Svar på era frågor:



Dags för mig att svara på era frågor.

Vad skulle du ge för råd till en ung tjej som är gravid och vill behålla barnet men är rädd för vad anhöriga ska säga och hur man ska klara av att ta hand mm det ekonomiska?

Jag har så svårt att svara på såna här frågor eftersom att jag inte vet någonting om din bakgrund. DU vet om DU är redo, då känner du det väldigt starkt. Om du bryr dig mycket om vad andra tycker kanske det här inte är vad du egentligen vill? Jag tycker att du ska räkna ut vad saker och ting kommer att kosta och om du/ni kan klara att fixa det utan hjälp, då är ni självständiga & oberoende. Räkna inte med att någon annan ska gå in & betala, det är sedan bara ett plus om någon bidrar med något. Vad som än händer ska DU alltid vet inom dig att du tog rätt beslut och inte påverkas av någon annan. Du ska kunna stå upp för dig själv och ditt barn eller för en abort. Är du beredd att göra det? Är du tillräckligt stark? Ställ frågor till dig själv och ta dig tid att svara.

Jag undrar om du går i skolan & hur det går med tanke på Joline?

Jag går i skolan tis-fre, men inte hela dagar. Ca. 3 timmar de dagarna och då är Joline hos hennes mormor eller gammelmormor. Detta funkar jättebra, hon är så glad & nöjd och tycker att det är roligt att det händer saker. Joline är alltid viktigast men det känns skönt att vi hittat ett sätt som gör att det går att kombinera både skolan och att vara mamma. Jag skulle sluta skolan direkt om jag skulle se att Joline inte skulle må bra av detta. Känner också att det kan vara skönt att vi inte sitter i hop hela dagarna då jag ska vara hemma med henne tills hon är 20 månader och det är skönt att ha någonting annat i fokus också. Joline har och är fortfarande väldigt, väldigt mammig. Så att vi är i från varandra ett par timmar några dagar i veckan tror jag är bra, speciellt för Joline. Däremot skulle jag inte lämna henne för att ägna mig åt nöjen, det känns för tidigt. Skolan är för vår skull, min & Jolines och då känns det mer okej.

Var Joline planerad? Om inte, hur lång tid tog det för dig att bli gravid? Har du några tips på hur man fortare blir gravid?

Vi använde inget skydd under lite mer än ett års tid, sedan blev jag gravid. Jag har inget tips mer än att slappna av och tänk inte för mycket på det, det blir när det blir och när kroppen & psyket är redo för en graviditet.

Skulle du vilja ge Joline ett syskon när du läst klart gymnasiet?

Det vill jag absolut! Och det är vad vi planerar om det fortfarande känns bra då. Att vi har en stabil relation, ekonomi och bostad. Jag vill att bebisen ska komma till en trygg och stabil tillvaro. Vill nog jobba ett eller
två år innan jag blir gravid igen så att jag får högre föräldrapenning och efter mammaledigheten vill jag plugga vidare.

Vad kostade jeansen?


Om du menar jeansen till Joline från Ullared så kostade dem ca. 80 kronor.

Hur skulle du reagera om du blev gravid,
skulle du göra en abort?


Det kan jag inte svara på nu. Det visar sig om det någon gång skulle bli så. Det beror på vilka förutsättningar vi har för att ta hand om en bebis, ekonomiskt och praktiskt. Man ska ju kunna ta hand om barnet man har också och jag skulle se över situationen noga.

Vad vill du göra i framtiden? Vad vill du jobba med?

Vill läsa vidare på höskola/universitet och sedan utbilda mig till Polis eller kanske barnmorska. Har inte bestämt mig, jag velar fram och tillbaka varje dag.

Blir det nåt till henne nu eller är allt julklappar?

Joline har fått en rolig telefon och klossar nu, resten är adventspaket, julklappar & födelsedagspresenter. Alla kläder fick hon på en gång för det behövde hon verkligen!

Kommer ytterligare ett inlägg med fler svar senare i veckan.
Har väldigt mycket plugg nu som ni får ha överseende med.

Kram Jasmine


Kommentarer
Postat av: amanda

måste bara få fråga, har Joline ingen farmor? Har aldrig sett att du skrivit att hennes farmor tar hand om henne ibland???

2008-10-13 @ 12:56:04
Postat av: Tack!

Åter igen, skönt att läsa din blogg om dina och Jolines dagar. Ger mig lugn och trygghet även om det kanske låter märkligt. Du verkar vara en stabil mamma och otroligt klok, stark, medveten, klar och trygg i dig själv dina värderingar och åsikter. Jag uppskattar den här bloggen otroligt mycket, att jag får ha tillgång till och läsa den. Du är toppen, vacker utanpå och inuti. (och det säger och menar jag som tjugoårig tjej och inte snuskgubbe65) Take care, keep it up. Kram/Marielle

2008-10-14 @ 15:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0