Bloggtips



Linda Rosing är gravid med sitt tredje barn. Jag tycker hon är en förebild!
Här har ni länken till hennes blogg.

Jas & Jos till Alicante, Spanien!



Jag och min bästa vän Josefine åker till Alicante, Spanien den 14 augusti ♥

I dag är det två veckor kvar tills vi står på flygplatsen med massvis av väskor, kaos och förväntningar. Det kommer att bli underbart roligt att få uppleva 10 dagar i Spanien med Josefine och få vara med på hennes första utlandsresa. Jag har haft turen som fått åka nästa varje år sedan jag föddes och har sett många delar av världen, vilket jag är otroligt tacksam för. Nu ska jag och Josefine sola, bada, shoppa, dansa loss, sjunga karaoke och föreviga oss på miljontals kort i Spanien. Vi längtar så! :-)

Det enda jobbiga är att Joline inte ska åka med oss och jag kommer bokstavligt talat längta ihjäl mig. Jag har varit ifrån henne två dagar som längst (två gånger) annars är jag så van att vara med henne på heltid med undantag för någon enstaka natt eller några timmar. Joline ska vara med sin pappa och vid något tillfälle hos mormor och det finns inga tvivel om att hon kommer ha det jättebra. Jag tvivlar inte på Andreas eller så, det handlar mer om mitt dåliga samvete och alla skuldkänslor. Tänk om det skulle hända Joline något när vi är i Spanien och att jag inte kan vara där med henne? Tänk om hon glömmer mig och inte vill vara i min famn när jag kommer hem? Tänk om, tänk om, tänk om, tänk om.. Jag tycker egentligen inte att man ska vara ifrån en 1,5 år gammalt barn i 10 dagar men jag åker för att samla krafter och vila upp mig innan skolan drar igång på riktigt igen med allt vad det innebär. Jag förnekar inte att det ska bli skönt men samtidigt känner jag ångest inför de sista dagarna då jag förmodligen kommer gråta massor och längta hem. Det positiva med resan,förutom att vi kommer ha svinkul, är att man lär sig uppskatta livet med barn, tidiga mornar, kaos, skrik, gråt, trots och allt underbart som ett barn medför när man kommer hem. :-)

PUSS & KRAM

Myskväll med god mat!


Idag har jag, Josefine och våra underbara barn varit ute i regnet hela dagen. Vi har handlat, varit på hemligt ärende på vårdcentralen samt gått till Biblioteket med barnen. De sprang runt och lekte med alla leksaker och Joline kom med minst 10 böcker och sade "tack tack" för dem ville hon ha. :-) Jag har även sålt vår gamla vagn, en röd/grå emmaljunga herqules 6 raptor spin. Så himla skönt då den stått oanvänd sedan april. Är superdupernöjd med vår nuvarande vagn, en lila city wheels elite.

Nu har vi äntligen kommit hem och fått i barnen lite mat. Det är varmt och skönt och vi börjar torka efter dagens regn. Joline ska snart sova, för hon är alldeles knallröd i ansiktet för hon är så trött och klängig och gnällig. Hon missade lunch och morgonsovningen idag så eftermiddagen har varit katastrofalt gnällig. Ikväll, när barnen somnat, ska jag och Josefine laga god mat och mysa framför en film. :-) Myskväll med regnet som smattrar mot fönsterrutan ska bli kanon efter en så blöt och gnällig dag.

Återkommer.

/ Jasmine & Joline

Nattlig Iaktagelse

Jag och Joline sover hos Josefine & Jimena inatt. :-) Vi bor vägg i vägg, så mycket grannar som man kan bli, men vi hade verkligen bästisabstinens idag och behövde kvalitetstid. Josefine har somnat i ena soffan och där ligger hon så sött och snusar. Jag ligger och fläker ut mig i den andra soffan och känner mig extremt sugen på hård macka med ost. Det är dags för nattmat! ♦



Här har ni henne, min underbara vän. Godnatt!

JAG LEVER!

Jag lever och mår bra men batterisladden till datorn är sönder, ska försöka blogga ifatt i morgon. KRAMAR! ♥

Vårt lill matvrak!







Om ingen stoppade Joline, skulle hon äta tills hon sprack! ♥
(Bilder på Joline från grillning med vänner & familj, i Dalarna, två veckor sedan)

Alex Schulman


Jag brukar kika in på Alex Schulmans blogg lite då & då. Där kan man alltid förvänta sig någonting nytt och jag har varit väldigt nyfiken på Alex & Amandas kommande bebis. Nu är hon här, lilla Charlie! Och hans pappablogg är underbar. Så rolig, ärlig och otrolig. Ni som är mamas & papas måste läsa för jag lovar er att den är värd det. Här har ni länken.



En snabbis

Jag har blivit beroende.. av Prison Break. Just nu sitter jag i min soffa med Andreas och passar på att blogga medan han kollar ifatt de avsnitt som jag kollade på i förväg inatt. :-) Jag kunde inte hålla mig. Var helt enkelt tvungen. Snart kan jag vara med i matchen igen och sedan blir det att titta så länge vi orkar! (Jag glömde visst skriva att jag lånat första säsongen avsnitt 1-22).



Bilder från Dalarna, bättre sent än aldrig.


Här kommer några bilder som är tagna med Andreas mobiltelefon när vi var
i Dalarna. Bättre sent än aldrig!



I bilen på väg till Dalarna.



Två stycken mongos i bilen :-)



Jag hade väldigt tråkigt och fotade mig själv i alla vinklar och med alla olika
ansiktsuttryck. Här har ni ett smakprov. ENJOY!



Jag och Andreas (observera att jag bytt hårfärg!)



Vår underbara, ljuvliga dotter. ♥



:-)


 
Mamma och Älskling.



Pappa och Älskling.



Joline och Andreas har likadan färg på sina ögon och i mitten sitter jag med mina
turkosblåa ögon, som Josefine brukar säga.



SÖTASTE JOLLIS! ♥



På vägen hem, i extrema brillor ;)

Joline på pappas bröst!



Andreas tatuering med Jolines namn!

Min inspiration:




Tack för allt du ger mig, vackraste Joline.

Joline har lärt sig säga mormor, fast på ett annorlunda och unika sätt. Hon säger mimmi istället och det låter urgulligt. Idag när vi kom till mamma så ropade hon "heeej mimmi" i hallen och sedan sade hon det en gång till. När man frågar henne "Joline, var är mormor?" pekar hon på sin mimmi/mormor. Hur sött som helst.



Hjärtat svämmar över av kärlek


Igår när jag kom hem och fick träffa Joline igen kände jag hur en våg av kärlek bara strömmade genom min kropp. Hjärtat svämmade över av kärlek och jag fick känslan av att "nu är jag hel igen, cirkeln är sluten". Detta var andra gången jag var ifrån Joline en hel helg och det är faktiskt bra att få sakna lite, för att förstå hur underbart det är att vara mamma och ha henne hos sig. Dessutom var vår Stockholmshelg en ordentlig energipåfyllning. :-)

När vi kom hem till till oss igår sprang Joline in på sitt rum och började att leka med dockvagnen och dockorna. Hon var så himla uppspelt och glad att hon gick runt och skrek "HEEEEEEEEEEEJ DOCKAAAAAAAAAAAAA" i minst en halvtimme. Hur mycket jag än försöker att leka med någonting annat - köket, klossarna eller rita så väljer Joline sina dockor. Jag var precis likadan när jag var liten. En riktig liten "dockmamma" och hela mitt liv har jag varit totalt förälskad i bebisar. När jag var 1,5 år drog jag upp tröjan och ammade min docka på dagis. Joline håller verkligen på med sina dockor med omsorg och är försiktig med dem. Det är utan tvekan Jolines favvoleksaker.



Det känns så länge sedan...



För ett år och några månader sedan satt jag i samma soffa som på bilden, med jättestora, mjölkfyllda tuttar och en liten, underbar och ljuvligt doftande Joline i famnen. Det känns så länge sedan och som en svunnen tid. Jag tittar ofta på gamla bilder från Jolines bebisperiod just nu då jag är galet bebissugen. Joline har en docka här hemma som är lika lång och stor som en riktig nyfödd bebis och den väger ca. 3,5 kilo, så när vi "leker" med den dockan håller jag på att bli tokig. Det är så svårt att tänka sig att Joline har varit sådär pytteminiliten och att jag har tagit hand om en så liten människa. :-)

Den stora frågan, är jag och Andreas ihop igen?


Jag tycker att jag och Andreas fick ett väldigt bra avslut på vår tid tillsammans. Vi satt länge och pratade om vad vi hade gjort som bidrog till att vi separerade men allra mest pratade vi om alla positiva saker vi fått ut utav våra år tillsammans och alla fina minnen som vi har tillsammans. Vi värdesatte och respekterade vår historia som vi delar och berättade för varandra hur glada vi var och fortfarande är, att just vi två fick barn tillsammans. Jag får tårar i ögonen när jag skriver det här för jag minns hur känsloladdat det var och hur många saker jag ville säga som jag inte visste hur jag skulle formulera.

Vi pratade om framtiden och hur vi ville uppfostra Joline, vad som var viktigt för oss båda och hur vi ville att vår relation skulle vara i framtiden, för att Joline skulle må så bra som möjligt. Vi bestämde att vi ville göra allt för att kunna fortsätta en vänskapsrelation och göra saker som "mamma, pappa, barn.." så Joline skulle få vara tillsammans med både mamma och pappa under sin uppväxt och kunna tänka tillbaka på barndomsminnen från en "hel familj". I början turades vi om att gråta varannan gång när vi skulle lämna/hämta eller åka på någon dagsutflykt. Vi turades om att trösta, anklaga och skälla på varandra också. Vi kunde krama om varandra och undra hur fan det blev såhär.

Tiden har gått och smärtan som vi kände när vi såg varandra månaden efter separationen är borta. Nu känner jag glädje och stolthet över hur vi klarat av att lösa vår situation. Jag tycker att vi har hanterat den här separationen moget och bra med tanke på hur smärtsamt och känslosamt det är att gå skilda vägar, oavsett hur omöjligt det är att leva tillsammans. Jag och Andreas bygger upp någonting nytt från grunden nu, som vi tappade förut och vi pratar om saker som vi borde ha pratat om när vi var tillsammans för att förbättra vår relation då. Vi har lärt oss enormt mycket om oss själva och vad vi gjrode för fel. Det har varit väldigt lärorikt att separera och jag tror att oavsett om jag och Andreas kommer hitta tillbaka till varandra i framtiden eller ej, har vi nytta utav dessa kunskaper resten utav våra liv.

Enkelt svar på frågan om vi är tillsammans är nej. Vi prövar oss fram. Vi trevar bland lögner, svek, missförstånd, saknad, kärlek, historia osv.. Som jag sade tidigare håller vi på att bygga upp någonting nytt och vi försöker att leva i nuet. Vi tänker inte "aldrig mer" och inte heller "om ett år när vi.." utan vi tänker att framtiden får utvisa vart vi hamnar, tillsammans eller isär, det viktigaste är i allafall att vi alla mår bra och att Joline en bra, stabil, trygg och kärleksfull uppväxt. ♥

Stockholm över helgen, tillsammans med My!




I dag åker jag och My till Stockholm! Galenpannorna ett och två. Humle & dumle



Hjärta.



Jag och min baby..



Nya skor.



Och kompisarmband!

Today's utflykt.

Dagens utflykt i ord och bilder! ♥
I dag har jag, My, Andreas & Joline varit på Kolmården. Vi åkte på en dagsutflykt dit som en liten "minisemester" för Joline älskar verkligen alla olika sorters djur. Vi har haft en intensiv men väldigt mysig & trevlig dag. Vi hann med att titta på de flesta djuren, bada, leka i lekpark och äta ett flertal gånger. Nu har vi kommit hem och My är i duschen. Jag passar på att blogga lite innan vi ska titta på Beck - vita nätter tills vi somnar.



Vackraste My. ♥



Andreas & Joline äter cheeseburgare på McDonald's i Norrköping. :-)



Andreas. :-)



Jasmine & My



Joline med en krokodil i bakgrunden!



Kärnfamiljen! :)



Mamma & Jollis.



Mysan vid pirayorna. :-)




Den största trollungen i mitten.. Joline, mammas hjärta.



:-)



Joline älskar att bada och är absolut ina badkruka, så de tär bara att kliva i och
bada och röjja med en galenpanna till ettochetthalvtåring :-)



Vi agerar apor. ;)

Nu ska jag kolla på film med min darling..

Kolmården imorgon :-)


I morgon bitti klockan 8:00 åker vi till Kolmården! ♥
Joline kommer att älska det. Jag kommer att älska det.
Massvis med bilder kommer imorgon! :-)

Bobby car




Joline fick en Bobby Car av My, som hennes brorsson hade förut. Den ser helt ny ut!
Tacktacktack (:

Mysan is here:




I går kom My hit. ♥

I dag ska vi åka hem till henne i Rockhammar och sova där en natt, utan Joline,
som ska till Andreas som kom hem från Holland inatt. Det blir första gången sedan
jag fick Joline för 1,5 år sedan som vi sover över själva hemma hos My. I morgon åker
vi nog tillbaka till Nora igen och sover här. Vi planerer även en Stockholmsresa till helgen
men det är inte helt klart än. Veckan kommer bli loveli! Kärlek.


Till JOLLIS:







(Klicka på bilderna för att göra dem större)

Jag älskar starka, klara färger och speciellt rosa och grönt som ni säkert kan se :-)

Ensamstående mamma


Att vara ensamstående mamma är både positivt och negativt. Positivt för att jag känner att jag vet vad som förväntas och kan planera min tid efter det. Jag räknar inte med att Andreas ska ta disken, städa, packa skötväskan till Joline, hjälpa till med nattningen osv och slipper därför bli besviken eller frustrerad om han inte gör det. Jag vet att 100 % av ansvaret ligger på mig när Joline är hos mig. Samtidigt märker jag enorm skillnad i att vara ensamstående, då det är dubbelt jobb och dubbel passning, ändå var jag relativt "ensam" om allt ansvar och hemmasysslorn när jag och Andreas bodde ihop. Dock märks skillnaden när man inte kan säga till någon "jag går bara på toaletten, passar du henne då?" eller "kan du ta henne i några minuter, jag måste ringa ett viktigt samtal?". När jag och Andreas var i Dalarna kände jag hur enkelt det var på många sätt, att bara kunna gå in i duschen själv istället för att ta med en trött, arg och hysterisk Joline som skriker från sekund ett. Jag har ju haft Joline nästan på heltid från februari också, bortsett från någon enstaka natt här och där och nu känner jag mig verkligen som en ensamstående mamma.

Jag älskar friheten att vara själv med Joline och att kunna planera efter oss och leva precis hur vi känner för, utan att behöva respektera en tredje person och anpassa sig. Jag har haft en väldigt bra och aktiv mammaledighet, där jag tycker att vi har gjort många, roliga spontana grejer och jag har inte begränsat mitt liv sedan jag fick henne, jag tycker att jag har berikat det ♥

Andledningen till att jag skriver det här inlägget just idag är för att jag känner mig sådär trött och sliten (på mamma-vis) och längtar tills Andreas kommer hem från Holland så jag kan få sova en natt, längre än till klockan 5 och bara få vara helt solo några timmar på en dag. Vore underbart! Några fler ensamståenda mamas som har något att tillägga?  :-)

Simply the best.



Snyggingar. Och en galet trött morsa som grädden på moset :-)



Update från 01:13

Just nu sitter jag i min beiga ektorpsoffa med fötterna på vardagsrumsbordet och tittar till på Thelma & Louise då och då. I kväll har jag, Josefine och vårt sällskap lyckats trycka i oss två chipspåsar och en ananas. :-) Joline vaknade nyss och ville inte somna om, så hon står här bredvid mig och hoppar i soffan. Galning! Hon röjer runt i lägenheten hela tiden och river fram allt som kommer i hennes väg. Det är extremt ovanligt att hon är vaken den här tiden, men hon kanske fick extra energi av nattvällingen? Hur som helst så har dagen varit bra och hur mysig som helst. Joline och Jimena har dansat, hoppat i sängen och lekt med det nya köket som snabbt blev en succe. Det var jätteroligt för Joline med en lekkamrat och hon kommer bli galet glad i morgon bitti när Jimena är här och är lika morgonpigg som henne när hon vaknar.. ♥

Joline verkar ha bestämt att det blir tidig läggis för mig ikväll, så jag sitter kvar där jag sitter och studerar henne när hon leker och är kreativ med allt hon hittar. Underhållande och fascinerande!

morning, morning..



Nu har jag och mitt sweetheart ätit frukost och då är det dags för alla måsten. Söndagar borde döpas om till ångestdagen, för då finns det alltid massa tvätt som ska tvättas och saker som skjutits upp under veckan ska göras. Åh! Nu ska vi i allafall börja med att hänga tvätt och tvätta ny maskin. :-) Joline är crazy här bredvid och sjunger "ella ella ella, la la la" för hon härmar den riktiga låten som jag brukar sjunga ganska ofta. Vi hörs under dagen! Kram på er denna loveli söndag

Fullt ös is soon to be:

I dag kommer Jimena hem från Simon så Joline får hem sin sister in crime igen. Nu var det två veckor sedan de träffades senast, för Jimena var hos Josefine den veckan vi var i Dalarna och när vi kom hem åkte hon till Simon. Joline kommer att vara kär hela dagen och glad för sällskap :-)

Joline
vaknade 5 i morse och då var jag så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna, så vi började storstäda hennes rum så det är fint tills Jimena kommer. Efter städningen fick Joline kolla på Tweenies, då var det lungt, tyst och skönt en stund! ♥



Mysfaktor med laptop och tweenies i sängen!





Confused



The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns





Jag bekräftar.. :-)



Jag tänkte passa på att bekräfta att det var mig ni såg, i egen hög person, utanför
Klaras i Örebro igår. :-) Samt berätta att den korta jeansjackan kommer från Gina Tricot.



JAS & JOS - always on the run.


Igår var jag och Josefine barnlediga samtidigt för första gången på länge. :-)











FREDAG!!! :-)


GODMORGON, GODMORGON :-)
Joline vaknade klockan 06:00 i morse. De senaste dagarna har hon hoppat över att sova någonting på dagen och somnat väldigt tidigt på kvällen. Dock tycker jag att det här funkar riktigt bra, för hon vaknar inte tidigare på morgonen nu jämfört med när hon lade sig senare på kvällen. Igår somnade hon 17:30 och sov oavbrutet hela natten. Duktig tjej!

Just nu sitter jag i Jolines säng med datorn i knät och bloggar lite. Joline leker med sin spis och alla tillbehör som hon fick utav en bekant vars son hade vuxit ifrån den. Joline tycker att det är jätteskoj att mata dockan med plastbanan eller småkakaor.. Hon har även fått en kassaapparat till som har ett band som åker fram av sig själv. Det är poppis vill jag lova. Spisen har även plattor som kan lysa och låta. Deluxe. Jag ska snart göra oss iordning för att knalla hem till mormor och äta frukost där, tänkte jag, så Josefine får sovmorgon utan två vrålande galningar här hemma. :-)

Jag har äntligen fått internet, så nu kan ni räkna med updates.



Ciao ♥

Till Joline:






.. påfyllning till garderoben i storlek 86!

Princess









Hemmakvällar är bäst!!!


Jag älskar mitt liv.
Just nu sitter jag vid mitt köksbord och lyssnar på underbar girlpower musik (Blondie - Maria) och diggar som sjutton. Min bästa vän och högra hand står i hallen och är världens vackraste. Min ljuvliga dotter ligger och sover. Snart kommer trevligt besök och vi har laddat med lösgodis, choklad och vindruvor. Nyss åt vi middag med varsin laptop på bordet och ååååh, vad jag känner mig lycklig. Det är underbart att vara mig just nu!!!








Bullmammadag


I natt sov Joline hos mamma. Jag gick dit igår kväll och lade henne, sedan gick jag och Josefine och firade min hemkomst med pizza och sedan hälsade vi på en kompis. Kvällen slutade hemma, framför Eva & Adam och jag somnade halvvägs in i filmen och vaknade klockan 4 i morse, då lade jag mig bredvid Josefine för att skava stjärt de sista timmarna..

I morse hämtade vi Joline klockan halv 8 och funderade ett bra tag på vad vi skulle hitta på idag när det regnar. Till slut kom Josefine på den underbara iden "BAKDAG" och vi köpte ingredienser och på eftermiddagen har vi bakat bullar och muffins med vit choklad. :-) NAM,NAM! Samtidigt lagade vi spaghetti och köttförssås och Joline jagade efter kissarna i köket. Katterna är den bästa barnvakten någonsin. Joline har varit galen i dem hela dagen och sagt "hej kissen" hundratals gånger. Just nu sitter jag i en soffa hemma hos mamma och passar på att blogga lite. Ska snart gå hem och äta middag och göra iordning Joline för kvällen.

Kärlek.






Kärlek till dig




Jag älskar dig Joline.

... jag är en tickande bomb!


Jag har saknat Josefine väldigt mycket under den här veckan. Har blivit van att vi ses varje dag och nu var vi ifrån varandra en hel vecka. I natt sov jag hos mamma för att hinna träffa henne lite och det var roligt för Joline som nog hade saknast sin mormor. I dag ska jag handla mat och sedan hem och förhoppningsvis kommer Josefine hem också så vi får lite kvalitetstid och hinner prata massvis. Det behövs verkligen, då jag känner mig som en tickande bomb nära explosion. TJEJSNACK!



I dag har jag en hel drös med saker som jag måste göra. Har några samtal som jag måste ringa, bland annat till Jolines blivande inskolningsfröken och boka tid, försäkringskassan samt ringa på några lägenheter då jag sagt upp min nuvarande. Och just det, jag måste boka tid till Jolines 1,5 årskontroll på BVC. :-) SEE YOU DARLINGS!

Skönt med ledighet!




Lilla Hjärtat

Det har varit jätteskönt att vara borta en vecka, för jag har fått jätte mycket tid att
vara enbart med Joline och ge henne all min uppmärksamhet. Hemma finns det alltid
saker som måste göras och tankar om allt som borde göras. Räkningar, matlagning,
handling, städning, ringa upp den eller ringa och ändra det, boka om en tid osv. Nu har
jag haft en vecka med Joline där det nästan bara fokuserats på henne. Det var roligt
att få den här veckan tillsammans också eftersom att det snart är dagisdags för Joline.

Borta bra men hemma bäst!


Vi stannade några dagar extra och har haft en underbar vecka!
Nu är bloggen igång igen som vanligt :-) Håll utik efter uppdateringar!


RSS 2.0