Badpaus i Båstad



Joline börjar verkligen bli stor nu. Hennes personlighet växer fram hela tiden. Hon får mer och mer humör & egen vilja. Tar man någon sak i från henne som hon inte får ha blir hon jättearg och kastar sig bakåt och skriker. Det kommer bara att säga "Poff" så fyller hon 1 år och kan säga mamma och pappa, gå och springa. Att vara mamma åt Joline är det allra finaste som finns. Jag är så stolt över henne och är så glad över att få se henne utvecklas varje dag. I dag var vi och badade i Båstad på vägen hem från Göteborg. Då upptäckte vi att hennes hår har vuxit ut och blivit betydligt längre på bara någon dag. Nu är det ganska långa strån bak i nacken och hon är helt luden på huvudet..


Och ni missar väl inte bilderna från förra inlägget? :)

Vår Göteborgstripp i bilder!


Joline, mammas & pappas älskade prinsessa.



Joline är glad över att vi snart ska åka!



.. och gillar att visa upp sina tänder!



Vi stannade i Skara & käkade på Mc Donald´s.



Joline stoltserade med sin största tand & skrattade massor.



Moster Amelia.



När vi kom fram till hotellet fick Joline svalka av sig i diskhon.



Och sedan vällingmys med pappsen!



Redo för Liseberg, snuttunge. (Måndag eftermiddag/kväll)



Men först lite bus med mormor.



Joline ligger & myser i sin vagn på Liseberg.



Tisdag: Jag & syster.



Mamma på Liseberg. (Jolines mormor!)



Min älskade familj, jag älskar er.



Joline, mamma tycker att du är sötast i hela världen..



Så här pigg & glad vad Joline i onsdags morse. (Jag ligger bredvid och sover..)



Bus med pappsen. Han sade "putt" och puttade lätt på Jolines mage, hon skrattade hur mycket som helst när hon var på väg att ramla. Det är alltid lika mysigt & härligt att höra henne skratta mycket. (Onsdag morgon innan shopping)



En kladdig matpaus. (Onsdag)



Inte roligt att bli torkad runt munnen, tycker Joline.



Prinsessan Joline och mamma myser och Joline kollar in snyggingar nere på gatan. (Onsdag eftermiddag)



Vi tre innan vi ska ut för att hitta en mysig uteservering att äta på. (Onsdag kväll)




Göteborg imorgon.



Joline ligger fortfarande vaken i sin säng, fast klockan är 21:12.. Hon sov sen middag men det brukar inte spela någon roll, hon brukar somna på den vanliga tiden ändå. Men i kväll, dagen innan vi ska åka, är det som om hon känner någonting på sig. Så var det sist vi skulle i väg också. Hon känner väl på sig att jag är stressad & har massor med grejer att packa, rensa kylskåpet med mera. Nu måste jag gå in & stoppa om den lilla pratkvarnen.

I morgonbitti ska vi försöka komma i väg så snabbt som möjligt efter att Joline har vaknat. Hon ska få välling & sedan ska vi packa ner det allra sista och sedan åka till Göteborg. (Vi åker på morgonen för att det ska vara så svalt som möjligt i bilen för Jolines skull) och även för vår skull. Det är alltid skönast att åka på morgonen eller kvällen tycker jag. Och vi är ju ändå vakna på morgonen, så det passar bra att åka då.

Ser fram emot de här dagarna tillsammans med min familj + mamma & Amelia.
Tar en massa kort som ni får se sen när jag kommer hem.



Torpet igen


I förra inlägget visste jag inte riktigt vad vi skulle hitta på i dag. Men vi åker ut till Landet med mormor & myser där hela dagen. Joline ska få bada i sin fina pool & äta färska hallon & smultron. A kommer ut i kväll när han jobbat klart så stannar vi väl kvar där på förmiddagen i morgon. Sedan ska vi hem & packa för tidigt på måndag morgon åker vi med mamma & syster till Göterborg, Liseberg & sedan vidare till kusten. Det ska bli så skönt! Och trevligt att umgås med mamma en längre stund, det har jag saknat sedan vi flyttade.

Nu har jag packat färdigt allting som ska med till torpet. Resesäng, vagn, lakan & täcke till Joline.. Det blir en hel del packning kan jag säga. Just nu sitter hon här bredvid mig och äter på våran dvdkontroll. Nu ska vi gå & göra oss klara..

Ta hand om er & ha en underbart lördag, det ska jag ha!


Lördag


Soligt & fint i dag också! A är & jobbar så jag är själv med Joline. Just nu ligger hon i sin säng & försöker sova. I morse låg hon tydligen vaken i sin säng & pratade mellan 5 och 6, när A åkte till jobbet vid 6 väckte han mig & då låg hon bredvid mig i sängen & pratade. Jag vet inte hur många gånger jag sprang fram & tillbaka mellan hennes säng & våran säng i natt efter att hon fått välling, men det var ett par gånger. Känner mig pigg & utvilad nu i allafall. Funderar på vad vi ska hitta på i dag..

Kanske ringer mormor & åker ut med henne till landet. Nu ska jag gå & diska jättedisken och sedan göra hallonsmoothie. När Joline vaknar ska hon få gröt & sedan är vi klara för att åka på utflykt.

Dessa bilder tog jag för någon timme sedan när Joline lekte i sitt babygym. (Bästa uppfinningen!)





En inte så charmig fredagkväll!


Jag skriver lite snabbt nu, ska snart ner till tvätten i tvättstugan. Sedan ska jag koka makaroner & äta det med färdiglagad kyckling & sallad. Gott? Njae, men jag orkar ingenting annat. Det finns ingenting roligt att se på dumburken heller men mamma kom hit med både expressen & aftonbladet med bilagor till, så jag har underbart skvaller att roa mig med i allafall!
Blir nog läggis tidigt, känner mig slut av värmen. Innan läggis ska jag unna mig en lång, varm dusch & raka mig på kroppen (Nicole tyckte att det behövdes, haha!) och smörja in mig med min mangocreme från BodyShop! Lite lyx denna fredag blev det, så jag ska inte ömka mig för mycket.


Njut i värmen!


Jag älskar dig, Nova Joline Alexandra.



Jag älskar dig, Nova Joline Alexandra Daugaard.



Pust, vad varmt!

I morse vaknade Joline kl. 06:20. Hon fick välling direkt vi kom upp & sedan lekte vi lite i babygymmet, vid 8 somnade hon om & då ringde det på dörren, Josefine & Jimena, det var så kul att träffa dem! De väntade hos mig tills Joline vaknade, då gick vi ut på promenad. Först en ganska kort sväng med Chico (deras vovve som de är hundvakt åt) & när vi lämnat Chico gick vi till Kristinaparken & satte oss i skuggan för att njuta. Jimena & Joline satt på en filt & lekte, världens sötaste tjejer!
När jag äntligen kom hem kom Nicole & ville ha med mig & Joline till blåsut så vi gick dit. Vi hade så mycket packning med oss. Parasoll, liten rosa pool, handdukar, filtar, välling, vagn, mat! Vi var där hela eftermiddagen & njöt utav solen. Joline var i skuggan & jag satt med halva kroppen i skuggan & halva i solen. Hon tyckte också att det var skönt tror jag & till min förvåning ville hon bada i sjön,  trots att det var kallt. Hon hade sin pool att svalka sig i också.

På vägen hem var jag helt slut utav värmen. Nu sitter jag här som & känner mig nästan svimfärdig. Jag drack inte tillräckligt med vatten. Joline ligger här bredvid mig & håller på att somna, hon är också jättevarm, jag gör mitt bästa för att svalka henne med kallt vatten & framförallt, få i henne vatten.

Några vackra bilder som jag tog i Nerikeskil. Mums med hallon!





Slutat amma


I går, den 25 juli, slutade jag amma Joline. Jag provade med flaskan & hon tog den & åt upp alltihop, fast hon satt i min famn och kände den riktiga mjölklukten. Jag kände att hon var redo & bestämde mig för att sluta. Det känns lite tomt och sorgligt men samtidigt är det en lättnad. Känner mig nöjd med den här tiden jag har ammat henne (nästan 7 månader). Mitt ena bröst (ammade enbart från det högra på slutet) är helt sprängfyllt & knöligt så jag klämmer ut det "spända"  med jämna mellanrum, det stod att man ska göra så för att slippa mjölkstockning. Det ger sig väl om några dagar..

 



Solig torsdag!



I går var jag & Nicole på stranden & badade & solade. Det var underbart skönt! Kändes inte som om vi blev bruna alls, men hemma såg jag alla vita ränder. Joline var hemma med A. Så härligt att bara få ligga i ett par timmar utan att behöva tänka på allt. I dag ska Joline och A med tror jag, nu har jag fått sol på mig så jag sitter gärna i skuggan med våran älskling!
På kvällen skulle vi kolla på A might heart men jag orkade inte se klart så jag gick och lade mig. Gud, kände mig helt slut efter allt solande.

Josefine, ska du med till blåsan i dag?





Nu säger jag Godnatt



Nu har jag ätit godis så att jag mår illa & tittat på film så att jag är skitskraj för att gå och lägga mig. Men jag ska gå & borsta tänderna & göra mig i ordning nu i allafall för Joline vaknar säkert & krånglar vid 1 tiden, det har varit så de senaste nätterna. A kommer nog sent, så vi får ses i morgon. Jag orkar inte sitta uppe och vänta. I morgon ska jag träffa Nicole och gå till stranden & sola. Lämnar nog Joline hemma hos A då, så att jag får ligga en stund för mig själv. Ska bli skoj att prata med Nicole, det var ett tag sedan nu. Hoppas på lika fint väder som i dag..

Godnatt & sov sött!




Njutfull, ensam kväll ^^


Denna ondagkväll är verkligen minilördag. A är borta på bilträff & jag är hemma. Har hyrt två filmer som jag snart ska börja titta på, A mighty heart och en film med Irene Huss. Hoppas på att de är bra. Jag köpte lite godis också och så har vi pizza kvar i kylen sedan i går då jag, A och A´s kompis köpte en familjepizza att dela på (blev hur mycket som helst kvar) och det tänker jag äta upp i kväll. Så det så!

Sitter & njuter utav ensamheten, tystnaden & lugnet just nu. Känns skönt att ha en kväll för mig själv även om jag älskar att spendera tid med mina älsklingar Andreas & Joline också. Har städat undan det värsta i köket & vardagsrummet så att jag ska kunna slappna av ordentligt.

I dag har vi varit & ätit lunch med hela familjen hemma hos mormor. Mormor bjöd på tonfiskpaj (tro mig, det är supergott!) och fika. Jag & A knallade hem och sedan hämtade Mormor upp mig igen och vi åkte till Nerikeskil och tittade på mormors systers kaninungar. Gissa om de var söta? Har bilder att sätta in, men det gör jag inte i kväll. Väl hemma tog jag Joline i bärselen och gick till filmhuset för att hyra film & sedan till nöjesbutiken för att köpa godis. Nu ska jag gå och värma mig en pizzabit och sedan ligger jag som en död fisk i soffan & bara slöar resten utav kvällen.
Hoppas att ni får det lika skönt!


En bild på prinsessan Joline i sin dopklänning sittandes i läragåvagnen.





Joline, mammas darling.

Varje morgon & kväll borstar vi Jolines lilla tand med hennes gröna tandborste +
en liten, liten klick med bamsetandkräm. Hon gillar det faktiskt. Efteråt brukar hon
få hålla i tandborsten själv och "leka" med den.






Jag gör INTE reklam



Jag vill bara klarlägga en sak. Jag gör inte reklam här på bloggen. De senaste två inläggen skrev jag för att jag tyckte att det var kul att tipsa om saker som jag tycker är gulliga. Hade brist på annat att göra och hittade tuffa fynd på några sidor, då ville jag dela med mig till er läsare också.

Hoppas att ni tycker att sakerna är lika fina som jag tycker!

Online shopping


Utbudet på barnkläder & tuffa barnleksaker på Internet är enormt. Här är 4 stycken favoriter, jag hittade dem på www.babyshop.se där de har massvis med fina grejer & stort utbud med märken att klicka mellan. Kolla in!


Sockersöta, blingande pjucks till lilltjejen



Tuffa, djungelinsirerande tofflor.



Annorlunda & tuffa napphållare i massvis med färger & mönster.



Blingande napp för små älsklingar!








Ingen rubrik till detta inlägg


Såg nu att jag skrivit fel, självklart menar jag att vi varit på Gustavsvik. Det blev en lång dag & när Joline somnade stupade jag ner i soffan & vilade en stund, jag blev helt slut efter i dag. Alla ljud & alla sorl + det varma vädret & exotiska klimatet inne på badet. Joline verkade gilla det i allafall. Speciellt takfläktarna. De var mest intressanta. När vi först kom in öppnade hon munnen & bara tittade runt på allt, helt fascinerad. Det var kul att se henne så! En annan favvis var alla växter som hon kunde rycka i. En lyckad & mysig tjejdag..



Och så vill jag tipsa om http://krumelur.jetshop.se ..
Där finns det massvis med söta & roliga barnsaker.



Lotta på Bråkmakargatans Bamse. Kan det bli sötare?



Smart, liten kylväska för barnmaten & barnmatstillbehören. Smidigt & snyggt!



För lite större barn: "Tappa-bort-band" som man fäster kring barnets handled & skriver namn + telefonnummer, då kan barnet enkelt visa vart "upphittaren" ska ringa så att mamma & pappa kommer tillbaka.

Fina skallror i olika färger & mönster. Joline har en svart & vitprickig som hon ÄLSKAR!



Gusthavsvik


I dag ska jag, mamma, min lillasyster Amelia & Joline åka till Gusthavsvik (ett äventyrsbad i Örebro) Det ska bli kul att se hur Joline reagerar på allt folk och allt vatten. Jag har tur som får sitta i den inkissat, varma barnpoolen & njuta. Men vattnet i stora bassängen är också ganska varmt så Joline kan nog vara där och bada också. Om jag känner henne rätt kommer det att vara alldeles för mycket nytt att titta på för att ska kunna somna. Hon kommer tvärslockna i bilen när vi åker därifrån. Vi ska åka när Jollis har ätit lunch så att hon ska sova i bilen på väg in, då är hon utvilad när vi kommer fram. Ska försöka få till några bilder att lägga in här sen!!!

Hej så länge.



Ny design?


Hej.
Är någon frivillig att hjälpa mig med ny design? Jag älskar den jag har nu men den är ju inte snygg i firefox och nu använder även vi oss utav firefox så det vore bra med en design som passar det.

En bild på mig & Josefine när jag var gravid. Ser helt enorm ut..


Måndag!!!


I dag ska vi hälsa på Jolines farmor & farfar. Sedan ska vi hem och tvätta och jag ska laga barnmat till veckan. I morgon ska vi nog åka till Gusthavsvik med mamma & Amelia. Vi får se vad Joline kommer att tycka om det! Nu leker A och Joline med den stora spetsbollen i taket.



Tand nummer 2


I morse upptäckte jag tand nummer två (misstänkte ju det men var inte säker). Man ser den knappt än men den är vass så det känns. Dessvärre tror jag inte att jag kommer att sluta amma på ett bra tag. Joline vägrar nappflaska & välling & ersättning & ALLT. Haha, så otroligt bestämd! Hon blir så jäkla arg när vi försöker så hon kastar huvudet bakåt och böjer sig som en ostbåge och skriker så att tårarna rinner och hon blir alldeles kallsvettig. I och för sig är det inte många mål med välling, i princip bara middag (där ammar jag nu & vill att hon ska ha ett flytande mål mat då eftersom att hon bara är 6 månader) och tidigt på morgonen (ca. 6) och ev. på natten.
Får dåligt samvete när jag tänker att jag vill sluta amma för då ställer jag mig frågan "för vems skull vill jag sluta amma?" och då vet jag ju att det inte är för Jolines skull utan för min. Jag är rädd för att bli biten av henne & känner att hon börjar bli stort & okoncentrerad. Men jag får helt enkelt härda ut tills hon är stor nog att klara sig utan något flytande mål mat. Varken jag eller A orkar plåga henne med avvänjning när hon gråter och blir så ledsen. Vi, speciellt jag, känner mig elak och har helt ändrat mig om amning, jag tycker inte att man ska sluta utav egoistiska skäl utan tänka på vad som är bäst för barnet.


Hemma från torpet igen, det regnade hela tiden men vi hade mysigt ändå. Nu ska jag gå och amma Joline och så ska hon få sova en stund.

Torpet



I kväll åker jag & Joline med min mormor & morfar ut till deras sommarstuga, torpet. Hoppas på fint väder i morgon så att jag kan sola & Joline kan bada i sin pool. Jag har med mig massvis med foton att visa mormor så hon kommer nog att bli glad. Vi har ÄNTLIGEN börjat framkalla alla bilder på Joline, men det blir för dyrt att ta allt på en gång så vi får ta lite varje månad. Vi har hur mycket bilder som helst på våran prinsessa.

Så,  jag väntar bara på Moxa (mitt smeknamn för mormor när jag var liten) & sedan åker vi. Joline är så trött att hon antagligen kommer somna i bilen & vara vaken sent i kväll, men så får det bli. Hon är extra trött nu och jag tror att det beror på tänderna. Jag tycker mig skymta den andra tanden nere men är inte säker.

Ny uppdatering i morgon.
Ett Grattis till Josefines syster Perita som fått sin tredje son.

Älsklingen gungar



I morse var jag & älsklingen ute på morgonpromenad! Gick förbi lekparken så att Joline fick prova gungan. Hon gillade det & skrattade jättemycket.  Mammahjärtat slår ett extra slag när hon skrattar & ler sådär att hon nästan kiknar & det gjorde hon när jag gjorde fart på henne i gungan. Hjärtegull.

Just kör kör hon runt i sin gåstol och skjuter skötväskan och en korg framför sig. Hon försöker att nå saker på golvet men det går ju inte. Hon gillar sin gåstol & brukar åka runt i den då och då.. Nyss blev hon arg för att hon inte fick tag på golvlampan och nu hittade hon tutan. Det låter precis som att hon åker bil, för hon pruttar med munnen & så håller hon sig i ratten. Bästa tjejen! Nyss åt hon lunch och frukt. Nu ska jag ta med henne till köket & röja upp.

Tre bilder på Joline i lekparken.




Amy Macdonald



Lyssna på hennes låt This is the life på youtube, örongodis! Hennes röst är helt unik & jag gillar låten väldigt mycket. Så enkel & sorglig på samma gång.



Vilken dag..

Äntligen får jag sitta ner & pusta ut. I förmiddags bestämde vi oss för att åka till Coop (i brist på annat att göra..) så vid 12 tiden var vi klara att åka. Då startade inte bilen utan för att vi glömt lyset på över natten. A´s bror kom och hjälpte oss i gång med den och efter ett tag kom vi äntligen i väg. Inne i Coop hade A Joline i bärsele. Efter ett tag somnade hon & vi stod & pratade med en gammal klasskompis till A och hennes pojkvän. Det var kul!
Vi handlade blommor (kallor) två stycken till ena vardagsrumsfönstret och ingredienser till tacos. När vi kom till kassan & skulle betala hade ingen utav oss pengar på korten (jag var helt övertygad om att jag hade det!) och när A skulle ta ut från sitt andra kort utanför Coop var det fel bankomat så det gick inte. Som tur var kom mormor & räddade oss, hon ringde i perfekt timing och fick komma och hjälpa oss. För när vi skulle rymma från coop (och lämna varorna hos kassörskan) funkade inte bilen. Lyset igen! Haha, men allting löste sig till slut & vi åkte in till stan och köpte en napp till Jolines nappflaska med större hål. Så hämtade vi Fredrik också som kom från Stockholm med tåg. Han hade gjort en fin fågel tatuering på halsen. Nu sitter jag här och tar det lungt en stund, Joline krånglar, Andreas springer fram och tillbaka. Vi åt nyss god tacos och guacemole. Så gott! Nu ska jag övertala A att kolla på BECK med mig.

Joline läragåvagn som hon fick i doppresent är köpt på butiken Våra små i Örebro.

Bilder på sessan från i morse när hon åt grönt & hemmagjord fruktkräm. Mums filibabba!




01:34


Jag tror att tänderna spökar. Joline sover oroligt och vaknar ett flertal gånger & gråter. Eller så drömmer hon mycket. Det är svårt att veta men jag märker att hon inte riktigt är i balans. I går kväll fick hon gröt plus att hon ammades en timme senare, då ska hon kunna klara sig i princip hela natten (hon har klarat det förut) men vaknar ALLTID mellan 12 och 1 på natten & vill ammas eller komma till våran säng. Såhär har det varit i cirka två veckor (vet ej exakt) men jag känner att det är lika bra att bryta detta mönster nu. Så i stället för att ta upp henne och amma henne har hon fått skrika och vi har bara gått upp för att ge henne nappen, sätta på speldosen och ge henne snuttefilten.

Nu vaknade hon till igen.. Jag måste dit & stoppa om henne!

Sådär. Tillbaka igen. Känner mig som världens elakaste mamma men jag vet att jag gör det för allas skull. Joline sover så mycket bättre i sin egen säng. Hon sover längre på mornarna och sover lugnare, djupare sömn. Efter ett evigt spring fram och tillbaka bestämde jag för att sätta mig här en stund och se om hon verkligen somnat för det är så jobbigt att somna till själv och sedan vakna och somna igen och så vidare.. Nu verkar det i allafall som att hon har somnat och jag hoppas på att kunna gå och lägga mig snart igen. Känner mig pigg men om jag inte sover är jag nog inte så pigg kl. 6 i morgonbitti när Joline är det.

Vi åt jättegott i kväll & sedan skulle vi kolla på en film men jag somnade hos A i soffan direkt för jag var helt slut och hade fruktansvärd huvudvärk (som fortfarande inte gått över!!!) Han väckte mig när filmen var slut så jag gick in och lade mig, sedan dess har vi alla tre sovit oroligt men nu sover nog Joline till åtminstonde 4-5 innan hon vaknar och vill bli ammad.

GODNATT


Joline är en pruttunge



Joline pruttar med munnen, det började hon med för någon vecka sedan. I morse låg hon mittemellan mig och A i sängen, vid 5 vaknade hon & var pigg, båda jag och A vände oss om och försökte somna om. Men då börjar Joline att prutta med munnen så att det flyger dreggel överallt. Det är sjukt vad högt det låter. Ljudet stegras hela tiden. När kl. var 6 tyckte jag att det var okej att kliva upp (jag tycker faktiskt att 5 är lite väl tidigt!)

I dag har vi varit hemma och tagit det lungt. Mamma kom ner med mackor och tårta från da capo imorse så vi alla åt lyxfrukost. Andreas klämde i sig en stor räkmacka och jag en baguette med skagenröra. Sedan åt vi tårta. Nyttiga familjen! På eftermiddagen var vi och handlade lite frukostgrejer och chips med dip till i kväll. Vi ska kolla på film & mysa men det blir läggis tidigt för mig för jag är helt slut, det har blivit sena kvällar & tidiga mornar.

Joline är mitt inne i en "prutt" med munnen :)


I morgon ska vi också vara hemma men jag ska försöka att övertala A att vi ska åka & hitta på någonting skoj. Om det blir bra väder blir det kanske picknick i stadsparken i Örebro. Hur som helst så vill jag njuta av den här ledigheten för i höst börjar skolan & jag ska satsa 110 % på skolan, men den enda lediga tiden jag kommer att ha är på kvällar & nätter och när hon sover på dagarna. Därför tänker jag passa på att vara ledig.


Två små snuttbullar!


Joline & Jimena
Den 15 juli 2008









Middag i Örebro


I går eftermiddag/kväll träffade jag Moa & Mimmi på stortorget i Örebro (klasskompisar från 1:an). Vi gick och käkade på en mysig restaurang med uteservering. Supermysigt! Tyvärr minns jag inte vad stället heter. Jag åt god pastasallad med mozarellaost och kyckling. Vi satt ute i solen och njöt när en fågel åkte förbi och släppte en skit på mina vita byxor. Haha, jag blev så arg, såg bara att någonting kom farandes i luften och så ligger det en bajsklick på båda byxbenen. Som tur var hade jag en lång klänning/tunika så att det gick att dölja.
Efter maten gick vi till njuta, ett skitmysigt ställe som jag aldrig har varit på. Beställde en chokladtårtebit med grädde och en hallonsmoothie. Vi satt där ett tag och njöt. Kände oss som tjejerna i sex and the city för att stället kändes inte alls svenskt.

Jag och Moa åkte hem tillsammans vid kvart över 9. Tack tjejer för en mysig kväll!






Svar på era frågor:

Var har du köpt klänningen du hade på Björn Rosenström?
Klänningen är köpt på Gina Tricot för endast 149 kronor.

Ammar du fortfarande Joline eller ger du henne välling nu?
Joline vaknar ca. 6 på morgonen, då ammar jag henne & sedan går vi upp. Mellan 9 och 10 får hon gröt och frukt. Vid 1 äter hon lunch (hemmalagad mat, tex. morot & broccolipuré, laxpure & potatis) sedan ammar jag henne igen vid middag mellan 4 och 5. Innan hon somnar får hon gröt och sedan sover hon oftast hela natten.

Jag vill försöka sluta amma henne, det har jag sagt länge, haha. Nu har hon ju fått en tand så hon bits lite då och då.. Vi har köpt hem välling som vi provar med. Jag ammar bara på ett bröst men har gott om mjölk kvar. Jag ammar henne alltså i snitt två gånger per dygn. Snart kommer vi att byta ut middagsmålet mot mat också och sedan är det ju bara det tidiga morgonmålet kvar att vänja av och då blir det välling.

Hur har du lyckats hålla dig så smal & fräsch efter du fått Joline?
Bra gener! Jag gick ju upp sammanlagt 20 kg under graviditen, efter en vecka vägde jag samma som vid inskrivningen på MVC 62 kg. Nu, några månader efter förlossningen har jag som minst vägt 56 kg och pendlar mellan det och 60 kg beroende på vad jag äter och hur mycket jag promenerar. Jag har med andra ord inte gjort någonting för att gå ner i vikt, kroppen har agerat själv. Amningen har väl gjort sitt och alla barnvagnspromenader sitt.
Varje morgon sätter jag på mig mascara och rouge och läppglans och några fräscha kläder. Då vaknar jag och känner mig piggare resten utav dagen. Den tiden tar jag mig. Nästan alltid. Jag är absolut inte överdriven men vill i allafall känna mig hel & ren. Men även jag har ju dagar där jag ser ut som HejKomOchHjälpMIg, fast sådan har ni ju inte sett mig här på bloggen.

Hur gör ni med ekonomin? klarar ni er på andreas lön eller får ni bidrag?
Vi är berättigade till bostadsbidrag men har inte sökt det. Så i nuläget har vi varken social eller bostadsbidrag. Denna sommar har vi inte haft några studiebidrag men A har sommarjobbat lite, så vi har klarat oss ändå. Annars har vi min föräldrapenning, Jolines barnbidrag, våra studiebidrag (jag har också studiebidrag eftersom att jag pluggar på komvux) och Andreas lön (lönen för hans helgjobb) + att jag får mitt undehållsbidrag då jag har flyttat och är under 18 år. Vi klarar oss bra tycker jag med tanke på att ingen utav oss har någon fast inkomst. Allting går om man vill.

Hur mkt väger lillan nu och hur lång är hon?
På 6månaderskontrollen vägde Joline 7910 g och var 68,5 centimeter lång. Stora tjejen!

Var det planerat att du skulle bli gravid?
Nej, det var inte planerat men välkommet när vi förstod att det var så.

Vad sa din mamma när hon fick reda på att du var gravid?
Hon frågade om jag hade tänkt på för och nackdelar och sade åt mig att känna efter själv hur jag ville göra. Sedan stöttade hon mig till 110 % och det gör hon fortfarande för den delen.

Kommer du skaffa fler barn i framtiden?
Förhoppningsvis, det vill jag gärna.

Tänkt du aldrig att du skulle göra abort?
Visst tänkte jag tanken men det hade ALDRIG varit genomförbart, mitt hjärta visste redan hur det skulle bli och jag var så otroligt bestämd.

bor du hemma hos din mamma o pappa eller i egen lägenhet?
Jag, Andreas & Joline bor tillsammans i en tvåa i Nora. 

Är dina föräldrar skilda?
Ja, de skilde sig när jag var ett år gammal. Jag har aldrig haft och har inte kontakt med min pappa.

Var i Dalarna brukar ni vara när ni är där på semester?
Exakt var vill jag inte skriva med tanke på att det är Andreas släkt som bor där och jag vet inte om jag har deras tillstånd att göra det. Men vi brukar befinna oss nära Rättvik.

Om Joline skulle komma till dej om typ 14 år å säga att hon var gravid, vad skulle du säga då?
Det beror på hur mogen och ansvarsfull hon skulle vara. Men självklart skulle jag finnas till hands oavsett hur hon skulle välja att göra. Jag skulle upplysa om för och nackdelar och få henne att se "myntet" från två sidor. För mig är Joline det allra bästa som hänt, jag älskar henne mer än allt annat och har aldrig någondin ångrat att jag födde henne. Att skaffa barn är en otroligt stor grej och ett barn ska vara välkommet och efterlängtat. Om jag märke att Joline tvekade och velade om huruvida hon skulle kunna vara ute med kompisar och grejer skulle jag råda henne att göra abort, för barnets skull. Då är det bättre att vänta, för alla parter. Men Jolines kropp är och ska föralltid vara hennes som hon ska ha möjligheten att bestämma över. Jag kommer alltid stötta henne i allt hon väljer och tar sig för även om jag inte alltid kommer att tycka hennes val är rätt val.

Hej jag är 19 år har ett tim anställt jobb och bor med mamma jag har en kille sen ett år tillbaka och jag vill verkligen ha barn. Vad tycker du att jag bör göra? Satsa eller vänta ett par år..
Lyssna till ditt hjärta och känn efter hur det känns. Fråga dig "varför vill jag skaffa barn?" är svaret för att du vill ha en liten, knubbig och otroligt söt liten pojke eller flicka att pussa och krama på, så tänk om. Att skaffa barn är inte en resa på rosamoln eller en dans på röda rosor, även om det mestadels är helt fantastiskt! Vill du leva med din pojkvän resten av livet? Finns det grunder till att ni kommer göra det? Känner han likadant? Har du drömmar, kanske resor, du vill göra. Gör det först. Det är ingen brådska. Det ska kännas helt rätt. Rätt tidpunkt i livet. Om inte. Så finns det tid till barn senare.

Kan du inte lägga in foton på Jolines barnkammare?
Det ska jag försöka att komma till skott med.


Jag undrar om du och Andreas tar er tid för varandra, att ni bara är ensamma och hittar på saker osv. Om ni gör det, hur ofta? Och om ni inte gör det, hur känns det, är det i så fall något som du anser nödvändigt att ändra?
Än är Joline för liten för att lämnats bort så vi kan ju inte åka bort på saker ensamma. Men hemma på kvällarna när hon har somnat har vi ju lite tid för varandra även om majoriteten av tiden går till vardagssysslor. Oftast är vi båda trötta och tittar på någon film eller något tvprogram tillsammans, lagar god mat eller äter gott. Det är ett sätt att skilja på vardag och lyx hemma hos oss, på helgerna eller när vi känner för det, lagar vi något extra gott!
Jag tycker inte att "föräldratid" är jätteviktigt. Att komma i väg och hitta på roliga saker hela familjen går minst lika bra. Jag vill i nuläget inte vara i från Joline några längre stunder men när vi har henne med oss och åker på en utflykt känns allting jättebra!

Hoppas att ni har fått svar på det ni undrat. /Jasmine


Bild på älsklingen.

Joline, du är mammas ögonsten.


Fråga!!!


 

Passa på att ställa era frågor.



Västkusen


I tisdags kväll åkte jag, A och Joline till Västkusten. Vi kom fram vid halv 1 på natten. Joline somnade när vi åkte och vaknade efter någon timme, då satt hon nöjd och pratade med sig själv och tittade ut genom fönstret. Sedan blev hon lite gnällig men efter ett tag somnade hon och sov hela vägen. När vi var framme vaknade hon till men somnade om så fort vi lade henne i sin resesäng. (Resesäng! Underbaraste prylen..)

På onsdagen var det strålande sol! Stranden på morgonen. Jag brände mig på en manet och hittade musslor och krabbor som jag lade i en hink till C. Joline låg under sitt parasoll och var glad. Gick hem för att äta lunch och sedan fick C och Joline bada i "poolen" vi hade med oss (egentligen en liten gummifisk med höga kanter perfekt för bebbar) och de båda tyckte att det var skönt att svalka sig. Lunch åt vi nere vid hamnen precis vid alla lyxbåtar för flera miljoner.

Vi fiskade krabbor och hittade en lila sjöstjärna på torsdagskvällen. På fredagen var vi inne i Grebbestad och gick på stan, A hittade lite kläder till sig och vi köpte en Pumadress till Joline i storlek 80 , hur söt som helst! Vi hade jätte tur med vädret som var fint alla dagar, med undantag för lite blåst, men det gjorde ingenting, tvärtom, fick barnen svalka.
Vi kom hem i går eftermiddag.. På kvällen hälsade vi på hemma hos Mamma och tvättade kläder.


Trerättersmiddag hos min Mama..


I kväll åker vi till västkusten. (Eller det är ju redan kväll, men senare i kväll). Just nu sitter vi hemma hos mamma och ska bli bjudna på trerätters av henne och Francesca (de är arbetskamrater). Det luktar och ser underbart ut. Jag är vrålhungrig! Förhoppningsvis somnar Joline snart för hon sov ingen middag. Det vore skönt att äta i lugn och ro och slippa tänka på att underhålla henne. Sedan åker vi de 4 timmarna ner till Grebbestad och packar in och somnar. Det blir en tidig morgon i morgon, men förhoppningsvis skiner SOLEN.

Till min älskade vän Josefine vill jag säga följande:
Du är solen i mitt liv, den som alltid lyssnar, ger råd och stöd och finns till hands. Du skrattar med mig, gråter med mig, svär och hatar med mig, du delar allt med mig som bör delas med en bästa vän. Jag älskar dig för det samt din styrka och ditt mod och hundratals saker till. PUSS SÅ LÄNGE!!! Kommer att sakna dig och lilla Jimena. / Jasmine och Jollis

Västkusten

Missa inte bilderna på mig och Josie i förra inlägget.

Sent i morgon kväll eller tidigt på ondag morgon åker vi på semester till Västkusen med A:s familj. Jobbigt med bilresan men jag hoppas att det kommer att gå bra. Om vi åker på kvällen kommer Joline förhoppningsvis att sova hela vägen och det kommer att vara svalt ute. På onsdag morgon blir det nog mer problem.. Vi får anpassa oss efter hur trött A blir efter sin allergispruta i morgon eftermiddag. Hur som helst så tänker jag packa det mesta ikväll.
Hoppas såklart på bra väder på västkusten, annars vet jag inte vad vi ska fördriva tiden med. Jag tänkte passa på att motionera med Joline i vagnen varje morgon och tidig kväll om solen skiner. Känner verkligen för att njuta ordentligt och frossa i jordgubbar. Lånade en hel drös med MAMA och Vi föräldrar tidningar på biblioteket, så jag har läsning för hela veckan.

Såg ni filmen mamma vid 16 som gick på 5:an i går? Så hemsk.. Jag grinade krokodiltårar på slutet. Hon lämnade bort sin lilla bebis och jag kramade Andreas, han tittade på mig och sade "men Jollan är ju här.." Åh, vad jag älskar henne.


En del utav vårat vardagsrum.




Och två bilder på våran älskade lilla snutta!



Joline sitter i sin läragå vagn som hon fick i doppresent.



Skrutt i en korg med pappas keps på huvudet.


Jas and Jos ..


'

Jas and Jos!



Magnus & Jag ( Andreas bror )



Josie & Magnus



Jag..



.. och Josie ^^



Jag med två killar som stod bakom oss på Björn Rosenström.



Björn på scen + en massa huvuden.



Jag dansar ur bilden..



.. och Josie posar!


En liten tand. Äntligen!


Äntligen har Joline fått sin första tand. I går upptäckte jag en liten, vass kant på hennes vänstra sida på underkäken. Hon har kliat och gnuggat i flera månader nu. Nu börjar jag känna att det är dags att sluta amma också. Jag vill inte bli biten utav den där vassa tanden. Det dröjer nog inte länge innan nästa tand kommer också..
Ersättningen NAN är för söt för henne tror jag, hon gillar inte smaken. Vi ska prova välling I stället. Det tror jag att hon kommer tycka om eftersom det smakar mer som gröt och gröt ÄLSKAR hon.


RÖJ


Hej igen!
Jag & Josie hade riktigt kul i fredags. Vi dansade värst utav alla, helt ensamma på dansgolvet till all musik. Det var galet och helt fantastiskt! Joline hade det bra hemma hos A, allt hade gått bra. Vid 12 åt vi pizza på 47:an och sedan dansade vi mer när pumpbolaget spelade. En kväll att minnas.. Bilder kommer snart!

I dag ska jag till Lindesberg och storhandla på Lidl med A och Joline och till kvällen ska vi kanske hyra film. Det har vi inte gjort sedan Joline föddes. De hade bra, nya filmer på filmhuset såg jag när jag var där i går.

Vårat internet har fortfarande inte kommit, så ni får stå ut med dålig uppdatering ett tag till.


Björn Rosenström i kväll


I kväll ska jag & Josie på Björn Rosenström, det ska bli skitkul! A ska vara hemma med Joline. I morgon kväll är det ombytta roller. Då ska A på powermeet i Västerås och jag ska vara hemma med våran snutta. Josefine kommer kl. halv 6 och då ska vi börja göra oss i ordning. Björn börjar spela kl. halv 10, så vi ska väl försöka hinna klart tills dess. Det blir nog mycket flams och skratt men absolut ingen alkohol (ville bara upplysa om det!)

Ha en bra kväll. Det ska vi ha.

Ett halvt år i dag, älskade Joline.


I dag har Joline levt i ett halvt år. GRATTIS, lilla älskling!
Dessa 6 månader har stundvis gått snabbt, stundvis sakta.
Att vara mamma är som att åka en känslomässig bergochdalbana,
en helt fantastisk resa med både glädje och tårar. Jag älskar dig, Joline.

PUSS PÅ DIN PANNA, från mamma & pappa.


Inget internet.. än!



Jag skrev ju i fredags att vårat internet antagligen skulle komma i början utav den här veckan. Men antagligen har det blivit något strul med Telia så vi har inget internet. Hoppas att det löser sig snart så att vi får det, jag saknar att sitta vid datorn på kvällarna när hon somnat för natten. 

I lördags var vi på Jimenas dop. Hon var jättefin och duktig i kyrkan. Joline skötte sig också bra. I slutet fick A gå lite med henne fram och tillbaka för att hon var trött. Efter dopet fick vi god tårta i församlingshemmet och när alla gäster gått hjälptes jag och Josefine åt att städa upp. Jimena fick två pyjamaser, två tröjor/tunikor och ett par byxora + en höstjacka utav mig och A och Joline.

I dag ska jag till Rockhammar och sova hos My tills i morgon, Joline ska med, Såklart!
I går shoppade jag en klänning och ett par skor i Örebro samt klippte mig på Zodiak. Mamma och Amelia matade Joline när jag var hos frissan och hon hade slukat allt. Det är uppskattat att laga mat åt henne. Innan mormor skjutsar mig till My ska jag ge Joline kycklingfilé och pasta, broccoli och blomkålspuré. Hon älskar all mat och färskt frukt till dessert. Är glad för att de funkar så bra med maten.

RSS 2.0