någonsin som man tänkt sig!
Nu har jag bestämt hur jag ska göra med skolan denna termin. Jag ska enbart läsa Matte A (ska försöka göra klart kursen på ca. 3 mån istället för två terminen) och datakunskap. Förhoppningsvis orkar jag med de kurserna och kan strunta i dem när jag börjar i augusti nästa år. Den här veckan är alltså sista veckan som jag går med alla lektioner. Det känns skönt. Motivationen har inte varit på topp på sistonde eftersom jag har vetat att jag ska göra allt igen (när jag börjar om). De närmsta tre månaderna ska jag plugga mycket matte och annars bara mysa framför tv:n, läsa massvis med bra böcker och SJÄLVKLART umgås med Josefine och hennes bebis. Det kommer bli så skönt att ha ledigt! Jag ska ta vara på mina sista 15 veckor som gravid..

Tänk om jag vetat, när jag träffade Andreas för första gången, att om några år ska vi få barn ihop. Tänk om jag anat hur mycket mitt liv skulle förändras bara genom att jag träffade honom. Varje dag tänker jag på vilken tur det var att jag var på just den platsen, just den tiden den 28/8 - 05. Om jag inte varit där hade jag kanske aldrig träffat Andreas. Och hur hade mitt liv sett ut nu?.. vad hade jag gjort?.. vem hade jag varit? Nu är jag gravid i v.25+2 och pappan till mitt barn är världens underbaraste kille som jag älskar mer än allt - jag är lycklig.


.. magbild i nästa inlägg!


Bebisen är livlig


Ljuvliga bebisen:
Bebisen i magen har en väldig sparkperiod just nu. Hela magen är som hela havet stormar när lillen sätter igång. Fast det är himla mysigt. Oftast ligger hon/han med kroppen på min vänstra sida. Då är andra halvan av magen nästan platt. Mest sparkar bebisen kring lunch och sen kväll. I bland vaknar jag tillochmed på natten av att hon/han vänder sig och krånglar. Har också upptäckt att bebisen älskar eller hatar Camilla Läckberg. Jag lyssnar på hennes nya bok Tyskungen på band, då är det full fart. Så fort jag sätter på en skiva så startar bebisen att sparka och röra sig. Underbarn..

Jag längtar så mycket efter att få hålla bebisen. Det är nog först då som jag kommer förstå att jag är/ska bli mamma. I bland förstår jag ingenting. Jag kan inte fatta på riktigt att det liggen en bebis som ca 30 cm och väger ca 600 g i min mage. Andreas säger att han förstår att vi ska få en bebis - jag har inte fattat än. Josefine säger att det går i vågor, men hon har svårt att förstå att det ligger en färdig bebis i hennes mage nu.

Och.. 
 
I går kväll fick jag min födelsedagspresent av Andreas. Han bjöd mig på middag och bio. Vi hade det jättemysigt. Åt supergod mat på Kina med efterrätt och allt. Så satt vi kvar där och pratade i flera timmar. Sen gick vi upp och såg Rush hour 3, den var jätterolig :) Hur lyckad kväll som helst. Tack älskling!

I dag har jag skrivit klart min Engelska uppsats, pluggat historia, tvättat, bakat negerbollar, pratat i telefon med Josefine, handlat, lagat mat.. Ja, fullt upp alltså..

Hoppas att ni har haft en bra helg! Jag ska försöka fixa om min presentation också, så den blir lite finare.
/Jasmine och bebisen.


En massa bilder:





Josefine och magen var med och firade mig. Vi passade på att ta en nya magbilder på Josefine och en jämförelsebild på oss. Det här är kanske sista gången jag fångar Josefine på kort som gravid.



Bild 1. Therese och Casper. Bild 2. Aina (svärmor) med Casper. Bild 3. Aina och Thomas (svärföräldrar)



Bild 1. Morfar & morbror. Bild 2. Christian, Andreas och Magnus. Bild 3. Magnus och Andreas



Mamma och Fredrik håller på med förarbetet innan målning i nya lägenheten. Den högra bilden är mitt rum som vi ska måla om!



Andreas gör rent i akvariumet innan vi ska sälja.

Min 16:års dag


Halloj,
tack för alla grattis kommentarer :)
Jag orkade inte skriva något igår. Var helt slut på kvällen när vi kom hem från mormor. Jag skriver om gårdagen i dag i stället. Tyvärr har jag inte digitalkameran här så det blir inga bilder.

I går var jag i skolan på dagen. Sen gick jag på stan och köpte ett par mammabyxor och ett par mjukisbyxor på cubus. Provade mammajeansen men dom satt inte lika bra igår som dom gjorde iförrgår så jag struntade i dom. I går fick jag en hel påse från Therese med mammabrallor så nu ska jag nog klara mig. I går köpte jag även en klocka. På eftermiddagen åkte jag hem med mamma och mormor som hade varit på IKEA och handlat alla mina presenter. Alltid i sista minuten, haha.
Sedan firade vi hemma hos mormor och morfar eftersom att vi håller på att flytta. Det är så tomt och kalt överallt i våran nuvarande lägenhet, i den nya är det också tomt eftersom vi väntar med att flytta in grejerna tills vi har målat.

I går var det bara två veckor kvar till Josefines beräknade förlossning. Jag väntar och väntar!

Jag lägger in bilder på mina presenter så fort som möjligt.


Present till Josefine och bebisen.

I dag har jag varit i skolan. Det var ungefär samma visa som vanligt. Efter skolan passade jag på att gå på stan. Hittade en tröja på H&M som jag köpte. Kollade även på ett par jeans på mammaavdelningen. Ska köpa dom i morgon. En lila klänning hittade jag också, men jag är osäker på om jag ska köpa den. Jag behöver nått till dopet och min födelsedag. Fyller förresten 16 år i morgon.

Förutom tröjan på H&M köpte jag en present till Josefine och bebisen. En jättefin mjukisdress + två par sparkbyxor. (Hon har nämnt att hon behöver fler byxor och det snappade jag upp..) Hon ska få en ´mitt första år´ bok också. Och kanske något mer fint i klädesväg. Det fanns superfina grejer på tjejavdelningen nu, jag ville köpa allt! Kollade inte på något till min egen bebis eftersom jag vet att jag inte kan hålla mig från att köpa.
Till dig som frågade hur gammal Josefine är, så är hon 91:a. Men hon fyllde 16 år i januari!

I morgon ska jag fira födelsedag!
På kvällen kommer det med tur lite bilder på presenter och gäster.
Kram på er

Viktuppgång och mammakläder


Gravid i v24+3
Okej, jag tänker inte skriva vad jag väger. Men jag kan ju skriva att jag definitivt har gått upp i vikt. Fast vilken gravid gör inte det? Det är egentligen ingenting jag nojar över, jag konstaterar mest. Okej, såna här valkar har jag aldrig haft förut och.. så vidare. Det enda jobbiga med att gå upp är att helt plötsligt står man utan garderob. Tillochmed v. 17 ungefär så funkade alla gamla kläder. Både linnen och jeans. Sen sade det bara PANG och vips hade jag noll kläder som passade. Har försökt att införskaffa lite men det känns så onödigt när det bara är för ett par månader framåt. I allfall, nya mammabyxor behövs. AKUT! Och en hel del sköna, stora och mysiga tröjor till november/december. Det har blivit riktig höst och kallt.

I går kväll kollade jag upp lite mammakläder. Det finns sjukt fina grejer på internet. Jag vill köpa ALLT men det ska jag inte göra. Har fått låna lite byxor av Josefine men dom kan jag inte ha än. Så skulle jag ev. få låna två par byxor av en annan Josefine. Det jag däremot skulle vilja ha är ett par hängseljeans, det är så otroligt fint på gravida.

På Arons dop ska jag sjunga Det gåtfulla folket med Beppe Wolgers. Så fort den här förkylningen försvinner blir det övning för hela slanten. Om det blir lyckat (som jag hoppas..) kanske jag lägger in en video på sången från kyrkan.

Folk har frågor och funderingar i nästan varje inlägg. Men jag orkar inte skriva svar till er alla eller svara i varje inlägg. I stället har jag ´frågestunder´ någon gång ibland, så svarar jag allt då. Ni får säga till när det är dags igen..


Farväl paddan Lars,


I går blev vi äntligen av med sköldpaddan+akvariet+alla tillbehöv. I typ en månad har vi haft en annons ute på blocket men ingen har ringt. Så i förrgår satte Andreas ut en ny annons och skrev att allt måste bort fort. Och så sänkte vi priset rejält också, 500 kr. I går kväll var det en man som ringde så vi fick skynda oss hem från Andreas för att städa ut akvariet och plocka ihop alla grejer. På slutet av IDOL kom dom (attans, jag missade...) och så blev han (sköldpaddan Lars) såld.
Det känns jäkligt skönt! Vi hade inte haft plats för honom i den nya lägenheten. Så eftersom ingen ringde på annonsen och alla vi frågade sade nej, så började vi fundera på avlivning. Det kändes så grymt men som det ända alternativet eftersom det hade varit omöjligt för oss att ha kvar honom. Nu har han det bra i allfall!


Nu är jag hemma hos Andreas. Jag stannade hemma idag med och så får vi se om jag kommer tillbaka i morgon. Har fortfarande feber och är dunderförkyld. Bara febern går bort så orkar jag med skolan igen.


Gjorde ett test på pojke/flicka enligt en kinesisk befruktningskalender.
Fick skriva in mitt födelsedatum och sedan befruktingsdatum (ägglossning). Det testet visade på pojke, men så stod det att enligt kalendern var det också stor risk för flicka. 50-50 % nästan. Men vad tror ni att det blir? Jag har hela tiden trott på flicka men alla andra verkar tro på pojke så jag börjar nog också göra det.



Ett kul test!

 PojkeFlickaHos mig
MageToppig, markeradBredareBåde och tycker jag (flicka och pojke)
Bebisens hjärtfrekvensUnder 140Över 140Under 140 (pojke)
PigmentrandLång, markeradKnappt någon allsknappt någon alls (flicka)
SkönhetBehåller skönhetenFlickan stjäl mammans skönhethaha, flickan stjäl mammans skönhet!
HalsbrännaMycketLite eller ingen alls Lite eller ingen alls (flicka)
BabyhickaIngen eller liteMycketän så länge ingen eller lite (pojke)
SparkarMycketLite mindre Lite mindre tycker jag (flicka)
UVIIngaRisk för mångarisk för många (flicka)
Bebisens lägeLigger högtLigger lågtLigger än så länge ganska lågt (flicka)
TandköttBlöder lite eller ingetBlöder mycketBlöder rätt så mycket (flicka)
Mat/godisFett, choklad och lakritsFrukt, surt, söttfrukt, surt och sött (flicka)
IllamåendeLiteMycketLite (pojke)
ViktenGår upp lite i börjanGår upp mycket i börjangår upp lite i början (pojke)

Okej, det var kul. Enligt det här testet blir det alltså en flicka! Fast jag är ju fortfarande ganska ´tidigt´ in i min gravisitet så vissa saker kanske ändrar sig om några veckor. Förresten, det här testet snodde jag från Emelies blogg (hoppas att det var okej). Har sett lite andra tester på andra sidor så det kanske blir något mer redovisande här på bloggen. Egentligen tror jag inte så mycket på det, men det är bara en kul grej.

Myskväll med pappersrullen



Jaha..
så kom 2007 års höstförkylningen också. Med hög feber, hosta och snor i massor. Varför just nu? Jag som precis slutat känna av smärtan i njurarna från förra uvi. Och inte nog med det, jag tror dessutom att jag har en ny uvi på gång och det är inte roligt + ont i höger öra, ska jag få en örininflammation också? Nej, nu får det räcka. Jag är trött på att vara trött och hängig.

Började känna av det här i helgen, så trappades allt upp och igår kväll låg jag i soffan och jämrade mig.. Nu låter det precis som att jag sitter och tycker synd om mig själv men så är det inte, jag är bara himla trött på att inte frisk och känna mig pigg.

Så, denna dag har jag ägnat med mormor hemma hos henne. Bebisen har sparkat och haft sig värre än den har gjort någon annan dag förut. Så, han/hon verkar inte ha smittats av min sjukdom? I går kväll kände Andreas första, riktiga sparkarna också.

Ha en bra kväll!
/ bebisen och mig

-



Hej.
Jag tänkte bara skriva att ni alla borde läsa Emelies blogg. Hon skriver underbart och är en utav de starkaste personer jag ´mött´´. http://ungmamma15.blogg.se/. Jag tycker att hon bevisar tydligt att en ung mamma inte behöver vara en dålig mamma och att man kan klara vad som helst om man kämpar! Kärlek är viktigast..

Och, jag har fått en del anonyma kommentarer. Du som skriver kan väl skriva vem du är också eftersom att du tycker jag är sjuk.. Och förresten, varför ska jag sitta och redogöra för någon som tycker att jag är sjuk i huvudet om hur jag ska försörja mitt barn? För det första ska VI försörja VÅRT barn och för det andra har vi en himla bra plan.

Nu skriver jag nog det sista för idag, men man vet aldrig. Tre inlägg på samma kväll är ju inte så pjåskigt!

Amanda.

image87

Finaste Amanda vännen <3

- bästa bebismage



Min mage <3



Josefine och hennes mage!

I går (söndag) hade jag ytterligare en toppendag. På morgonen började jag att packa. Det gick fortare än vad jag trott så nu är det ganska tomt på mitt rum. Vid lunch kom Josefine. Först låg hon och slöade i min säng medan jag packade. Dessutom lyckades hon få med sig en hel del saker hem. Allt som jag skulle slänga ville hon ha. Så det var nog rätt bra för henne att vara här igår! haha. På eftermiddagen började vi flippa ur precis som det brukar vara. Då ligger vi bara och skrattar åt dom mest sjuka sakerna. Så fick jag se lilltjejen i Josefines mage sträcka ut sig. Det såg så himla roligt ut, hela magen ändrade form. Jag passade på att jäklas lite med lillan också och tryckte bort hennes fötter och rumpa när hon spände ut dem. Så skulle jag lyssna på magen och se om jag hörde några hjärtljud. Då tryckte hon ut rumpan på min kind så att hela mitt ansikte flyttade på sig. Gullunge där inne i kompis-magen. Sen pratade jag med henne också, jag sade att nu får hon faktiskt ta och komma ut. Vilken härlig gudmor jag är!
Minns inte om jag skrivit det men jag ska vara gudmor åt flickan i Josefines mage. Det känns jättekul <3

Andreas;
jag älskar dig.
Älsklingen med snygg frilla mitt på skallen. Och jag med Trudy (vovven)







Lekdag med Ruben&Hilda + ljusstråk med Josefine.



Hej.
Denna lördag har varit händelserik. I morse åkte jag Thomas (Andreas pappa), Andreas och Magnus till bushuset i Västerås. Det var ett jättestort och asmaffigt lekhus med jättemånga leksaker. Barnen var lite blyga och rädda först. Allting var så stort, mycket och nytt för dem. (barnen= Andreas syskonbarn Ruben och Hilda) Vi lekte bland alla rutchkanor, hoppborgar och grejer i tre timmar. Sedan åt vi mat på Ikea, köttbullar och potatis. Mumma! Och så åkte vi hem igen. Men vilken härlig dag och vilket härligt bushus. Dit ska jag med mitt barn och leka. Jag har redan sagt till Josefine att hon ska med, så det här var första men inte sista gången jag var där.

Ikväll var jag med Josefine och hennes killkompis Christoffer nere vid strandpromenaden och kollade på ljusstråk. Det var jättefint med alla ljusen! Speciellt vid blåsut, där den längsta bryggan hade marshaller på sidorna. Jag fick en ide om att jag ville gifta mig så.. det var så himla mysigt. På vägen hem satt vi inne på Lill Annas och drack varm saft. Så.. kvällen var också väldigt lyckad.

I morgon ska jag packa och så kommer Josefine en stund!
Josefine, du är min bästa vän. Du finns alltid till hands - jag är så glad att jag fick chansen att lära känna dig.

(tyvärr glömde jag kameran hemma både på dagen och kvällen, så det blir inga bilder)

Godnatt från mig och bebisen.

RSS 2.0