v23+5 MVC besök



Hej,
I dag
har jag och Andreas varit på MVC. Först fick jag berätta lite om uvi och vad som hänt på sjukhuset. Och så tog vi stick i fingret för att kolla blodvärde/järnvärde. Järnvärdet hade sjunkit sedan sist jag var där så jag fick en lapp på vilka järntabletter jag skulle skriva ut. Nu äter jag folsyra också + medicinen som ska förhindra en ny uvi. En hel massa tabletter alltså! Och jag som är så glömsk.. Det gäller att ställa dom synligt så att jag inte glömmer mig.

.. men tillbaka till MVC. Barnmorskan kollade äggvita i urinen, men det var ingen. Och så kollade hon blodtryck. I dag tog vi symfus fundus mått också (man mäter från blygdbenet till livmodern slut) och min mage var ´normal´ stor. Lite ovanför mittenlinjen. Fast det bästa med dagens kontroll var ju att få lyssna på hjärtljuden. Först lät det typ ´ghaaaa,´ som gollum i sagan om ringen ungefär. Sedan hittade hon min puls och den slog så lungt och försiktigt. Bebisens hjärta däremot, slog högt och fort. Det lät som när en häst galopperar jätte fort, haha. Fast det var mysigt. Om bebisen har mellan 120-170 är det normalt, våran bebis hade 135 idag så hjärtat kan slå mycket fortare än vad det gjorde idag. Helt otroligt!

Senare tog jag och mamma en snabb-runda på stan och köpte lite nödvändigheter. Nu sitter jag här, mätt och belåten. Väntar på att junior schalger tävlingen ska börja. En lung hemmakväll med andra ord. Ha en trevlig fredagkväll!

MY OCH JASMINE, ^



Halloj,
I går träffade jag My efter skolan. Vi käkade på La Baguette och sen gick vi på stan. My var alldels till sig för att magen växt så mycket. Själv ser jag knappt att den blivit större eftersom jag har den på kroppen. Fast jag såg att den hade växt massor på alla tusentals kort som My tog. Vi sprang runt i bland alla barnkläder också. Men My var den som rev och slet i allting mest.

Sen åkte vi hem till henne i Rockhammar och åt mat igen. :) Och kollade på film. I morse gjorde vi oss iordning tillsammans och jag åkte med henne till Lindeskolan. Så satt vi där ett tag och sen gick vi till bussen. Så åkte jag in till Örebro. Lalalal, jag hade så trevligt med dig vännen. <3


My när hon var liten


Bebisen därinne,


Älskade, lilla och finaste bebisen.
Jag tänker på dig hela tiden. Jag undrar hur du ser ut och vem du är. Trots att jag aldrig sett dig eller pratat med dig och fått något svar så tycks du ha en personlighet. Jag ÄLSKAR att ligga på rygg i sängen på kvällen och lägga båda händerna på magen. Du brukar ligga med rumpan, ryggen och huvudet på min högra sida. Genom magen kan jag känna dig och det är så underbart. Jag älskar när du sparkar, för då får jag bekräftelse att du mår bra. I dag i skolan har du förresten varit väldigt livlig, det kändes skönt att känna dig ordentligt igen, hjärtat. Du har tagit det lungt de senaste dagarna. Fast det är nästan bara jag som känt dig, älskling. När pappa lägger handen på magen sparkar du ingenting alls eller alldeles för löst för att han ska kunna känna. När du hör nya röster ligger du alldeles still, precis som om du känner på dig. Och det gör du säkert.
Jag älskar, älskar, älskar dig, älskade barn. Du och din pappa är det absolut bästa som har hänt mig. Varje dag tänker jag på hur rik jag är som faktiskt får vara med om det här. Att bära ett barn i kroppen. Åh, du är ett mirakel. Jag känner mig så speciell fast det finns hundratusentals andra på vår jord som väntar barn. DU har fått mig att känna mig speciell och varje dag ger du mig kraft och ork. För dig skulle jag kunna offra alla mina drömmar och mål. Du är redan värd allt. Så, tack älskade lilla vän för att du förgyller och berikar mitt liv. Jag älskar dig / mamma

Jag ska snart lista alla namnförslag jag har så jag tänkte fråga om någon utav er har några bra förslag som ni kan dela med er av? OVANLIGA måste dom vara, det är kravet.

v23+1

Hej
Idag är jag i v23+1, tiden går så fort. På fredag ska jag till MVC och lyssna på hjärtljuden för första gången. Myspys :) Skulle egentligen ha varit där förra fredagen men då fick jag ringa och boka om. Nu på fredag behöver jag ta ledigt från Samhällskunskapen, (vilket är synd eftersom I love it..) Fast bebisen är VIKTIGAST. Nu och för all framtid.

Idag åt jag ute med Lisa och Moa från klassen. Riktigt trevligt! I morgon blir det att träffa My + fixa massa grejer till skolan (miniräknare och fler block bla.) 

Jag blir förresten JÄTTEGLAD över alla fina kommentarer. Inget negativt alls, det är bra. Jag har ju sett att Emelie (ungmamma15) har fått massa negativt på sin blogg. Det är så onödigt. Varför kan man inte få leva sitt eget liv som man vill? Förresten Emelie, du är megastark.



Nu, badkar och maaat! Godnatt alla läsare /Jasmine och en bebis därinne.


Andreas hjärta Jasmine



Andreas -
två år sedan vi träffades. jag hjärta dig

Funny how I feel more myself with you,
than anybody else that I ever knew.
I hear it in your voice, see it in your face,
you've become the memory I can't erase.

You could have been anyone at all
A stranger falling out of blue
I'm so glad it was you

Wasn't in the plan not that I could see,
suddenly a miracle came to me.
Safe within your arms I can say what's true,
nothing in the world I would keep from you.

You could have been anyone at all
An old friend calling out of blue
I'm so glad it was you

Words can hurt you if you let them,
people say them and forget them.
Words can promise, words can lie,
But your words make me feel like I can fly.

You could have been anyone at all
A net that catches me when I fall
I'm so glad it was you

I will love you until my dying day


Och ni ville veta hur vi träffades, det ska jag berätta så kortfattat jag kan nu:

Det var på noramarken år 2005. Jag visste vem han var sedan tidigare eftersom vi umgåtts i samma kretsar ett tag. Men det var ett tag sen då.. Jag gick fram till honom och sade `hej!` Och i efterhand har Andreas berättat att han tänkte ´öhh, stick´. Haha! I allfall, han sade inte så (han var väldigt blyg då och är fortfarande men inte lika mycket). Han följde med mig till Nora stadshotell där jag påstod att jag skulle tala med mamma. I själva verket ville jag slippa hans fulla kompis Johan. Vid hotellet vände vi bara och gick tillbaka till tivolit. Efter ett tag ville jag gå hem så Andreas följde mig på vägen. Jag kommer inte ihåg allt i detalj men jag antar att jag pratade konstant och hela tiden. När vi nästan var framme hos mig så såg jag att mamma & Fredrik satt på balkongen. Dom känner Andreas bror Christian och sade ´nemen, det är ju en Daugaard´. Så, när vi stod där nere och bytte telefonnummer bjöd mamma upp oss på fika. Andreas såg skit nervös ut, men jag fick med honom upp. (med viss hjälp från mamma) Tyvärr fick vi inget fika, haha. Vi gick in och satte oss på mitt rum. Jag berättade massor med saker om mitt liv och Andreas lyssnade. Jag ville hålla honom i handen hela tiden men vågade inte riktigt. Till slut så lade jag handen på hans ben och då tog han den. Sen somnade jag i hand famn en stund (pinigt värre) och när jag vaknade så  lade vi oss ner och hånglade.. 

Herregud, vad längesen det känns som. Andreas gick hem vid fyra tiden den natten. När han gick stod jag i fönstret och kollade efter honom läääänge.. Åh, vad det pirrade.

Nu ska jag göra nått vettigt. Kram på er alla


Vilka är ni som läser?


Halloj,
I
dag har jag varit i statsparken med alla som går sam/sam eller sam/samhällsbyggande. Vi blev uppdelade i lag och hade massa tävlingar för oss. Vårat lag och två andra vann och fick ett guldhus där våra namn skulle skrivas. Så fick vi matsäck (smörgås,banan och festis) Det var buss strul imorse också, så vi kom 5min försent. Fast det gick bra ändå.. :)

Sist jag frågade vilka som läser min blogg svarade typ 5 stycken. (Ni behöver inte svara igen..) Jag hoppas att fler svarar denna gång. Andledningen till att jag vill veta är att jag vill kunna läsa era bloggar också. (länka gärna) Och för er som inte har någon blogg, skriv iallfall och berätta gärna vart ni bor. Det är kul att se om dom flesta är från Nora-Örebro eller om ni som läser kommer från olika ställen i Sverige.

Ha en bra dag!

Jämförelsebild på magen:


 
                        

Ny magbild:



 

Så här stor är magen nu i v22+4. Gud vad fort tiden går! Var det inte nyss jag skrev här på bloggen att jag var i v20? Varje ny måndag går jag in i en ny vecka. Det är kul för då vet jag att varje gång skolan börjar efter helgen igen så är det en vecka mindre kvar tills jag får se min lilla bebis.



Min lillasyster Amelia viker och gör iordning bland mina bebiskläder. Hon tyckte att det var dålig ordning där! Och hon hade rätt. Sist Josefine var här visade jag henne kläderna och sen orkade jag inte vika tillbaka dem igen. Nu är den första kartongen fylld men jag har en till. Snart kommer en overall+skallra och så småningom startkit från Ellos. ´varför köper du så mycket?´ undrar ni kanske. Jo, det gör jag därför att jag tycker det är så himla kul. Jag har alltid gått och kollat på bebiskläder när jag varit och handlat. Nu får jag äntligen köpa kläder och då tänker jag göra det! Det är väl inte roligt att vara gravid om man bara ska tänka att ´tänk om det händer nått då..´ och då..

Några frågor som kom i efterhand:

Varför vill du döpa ditt barn?
Till en början vílle jag inte det. Jag hade tänkt att ha en namnfest eller någonting för jag gillar inte allt snack om gud och fadern och sonen.. Men, samtidigt tycker jag att kyrkan är fin och det är ju en tradition att döpas just där. Så finns det ju orgel och mikrofon. Allt blir lite enklare. Därför bestämde jag mig för att jag vill ha dop. Och när jag och Josefin började prata om dubbeldop lät allting mycket roligare. Nu är jag mer positivt inställd till det och det känns kul att göra på ett lite annorlunda och eget sätt trots allt. Det blir ett jättepartaj :)

Vad sade dina föräldrar när du/ni berättade att du var gravid?
Ja, vad sade dom? För mamma berättade jag i v.8. Hon blev inte förvånad eller chockad. Istället frågade hon mig lite saker och hur jag tänkt både praktiskt och känslomässigt. Hon ville veta om jag var säker. (I början var inte Andreas det och jag var beredd att skaffa barn på egen hand, därför tyckte hon att det var extra viktigt) Och jag var säker. Jag hade tänkt på allt.. Det här barnet är välkommet till familjen oavsett om tidpunkten inte är den bästa. Så då var hon också glad och när kaoset med Andreas var över blev hon ännu gladare. Nu är hon enbart positiv och det gäller mina andra släktingar också.
Andreas mamma och pappa + släktingar fick veta i v16. Lång tid efter att min familj fick veta. Andledningen var att Andreas kände sig rädd och osäker på deras reaktioner. När vi väl berättade sade hans mamma bara ´Åh, jaha.. okej, då är det klart att vi ska göra det bästa utav situationen´ Och nu är hon glad och behandlar mig på ett vuxet sätt. Det här barnet är välkommet på alla håll!

.. Och vännerna?
Ja, några har kanske tyckt att det är lite tidigt. Det är väl inget konstigt med att tycka det? 15 och 17 (föräldrar vid 16 och 18) kanske låter väldigt ungt. Det är ändå ingenting jag bryr mig om. 16 år på pappret betyder ingenting för mig. Det är hur man är och beter sig som spelar någon roll. Andreas kompisar tycker att det ska bli kul. Dom frågar massa saker och verkar tycka att det är rätt så ballt. Haha! Dom är härligt. Detsamma är det med mina vänner. De flesta har reagerat positivt och varit övertygade om att allt kommer bli bra. Det är jag med, så det så.

I kväll har jag tittat på Beck - den svaga länken. En jättebra Beck-film kan jag tipsa om för er som är Beck lovers men som inte sett den än.

I morgon är det utflykt till Statsparken. Härligt! Sedan helg..

Kram på er alla! Andreas och bebisen, ni har fångat alla mina drömmar. Jag älskar er.. det gör jag verkligen. <3

Lite om skolan,


Jaha, då var det kanske dags att berätta lite om skolan och den nya klassen.  Jag gillar Rudbeck, det är härlig stäming, kanonbra lärare och.. bra helt enkelt. Klassen är sådär. Precis som det alltid är finns det vissa man gillar mer och vissa man gillar mindre. Ska ju bara gå i denna klass till jul, så det blir nog bra :)

Dom lärare som vet att jag är gravid har reagerat positivt. Alla har sagt att det kommer lösa sig på bästa sätt. Det känns skönt att de inte är negativa. Känns så tråkigt med negativa kommentarer eftersom att jag är så glad för det här. Varför ska andra då hålla på och klanka ner på mitt beslut? Som sagt: det var ju MITT beslut att behålla barnet. (.. vårt beslut)


Och till frågan som jag missade att svara på: hur våra föräldrar/vänner reagerade. Just nu orkar jag inte svara, men jag gör det så fort jag orkar. Okej?

Godnatt alla läsare.


Jag svarar på era frågor:


I helgen är det två år sedan jag och Andreas träffades. Då kommer jag att skriva och berätta om hur vi träffades och lite om vårat förhållande under dom här två åren. Jag älskar dig Andreas <3


SVAR PÅ ERA FRÅGOR:

Hur gammal är du? Hur gammal är Andreas?
Jag fyller 16 den 7/9. Andreas fyller 18 den 8/12

Vad sade Andreas när du berättade att du var gravid?
Han visste att jag kanske var det eftersom att mensen var sen. Så han var lite förberedd. När jag visade honom testet sade han typ ´jaha´ och ´okej´. Han fattade inte riktigt grejen.. han hade så svårt att tänka sig att det verkligen hade blivit barn. Att jag var gravid. Men han vande sig vid tanken och nu säger han lite gulligare saker än Jaha och okej.

Var din graviditet planerad?
Eftersom vi inte använde något skydd för att jag inte skulle bli gravid, så kan man säga att det var planerat. Men inte såhär freaky att vi prickade in ägglossning och tog febern och sådär. Det blev barn bara, helt enkelt.

När kommer bebisen? Vet du/ni om det blir en flicka eller pojke?
Han/hon är beräknad till den 23/12, dagen innan julafton och den tredje advent. Vi vet inte vad det blir. Eller jo... en bebis hoppas vi på, men inte vilket kön på bebisen. Jag var nyfiken och ville veta. Andreas tycker att det ska vara en överraskning och så blir det. Jag kan bara tro och gissa. I början var jag tvärsäker på flicka. Nu vet jag inte längre. Det är olika vad jag tror från dag till dag. Andreas tror ingenting (som han har avslöjat för mig iallfall).

Läste du Emelies (ungmamma15.blogg.se) blogg innan du blev gravid och ville göra samma sak?

Jag läste Emelies blogg innan jag blev gravid och tyckte att den var jättebra. Hon är tuff och modig. När jag blev gravid kände jag dock inte att jag ville göra samma sak. Har haft bloggar i flera år och tyckte att det kunde vara kul att blogga om graviditet och barn. Det har jag ju inte gjort förut, haha.

Hur tänker du göra med skolan?
Jag har börjat skolan. Går på Rudbeckskolan i Örebro. Ska gå där och göra så gott jag kan så länge jag orkar. Är en riktig pluggis så det ska nog gå bra. Någon gång nästa höst börjar jag. Det beror på hur många kurser jag hinner läsa klart nu. Håller det lite öppet men skolan är viktig så jag satsar hårt! Går sam förresten.

Har du fått några elaka komentarer än? Eller konstiga blickar från folk på stan?
För det mesta är folk positiva. I allafall vad dom säger till mig/oss. Vissa kanske har andra åsikter men det är bara skönt att slippa höra massa negativt. En del personer har sagt att jag förstör mitt liv och mister min ungdom. Att dom är ledsna för min skull. Det skiter jag i eftersom jag inte alls delar deras uppfattning. Bara för att dom hade känt/känner så när dom var/är tonåringar så gäller det inte mig. Jag är skitglad för den här bebisen! Förresten - verkar det inte onödigt att dom är ledsna för min skull? Snacka om att slösa energi på skitsaker. Några negativa blickar på stan har jag inte märkt något av. Dom flesta i skolan kollar och viskar med det får man räkna med och det kan jag ta. Jag är stolt över mig själv, Andreas och min fina mage.

Hur ska ni bo när bebisen är född?
Vi ska flytta (min mamma, jag, min syster och Andreas) till en större och bättre lägenhet. Så i början ska vi bo hemma och se till att vi får ordning på ekonomi och sådär. (Andreas helgjobbar) När allt har lugnat sig ska vi leta efter en egen lägenhet. Jag hoppas på Örebro! Men det tar vi som det kommer, det löser sig alltid. Hemma hos mamma ska vi måla och inreda ett rum så det blir jättefint.


Har du tänkt på några namn än?
Jag tänker på namn varenda dag. Har jättemånga fina. Men när någon frågar står det alldeles still i huvudet och jag kan bara komma på något enstaka. Skriver ner en lista och lägger in här på bloggen så småningom. Ett ovanligt namn blir det iallfall. Jag vill att bebisen ska heta någon speciellt. Något unikt. Och kanske något internationellt. Vi får se! Håll utkik!

Vill du leva med andreas för resten av livet?
Det har vi båda velat och planerat från första början. Jag älskar honom lika mycket idag som i början när vi var tillsammans. Skillnaden är att kärleken är djupare nu. Nu när vi valt att skaffa barn tillsammans också, så blir allting mycket mer verkligt. Det är vi två och vi ska kämpa för vårat förhållande och våran familj.



Och till sist: bebiskläderna från La Redoute (vet inte riktigt hur det stavas) Och en bild på mig och Andreas.


Jag har frågestund,



I dag var min första dag på gymnasiet, det var kul och spännande. Skriver mer om det i morgon eller i övermorgon när jag vet mer. Just nu har jag inte så mycket att säga. Går i SP1C - mer om klassen och allt kommer senare.

Tänkte ha en liten frågestund, så ställ era frågor. I nästa inlägg svarar jag på dem. Såg att jag fått en del kommentarer med en del frågor. Så fråga om ALLT ni vill veta. Att ni vill veta om hur jag och Andreas träffades, samt hur våra föräldrar reagerade, det vet jag redan. Så det kommer storys om det!


Skymtar för en stund



"Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.
Som en liten sol skiner du för mig.
Jag känner att jag lever och finns,
en del av mig finns ju där hos dig."

Jag älskar dig bebisen -

Magnus födelsedag!


HALLOJ,
Idag har jag och Andreas varit ute i skogen och plockat massa svamp. Trattkantareller och vanliga, gula kantareller. 90 % av svampen plockades utav mig. Älsklingen är färgblind och i kombination med det hittade han inte några superställen som jag. Var ute i ca. 3 timmar. Jätteskönt! vädret var skapligt, inget regn. Det tråkiga var att rensningen tog nästan 2 timmar.. Men jag älskar svamp, så det är det värt.

Sen, firandet av Magnus som fyller 16 idag. Jättegod mat som Joanna lagade och glass till efterrätt. Magnus och Andreas kompisar kom hit och fikade också. Sedan fick han sin present av mig, Andreas, Viktor och Rasmus. En väg med pilar ut i skogen, som ledde till 10 liter mjölk och en grillad kyckling. (He loves it...)

Nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon ska jag vara ´barnvakt´ åt Amelia och shoppa lite grejer till skolan börjar. Måste ha massa block och grejer!

Bebisen är lugn och stilla därinne i magen. Kanske påverkas hon/han av min medicin? Jag blir tröttare och slöare, kanske gäller det lillen i magen också.. har bara känt några få sparkar senaste dagarna. Ibland kommer det någon superspark, men sen är det tvärlungt igen. Andreas får aldrig chansen att känna. När han är nära mig så kommer det inga sparkar. Konstigt.. undrar om det är slumpen eller om det finns någon förklaring till varför det är så.

En bild på mig från Teneriffa (är faktiskt en utav dom som jag tycker om) och det är först när jag ser mig själv på bild från innan jag blev gravid som jag förstår hur smal jag var då.. magen var alldeles platt, haha.


Härliga dag,


Josefine och hennes mage på bild, (längst till vänster mäter jag och Josefine magar)
I går träffade jag Josefine. Hon hade fått en jättemage sedan sist och jag passade på att ta några kort eftersom hennes mage kan vara borta närsomhelst nu. Hon är beräknad den 21/9. Tiden har verkligen gått fort. Jag minns när Josefine och jag började prata för första gången på länge, då var jag i v8. Dagen efter var hon med mig på mitt första ultraljud. Hennes mage var som min är nu ungefär och jag hade knappt någon alls. Sedan dess har tiden sprungit iväg. Veckor har gått jättefort.. så nu får hon snart sin bebis. Och det kommer inte dröja så länge tills jag och Andreas får våran lilla plutt.

Dagen var underbar. Josefine är underbar. Eftersom att vi båda behöver ta det lungt så satt vi mest. Först på da capo och fikade läääänge. Sedan hemma hos mig och pratade om bla. dop. Vi funderar på att ha ett dubbel-dop. Och ett riktigt baby-partaj. Haha, det ska vara speciellt och lite modernt tycker vi. Vi har alltid massor att prata om så dagen gick fort och klockan var snart halv 11. Andreas kom hit och vi följde Josefine på vägen. Sen blev vi sittandes uppe halva natten framför Jerry Springer (det där sjuka programmet på tv400 där alla slåss) Mammas kommentar var hela tiden ´det här är helt sjuuukt!´




Idag har jag mått lite dåligt. Haft feber och svettats/frysit om vartannat. Men jag var inne och klippte mig i Örebro ändå, det är lika bra att få det gjort. Passade på att handla lite. Två pyjamaser i storlek 50/56 (dom ser enorma ut) och kläder till mig själv. En jättefin, stor, stickad tröja från Vero Moda, mammabyxor på H&M, tröja+linne på Cubus. Åt lunch med mormor också! H ä r l i g a d a g



Kvällen ska jag spendera med Andreas. Hans syster Joanna kommer och hälsar på till på lördag. Och henne träffar man inte så ofta eftersom att hon bor i Tyskland. Det här blir nog första och sista gången hon ser mig som gravid (med den här bebisen) för nästa gång vi träffas är på jul. Och då hoppas jag att bebisen har kommit.

HA EN BRA DAG

.. älskade barn <3


Gud, det är så skönt att vara hemma igen. Hoppas verkligen INTE att jag behöver åka tillbaka och stanna på ´obestämd tid´. Det vore hemskt ensamt.. och tråkigt.. 
Vad gullig du är Sofia, som försökt ringa mig. Och My, jag hör eventuellt av mig imorgon. Så kanske du kan komma hit eller jag till dig senare i veckan. Fast då måste vi ta det lungt, okej? haha, vi får väl se hur bra det går.

Angående jobbet så tror jag inte att jag kan jobba något mer. Kanske på noramarken, om jag känner att jag orkar. Det känns jobbigt att behöva ta ledigt trots att det inte är så långt kvar. Det innebär ju massa problem för Ann och för dom som redan jobbar där. Jag hoppas iallfall att det löser sig! Jag vet ju att jag måste tänka på bebisen i första hand. Ska ringa och prata med ´chefen´ (Ann).

Nu ska jag lägga mig med älsklingen.
skriver mer imorgon. Godnatt!


Två nätter på USÖ


Hej,
I dag kom jag hem från sjukhuset. Har varit där sedan söndag. Det började smått med kramper i mage och rygg förra helgen. Senare i veckan fick jag ont när jag gick på toaletten. Och nu i helgen kände jag av smärtor i njurar och magen. I söndags när jag kom till jobbet vid ca. 13:00 hade jag jätte ont i ryggen och magen. Fick periodvis svårt att andas och det kändes som sammandragningar. På kvällen åkte vi till Lindesberg för provtagning. Stick i fingret+urinprov. Hade röda och vita blodkroppar i urinen, kunde tyda på urinvägsinfektion (uvi) Läkaren trodde att det kunde vara blindtarmen eftersom min smärta mestadels var på min högra sida.
I Lindesberg kunde dom dock inte ge något direkt svar så vi fick åka till kvinnokliniken i Örebro där dom kunde kolla bebisen också. Så, efter mycket skrik och aj, aj, aj var vi framme. Jag fick gå på gynundersökning. Och så fick vi (jag och andreas) se lilla bebisen ännu en gång, fast väldigt fort, på ultraljud. Allt såg bra ut! Hjärtat slog normalt och den låg därinne och snurrade runt. Allting kändes bättre då. Jag slapp vara orolig för bebisen. Doktorn i Ö-bro trodde inte på blindtarmen utan på en infektion av något slag. Eftersom jag hade mycket ont ville dom att jag skulle stanna över natten för observation+provtagning.

Senare kom det in en läkare och satte in en kanyl i armen. Tog blodprov och gav mig antibiotika. På natten fick jag jätteont igen, så jag fick medicin. Delade rum med en tant som snarkade MYCKET OCH HÖGT. Halva natten tillbringade jag i väntrummets fåtölj. Bänkad framför någon polisserie. Sov någon timme tills nattsyster skulle ge mig ny antibiotika. I går låg jag och vilade tills Andreas kom på besök i drygt två timmar. Då gick tiden lite fortare. På kvällen kom mamma, Fredrik och Amelia. Men gud vad tråkigt det är att ligga på sjukhus!

Idag tog dom fler prover på mig, men jag har inte fått något svar på vad som är fel. Jag har någon bakterie i kroppen som läkaren ska höra av sig om. Är det något allvarligt får jag åka in på sjukhus igen och stanna på obestämd tid. Är det en ´mildare´ bakterie ska jag ta det lungt och äta medicin till och med två veckor efter förlossningen. Till Januari alltså! USCH.

Hur som helst, är det skönt att vara hemma nu.
Kram på er alla!


Och.. en magbild <3


Mest för Sofia,




Sofia: Här kommer några stycken från mina gamla dagböcker, det är roligt att läsa nu.. Har censurerat vissa bitar med prat om du vet v i l k a .. haha xD till alla andra (DET VAR LÄNGESEDAN)

29/10 - 04
lalalala..
I kväll ska det bli shit kuligt!!!!!!!!!!!!!!! Ska på disco med Sofia, jävlar vad vi ska dansa, ska släppa tankarna på allt annat. Okej, Dagbok nu skriver jag Hejdå. SOFIA, - en för alla, alla för en !

14/11 - 04
Sofia!! Underbara Soffy, jag kan inte leva utan dig. du är en del utav mig! utan dig skulle hela jag förändras, bli en annan person. Vi är bra för varandra. Den 14/11 bestämde vi att vi skulle vara vänner FÖRALLTID och bli ihop med (sofia vet vilka). Vi ska uppfylla alla drömmar!

3/12 - 04
Förlåt mig Sofia, förlåter du mig? Jag älskar dig - jävligt mkt.

14/12 - 04
Till Jasmine. Du vet att jag finns här, på morgon, på kvällen, natt & dag. Du är allt jag glittrar för. Du får mig att känna mig betydelsefull. Alla dagar och timmar med dig får mig att orka! Ingen kan ta din plats i mitt hjärta, du sitter där du ska - nu och föralltid. Allting jag gjort med dig är så bra. Om jag träffar dig när jag är sjuk får du mig att känna mig frisk. Så mycket som du älskar (PIIIIIP) älskar jag dig, det ska du veta. - var ligger Lindex? Jadu, gumman :p sån är du, föralltid. Pullan =D Jag skiter i vad andra tycker om oss, jag bryr mig bara om digdigdig när det väl gäller älskling! Alla sekunder med dig är miljoner diamanter. Det sista och högsta på denna jord jag vill säga till dig är, det jag tror du redan vet att jag ska säga. jag ÄLSKAR dig /sofia vernersson

Någon gång efter Jul: JULKLAPPAR TILL DESSA.. Det var julen 04 som vi gav varandra underkläder Sofia. Och ljuslyktor fick du. Minns du vilka? Minns du dom porriga nattlinnena? Och minns du att Josef, Sonny, Petter och Johan eller Robert var med oss en stund den dagen? Och kollade på underkläderna.. Dom visste att vi köpt samma saker till varandra. Jag har fortfarande mitt kvar..

21/12 - 04
Denna älskade Sofia Vernersson, du är den allra finaste ^ Kommer vad som än händer att finnas här, tillsammans med dig! Alltid hålla din vänstra hand i min högra, älskar dig baby-

29/12 - 04
Jasmine, även om du någonsin, någongång kommer att glömma mig! Då är det så, men jag lever inte utan dej. Så äre. Även om jag inte alltid kommer att vara överst på din lista/ditt liv så kommer du alltid att vara den flickan som jag haft roligast med. /Sofia

2005
SUPERSTARS!!!  Såna som Hulda & Fislisa, dom bästa i världen. We are the superstars! Tillsammans skulle vi kunna kriga mot världen, för vi klarar allt, ALLT om vi bara är tillsammans. Själ+hjärta blir någonting fantastiskt, och vi är helt fantastiska. Du vet väl att alla avundas oss? WAAAAH, (nästan alla) - ASG


Hittade ett brev som jag skrivit till dig också, Sofia. Du ska få det utav mig! + en massa kort från engångskamerorna som vi alltid hade med oss. Du vet? att allt som står om att jag ALLTID finns här för dig - det stämmer fortfarande. Föralltid!

v20+4


Halloj.

I går blev det ingen blogg. Jag och Andreas var hos Mormor och åt god mat. Sedan låg vi i soffan och kollade på halva göta kanal 2. Den var inte alls bra enligt mig, så vi lade oss. I morse ringde någon hem till oss klockan 05:40 sedan kunde jag inte somna om. Började jobba klockan 9 och slutade halv 3. I dag jobbade jag med Sofia :) Det var skojsigt, för då får man skratta och prata minnen.. 

I kväll blir det slöa, som vanligt då. Har varit med mamma hos hennes kompis en sväng, och sedan shoppade jag och mamma loss på Filmhuset. Gooood, nu ska jag stupa framför en Beck film.

Vi har bestämt oss för en vagn också. Bild kommer!
Och nästa torsdag ska jag klippa mig också, trevligt.

I morgon kommer nog MASSOR av bilder på mig och sofia (hulda och fislisa) remeber?
+ en magbild. Ha en bra kväll, kära läsare.


Mat+bakdag


Hej,
I dag har jag stått i köket i princip hela dagen. Och svettats. Inte för att solen skiner, men luften blir så kvav när det är regn och åska på gång. I morse gick jag och handlade vad som fattades till maten och så köpte jag nötter. Vissa var chokladdoppade men det kändes nyttigare än godis. Jag är ju i vanliga fall en godisråtta. Hur jag är nu? Åh, obeskrivlig godisråtta. (haha, det hjälper mig knappast att Andreas är dubbel-obeskrivlig-godis-råtta)

.. vid lunch ungefär började jag med middagen (var hungrig och tänkte kombinera lunch och middag till mitt på dan)  ungsstekt fisk med äggsås och potatis. Nåväl, gott var det. Men ack, vad fisken tog tid.
.. vid middag (mätt, mätt, mätt) och börjar med vaniljbullar. GOTT! Kände nog att någonting saknades, nötterna var väl för nyttiga för mig. Hur som helst, nu är dom klara. Alldeles jätte goda. Jag känner mig duktig!

Så, nu sitter jag här. Var nyss och handlade frukt i massor och pistagenötter. Jag äter, äter och äter. I bland får jag lite ångest med Josefine säger att jag ska unna mig det när jag för än gångs skull är gravid. Och det gör jag!

i kväll kommer Andreas hit. I morgon är jag ledig, sedan jobbar jag fre-mån.


Många frågar hur jag mår nu under graviditeten och jag svarar alltid att jag mår UTMÄRKT. För det gör jag. Men jag är rädd för vissa saker, här är en lista över mina värsta nojor.

- Hemorrojder (för er som inte vet vad det är, ni VILL INTE VETA)
- att spricka mycket under förlossningen (är nog ganska vanligt)
- att bebisen ska dö (har gått över sedan ultraljudet)

Oj, långt inlägg idag.. jag slutar nu. Godkväll!


Bio+mat och nu film igen.


Jaha, då var vi hemma igen. I örebro åt vi mat, bakad potatis med skagenröra för mig och räkbaguette för älskling. Sedan fick jag med honom in på Lindex babyavdelning. köpte ingenting, men jag var bra sugen. Har bestämt att jag ska lugna mig lite. Får ju snart två kit med massa kläder från Ellos (Och den där affären jag glömt namnet på)
Hittade jättefina tjejkläder som jag ville köpa till Josefins bebis, men jag väntar nog tills hon är född. För tänk om det skulle vara en pojke ändå? Det har ju hänt..

Bra bio förresten, Evan den allsmäktige. Den var härlig!
Nu ska vi se flags of or fathers. Jag har gjort fruktfat och Andreas fixar popcorn. Trevligt.. :) Imorgon jobbar jag så det känns skönt att vila upp mig. Har fruktansvärt ont i ryggen och i fötterna. Borde nog ta det lite lugnare, men det är ju bara två veckor kvar, sen börjar skolan. Då sitter man ju mest, som tur är. Känner mig nyttig eftersom jag gick upp till älsklingen ikväll. Mamma följde mig halvvägs. Sen kom Andreas och tog över. Ovanligt, men det var bara för att mamma ringde och sade åt honom, haha.

Nu säger jag, Andreas och bebisen godnatt.
(bebisen sparkar och har sig hela tiden nu)


Bebissaker,

v20 idag, halva tiden har gått.





Hej, nu kommer lite bilder på bebiskläder som vi köpt. Förutom det på bilderna har vi köpt pyttesmå strumpor och några fler ´basplagg´. Har fått en jättefin kaninspeldosa som spelar när man drar den i svansen. Och så har jag två lapptäcken. Stina har sytt ett blått med dinosaurier på och jag ett rött/rosa/blommigt. Ska beställa ett startkit från Ellos och ett från (kommer ej ihåg namnet). Då får man med det mest nödvändiga i beige/vitt/gult med olika figurer på. Det är ju svårt att köpa saker när man inte vet om det blir en flicka eller pojke.

Vi har också valt ut ett svart skötbord på hjul. Det är praktiskt, då det är lätt att flytta. Vagn har vi inte bestämt oss för än med det finns många fina och billiga vagnar på babyproffsen. Igår hittade jag en brun/beige som var superfin + en svart som också var bra. Det negativa med den brun/beiga var att den vägde 22 kg, den svarta vägde 16 kg. Man kunde göra om vagnarna till sittvagnar också, vilket är bra. Lägger in bild när vi bestämt oss.
En svart spjälsäng som matchar skötbordet ska vi också ha. Svart kanske låter tråkigt och att det inte passar till en liten bebis. Men dom är jättefina, inte helt svarta, mer brunsvarta. I spjälsängen ska vi ha ett fint beigt lakan med vita hjärtan på. Till bebiskorgen som vi ska ha först ska vi sy sängkappa+sänghimmel. Det kommer bli superfint & passa till våran stil. Vi har ju nästan bara svarta möbler.  Är övertygad om att det kommer bli hur mysigt som helst ^


I kväll ska vi in på Bio. Andreas får bestämma film! Ska äta någonstans också och förhoppningsvis hinna kolla lite affärer. Jag ÄLSKAR att kolla på bebiskläder, Andreas tycker mindre om det. Så vi får se.. 
jag älskar dig Andreas och jag är så otroligt glad att det är just du som är pappa till mitt första barn. Du är allt..

bebismagen i v17



Här är en bild på bebismagen i v17, jag vet inte exakt när jag tog den. Men som ni ser.. den växer och växer.
BEBIS, jag ska göra allt för dig.

(ska ta nya bilder så fort jag hinner)


Josefine, <3



Hej,
Vaknade nyss. Såg solen skina utanför fönstret.. Härligt! Sms:ade Tommie, Coffe och Stina. Tänkte fösöka få ihop den där tältningen eftersom sommarlovet snart är slut. Tyvärr var Stina på väg till Lysekil. Så tältningen får vänta. ^

.. Hoppas att Josefine är ledig idag och att hon orkar träffas. Saknar henne enormt, samtidigt förstår jag om hon är trött nu på slutet. Hon behöver samla krafter inför förlossningen. Iallfall, förhoppningsvis myskväll med henne :) Nu ska jag gå och mysa med älsklingen i soffan. Till ett värdelöst bilprogram, men endå.

En bild på älskade Amanda.


Mer om ultraljud:


Fredagen den 27/7 var vi på det efterlängtade ultraljudet:
Mamma och Andreas var med mig. Barnmorskan var väldigt bestämd, hon sade ´jag tittar först och talar sen´. Mer var det inte med den saken! Bebisen rörde på sig och allt såg bra ut. Andreas var fascinerad och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det var så skönt att få beskräftat att allt faktiskt var BRA. Der finns en bebis därinne, en riktig liten bebis som dessutom är VÅRAN. Vi ska ha den hela livet. Fasiken, det känns knappt verkligt när jag skriver det. Har svårt att förstå att den finns därinne. Den sparkar dock varje dag: så jag blir ordentligt påmind. Min längtan är redan enorm. Jag vill att tiden ska gå FORT.

Förresten fick vi se bebisens ansikte framifrån, hittills har jag bara sett bilder tagna från sidan. Vi har en bild på ansiktet framifrån. Jag och mamma + många fler tycker att den har Andreas näsa. Iallafall, världens finaste plutt <3

Kanske scannar in bilderna och lägger ut dem, får se.
Godnatt!

v19+6


Hej Igen, nu är bloggen tillbaka som vanligt

På måndag har halva tiden gått, sjuuukt skönt. Då är det ca 20 veckor kvar. Hoppas att den fortsatta tiden går lika fort som det gått hittills. Josefine har bara en och en halv månad kvar. Gud, det ska bli så spännande!

I onsdags åkte jag, Thomas (Andreas pappa), Andreas och Casper (Andreas syskonbarn till Dalarna. Träffade Hilda och Ruben (fler syskonbarn) + massa släkt på Andreas sida. Spelade mariokart och drack te + sov i Joannas stuga.
Torsdag: Pg, Battis, Johan, Tore och Magnus kommer. Vi åker på drive in movíe, Simpson (den nya filmen) Både trångt och kallt men gratis. Jag, Johan och Andreas hittade specialväg. Gick in till stan och någon Linda visade oss till Sibylla. Johans kommentar var ´jag skulle inte ta i henne med tång´, och jag hållrer med. Hon var jobbig!
Fredag: Kubb, Grillning och filminig av en full men rolig Battis + Rättvik förstås. På natten var det dock inte lika kul, jag hade haft ont i magen ett bra tag men så plötsligt fick jag jätteont. Kändes som sammandragningar, blev rädd och orolig. Magnus ringde Aina (Andreas mamma) så hon kom upp. Jag lade mig i soffan med värmekudde. Det gick långsamt över fast jag var spänd efteråt. Vi ringde inte eftersom bebisen sparkade och det gick ju bra. Men jag känner mig spänd idag också. Har lovat Andreas att ringa och fråga om jag får sådär ont igen. Hoppas inte!

Nu är vi hemma i Nora igen, mamma och Fredrik kommer snart och hämtar oss hemma hos Andreas. Vill sova hemma nu, det känns som evigheter sedan.

Har nya bilder, dom kommer kanske imorgon när jag är hemma och har tid. ^

RSS 2.0