Dags att övervinna en rädsla.


Imorgon ska jag till kvinnokliniken och sätta in en spiral. Detta gör mig extremt nervös. Livrädd. Skakis. Svettig. Jag fick förfrågan om att använda spiral som preventivmedel redan på efterkontrollen efter att Joline föddes. På efterkontrollen spände jag mig så mycket att barnmorskan knappt kunde genomföra de vanliga "rutinkontrollerna" ordentligt. Sedan dess har jag funderat på det i omgångar och nu är det alltså dags - imorgon övervinner jag en rädsla om jag vågar sätta in en kopparspiral. Jag hoppas att jag ska klara det, eftersom att jag verkligen vill hitta ett säkert och smidigt preventivmedel som sköter sig själv. Jag vill inte ha några fler barn på många år, så spiral är ett perfekt alternativ. Nu får ni hålla tummarna för mig!


Tips till unga gravida, blivande föräldrar!

 

  • Låt dig inte påverkas av samhällets fördomar. Det är du som ska leva ditt liv och det är viktigt att du hittar den vägen som passar dig. Låt ingen bestämma över dig och din kropp, men lyssna på goda råd och ta till dig dem.

  • Var realistisk och se över dina möjligheter. Kommer du att kunna klara dig även om pappan väljer att dra sig ut? Om mamma & pappa bestämmer sig för att inte hjälpa till? Det är viktigt för din egen trygghet att du vet att du kan stå på egna ben.

  • Kolla upp var du kan komma i kontakt med andra, unga mammor. Det finns sidor på Internet, många välskrivna bloggar, forum och böcker. I vissa kommuner finns det verksamheter som ”Unga Mammor & Pappor” i Örebro, där unga föräldrar är i fokus.

  • Kom ihåg att du inte har några skyldigheter att förklara dig för människor som ifrågasätter ditt beslut. Du vet själv varför du valt som du valt och du vet att du kommer bli en underbar mamma, låt ingen trycka ner dig!

  • Sätt inte upp för höga krav på dig själv. Du är, precis som alla andra föräldrar, bara människa och det är mänskligt att göra misstag. Alla gör misstag. En jättefin Volvo, ett rött hus med vita knutar och två inkomsttagare gör inte automatiskt någon till en bättre förälder – kärlek och trygghet är det viktigaste för ett barn. Håll huvudet högt!

 


Jag har fått ett glädjande besked!

Jag har fått ett glädjande jobb-besked. Som ni vet har jag sökt alla olika typer av jobb, dagligen, de senaste veckorn. Nu har ett företag äntligen nappat, men än så länge vågar jag inte berätta mer ifall det går snett. Detta betyder inte att jag ska sluta studera. Jag ska både plugga och jobba, vara mamma och förhoppningsvis flytta till en jättefin trea som jag varit och tittat på. Håll tummarna nu!

Det går bra nu.

If i only could, make a deal with god.





Det är söndag. Söndagar innebär som vanligt stora lass av ångest. Jag vet inte varför det är så fortfarande, men min "söndagsångest" började när jag gick på högstadiet och hade skjutit upp allt plugg under helgen till söndagen och då var högen med "things to do" obegripligt stor. Jag hatade söndagar. De var och är fortfarande så gråa, trista och fyllda med tråkigheter som man skippat under fredag och lördag. Söndagen är en mittemellan dag.

Jag har söndagsångest idag också, trots att jag längtar efter skola, dagis och vardagsrutiner imorgon. Jag har inte skärpt mig med att låta högen av "things to do" växa under helgen, så idag har jag HUR mycket som helst att ta tag i. Joline sover just nu, men i lägenheten finns tvätt som ska hängas, disk som ska diskas, golv som ska dammsugas och moppas, kläder som ska sorteras, leksaker som ska städas upp..

Känner ni också av söndags-ångesten?

Jag älskar dig utav hela mitt hjärta.



Jag och My tittar på melodifestivalen och tar knäppa kort. Joline sussar
sött sedan klockan 7, hon var helt slut efter en dag med "majjo"..


Dags att ta mig ut i snöovädret


Jag ska gå och hämta Joline nu. Det snöar förjävla mycket nu.
Jag är rustad med mössa och termosar. Plus en riktigt sur min.

Wish me luck..


Joline leker med "Majjo"

Joline har åkt till Mormor "Majjo" för att leka i snön och få lite kvalitetstid.
Jag ska passa på att plugga, städa och ta igen mig. Känner mig helt slut
utan att riktigt förstå varför. Ska hämta henne senare.


KALORIBOMB till frukost.



KALORIBOMB i form av marrängsviss till frukost. Så ljuvligt!

Hon är så ball, busig och beundransvärd.


Joline och jag var nyss och handlade till kvällens middag och mys. Joline fick dra korgen och stoppa i alla varor. Det gick smidigt och enkelt och allt var under kontroll. Väl framme vid kassan, när alla varor låg på bandet och det var dags att betala, springer Joline förbi alla i kön och in i affären igen. Det blev lite smått kaotiskt innan vi till slut hade packat och kunde lämna konsum. Hemma vägrade hon komma in och låg på trappen, till slut fick jag nog. Den där gränsen som finns någonstans var nådd och jag röt i ordentligt (vilket aldrig händer) och i precis den sekunden gick ett helt gäng äldre människor förbi och tittade med stora ögon. Jag är förmodligen den där "oansvariga, gapiga 80talist morsan som bara tänker på mig själv" i deras ögon.

Nu har vi lagat mat och ätit jättegott - kycklingfile, pommes frites, fetaostsås, haricot verts och grönsallad. Joline har även fått lyxa lite extra och fått en skål med Cheese Balls. Gissa vem som var stolt? Och vem som skyddade skålen varje gång jag gick förbi.. Hon fick även ett fruktfat med vindruvor och kiwi. Denna kväll har hittills varit succé men nu är Joline alldeles för trött för att orka vara vaken längre, så jag ska göra henne i ordning för läggis och sedan ta itu med disk och städning i köket.

BALL, BUSIG OCH BEUNDRANSVÄRD.


Kärlek till fredagsmys









I kväll ska vi titta på Let's dance och någon bra film. Vi ska även äta världens
godaste mat lagat av världens bästa kock och sedan äta massvis med godis.
All kärlek till fredagsmys, till att vara mamma och till världens finaste dotter.

Ballader, snöoväder och bajsblöjor.


Jag lyssnar på ljuva 80-tals ballader. Det är så rogivande att höra Berlins - take my breath away. Barnen står och läser sina nya böcker som de fick igår med bilder på ovanliga, vilda djur. De diskuterar kring bilderna och säger djurens namn. Så gulliga! Det har äntligen slutat snöa ute, men jag fasar ändå för att ta mig ut i snöovädret. Ärligt talat fylls jag faktiskt av ångest när jag tänker på hur lite plogat det kommer att vara. Hur kallt det kommer att vara. Hur jävla blött det kommer att bli när vi kommer in..


Det luktar bajsblöja i hela lägenheten. Jag har gått ut med soppåsarna och bytt två blöjor. Förstår inte varför de luktar och förstår ännu mindre hur två små barn kan bajsa så otroligt mycket? Det är obegripligt. Jag tror aldrig att jag kommer vänja mig vid bajsblöjelukt. Eller vid blöjor över huvud taget.


Barnen vaknade klockan 04:00, så förhoppningsvis, för deras egen skull -
somnar de om snart så de kan vila upp sig inför nya äventyr! ♥


Lugnet efter stormen


Jimena håller på att somna. Joline ligger med sitt fruktfat framför "Tjorven och skrållan". Det är lungt och fridfullt. Tända ljus och massvis med harmoni. Det här är lugnet efter stormen.


Barnen har lekt och slagits om vartannat. När vi kom hit var Joline så rädd om alla sina saker och vill inte låna ut något till Jimena. Då agerade jag superpedagogisk och förklarade lungt och sansat att "Ja, alla sakerna är Jolines. Vagnen, dockorna, köket.. ALLT! Men att det är så viktigt att låna ut sina saker så att man kan leka ihop precis som på dagis". Det gick förvånansvärt bra och Joline vande sig vid att Jimena lånade alla leksakerna väldigt snabbt. Sedan dess har de lekt tillsammans och då och då bråkat om någon bil eller kloss alternativt kastat legobitar i varandras huvuden eller klöst varandra i ögonen. Det är tur att barn förlåter varandra så fort..


Vi har även dansat till skön musik och hoppat i sängen. Jag lekte flygplan med Jimena & Joline och då skrattade de så att de skrek. De har även hunnit bada skumbad tillsammans och ätit goda, lyxiga fruktfat framför tv:n. ♥


Snart är det dags för MAMMATID OCH MAMMAMYS. Jag älskar dig, Josefine.


Josefine, Jimena, Jasmine & Joline. ^^


Snart kommer Josefine och Jimena hit. De ska sova kvar i natt och vi ska ha så där supermysigt som bara vi kan ha. Barnen ska få leka massvis, vi ska prata massor och såklart äta massa gott. Världens mysigaste och underbaraste torsdag med andra ord. ♥



Val som förändras oss själva och våra liv.


Livet innebär att vi tvingas stå inför svåra val. Att vi måste välja mellan vägar att gå - utan att egentligen veta vad som händer oss på vägen eller vart vi komer att befinna oss när vi vandrat till dess slut. Vi måste basera våra val på nuet, helt ovetandes om framtiden. Somliga val kan tyckas enkla för någon men livsavgörande för någon annan.

Några av oss har någon gång tvingat oss själva att välja mellan liv och död. För somliga har valet känts väldigt självklart i efterhand. Det har varit en lättnad. En börda som lyfts från axlarna. Någonting som ansågs vara det bästa just då, med de förutsättningarna. För andra har valet i efterhand varit hjärtskärande, ångestframkallande och djupt sårande. Valet har tyngt dem, gjort dem apatiska och sorgsna. Någonting som de ångrat.

För dem som ångrar sig, kommer beslutet att vara en börda resten utav livet -
för det kan aldrig göras ogjort.

Så liten, perfekt
10 fingrar och tår

Ett huvud, en kropp
och ett hjärta som slår

Dina ögon lugnt slutna,
är de bruna eller blå?

Jag älskar dig mer,
kan du någonsin förstå?

Så mycket kärlek,
förväntningar och hopp

Tårar, frustration
över din livlösa kropp

Jag kunde inte ta emot
dig nu, på ett rättvist sätt

Min ängel, livet är för svårt
det kändes inte rätt

Ett barn, ett litet syskon
en saknad liten prins

Du är föralltid den finaste som finns. ♥



I dag ska jag vara pluggis




Historia B för hela slanten idag.

Den här gnällspiken ligger i soffan just nu:



Joline håller förmodligen på att bli sjuk för just nu är hon väldigt gnällig. Hon är lite snorig och hostig, men det har hon varit från och till i flera veckor. Just nu verkar det bara vara nallepuh och mammamys som gäller så jag ska krypa ner i soffan jag också. Det har jag ingenting emot!

My har köpt en krokodil..


My var här tidigare idag och lämnade en IKEA påse med hemlig gäst i till Joline. När vi kom hem från dagis sa jag åt Joline att titta i påsen och då blev hon först jätterädd. Hon sprang ut i hallen och gömde sig och kikade fram bakom hörnet. Till slut tog hon mod till sig och smög tillbaka till påsen och ropade på mig, så fick jag ta fram den super duper långa krokodilen med tillhörande krokodilbebis. Det tog ett tag för henne att inse att den inte är farlig. Och nu leker hon för fullt med både krokodilen och bebisen! :-)




Det lönar sig!

"Hej Jasmine,
Ja du, det tar tid att läsa dessa inlämningar, men det är kul!
Du är verkligen duktig! Du har gjort en väldigt bra och noggrann undersökning av Hungerkravallerna. Bra struktur, väldigt intressanta och genomtänkta perspektiv och tankar samt en himla tydlig röd tråd!
Det är inte några nackdelar med din text utan du har lyckats bra samt uppnått alla Mvg-kriterierna med råge.
Bra jobb! Kul! "
Omdöme: Mvg

I'm frightened as much as you..



Andreas var här och hämtade Joline för några timmar sedan. Jag passade på att gå iväg och sola. Det var sjukt skönt att ligga och slumra i solariet. Ensam. Nu har jag även hunnit plugga ifatt två uppgifter som jag hamnade efter med förra veckan. Känns otroligt skönt! Snart kommer mormor hit och hämtar upp mig och tar med mig hem till sig och bjuder på middag.

Skön och mysig söndag.

En lugn, välbehövd paus.





Joline
vaknade på fel sida idag. Hon har världens sämsta tålamod och är väldigt rastlös. Den här förmiddagen har känts som en evighet och det är svårt att hitta på aktiviteter som varar någon längre stund. Vi har iallafall fikat på chokladrutorna vi bakade igår och lekt ännu mer med det populära dockhuset. Joline och katten Snyggve har även de lekt, vilket innebär en hel del skrik från båda två. Just nu ligger trollungen och sover och jag tar igen mig i soffan. Ska snart göra i ordning kyckling tacos till lunch och äta det när tillsammans med Joline när hon vaknar.


"Alla älskar Alice"


Jag började morgonen med att kolla på den svenska dramafilmen "Alla älskar Alice". Såg den här filmen för flera år sedan och tyckte att den var bra. Nu däremot, med nya livserfarenheter och en tvååring - var den SKITBRA! Jag riktigt levde mig in i karaktärernas känslor och kunde på ett eller annat sätt relatera till vad de gick igenom. Den här filmen är så väldigt rörande, välspelad och viktig. Ni måste se den!

Jag satt hulkandes och snörvlandes framför den här filmen.


Godnatt fina läsare!



Godnatt fina "blogg-vänner" ♥
ALL KÄRLEK / Jasmine & Joline

Jag och Joline bakar.





Jag och Joline har precis bakat chokladrutor.  ♥


Världens mysigaste lördagsmorgon!



Fruktfat framför "Tjorven och Skrållan" Klockan 06:00.



Världens lyckligaste och mest förvånade tvååring. ♥



Ett hus med tillhörande träd, tre stycken sängar, tre stolar, ett bord,
två dockor, en dockbebis, en kanin, en ekorre och ett kattunge. I huset
finns det redan färdigt badrum och kök.



Såhär ser huset ut när man har öppnat det. :-)


Det blev inga leggins.. MEN!


Jag hade bara 500 kr på kontot upptäckte jag när vi kommit in till Marieberg. Joline var kvar hemma hos mamma, för vi åkte in så sent. Först köpte jag smink (foundation, puder, rouge, läppglans) samt stylingprylar till håret. Detta var väldigt välbehövt då jag bara har gamla rester i min sminkväska. MEN, så gick vi ner till leksaksaffären och jag hittade ett dockskåp för lite mindre barn med figurer och tillbehör som kostade 500 kr. Joline har tittat på det här skåpet varje gång vi varit i affären så idag kände jag att jag bara måste köpa det där dockhuset. JOLINE BARA MÅSTE HA DET DÄR SKÅPET! Så jag gick helt enkelt in på H&M och bytte tillbaka allt jag köpt tidigare och fick pengarna tillbaka - så köpte jag dockhuset till Joline.

När vi kom hem sov snuttan, så hon hann inte öppna paketet. Det får hon göra imorgonbitti direkt när hon vaknar. Då ska vi även se på "Tjorven och Skrållan" en ny inhandlad film och äta lyxfrukost i soffan. Åh, vad jag älskar lediga helger. Åh, vad jag älskar min ljuvliga dotter! ♥



Just nu: GODIS och BECK - ANNONSMANNEN.

Jag måste ha leggins. Jag måste!


Jag måste organisera en resa till Örebro i eftermiddag tillsammans med Joline.
Jag har leggins och tunikabrist så det skriker i min garderob. Jag måste ha nya
leggins nu! Det har gått hål i alla mina. Det är fel på alla mina. Måste ha nya!!!!


Pysselstund!






Jag och Joline har pysslat. Vi har målat med fingerfärg (som egentligen var
vanlig färg från Ikea, men det gick också bra) och pärlat pärlplattor samt
gjort piprensarhjärtan. Joline har även klistrat med stickers på hjärtan som
hon ska ge till mormor och pappa. Gulligt!

Nu sitter vi bredvid varandra i soffan. Joline tittar på Pippi och jag passar
på att blogga och facebooka. Hon verkar vara lite trött och hängig efter
dagis idag, så vi tar det lugnt.

Min ängel.




Igår satte My i löshår på mig som jag beställt från en sida som heter Taj Mahal.
I början gjorde det så ont att jag satt och skrek och sprattlade - jag hann ångra
mig både en och femton gånger innan det var klart. Dock blev jag supernöjd när
det äntligen var klart förutom att det ser knasigt ut just nu när färgen på löshåret
är mycket ljusare än färgen i mitt naturliga hår. Det ska jag styra upp ikväll.

I natt sov jag i Rockhammar tillsammans med My och åkte hem idag för att hämta
Joline på dagis. Nu är vi hemma och jag ska leka med dockor och kanske baka någonting
med henne. ♥

Sockerberoende!




Jag har promenerat till dagis. Och tillbaka. Nu skulle jag dö för en påse
med sura godisar. Jag är beroende. Vad ska man göra åt det?

Just nu, kl 22:48



Jag sitter i soffan, med datorn i knäet och lyssnar på Ulf Lundells vackra
låt "En kvinna som hon". Gråter en skvätt. Känner mig så nöjd med
att världens vackraste skatt ligger och sover vägg i vägg. ♥



Me love you long time..

Jag och Mysan, the top chefs.






Jag och My är väldigt matglada. Här om veckan, innan vi skulle gå ut
och dansa järnet - gjorde vi Sveriges godaste bakade potatis. Massa
ost, persiljesmör, vitlökssmör, vitlöksbröd, fetaost, rom, kräftstjärtar,
grönsaker och skagenröra. Ljuvliga. Lagade med kärlek.

Senare åkte vi till Frimis för att dansa. Jag hade med mig väskan som ni
ser på bilden ovan. Garderobkillen på Frimis hatar mig, för att jag alltid
har med mig hockeytrunkar (Ja, det är så han uttrycker sig!). Denna gång
ville han föreviga oss på en bild med min enorma väska.


Discobowling alá Jasmine.






Bilder från i lördags. Livet har sina goda, mysiga stunder!

Joline innan dagis;



Såhär såg Joline ut innan vi gick till dagis imorse. Så arg. Så söt. ♥

Steg 1.


1. Hitta tillbaka till "pluggis-formen".

Har ni några tips? How to  do?


Ni får ha överseende med lite mindre bloggande.





Jag älskar dig
 
Jag vill tacka otroligt mycket för all positiv feedback, för all stöttning, all cred, all konstruktiv kritik, alla tips och råd och alla vänliga, kärleksfulla ord. Ni har verkligen hjälpt mig genom svåra stunder men också varit vänner att dela skratt och glädje med. Ni, mina otroliga bloggläsare - som ägnat så mycket tid åt att läsa om oss och vårt liv, har gett oss väldigt mycket tillbaka. Den här bloggen kommer för all framtid att tillhöra Joline och den kommer att vara ett dokument över hennes liv och utveckling, samt hur vår livssituation sett ut i övrigt och hur jag har mått och känt mig under olika perioder. Jag är övertygad om att den här bloggen kommer kunna hjälpa mig i framtiden och att den kommer vara till glädje för mig och Joline.

Just nu har jag så mycket att fokusera på; skola, boende situation, relationer till människor i min närhet och förstås JOLINE. Jag söker jobb, försöker att finna motivation att orka studera vidare, hitta kraft att dagligen ge Joline det allra bästa i livet och utöver det hinna med mig själv och mina vänner. Det har varit ett fruktansvärt jobbigt 2009 och jag vill se till att saker och ting ordnar upp sig till det bästa under 2010 igen. Jag vill hitta den där inre styrkan, stabiliteten, tryggheten och lugnet som jag tidigare haft och nya milstolpar att sträva mot i mitt liv. Jag vill återfå drömmar, mål och det där "jävlar anammat" som jag alltid kunnat luta mg tillbaka mot. Allt detta i kombination med hur tillvaron ser ut och vilka förutsättningar som finns... ja, det kommer att krävas en hel del.

Jag kommer inte att blogga så mycket - kanske ingenting alls, under en obestämd tid. Jag känner att det blivit alldeles för privat den senaste tiden med självutlämnande texter och mörka livsskildringar. Dessutom har bloggen mer eller mindre blivit min "öppna dagbok" och det är inte tanken med den här bloggen då den först och främst ska handla om och utgå ifrån Joline. Jag tar en paus och samlar nya krafter som jag kommer att behöva när jag ska resa mig igen och få ny skrivlust.

Joline, min lilla skatt - ligger just nu och sover tillsammans med sin nya Pippi Långstrump docka och snuttefilten och sover. Hon har blivit så stor och en unik människa som jag är otroligt stolt över. Jag älskar henne såklart, över allting annat på hela jorden.

Jag vill så gärna att ni ska kunna fortsätta följa mig, men bilden jag ger skapar ingen helhet utan ger istället ett mörkt och dystert intryck vilket inte alls avspeglar vårt liv som det är mest. Jag väntar som sagt på nya krafter och sedan återkommer jag som vanligt igen, med massvis av energi. Jag hoppas att ni kommer att finnas kvar då! All kärlek! / Jasmine & Joline



Är du hjärta så är jag blod.





I måndags träffade vi Josefine & Jimena. ♥

Jag kan inte skriva att jag inte kan leva utan Josefine, för det är självklart att jag kan det. MEN jag kan skriva att det är så mycket svårare att leva utan Josefine. Josefine har stått vid min sida genom de år som jag utvecklats mest, lärt mig mest, gått igenom svårast saker, tagit livsavgörande beslut. Josefine har funnits vid min sida under tiden jag var gravid, under min mammaledighet, under alla nätter då jag pluggade trots att jag inte sovit på flera veckor, genom min separation, när jag flyttade till egen lägenhet, när jag blev kär på nytt.. Josefine har kommit mig så otroligt nära. Hon är en del av den jag har blivit.

Josefine har räddat mig genom många livskriser. När vi bodde tillsammans, alla fyra, i en lägenhet på 47 kvadrat - mådde jag bättre än någonsin. Vi hjälptes åt - fanns till för varandra - delade på ansvar. Vi sov i samma säng, vi delade en tvåsitssoffa, vi pluggade klockan halv 4 på nätterna, jag grät när jag lyssnade på ballader. Ena dagen var det jag som ville ge upp, men då fanns hon där och orkade åt mig. Nästa dag var det Josefine som tappade gnistan och då fanns jag där på samma sätt för henne.

Jag har så enormt mycket att tacka Josefine och Jimena för. Jag har så enormt mycket kärlek jag vill ge dem. Jag skulle göra allting för dem. Jag kommer alltid att älska dem. Tack, finaste ni. Tack för allt!


Joline har somnat till Astrid Lindgrens röst.



Joline har lyssnar på Astrid Lindgrens lugna och underbara röst tills hon somnade. Amelia, hennes moster, har en massa pippiskivor där Astrid läser berättelserna. Så fint! Hon verkade bli lugn av det och somnade väldigt fort. Jag älskar Astrid Lindgren för allt hon gjorde för alla världens barn, för jämställdheten och för alla kvinnor!


Nordman har gjort det igen.


Så innerligt. Så vackert. 

"Man kan leva i det som är

fast man inte är riktigt där.


Tanken flyger och hjärtat slår

när jag känner hur tiden går


Månen är så stor inatt

sätt dig här ska jag tala om

allt jag vet och vill med dig

månen lyser på dig och mig
 

Månens sken gör dig vinterblek

är du tankar så är jag lek

är du hjärta så är jag blod

tvekar du är jag övermod.. "


Eftermiddagsfika med scones & te.

Joline älskar te. Hon tjatar om te flera gånger om dagen, men jag brukar försöka begränsa det till morgon eller kväll. I förrgår när vi kom hem från dagis bakade vi scones och skulle ha lite mys tillsammans med nybakat bröd och te. Joline vakade över sconsen när de stod i ugnen och upprepade samma sak hela tiden: "Mamma bakat bullar. Titta, mamma bakat bullar..". När de var klara och hon fick smaka kastade hon hela mackan på golvet och sade att det var en äcklig macka. Det kändes sådär. Men cred för att jag försökte.


Jag håller på att beställa nostalgikort.


Jag håller på att beställa massvis utav bilder från när jag var mellan 13-15 år. Jätteskoj! Tänker skärpa mig och köpa album och sätta in alla bilder som finns på datorn, så att de sedan finns i "albumform" att titta på. Jag har även beställt några bilder från när jag var gravid som en sista komplettering till Jolines "första tiden" album. Jag har även beställt dopkorten som ska in i ett eget, mindre album. Känner mig kreativ.. WOHO!


Två dikter från mitt arkiv:

Om du inte fanns

Att få vila mina ögon på dig. Lycka. Lugn.

Dig, lite nära - så mycket. Trygghet.

En ögonblickssekund, din hand i min.

Just den sekund då jag kände mig hel.


Jag vill ha det som finns inuti dig. Allt av dig.

Ta fram mer. Jag vill lära känna din ryggrad.

Lära mig mer om din hud. Jag vill älska med

ditt hjärta. Snudda vid din själ.


Du är ett ljus. Du är en kung. In my soul.

Stanna, älskling

Vår tid börjar försvinna från mig.

Den ger dig av. Jag försöker hålla dig kvar -

din lukt vid liv. Mina armar förtvinar.

Mitt hjärta står still.


Du försvinner. Borta är lyckan och mitt vackra

leende. Inga glittrande ögon. Ingen vind i mitt hår.

Aldrig mer din hand på min midja. Aldrig mer dina

ögon när vi älskar.


Doften av hett te, brända stearinljus och sommarvindar

har lämnat mig. Ljudet av djupa andetag, raspig morgonröst

och sträva ben mot lakanet är borta.


Känslan av enighet, helighet och evighet har efterlämnat

sig saknad. En enda stor, oerhörd, jävla saknad.


En underbar helg!


I fredags var jag och Josefine ute och dansade. Befriande. En riktig energiboost. En underbar kväll som gav mig hur mycket som helst. Vi är en så jävla bra kombo, helt enkelt. ♥

I lördags var jag och Joline hemma och bara mös framför "Tjorven, Båtsman och Moses", sedan kom My och vi gick och käkade lunch. Joline kallar My för "Muuuuuu" så det låter väldigt roligt när hon ropar på henne. På eftermidddagen gick vi och handlade grejer till vår trerättermiddag som vi skulle ha på kvällen. Till förrätt åt vi skagentoast, till varmrätt kycklinggryta och potatiskroketter och till efterrätt glass, smält choklad och olika exotiska frukter. Vi kollade såklart på Melodifestivalen. Programledarna var fruktansvärt dåliga. Jenny Silver gjorde bort sig totalt med sin katastrofdans. Linda Pritchard var suverän, jag minns fortfarande hennes låt. Slutligen gick ju Ola och Salem al Fakir vidare. Salem var rent ut sagt riktigt dålig. Det är vårt betyg av kvällen.

Igår åkte vi till lek&buslandet med Joline. Först var hon väldigt försiktig och blyg, men efter ett tag kom hon igång och vi lekte ordentligt. Vi var helt klart mest crazy på hela lek och buslandet.

Nu är det måndag. Slut på fredags, lördags och söndagsmys. Jag är i skolan.
Ska skriva ett summary på "Of Mice and Men" av John Steinbeck.


And It hurts with every heartbeat.






Jag och My firade nyårsafton 2009/2010 tillsammans i Virsbo. ♥

Svar på era frågor, del 1.

Var du inte tillsammans med en äldre man nyligen? Bor du och Andreas tillsammans nu eller ska ni flytta ihop? Är det normalt som 2 åring att knappt ha hår på huvudet?
Jo, det stämmer att jag hade en relation med en kille som heter Tony. Nej, vi bor inte tillsammans och jag vet inte vad som kommer att hända i framtiden. Det får framtiden utvisa. Det varierar hur mycket hår en tvååring har på huvudet. Joline har mina hårgener och har fått ganska mycket hår bak i nacken, men ingenting uppe på huvudet och ingen lugg. Jag har massvis med hår på huvudet nu, så jag tror Joline får det också.

Vad händer mellan dig och Jolines pappa?
Vi träffas ofta, men jag vill inte gå in för nära på vilken "status" vi har, varför det är så eller hur det blev så.

Hur bor ni?
Jag och Joline bor hos mamma, eftersom att vi har alla våra saker där - men vi är mycket hos Andreas.

Vad har du för planer för närmsta framtiden?
Plugga. Försöka hitta en trygghet och balans i livet. Göra så mycket roliga saker som möjligt.

Vad gjorde ni utomlands?

Badade, solade, åt god mat och bara njöt av att ha semester.

Får vi se bilder?

Ja, ni kommer att få se bilder.

Vad hände med din gamla pojkvän Tony?
Vi avslutade vår relation då det inte fanns tillräckligt med tid och gemensamma mål för framtiden. Önskar honom lycka till!

Vad är det bästa du vet?
Joline och mina vänner är det bästa jag vet. Att ha lugna, sköna och mysiga hemmakvällar med god mat och tjejsnack samt galna utekvällar - tillsammans med mina underbara tjejer slår allt.. förutom att tillbringa tid med Joline, när vi slipper kraven och stressen, utan bara kan ha det skönt.

Känner du dig fullbordad nu?
Nej, jag har tappat bort den där känslan av att känna mig "tillfredställd" och "nöjd" med livet. Jag ska försöka hitta tillbaka till den och det tror jag att jag måste göra på egen hand, oberoende av någon annan. Det spelar ingen roll hur mycket lycka och kärlek som omger en människa om inte han/hon älskar och respekterar sig själv.

Hur går det i skolan?
Det går bra. Jag har dock inte samma galna energi som förut, när jag och Josefine kunde sitta uppe hela nätterna för att klara en uppgift. Jag är tröttare nu, men får inte sämre resultat. Jag har ju mer tid på dagarna nu när Joline går på dagis och sover ordentligt på kvällar/nätter.

Har Josefins blogg försvunnit? Saknar henne ju!!

Josefine bloggar tyvärr inte längre, men hon och Jimena har det bra. ♥

Hur går de med studierna?
Det går bra, även om jag som alltid önskar att det kunde gå lite bättre. Jag blir aldrig helt nöjd, även om jag uppnått det allra bästa resultat.

Skulle du utomlands?
Vi var på Gran Canaria, playa del cura, mellan 20/1 - 27/1.

Vad hände med Tony?
Vi var inte rätt för varandra. Jag kände mig ofta ganska nedvärderad och som en "dum tonåring", eftersom han gav sken av att veta och kunna bättre. Dessutom saknades tiden för att hinna bygga upp en varaktig relation. Jag har lärt mig att livserfarenhet inte har någonting med ålder att göra. Hoppas att han har det bra.

Har du och Tony någon kontakt idag? Är ni vänner?
Nej, vi har ingen kontakt och är inte vänner. Jag respekterar inte honom.

Hur hade ni råd med att resa?
Min underbara mormor stod för resan för mig och Joline, vilket jag är extremt tacksam för. Andreas betala sin egen biljett. Resan kostade ca. 4000 per person.

Hur mycket kan Joline prata?
Joline kan säga nästan alla ord och pratar flytande om allt mellan himmel och jord. Hon gör sig lätt förstådd och kan säga 6-7 ord i följd, tex. "Nej MAMMA, inte juice heller, jag vill ha mjölk".

Var / är du och Josefine osams?'
Vi har aldrig varit ovänner och är inte det heller.

Hur mår du egentligen, om man bara fokuserar på just dig, hur du ser på allt just nu, hur mår du?
Det senaste året har varit tufft. Jag har lärt mig otroligt mycket, men känner mig känslomässigt slut efter så mycket turbulens på kort tid. Det finns mycket att bearbeta och "avsluta" som jag ännu inte gjort. Jag ljuger om jag säger att det här året har varit och är en dans på rosor.

Jag försöker att se framåt och vill göra det bästa för mig och Joline. Jag är en fight och tänker aldrig någonsin ge upp, även om det känns fruktansvärt hopplöst ibland. Den största besvikelsen är nog att allting - hela min livsversion - rämnade under det gågna året och nu måste jag hitta nya mål att sträva mot.

Vill du bo kvar i Nora och låta Joline växa upp här eller har du planer på att i framtiden flytta någon annan stans och i så fall vart?
Jag vill flytta härifrån så fort som möjligt. Jag har inte så goda erfarenheter av att växa upp och bo i Nora, så det är någonting jag helst ser Joline slippa. Det finns så mycket fördomar, så många inskränkta och dömande människor, falska rykten och personer som sprider dem osv..

Vad är det du pluggar och när kommer du vara klar med studierna?
Historia, Geografi, Matte, Datakunskap, Engelska. Jag vet inte än när jag kommer vara klar, utan tar hänsyn till mig själv och vad som händer i mitt liv och låter studierna styras utifrån det.

Är du gravid igen?
Nej, ser det ut så? :-)

Har ni börjat potträna Joline?

Joline får ofta springa utan blöja och vi frågar då och då om hon behöver kissa eller bajsa. Svaret blir alltid "Neeej, mamma, inte bajsaaa". Vi har även spenderat många minuter på potta och toalett utan resultat. Ofta hamnar det på golvet och Joline säger att hon kissar/bajsar när hon är klar.

Hej om du skulle få en pojke vad skulle den heta då?
Zion, James, Julio, Kelian..

Beskriv dig, din dotter och Andreas med 5 ord om varje person.

Joline: Klok, Energisk, Bestämd, Glad, Busig.

Jasmine: Social, Utåtriktad, Envis, Målmedveten, Omtänksam.

Hej! 1, vart till gran canaria var du? 2, kan du berätta om någon bra strand/matställe/sevärdhet eller något annat som är värt att se/åka till? 3, kan du tipsa om någon bra bok som passar att läsa på stranden? (jag ska själv till grancanaria därav mina frågor) 4. hur bor du nu för tillfället? kraaaaaam gillar din blogg massor mest!

1.
Playa del Cura, ett litet ställe som ligger mittemellan Puerto Rica och Puerto de Mogan.
2. Amadores är en vacker, vit sandstrand med bra restauranger. Därifrån finns en promenadslinga längs havet in till Puerto Rico.
3. Jag gillar självbiografier. Annars Katerina Janouch serie om barnmorskan Cecilia - dom är skitbra. Roslund/Hellströms kriminalroman "Box 21" är grymt bra.
4. Hos mamma, men är mycket hos Andreas.

 

 




Jag vill att Katrin Zytomierska blir min bästis.


Jag har precis läst Katrins blogg. Sjukt mycket gladare, piggare & nöjdare med livet nu. Hon är sveriges coolaste kvinna, utan tvekan. Det känns så otroligt skönt att hon finns när snövallarna är 3 meter höga, när det blåser så att kinderna fryser sönder på väg till dagis och när Joline vaknar kvart över 4 på morgonen. Katrin is the shit. Och snygg är hon också. Känner att hon vore en perfekt bästis för mig.


Made In Sweden, Datakunskap och chokladglass.


Jag har noll energi.. Trots allt finner jag lite lycka av att titta på Made In Sweden och äta chokladglass i soffan. Datakunskapboken ligger på bordet och väntar på mig, så det ska jag ta tag i när det är slut på bra tv-program. Jag har blivit en fruktansvärd tv-junkee. Känner starkt att Datakunskap inte riktigt är min grej, så jag återkommer nog senare med ett ångestfyllt inlägg.


Semesterbilder, Gran Canaria 20/1-27/1 2010.








 
Jag och Joline är hos mormor och hälsar på. Jag passar på att
ladda upp några bilder från vår resa, som finns på hennes kamera.
De flesta bilderna finns på min, så dem får ni vänta på tills senare i
veckan. Dock är alla bilder på mig, eftersom att jag var den enda som
ställde upp och posade på mormors kort. Joline är stjärnan på vår kamera..♥


En billig succerätt!




Kvällen innan vi åkte till Gran Canaria fixade jag en succemiddag med hjälp
av Willys krossade tomater med chili, några överblivna champinjoner och en
skvätt creme fraiche.

Jag stekte champinjoner. Blandade i krossade tomater och en köttbuljong.
Tillsatte en klyfta vitlök, salt och svartpeppar samt lite creme fraiche.

Jag hade inte så höga förväntningar men det blev fruktansvärt gott. Till det fixade
jag vitlöksbröd med persilja. Hur gott? För gott!

Hemma i värmen. Öronen is dead.

Jag har presterat bra idag. Trots att jag varit fruktansvärt trött har jag lyckats slutföra första engelskauppgiften och påbörjat en examination i Historia B. Nu kan jag alltså slappna av hela kvällen och bara njuta. Känns helt okej! Har precis klivit innanför dörren efter en helvetespromenad i kylan till dagis. Kom hem med döda öron, trots tjock mössa. Joline däremot hoppade i alla snövallar och krossade alla snöklumpar på marken. Jag lät henne hållas och hade stort tålamod, så det som normalt brukar ta 10 minuter tog idag en halvtimme.

Joline står just nu och tvättar vardagsrumsbordet med våtservetter. Våtservetterna stinker parfym och konstig tvål eftersom att vi köpte dem på Gran Canaria. På vardagsrumsbordet ligger också fyra stycken dockbebisar som väntar på att byta blöja och bli matade. Joline pekar på sig själv och säger "jag, dockans mamma" och upprepar tills jag bekräftar att det är så. Hon börjar även leka att jag är dockornas mormor och ibland leker vi att jag ska vara barnvakt. Då är jag på hennes rum med dockbebisarna, medan Joline är på disco och dansar i vardagsrummet. När hon kommer hem från discot frågar hon mig om allt gått bra, då svarar jag "Ja, jättebra", sedan leker vi om igen.

Dags för lek och upptining av öron.

Ljuset på min väg, Josefine.


Josefine fyllde 19 år igår. ♥
Det firar vi med denna underbara låt

I love you.

Frukostdags + bajsblöjedags..


Joline vaknade halv 6 idag. Jag är mardrömstrött. Jag ser förmodligen ut som ett levande lik. Påsarna under ögonen är antagligen tillräckliga för att använda som matkassar på Ica. Ja, så illa känns det verkligen. Jag är så trött på kyla, mörker och snö. Ständigt trött. Ständigt seg. Usch för vinterhalvåret i Sverige. Jag har insett för längesedan att jag inte är någon vintermänniska. Jag är absolut ingen vintermamma. Jag är en sån där strandmamma, en lek i gräset mamma.. Är det okej?

Vi har ätit frukost framför något psykat barnprogram. Jag fattar ingenting av dagens barnprogram, vad handlar de om? Joline verkar gilla dem i allafall och sjunger blinka lilla sjärna och hoppar upp och ner i soffan när hon ser en stjärna på "BOMPAAAA". Vi har ätit vindruvor till frukost. Och rostade mackor med philadelfia. Joline har stått tyst, ganska länge, vid soffbordet och det luktar bajs här inne men när man frågar henne försöker hon förneka faktumet som inte en människa skulle kunna undgå att känna. Bajs. Joline hatar att byta blöja, även om hon har blöjan full med bajs. Jag väntar inte lite kraft och att vindruvorna ska ta slut, sedan ska jag ge mig in i ännu en blöj-fight.

Om en och en halv timme ska jag till skolan. Mamma skjutsar Joline till dagis, så jag slipper gå i kylan. Mamma är en stjärna som låter mig slippa kylan. Jag ska hämta sunshine senare, men då slipper jag åtminstonde mörkret.




Frukostdags + bajsblöjedags..


Joline vaknade halv 6 idag. Jag är mardrömstrött. Jag ser förmodligen ut som ett levande lik. Påsarna under ögonen är antagligen tillräckliga för att använda som matkassar på Ica. Ja, så illa känns det verkligen. Jag är så trött på kyla, mörker och snö. Ständigt trött. Ständigt seg. Usch för vinterhalvåret i Sverige. Jag har insett för längesedan att jag inte är någon vintermänniska. Jag är absolut ingen vintermamma. Jag är en sån där strandmamma, en lek i gräset mamma.. Är det okej?

Vi har ätit frukost framför något psykat barnprogram. Jag fattar ingenting av dagens barnprogram, vad handlar de om? Joline verkar gilla dem i allafall och sjunger blinka lilla sjärna och hoppar upp och ner i soffan när hon ser en stjärna på "BOMPAAAA". Vi har ätit vindruvor till frukost. Och rostade mackor med philadelfia. Joline har stått tyst, ganska länge, vid soffbordet och det luktar bajs här inne men när man frågar henne försöker hon förneka faktumet som inte en människa skulle kunna undgå att känna. Bajs. Joline hatar att byta blöja, även om hon har blöjan full med bajs. Jag väntar in lite kraft och att vindruvorna ska ta slut, sedan ska jag ge mig in i ännu en blöj-fight.

Om en och en halv timme ska jag till skolan. Mamma skjutsar Joline till dagis, så jag slipper gå i kylan. Mamma är en stjärna som låter mig slippa kylan. Jag ska hämta sunshine senare, men då slipper jag åtminstonde mörkret.




Om du inte fanns


En dikt från mitt arkiv
Om du inte fanns

Att få vila mina ögon på dig. Lycka. Lugn.
Dig, lite nära - så mycket. Trygghet.
En ögonblickssekund, din hand i min -
just den sekund då jag kände mig hel.

Jag vill ha det som finns inuti dig.
Allt av dig. Ta fram mer.
Osäker på om jag kan bära allt
det vackra på mina vingar.
Vingar från dig.

Du är ett ljus. Någon att tro på. Du är en kung.
In my soul..

FRÅGESTUND!


Frågestund, babies.. ♥


RSS 2.0