Myskväll i Örebro



Hello, i dag har jag bakat kola och knäck med mormor på förmiddagen. Sedan åkte jag och Andreas in till Örebro och hade mysigt. Vi åt mat och gick på bio för att fira Andreas 18:års dag. Jag älskar dig <3

Tack så jättemycket för tipset att någon snott en bild på mig och Jimena. Det här bidrar till att jag måste börja märka mina bilder med ett speciellt namn, jså att ingen kan kopiera dem. Självklart ska jag anmäla henne!

I kväll blir det inte så mycket skrivande,
jag är i allafall skitglad att Marie gick vidare till Globen, vi ska ju dit. Hoppas att hon vinner hela tävlingen.

Kram på er alla

.. bäbisen, kom ut nu tack!



Ja, bäbisen inuti den stora och runda, varma magen. Mamma och pappa tycker att det är dags för dig att komma ut nu. Speciellt pappa längtar efter att stora magen ska försvinna och att du ska vara här ute i stället för därinne. Det har han ju rätt i förstås, att det blir mysigare när du är här hos oss. Då får vi äntligen krama och pussa på dig, titta på dig och lära känna dig. 

Andreas, jag älskar dig.


Bilden på mig och J i förra inlägget är taget innan jag var och klippte mig, alltså inte på nya frillan.



Mvc + Josefine & Jimena



I dag har jag varit hos barnmorskan igen. Det går så fort mellan gångerna nu när jag går varje vecka. Allt var bra, men spår av äggvita i urinen så jag ska lämna urinprov nästa gång, då kan barnmorskan kolla det i någon apparat. Bebisens hjärtljud har varit högre nu på slutet. Jag fick en massa papper med info om amning, barnets ´beteende´ de första dygnen, hemgång från BB osv. Så nu har jag och Andreas en massa läsning. Nästa gång ska vi summera min graviditet och hur jag mått, om någon speciellt har hänt.

Bebisen i v. 36
Nu väger bebisen ca. 2,7-2,8 kg och är ca. 47 cm lång.
Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Mamman
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.


Nu ska jag ringa till Josefine och planera dagen med henne.

image221

Chokladbollar



I går kväll bakade jag och älsklingen chokladbolar. Så gissa vad jag åt till frukost i morse? Och till middag i kväll? Och vad jag ska äta nu?.. Japp, chokladbollar. Är hungrig hela tiden men jag förmår mig ínte att äta någonting jag inte känner mig sugen på. Hade tänkt att springa ner till konsum i kväll och handla nyponsoppa och något annat gott som jag känner mig sugen på men i stället somnade jag på sängen och nu när jag är vaken har dom stängt. Jag blir så arg!

Haha, vilka problem jag har. Det är väl för fan bara att sluta gnälla och tugga och svälja tänker ni, och ni har så rätt. Så nu beger jag mig ut till köket för att äta. Vad än det må vara.

Godnatt/ Jasmine

Att göra lista


I morse satt jag och skrev en ´´att göra lista´´ för varje vecka. Det är många småsaker som måste fixas nu innan bebisen kommer ut. I dag köpte jag en overall, två små mössor och ett litet fårskinn att ha i vagnen. Köpte förresten en tröja och en bok till mig själv också.
Vagnen finns redan på babyproffsen, så vi kan hämta ut den när vi vill. Jag tänkte att vi skulle göra det en vecka innan beräknad förlossning om bebisen inte redan kommit då. Ska köpa med regn/vindskydd på en gång. Det kommer nog att bli en slaskig vinter, som det ser ut nu i allafall. Den här veckan ska jag ringa till socialen också, för att komma dit så Andreas kan bekräfta faderskapet (någonting som alla ogifta par får göra) Man kan välja att göra det när bebisen kommit, men jag har det hellre klart innan.

Och så har jag ju klippt mig idag. Så här korthårig har jag ALDRIG varit, haha. Två små mini tofsar på sidorna. Hon tunnade ur håret jättemycket också, så nu har jag inget hår kvar. Färgen blev superfin i allafall, röd/moccabrun. Jag vänjer mig nog vid det här också tids nog.

I morgonbitti MVC besök igen, vanlig kontroll. Sedan ska jag träffa Josefine och Jimena!

Bilder på mina inköp kommer sen.


Föda i Karlskoga? Ja tack!



Karlskoga BB+förlossning var superbra. Det är helt klart där jag vill föda. Problemet är bara att Andreas går i skolan i Örebro, så går det supersnabbt, som för Josefine, blir det nog Örebro i allafall.
Jättebra barnmorska var det som visade oss och de andra två paren runt. Det känns verkligen skönt att intrycket av Karlskogs lasarett var så bra. Nu känner jag mig ännu lugnare än jag gjorde innan! Barnmorskan tipsade oss att träna avslappning hemma till tex. någon bra skiva. Jag tänker bränna en skiva med mina favoritlåtar som jag kan ta med mig. Hon sade också att det är bra att tänka sig förlossningen och smärtan innan, så att man känner sig lite förberedd. Nästa vecka ska jag tvätta bebiskläderna och packa väskan. Vissa saker får man ju lägga i när det är dags på riktigt, men det är skönt att ha det mesta klart i allafall.

I kväll ska jag och Andreas sätta upp det som är kvar på rummet. I morgon ska jag klippa+slinga håret. Det var någon läsare som frågade om det var farligt, men i mina böcker står det att det inte ska vara någon fara. Min barnmorska har också sagt det. Däremot varnas det för att resultatet inte alltid blir detsamma när man är gravid eftersom att man har annorlunda hormonen. Men så har det inte varit för mig, jag har fått samma resultat.

.. har inte bestämt mig för vad jag ska göra med håret, men jag lägger in en bild så ni får se sen.

/ Jasmine

Besök på BB i Karlskoga



I dag ska vi åka till Karlskoga och kolla på BB och förlossningen där. Vi har ju varit i Örebro och kollat på deras BB avdelning när vi åkte in för att jag inte känt några rörelser. När det var studiebesök på BB i Örebro med föräldragruppen kunde varken jag eller Andreas komma men vi ska gå på infoträffen i Örebro där dom berättar om bedövningar osv.

Nu ska jag gå och äta frukost, sedan kommer Mormor och hämtar mig så ska jag vara där en stund.

Pyjamas med till BB

Den här pyjamasen ska med till BB, det är storlek 50 en den kommer säkert att vara alldeles för stor.
Jag är i v.36+1 i dag, nu är det nära.

image220

.. Mer bilder,

image214

Josefine ´snöskyddar´ vagnen.

image215

Josefine lassar in, minsann.

image216

.. och självklart jag med.

image217

Min supergoda marängbakelse.

image218

Lilla gumman tar igen sig på sängen.

image219

Superfina tjejer och underbar mor och dotter bild.





Internet ur funktion


Andledningen till att jag inte bloggat på länge är inte att jag fått en bebis, tyvärr. Vårat internet har varit sönder sedan i lördags. Just nu är jag hemma hos Andreas och därför passar jag på att skriva ett par inlägg och lägga in lite bilder, tills internet hemma börjar att fungera igen.

Från igår till idag har jag varit barnvakt åt Casper. Han kom i går kväll och sov kvar i natt. Som vanligt är det mysigt att få ´låna´ honom men denna gång var han förkyld och hade feber, så jag tyckte synd om honom. Han har gråtit och darrat med underläppen och i natt hostade han mycket och andades tungt.

I lördags var Josefine hemma hos mig och vi tog en massa knasiga bilder med mina krukväxter och låtsasblommor, haha. Andreas tyckte att bilderna var superlöjliga men vi hade kul i allafall. Amelia, min syster, tog kort och arrangerade bilderna, hon tyckte också att det var roligt.

image210
image211
image212
image213


Godnatt



Ja, nu är kl. 03:12 och det börjar bli dags för mig att gå och sova.
Linus har varit här och suttit och pratat med mig och mamma ett par timmar, konstigt nog känner jag mig fortfarande pigg. Men med tanke på att jag ska vara människa i morgon också är det nog bäst att jag går och lägger mig.


everything I do, It's for you.
Andreas

Snön är här



I dag har det snöat och varit mysigt ute. Tyvärr kommer väl det vita att slaska bort och kvar blir bara en massa blött och grått. Så himla tråkigt för det är verkligen fint när det är alldeles vitt.
Jag och Josefine har varit ute på stan och tittat i dag. Jag har köpt röda ´kuvertkort´ som vi ska skicka till avlägsna släktingar med kort på bebisen och oss. Det kommer att bli superfint. Så köpte jag en till present till Andreas, haha. Det kommer nog att bli hans favorit. Vi fikade på Da Capo också. Jag har några bilder men jag orkar inte lägga in dem nu, det gör jag senare eller i morgon.

Det var ingen kör idag för att Marie var sjuk. Jag provade i allafall ett lucialinne och band till. Det kommer nog ett reportage i NA snart med bilder på oss luciakandidater.

Nu ska jag ringa min käraste Andreas.

Lilla Jimena 10 veckor

image207
image208
image209


I dag ska jag träffa Josefine och Jimena. Jag och Josefine ska öva på solosången till julkonserten. Nu ska jag städa och göra lite fint. Skriver mera senare..


Beredda?



... Noras största fotboll på bild!

image204

image205

image206

Josefine, bättre vän finns inte.



I dag har vi tjatat hål i huvudet på varandra, minsann. Jag och Josefine har nog vänt in och ut på varende känsla, haha. Jimena hänger med och kollar med sina stora ögon när vi pratar ´tjejsnack´. Om bebisen i min mage är en pojke kommer han att få vara med på många tjata-hål-i-huvudet stunder med massa tjejsnack. Fast det är kanske bra, så kommer han att förstå sig på oss komplicerade tjejer bättre.
Vi var nere vid Karlsäng (högstadieskolan vi gick på) och pratade med världens bästa studievägledare, Bengt. Han ska hjälpa mig och Josefine med att fixa bästa möjliga förutsättning till gymnasiet och kommer att fungera som en mellanhand nu när jag ska krångla och byta skola och vara ledig längre osv. Känns väldigt skönt att ha honom som kan och vet bäst, så jag kan få hjälp.
.. jag har glömt att skriva att Astrid Lindgren faktiskt firade 100 år den 14 november 07. Tänkte att det kunde vara kul för bebisen att veta när han/hon sitter och läser det här om ett par år. Antagligen kommer DU att ha sett massvis med Astrid filmer och jag är säker på att du kommer att älska dem. Jag ska samla på mig och ge till dig nu, så du har och kan titta på när du blir lite större.

image202Jag har alltid älskat Astrids filmer och böcker. På ullared fanns det cdböcker där hon själv berättar sina historier. Jag ska köpa några sådana när vi åker dit i vår.

Passar på att ställa en fråga också.
Vilken Astrid Lindgren film är/har varit eran favorit?

Jag har ÄLSKAR alla, men i olika perioder. Ronja Rövardotter är bra härlig tycker jag.










/Jasmine


MVC



Den här gången följde My med mig till MVC. Bebisen har vänt sig nedåt och ligger långt nere. Jag hade bra värden och var jätteduktig när jag skull ta stick i armen. Just nu sitter jag och äter krokodiltårar (godis) och ska snart göra mig i ordning. Josefine kommer med Jimena och jag behöver verkligen prata med henne känner jag.
Nästa vecka är det fullspäckat schema. På tisdagen ska vi till Karlskoga BB och hälsa på. På onsdagen ska jag klippa och slinga håret, skönt! Och på torsdagen ska jag till MVC igen. Varje torsdag tom. att bebisen kommer ska jag dit.

Nästa helg ska jag fira Andreas 18årsdag också. För helgen efter när han egentligen fyller åker ju jag och mamma till Stockholm och går på IDOL finalen. Nu hoppas jag verkligen att Daniel och Marie får vara kvar till sist. Jag tänkte bjuda Andreas på kinamat när han fyller eftersom det är hans favvomat. Så ska jag kolla om det går någon bra bio.
Josefine, en underbar vän.
love is like a bird with golden wings, that flies in to your heart and sings.

Shoppingdag


I dag har jag varit helledig men ändå varit i Örebro. My var med mig och hjälpte mig handla julklappar. Till Andreas köpte jag 18års presenter och julklappar till Casper och Josefine. Köpte ett skötunderlägg till skötbordet också. Nu är det inte så mycket kvar att fixa..
Har haft en kanondag! Superskoj att träffa My. Just nu sitter hon och kollar på festival (den där gamla filmen..) och jag sitter här. Först försökte jag sätta på 101 dalmatiner men den funkade ínte, sedan djungelboken men den var jättehackig (våran video är sämst och filmerna söndertittade) Synd eftersom jag har fått en djungelboken abstinens, den är ju så rolig, haha.

Nu ska jag gå och umgås med My igen.. < 3

I morgon är det MVC besök på morgonen och datalektion på eftermiddagen. På kvällen kommer nog Andreas hit. Jag mår bra och känner mig lycklig!

My Shanna Linn




I morgon ska jag träffa My i Örebro. På kvällen ska hon med hem till mig och sova över. Jag har tur och är ledig hela dagen i morgon (våran matte är inställd..) Jag tänkte passa på att handla julklappar och overall till bebisen i morgon. Känner att jag vill ha allting klart nu när det faktiskt kan sätta igång när som helst.
På torsdag morgon ska jag till MVC och ta blodprov i armen. Barnmorskan ska känna om bebisen vänt sig nedåt också, det är första gången hon känner det. Ska bli spännande att se om magen följer samma kurva fortfarande och om lillen vänt på sig. 

Andreas, du betyder massor.

Bebisen i v.35



Bebis:
Bebisen väger ca. 2,6 kg och är ca. 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få hicka. Det centrala nervsystemet håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt mogna. Risken för andningsproblem är alltså mindre nu än för några veckor sedan. Armar och ben börjar bli knubbiga och fina. 

Mamma:
Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt. Bebisen trycker överallt. Du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg. Tack vare graviditetshormonet relaxin och tyngden från barnet, vidgar sig nu bäckenet inför förlossningen. Kanske får du ont i bäckenet. 

Jag mår väldigt bra faktiskt. Självklart har jag känningar i ryggen och tunga ben, men det är absolut ingen fara. Jag sover oftast hela nätterna igenom och behöver inte gå upp och kissa (väldigt ovanligt tror jag) och vanligvis sover jag skönt också. Hemma hos Andreas delar vi på en 105 centimeters säng och även det går bra. Jag sover djupt & skönt.

När jag tänker på förlossningen känns det bara spännande och mysigt. Jag känner ingen rädsla eller oro, det är otroligt skönt. På föräldragruppen är det många mammor som känner sig livrädda och som haft riktig ångest över förlossningen hela graviditeten. Jag är glad att jag sluppit det och istället kunnat fokusera på det positiva och njuta.


mattelektion i dag




I dag ska jag in på morgonen och ha en mattlektion. Bussen går kvart över åtta, så jag ska snart gå och göra mig klar. Sedan ska jag hem och städa min garderob, det är på tiden nu. Jag får inte in mina rena kläder där, längre. I kväll kanske jag ska träffa en gammal kompis och prata. Det vore skitskoj! Har inte träffat honom på hur länge som helst.

v.35+2 i dag, kom ut snart bebisen.


Öppen verksamhet



I dag har jag varit på unga mammor & pappors öppna verksamhet. Tyvärr var det väldigt få föräldrar och barn där i dag men det var bra ändå för jag fick veta lite mer om vad man gör på öppna verksamheten. Dom arrangerar och gör en massa roliga saker! I december är det tex. julbord, då hjälps alla åt att laga julmat. Så har dom en föräldrakväll en gång i månaden då bara föräldrarna träffas. Nu i december ska alla föräldrar/blivande föräldrar baka julgodis. I oktober hade dom varit och provat på dykning på gusthavsvik. Jag är jätteglad att vi valde just unga mammor och pappor.

Nu är jag hemma igen. Har lagat mat, diskat och varit nere i tvättstugan.

.. och, pratat med en vän som heter Amanda. Hon bor i Stockholm och i dag berättade hon att hon väntar bebis! Så spännande och så kul. Grattis älskade vännen < 3


I natt kom Mormor och Morfar hem, så nu ska jag be att få låna kameran och fotografera.



orosmoment



I går pratade jag och Andreas om framtiden. Om att kämpa för förhållandet, prata, värdesätte familjen. Vi försöker att göra en ´plan´ både ekonomiskt och praktiskt för de närmsta åren.
Vi kommer att fixa det, det vet jag. Just nu funderar vi på skolan och ekonomin, hur vi ska göra för att lösa det på bästa sätt. Vi vill kunna vara närvarande föräldrar som spenderar mycket tid med barnet. Inte lämna bort det hur som helst och till vem som helst. Det kan bli så att jag är hemma i ett år och åtta månader, sedan börjar jag skolan med dem som är 93:or nu och går mina tre år då. Det negativa är att allting kommer kosta pengar det sista året, men jag ska kolla upp hur mycket med studievägledaren i veckan.
Det känns i allafall skönt att vi pratat om det nu och känna att vi båda strävar mot samma sak. Jag har mått lite dåligt pågrund utav det den senaste tiden, men nu känns det bättre. Ett orosmoment börjar att försvinna..

Kom nyss hem från Andreas. Slängde mig i soffan och började läsa skvaller det första jag gjorde. Nu ska jag bädda sängen och göra i ordning på rummet. Sedan ska jag ringa till Josefine, känner att jag behöver prata med någon!


image199

En nyfödd Casper.

image200

Aina och Casper.

Film + snoddas


Hallå

Den här dagen har varit en riktig slappardag, jag och Andreas har sovit middag och bara slöat, men det är skönt det med. Joanna och Dennis åkte till Enköping idag och hälsade på Astrid, sedan åkte dom till Arlanda och nu är dom förmodligen i Amsterdam.

Jag och Andreas har bakat snoddas, som vi ska äta när vi kollar på film.. Antingen blir det taking lives som går på tv 3 i kväll, eller Chuck and Larry. Vi tycker inte samma sak, så vi får se vems vilja som är starkast.
.. det blir bara ett kort inlägg ikväll och ett längre i morgon för jag måste gå och äta, är vrålhungrig som vanlig. Hoppas att ni haft en bra helg, kära läsare.


v.34+6



I dag har jag varit och fotat mig till lucia (det blev inte bra, såklart..) men det spelar ju inte så stor roll. Sedan träffade jag Josefine och vi gick hem till henne, där övade vi på sången. Vi ska göra den tvåstämmig på refrängen, så den blir rätt så ´svår´.

Nu är jag hemma hos Andreas. Snart kommer Joanna & Dennis, så det blir nog umgås och mys hela kvällen! Casper är här också, han är så mysig. Det var ett tag sedan jag träffade honom nu. Han har lärt sig säga ´nej´ och det gör han fast han menar Ja. I dag frågade jag honom om han ville komma upp och sträckte armarna mot honom, då sade han ´´näääe´´ och sedan sträckte han armarna mot mig. Casper blir ju våran bebis kusin. Bebisen kommer att ha massor med kusiner. Casper, Ruben, Hilda, och Astrid. Härligt!

December blir inte mycket vila för mig, inte. Det känns som att jag har bokat upp mig på jättemånga grejer. Hoppas att jag orkar! Jag vet ju inte om jag mår lika bra om två veckor som nu. Det börjar bli jobbigt att gå och anstängande att sitta längre stunder. Dessutom har mina fingrar blivit korvar, haha. Andreas tycker att jag klarar och det gör jag säkert. Vi båda längtar tills bebisen kommer ut nu.

Josefine och Jasmine=bäst



Sedan förra inlägget jag skrev har jag hunnit städa, promenera hem till Josefine, vara där hela dagen, promenera ner till kören, gå hem hit, ringa Andreas.. och nu skriva ytterligare ett inlägg!
Andreas skulle komma hit i kväll. Vi ska beställa hämtmat och bara mysa, det är ju Idol i kväll, det får man inte glömma (fast mina favvisar har ju åkt ut så det är inte lika bra längre)

I morgon ska jag och ta luciakandidat kort till NA, sedan drar dom lott om vem som blir lucia. Det jobbiga är att vi ska lussa på ca. 50 ställen och det är mellan den 13-15 december. Förhoppningsvis har jag fått då, men det är väl för mycket att hoppas på.
Jag och Josefine ska träffas i morgon också och öva på sången. Jag går nog hem till henne efter fotot och på eftermiddagen ska jag hem till Andreas för hans syster Joanna (bor och jobbar i sydkorea nu) kommer hem med sin pojkvän Dennis som kommer från Amsterdam. Jajmen, spridda över världen. Joanna bodde i Tyskland innan, det har jag kanske skrivit i något tidigare inlägg. Det är så sällan man träffar henne så nu när hon väl är hemma är der bara att passa på. Vi kommer att få visa henne våran bebis i webcameran sen, när hon/han är nyfödd för det dröjer nog ett par månader innan hon kommer hem nästa gång.

Fullt upp, tiden bara springer i väg. På söndag är jag i v.35 utav 40

Städa



Nu är klockan halv elva och jag har redan hunnit med att åka in till örebro, gå på datalektion, åka hem igen, äta mat och nu ska jag fortsätta på gårdagens städning. Och ringa Josefine ska jag också göra! Vi ska träffas i dag innan kören och försöka träna lite på våran sololåt. I morgon ska vi träffas på dagen och öva + hålla på lite med vårat ´projekt´. Om två veckor flyttar dom till egen lägenhet alldeles nära oss. Då kommer vi att ha jättenära till varandra. 

Hela dagen har jag tänkt på lilla Astrid. Jag undrar verkligen hur hon ser ut!
Hittills har alla småbarn i Daugaard släkten blivit blåögda och blonda, trots att det finns många bruna anlag, både för ögonfärg och hårfärg. Därför ska det bli spännande och se och våran bebis och Astrid blir brunögda och brunhåriga.

Skriver mer senare.

Bebisnamn: Roland



Haha, nej.. våran bebis ska definitivt inte heta Roland! Jag pratade nyss med Josefine i telefon och sade ´nu har vi äntligen bestämt ett pojknamn till bebisen!´ hon frågade såklart ´nä, vadå?´ och jag sade ROLAND. Tyvärr så kunde jag inte hålla mig för skratt. Jag vet inte varför jag tycker att just det namnet är så roligt, kom på att det fanns i går när jag och Andreas skulle lägga oss. (Sorry Roland, om du finns någonstans därute och läser just nu) men jag tycker att ditt namn är väldigt skojsigt. 
Det här med bebisnamn är svårt vill jag lova. Jag vill ju inte döpa mitt barn till ett namn som den kommer tycka är allt för hemsk (jag ska försöka vara snäll) och så måste det ju vara ett namn man inte tröttnar på. Vi får helt enkelt se vad det blir för något. Lika mycket överraskning för er som för mig! En fråga till er i dag med; tror ni att det blir en flicka eller pojke?

När jag fick reda på att jag var gravid, tänkte jag direkt ´det här är en flicka´. Den känslan höll alltjämt i sig tom. ultraljudet i v.18 då jag fick känslan ´pojke´. De flesta i min närhet tror på pojke, men jag tänker nog hålla kvar på min första känsla och se om jag har rätt eller fel.
Det spelar absolut ingen roll! Jag har inget önskemål om något kön. Men det är roligt att spekulera i och framförallt spännade. Tack, Andreas, för att du var stenhård med att vi inte skulle tvyvkika könet på ultraljudet. Jag tycker att det är mycket mer spännade att inte veta.

Jäkla skit,



Dataprovet gick inget vidare.. :/ Inte för att jag inte kunde utan för att vi hade för lite tid på oss. Jag och många andra hann bara göra lite mer än hälften. Synd det eftersom provet i övrigt kändes ganska ´enkelt´. Som tur är har jag möjlighet att hoppa av kursen och göra om den nästa år, när jag börjar om på sam. 
Jag vill inte ha något G betyg men jag antar att det ´bara´ blir G i datakunskap nu när jag inte hann göra klart provet. Jaja, det är ingenting att göra åt..

Evelina, Andreas syster, som har Ruben & Hilda fick en liten flicka till i dag som ska heta Astrid. Allt hade gått bra och allt är bra. Nu är det bara jag kvar :) Längtar jättemycket nu när det är så många andra runtomkring som får barn, då vill jag bara ha min egen bebis på en gång.

Nu ska jag storstäda på rummet. Väldigt, väldigt tråkigt och jobbigt, men jag tänkte försöka snabba mig så jag hinner klart på någon timme. Sedan ska jag slappa och mysa. Har blivit väldigt trött den sista tiden och känner därför att jag behöver all vila jag kan få!

Just det ja, en sak till. Josefine, Simon och Jimena var med i Nerikes Allehanda hey baby i dag! Så ni som har tillgång till den tidningen kan ju alltid ta er en titt.

Dataprov i morgon,



I morgon har jag dataprov så resten utav den här kvällen ska jag plugga till det. Hinner nog plugga en del i morgon också eftersom att jag har ett långt hål mellan matten och datan. ^ Hoppas att det går bra och att jag blir nöjd, vi har ju bara ett prov till innan kursen är slut. 
 
.. har blivit otroligt godis & sötsugen den senaste tiden. Jag äter socker som aldrig förr. Just nu skulle jag vilja gå och köpa en stor godispåse men jag gör inte det, för att jag vet att jag klarar mig utan. Ska skiva en apelsin som jag kan äta när datan blir outhärdlig. Har precis ätit mig mätt på spaghetti och köttfärssås, så gott så.

jag vet inte varför men jag tror på mina drömmar,
jag surfar på känslan som vågor när det strömmar.


v34+3

B e b i s e n, mamma och pappa längtar efter dig.
peppisar
Jag längtar så mycket efter julen.. Har stor lust att springa till konsum, köpa pepparkaksdeg, sätta på julmusik, tända ljus och baka en massa hjärtan och gubbar och gummor. Andreas brukar få ett pepparkakshjärta med glasyr på att hänga upp i sitt fönster. Innan han åkte till Dalarna, den första julen vi var tillsammans, fick han ett hjärta.. det tog han inte ner förrän det ramlade ner utav sig själv sent på våren. Jag tror att Stina var med mig och bakade det.

I år ska vi självklart baka peppishjärtan, men Andreas får nog inget eget eftersom att han i princip ska bo här. Den här julen ska vi fira både hos Andreas och här hemma. Om det inte kommit någon bebis än sover vi nog hemma hos Andreas på julaftonskvällen. Annars åker vi hem hit och sover, det blir enklast så. På dagen är vi här hemma och hemma hos mormor och morfar. Fast allt beror sig ju på hur jag mår. Är jag gravid fortfarande kanske jag behöver ligga och vila en del. Har vi precis kommit hem med en bebis blir det nog en väldigt stillsam jul. Spännande..

Och en fråga till er läsare,
tycker ni om julen? och isånafall vad tycker ni är bäst med den?



föräldragrupp i dag



I morse när Andreas väckte mig kände jag inte alls för att åka in till skolan. Jag hade ont i ryggen och benen värkte, så i några sekunder funderade jag på att gömma mig under täcket och låtsas att det var lördag. Men som vanligt kom jag i väg till sist. Hade mattelektion i ett stekhett klassrum utan ventilation, äckligt värre och sedan åt jag med Isabelle, Linn, Moa och Lisa.
I väntan på föräldragruppen pluggade jag data i biblioteket och sedan gick jag till Åhlens. Gud vad mycket julsaker dom hade fått in. Det börjar verkligen närma sig julen nu och det märker man i affärerna. Jag hittade så många, så coola julgranspynt. Genomskiniga kulor med silverdekorationer och fjädervingar och en massa lila, häftiga pynt. Den här julen kommer ju inte vi (jag och Andreas) att ha en egen gran, men till nästa jul ska jag köpa en massa pynt och klä granen med. (Positivt att många är av plast när man har småbarn) men jag antar att det kan bli svårt med julgran om man har en ettåring och vill pilla på allt.

Den här gången på föräldragruppen var en kille från försäkringskassan där (försäkringskassan har hand om föräldrapenningen och pappdagar mm) Vi fick en mapp med massvis av information. Det är verkligen en djungel det där med försäkringskassan. Den här veckan ska jag i allafall försöka fixa en e-legetimation och skicka in mitt moderskapsintyg. Oj, justdet.. jag ska ringa till socialkontoret och be att jag och Andreas får komma dit så Andreas får underteckna och bekräfta att han är pappa till barnet (det måste alla som inte är gifta göra). Man kan göra det när bebisen kommit, men det är lika bra att ha det avklarat nu innan.

Vi kollade på en förlossningsfilm också, fast den var inge bra alls tyckte jag. Jag ´lärde´ mig ingenting som jag inte redan vet och jag har sett ganska många förlossningar på tv4 faktas förlossningsakuten. Tror att jag nästan bestämt mig för att föda i Karlskoga nu.

två blogglänkar



LÄS min älskade vän Sofias blogg, för den är suverän!
www.sofiavernersson.blogg.se

Ni som läst min blogg länge minns kanske att jag skrev ett inlägg med rubrik ´mest för Sofia´. Då vet ni att hon var min allra bästaste bästis som jag älskade, älskar och alltid kommer att älska.

Tillsammans är man mindre ensam



.. är namnet på boken som jag nyss börjat läsa.
Läsning brukar normalt vara min favorit sysselsättning men under graviditeten har jag inte läst så mycket, fastän att jag nu har hur mycket tid som helst. Jag har börjat med några böcker som jag inte läst färdigt tex. ROSLUND & HELLSTRÖMS odjuret som handlar om en pedofil. Jag orkar inte med att läsa om otäckheter nu. Jag tänkte börja läsa Dave Pelzers ´pojken som kallades det´ igen, för det var så längesedan jag läste den, men jag slutade efter ett kaptel. Jag antar att jag är extra känslig och mottaglig för saker som har med barn att göra nu när jag är gravid.

I dag ringde My :) Var längesedan jag pratade med henne nu. Allting har varit ´fullt upp´ känns det som, så varken jag eller hon har hört av oss så mycket. Jag tänkte åka dit i dag men jag hade lovat Andreas att hjälpa honom med en filmanalys, så skulle jag på föräldragrupp och ha matte i morgon. Men vi ska träffas snart!

Josefine & Jimena kom en sväng nu på kvällen. Jimena har blivit stor och förändrats mycket i ansiktet. Hon väger ca. 5,5 kg nu och är 58 cm lång. Hon har verkligen vuxit men samtidigt är hon så himlans liten i jämförelse med andra bebisar. Vi pratade, åt mat och fikade. Jimena satt hos Andreas en stund och såg väldans nöjd ut. Hon har så stora och fina ögon som hon spanar in världen med.

Tråkigt att digitalkameran är sönder. Jag ska låna Mormor och Morfars så fort dom kommer hem från Teneriffa och ta en massa bilder.

Godnatt alla.

mitt hjärta, därinne.


Hejsan..
Jag vaknade & gick upp med Andreas i dag. Nu har han åkt iväg till skolan och jag sitter i sängen och skriver här på bloggen. Har hunnit vara nere i tvättstugan och ätit en jättebit från min butterkaka också. Den var suverängod!

Vi måste verkligen lämna in kameran på lagning nu, så den hinner bli lagad innnan bebis kommer. Jag har iallafall laddat med engångskameror i fall det på något sätt skulle bli så att vi inte får med oss våran digital. Mormor har en som är bättre än våran så vi kan ju låna med oss den annars. 

Jag börjar verkligen känna att det närmar sig nu. Snart är det dags att packa förlossnings och BB  väskan, skriva ett förlossningsbrev, tvätta bebiskläder, sy till bebiskorgen, köpa overall, ja.. det finns saker som behöver fixas. Förut när jag skrev att det inte var långt kvar kändes det inte alls på samma sätt som det gör nu. Då kändes det mer nära, tills det verkligen inte var så långt kvar. Nu däremot, känns det helt annorlunda. Jag känner verkligen att snart är det dags. Jag ska bli mamma, Andreas ska bli pappa. Bebisen därinne i magen ska komma ut. Jag tycker att allt känns så overkligt! Ni kanske förstår, Josefine förstår, Andreas säger att han förstår men jag förstår inte. Jag, mamma? om ca. 6 veckor. Nej, det går inte att tänka så.
.. jag längtar så mycket efter det ögonblicket då jag får se honom/henne för första gången. Jag undrar så mycket hur du ser ut, du där inne. Det ska bli så spännande, så stort, så overkligt och underbart. Det är nog därför jag inte känner mig rädd för smärtan. Jag ser lixom förbi allt det där onda och ser i stället första mötet med mitt barn, våran bebis. Jag förnekar inte smärtan, men jag fokuserar inte på den heller. Är väldigt glad över att slippa vara rädd och ha ångest över förlossningen, det skulle förstöra så mycket utav graviditeten.


Magbild



Jag tror att jag skrivit att våran digitalkamera är sönder, så jag kan inte ta några bilder.
Har tagit en bild med webbcameran och den får duga så länge!

image197

Andreas inlägg



Hej alla bondeflickor och pojkar. Kolla min kompis bilddagbok. Han vill bli kändis!

http://monsterspliffen.bilddagboken.se/

/Andreas

v.34


v. 34 i dag! 6 veckor kvar till beräknad förlossning .. <3

I går kom Andreas hit. När jag är med honom känns allt bra, det är när vi inte träffas som jag känner mig ensam och börjar tvivla på allt möjligt. Han har nog inte alls samma ´syn´ på vårat förhållande, att det är dåligt. Jag behöver honom mer nu än förut och jag oroar mig för att bli lämnad. I går kände jag att han älskar mig och jag vet att jag egentligen inte behöver oroa mig.
Mamma och Andreas beställde kebab och jag gjorde sallad här hemma. Känner mig inte alls sugen på snabbmat eller ´fet´ mat. Och så hyrde vi film, nu minns jag inte vad den hette, men den var ganska bra. Baserad på en sann historia. På kvällen åkte mamma med Theres in till Örebro och skulle gå ut. Vi lade oss kollade på datorn och efter en stund gjorde jag korv med bröd. Alltid hungrig! Himlans mysigt i allfall. Det lever jag länge på.

Snart ska Andreas och träna. Jag ska baka butterkaka och hallongrottor tills Andreas kommer tillbaka. Kände att jag var på bakhumör i dag, det var ett tag sedan nu.


Skriver mer senare, kram.

Lördagmorgon


Godmorgon,
Kul att det var så många som svarade på om tiden gått fort. Det är alltid roligt med bra respons.. : )
Det är inte så ofta jag skriver så personligt som i förra inlägget. Jag brukar tänka att jag inte ska skriva för mycket om Andreas eller om vårat förhållande. Det här är ju min blogg och den ska ju handla om mig, Andreas har ju inte valt att berätta om sitt liv på ett sådant sätt som jag gör. Men i bland är jag spontan och bara skriver vad jag känner, jag vill inte att ni ska tycka synd om mig, för det är inte synd om mig. Just nu mår jag väldigt dåligt, känner mig ensam, orolig.. ja, det känns jobbigt. Men jag ska försöka vara stark, om inte annat för barnets skull. Han/hon kan ju komma närsomhelst och det känns förjäkligt att jag inte ska kunna må bra och glädjas åt barnet fullt ut, bara fär att Andreas strular.

I kväll ska jag försöka hitta på något kul och pigga upp mig lite!


Hurt



"I will let you down, I will make you hurt.. "

Det känns som att du vill göra mig illa, vill såra, vill trampa, vill förstöra.

Om jag ber dig att finnas lite extra, försvinner du. Och om jag ber dig att

lyssna, stänger du av. Varför?

Du kanske inte älskar mig längre, men varför kan du inte säga det då?

Kanske har kärleken försvunnit någonstans på vägen men varför varför

varför kan du inte vara ärlig? Ärlighet är ju allt i förhållandet, eller hur..?

Jag älskar dig Andreas.
Oavsett vad, föralltid!


väldigt trött


Ja, i dag har jag varit hur trött som helst. Hade förvärkar igårkväll och inatt, men det avstannade på morgonen så jag fick inte sova så mycket. Åkte hur som helst i väg till skolan i morse, datakunskap men när jag kom hem lade jag mig och sov. Tyvärr ingen djup sömn, jag vaknade var 5:e minut. Hoppas att detta inte håller i sig, jag tycker att jag klarat mig så bra hittills och hoppas att det fortsätter så.

Har varit hemma hos Mormor & Morfar hela eftermiddagen. I morgon åker dom till Teneriffa och firar mormor 60års dag. Skönt för dem att få komma i väg till värmen!
I dag har vi spelat När&fjärran spelet, som vi äntligen packade upp, efter att det stått oöppnat i flera år. Det var riktigt roligt men jag insåg verkligen hur kass jag är på geografi, huvudstäder och flaggor. Religion, historia och samhällskunskap går bra men just geografi är jag inge vidare på. I kväll ska jag nog bara vara hemma (ovanligt att jag skriver så på fredagar och lördagar.. haha) men det finns inte så mycket annat att göra. Ingen ´bjuder´ med mig på nått heller. De flesta tror nog att gravid är lika med trött och tråkig men det är tvärtom för mig iallafall. Jag vill göra massa saker och ha kul, då går tiden snabbare! Andreas skulle på någon fest i Örebro, honom kan man inte räkna med. Så jag hade tänkt att ringa Tommie, en klasskompis från högstadiet, men så blev det inte så heller. Får se vad jag hittar på i morgon, något kul hoppas jag i allafall.

Hoppade över kören i kväll för jag kände mig alldeles för trött.

Och så hittade jag några bilder på mormors dator som jag tänkte sätta in, 

image192


Jag och Josefine på skolavslutningen. (Jag är i v.11-12, magen syns inte med den klänningen)


image193

Jag, mamma och mormor. (Jag, gravid i v.8-9)

image194

Magbild tagen den 15 september,

image196

Jag och Andreas hemma hos Mormor, som ni ser är jag gravid. Tycker personligen att den här bilden är jättefin, men magen är väldigt liten. När vi precis tagit bilden och jag kollade på den tyckte jag att magen var jättestor.


Monster bebis?



herregud vad jag är hungrig!
Är jättetrött och börjar tidigt i morgon men det är omöjligt att sova. Jag är ätit fil, yoghurt, frukt, mat.. men jag blir inte mätt. Det tar 10 minuter sen är jag hungrig igen. Vad är det för fel på mig? Okej, jag är gravid, men är det här helt normalt? Just nu, kl 23:01 ligger jag i sängen och bloggar och springer och vänder på korvarna i stekpannan med jämna mellanrum. Japp, helt sant, korv med bröd innan läggis. Blir jag hungrig direkt igen efter det vet jag inte vad jag ska ta mig till. Snar har vi väl ingen mat kvar i kylskåpet, haha.

Nej, nu ska jag äta korv och sen försöka sova.
Godnatt

Inte långt kvar nu,


I dag är jag i v.33+4..
Jag har varit gravid i 235 dagar

I dag är det 45 dagar kvar till beräknad förlossning,
alltså 6 veckor + tre dagar.

Om bebisen skulle få för sig att kika ut ungefär två veckor i förtid, är det ca. en månad kvar. Herregud, en månad är ingenting och sex veckor är egentligen inte heller någonting.  Gud, nu börjar det kännas nära och mer verkligt. Snart är det dags, på riktigt. Snart är längtan efter den här bebisen över, föralltid. För sen kommer jag att ha honom/henne här hos mig, så himla underbart. Kan ni fatta?

Så en fråga till er:
Är det någon utav er som har läst bloggen länge? I sånafall, hur tycker ni, har tiden gått sakta eller fort? Jag tänkte att det kunde vara spännande att höra från andras perspektiv. Det är säkert skillnad på att vara den som är gravid och att vara utomstående.

MVC



I morse var jag på MVC, vanlig kontroll och allting var bra. Min barnmorska visade hur bebisen tar sig igenom bäckenet och det tyckte jag såg lite ont ut. Fast dockan hon visade med var jätteliten så den slank bara ut, tänk om det kunde vara så enkelt i verkligheten också.
Jag fick också två informationsblad. Ett om att föda på USÖ och ett om att föda i Örebro. Den 27/11 ska vi till Karlskoga och titta. Sedan får vi se vad vi väljer.

Var det i går eller i förrgår som första snön kom? Jag tänkte att jag skulle skriva det här på bloggen direkt, så att killen eller tjejen i magen kan jämföra när han/hon läser och se hur tidigt/sent första snön kommer då. I allafall så har det mesta smält bort nu. Vi hade kvar lite på bilen när jag kom hem från skolan i dag. Trots allt låg den ju kvar ganska länge. Jag önskar en vit jul i år och ingen grå, regnig, slaskig och tråkig vinter. Det är så fint att vara ute när det är vitt överallt. När det är sånt här gråttslask väder har jag ingen lust att gå ut alls.

I dag har jag varit en riktig gottegris och ätit en massa godis och kakor.
Just nu sitter jag och drömmer om chokladbollar :) Vill att Andreas ska komma ner, han kanske vill baka med mig om jag har tur. Annars blir det nog en tripp till konsum i dag.

Våran digitalkamera har gått sönder, så ni vet om ni tycker att det är lite snålt med bilder. Vi ska lämna in den på lagning annars köper jag och Andreas en ny. Jag vägrar missa kort på min nyfödda bebis ^

Föräldragrupp gång nr. 4 i går


I går hade jag så fullt upp med att svara på era frågor, så jag orkade inte skriva ett ´vanligt´ inlägg. Men som vanligt på tisdagar var jag på föräldragrupp på unga mammor & pappor. I går pratade vi smärtlindring vid förlossningen. EDA och lustgas verkar vara det vanligaste. Jag har inte funderat så mycket på det där, tänkte ta det som det kommer när jag väl är på förlossningen. Så jag känner inte att jag behöver ha något ´brev´ till barnmorskan utan vill prata igenom vad jag vill/tycker/känner med Andreas i stället. 
Efteråt fikade vi och åt mackor. Jag vräkte i mig och var vrålhungrig, men var dock inte ensam om det. När vi fikar pratar vi mycket om allt möjligt. Någon var rädd att bebisen skulle ploppa ut i toaletten och någon annan var jätterädd för att inte veta när det var dags att åka till förlossningen. Skönt för mig att jag varken känner mig rädd eller nervös. Jag hetsar inte upp mig för saker eller föreställer mig marsdrömsliknande scener. Jag kan ju ändå inte veta hur det blir när det är dags, så det är lika bra att ta det lungt.

Det var någon som undrade om jag solar solarium som gravid men det gör jag absolut inte. Var väldigt lång tid sedan jag solade sist. Har väldigt lätt för att bli en pepparkaka på sommaren men förut solade jag ändå och vad alltid brun. Har lagt ner det nu, det är alldeles för obekvämt och tråkigt.

MVC i morgon kl. 10:00


.. fler svar



Vad är den största utmaningen som ung förälder?
Jag måste verkligen tänka till ordentligt på vissa frågor ni ställer. Jag kan ju bara svara på utmaningar som gravid eftersom jag ännu inte fått mitt barn. Jag har svårt att säga att det funnits några ´utmaningar´ men det jobbigaste har varit att graviditeten ständigt blivit ifrågasatt. Att människor alltid velat ha en förklaring till varför jag ville behålla barnet. Och alla fördomar människor har kan också vara jobbigt. Oftast bryr jag mig inte men i bland, om jag har en dålig dag, kan det kännas lite med allas tvivel. Trots allt känner jag mig stark och självständig. Jag behöver inte bekräftelse från alla möjliga håll, dock kan jag tycka att människor är väldigt respektlösa, när de tycker sig ha rätt att döma mig, en person som de inte ens känner.
En annan jobbig grej är väl att man inte vissa sammanhang är vuxen och i andra barn. För mamma är jag vuxen, men för tex. mormor är jag ett litet barn? Som tex. på julafton när vi ska ha julklappsutdelning för de vuxna. Ska jag då tillhöra kategorin barn eller vuxna? Jag själv ser på mig själv som vuxen och de gör de flesta andra också. Men det är ändå en grej som kan vara irreterande.

Vart i Sverige vill ni bo sen i framtiden då ni flyttar ut? HUR vill ni bo (lägenhet, villa)?
Till en början flyttar vi till eget här i Nora. Det gör vi nog när Andreas kommit igång och jobbat ett tag (han fyller 18 år den 8/12, så han börjar väl jobba ganska snart efter det) Sedan vill jag gärna att vi tre flyttar in till Örebro när Andreas gått ut gymnasiet. Det är mycket enklare så eftersom att jag kommer gå i skola där. Så, första bostäderna blir lägenhet men vi båda vill ha hus någon dag. Gärna på landet men ändå inte allt för långt ifrån stan.

Vad för kommenater gör dig glad av människor du möter etc?
Jag blir glad när människor bemöter mig som en vuxen, pratar med mig på ett vuxet sätt och behandlar mig vuxet. Och när människor (Ni läsare är väldigt bra på det!) uppmuntrar då jag känner mig lite nere. Annars tycker jag att det är skönare att bli behandlad som en ´vanlig´ gravid och inte alltid som ung.

Hur gör ni med ekonomin?
Just nu gör vi inte så mycket, haha. Jag använder mina sparpengar om min lön från sommarjobbet till att köpa saker till bebisen och saker till den blivande lägenheten. Våran så kallade ekonomi kommer igång först när Andreas börjar jobba och bebisen kommer. Då får han sin lön, jag min föräldrapeng, barnets barnbidrag och mitt underhållsbidrag (antagligen även bostadsbidrag, när vi flyttar till eget.)

Är du nervös för att föda?
Inte det minsta, faktiskt. I bland kan jag undra hur fasiken bebisen ska kunna komma ut där nere, men jag förstår ju att den kan det, att jag faktiskt är byggd för att det ska funka. Men jag känner ingen som helst nervositet eller rädsla för förlossning. Bara spänning och längtan!

var du inte orolig hur dina och hans föräldrar skulle reagera när ni berättade?
Jo, mer eller mindre. Fast jag tänkte hela tiden ´´vad är det värsta som kan hända?´´ och kom fram till att det absolut värsta var att de skulle slänga ut oss på gatan (ingen utav dem skulle någonsin göra det men..) jag tänkte ändå att även om de skulle göra det, skulle vi fixa det. Vill man tillräckligt mycket och kämpar - så går det.

Jag undrar hur reagerade dina föräldrar när det fick veta nyheten?
Jag har bara en förälder - mamma (pappa lever men vi har ingen kontakt alls) och hon reagerade bra. Frågade mig om jag tänkt på vissa saker och pressade mig väl lite på om jag verkligen var säker eftersom Andreas inte var med då och vi alla trodde nog att jag skulle bli själv. Mammas föredetta sambo Fredrik tog det inte lika bra, men i dag bor han inte med oss så det spelar ju inte så stor roll. Han har väl vant sig vid tanken han också, nu när det gått ett tag..

Vad har ni tänkt för vagn till bebisen?
En baby travel compact combi, från babyproffsen.

Har du förändrats mycket som person och i dina åsikter/tankar/värderingar sen du vart gravid?
Nej, jag är nog ungefär samma person som innan. Jag kanske har blivit lite mjukare och mer sårbar men det har nog med alla hormoner att göra. Jag har också blivit mer tolerant mot tex. Andreas och hans beteende (ibland prioriterar han bara sina kompisar tex. ) Nu försöker jag att ha mera överseende och inte bråka om allting. Sen har jag nog blivit lite mer äventyrlig och jag vill göra mer saker. (inte lika mycket tråkmåns med andra ord)

Hur länge har du och pappan varit tillsammans?
Sedan den 28/8 2005. Första tiden var lite framochtillbaka strulig, men det var den 28/8 vi träffades och blev kära.

Vart kommer ni bo när bebisen kommit?
Hemma hos mig den första tiden för att få iordning på ekonomin och se hur mycket pengar som kommer in varje månad och sådär. Sedan flyttar vi till något eget här i Nora.

Vad gör pappan nu (Jobbar/skola?)och hur gammal är han?
Andreas fyller 18 år sen 8/12, men han går i tvåan därför att han började förskolan ett år senare eftersom han är född sent på året. Så han går ut ett år senare än de flesta andra 89or. Just nu går han i skolan, Natur&teknik med inriktning autoteknik. Han ska börja jobba på helgerna när han fyllt 18.

Hur ska du göra med skolan?
Jag ska börja gymnasiet med alla 92:or i augusti och gå mina tre år på sam.

Hur var du innan du fick veta att du skulle få barn, festade du mkt, rökte du?
Nej, jag drack aldrig alkohol, eftersom jag tycker att det är helt onödigt, man kan ha roligt utan. Och jag rökte inte! Är inte alls någonting för partylivet utan sitter hellre hemma och umgås. Det kan visst vara kul någon gång ibland, men isånafall utan alkohol och med folk håller sig nyktra.

när är bebisen beräknad att komma?

Den 23/12. 

Tror du att det kommer bli en flicka eller pojke?
Jag vet faktiskt inte. Har trott en flicka från första stund men nu känns det som att det lika gärna kan bli en pojke (och det kan det ju lika gärna bli, haha..) Låg och kollade på ultraljudsbilderna igår och på en bild tror jag att jag ser en snopp. 

Hur många barn tror du att du vill ha?

Fyra eller fem stycken, en big family. 

Har du förlorat några kompisar när du avslöjade att du var gravid? 
Både ja och nej.. Fast andledningen är nog inte att jag är gravid, utan på att både jag och dem varit dåliga på att höra av oss till varandra. Vissa personer saknar jag, men det är bara att jag tar kontakt med dem om jag vill att vi träffas, så det är nog mer att det inte blir av. 

Kollar du Emelies blogg varje dag, eller så ofta du kan? Är hon liksom en förebild för dig? 
Ja, jag läser Emelies blogg och tycker att den är jättebra. Hon är en jättestark person! Alla mammor är mina förebilder fast på olika sätt. Inte så att jag vill härma efter utan mer att jag beundrar deras arbete som mammor - hur dom orkar och kämpar (gäller ju alla pappor som kämpar också, såklart) 

Finns det någonting du har blivit beroende av att äta massor av under graviditeten, förutom mandariner? 
Nej, faktiskt inte. Men jag har blivit lite beroende av att lukta på nyhängd tvätt nere i tvättstugan. 

Oj, oj, oj vad jag har svarat. Nu orkar jag inte mer ikväll!

Och två äldre bilder på mig tillängade Isabelle och Linn i min klass. Dom ville se hur jag såg ut förut, efter att dom sett ett gammalt kort på mig och Andreas i min plånbok. Så, nu vet ni!
Förresten så var det kvällen efter att dom här bilderna togs som jag träffade Andreas.. <3

image190
image191

 


Jag svarar på några frågor..


Jag undrar vem Jimenas föräldrar är?
Jimenas föräldrar heter Josefine och Simon. Josefine och jag blev vänner genom våra graviditeter och stöttade varandra jättemycket när det blev jobbigt. I dag är hon min bästa vän. Jimena är född den 13/9.

Hur ser din framtidsplan åren framöver?
Jag försöker att fånga varje dag och göra det bästa möjliga utav alla situationer. Men visst finns det en ´plan´. Först och främst ska jag läsa klart gymnasiet, sam. Sedan vill jag flytta till Växjö och plugga vidare bla. juridik och språk. Efter det vill jag jobba något/några år och sedan söka polishögskolan. Min dröm är och har länge varit att bli polis. Men numera känns det inte som en dröm utan som något jag ska - och bli!

Kommer barnet få syskon, när isf?
Självklart vill jag någon gång få fler barn, men man kan ju aldrig riktigt veta när eller hur många eller ens med vem. Jag älskar Andreas och vill leva med honom men det finns inga garantier för livslång kärlek! Det enda jag kan garantera är att jag verkligen ska kämpa för oss. Men jag har ändå en liten plan på när jag vill ha mina kommande barn och i den ´planen´ är Andreas självklart pappan. Något år efter gymnasiet (innan jag börjar plugga igen) vill jag skaffa ett eller två barn, ganska tätt. Sedan vill jag fokusera på utbildning och jobb i ganska många år. När jag känner för en ´paus´ igen vill jag adoptera två barn. Andledningarna till det är väldigt många men en utav dem är att adoption verkar vara en så stark och häftig upplevelse. Jag skulle känna mig mer ´hel´ om jag fått prova både adoption och att vara gravid och föda.

Hur har du själv mått och upplevt tiden som gravid?
Jag har över lag mått väldigt bra fysiskt. Däremot har jag tidvis haft det väldigt jobbigt psykiskt. Har haft en del ångest och gråtit, varit rädd för att bli lämnad. De första 18 veckorna var jag ju i princip själv - Andreas och jag var inte två om graviditeten. Mamma och Josefine gav mig mycket stöd som tur var. De första veckorna var jag säker på att jag skulle bli ensamstående mamma, men sedan vande sig Andreas vid tanken och i dag känns det mycket, mycket bättre. I bland har jag tvivlat på mig själv och funderat på om jag verkligen kommer att bli en bra mamma, om jag kommer att kunna ta hand om barnet lika bra som ´alla andra´. I själva verket vet jag att jag kommer att bli en bra mamma och jag kommer defenetift att fixa det, men med så många negativa runtomkring är det inte alltid lätt att lita på sig själv.

Vilka namn är tänkta åt bebisen?
Det där med att komma på ett eller två namn till förlossningen har jag lagt ner. Jag har hur många bra och fina förslag som helst. Flera långa listor. Så nu har jag bestämt att jag ska bestämma mig när jag ser bebisen och se vad han/hon passar att heta! Därför blir det en överraskning både för mig och Andreas och för alla er läsare vad lillen kommer att få för namn.

Varför har ni valt ett inte ta reda på könet?
Andreas ville inte veta utan ville att det skulle bli en överraskning. Jag respekterade det och därför valde vi att inte kolla könet. Nu tycker jag att det är jättespännande att inte veta, så jag är glad att han stod på sig och inte lät sig övertalas av min nyfikenhet.

Om en annan tonåring fantiserar och drömmer om att skaffa barn nu i tidig ålder, skulle du rekommendera henne att göra det nu eller vänta lite?
Jag skulle rekommendera henne att följa sitt hjärta. (Vet att det låter oerhört klyschigt, men det är helt sant..) Det finns ingen annan är Du själv som vet vad som är bäst.
Känns allting bra och det är vad man vill - varför inte? Det finns ingen regel om i vilken ordning man ska göra saker. Det vanligaste är att man pluggar först, jobbar sen och flyttar till en bra bostad - sedan skaffar man barn. Men att göra det i en annorlunda ordning behöver absolut inte vara fel. Jag gör ju det och hittills känns allt jättebra.

Jag fortsätter svara när jag kommer hem,
sitter i skolan och väntar på att föräldragruppen ska börja snart.


Era frågor,



I morgon ska jag svara på era frågor. Om det är någon som vill fråga något mer, passa på. Jag lägger ut alla svar här på bloggen och svarar inte personligen till er alla. Kul att så många undrar så mycket förresten!

Godnatt och kram på er alla underbara läsare.


Örebro med Josefine


I dag fick jag och Josefine ett ryck och ville åka in till Örebro! Så både jag och Josefine skyndade oss som sjutton och åkte in med myskläder och städtoffs. Vi hann inte snygga till oss idag, inte. Jimena sov fem timmar i sträck i vagnen så fick prata massvis ifred. Kollade på ett superfin julklänning åt Jimena på H&M, jag tror att jag ska köpa den åt henne i julklapp. Fast hon får den två-tre dagar innan, så vi hinner se om den passar.
Så åt vi på Burger King. Jag hade förvärkar två gånger i rad och mådde jätteilla samtidigt. Josefines hamburgare smakade rök eftersom hon tog någon konstig, ny grej. Den smakade fruktansvärt. Jag smakade lite och det smakade rök i munnen lång tid efteråt. Kan tänka mig att det är så det smakar när man röker, hur kan man tycka att det är gott att röka då? Efter ett tag blev vi frusna, så vi gick in i kyrkan och tände två ljus som vi ställde bredvid varandra. Ett för Jimena och ett för bebisen i magen och så skålade vi med ljusen för våran vänskap. Det var så himla lungt och tyst i kyrkan. Vi började fantisera om bröllop men insåg att det nog dröjer många år tills dess. Vi kollade på Hobby affären också. Dom hade så mycket fint. Vi har bestämt att vi ska göra olika kollage på barnen och sätta upp i våra sovrum, så nu väntar vi bara på den lilla i min mage.

Bebisen v. 33
Bebisen väger nu ungefär 2,2 kg och är ca. 43 cm lång.
De sparkar du tidigare känt har nu övergått i knuffar eftersom bebisen blivit för stor för att kunna röra på sig så mycket. Mängden fostervatten slutar nu att öka och kommer att ligga kvar på den här nivån fram till födseln. På grund av hjärnans snabba tillväxt växer barnets huvud cirka 9,5 mm den här veckan. Kroppen lagrar fortfarande fett och hudfärgen ändras från röd till rosa.

Mamman
Om det är ditt första barn kanske det har lagt sig nedåt med huvudet inför förlossningen. När så sker blir det lättare att andas och om du haft magbesvär bör de lätta nu.

Måndag v33+1



Tiden går väldigt fort, fast samtidigt känns det så långt med 7 veckor kvar till beräknad förlossning. När jag var i v20 tyckte jag att halva tiden var jättelite kvar. Nu, när det ´´bara´´ är 7 veckor, blir jag otålig. Jag hoppas ju på att bebisen vill komma ut lite för tidigt, så jag får ha honom/henne på julafton. Det vore mysigt. Mamma tror att jag ska få på annandagen och mormor tror att jag ska fgå över till 3 januari. Det är ju inget man kan styra över, bebisen gör precis som den vill. Men önska kan man ju alltid få göra!
Hilda, Andreas syskonbarn, är född på nyårsafton.

Är hemma hos Andreas nu. Det blev inte mycket dataplugg i går, men i dag måste jag verkligen försöka att få någonting gjort. Andreas ska hjälpa mig när han kommer hem i kväll. Ska köpa det där matbordet på Jysk tror jag, ska prata med mamma om det i dag.

Och, om ni har några frågor, passa på att fråga så svarar jag så fort jag kan.

Plugga data



Hejsvejs!

I dag har jag, mamma, morbror & tjej, mormor och morfar varit inne på Strike och bowlat. Mormor & morfar fick det i julklapp förra julen och först nu blev det av. Efter bowlingen åt vi mat på Coco Thai, supergott. Morfar blev förvånad över hur mycket mat jag fick i mig. Jag tyckte att dom alla var klenisar och blev mätta på ingenting, haha. Och andra sidan hade jag inte ätit sedan frukost och då åt jag inte speciellt mycket. Man är hungrig som gravid.

Nu är jag hemma hos Älskling.. <3
I kväll ska vi plugga. Jag data och han ska skriva ett tal eller redovisning om simpson. I går hade vi hur trevligt som helst, verkligen lyckad kväll. Längtar väldigt mycket efter bebisen när jag ser på Jimena! Men nu är det inte långt kvar, v 33 idag. I morgon skriver jag och fostret och mamman.

Mycket frågor på sista tiden, dags för ny ´frågestund´?

Två stycken nördar


Just nu sitter Andreas och Simon och spelar xbox. Dom har varit lite halvt nördar hela kvällen, haha. Först när dom kom hit åt vi snittar med räkor och tacos. Sedam spelade Andreas och Simon ett tag och så åt vi tacos. Nu, klockan 00:12 har vi ätit glass, chokladsås, maränger.. och såklart en massa godis!
Har verkligen haft det supertrevligt. Jimena har sovit nästan hela tiden, så himla underbar är hon. Världens sötaste lilla tjej.

image185
image186
image187
image188
image189

Jimenas fötter och händer ser små ut i jämförelse med  min enorms mage. På bilderna med mig och Josefine både känner jag mig och ser enorm ut, det roliga är att det är sju veckor kvar, hur ska det här sluta?

envisa Casper



Jag passar på att skriva ett inlägg nu medan Casper sover middag. Han var övertrött i ca tvåochenhalv timme innan han ´gav´ sig och somnade. Han var jätteduktig i natt, vaknade inte en enda gång. I morse klockan kvar över 6 satt han i sängen och jollrade, då gick vi ut och gjorde iordning välling. Sedan sov han till klockan åtta, jätteskönt.

Casper och jag har varit på affären i dag också. Handlade en massa mat till middagen i kväll och Casper köpte lite lördagsgodis. Nyss var vi ute på dagens tredje promenad och äntligen somnade han. Skönt för hans egen skull eftersom att han ramlar och slår sig jämt när han blir trött.

Justja, Casper har badat i dag. Han fick inviga bebisens badbalja.

image181
image182
image183
image184


Casper har somnat



Tredje inlägget i dag.
Nu har Casper somnat. Förutom att han slog huvudet i sängstommen och hittade lysknappen till sänglamporna, gick det bra. Så i natt och i morgon när han vaknar ligger han brevid mig, hoppas att han inte blir ledsen. Missade nästan hela IDOL men jag såg några stycken och snabbklippet med dem allihop. Sam och Daniel är bäst tycker jag. Evelina var min favorit men hon åkte ju ut. I dag hoppas jag att Amanda eller Mattias åker ut.  

I morgon har jag en massa projekt att göra. Ska köpa lite halloween pynt så det blir lite stämning i morgon kväll. Och så ska jag och Casper på lång promenad och mata ankorna. Ska ta kort på honom så ni får se.

Sätter in en jämförelsebild på magen. På den första bilden är jag nog i v.14-15 och i den andra bilden v.31, den har verkligen växt.

image179

image180

Kör



Halloj.
I dag har jag varit på kör tillsammans med Josefine. Egentligen ska vi simma efteråt men det blev ingenting idag. Kände på riktigt hur julen närmar sig när vi sjöng olika lucia och julsånger. Jag (eller snarare Josefine) anmälde mig till Nora lucia. Den 13/12 ska vi i princip lussa kring halva stan. Det är ju inte så stor chans att just jag blir, men om, så kommer det verkligen att vara en upplevelse. Bara 10 dagar före beräknad förlossning! Jag kanske redan har en bebis hos mig då, vem vet.

Snart kommer Casper hit. Han ska sova här i natt och stanna tills i morgon eftermiddag. :)

I morgon kväll kommer Josefine och Simon hit på middag, så i morgon eftermiddag ska jag försöka hinna med att laga mat också. Fullt upp med andra ord! Jag har inte riktigt bestämt vad vi ska äta än, men trerättersmiddag blir det. Efter maten spelar vi nog något spel eller kollar på en film. Hur mysigt som helst!

Vad ska ni göra på halloween?

Bebiskläder



Den ´nya´ babysittern som vi fått av en bekant till mamma. Hennes barnbarn hade aldrig gillat att sitta i den så den är i princip helt ny. Jättefin tycker jag! Gulligt med nallepuh, Ior och tiger att titta på. Jag tycker att det var fin blå färg också, spelar absolut ingen roll att den är blå även om det blir en flicka.



Tomtedräkterna. Den högra kan man ju egentligen ha till både flicka och pojke med dom var så himla billiga på Ullared som mamma köpte både två. Till vänster, en tomteluva och två andra mössor.



´Första tiden kläder´ och en badrock i storlek 62.


Hemma igen,



Vi kom nyss hem från Enköping. Det blev ganska sent. Bilresan var ett rent helvete eftersom bebisen låg och sträckte på sig både uppåt och neråt. Känns trångt och spänt hur man än sitter. Nu längtar jag verkligen efter min underbara lilla tjej eller kille.

I Enköping har vi mest lekt med barnen. I dag var vi och kollade på Jysk och handlade mat. Vi hittade ett fint matbord där och jag funderar på att önska mig det i julklapp. Så ska jag köpa en julstrumpa till bebisen. I fall han/hon kommer före jul ska hon/han få paket i julstrumpa på morgonen. Andreas bara suckar, haha. Bebisen förstår ju inte det där med paket men det är ingen riktig jul utan julstrumpa med paket. Om bebisen blir försenad får det bli en försenad julklapp. Jag har köpt en cd skiva med speldosevaggvisor och en annan cd med sånger. Så har jag två tomtedräkter hemma, en tomteklänning och luva och en sparkdräkt med luva. Sätter in kort på dem sen.

Nu ska vi kolla på film.
Godnatt

RSS 2.0