Första snön



I dag är det den sista oktober. Det snöar. Det kommer snart att smälta bort men på hus och biltaken ligger det ett tunt täckte av snö kvar, och det får mig att längta efter julen. Det regnar också, så det är slaskigt. Men vackert. Nu ska jag gå med Joline till fönstret så att hon får titta på snön. Hon blir säkert fascinerad, det blir hon alltid när saker rör på sig.


Maa a maa



Joline kan säga MAMMA
Joline kan säga MAMMA fast inte så där sammanhängande, hon säger Maa a maa.
Hon har bara gjort det några gånger när hon varit ledsen, trött eller hungrig och velat
komma upp i famnen. Då kryper hon efter mig och upprepar sig, Maaa a maaa.

Balansboll



Jag och Nicole har varit och tränat balansboll. Jäklar vad jobbigt det var, jag andades och stönade som när jag födde barn. Nu, en halvtimme efter passet är jag fortfarande skakis i benen & armarna. Gud vad jobbigt det var, men skönt nu efteråt. Känner mig som en riktig hurtbulle, ska köpa månadskort och börja träna ett par pass i veckan. Det är dags att börja bygga muskler nu och komma i form, vikten är densamma som innan förlossningen, men musklerna är inte detsamma.



Joline & Amelia



Två, glada tjejer. Joline har på sig sin Hello Kitty pyjamas/bodysuit som
hon fått av sin gammelmormor, visst är den fin?


Rastafari



Jag ska skriva ett religionsarbete om Rastafari i kväll. Ska börja nu på en gång. Har hittat en hel del info redan så nu är det dags att sortera och vara källkritisk. Andledningen till att jag valde religionen Rastafari är att min pappa, som jag inte har någon som helst kontakt med använde sig av rätt så många tankar från just Rastafari religionen. Jag älskar att studera religon, så denna onsdag kommer att bli skoj.



Örebro med mormor!



Klockan 10:00 ska jag, Joline och mormor åka in till Örebro. Mormor ska till tandläkaren först, men sedan ska vi gå på stan. Jag är ju som sagt på jakt efter fleeceoverall, och tror att jag hittat en fin på Åhlens. Brukar inte handla kläder till Joline där men de har en hel del fint. Förra året köpte jag ju en rosa & rödrandig fleeceoverall där, jag tror att det finns en liknande i brun med vita ränder i år och i sånafall köper jag den. Kommer att passa perfekt med mössan! Snyggaste Joline :)



Min blogg är "värderad" till




Din blogg är värderad till: 52 611 kr

Värdera din blogg på http://bloggvarde.se

En sen kväll



Jag brukar inte vara uppe såhär sent, men vi har kollat på två filmer & haft skoj. Nu skjutsar Andreas hem Magnus & Linnea, och när han kommer hem ska vi lägga oss. I morgon ska jag antagligen in till Örebro med min mormor och jaga efter en fleeceoverall & så äter vi kanske lunch. Vi får se. Ska även byta storlek på mössan som jag köpte sist, den är lite för liten såg jag när vi provade den i lugn och ro här hemma.

Jag säger Godnatt nu


Denna tisdag..



Har vi varit på BVC med Joline på 10 månaders kontroll.
Joline väger 9980 g och är 75 cm lång, stor tjej va?

Sedan åkte vi hem till Jolines farmor & farfar och fikade där. Nu är vi hemma igen och jag ska passa på att diska nu när hon sover och röja upp köket lite, enda rummet i lägenheten som är lite kaos just nu. Alltid är det något. I kväll kommer Andreas kompis PG och Jolines farbror Magnus med sin tjej Linneá, vi ska kolla på film tror jag.



Vilken dag



I morse åkte vi till Gustavsvik, som jag skrev att vi skulle i förra inlägget. Jag gjorde i ordning kycklingsallad med vitlöksdressing som vi hade med oss. Joline sov i bilen så vi fick väcka henne när vi kom fram. Joline hade på sig sin superfina baddräkt från H&M med blommor på samt volanger på rumpan. Vi gick till barnpoolen direkt och först var hon lite skraj, vågade inte göra så mycket. Sedan blev hon lite tuffare och började krypa runt, försöka busa, jaga efter de äldre barnen och försöka ställa sig upp. Vi fick vara med varje sekund för att unvika ordentliga kallsupar. Hon var även med oss lite i den stora bassängen där jag lekte krokodil. Hon verkade tycka att allt var skoj. Vi åt lunch och sedan badade vi cirka en timme till innan vi åkte vidare på shopping. Var ute efter att hitta en fleeceoverall, eftersom att vi har en "vanlig" men behöver en av varje sort. Har ni läsare något tips på var vi kan hitta fin fleeceoverall? Kom hem med en fin Hello Kitty pyjamas/bodysuit/mjukisdress, den var lite tjockare än en vanlig pyjamas och jättemysig. Vi fikade på Marieberg och sedan åkte vi hem.

Jag ska ut och springa i kväll. Har tappat bort mig själv lite de senaste veckorna pga. mycket i skolan, och mycket även på hemmaplan. Jag vill ju vara med Joline varje vaken minut. Nu vill jag börja träna och läsa böcker igen. Försöka att ta hand om mig själv lite bättre. Då mår hela familjen automatiskt bättre. Får dock se hur långt jag orkar springa i kväll..

Gustavsvik imorgon



I morgon ska jag, Andreas & Joline till Gustavsvik (äventyrsbad) och bada. Eftersom att det är höstlov kommer det att vara hur mycket folk som helst och det betyder hög ljudnivå, vi tänkte i allafall vara där när de öppnar. Jag ska göra kycklingsallad som vi ska ha med oss. Då kan alla äta det till lunch, i stället för hamburgare. Tror att det kommer bli kul, framförallt skönt att göra någonting tillsammans bara vi tre, det hinns inte med så ofta. Vi alla tre kommer säkerligen att vara helt slut när vi kommer hem, och sussa sött på natten.

Vad ska ni göra i morgon?

TITTA!



Joline säger nu klart & tydligt ordet "titta", i går när vi var i stallet & tittade på hästarna pekade hon och vinkade mot hästarna samtidigt som hon sade titta, nu säger hon det hela tiden. Kryper runt och pekar och "tittar", jag är så himla stolt, Joline.



Tack, mamma/mormor!


Här är bilder på de fina kläderna som Joline fick av sin mormor i går. Hon fick även två par strumpbyxor. Och egentligen en mössa med tofflor, men vi hade köpt exakt samma sak, så det fick hon byta. Jag har själv gått och tittat på dessa klänningar men vi har satsat på att köpa basic kläder nu, eftersom att Joline knappt hade några kläder i storlek 80. Det har bara blivit body & byxa, så det var roligt att få lite "finkläder".










A på jobbet



Andreas jobbar i dag, så jag och Joline får hitta på någonting själva. Just nu ligger hon och sover men när hon vaknar ska vi äta lite "lyxfrukost"  med fruktsallad och färskt bröd. Skönt att slippa stressa. Sedan ska vi ut på promenad, kanske till lekparken eller till mormor och hälsa på. Senare i eftermiddag ska vi och titta på när min lillasyster, Jolines moster, rider på ridskola för första gånger. Jag gissar att pruttis kommer tycka det är intressant med alla stora hästar.

Till lunch ska jag laga hennes favvisrätt, lax och potatis med ärtor & citronsås. Men nu måste jag kila in i duschen och göra mig i ordning medan hon sover, när hon vaknar kommer hon att vara vrålhungrig på frukost. Ha en jättebra lördag nu, finaste läsare. Och så hoppas jag att Josefine & Simon får en underbar, barnledig kväll och natt och morgon för första gången på över ett år.

Storhandling



I morse åkte jag och Joline till Örebro, först käkade vi lunch. Sedan kom Nicole och vi sprang runt på stan en stund. Hittade overall och mössa+skor. Nu ska vi införskaffa en fleeceoverall också, men någon sådan har jag inte hittat än. Sprang på Moa & Emma, från min klass på Rudbeck, det var trevligt. Slutligen promenerade jag och Joline till Andreas skola och där fick Joline krypa runt i alla korridorer somn var tomma på folk, medan vi väntade på honom. Som vanligt charmade hon alla hon såg. Jag blev förvånad hur långt hon kunde krypa. Från ena änden till skolan till den andra, och hon var knappt andfådd. Det kallar jag superbebis ;)

Sen blev det Willys och massvis med mat. Jag älskar att handla mat. Ja, det är helt sant. När vi kom hem städade jag ur både kyl och frys ordentligt så nu är det rent & fräscht med massa ny, god mat. Träffade flera mammor från Unga Mamas, och det var kul, eftersom att jag inte är på Unga mamas längre. Saknar dem lite så det var kul att höra att allt är bra med dem. Nu är vi hemma och har ätit hemmalagad Pizza, fast med färdig deg & sås, så det är kanske inte hemmalagat? Hur som helst så var det jäkligt gott. Har även kollat på IDOL.

I morgon får ni se bilder på allt!




Sex and the city



... heter filmen som jag ska se nu!



Pluggfri kväll i går, skönt!




I går kväll unnande jag mig en pluggfri kväll, hur skönt var inte det efter den här veckan? Vräkte i mig en massa snusk också, både chips & pizza. Läste i MAMA, som kom hem i brevinkastet och så kollade jag och käraste A på film och efterlyst. Hade det jäkligt skönt, det var avkopplande. I kväll är det bara att börja igen, men först ska jag och Jollies ha kul hela dagen. Det ser ut att bli fint väder så jag funderar på att ta med mig Josefine ut i naturen på picknick. Hur låter det?


 

två nya tänder!



Japp, nu har vår älskling 6 stycken tänder i munnen.
Fyra stycken är "fullvuxna" för hennes ålder och de andra två sitter i överkäken och har precis ploppat upp. Det kommer att de kul ut när alla tänderna i hennes mun har olika storlek, eftersom att det kommit vid så olika tidpunkter. Flera månader sedan den sista tanden sprack upp.



Jag gör mitt bästa



Jag vet inte hur många gånger jag ställt mig frågan "gör jag rätt"? sedan jag blev mamma. Jag ifrågasätter ständigt mina beslut och hur jag är som mamma. Fick hon i sig tillräckligt med mat i dag? Hur många gånger åt hon? (räknar i huvudet och rabblar: morötter? Ja! Kyckling? Ja! Ägg? Ja!) Med den ständiga viljan att göra det absolut bästa för sitt barn är det inte konstigt att man som förälder i frågasätter sig själv. Lekte jag tillräckligt mycket i dag? Borde jag ha badat henne? Eller, skulle jag kanske ha lekt tittut i en halvtimme till? Ja, dessa saker tänker jag på ett flertal gånger om dagen. Och oftast kommer jag fram till att det duger, min insats som mamma var helt okej. Men det dåliga samvetet över att jag inte lagade maten när hon sov utan när hon vaknade så att hon fick mindre uppmärksamhet - det kan göra ont. Jag vill ju hennes allra bästa, min finaste lilla skatt. Nej, nu glömde jag tandborstningen i kväll - jag är helt värdelös. En så liten sak som att Joline inte fick både en grönsak och en rotfrukt till middagen kan göra mig galen. Men jag börjar bli bättre. Sakta men säkert börjar jag acceptera att jag gör mitt allra, allra bästa och att jag faktiskt duger även om Joline fick två gurkbitar för lite. Ja, så här är det att vara mamma. Kärleken är så stor att jag har svårt att bemästra den.

Någon som känner igen sig?



Jag med en underbar, nyfödd liten älskling sovandes på magen.





Prov i Historia i morgon!



I morgon är det provdags igen, önska mig lycka till.

Det har funkat mindre bra att plugga sena kvällar numera när Joline har krånglat med sin sömn. Det har varit så jobbigt att vara uppe på nätterna med henne att jag inte riktigt orkat plugga varje kväll. Men i lördags, i går och i kväll har jag pluggat stenhårt från det att Joline lagt sig. Har prov i Historia i morgon så det är bara att köra på. Jag sitter och svarar på rep. frågor och läser, läser, läser. Jag vet inte hur många timmar jag ägnat åt att läsa detta kapitel, revolutionernas tidevarv. Är som vanligt skit nervös fast jag vet att jag inte behöver vara det. Det är i allafall dags att fortsätta nu. Skriver mer i morgon eller kanske senare i kväll, det finns tendenser till att denna kväll blir sen.



Puss, älskling.

Puss, älskling.






Sovmorgon i morgon!



I morgon bitti har jag beställt sovmorgon.
Jag brukar inte vilja ta sovmorgon. Det lugnaste brukar vara att låta Andreas sova för han behöver oftast sömnen bättre för att orka. Jag är morgonpigg och brukar underhålla mig med Joline ett par timmar innan han kommer upp, eller så väcker vi honom med dunder och brak. På veckorna går jag ju alltid upp och tidiga mornar har blivit en vana. Men nu känner jag att jag behöver vila ut, sova tills jag känner mig helt, ordentligt pigg. Så i morgon blir det Andreas som får ta morgonpasset.




Kvällens outfit är: morfars gamla t-shirt i alla världens färger.

Nu är det utröstning i IDOL



Klick, Godis, IDOL och Caroline af Ugglas



Jag är inte trött konstigt nog, med tanke på att jag satt vaken & pluggade mellan 2 och 5 i natt. Var på två lektioner tidigt i morse sedan gick jag och Joline hem och bara hade det skönt. Lekte med dockan och med Jolines napp, som är den bästa leksaken i vårt hem. Vi hittar på nya napplekar varje dag. I dag hade jag nappen i munnen med sugdelen vänd utåt och sedan fräste jag och gjorde pruttljud med munnen och spottade ut nappen på Jolines mage, hon skrattade så hon höll på att kikna. Gullunge! När Andreas kom hem åkte vi hem till Jolines farmor & farfar och så var vi där och åt middag. Nu är jag hemma med Joline som har somnat för natten, Andreas skulle byta någon fälj eller nått sånt, jag är inte så insatt måste jag erkänna. Hur som helst är det skönt att vara själv i bland.

Nu har jag laddat upp för EN PLUGGFRI KVÄLL, det ska jag unna mig. För i morgon och på söndag är det dags igen, känner därför att det är viktigt med en vilodag så jag kan ladda om mina batterier. Andreas jobbar inte i helgen och det är så skönt, nu kanske vi kan hitta på lite saker tillsammans. Min uppladdning är skvallerbilagorna Klick och Fredag, lösgodis samt Caroline af Ugglas. Ja, hon är ju inte här men jag lyssnar på hennes musik. Och om en timme börjar IDOL, som jag ska kolla på. Innan jag slänger mig raklång i soffan under filten ska jag städa upp det värsta av leksakerna. Det är helt omöjligt för mig att slappna av om det ser förjävligt ut.

Trevlig helg!



Joline, kan du säga "Hej kissen" ?



Min unge kan säga Hej kissen (heeee titte).

Det var mormor Linda som började att öva hej kissen eftersom Joline älskar deras katt Sally, hon är så fascinerad. Så de har övat och övat. Nu säger hon heeee titte om hon ser en katt och heeeee åt både dockan och nallen. Hon kan även säga vad vi där är där, och då låter det de, däää. Vi vet ju inte hur mycket hon förstår utav detta men hon härmar vad vi säger. Jag är så otroligt stolt över denna lilla människas framsteg. Allting går så snabbt. Nya saker varje dag. Jag kan inte fatta, snart är Joline 10 månader och då är det bara två månader kvar tills hon är ett år gammal. Jag fattar inte.

Fattar ni?

Ursäkta att jag är tråkmåns



Men i kväll har jag ingenting att skriva om. Jo, min underbara dotter såklart. Ska springa ner i tvättstugan nu och lägga i en ny maskin, sedan ska jag plocka undan efter Joline som har lekt i både köket, hallen och vardagsrummet. Måste plugga sen, har mer engelska & svenska att göra. Känner mig helt slutkörd, det är nya grejer hela tiden. Kommer att fixa det! Fast det tufft. Fick dock MVG 65 av 70 möjliga poäng på provet om ISLAM. Jag är stolt över mig själv och blev så klart glad även om det var väntat. Har prov på massmedia på fredag och inlämningsuppgift på måndag samt prov i historia på tisdag. Som ni märker har jag en hel del att göra. Bäst att sätta i gång nu.



Pluggar Islam


I morgon har jag prov på Islam. Sitter och pluggar nu, men känner att jag har bra koll på det mesta
 så jag ägnar mig åt repetitionsfrågor och går igenom sådant som jag känner mig osäker på. Men,
jag behöver några små pauser då och då och detta inlägg är en så kallad paus.

Vackra Joline
med snygga dojjor från mormor!



Joline & Jimena, guldklimparna.



I dag har jag och Joline spenderat en underbar eftermiddag med Josefine & Jimena. Det var ett tag sedan så det var underbart att få träffa dem igen. Jimena hade utvecklats så mycket - hon kan gå nu och är en stor tjej! Först var vi hemma hos Josefine och kollade lite på tv, medan Jimena och Joline sov. Sedan promenerade vi till komvux och hämtade läxa till mig. Strövade runt lite på stan och sedan hem till mig för att laga mat. VI körde teamwork, Josefine diskade och jag lagade mat. Bacon & ostsås med spaghetti. Åt och hade mysigt tillsammans med barnen. Efter maten gick vi till parken med dem, samt tog kort på dem bland alla löv. Hade hur kul och mysigt som helst.

Bilder från i dag.
Jimena 1 år och 1 månad & Joline 9,5 månad.









Är de inte sötast?




Svar på era frågor:



Dags för mig att svara på era frågor.

Vad skulle du ge för råd till en ung tjej som är gravid och vill behålla barnet men är rädd för vad anhöriga ska säga och hur man ska klara av att ta hand mm det ekonomiska?

Jag har så svårt att svara på såna här frågor eftersom att jag inte vet någonting om din bakgrund. DU vet om DU är redo, då känner du det väldigt starkt. Om du bryr dig mycket om vad andra tycker kanske det här inte är vad du egentligen vill? Jag tycker att du ska räkna ut vad saker och ting kommer att kosta och om du/ni kan klara att fixa det utan hjälp, då är ni självständiga & oberoende. Räkna inte med att någon annan ska gå in & betala, det är sedan bara ett plus om någon bidrar med något. Vad som än händer ska DU alltid vet inom dig att du tog rätt beslut och inte påverkas av någon annan. Du ska kunna stå upp för dig själv och ditt barn eller för en abort. Är du beredd att göra det? Är du tillräckligt stark? Ställ frågor till dig själv och ta dig tid att svara.

Jag undrar om du går i skolan & hur det går med tanke på Joline?

Jag går i skolan tis-fre, men inte hela dagar. Ca. 3 timmar de dagarna och då är Joline hos hennes mormor eller gammelmormor. Detta funkar jättebra, hon är så glad & nöjd och tycker att det är roligt att det händer saker. Joline är alltid viktigast men det känns skönt att vi hittat ett sätt som gör att det går att kombinera både skolan och att vara mamma. Jag skulle sluta skolan direkt om jag skulle se att Joline inte skulle må bra av detta. Känner också att det kan vara skönt att vi inte sitter i hop hela dagarna då jag ska vara hemma med henne tills hon är 20 månader och det är skönt att ha någonting annat i fokus också. Joline har och är fortfarande väldigt, väldigt mammig. Så att vi är i från varandra ett par timmar några dagar i veckan tror jag är bra, speciellt för Joline. Däremot skulle jag inte lämna henne för att ägna mig åt nöjen, det känns för tidigt. Skolan är för vår skull, min & Jolines och då känns det mer okej.

Var Joline planerad? Om inte, hur lång tid tog det för dig att bli gravid? Har du några tips på hur man fortare blir gravid?

Vi använde inget skydd under lite mer än ett års tid, sedan blev jag gravid. Jag har inget tips mer än att slappna av och tänk inte för mycket på det, det blir när det blir och när kroppen & psyket är redo för en graviditet.

Skulle du vilja ge Joline ett syskon när du läst klart gymnasiet?

Det vill jag absolut! Och det är vad vi planerar om det fortfarande känns bra då. Att vi har en stabil relation, ekonomi och bostad. Jag vill att bebisen ska komma till en trygg och stabil tillvaro. Vill nog jobba ett eller
två år innan jag blir gravid igen så att jag får högre föräldrapenning och efter mammaledigheten vill jag plugga vidare.

Vad kostade jeansen?


Om du menar jeansen till Joline från Ullared så kostade dem ca. 80 kronor.

Hur skulle du reagera om du blev gravid,
skulle du göra en abort?


Det kan jag inte svara på nu. Det visar sig om det någon gång skulle bli så. Det beror på vilka förutsättningar vi har för att ta hand om en bebis, ekonomiskt och praktiskt. Man ska ju kunna ta hand om barnet man har också och jag skulle se över situationen noga.

Vad vill du göra i framtiden? Vad vill du jobba med?

Vill läsa vidare på höskola/universitet och sedan utbilda mig till Polis eller kanske barnmorska. Har inte bestämt mig, jag velar fram och tillbaka varje dag.

Blir det nåt till henne nu eller är allt julklappar?

Joline har fått en rolig telefon och klossar nu, resten är adventspaket, julklappar & födelsedagspresenter. Alla kläder fick hon på en gång för det behövde hon verkligen!

Kommer ytterligare ett inlägg med fler svar senare i veckan.
Har väldigt mycket plugg nu som ni får ha överseende med.

Kram Jasmine


VAKNA JOLINE



Joline har sovit jättelänge. Jag har hunnit diska, städa, hänga & vika tvätt,
kollat på reprisen av IDOL, skrikit på Andreas i telefonen mm. Så nu sätter
jag in en bild på mig och bäste Pälsk från Jolines dop. Jag ser jävligt arg ut..

Josefine är min bästa vän


Är du inte vän med Josefine längre?

Den här frågan vill jag svara på med en gång. Jag är vän med Josefine och jag förstår inte varför du, anonym, tror någonting annat? Om din grund är att Josefine & Jimena inte funnits med i så många inlägg och på så många kort är det för att jag har haft otroligt mycket att göra i skolan, så vi har inte haft tid att träffats lika mycket. Dessutom har både Josefine, Simon & Jimena varit sjuka. När Jimena blev frisk blev Joline magsjuk och på den vägen är det. Jag pluggar så mycket nu, så våra tider har inte riktigt passat ihop men vi är absolut vänner. Josefine är min bästa vän. Och det finns många andledningar till det. Men en utav andledningarna är att hon är förstående under en sån här stressig period som jag har med skolan nu. Hon kräver inte, tjatar inte, utan uppskattar tillfällena vi har! En sån vän är guldvärd. Min vän är guld. /Jasmine

Leksaker & kläder..


Till dig min älskade dotter. Och massvis med kärlek.







Ställ era frågor



Ställ era frågor här på bloggen,
eller på mail: [email protected]


Jag svarar så fort jag kan!



Joline kan röja bland grejer.




På väg mot nästa rum för att röja bland grejer. Det är helt otroligt hur en så
liten person kan röra till så mycket grejer. Mammas & pappas charmtroll ^^

Inga bilder i kväll, men..



Jag skriver en snutt i alla fall. Köpte en hel del kul på Ullared & bilder kommer någon dag under helgen, promise! Hade det bra & under tiden vi var det var det så intensiv shopping att jag knappt hann tänka på snuttan. Det var värre på hemresan, då kände jag mig jätte stressad över att komma hem. Ringde till A och krävde att han skulle hålla henne vaken, och när jag kom hem började jag att gråta. Hon var ju så söt! (Som om jag inte visste det innan?) Det är verkligen skönt att vara hemma nu, hos mina underbart fina älsklingar. Puss på er Andreas och Joline!

I dag har jag, Joline, mamma, Amelia, Andreas och Fredrik ätit på Kina Muren, jättegod mat.
Mys!

Nu har jag kollat IDOLklipp på nätet. Och jag ber för att Jesper åker ut.



För tidigt



Så här ser jag ut klockan 03:43 på morgonen,
sitter i soffan och tittar på debatt mellan Obama & McCain.
Gick upp alldeles för tidigt så nu får jag vänta.

Ska gå in & pussa sessan hejdå nu, mitt hjärta!!!



Hörs igen på fredag



Vi hörs igen på fredag.

Joline kan dricka ur mugg själv.



Mamma & Pappa är väldigt stolta.


Köpt på H&M







Köpte jättemysiga byxor åt Joline på H&M denna vecka. Och en brun, fin
tröja. Det var enkelt men sött. Hon behöver nya saker i storlek 80 och jag
är helt såld på färgen bajjabrun. Så är det. Kan inte hjälpas.

Min kille bakar bröd




Jajamänsan! Alldeles sant. Andreas, min älskling, knådar limpor. Nu ligger det två, stora och tjocka brödkorvar på en plåt och de ska först jäsa, sedan in i ugnen. Och till sist ska vi njuta av det nybakade brödet. Låter inte det gott?

Jag ska packa också, för i morgon bitti/natt kl. 04:00 åker jag till Ullared. Utan min lilla sessa. Joline ska stanna hemma med A i stället, hon skulle ändå inte må bra av att åka över 10 timmar i bil på två dygn och sedan springa runt i ett fullspäckat varuhus. Hon skulle sitta så mycket still att hon skulle bli galen. Hon har det bättre här hemma med A, och jag kan koncentrera mig på varför jag är där. Ska köpa finaste julklapparna till henne. Kommer att sakna henne något otroligt men jag hoppas att det går bra. Det är ju svårt att ta sig hem så jag har inget annat val än att stå ut. Känns inte alls skönt att åka bort så långt från henne men hon börjar bli stor tjej nu och jag är säker på att hon överlever med sin bästaste pappa.

Dags att ta sig an bomben som slagit ner i hallen..



Barnmatstips: lax med rotselleri & ägg


I dag står det Lax med rotselleri & ägg på Jolines matsedel.
Till det får hon potatis, orange morot & gul morot. Nam, nam!

Till ungefär 2 portioner.

1laxfilé
1 bit rotselleri
1 ägg
citron
vitpeppar
grädde

Koka potatis med någon annan rotfrukt tex. morot. Koka sedan laxen i vatten med rivet citronskal. Då tar laxen lite smak redan under kokningen. Koka även ägg och rotselleri. Blanda sedan allting tillsammans i en kastrull med grädde och lite citronskal + vitpeppar. Låt stå och puttra... och mums, en underbar måltid till prinses/prinsessan.



Min fina dotter





Mamma älskar dig, Joline.




Höst

Bilder på mig, Nicole och Joline från i Lördags när vi var ute på promenad.




Nicole matchar vagnen perfekt!


.. och jag gör inte det!



Joline fick gå lite på Lågprismagasinet.



Joline smakade även på lite löv.


Även en mamma kan ha dåliga dagar



- Älskling!!! Jag orkar inte med henne nu. Jag orkar inte.

Jag skulle sätta på en hysterisk Joline blöja och pyjamas och hon bara kröp i väg, skrek, kastade sig bakåt, rev mig, försökte bita mig och.. jag är så trött i dag. Då orkade jag inte. Nu älskar jag henne. Det är den känslomässiga berg och dalbanan det. Men jag tänker inte skämmas eller be om ursäkt, för alla mammar har rätt till dåliga dagar i bland, om det inte går ut över barnen.

Pass till Joline



Vi ska snart åka in till Örebro Polisen och fixa ett pass till Joline. Ska bli kul & se hur kortet kommer att se ut. Vi kommer kanske att åka utomlands någon gång i höst/vinter och då är det skönt att ha det gjort. I dag har vi dessutom tid att åka in båda två och vi behöver ju skriva på båda två. När vi kommer hem ska jag gå till skolan och göra matteprov. Jag är lite orolig men det är jag alltid inför matteprov. Ska gå och fixa i ordning mig och Joline nu, så hör jag av mig senare i kväll med fina höstbilderpå Joline, när hon äter löv..



Stjärnor på Is



Joline har kommit in i en liten trotsperiod. Läggningen som har funkat så bra är lite krånglig nu men det kanske bara är tillfälligt. Det är så mycket som händer i hennes liv nu, hon utvecklas enorm varje dag. Nya tänder på väg, hon håller på att resa sig och lära sig gå, hon har precis börjat krypa, visar tydliga arg/ledsen känslor, utvecklar språket. Så, det är ju inte så kontigt om allting inte funkar "perfekt" då. Vi ska prova att sätta in en liten nattlampa i hennes rum, så att hon får lite belysning. Då kanske hon sover bättre, hon kanske börjat bli rädd för mörkret. Ett annat problem är att hon står upp i sin spjälsäng. När vi lägger henne sätter hon sig upp och ställer sig på nolltid, så nu är det en värre maktkamp än det var förut. I kväll somnade hon inte förrän efter kl. 9 och det har inte hänt på väldigt länge, det kommer nog att märkas i morgon också, en trött och lite tjurig Joline.

Stjärnor på Is
Nå? Vad tyckte ni som tittade på 4:ans nya lördagsunderhållning. Jag tittade. Och var skit impad utav Josefin Sundström som var superduktig. Hon åkte som en riktig isprinsessa! Ett tag tvivlade jag på att det ens var riktig Is. Jag tyckte att det var ett okej program och hejar stenhårt på Josefin Craaford, inte för att hon var bäst på isen men hon är cool.

Nu ska jag gå och sova.
Joline vaknar ca. 6 på morgonen. Oavsett veckodag.

www.asos.se



Hittade superfina klänningar/tunikor på www.asos.se.
De kan användas till vardags med leggins eller strumpbyxor.

Här är ett exempel!








Badtjejen





Världens gulligaste Joline har duschat med mamma och väntar på att
bli inoljad. Nio månader och två dagar på bilden. Finaste badtjejen.

Fruktskålen



Såhär ska fruktskålen se ut.. 

Joline KAN SJÄLV!



Joline kan själv.







Två trötta föräldrar..



I går kom Nicole hit med en jättefin kofta till Joline. Hur söt som helst! Tack vännen. Hon följde med mig och handlade också och stannade medan jag städade av kök och hall. Började på att baka också. Joline skrattade när jag rörde smeten och hon var väldigt intresserad av att titta när smöret smälte. När A kom hem åt vi mat och lade oss framför IDOL, det blev så i allafall. Och kl. 05:17 i morse vaknade jag i sängen..

Jag har alltså somnat i soffan, gått in i sängen tagit av mig kläderna och lagt mig. Utan att väcka Andreas. För han låg kvar i soffan till klockan var nästan 5, och nu har han åkt i väg till jobbet. Joline leker på golvet. Hon vägrar att somna. Jag ska kolla på expressen vilka som åkte ut i IDOL nu, hoppas att det INTE var Sepideh eller han Robin som rockade.



Om jag fick tvillingflickor NU..



.. Skulle de heta Java & Nemi. De var så coola i hop tycker jag!

Nova Joline Alexandra



Nova: Nova betyder ny på latin, men även en benämning på ett stjärnfenomen, en exploderna stjärna som ökar sin ljusstyrka på kort tid. År 2007 vad namnet Nova nummer 28 på topplistan över namn som föräldrar valde att döpa sina barn till. På 1000 födda barn fick 9 stycken namnet Nova. I Nora finns det 3 bärare av namnet och 56 stycken i Örebro län. 2147 kvinnor bär namnet Nova i hela Sverige.

Joline:
Joline är ett kvinnonamn som antagligen härstammar från franskans Joli som betyder söt, vacker, snygg. Den 1 januari 2008 fanns det sammanlagt 558 kvinnor med namnet Joline, av dessa hade 447 namnet som tilltalsnamn. Joline finns inte med på topplistan över 100 populäraste namnen att döpa sin flicka till i dag. I Nora finns det en person som heter Joline och i hela Örebro kommun heter sammalagt 63 stycken Joline.

Alexandra:
Alexandra är ett kvinnonamn som härstammar från namnet Alexander. Alexander härstammar från Grekland och är skapat av två ord, försvara och man. Mellan 1980 - 1990 talet var Alexandra ett stort modenamn. År 1990 var Alexandra nummer 28 på listan över vanligaste flicknamn. År 2003 fick 452 flickor namnet varav 193 som tilltalsnamn. Namnet minskar i popularitet. 2005 fanns det totalt 23 211 personer med namnet Alexandra i hela Sverige varav 11 170 bar det som tilltalsnamn. I örebro kommun heter 633 personer Alexandra och i Nora bär 20 personer namnet.

Lite namnfakta om Nova Joline Alexandra hämtad från sidan www.svenskanamn.se

Finns även en kategori som kallas Namngeneratorn där man skriver in mammans och pappans namn och sedan kommer de med ett förslag till namn på barnet. Vårt resultat:

Jasmine & Andreas
Flicka: Åslög, ett fornnordiskt namn som betyder lovad åt gudarna.
Pojke: Östen, även det ett fornnordiskt namn som betyder lycka.

Nå, vad tycker ni? Åslög och Östen, är inte det vackra namn? Haha.





Amning



Hej, jag har en fråga. Ammar du eller har du ammat?

Jag ammade Joline helt i 4 månader. Sedan började vi
med smakportioner. Fortsatte amma henne tills hon var 7 månader.

Webcam







JOLINE, 9 månader i dag.



Grattis Joline på din niomånadersdag.

Joline har gjort enorma framsteg den senaste månaden. Nu kryper hon, står, går med läragåvagn och någon går bakom, svarar med ljud som "ah" om jag säger det först, hon klappar händerna. Ja, det finns en hel massa saker som hon kan redan. Hennes personlighet har verkligen vuxit fram. Joline är en bestämt och envis tjej. Som tex. gröten som hon vägrar helt plötsligt efter att ha ätit och älskat det sedan 4 månader. Nu är det yoghurt och macka so gäller på kvällarna, det är bara att rätta sig efter det. - Mamma tycker att du är världens coolaste lilla brud, Joline. Fortsätt att stå på dig, livet ut.



Min mail:



[email protected]

Till er som vill fråga någonting..

Det "nya" är att vägra gröt



Joline vill inte äta grönt. Punkt.
Vad göra?

Moster & Joline



Världens gulligate ungar.

Mamma och Joline på bild








På den här bilden kan ni se en tydlig skillnad på våra ögonfärger.

Nudlar med kyckling & kokta grönsaker



I dag serverades Joline Nudlar & kyckling med kokta grönsaker.
Det gillade hon verkligen! En snabb favorit.

Du behöver:

Nudlar
Kycklingfilé
morötter
matlagningsgrädde
champinjoner
soja

Koka nudlarna tills de är lite överkokta, då är det lättare för barnet att mosa/tugga dem i munnen. Koka kycklingen och morötterna. Blanda alla tre huvudingredienserna i en kastrull och tillsätt lite matlagningsgrädde eller vanlig grädde samt champinjoner. Låt det stå ocu puttra så att smakerna blandas, tillsätt lite soja och vitpeppar.
(Jag vet att soja innehåller salt men efter att barnet blivit 8 månader är det okej att äta mat som är saltat när man köper den tex. kassler och falukorv, därför är det ingen fara med en liten skvätt soja i barnmaten till Joline som är 9 månader)




RSS 2.0