Fredagkväll



I dag har jag skaffat mig jobb till sommaren, A ska vara pappledig med Joline! Även om det kommer att vara jobbigt att vara i från henne i början så tror jag att det är postivt för A att få ha Joline själv så de kan bygga en starkare relation. Jag ska ta två veckors semester och bara njuta i allafall. Sedan har jag ytterligare ett år tillsammans med henne, då vi ska göra en massa skojiga saker.

Jag och A ska och kolla på lägenheten nu, så får vi se vad vi tycker sedan. :)

Joline sover som vanligt.. i vagnen! Jag har varit på kören i en timme, lilltjejen hade tydligen haft ont i magen och skrikit hela tiden. Just nu är jag vrålhungrig, i kväll blir det frossa i mat och godsaker (haha, morötter och dipp) Och så Let's Dance såklart. Mina favvisar är Tina och Tobias, Tina är för härlig!

Joline kommer att få mörka ögon, för er som ville veta det.

image328
image329

Äntligen fredag



Fredagar är speciella även om jag äe ledig hela veckorna nu så längtar jag alltid till fredag och helg! I dag kommer A hem i skaplig tid så vi hinner umgås lite, vi tänkte göra tacos och jag är skitsugen på guacemole så det tänker jag göra. I morgon jobbar han tyvärr.. /: men jag ska försöka att hitta på någonting skojigt i allafall.

i morse gick jag upp vid halv 6 för då vaknade Joline och började jollra i sängen. Hon är som en helt annan unge nu jämfört med för två veckor sedan, nu ligger hon själv långa stunder och är glad och nöjd, det är underbart. Så, i morse hann jag duscha och sminka mig lite medan Joline låg under sitt babygym och skrattade. Sedan gick jag upp till komvux för att ha engelskalektion (gammelmormor skulle låna Joline+vagnen och promenera) men då var läraren sjuk så jag gick hem och pluggade effektivt en timme i stället. Nu är Joline hemma igen men hon sover ute i vagnen. Jag och Josefine ska promenera med barnen i dag också. Skönt!


Jag älskar dig Joline

image318

Svårt att hinna med allt




Jasmine Magnusson 16 år - har häcken full!

I går blev det inget inlägg men nu klämmer jag in några rader mellan personbeskrivningen och miljöbeskrivningen, uppgifter som ska lämnas in till svenskaläraren Pär på komvux. Jag var där på möte i går och ska börja läsa Matte A, Svenska A och Engelska A. Nu blir min första prövning att plugga ifatt sex veckor och sedan hänga med i samma tempo som de andra. Som tur är har jag rätt motivation och känner mig taggad! Jag passar på att plugga när A kommer hem på kvällarna. Det är så skönt att komma igång med någonting annat igen, fast jag känner mig lite ringrostig.

I går träffade jag och Joline hennes gammelmormor (min mormor) och sedan var vi på ett jobbigt besök på Lindesbergslasarett. En person, som står familjen nära, låg döende i cancer så vi åkte dit för att säga farväl. Mitt i alla tårar skrattade och pratade Joline. Hon fick ligga på hennes mage och jag tror att det gjorde gott. För hur ont man än har, kan man inte låta bli att bli varm om hjärtat när man har en liten bebis hos sig. I dag slutade hennes hjärta att slå men det önskade vi alla för hon hade så ont och det fanns inget hopp kvar. Men hur det än är så är det jobbigt att se en människa tyna bort, en så sjuk person.. det fick mig verkligen att tänka till.

Var rädda om varandra varje dag.

I dag har jag och Joline lååååååååångpromenerat med Josefine och Jimena. Vi promenerade in våran kan man säga, det var hur underbart som helst! Jag har varit ute på 3 promenader med vagnen i dag.

image326´
image327

Älskade ängel

image324


image320
image319
image318

Bilder från sjukhuset:

image321

Joline inhaleras med adrenalin..

image322

På vågen före amning..

image323

Jag och Andreas har möblerat om på rummet och ställt fåtöljerna framför tv:n, det fanns inte så mycket annat att göra. På tal om fåtöljerna så turades vi om att sova i dem på nätterna.. skönt det ser ut, va?

image325

Joline med sondslang genom näsan ner i magen.


Joline sover i egen säng




Våran duktiga tjej började att somna själv och sova i egen säng förra veckan. Ja, faktiskt på sjukhuset. Här hemma har jag inte prövat att lägga ner henne i egen säng på ett tag, de gånger jag prövat har hon vaknat och skrikit och så har vi fått söva om henne i flera timmar. På sjukhuset prövade jag igen, lade ner henne i den hemskt fula spjälsängen och hon somnade. Det känns så himla stort och häftigt! Och om inte annat - skönt. Nu kan jag och A få några minuter för oss själva på kvällarna. Jag hoppas att hon fortsätter såhär, det skulle vara underbart. Hon kan ligga och prata för sig själv lite längre stunder också, så jag har chansen att hinna med mer..

Joline, älsklingen. Du är så fin och go när du skrattar, gurglar och jollrar. Mamma blir alldeles varm i hela kroppen när du vaknar på morgonen och skrattar med hela ansiktet. För var dag som går blir du mer och mer som en liten människa - jag älskar dig.

i dag ska jag ringa till Lasse Johansson på komvux och boka en ny tid (missade den förra veckan eftersom vi var på sjukhuset) och så ska jag ringa till en fotograf i Örebro och boka tid för fotografering till Hey baby! Nu ska jag passa på att hinna dammsuga kök, hall, vardagsrum och toalett.

Sämre väder idag men vi promenerar nog en sväng ändå, jag och bästaste vännen Josefine.

Vårkänslor, pucko och barnvagnspromenad



I förra inlägget skrev jag ju att jag hoppades på långpromenad med bästisen Josefine och lilla Jimena. Vi har varit ute på långis nu och Joline sover i vagnen så jag passar på att skriva ett andra inlägg. Det funkar inte att sätta in bilder nu och jag vet inte varför, A får hjälpa mig när han kommer hem sent ikväll.

Vi gick lite på stan och pratade ikapp för förra veckan då vi låg på sjukhus. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser Jimena, så jag längtar tills Joline är frisk då jag får krama lite på henne också. Efter ungefär halva vägen stannade på statoil och åt korv och drack pucko (någonting nytt som jag har börjat med sedan Josefine och jag träffades) och så gick vi halva vägen till. Solen skiner! Fåglarna kvittrar! .. och jag har hela kroppen fullproppad med underbara vårkänslor. (Good vad det där lät klyschigt)

Nu ska jag gå och glo på tv en stund, sedan vaknar nog Joline och är attackhungrig.

På bättringsvägen



Det har varit mycket sjukdomar här hos familjen Magnusson-Daugaard de senaste veckorna, nu verkar det i allafall som om Joline blivit bättre. I går var vi på USÖ och Joline blev undersökt av en läkare som tyckte att andningen lät bättre och trodde att hon snart skulle vara frisk! Jag hoppas verkligen det...

I natt har hon hostat ordentligt två gånger, men de ´perioderna´ gick över ganska snabbt. Hon får alvedon och näsdroppar med jämna mellanrum. Jag tycker att hon äter mer och bättre nu, så förhoppningsvis börjar hon att gå upp i vikt snart. Ska väga henne på onsdag.

I dag ska vi ut på långpromenad, frhoppningsvis med josefine och jimena.

kram

USÖ



I måndags morse ringde jag och bokade tid på Nora vårdcentral för att kolla Jolines hosta och förkylning. Det hade precis blivit bättre men på lördag/söndag blev det värre så vi tyckte att det bar bäst att gå i väg och kolla, hellre en extra gång. Läkaren visste inte vad det var men tyckte att hostan lät som RSviruset så vi blev skickade till USÖ och barnavdelningen där. När vi kom fram skulle de precis stänga dagavdelningen så vi blev skickade till akuten där de tog prover på Joline. Så fick hon inhalera adrenalin för att vidga luftrören och de ville att vi skulle stanna över natten..

Sedan fick vi provsvaren, Joline har/hade RSviruset så vi har varit på USÖ ända tills i dag. I dag är vi hemma på permission och ska tillbaka i morgon kl. 11 för att kolla vikten och inhalera. Det är inte säkert att vi får åka hem igen, det beror sig på om hon ätit ordentligt. Matningen har strulat så jag har fått pumpa ut och Joline har fått mat via en sond i näsan. Nu äter hon inte riktigt bra och har gått ner i vikt, finaste älsklingen.

Under veckan har hon verkligen blivit ´tålig´ och duktig på att ta alla prover, få alvedon, inhalera osv. Dessutom har hon lärt sig att sova i sin egen säng, helt otroligt. Hon har somnat själv på både kvällar och dagar. Nu när vi kom hem gick det tyvärr inte lika bra, hon vill inte sova alls. Just nu gör Andreas kvällens andra försök.. vi hjälps åt!

På måndag får vi besked om en lägenhet som kanske blir ledig!

Nu är jag tillbaka på bloggen som vanligt. /Jasmine och Joline som förhoppningsvis blir frisk snart.

Andra inlägget i dag




Jag beundrar alla småbarnsmammor & pappor som lyckas hålla ihop och stå ut under de första månaderna. (Jag menar inte att Joline är jobbig) men det är påfrestande för förhållandet att plötsligt inte ha någon tid för varandra. De senaste veckorna har vi knappt hunnit prata med varandra, kramats, umgåtts. Joline tar all tid även om det börjar att bli bättre. Vi får helt enkelt intala oss att detta bara är en kort period i våra liv och vi klarar det, det är bara att härda ut. I stället för att fokusera på hur lite tid vi har för varandra, kan vi fokusera på hur underbar Joline är och hur fantastiskt det är att få följa hennes utveckling.

Joline ligger och sover på Andreas arm inne i sängen, världens finaste familj!

Jag måste duscha, snuskfaktor på hög nivå.

Magsjuka



Inget inlägg igår pga. att jag hade magsjuka och feber. Hade ont i magen hela natten och så började det på morgonen, Joline är också sjuk så hon sov jättemycket igår, det var skönt för jag var så trött och orkeslös. A började jobba klockan 7 på morgonen och kom inte hem förrän vid 1 på natten. Långa dagar kan man lungt säga.. (Han lagar maskiner på korvbrödsbagarn) Som tur var jobbade inte mamma så hon kunde hålla i lillan när jag behövde spy. I dag känns det bättre men jag är fortfarande ganska matt i kroppen..

Jolines hosta verkar inte ge sig, så i dag ska vi ringa in till akuten och fråga om det kan vara farligt. Hon sov hela dagen i går, hela natten och i dag, hela förmiddagen. Jag är lite orolig.

I dag ska vi bara vila och mysa här hemma, om Joline är bättre åker vi till Örebro i morgon och går på unga mammor. Vi ska köpa ny fleeceoverall till henne, en rödochrosa randig på Åhlens.

Jäkla hosta



Joline har fått ordentligt med hosta och är ledsen och gnällig för det gör såklart jätteont. Och det blir ju inte bättre när hon har ont i magen och skriker för full hals, då blir både hostan och det onda värre. Jag tycker så synd om henne, det är orättvist att bli sjuk när man är så liten.

I natt sov hon okej, faktiskt så har nätterna blivit riktigt bra med undantag för den jäkla hostan som gör henne ledsen och håller henne vaken ett flertal gånger. En tröst är ju att hostan faktiskt går över och då hoppas jag att nätterna fortsätter att vara bra. Nu har hon i allafall slutat att vända på dygnet. Problemet är att hon blir övertrött på kvällarna och kommer inte till ro, hon somnar och vaknar efter 5 minuter igen.. sådär kan det hålla på. Men det är tur att jag är ung och fräsch (haha!) för jag känner mig inte trött.

I dag har jag varit kreativ och strykit.. städat.. diskat! Gjort en hel massa saker. Nästa vecka eller på söndag bär det i väg för att köpa bärsele, då kommer jag att bli ännu mera effektiv. Det är svårt att hänga tvätt med en arm, eller hur alla mammor?

NA vill göra ett reportage här hemma men vi har ej bestämt oss än.

I morgon jobbar A men är långledig sedan, skönt. Då får han träffa Joline mycket och umgås med henne, det känns inte som att vi fått någon tid tillsammans på sistonde. Nästa vecka får vi  ta igen det!

Godnatt säger vi med en bild på lilla Joline i magen.

image240

Någon har visst vuxit..

När Joline föddes vägde hon 3890 g och var 51 cm lång,
nu väger Joline 5440 g och är 59 cm lång. Lilla älskling!
En bild från BB



 

image316

Och en från i helgen

image317

En viss skillnad, va?

Det gäller att fånga och vårda varje dag, för tiden går så fort.

Igår och idag



I går tisdag:
Jag och Joline var på möte på tingshuset hos Lasse Johansson och diskuterade min utbildning. Lasse var suveränbra att prata med,  förstående och tillmötesgående. Joline satt i min famn och var nöjd hela tiden, det var skönt, så vi kunde tala i lugn och ro. Jag var lite orolig för motsatsen innan. Hon kollade på alla pärmar och skrattade, när hon blev gnällig bytte jag blöja, då blev hon nöjd igen. Efter mötet hann vi hem och ringa Josefine, vi gick på föräldragrupp på bvc och träffade massa andra bebisar. Joline låg på en matta på golvet och skrattade och jollrade med en annan bebis, hur nöjd som helst. Det kändes så skönt att se henne glad. Efter föräldragruppen vägde och mätte vi Joline. Nu väger hon 5440 g och är 59 cm lång, stora tjejen!
.. sedan var det slut på den nöjda och glada tiden, magknipen kom och våran älskling var helt hysterisk resten utav kvällen. Så har det varit 5 dagar/kvällar i rad nu, så jag misstänker kolik. Vi funderar på att åka in till akuten när det är så och få en ´diagnos´ och veta vad det är, då blir det lättare att slappna av.

I dag onsdag:
Jag och skruttan har varit ute och gått i det otroligt fina vädret. Kände direkt att jag blev på bättre humör när solen sken in genom fönstret. Natten var underbar också, så jag har känt mig riktigt utvilad. I natt stannade jag i sängen och ammade (har inte kunnat förut, har haft för mycket mjölk så hon har satt i halsen) men i natt provade jag och det funkade, ljuvliga sömn - ljuvliga säng. Att sitta och sova i soffan blir rätt så drygt i längden..
Efter en timmas promenad och snabbtitt på biblioteket åt vi lunch på Rhodos med min mormor och en annan bekant. Sedan gick vi på stan och köpte tulpaner+presentkort till Jolines mormor som har jobbat mycket den senaste tiden, vi tyckte att hon behövde en överraskning. Här hemma städade vi, diskade och bakade så allt var fint tills hon kom hem. Det uppskattades. Joline har haft ordentligt ont i magen ikväll också, så jag har vaggat och sjungit och tillsammans med henne härdat igen timmarna. (Självklart är det hon som har det jobbigast) Till slut fick jag sätta på mig en mössa och stoppa strumpor för öronen, jag klarade inte av ljudet, det piper i öronen och skär i huvudet. MÅSTE KÖPA HÖRSELKÅPOR!

okej, okej.. jag ska byta textfärg! Sara, how to do?

Kolla nya bilderna i förra inlägget.

Svårt att hinna med allt

image315

Joline har varit väldigt gnällig de senaste dagarna och haft ont i magen på kvällarna, så jag har inte haft någon tid över till att skriva här på bloggen. Hon skriker sig alldeles illröd och svettig för att det gör så ont på henne, lilla, fina tjejen. Jag tycker så synd om henne, varför ska någon så liten ha så ont? Jag skulle så gärna vilja kunna hjälpa henne... men jag är helt maktlös. Vi kör med minifomdropparna nu i allafall, fast än har det inte blivit bättre, det kan ju ta några dagar.

image313

Favvosovställningen, den används flitigt på kvällarna!

image314

Minifomdroppar


I morgon ska vi till bvc och väga+mäta Joline, då ska jag prata med min barnmorska om minifomdropparna och om hon tycker att vi ska fortsätta med dem gör vi det. I kväll har hon haft jätteont i magen och skrikit.. skrikit.. och det är så jobbigt att se henne ha ont.
Pratade med Veronica i telefon, hennes son Charlie har tydligen fått diagnosen kolik efter en månad, innan har han varit hur nöjd som helst. Joline kan ju ha fått kolik nu också, fast det har gått ett tag. Hon har haft riktigt ont tre gånger på 4 dagar men varit gnällig, haft gaser och småont däremellan. Det kan ju vara en liten släng utav kolik.. Jaja, hursomhelst så vill jag hjälpa henne och det hoppas jag kunna göra.

Nya bilder på Joline kommer i morgon. Hon har precis somnat på mage över mina knän, helt utmattad av all smärta och allt ont. Om jag kunde, skulle jag ha ont i stället men det kan jag inte och jag känner mig så maktlös. När hon har skrikit tilltäckligt länge psykar allting ur och jag vet inte vart jag ska ta vägen, orkar inte höra mer.. Då känner jag mig som en dålig förälder men samtidigt vet jag att jag INTE är det. Vilken förälder tycker inte att det är jobbigt när deras barn skriker? Det är just magknipskriket som ät jobbigt att lyssna på, som skär hjärtat mitt itu, som får det att kännas som att hjärnan ska sprängas, kroppen brista. Det värsta är att man vänjer sig så det känns mindre och mindre för varje gång. Första gångerna grät jag, nu är det inte lika illa.

Lilla, finaste Joline. Du anar inte hur lycklig du gjort mig, hur du berikat mitt liv. Jag kommer ALLTID att göra allt för dig, finnas till hands. Underbara dotter!

Våran älskling är sjuk



Joline har antagligen blivit smittad av sin kusin Casper för nu är hon förkyld och har hosta. När hon äter får hon svårt att andas och på nätterna vaknar hon ofta för att det täpper till i näsan. Stackars liten! Jag hoppas att det bara är en ´kortis´ och att hon blir frisk snart. Tills dess ska jag bara vara hemma och mysa med henne..

Nu sover hon ute i vagnen och har gjort det ett tag. Jag passade på att ringa till en tjej från föräldragruppen och fråga om hon fått barn, det hade hon, en liten dotter. Grattis! Har oackat upp väskan från Dalarna också och städat lite. Ska snart laga god mat tills A kommer hem. Hoppas att det gick bra på provet (jag vet inget för han glömde sin mobil) så det ska bli spännande att höra.

Joline sov bra på nätterna i Dalarna och sov för det mesta hela dagarna också. Hon är ganska gnällig när hon är hos andra personer, förutom mig och A så går mormor ganska bra. Bilresan hem gick inte lika bra som bilresan upp, Joline gallskrek halva vägen. Det var skönt när vi kom hem så jag fick krama & pussa på henne. I går kväll fick hon ligga hos mig och A och mysa hela tiden. Hon är så go..

I dag har jag varit hos tandläkaren, mamma var ute och gick med Joline under tiden (10 minuter) Ska tillbaka den 29 för en noggrannare kontroll. I morgon ska jag på möte med Lasse Johansson, ansvarig för gymnasielever, kl. 13:00 på tingshuset. Hoppas att Joline är på humör då!


Joline på weekendresa




.. till Dalarna. Vi åkte i torsdagskväll och kom hem i dag. Först kände jag inte alls för att åka, Joline gallskrek hela torsdag förmiddag pga. magknip. Vi har köpt minifomdroppar men hon blir så arg när hon får dem att hon skriker i 20 minuter för det, så vi skippar dropparna. Det är inte ofta hon har magknip, några gånger i veckan och det kan ju bero på något jag ätit. Jag tror att alla bebisar har ont i magen i bland, det lixom hör till.
Jaja, i väg kom vi i allafall och Joline ´skötte´ sig bra på vägen upp. Stannade och matade två gånger och förutom en tvåminuterskrikperiod utav ilska, gick det kanon. När vi kom fram fick vi smörgås hos A´s moster och alla beundrade våran fina dotter. (Såklart!)

Mer om resan skriver jag inte nu, för A ska plugga körkort, han har uppkörning i morgon.
Unga mammor i morgon kanske om jag orkar och Joline är på humör.

Kram och godnatt

21:49



image312

Lilla älskling

Jahopp, jag hann skriva ännu ett inlägg i kväll. Nuförtiden tar jag verkligen dagen som den kommer, det är svårt att bestämma någonting eller att säga en tid. Just nu ligger Joline under sitt babygym och tittar, dock inte på sakerna som hänger ovanför utan ut på golvet/väggarna. Hon har legat där länge nu. Nytt rekord? Drömmen vore att när jag kollar på henne nästa gång har hon somnat, det skulle vara ett stort framsteg om hon somnade själv, hon är väldigt trött nu. En gång somnade hon i babysittern när jag satt bredvid och höll i nappen, det kändes stort.

Jag har slutat att gå med henne på nätterna nu, jag orkade inte med det flera timmar i sträck. Nu sitter jag med henne i soffan och söver henne, har henne över knäna och gungar framochtillbaka. I bland går vi en kort stund för att hon är otröstlig sedan sätter vi oss igen. DETTA är underbart, för jag känner mig mycket piggarna nu.

I morgon ska vi ju som sagt till Dalarna och A har tagit ledigt från skolan torsdag och fredag. Så i helgen kan han hjälpa mig på nätterna, hittills har jag inte fått någon avlastning sedan vi kom hem från BB. På helgerna har han ju jobbat. Jag hoppas att jag kommer att kunna sova och slappna av även om hon skriker. (Jag kommer att amma henne) så en hel natts sömn blir det ju inte. Men att sova 2 timmar i sträck är lyx för mig så som läget är nu.

Läs mitt förra inlägg också.
Godnatt! .. och önska min nattsömn lycka till.




Dalarna i morgon



Japp, imorgon bär det iväg till Dalarna! Jolines första `långa´ resa. Vi får se hur det går med bilresan och sovrutinerna där uppe. Förhoppningsvis funkar det bra! Stugan vi ska sova i delar vi med A´s syster+pojkvän, bror+flickvän och deras son, så Joline kanske håller alla vakna, vem vet.. Hur som helst, det är det man får räkna med när ma n bjuder med småbarnsföräldrar.

I går var jag på da capo med Josefine och firade hennes födelsedag i efterskott. Så fick hon sin present som det finns bild på i hennes blogg, bild på mig i mina supercoola rosa brallor också, http://josiejoos.blogg.se kolla det! Så åt jag semlor också.. ljuvligt..

I dag har jag varit på da capo igen, med mormor denna gång och hennes vännina. Joline fick jättefina kläder (ovanligt, haha!) sedan gick vi hem till mormor och åt lunch där. På eftermiddagen kom Yvonne och då fick Joline en body som var ascool. Nu ska jag gå och titta på det okända, som sänder från Nora.

Jag hoppas att jag hinner med ett inlägg i morgon innan vi åker. Om inte, så skriver jag igen på söndag/måndag. Ha en underbar helg alla fina läsare!

/ Jasmine och underbara Joline.

Min fina bebis

image308
image309
image310
image311

I dag har jag och Joline varit på unga mammor och träffat veronica och charlie. Träffade Caroline och hennes bebis Adam och Karro med hennes Noah också, vi gick i samma föräldragrupp. Jag och veronica åt lunch ute på stan och jag köpte en tunika/klänning och en baströja. Joline fick ingenting för ovanlighetens skull men jag tittade på en fleeceoverall och mjuka klänningar men det får bli efter nästa månads löning.

Som ni ser på en bild har Joline börjat le medvetet, det gjorde hon när hon var ca. 4 veckor. Det är så kul och mysigt att man får respons av henne. Hela hjärtat blir varmt.

LOVE YOU DAUGHTER.


Tidig måndagmorgon




I går morse gick jag upp tidigt med Joline, kl. 10 väckte jag A så han fick ta henne så jag kunde göra mig i ordning. Kl 11 stressade jag i väg till kyrkan i mina höga klackar (mycket ovant att gå i igen..) I kyrkan träffade jag ungdomskören och vi sjöng tro och kärleken är. En utav sveriges 13 biskopar var i Nora kyrka på besök, så jag fick se honom också. Hann inte vara med hela tiden utan sprang hemåt i förväg för att mata Joline, som jag trodde var hungrig. Men när jag kom hem låg hon och A och flög flygplan i soffan, haha. Hon är alltid så lugn när hon är hemma med A. Det känns väldigt skönt!

Efter lunch åkte vi hem till Jolines farmor och farfar och hälsade på, stannade där hela dagen och åkte hem på kvällen. Gick och köpte godis på filmhuset efter en del tjafs (A ville absolut till konsum men jag vann, såklart!) och så låg vi i soffan och snaskade till Wallander - innan frosten. Älskade söndagar med wallander! Joline sov och var så himla gosig :)

I natt väckte mamma mig, jag hade somnat sittande med Joline i famnen i soffan. Tutten var fortfarande framme efter senaste amningen, haha. I allafall så tyckte hon att jag skulle gå in och lägga mig, så sov vi till klockan 04:40, sedan gick vi upp. Joline var pigg och mysig så hon låg vid sitt babygym och pratade och skrattade med mormor. Efter ett tag blev hon gnällig och ville gosa, så fick hon somna med nappen i min famn.

Nu ska jag gå och tvätta bort gårdagens smink. I dag ska vi in till unga mammor, ;p


Joline 1 månad i dag! Grattis älskling.



I dag, lördagen den 2 februari, är Joline 1 månad. För en månad sedan låg jag och Andreas tillsammans med nyfödda Joline på BB rummet och provade på att vara en familj. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden och göra mig själv i två upplagor, så den ena Jasmine bara kunde stå bredvid och titta på. Första tiden är något alldeles extra och jag är så glad att jag och Andreas fick stanna kvar på ett familjerum och att vi då fick chansen att njuta tillsammans. På unga mammor är det flera stycken som fått dela rum med en/flera andra mammor och papporna har fått åka hem. Jag tycker att det är så konstigt att det inte är självklart att papporna ska få stanna, det är ju första dagarna som man knyter an till barnet, de är jätteviktiga. Jag vet inte hur det är att föda barn i örebro men jag tror att Karlskoga är bättre, lugnare och personligare. Är jättenöjd att vi valde att föda där.

Joline ligger och sover i vagnen, vi var nyss ute på en lugn promenad. Det är så skön, frisk luft utomhus och jag försöker att gå ut minst en gång om dagen. Stannade vid konsum och handlade en pizza att fixa snabbt i ugnen, hallon och bröd. (Glömde det enda jag gick dit för att köpa, amningskupor) så jag skickar nog A när han kommer hem från jobbet. I dag har han jobbat sedan kl. 06:00 och slutar inte förrän vid åtta. Det är lånha dagar..

I går kväll hade Joline ont i magen och skrek, svettades.. åh, det gör så ont i mitt hjärta när hon har så där ont. Det finns ingenting vi kan göra mer än att ge henne kroppskontakt och vagga, sjunga. Jäkla magknip! Hoppas att hon slipper det i kväll... nu vaknar hon..

Grattis Josefine 17 år den 31/1

image307

Jag har glömt att gratulera bästisten Josefine som fyllde 17 år i går, GRATTIS! (Glömde ej att gratulera henne på ´riktigt´) Någon gång nästa vecka bjuder jag DIG på da capo och så får du din present. Okej? PUSS OCH KRAM från din underbara Jasmo.

Läs hennes blogg vetja, http://josiejoos.blogg.se



Shopping



I dag har jag och mamma varit inne i örebro och gått på marieberg. Jag shoppade loss på bikbok och gud vad roligt det känns med nya kläder! En ny garderob.. åh, fantastiskt skönt! Vi gick inte in på någon annan affär nästan för jag kunde inte handla för mer pengar, Joline ska ju ha blöjor och tvättlappar och allt sånt där. Hon blev förresten inte utan idag heller, ett jättefint babygym fick hon utav mormor. Jag köpte en fin förstaåretbok att skriva i, så fyllde vi på nappförrådet med favvisnapparna (vill inte vara utan napparna nu, de har räddat mig från långa promenadnätter som nu i stället är soffsittarnätter) Tex. i natt satt jag i soffan och halvsov medan Joline vägrade sova, mycket skönare än att gå fram och tillbaka, fram och tillbaka..

- Känner mig som en ny människa!
I går kväll var jag och solade, A hade Joline här hemma. När jag kom hem låg hon på mage över hans knän och jollrade, lilla älsklingen. När jag kom ut från duschen hade hon somnat där och sov där ett bra tag. I dag var jag på kören i en timme och då sov Joline i sin barnstol hela tiden, A tror väl att det är sådan hon är hela dagarna. (Han har fel!) Haha, nejdå, han har hört henne när hon inte är på bra humör också. Vem hör inte Joline då? Det var i allafall skönt att sola och få lite färg, har varit likvit länge nog nu. I morgon ska mamma färga mitt hår, kastanj precis som förra gången och efter det kan man säga att jag är tillbaka igen, som den Jasmine jag var innan jag blev gravid. Underbart! (Även om det var fantastiskt att vara gravid..)

Joline ligger med nappen och tuttar på den i Andreas famn, vi kollar på Let's Dance. Hon är övertrött och skrikig och gnällig för det. Jag älskar er Joline och Andreas.

Namnet Nova Joline Alexandra blir det ingenting av med om vi ska lyssna på Andreas, men vi ska allt ta en diskussion om det där, jag som tyckte att namnen passade så bra ihop. Han fick ju trots allt bestämma Joline, då borde väl jag få bestämma det andra? Haha, jag håller er uppdaterade.

Nu ska vi fortsätta att glysa på Let's Dance.



Sötnos

image304
image305
image306

RSS 2.0