Krånglig natt



Joline har krånglat hela natten. Skrikit och skrattat om vartannat. Jag tog henne till våran säng men hon kan absolut inte sova bredvid oss, hon tror att det är lekdags och inte sovdags om vi tar henne till vår säng. Och i soffan försökte jag söva henne i famnen med snuttefilten, då rev hon mig så att jag är helt full i rivsår. Till slut somnade hon i sin egen säng efter att ha krånglat i nästan 3 timmar.

Nu ska jag till mamma.





Idol



Jag hade lessnat lite på IDOL, men med den nya juryn är programmet intressant igen. Däremot tycker jag att det är fel att vi tittare har all makt. Juryn är professionella och jag tycker att de borde finnas ett poängsystem där de har halva makten och folket halva. Skulle "födas" bättre stjärnor då tror jag. I dag åkte Victoria ut. Här hemma kallades hon för "stureplan" och jag tyckte att det var rätt att hon åkte. Personligen så har Linda varit min favvis men i dag tyckte jag inte att hon var bäst. Vem är din favorit?

Läggdags snart. Satsar på senast 24:00, innan det ska jag laga Joline lunch för morgondagen och packa skolväskan. Ska lyssna på Bonnie Tylers skiva också. Bonnie är bäst.

Dokumentär TIPS

Ett litet tips.
På tv4 i kväll, efter IDOL, visas en dokumentär om kvinnor som behandlar dockor som riktiga bebisar. Går ut och går med dem, pussar dem, kramar dem, leker med dem, byter blöja på dem osv. Allt som en mamma gör med sin riktiga bebis. Jag tycker att det låter ganska sjukt men jag kommer ändå att titta på det och höra dessa kvinnor berätta om varför de gör som de gör. Kl. 21:00 på fyran som sagt. Ni som tittar i kväll kan väl lämna en kommentar i det här inlägget sen och diskutera lite. Vore kul att höra era åsikter om det. Är det normalt? Kan det i vissa fall kännas befogat?



Unga mamas



Har varit på unga mammor i dag. Mys & trevligt som vanligt.
Kollade även runt på stan och hittade massor med fina kläder till Joline. Vill köpa ALLT, men som tur var hade jag plånkan hemma och det är ju meningen att jag ska spara till ullared (ett jävla tjat om Ullared va?) men det är bara en vecka kvar nu. Väntar med uppdateringar till Jolines garderob tills efter resan, då ser jag ju vad jag hittade där och hur mycket pengar jag har kvar. Mamma skulle betala overall, mössa och vantar till Joline som hon ska ha i vinter. TACK FINASTE MAMMA! Och jag hoppas få med mig A för att välja ut nått fint. Han påstår att det inte ska bli svårt. Det får vi allt se. Upp till bevis.

Nu ska jag röja upp det sista i köket och sedan ska jag och A äta kyckling med nudlar & couscous (en blandning, as gott!) och stekta champinjoner. Låter inte det gott, så säg?

Tänkte börja utse veckans bloggare här, om ni tycker att det är en bra idé förstås.

Kul att så många gav respons



Det är superkul när ni läsare ger respons på vad jag skriver, då blir jag motiverad att skriva mer. Jag syftar på inlägget med lite "bloggfrågor" till er läsare. Ni som inte har svarat, gör gärna det. Jag ska tänka på era åsikter om vad som är bra/dåligt här i bloggen och försöka att förändra den till det bättre om jag kan. Skriva mer om mig själv och mina åsikter tillexempel. Ja, kul med respons var det!



Rösta fram årets blogg på Veckorevyn!



På veckorevyn kan ni rösta fram årets blogg.
Gör det, vetja!

Frågor till er läsare:




1. Bloggar du? I sånafall, på vilken adress? Vad handlar bloggen om?

2. Hur länge har du läst min blogg? Varför läser du min blogg?
3. Vad tycker du är bäst/sämst med min blogg, vad kan jag  förbättra?
4. Vilka bloggar läser du förutom min? Vilken är din absoluta favoritblogg?


Vore kul att veta! Kom igen nu hörni, det är bara att svara.

Godnatt!

Andreas, du är snygg!





Andreas som Will Smith, vad tycker ni?



Och som Beckham.



Danny, snygg va?



 Med långt hår, älskling.



Schnygge ;)


Ja, det här roar jag mig när jag har tråkigt.
Enjoy!

Jag och Joline kl. 6 på morgonen



Japp, såhär ser vi ut då.

Nicole, min personliga frisör.








Tack för hjälpen vännen!

SOLEN SKINER



I dag är det söndag. Vanligtvis hatar jag söndagar men den här söndagen är annorlunda. Jag har fått saker gjorda, inte bara tänkt att jag ska göra dem. Har gått hem till mamma och pluggat effektivt i fyra timmar. Utan någon liten Joline som åker efter mig i gåstolen och en A som alltid kommer och frågar när jag är klar. Mamma var på jobbet och syster hos kompis också, så det var helt tyst och jag kunde verkligen koncentrera mig. Kom hem för en stund sedan och snart kommer My hit och hälsar på en stund. Sedan ska jag ut och gå en långis med Nicole. Och slutligen så ska Nicole hjälpa mig att färga håret och jag ska sola med mamma. En bra söndag med andra ord. Och solen skiner.





Barnmatstips:



Jolines favvomat är Lax.
I dag ska hon få prova en ny variant.

1 laxfile
kokta grönsaker tex. (mix med broccoli, blomkål, morot, ärtor, majs)
couscous
creme freiche

dill
majonäs
citron

Koka lax, couscous och grönsaker i skilda kastruller. Blanda creme freiche med lite dill, majonäs och ev. lite citron. God kallsås till maten. Ta av lax, couscous och grönsaker, häll av vattnet och tillsätt margarin i något utav det så att bebisen får i sig extra fett. Några droppar citron och lite vitpeppar på laxen blir som grädden på moset. Mums!



Kallt



Det är höst nu. Jolines första vår och sommar har passerat förbi i svindlande fart. Snart fyller hon ett år. Ska snart köpa overall och nössa, vantar till henne men än så länge duger det bra med den tjocka jackan, mjukisbyxor och mössa till det. Bebbarna är ju skyddade i vagnar också. Till skillnad från oss. Vi var ju och tittade på fotboll i dag. Hur kallt som helst. Och grått. Och lerigt. Nej, det var ingen höjdare. Fast moster Amelia var duktig.

Kom precis hem. Först hann vi bara in och byta bajs och mata med macka och frukt, sedan sprang jag med vagnen till bytardagarna för att hämta ut pengar. Blev inte så mycket sålt som jag hade hoppats och trott men det är bara att lägga ut på tradera eller blocket. Nu är vi hemma igen och Joline har somnat. Jag ska börja laga middag. Lax med couscous och sås. (Recept kommer i nästa inlägg, perfa som babymat)

Ha det bra nu!

Och förövrigt

Ja, vi har även storhandlat i dag på Willys. Jag älskar att storhandla. Nu är frysen full med mat och annat gott. Fruktskålen är grön, gul och orange - fint! Frukt gör mig glad. Har lämnat in kläder på bytardagarna som jag skrev förut också. Och nu ska jag och Andreas städa. Bådas våra hemnycklar är försvunna för tillfället. Så, städa var det.

I morgon jobbar A, så jag och Joline ska vara hemma och passa på att äta god Lax och ha det myspysigt. Vi ska även på fotbollsmatch - moster Amelia spelar. Kanske tvätta också. Det är helvetes mycket tvätt här. Och hämta pengar för kläderna om några blev sålda, men det hoppas jag. Och tror. För våra var finast.

/ Jasmine

MAMA



MAMA kom på posten i dag, så ni vet nog vad jag gör i kväll -
lääääääääääääääser.


Sälja kläder



I dag ska jag sälja massvis av Jolines kläder på bytardagarna. En hel del är bara tvättat 1-3 gånger, så det är fräscha grejer. Alltid skönt att sälja av gammalt och köpa nytt. Och roligare att det blir använt hos någon annan än att det ska ligga i en påse i källaren. Hoppas att mycket blir sålt så jag slipper ta med mig nått hem igen. Blir det nått över ska jag skicka det via mormor till ett barnhem Nepal. Nicole och mamma ska också med och lämna grejer.

Men först har jag lektion på morgonen. Mamma och mormor ska ut på promenad med Joline.

Joline hälsar på kaninerna hos moster Amelia.






Bilder.


.. på Joline, för det är ju faktiskt henne bloggen handlar om.




Alltid på väg någonstans nu när hon lärt sig krypa. Ca 8,5 månad på bilderna.




Att gunga är super,super skoj tycker Joline.



Underbara ögon


Många frågar vad Joline har för ögonfärg och det ska jag berätta nu.
Joline har mörkt gröna och bruna ögon, det skiftar beroende på ljus. Ibland är de även lite blå/gråa, men det skiftar även de. De har många olika färger och är otroligt unika. I det högra ögat är 1/5 helt brun, som en tårtbit. Jätte fint!





Bärselen nästan iväg



Vi ska snart sälja bärselen också. Så himla glad är jag över att människor ringde på annonserna så fort. Vi ville ju verkligen bli av med dem och få pengar till ny vagn (nu har vi köpt en) och nya kläder till Joline + pengar till ullared såklart. Jag har börjat med en liten lista över saker jag vill köpa. Det mesta är till Joline, leksaker är någonting hon verkligen behöver och leksaksavdelningen på ullared är stor! Så det blir massvis med skojsigt därifrån. Jag ska även köpa julklappar och födelsedagspresenter åt henne när jag ändå är där. En docka med kläder och/eller andra tillbehör ska hon få i julklapp. Och så ska hon få en leksak varje advent. Haha, nog om det här nu.

Fick mvg på mitt historiaprov. Och i dag har jag läxförhör på svenskan och språkets vandringsvägar. Mormor ska ha Joline då. Just nu ligger hon och sover så jag ska passa på att läsa igenom det ytterligare en gång. På eftermiddagen ska vi hem till hennes farmor & farfar och leka med kussarna. Det är alltid roligt.



Joline kryper

Joline kan krypa på riktigt nu. Men det går inte lika fort som det gör när hon ålar sig, därför väljer hon att åla sig framför att krypa. I morse kröp hon lite men hon började med det i går. Så det är fortfarande väldigt färskt. Jag är stolt, såklart!

Har hunnit med att diska och dammsuga köket och nu ska jag plocka undan där, sedan ska jag göra mig i ordning för jag har några lektioner på eftermiddagen. Innan de börjar ska jag och mormor och Joline gå till da capo och äta frukost. Mums filibabba. Nu ska jag fortsätta här hemma..

Liten blir stor

Nova Joline Alexandra
Vår lilla tjej har blivit så stor. Här kommer en jämförelse.





Jolines lillebror..




... kommer att se ut såhär när han anländer! (Om han någonsin gör det)

Magsjuk liten älskling



I dag har Joline varit lite småkinkig och trött. Dessutom har hon ätit dåligt och det är mycket ovanligt, hon är ett riktigt matvrak i vanliga fall och det finns i princip ingenting hon inte stoppar i munnen. När vi kom hem från Ludvika lade vi henne i sängen och hon somnade direkt. A åkte i väg för att meka med bilen och precis när jag slog upp boken för att börja plugga knackade det på dörren. Det var Nicole som kikade förbi. Några minuter senare vaknade Joline och var ledsen. Jag gick in och gav henne nappen och sedan ut ur rummet igen, sedan blev hon ledsen igen och då tog jag upp henne. Hon började hosta och få kräkreflexer, vi hann ut till hallen och sedan kräktes hon ner hela mig, sig själv, en bit in i vårt sovrum och hallmattan. Hon grät jättemycket efteråt. Tårarna rann och hon hulkade, det gör ont i hjärtat när hon låter så.

Som tur är var Nicole här och kunde hålla i Joline medan jag bytte kläder och städade upp. Min snälla mormor kom förbi och hämtade mattan och skulle tvätta den, för vi har ingen tvätttid på länge. Och då kände hon på Joline som var varm och tyckte att jag skulle ge henne alvedon. Tog tempen och hon hade riktigt mycket feber, 39,5. Hon fick en alvedon och sedan fick hon gå och sussa igen. Har varit inne och stoppat om henne och känt på pannan, nu är hon "normal" varm igen. Vi får se hur natten blir och om hon vill äta lite välling. Vätska är ju huvudsaker. Hoppas att jag och A slipper undan magsjukan i allafall. Nu vill jag bara ta hand om lilla hjärtat och önskar att hon slipper spy något mer och blir frisk snabbt.

Ska diska nu och plocka undan snabbt. Sedan blir det bingen för mig.

Till Joline:




Hur tuff är inte den här fåtöljen?

Hemma från Ludvika



Nu är vi hemma med nya vagnen. Känns jättebra och så himla skönt att slippa ta i och lyfta vagnen runt hörn och kurvor. Nu är det bara att vrida på handtaget. Joline tyckte också att det var skojsigt att sitta i den nya vagnen för hon sitter mycket bättre och kan titta ut på ett helt annat sätt. Var även en mysig familjedag. Vi käkade på Mc Donalds och gick lite på olika affärer. På Rusta hittade jag två fina mattor till Jolines rum, kan inte bestämma vilken jag ska köpa. (Finns mer plats där inne nu när skötbordet är borta) samt en jättefin ljusslinga. Men det ska jag vänta lite med att köpa. Nu sparar jag alla pengar till Ullared, dit ska jag med A:s familj den 8-9 oktober. På fredag ska jag lämna in barnkläder på bytardagarna och hoppas på att få mycket sålt.

Dags att plugga!
Historia, Svenska och Engelska.



Ny vagn


I dag åker hela familjen till Ludvika och köper en röd/grå Herqules raptor 6 spin vagn. Ska bli så skönt med en ny vagn, det har jag velat köpa hur länge som helst men vi har inte haft råd. Nu hittade vi en billig & fräsch på blocket som vi ska hämta. Vi ville så gärna ha Joline vänd mot oss och i denna vagn kan man välja vilket som, det är ett stort plus. Jag vill att hon ska vara skyddad mot blåst och kyla i vinter och det blir de ju inte om man har dem framvända, dessutom är hon fortfarande så liten. Inte ens ett år. Hör av mig igen när vi kommer hem med någon mer bild, kanske på Jolines premiärtur!



Ny design, Tack Michaela!


http://michaelaslife.blogg.se

Tack för hjälpen!


skötbord och babygym borta



Nu har vi sålt vårt skötbord och vårt babygym, skönt! Nu har vi pengar att köpa en ny vagn, som Joline verkligen behöver. Vagnen och bärselen ligger också ute på blocket just nu. En man från Norrland ringde och var intresserad av vagnen, han skulle antagligen köpa den. Bärselen har vi inga spekulanter på än. Vi satte ut annonserna i dag och så ringde telefonen på en gång, jag är glad!!! Nu ska vi titta på ensam mamma söker samtidigt som jag pluggar. Vi får se hur det går, haha.


Hejsvejs



A har åkt i väg med sin bror och hans vänner för att skjutsa dem på träningsläger i Karlsstad. Jag och Joline ska bada och göra oss i ordning, sedan ska vi till min mamma och mata systers kaniner, för ingen annan är hemma där. Joline tycker att det är så roligt att titta på dem. Hon blir så till sig att det kommer en massa konstiga ljud och så slår hon med armarna och andas helt upphetsat. Det är kul att se att hon är så intresserad i dem.

Till lunch ska jag laga spaghetti och köttfärssås med broccoli, färska tomater, rödlök och paprika.

Två underbart söta bilder på Joline tagna i Göteborg.




Joline kan åla sig fram



Jippi, ÄNTLIGEN kan Joline ta sig fram!
I morse lärde sig Joline att ta sig fram själv. Hittills har hon enbart suttit som en liten "buddha" och fått alla leksaker framför sig. Det har inte funnits någon andledning för henne att ta sig fram. Men som sagt: nu gör hon det! Hon kryper inte, men ålar sig fram med stöd av armarna. Gulligt värre. I dag tog hon sig fram flera meter.

Nu ska jag och A laga mat och kolla på A time to kill.

Disk & småplock, sedan MYS med Joline.



Jag kom precis hem från mamma. Joline har varit där en stund på förmiddagen. Det hade funkat bra som vanligt. När jag kom dit ville hon upp till mig och kramat lite, men det är inte mer än så. Man märker även att jag är mycket mer facinerande att titta på när jag varit borta ett tag. När hon "sitter" på min höft och jag pratar med tex. mamma böjer hon fram huvudet & tittar på mig och skrattar. Så, jag är alltså en roligare mamma om hon får vara hos mormor en stund.

Joline ligger i sin säng och låter "mmmmmmm" som hon brukar när hon ska sova. Det är ett säkert tecken på att hon är trött. Men snutten är borta, så det tar lite längre tid för henne att somna än vanligt. Jag ska börja diska och plocka undan lite här hemma så att vi kan mysa och leka när hon vaknar. Joline kan gå själv med läragåvagn, det ni! Är så stolt över henne.

I kväll blir det kanske att följa med syster och mormor och hämta Amelias två kaninungar Stampe & Skruttan. Men det får vi se. När Joline somnat för natten ska jag i alla fall plugga historia och svenska. 



Godnatt Strössel



Min lillasysters kattunge Strössel, 7 mån, somnade in i morse pga. ett hjärtfel. Hon dog utav sig själv liggandes på mammas säng. Godnatt sötnos.

Medeltiden



Dags att plugga historia, medeltiden.

Puss så länge!

Mammas ögonsten,



Jag kan inte beskriva ens med tusentals ord vilken enorm lycka det är att du finns i mitt liv, älskade och lilla barn. Du är som ett litet lyckopiller, som gör mig vackrare och bättre för varje dag. Du är ett mirakel. Mammas finaste ögonsten.

Bilder från skogsturen i lördags förmiddag den 13/9








Pluggig söndag idag



I dag ska jag plugga hela dagen. Matte, Historia och Samhällskunskap är viktigast nu men jag skulle även behöva göra lite Svenska och Engelska. Tyvärr är det bara 24 timmar på ett dygn och då ska jag även hinna sova ett par utav dem och ta hand om Joline. Hon sover frukost nu så jag passar på att skriva några rader här innan jag ska börja att läsa historia.

I går kväll var Nicole här en stund. Alltid kul när hon kommer och knackar på. Hon satt och tittade på mig när jag rensade så jäkla mycket svamp. På slutet hjälpte hon till att leta fram dem ur mossan så det gick fortare för mig att rensa. Hon stannade och käkade med oss också. Efter maten kilade vi i väg hem till henne och hämtade Arn - tempelriddaren, för vi tänkte se den, men vi blev för trötta så Nicole gick hem och jag somnade bredvid A i soffan.

Nej, det här har jag inte tid med längre..


Kalas klockan 3



Det är inte min dotter Joline som fyller ett år i dag,
utan Josefines dotter Jimena som har födelsedag.
Nu vet ni det!

Vi ska på kalas om si sådär 10 minuter om bara lilla hjärtat vill vakna. Hon somnade helt utslagen för någon timme sedan och jag sitter bara här och väntar. Skulle kunna plocka undan lite i hallen men det skiter jag i nu för den här alldeles egna, lugna stunden är helt ovärderlig. I kväll måste jag plugga som fan, har skit mycket att göra. Men först ska jag och A äta fläskkotletter marinerade i vitlöksmarinad, klyftpotatis och kantarellstuvning. Hur gott låter inte det?

Jag och min kära dotter har plockat en hel påse svamp i dag. Vi var ute i skogen hela morgonen och förmiddagen. Njöt av det underbara vädret (äntligen!) och av tystnaden i skogen. Joline tyckte att det var kul att titta på mig när jag sprang sick sack mellan träden och lät "buuuuuuuuuuuuuuu". Hittade massvis med svamp på hemvägen men då var Joline trött, napplös och arg på sin mamma som aldrig ville gå hem. Får springa upp i morgon förmiddag och plocka dem med. Jag är nämligen en svamp-lover.

Grattis älskade Jimena på din 1årsdag.

Jag önskar dig

 

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.


Jag önskar dig modet att vara dig själv,
och stå för det du har sagt.

 

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått och vänner att lita på.

 

 

 


Underbart!



Allt är bra med mig och älskade Joline. Jag har bara inte hunnit uppdatera någonting. Det har varit massor att göra i skolan så jag har ägnat ca. 6 timmar varje kväll åt att plugga. Även nästa vecka är det fullt upp så det krävs riktigt mycket självdisciplin av mig nu och en hel massa power, jag ska fixa det här! Joline åker just nu runt med sin gåstol i vårat nymöblerade vardagsrum. Nytt och såklart roligt att upptäcka, tror jag Joline tycker.

 I går var jag och Andreas på bio och käkade middag. Åt jättegod grilltallrik på Paco's först och en underbar förrätt med cheddarost och salsa. Mumma! Sedan gick vi på Arn - riket vid vägens slut. Så jäkla bra! Hade inte så höga förväntningar men den var helt underbar. Grät flera gånger och kände mig helt tagen efteråt. Ni som inte sett den, gå och se den.
I går var första kvällen sedan Joline föddes som jag och Andreas gjorde någonting för oss själva. När vi åkte in kändes det jättekonstigt, Andreas och jag tyckte att det kändes som Joline satt där bak hela tiden. Man är så van vid att det är så. Mamma och min lillasyster kom hit och nattade Joline här så att hon fick sova i sin egen säng och ha sina nattrutiner. Hon somnade på en gång och allting funkade perfekt. Min underbara mamma hade även städat och gjort jättefint här hemma med tända ljus när vi kom hem, tack mamma för allting du gör för mig, du är otrolig. Hade en bra och mysig kväll som jag kan leva på länge. Det räcker med små stunder för att fylla på energiförrådet och sedan är det bara att köra vidare. Nu måste jag stoppa Joline som vill äta upp en ljuslykta..

.. Och den snygga, nya jackan!

En bild på Joline, tagen i morse, när hon har på sig sin nya jacka.




Nu ska jag börja plugga svenska, matte och engelska. Grundämnena. Känner mig trött och orkeslös men det är bara att hänga i, det är alltid underbart när det är gjort. Ska springa till snuttan som gråter..

Den superfina, randiga klänningen!


Den "lilla randiga", som Joline hade på sig på min födelsedag. Snygging!





Puss puss!





En puss till dig, bästa Pälsk.

Pizza



Japp, så onyttiga tillåter vi oss att vara i dag.
Varken jag eller Andreas orkar laga någon mat i kväll så det får bli hämtmat. Gott! I morgon ska jag förmodligen ha mattelektion om Andreas hinner hem. Om inte åker jag nog inte till unga mammor, det var ett bra tag sedan nu och jag känner att det vore skönt att träffa alla igen. Måste även träffa Josefine och Jimena snart. Saknar dem massor. Nästa helg har jag planerat en tjejkväll i örebro med middag och bowling eller bio. Vore verkligen mys! Dags att ringa runt och höra vilka som är lediga och kan följa med. Josefine, kan du? Vi får prata om det i veckan när vi ses. Puss på dig och Jimmot.

Joline, du har gjort min födelsedag till någonting alldeles extra. Du är så otroligt söt & sprallig jämt. Det finns ingen som kan låta bli att le när du ler. Vill berätta att jag älskar dig och din pappa över allt annat på jorden. Alltid. Mammas plutta.

Min 17årsdag!


Tack för alla Gratulationer!
I dag har jag och Andreas städat och bakat. Jag bakade smulpaj med björnbär, hallon & blåbär med vit choklad. Andreas bakade kladdkaka. Sedan kom allihopa hit och det var fullt ös och himla skoj. Nu är allt lungt igen, alla har gått hem och vi har plockat undan. Andreas är på gymmet och tränar och jag behöver plugga men Engelskaboken är helt borta. Jag har ingen aning om var den är. Så istället tittar jag på ensam mamma söker. Men jag delar med mig av en liten lista av alla presenter jag fick i dag, för just nu är det reklampaus och sedan ska jag lägga mig raklång och fortsätta titta.

- Presentkort på intredningsbutiken Entré,  500 kronor
- Mobiltelefon (får välja ut en valfri i morgon)
- En ny matta i svart och bambu trä till vardagsrummet
- En ny tvättkorg i flätat trä och klädd med vitt tyg inuti.
- Jättefin, stor, grön växt!
- En bok.
- Tre stycken toppar från Gina Tricot, bild kommer.
- Pengar.
- Två "palmblommor" till köksfönstret.
- Choklad, trosor, strumor och hudkit.

Jag är supernöjd!

I dag fyller jag 17 år.



I dag fyller jag 17 år.
Uppdaterar senare & berättar vad jag fått i present.

Kram så länge.

Barnmatstips:



Dill, persilja & örtblandning.
Jag kryddar nästan alltid Jolines barnmat med dill, persilja och/eller en örtblandning. Finns att köpa billigt och smidigt på all mataffärer i frysdisken för grönsaker. Små kartong förpackningar ska ni leta efter om ni vill köpa detta. Och de kostar knappt 10 kronor. Superbr att ta fram och hälla i efter smak! Ett tips.

Pyssel är mysigt



I går shoppade jag loss på Idé & Hobby. Fotoalbum och klistermärken, papper, hjärtan, blommor och en hel massa andra saker till Jolines album. I går när jag kom hem och Joline lagt sig satte jag mig och började klippa & klistra. Hur mysigt som helst! Dessutom var jag själv hemma så allt var tyst, harmoniskt och jag bara njöt utav den stunden. Som grädden på moset kikade Nicole in en sväng också och det gjorde kvällen ännu bättre. Så här såg det ut när jag skulle börja men det var inte lika mycket ordning när jag slutade. Då såg hela köket ut som ett bombnedslag.

 

Lite shopping

Vännen min.
Har haft en jättemysig kväll & dag med dig. Mysfaktorn är hög!



My kommer hit i kväll :)



Den har veckan har varit minst sagt stressig och påfrestande. Jag känner mig helt slut både psykiskt och fysiskt. Det tar ett tag att komma in i allt efter att ha varit borta ett bra tag. Som tur är tycker jag att det är så himla roligt med skolan och det är nog andledningen till att jag orkar göra det här. I natt satt jag uppe till halv 2 och pluggade. Vid halv 1 var jag klar men då vaknade Joline och hade slem och var täppt i näsan så jag fick gå upp med henne och trösta, titta på lampan och sjunga "imse vimse spindel". Sedan satt jag i soffan tills hon somnat och så vaknade hon 20 min över 5. Då var jag inte så pigg. Men efter ett tag somnade vi om i nästan två timmar. Det var tur annars hade jag känt mig död nu.

Känner att jag behöver fylla på mitt energiförråd så det ska bli riktigt kul att My kommer hit så jag får tänka på någonting helt annat. Hon borde komma vilken sekund som helst. Joline sitter i mitt knä och leker med en Nezerilförpackning. Köpte den på apoteket idag så att vi kan ge henne lite nässpray på kvällen. Men när jag gav henne blev hon så ledsen att hon inte kunde somna så nu sitter vi här och Joline är helt rödgråten. Mammas sötnos.

Jag ska försöka mysa lite med snuttungen nu och sedan försöka söva om henne.



Bilbarnsstol



I dag ska jag på två lektioner efter lunch. Sedan ska jag & Andreas åka in till Örebro och köpa en ny bilbarnsstol till Joline. Vi ska även passa på att handla lite, det är tomt i kylskåpet. Ska bli skönt att få det där med bilbarnsstolen gjort, så man vet att hon sitter säkert när vi åker. Den hon har nu börjar verkligen bli för liten..

I dag ska Joline få Torsk med citronsås & hemmalagat potatismos med palsternacka & broccolipuré till det. Och kiwi till efterrätt. Kiwi är en absolut favorit! Jag och Andreas ska nog äta någonting med kött. Har inte tagit fram någonting än. Nu ska jag gå och börja fixa Jolines lunch och sedan göra mig i ordning lite när Joline sover.

Designhjälp någon?



8 månader i dag, hjärtegullan.


Joline, 8 månader gammal.
Mammas & pappas lilla älskling är 8 månader i dag. Joline, som inte är så värst liten längre utan som börjar bli stor med egen vilja och en unik personlighet. Jag förstår inte vart den lilla, försvarslösa och späda bebisen tog vägen. Den tiden bara försvann förbi. Nu kan hon Give me five och hon klappar sina händer. Hon förstår när man leker med henne också. Om jag står bakom sovrumsdörren och hon ligger i vår säng och jag börjar säga "buuuuuu, Joliiiineeeeeeeeeee, nu kommer mamma och tar deeeeeeeeeeeeeeeeeej" så kastar hon ner huvudet i täcket och börjar sprattla som en tok. När hon hör stegen på väg mot henne piper hon och skrattar i falsett. När man kommer och tar henne och kittlar henne blir hon helt till sig. En riktig busunge är vad hon är, fantastisk & underbar. Ett mirakel. Joline, jag gör alltid mitt bästa med dig i mina tankar. Du går först. Alltid. Puss på din söta, goa, grötiga kind. / Din mamma

Nu visar vi alla dina läsare när du är cool och kör Give me five

.






Mysig familjedag



I dag var matteläraren Håkan sjuk så jag hade ingen lektion. Jag & Andreas har varit hemma och haft det skönt hela förmiddagen. På eftermiddagen gick vi ut på stan och åt pastasallad på Café centrum. Joline fick mellis där. Sedan gick vi och köpte lite godis och sedan hem igen. Plockade undan (Igen!) Jag förstår inte hur det kan bli så mycket saker överallt. Sedan lagade jag älgfärsbiffar och små frikadeller till Joline. Och när hon somnat lade vi oss i soffan tillsammans och började titta på film.

Jag sitter uppe nu och väntar på att Joline ska somna om. Var inne för att stoppa om henne och då vaknade hon, så jag satte mig här en stund och väntar på att det ska bli tyst. Det värsta som finns är att springa fram och tillbaka, upp och ner från sängen. I morgon ska Joline vara hos mamma på morgonen och jag ska på lektion. Det kommer hon nog tycka är roligt, bus med mormor är alltid skoj. Men nu ska jag sätta punkt och försöka få några timmars skönhetssömn. Snälla Joline, vakna inte klockan halv 5.



Tips på billiga kläder:



La Redoute har massvis med fina bebiskläder. Googlade Babykläder och fick upp en massa siter och insåg att La Redoute har kläder med "minipris" som är billiga. Blev förvånad över vissa priser, faktiskt. Så jag kan rekommendera
era alla med bebbar att kolla in det. Jag hittade såklart massvis med saker som jag vill köpa till Joline men i fastnade
för en kofta, färgen hallon, som var hur söt som helst. Tänk dock på att kolla måttabell då det är ett franskt företag med
andra storlekar. Jag ska tex. beställa storlek 74 till Joline. Storlek 74 är för liten för henne här hemma. Kofta 149 kronor.


Att köpa:




 Håller på att uppdatera Jolines gardrob nu i storlek 80-86, så att hon har kläder i höst & vinter. Hittar inte mycket på H&M:s onlineshop, tycker bara att det finns HelloKitty och det har jag tröttnat på. Hittade däremot jättefina kläder på Lindex. Två bruna favoriter som Joline absolut ska få är dessa två klänningar. Till det ska jag köpa ett par bruna & ett par rosa strumpbyxor så kan man växla emellan.






RSS 2.0