Jolines våroutfit


Våroutfit :-)




06:05

Joline blir mer och mer lik Andreas. I går när han hade henne i famnen tittade jag på dem och såg massvis med likheter. När hon föddes var hon jättelik mig, nästintill kopior på vissa bilder. Nu, när hennes ögon blivit bruna och håret mörkare och hon fått "hans färger" blir dragen från honom mer markanta i hennes utseende. Tidigare när jag ställde en fråga här på bloggen vem hon var lik svarade majoriteten pappa. :-) 

Jag funderar ofta över hur hon kommer se ut när hon blir äldre, hur lång hon kommer bli och hur hennes personlighet kommer att utvecklas. En utav de bästa sakerna med att vara mamma är att man alltid har någonting att se fram emot. Det kommer alltid en ny, händelerik morgondag och så många roliga åldrar att längta till. Just nu ser jag fram emot tiden då vi kan börja ha en tvåsidig kommunikation i ord.

.. miljoner stjärnor men bara en på jorden



Tryffel... och en massa plugg.




Det  blir ingen BIO ikväll för jag är alldeles för trött :-(

Jag har inte sovit ordentligt på många nätter och känner mig alldeles slut. Idag
somnade jag flera gånger på lektionen och då är det illa, för tro mig, jag är inte
den trötta typen som somnar i skolan utav alla ställen. Kände mig hemsk. Blek,
ful och ofräsch. Inte en glammodag!

I kväll blir det lite plugg om jag orkar men det hoppas jag. Det finns alltid massvis
att göra, en hög att välja och vraka ut. Problemet är bara att det aldrig känns som att
den minskar. Just nu sitter Joline bredvid mig och käkar banan! NAM, NAM, NAM...

Jag ska även baka tryffel med mamma och Francesca!


KRAMAR

Snygging :-)





Dagens snygging :-)



Vårkänslor


I går var första dagen jag hade riktiga vårkänslor. Solen sken, det var varmt i luften och det luktade vår. :-) Kan inte beskriva doften av vår men när vi gick på stan inne i Örebro ville jag helt plötsligt kolla på klänningar, kjolar, färgglada sjalar och köpa sommarkläder till Joline. Våren är nog på gång nu och ingen kommer att  vara gladare än jag över att få slippa snö, slask och mörker. Go våren/sommaren!

I dag har jag tre korta lektioner i skolan. Innan tänkte jag ta med mami ut på långpromenad. Ikväll ska jag och Andreas på bio och som vanligt kommer det att bli en kamp om vilken film vi ska se, då vår smak för film inte riktigt synkar. Jag vill se Män som hatar kvinnor. Vad ska ni göra i helgen?





Shoppa




I dag har vi haft en hel dag i Örebro; jag, Andreas och Joline. Först käkade vi
lunch på Creperiet. De har underbart goda sallader där, så fräscha! Joline fick
leka lite i barnhörnan där och vi förväntade oss ett storskrik när vi skulle gå, men
hon var lugn och tyst. (Stolt och glad!)

Efter lunchen shoppade vi på stan. Joline fick tre nya pyjamaser, en vårjacka med
en basker till och tröja+byxa. Andreas köpte t-shirts och jag en jättefin, vårig sjal.
Joline fick mest såklart! Och allt förutom jacka och mössa i grönt och brunt. Jag
är så less på rosa nu, så jag passade på att köpa lite andra, roliga färger. :-)





Vi kan inte vara annat än stolta


... som får vara mamma & pappa till världens vackraste Joline




Bilderna är tagna på Unga mammor, utav Filippus, som praktiserar där...

26 februari 2009


Joline skriker, gnäller och snorar hela tiden men hon vägrar sova. I natt har hon också sovit dåligt. Vaknat och satt sig i sängen, men somnat om så fort jag lagt ner henne, kanske är det nya tänder på gång? Jag märker i allafall att hon inte är som vanligt. I går kväll och i natt hade hon feber också. :-(

I dag ska vi vara hemma, mysa & leka.. Ska försöka få Andreas med mig upp på stan för att äta lunch. Senare ikväll blir det solning (orkade inte igår kväll) och pluggning. I går var jag helt out of order och pallade inte att göra någonting annat än att gå och lägga mig. Nu måste jag ta tag i vad jag missade igår.

Dags för lite städning och småplock härhemma.







Fina bilder från hösten 2008...

Världens bästa mamma




Jag har världens bästa mamma.

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag inte har någon kontakt med min biologiska pappa. Under perioder i mitt liv har jag saknat och undrat, men jag har träffat honom och fått skapa min egen bild av honom, det hjälpte mig sedan att bearbeta "förlusten" av honom. Bilden jag hade innan var den typiska "superpappan" men jag fick se honom i det sanna ljuset vilket ledde till att jag aldrig glorifierade honom. Jag tänker sällan på pappa och jag saknar honom inte. Dels för att jag är så van vid att jag och mamma är ett starkt team, men också för att jag inte hunnit lära känna honom. Jag ser också vuxet på vår bristande relation. Han vill inte vara min pappa och även om han skulle vilja, kan han inte vara det på ett okej sätt. Jag accepterar och försöker att leva vidare utan att fundera över honom och hans familj. Jag önskar honom bara att han ska må bra! Vara frisk! Älskad! Jag har bearbetat det och har inte jobbigt med saknaden till honom.

Som tur var hamnade jag i en familj med en underbar mamma. Mamma är min bästa vän, som vet allting om mig. Vi skrattar samtigt, åt samma saker, tar orden ut munnen på varandra och kan fylla i meningar åt varandra. Vi har ett nära samspel och jag älskar henne utav hela mitt hjärta. Jag har inte mått dåligt utav att en förälder borta, jag tror snarare att det gjort mig starkare och mer självständig. Detta inlägg är en hyllning till min mamma! HYLLA DIN :-)


Inte alltid så uppstyrd


Det är böcker, lösblad, pärmar, plastfickor och skrivhäften överallt. Ingen ordning, någonstans. Måste göra ett ryck inom snarast för denna röra är mer än vad jag klarar av. Har orkat med att inte vara uppstyrd i något år nu, men känner att jag vill vara lite mer ordningssam och strukturerad.

Typiskt mig är att komma springande till skolan med en väska (stor som ett hus) där det ligger blöjor, extrakläder, underkläder, skor, smink, papper, böcker, recept, snorpapper, bananskal... you name it! och under ena armen har jag en stor hög med böcker och kalender och så kanske en penna i någon ficka. Det fungerar ju, men det är inte speciellt harmonsiskt. Så, för att skapa lite harmoni i mitt liv ska jag ta tag i detta.



Konsum och snorig unge

Har precis varit på konsum och handlat med Joline. Hon fick sitta i en sån där korg som man drar efter sig, för jag hade ingen 5 krona till vagn. Hon såg så jäkla söt ut och det var smart och praktiskt eftersom att jag bara skulle handla några få saker (och dem tog jag i en korg på armen). Var jag först ut med denna ide? Haha!

Nu ska jag laga pasta carbonara och sedan lägga Joline. Hon är snuvig och hostig, min snutta! :-( Världens charmigaste lilla trollunge. I natt var en hopplös natt, hon vaknade flera gånger i timmen och bara skrek, det gick knappt att trösta henne och det var frustrerande att inte veta vad som var fel. Hon fick ligga bredvid mig i sängen och somnade så (för första gången på flera månader) men kunde ändå inte komma till ro. Var dötrött på min engelskalektion på eftermiddagen idag (japp, ni hörde rätt.. jag? trött?) och höll på att somna. Kändes hemskt! I kväll ska jag lägga mig relativt tidigt, ska försöka hinna sola och färga håret chokladbrunt. De luxe med lite onsdagslyx!

Mamma & Joline, ett superteam!
(det rimmar)




Ingen nödvändig rubrik :-)



Många undrade var jeansen som jag har på ovanstående bild är köpta. De är från Zara för ca 700 kr.
Linnet har jag lånat av Josefine, så det var jag inte var det är köpt, men det finns nog inte kvar i butik.

Godmorgon!

Det blir alltid så sent på kvällarna. Josefine var här och vi pluggade (jag var inte så effektiv), men hon var duktig. Idag ska Joline vara hos sin gammelmormor en stund, jag ska till skolan och plugga lite på dagen så jag slipper ha så mycket ikväll, har tänkt att lägga mig tidigt och sova alla mina timmar en natt, så jag samlar lite kraft. Joline har min mobil och lyssnar på Andreas hiphopmusik nu, hon dansar och skrattar som en liten galning.

Joline kryper aldrig längre, det gick så fort för henne att lära sig gå. Hon lär sig att säga någonting nytt varje dag och
man märker verkligen hennes vilja att kommunicera. Hon sitter alltid och babblar på sitt eget språk och pekar och söker kontakt. En härlig ålder! Den enormt starka viljan och individualitet han också visat sig. Hon blir så arg om jag tar någonting ifrån henne som hon inte får ha, om hon inte får äta yoghurten själv osv.. skriker och lägger sig  på golvet, tårarna rinner och hon ser helt förtvivlad ut. VIssa dagar gnäller hon hela dagarna, jag funderar på hörntänder eller om det bara hör till den turbulenta ettårsåldern. Hur som helst har de dagarna en förmåga att få mig att känna mig som världens sämsta mamma, att inte kunna göra sitt barn glatt och nöjt. Antar att det snart är dags för "dumma mamma!" så det är lika bra att vänja sig.






Observera hur mycket hår Joline har fått :-)

What to do?

I dag har jag varit skolan. Skönt att vara igång igen efter lovet, jag saknar alla människor och den sociala biten så fort jag inte är där. Har haft engelska, samhällskunskap och psykologi. Har även träffat lyckopillret Patrik som man blir så lycklig av. Jag och Josefine har så roligt på våra psykologilektioner, med våra livliga diskussioner. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har vi ofta olika åsikter i frågor, även om grundprincipen är densamma. Tycker det är lika kul att diskutera varje gång. Josefine är nämligen som en spännande bok, där varje "sida" har någonting nytt, intressant och lärorikt att dela med sig av. Varje dag får jag se en ny sida eller lära mig någonting nytt..

I morse var vagnen trasig utav någon konstig andledning. Vi har en Emmaljunga Herqules raptor 6 spin, och när vi skulle köra iväg funkade inte de stora hjulen bak (närmast mig) och bromsen kunde vi inte sätta på "körläge", den bara åkte ner. Vad göra? Som tur är fick vi låna grannens vagn en sväng. Det är bra mycket osmidigare utan. Irreterande som fan! Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att laga den heller, måste väl ta den in till babybproffsen? Åh... !!!

Kom precis hem och har hunnit laga falukorv och makaroner. Så nu blir det mat.. sedan aktivering och lek med ett snorigt och trött barn. I kväll kommer Josefine hit och pluggar med mig och godispåsen, vi är en underbar trio!

Uppdaterar senare..



Rött läppstift


Hinner med en snabb uppdatering innan jag ska börja ta itu med min hög
med läxor. Så mycket som måste göras att jag blir alldeles nervös. När ska
det lugna sig? Tack till mina underbara vänner, Nicole & Josefine som stöttar
och finns som små lyckopiller, jag älskar er. Och nu ska jag dricka te och äta
skorpa. Tyvärr hinns inte med något mer här på bloggen idag. STOR KRAM



En bild på mig i rött läppstift..

Denna måndag



"Kom som en man, gick som ett barn
lekte som katten utan gard.
Kom som en stolt, gick som en rädd,
fortsatte helt vilseledd.. "
Magnum Bonum, Noice, Attack, Heart, Jumper... Jag kanske lyssnar på lite annorlunda musik för att vara 17 år? Mycket 80-tal och det är tack vare min mamma. Hon har influerat mig med sin musik och jag lärde mig tidigt alla låttexter och de sitter fortfarande i. Jag har så mycket fina och mindre fina minnen till dessa låtar. Ni vet? Depp, depp, depp när jag som trettonåring var olyckligt förälskad. Låtarna är lika bra idag som då och jag kommer alltid älska dem! Jag lyssnar på olika musik beroende på vilket humör jag är på och vilken "period" i livet jag befinner mig i, just nu är Bob Marley en stor favvis. Musik kan verkligen väcka känslor, få en att tänka till och läka sår.. musik är terapi! Jag älskar sång och musik.

Joline har fetisch på våtservetter. Varför? Ser hon ett paket drar hon kvickt fram en ny våtservett att sniffa på eller äta på, hon lixom suger i sig det "våta" i våtservetten. Snuskigt! Är det gott? Haha, speciella unga. Är det fler ungar som har fetisch på detta? Eller vad har era barn fetisch på??? Joline gillar även att äta på foppatofflor, helst fejk, och riktigt smutsiga. Nu vet lite mer om oss!

Kram på er



Alla mynt har två sidor


Jag älskar att diskutera. De som känner mig vet att ett utav mina stora intressen är att få diskutera och argumentera för och emot viktiga ämnen och aktuella händelser. Jag älskar att gräva djupare i saker och vända och vrida från olika synvinklar. Blir så glad när människor ger sin syn på saker och har tydliga ståndpunkter för sina åsikter. Josefine och jag brukar ha våra livliga och passionerade diskussioner där vi ofta kan tycka olika men lyckas kanske få den andre att se saker på ett nytt sätt. I skolan brukar jag ofta ta upp diskussioner med invandrare för att få jämföra åsikter och erfarenheter beroende på kultur och religion. Det är alltid lika intressant att höra vad andra människor har i sina "bagage".

Så dela gärna med er av erfarenheter ni har och av era livshistorier!



Min fina vän



Min vackraste vän
<3

Tack för allt.


Jas & Jos, du är bäst..




Godmorgon!
Gårdagen var underbar.  Vi åt chokladrippeltrippel, drack pucko, dippade chips, halvkollade på film och tog en massa kort. Pratade om allt mellan himmel & jord, det är så skönt att lätta på hjärtat. Vi kom i säng vid halv 4 i natt, så vaknade Joline 45 min senare och efter någon timme vaknade Jimena, då propsade Josefine på att jag skulle gå och lägga mig och det var inte så mycket annat att göra än att lyda, så jag fick sovmorgon till strax efter 8. Nu har barnen somnat och jag sade åt Josefine att hon skulle gå och lägga sig, så vi har "skiftat" lite denna morgon. Ska passa på att plugga..





Tjejig kväll med min bästaste Josefine




Kvällen ska jag spendera med denna snygging! Plus våra underbara tjejer..

Jag & Joline ska sova över hemma hos Josefine & Jimena i natt. MYS!!! Antar att det blir allt möjligt gott så som Indianstek (recept hittar ni här) och andra onyttigheter. Vi ska även plugga. Jag ska skriva klart mitt arbete i Hi A,
om dagarna när Berlinmuren revs, samt hjälpa Josefine med en muntlig redovisning. Senare på kvällen börjar
Wallander - fotografen på Tv4+, vi kanske tittar på den. Trevligt och underbart ska det bli i allafall! Och kul för tjejerna att få leka lite.

Ha en WONDERFUL kväll
/ Jasmine & Joline



Bilder 19/20 februari













Lek & buslandet today..



I dag ska vi åka till lek & buslandet i Örebro. 

Joline har vaknat kvart över 4 två mornar i rad. Jag är så himla trött och blek. Det är så frustrerande när hon inte kan somna om utan bara krånglar och skriker. Nu har vi tittat på teletubbies på 4:an och ätit macka i soffan, lite lördagslyx!

Jag hoppas att vi får en rolig dag på lek & buslandet. Även om det mesta är anpassat för lite större barn finns det en "mini"-avdelning och min lillasyster Amelia ska med, då kan hon flänga omkring med Joline. Ska bli spännande att åka dit iallafall, det blir första gången. Alltid skönt att komma bort hemifrån några timmar i allafall..

Nu ska jag aktivera lilla galningen!



Insidan gör utsidan vacker


"Insidan gör utsidan vacker.."

Ett klyschigt uttryck som faktiskt stämmer alldeles perfekt. Vad man utstrålar inifrån är vad som är tilldragande i utseendet. (Det är inte det enda som spelar roll, men det har stor betydelse). Utstrålar en person självförtroende, självkänsla, trygghet och glädje blir utsidan hos honom/henne så vacker. Har ni tänkt på att det alltid funnits typiskt snygga och otroligt vackra personer, som ändå aldrig varit lika "poppis" som en person med "mindre utseende" men mer karisma. Har jag rätt?

Att vara attraktiv kan betyda så många olika saker, men när jag tänker "utstrålning & karisma" tänker jag på personer som har en förmåga att få alla blickar på sig när hon/han går in i ett rum. Då alla står och gapar och vill omringa personen, då har den personen någonting vackert på insidan också och det lyser igenom, och visar sig så starkt att vem som helst kan bli vacker.

Nu ska vackra jag titta klart på Postkodmiljonären och Let's dance.



Tack till Pernilla!


Tack Pernilla!
Ett stort och hjärtligt tack till Pernilla som gjorde min fina design!




I kväll...




Jag har blivit kär i Bob Marley och älskar choklad men jag är INTE gravid.

Det där med Bob Marley är nästan sant, fast egentligen är det hans musik jag förälskat mig i. Speciellt Iron, Lion, Zion, det kan Josefine intyga. Jag blir alldeles ryckig och pirrig i kroppen när jag hör den låten! Jag och Josefine ser oss själva på en vacker, vit strand någonstans i Sydamerika med varsin leopardmönstrad klänning och stor, exotisk hatt med musik, ananas och vacker utsikt. Vore inte det härligt? Det är i allafall vad jag längtar till varje gång jag tittar ut genom fönstret här i Nora. Kallt, grått, betong, trä, pensionärer.. Ja, det är inte speciellt inspirerande. Jag klarar inte av Sveriges långa, mörka och kalla vintrar. Det är hemskt!

Och vad kan jag säga om choklad? Jo, det är någonting "nytt" för mig. Har aldrig varit något freak utan snarare en slav under de sura godisarnas makt. Numera har jag blivit förälskad i choklad. Vill ha jämt. Mycket. Och som sagt, ljuvligt..

.. men ingen mer "är du gravid nu" för det kan jag med 110 % säkerhet säga att jag inte är.

PUSS & KRAM, HA EN UNDERBAR KVÄLL MINA VÄNNER!


En upptäcksresande Joline..


Joline är överallt. Hela tiden! Hon upptäcker vad som finns i lådor/skåp/väskor/påsar, ja, allting som kommer i henne väg. Varje dag lär hon sig att säga eller göra någonting nytt. Visar jag henne, härmar hon efter direkt. Det är väldigt intensivt men ändå så underbart. Underbart att se hur hon börjar växa till en egen, viljestark och unik individ. Tex. om jag säger "aha", så kommer hon strax därefter med ett liknande "aha" och gör jag någonting med hårborsten observerar hon direkt och vill göra likadant. Tänk, för henne måste allting i livet vara som en upptäcksresa..

Jag är stolt över mig själv som hittills följt lovets "Do to" - planering. I går skickade jag in ett arbete och gjorde en geografi uppgift. Dessutom kom jag på att jag vill lära mig alla huvustäder i världen samt ha mer koll på var länder ligger osv. så jag använde mig utav kartboken för att börja i Sydamerika, så nu vet ni vad jag gör på den lilla fritid jag har; Geografi.. I dag ska jag börja på ett historiaarbete och förhoppningsvis fullfölja min lilla, välorganiserade planering!

I kväll kommer några vänner hit på "Taco-kväll" och umgås. Jag älskar när det är mycket människor runtomkring mig. My kommer hit också, det ska bli jätte kul att träffa henne igen, senast var i december. Hon ska sova över här och på torsdag åker jag, Joline och My till Köping där vi ska sova över hos hennes pappa. Har inte varit i köping på många år, så det ska bli roligt att träffa Mys familj igen.


(Klickbar bild, My)

Före & efter





Japp, detta är dagens sanning..


Jag väntar otåligt på att Joline ska vakna, mammas fina prinsessa!

Dagens sanning är ... plugg

Åh, det är så tungt att bära runt på alla dessa måsten. Jag har hur mycket som helst att göra och nästan allt måste göras på kvällar & helger. Joline lägger sig ca. 7, sedan är det en del här hemma som ska fixas innan jag kan sätta mig & plugga. Då är det inte så många timmar kvar av dagen. Jag vill så gärna och jag har så höga krav på mig själv, det betyder att jag pressar mig själv hela tiden. Denna vecka har jag en hel del plugg som jag vill få gjort, det kommer bli omöjligt att hinna allt innan terminslutet annars. Jag har gjort min planering och den tänker jag slaviskt följa för annars kommer det inte att funka i praktiken. Det känns som att jag är så nära mitt mål nu och det är att börja sam/sam 3:an till hösten. Det är bara några månader kvar till sommaren och sedan är det dags. Ja, det kommer att bli tufft, men samtidigt så skönt att veta att det är sista året innan jag får lägga gymnasiet bakom mig och fortsätta på min väg, enligt min plan. Tänk er första dagen med min nya klass, som redan har gått ett år tillsammans; "Hej, jag heter Jasmine 17 år, har en dotter som är 20 månader. " Kommer vara så otroligt stolt! Jag fixade det! Cred till mig..

I dag ska jag hem till Josefine och plugga där en stund, i kväll gör jag stenhårt här hemma.

(Vill bara poängtera att Joline är min allra viktigaste prioritet. Jag försöker
att ge allt nu på lovet medan hon har möjlighet att vara med sin pappa.. )
 




Vi lyckades..


... få 30 personer att göra vår undersökningsenkät, precis som planerat. Givetvis blev vi nöjda och det var intressant att läsa svaren. I kväll kommer Josefine hit och vi ska börja skriva på arbetet. Det ska bli så kul! Jag är riktigt, riktigt peppad. 

Finaste dotter..



Intressant & spännande dag!



I dag ska lilla skruttan vara med sin pappa hela dagen och jag ska samla material till grupparbetet med Josefine i Psykologi A, där vi valt att skriva om homosexualitet. Vi ska åka in till Örebro och försöka få människor i olika åldrar att svara på frågor angående homosexualitet. Ska bli spännande och intressant! En rolig dag med bästa vännen i kombination med att skolarbete blir avklarat. Kan det bli bättre? Nä, jag tror inte det.

Återkommer till kvällen så får ni höra hur det gick!



Sovrummet


Tjat lönar sig ibland ;)

Här kommer några bilder på vårt sovrum. Jag inredde hela lägenheten men stannade av i brist på ork och energi när det kom till sovrummet men igår kväll hittade jag som sagt några krafter och gjorde lite fint! Vad tycker ni? Flipp eller flopp?








Teletubbies




Dessa fyra figurer är Jolines absoluta favoriter just nu. Den minsta (röda) har
hon som docka, den kan säga "aaaah" och skratta och sjunga medan magen
blinkar i olika färger. Hon brukar få titta på klipp med introsången på youtube
med mig och då blir hon överlycklig, men just nu sitter hon som ett litet ljus på
golvet framför tv:n och tittar på dem på film, skrattar och pekar "mamma, titta"!!



Söndagstrams





Prinsessan sover och jag sitter här och äter röda hjärtan som jag fick utav
mormor & morfar igår. I går kväll fick jag världens ryck och började möblera
om och göra om i lägenheten. I dag, när jag ser resultatet i dagsljus undrar
jag varför jag inte på kommit på dessa ideér tidigare? Blev skit bra! Köpte
nya krukor, blommor, ljuslyktor och en tavla till sovrummet och resten utav
saker hade vi här hemma, jag bara bytte plats på dem.. och vips, snyggt!!!

I dag ska vi ha en familjedag och jag ska promenera i det vackra vädret.
Joline ska åka pulka. I kväll blir det Beck - Gamen som visas på 4:an. Kram

Bilder från sommaren..






Lili & Susie




Supersnygga Ikonerna Lili & Susie!

Varför vann de inte över Måns i den duellen? Tack och lov gick de åtminstonde
till andra chansen. I love them, de är bäst! Så snygga, så bra.. Oh mama, oh mama..


Mys ikväll, lova?


Ha en mysig & underbar alla ♥ dag, alla läsare, släkt och vänner!



La Redoute

Jag har precis suttit och tittat på allt fint till Joline på La Redoute,
de har superfina och privärda kläder i H&M priser. Även för vuxna.



Grattis snyggve :)






 
DU ÄR BÄST!!!



Kärleken är större än allt





"Precis som sommaren som kommer om igen, år från år.
ska du finna kärleken jag alltid ger dig: som en vind i ditt hår..."


 Störst av allt är kärleken. Mama loves you honey!

Alla hjärtans dag (imorgon)


Alla ♥ dag

I kväll ska vi "fira" lite alla hjärtans dag med god mat (fläskfilé & fetaostsås) och massa choklad förstås, det hör ju till. Andreas jobbar nämligen imorgon och kommer hem sent och då är det ingen utav oss som orkar vara duktiga med varm, lagad mat och trevlig kväll. Joline ska vara hemma här med oss. I morgon hoppas jag på att hitta på någonting roligt med Joline (Lek&buslandet i Örebro?) om hon inte är jätteförkyld, för hon är snorig idag. Tror att vi kommer få en trevlig kväll och morgondag.. och det hoppas jag att ni, fina läsare, också får!



Det största hjärtat är såklart Joline.



Design?


Någon som kan tänka sig att designa min blogg?

 ♥

Design?


Någon som kan tänka sig att designa min blogg?

 ♥

Pannkakor


Jag kom på den underbara idén att laga pannkakor till middag. Det har vi bara ätit 1-2 gånger sedan vi flyttade hit, för snart ett år sedan. I brist på ork och motivation till avancerad matlagning idag blev jag vips sugen på pannkakor och som tur är hade vi alla ingredienser hemma. Mums ska det bli!

Joline sover ordentlig skönhetssömn just nu. Hon har sovit jättelänge och jag har fördrivit tiden med MAMA, underbara MAMA, som kom i brevinkastet idag. Jag blir lika glad och överraskad varje gång. Som julafton en gång i månaden ungefär.

Ett stärkande reportage
om Camilla Läckberg som ni kan
läsa på MAMA's hemsida. Där kan ni också läsa en hel del
intressant saker och Hannah Graaf's blogg. Om ni har lite
tid över, kika in!




Mammas duktiga tjej!




Joline går hela tiden nu. Känns obeskrivligt häftigt! ♥

I dag ska jag städa och göra nödvändigheter. Joline sover nu så jag tänkte
passa på att börja i sovrummet som av någon konstig andledning alltid ser ut
som tredje världskriget här hemma. Min svaga punkt är mina kläder. Överallt.
Alltid. Mamma kommer sen också och vi ska ut och promenera.

Just för stunden tittar jag på Vakna med the voice, som jag fullkomligt älskar.

Kram

Mammahyllning från skolan


En hyllning till alla mammor!

Jag har fått så många fina blog-awards med gulliga motiveringar men har helt enkelt inte haft tid att svara tillbaka och nominera. Därför vill jag i ett eget inlägg här på bloggen hylla alla mammor och blivande mammor därute i världen. En hyllning till alla er som gör ert bästa och ger era barn den finaste gåva han/hon kan få; K ä r l e k. Ni behöver inte alltid vara pigga, laga älggryta, mangla kläder och köpa ekologiska grönsaker; ni duger ändå! Hylla er själva. En kram och en klapp på axeln. Tänk på vad ni hela tiden gör för andra (då främst era små) och erkänn för er själva att eran insats är ju helt okej. Ni är bra! Leta inte fel eller brister hos er själva och ställ inte för höga krav på er att orka. Älska, pussa och krama och glöm inte bort att rå om er själva. Kram på er alla mammor därute som kämpar dag och natt! / Jasmine

(Ni alla fina pappor som kämpar är givetvis också värda pussar & kramar & massvis med cred)

Nu ska jag göra engelska prov,
wish me luck ♥


Att vara "riktig mamma"..




 Nova Joline Alexandra ♥


Jag kommer på mig själv ofta med att tänka "nu är jag en riktig mamma!" och med riktig menar jag inte bra eller dålig, utan snarare att stressa fram med klackar och strumpbyxor i en isig kurva med överfull barnvagn, en handväska stor som en resväska och prata i telefon. I sådana lägen känner jag mig så extremt mammig för att det känns som en hollywoodfilm där mamman försöker vara glammig och sedan blir det ändå mest pannkaka. Haha! Tänk er mig med Joline på armen och steka köttbullar och rabbla engelska-glosor samtidigt? Det här med att kombinera flera olika saker orsakar ofta kaos. Men jag ser det inte som någonting negativt, utan någonting som jag kan skratta åt. Som igår, när jag ville vara lite extra snygg i skolan och tog skor med klack, kall skinnjacka och sjal.. och så Joline i pulka. Vi fick skjuts till mamma, men när jag skulle hem blev det komplicerat, för det var ju svinhalt, så mamma fick hjälpa mig hem. (Inte så värst hellyllemammigt kanske..) Bör tilläggas att min handväska är enoorm och jag bär ständigt runt på typ 10 kg böcker.

Nu ska jag försöka glamma till mig själv lite! ♥

Sedan blir det lunch med mormor och engelskaprov på eftermiddagen. Glöm nu inte synen av mig i klackar i en isig kurva, med en överbelastad barnvagn och resväska. Obs! pratandes i telefon. KRAM!



Mina bästa och finaste tjejer!


Tack Gud, för surt godis!




Plugga.
Jag har varit på ICA och köpt surt godis för ikväll blir det minsann att plugga till
sent. Josefine ska göra samma sak så jag har henne både som mentor och
bästa vän över msn hela kvällen/natten. Mys! Det är alldeles underbart att ha
en bästa vän att dela denna "börda" med. Bättre med tvåsamhet, helt enkelt.

Jag ville passa på att tacka för det sura godiset som jag aldrig skulle klara mig utan.

Joline kan sjunga "imse, vimse, spindel....", sååååå duktig!

Ett mål


Många frågar hur jag orkar med att plugga och samtidigt vara mammaledig med Joline. Dels är det tack vara mamma och mormor som hjälper mig med henne på dagarna när jag är på mina lektioner. Om de inte hade kunnat det, hade jag behövt lämna henne på dagis men jag tyckte att det kändes för tidigt när hon precis fyllt ett. När Joline är hos mamma eller mormor vet jag att hon har all uppmärksamhet och har roligt, så jag kan slappna av och koppla bort henne för att fokusera på skolan.

Det handlar också om hur jag väljer att prioritera. Vissa kvällar kanske jag tänker "om jag väljer att se den här filmen nu så kommer jag att behöva sitta uppe halva natten i morgon... osv" och så får jag göra en prioritering om jag tycker att det är värt det. Jag ger skolan mycket tid och delvis är nog det för att jag alltid varit så inställt på att gå ut gymnasiet med höga betyg. Ett kännetecken för mig är att när jag bestämmer mig för något så ger jag mig inte. För mig är det viktigt att lägga ner hjärta och själ i uppgifter och slutföra när jag känner mig fullständigt nöjd. Jag har även tydliga mål i livet gällande vad jag vill jobba med, vad jag vill plugga, hur jag vill satsa och vad jag vill prioritera. Att ständigt fokusera på dessa mål gör att jag får ny energi att fortsätta och kämpa vidare för att jag hela tiden intalar mig själv att det i slutändan är värt det!

Jag vill uppmuntra alla ni som är skoltrötta och känner att ni har kört fast, sätt upp mål för framtiden som ni sedan bestämmer er för att kämpa för! Även om vägen är lång, sätt upp små milstolpar där det är okej att vila men ge aldrig upp drömmen om vart ni vill hamna. Ni är så starka som ni vill och bestämmer er för att vara!



Engelska


"I tusen år och tusen till.."

I kväll blir det att plugga engelska B hela kvällen. Vi har prov på tisdag och jag vill kunna ALLT. Det känns så viktigt att suga åt mig all kunskap jag kan för jag vill så gärna vidga engelskan och så småningom även få det som ett flytande språk. Jag tänker ta mig några timmar till det nu och sedan lägga mig i skaplig tid. Joline har somnat sött.





Älska livet!

I dag är jag på toppenhumör. Jag & min underbara vän Josefine hade en suveränmysig kväll igår. Vi träffades hemma i mammas lägenhet (som vi lånat) där vi gjorde oss iordning, lyssnade på musik, sjöng, åt chips och godis, tjejsnack.. Ja, ni vet. Sedan bar det av in till Örebro där vi satt kvar länge och åt på HELLAS. Fick vänta ett tag på bussen hem men vi fördrev tiden med att sjunga Show me heaven, Alone och andra powerballads. Halva Örebro måste ha hört oss men vi brydde oss inte så mycket om det för vi ville bara hitta ett sätt att hålla värmen uppe!

Sedan satt vi uppe till 3 på natten och pratade, tog fina kort, flippade ur, skrattade.. Helt enkelt så mycket Josefine och Jasmine det bara kan bli. Det var verkligen skönt att ha lite ordentligt kvalitetstid med Josefine som inte innebar att vi pluggade tillsammans. I dag kom jag hem med ny energi och till världens mysigaste dotter som jag älskar gränslöst!

Bilder från kvällen:














Bläää!!!


Hoppas att er fredagskväll och natt var bättre än min. Jag blev nämligen matförgiftad av kebabpizzan. Har spytt hela natten och det har sprutat kroppsvätskor från alla håll. Trevligt va? En hemsk natt med andra ord. Usch & fy. Blä. Nu mår jag bra och försöker att ladda inför tjejkvällen med Josefine. Det vill man ju inte missa!

Puss på er!



Det här med att dansa


Jag älskar att dansa. Gick på dans när jag var yngre: showdans och jazz, sedan dansade jag modern dans för några år sedan. Har även gått buggkurs tillsammans med Andreas. Skulle verkligen vilja lära mig att dansa jive och latinodanserna. Dans är frigörande & ger massvis med energi. Funderar starkt på att söka upp jivekurser..

I kväll ska vi titta på Let's dance och jag får åtminstonde njuta av att se andra dansa även om jag själv inte kan. Laila och Morgan är underbara, man ser att de har dans i kroppen. Till Let's dance blir det pizza här hemma, det var ingen utav oss som orkade annat i kväll. Dåligt men sant.



Ha en underbar kväll!!

Snart är det fredag..


Nu ger jag upp med den engelska grammatiken & går och lägger mig. I morgon bitti kommer mamma förbi och powerwalkar med mig, sedan ska jag lämna Joline hos min mormor en stund när jag ska till skolan. Till sist blir det Let's dance och fruktsallad med älskling. Sedan är det lördag & då ska jag och Josefine ha världens mysigaste tjejkväll.

Godnatt önskar mig och sessan!



Kan ni ge mig lite pepp?




Jag vill bara lyssna på Melissa Horn, äta godis och filosofera.. tänka!
Jag måste städa, PLUGGA MASSOR och tvätta köksgardinerna. / Jasmine




Svar till anonym:

Varför skriver du aldrig om Andreas? Varför hjälper han aldrig till med Joline på helgerna osv? Han jobbar väl inte 24/7 liksom? och när du är sjuk osv nån helg och vill ha mer tid så ger du bort henne till din morsa, varför kan inte Andreas ha henne? och tycker det är dumt att du aldrig svarar på sådana här frågor.

Hej Anonym!
I den här bloggen finns det vissa personer som inte vill vara med på bild eller i text och det väljer jag att respektera, därav kan det kanske för er läsare kännas som att det "saknas" personer från Jolines närhet, men de är delaktiga fast jag inte skriver om det här. Jag vill inte skriva om min och Andreas relation eller om saker som Andreas gör, eftersom att bloggen främst ska handla om mitt liv som mamma och Jolines utveckling. Andreas får skaffa en egen blogg om han vill berätta om sig själv. Det betyder inte att han inte är delaktig i Jolines liv eller att han tar hand om henne.

Vissa frågor brukar jag ignorera för jag känner att de blir för privata. Jag har ganska många läsare och känner inte att det är relevant att basonera ut saker som relationsproblem, sex, familjerelationer eller liknande. Om vi ska gå tillbaka till din fråga så tycker jag att den är löjlig då du inte har den blekaste aning om Andreas har Joline på helgerna. På helgerna är vi oftast tillsammans alla tre och hittar på saker tillsammans alternativt att den ena har hand om Joline medan den andra är iväg. Och jag har aldrig lämnat bort Joline till mamma för "att få mer tid" och jag har aldrig lämnat bort henne en helg, så jag vet inte vad du grundat kommentaren på för information? Lämnar jag Joline till någon annan än Andreas är det för att jag ska plugga och det gör jag för vår framtid och de gångerna har inte Andreas möjlighet att ta hand om henne. Hoppas du är nöjd med svaret! / Jasmine



Torsdag i Örebro


I dag ska jag och Joline ta 10:00 bussen till Örebro. Vi ska shoppa några saker på stan, gå till Unga mammor samt träffa Anna och Leon. Var väldigt längesedan nu så det ska bli roligt. Sedan ska vi åka med Andreas hem när slutar skolan, så då slipper vi en bussresa iallafall. I kväll ska jag plugga så jag har det överstökat till fredag & lördag, som jag försöker att hålla som två pluggfria dagar och sedan köra igång på söndag igen.

På lördag har jag & Josefine en tjejkväll. Först lite karaoke & tjejsnack hemma hos mamma där vi ska göra oss iordning (vi har lagt patent på mammas lägenhet mellan lördag och söndag) sedan in till Örebro och äta Grekisk mat på Hellas. Senare på kvällen ska vi hem till mamma igen, kolla på tjejfilm och äta massvis med godis & chibba, mera tjejsnack och sång sedan läggis och sovmorgon på söndagen. Långfrukost i soffan och långpromenad på söndagen blir det också... Låter det inte alldeles underbart? Detta är min present till Josefine som fyllde 18 år den 31/1! 

I kväll lovar jag bilder, bla. på Joline när hon går. 

Skönt med sällskap..


Just för tillfället är klockan 00:37. Jag sitter här med städtofs & trasiga, slappa mjukisbrallor. Glammigt va? Som vanligt pluggar jag. Engelskaprov imorgon som jag verkligen vill ha mvg på. Josefine är med över msn & så pratar vi lite då och då. Josefine är min terapi, glädje och inspiration i allt detta. Tack darling!

Joline,
den andre glädjespridaren står i sin säng och låter "mamamamamamama" och "ajajajajajaj" fast hon borde sova. Så, det är bara att natta om henne och sedan plugga vidare för att till sist natta mig själv.

En nattkram från oss!




Det här med bebisar



(Joline på BB)

Jag träffade en liten, nyfödd bebis i helgen. Ljuvliga underbara bebis! Fick hålla & byta blöja & gå runt med henne i famnen. Förundrades över de små öronen, naglarna, näsan.. och att allt är så himla perfekt. Nio ynka månader för att skapa en ny, perfekt och alldeles ljuvlig människa. I love bebisar! ♥ 



Det värmer

"Jag har vikt denna helg åt att i timmar läsa igenom i stort sett hela din blogg. jag är fasinerad (och lite avundsjuk haha). Joline är super gullig och ni verkar vara fantastiska föräldrar. Jag ska erkänna att jag innan jag läste din blogg var lite emot unga mödrar, att det är mest strul ungdommar och så. Jag har helt ändrat uppfattning och önskar dig verkligen all lycka till! Du är as cool!

Puss & Kram <3 :D"

Vad glad jag blir & varm kring hjärtat när jag får sådana kommentar som den ovanstående från Matilda. Det känns så häftigt att jag faktiskt kan förändra vissa människors nedlåtande och dåliga bild av en ung mamma. Jag visar här på bloggen att det faktiskt går att älska sitt barn gränslöst, vårda barnet med den allra största omsorg och alltid, alltid sätta barnet i första hand fast man är 17. Tack för din stärkande kommentar! / Jasmine

Plugghäst söndag med J



Josefine & Jag ska tillsammans med ett gäng ljus & mycket godis försöka lägga lite plugg bakom oss ikväll. Syftet är såklart att vi ska minska jättehögarna med böcker & papper på borden, men jag tror att det kommer bli en hel del tjejsnack och mys också. Min bästaste vän! ♥




Från forever 21:






Svart är alldeles underbart..

Svar till er:

Vad är det bästa med att vara mamma?
All kärlek! Det är underbart att se Joline växa & utvecklas. Jag får så himla mycket kärlek, uppskattning och glädje tillbaka från henne. Hon låter mig uppleva så mycket fantastiska saker!

Hur lång tid tog den för er att få in sovrutiner för er dotter?
När Joline var nyfödd hade hon kolik. Då sov hon alltid i min eller Andreas famn. Men hon ammade hela tiden, så oftast hos mig. När hon hade RS-viruset vid ca 2 månaders ålder så fixade hon att läggas och somna själv i sängen men fortsatte att sova bredvid oss ett tag eftersom att jag ammade henne. Sedan har det gått i perioder hur hon varit vid läggningen. Vi lägger henne dock alltid i sin säng och lämnar rummet, där har hon sin snuttefilt och nalle. Ibland är hon ledsen och få får vi gå in och klappa eller vagga hos henne, vi tar henne aldrig till vår säng.

Var Joline reserverad mot sin pappa när ni kom tillbaka från semestern?
Nej, det märkte jag inte av.

Har Joline haft någon period då hon var extra mammig?

Många månader! Från att hon föddes tills hon var ca. 8-9 månader var i perioder otroligt "mammiga-perioder" när hon knappt ville vara hos någon annan än mig. Frustrerande känsla att aldrig kunna låta sitt barn sitta i någon annans knä.

Vilken vecka berättade ni för omgivningen att du var gravid?

Mellan vecka 6. och vecka. 16, allt därimellan!

Går du i skola å så eller jobbar du? Om du går i skola, vad pluggar du till?
Pluggar in andra året på gymnasiet, går sam/sam.

Hur orkar du plugga nu när du har en bebis på 1år? Och vad har du för planer i framtiden?
Det orkar jag inte alltid. Jag kan vara arg, ledsen och frustrerad men kommer alltid fram till att det bara är att kämpa på för sedan kommer det att vara över. Är övertygad om att det är värt det. Dessutom är det skönt att vara någonting annat en bara mamma också och skolan hjälper mig att fokusera bort från Joline en stund. I framtiden vill jag plugga vidare och sedan bli Polis.

Hur fördelar du och Andreas hushållsarbetet mellan er? Hur ser du på jämställdhet?
För mig är jämnställdhet respekt. Respekterar man varandra vill man hjälpa och underlätta för varandra. För mig handlar det inte om att dela på varje disk 50-50 % utan mer att alla ska må bra och man ska hitta en lösning där alla trivs. Under perioder, när den ena har mer att göra tex i skolan eller på jobbet kan den andre göra lite mer och tvärtom.

Står ni båda för lägenheten? Delar ni på hyran och mat och allt sånt?
Eftersom att jag är under 18 står Andreas på lägenheten men vi har gemensam ekonomi.

Har du någon gång funderat på hur det hade varit att bo själv?
Ja, men det vore både positivt och negativt.

Josefine 18 år


Josefine, min bästa vän.

Jag är så himla tacksam för att jag träffade dig & fick lära känna dig. Du har lärt mig saker om mig själv, fått mig att upptäcka nya sidor hos mig själv & gett mig gåvan att veta att vad som än händer så har jag trygghet att hämta hos dig. Du lyfter fram det bästa hos mig & tillsammans med dig kan jag alltid vara mig själv. Precis som jag är. Säga som jag vill. Allting kommer ocensurerat från hjärtat & du finns alltid där för att vara en god lyssnare eller underbar vägvisare. Jag litar på dig. Jag älskar dig. Alltid kommer jag att ställa upp för dig. Om du behöver mig för att skratta, gråta eller läka en stund så kan jag sitta med dig i timmar och bara finnas för dig. / Jasmine

GRATTIS PÅ DIN 18års DAG DEN 31/1

Josefines blogg!


RSS 2.0