Min busunge!







Mamma-Rock!



Så här såg min vänsterarm ut idag. Nu vet ni.

Tårarna sprutar..


Började precis stortjuta när jag läste Katrin Zytomierskas blogg..



Det var 2,5 år sedan vi gjorde det allra största, coolaste och mest fantastiska grej vi någonsin kommer att göra. Vi födde fram dig, Joline. Och jag är så jävla glad för att vi orkade vara starka, trots att vi bara var 15 och 17. ♥

Min lilla princess..





Det skiljer ett år och någon månad mellan de här två fotona.
Tänk att hon har blivit så stor!


En kväll med My!


My är här. Vi bakar hallon&blåbars paj och ska äta den obligatoriska nattmaten!
MUMMA! Imorgon har jag en heldag ledig med bästa Joline

PUSS, HJÄRTAT!



Jag älskar dig.


Torsdag?





Aoww, redan torsdag (!) Vart tog den här veckan vägen?

Gravidbloggar?

Jag skyndade hem från dagis imorse och läste Katrins blogg. Och, nu är lilla Ringo här. Jag blev så jäkla glad. Det är helt insane vilken bebisyra det är just nu, så oerhört härligt! Jag är inte sugen på bebis själv, men det är så roligt att glädjas åt andra människors bebislycka. Jag och My diskuterar dagligen alla barnvagnsmodeller, vit eller betsad ek spjälis, bebiskläder, fosterrörelser och bristningar. Jag påminns ett flertal gånger per dag om THE BIG MOMENT of my life, när lilla Joline föddes. Det känns som att jag återupplever det lite varje gång vi pratar om bebis och graviditet. Det var ett så skönt, tryggt och harmoniskt tillstånd. Vi morsor är coola!

Jag hittade nyligen DEN HÄR UNDERBARA gravid/mammabloggen -
så nu söker jag efter tips på fler. Vilka läser ni? Vart bloggar ni?


Det har varit en bra dag.


Jag har gått med My på stan när hon har köpt pyttesmå, urgulliga bebiskläder.
Det är helt otroligt hur coolt jag tycker att det här är. Det äger!


Hjälp mig snyggingar.

Den här månaden kommer att bli skittuff. Frustrerande. Och riktigt tung. Ekonomiskt alltså.. Den här lägenheten driver mig till vansinne. Den här flytten också. Det känns inte bra någonstans. Alltså, att flytta känns FAB, men att ha varken körkort, tillräckligt med pengar, 8 armar eller tid men en lägenhet som bara sår tom och gapar. VÄNTAR. Ja, det är ingen snygg kombination. Det är ingen lättlöst ekvation.


Sen det här med VAB, vård av sjukt barn. Hur ska jag göra för att få ersättning? Hur gör man?
Ingen lättlöst ekvation det heller.


Another week.


Jag somnade på soffan igår kväll. Och vaknade där imorse. Jag som skulle hinna städa så mycket och fixa alldeles förfärligt mycket. Det blev väldigt lite utav det. I dag har jag dock hunnit med en del och nu ska jag cykla iväg med Joline till dagis. Hennes moster Amelia ska ha sin allra första praktik någonsin på hennes dagis, idag och imorgon, så vi åkte tillsammans upp nu. Jag ska till My och äta frukost och göra mig iordning för jobbet. Slutar 21:00 ikväll. Ciao!

I will always love you, baby..








Jag har jobbat idag. Och saknat min älskling så att det gör ont i hjärtat,
kom hem till henne vid 19:00 och fick massa kramar, käftsmällar och blöta
pussar. Nu har vi tagit crazy photos i webbcameran. På Jolines begäran. ♥

Min sommar med bebis.


Ett utav mina starkaste minnen av att vara mamma är just sommaren med bebis, när Joline var ca.  6-8 mån. Jag var mammaledig, hade sommarlov och Joline var sådär gulligt knubbig. Alldeles "lagom" gammal, fullkomligt nöjd med att sitta på en filt med några skallror och köksslevar. Hon åt barnmat, tuggade på rån, kliade sitt svullna tandkött mot mina pekfingrar, kvällsammade i solen.. Så mys! Min sommar med bebis..





Världens argaste.


Joline är jättearg, på mig och på allt som jag gör. Hon skriker för att hon vill sova, när jag lägger henne skriker hon för att jag har lagt henne. Hon fryser och jag lägger över henne filten, då skriker hon för att filten är vit och inte rosa, men det finns ingen rosa filt. Och så är det fel på mackan, för först ville hon ha leverpastej - hon SKREK efter leverpastej, men sen var det så fruktansvärt äckligt, usch och bläääää med leverpastej. Hur går det här till? Varför så arg?


Mysigt.

Vi har ätit världens godaste mat. Just nu sitter jag inne och lyssnar på
lugna ballader och väntar på att prinsessan ska somna, sedan ska jag gå
ut och umgås med de andra igen. Det är härligt att vara mig, just ikväll.

Hon har pysslat.



Idag när jag hämtade på dagis, visade Joline stolt upp den här snygga
kronan med Alfons Åberg. Det känns så coolt att jag är mamma och hämtar
mitt barn som har pysslat på dagis. Kanske låter det löjligt, men för mig är
det fantastiskt. Det är stort.

Grillkväll

Vi har grillkväll här. Underbart! Joline tjatar om "sips" (chips) och "pinpruvor" (vindruvor).
Det är så jävla loveli med en ledig kväll. Med en helig kväll. With my angels.
Uppdatering med bilder sent ikväll/ inatt. ♥

Jag tävlar... hos DIANA again!

Jag tävlar hos DIANA om ett rosa bäddset med
vita moln. Så att Mysans bebis kan sova bland rosa moln.. ♥


En bebisspark.


My kände, precis som jag, de första bebisrörelserna i vecka 16. Det är en vändpunkt i graviditeten, någonting overkligt blir verkligt. Och ett tecken på att lilla bebisen mår bra. Jag känner på hennes mage ofta, och hon lägger min hand där det sparkar men då blir det som vanligt, alldeles lungt. I går, när vi kom hem från jobbet, fick jag känna de allra första rörelserna inuti hennes mage. Vi låg alldeles tysta och koncentrerade och så plötsligt.. poff, en liten spark eller kanske ett slag. Alldeles amazing. Det är det coolaste som finns att vara prego.


Vad tycker jag?

Vad tycker du om föräldrar och alkohol? Är det okej att dricka sig full som mamma eller pappa?
Hur tror du ett barn skulle uppleva att se sin förälder berusad?


Jag har och har alltid haft en väldigt kritisk syn på alkohol. Jag smakade alkohol en eller två gånger när jag var ca. 13 år gammal och fick bara negativa erfarenheter av det. Sedan drack jag aldrig en droppe alkohol på flera år. Jag ville inte vara med alkoholpåverkade personer, jag vill inte se Andreas alkoholpåverkad (och det gjorde jag inte heller, på flera år.. trots att vi var tonåringar). Jag var rädd att det skulle förstöra min bild av honom. Jag var så arg på alkohol och extremt rebellisk - någonting som jag är glad över idag, för jag var alldeles för ung för att dricka då och jag är helt säker på att det hade blivit en bidragande orsak till fler tonårsproblem. Jag har sett alldeles för många som inte kan hantera sin alkoholkonsumtion och som blir elaka, hotfulla, våldsamma eller väldigt obehagliga. Såna personar har funnits och finns fortfarande i min närhet.

Jag har, sedan ungefär ett år tillbaka, kunnat dricka alkohol någon gång då och då. Nu har jag inte druckit sedan nyår, förutom två cider en gång jag var ute och dansade med Josefine. De gånger jag dricker, så är det ofta söt cider som jag tycker är gott. Det var när jag och Andreas separerade som jag började tänka över mina åsikter, och som jag blev mer "lagom". Tidigare hade jag varit så otroligt rebellisk mot allt, och hade mina egna åsikter som jag vägrade tumma på. Nu är jag mer tolerant, även om jag vet vad jag tycker. Jag orkar inte bråka, eller ta strid med alla. Man får köra sitt race, så kör jag mitt. Jag har aldrig roligare när jag dricker alkohol och jag dricker aldrig för att bli berusad. De gånger jag brukar det, så är det för att det är gott och att jag möjligtvis viftar lite mer med armar och ben när jag dansar. Och kanske sjunger lite högre också. Men som sagt, detta inträffar ytterst, ytterst sällan.

Jag tycker inte att att ett barn bör se sina föräldrar alkoholpåverkade. Absolut, absolut inte! Det är ju vi föräldrar som ska föra över en sund inställning till alkohol på våra barn, då kan vi ju inte missbruka det framför våra barn. Oavsett om det "bara" är några öl, eller "ett par" glas vin, så är det inte okej. Det är min åsikt. Vill man supa, ja, redlös till och med (om någon nu har ett sådant behov) så åk någonannanstans, långt bort från alla och KÖR, men framför ditt/dina barn ska du vara föräldrer, med alla sinnen tillgängliga.

Vad ska vi hitta på i sommar?

Jag har semester hela juli, så då ska jag försöka planera in så mycket roligt för mig och Joline som möjligt. Jag och My är lite sugna på en äkta svensson husvagnsemester. Vore inte det bara för mysigt? Jag har redan målat upp den där fina, idylliska bilden i mitt huvud. Vi stannar vid en mysig liten sjö, alldeles ensamma och dukar fram långbord av grillat, kalla såser och äppelcider. Joline springer runt och kastar stenar i vattnet, samlar myror i små burkar.. och My, med världens sötaste bebismage, kommer att ligga i en solstol och bara be om att få bli svalkad. Jag ska servera henne jordgubbar och smörja Joline med solskräm.. Ja, som ni hör så har jag den här bilden väldigt klar för mig. Detta kommer alltså att vara vår "SOMMARTURNÉ 2010".

Dessutom kommer jag och Andreas att göra en gemensam minisemester tillsammans med Joline. Det kommer förmodligen att bli Astrid Lindgren värld, Kolmården eller liknande. Har inte planerat det riktigt ännu. Har ni några roliga förslag? Det är viktigt för oss att hon får de här "kärnfamiljegrejerna" i sitt bagage, så att hon har en röd tråd att se tillbaka på, då det alltid var bara vi tre.

Ska annars passa på att njuta av SOLEN, om vi får någon, eftersom att jag jobbar 13-21 alla vardagar både i juni och augusti. Då kommer jag inte att få många soltimmar, så det ska jag verkligen ta till vara på. Vill grilla massvis. Bada massvis. Och träffa fina vänner som jag annars har svårt att hinna med. Självklart vill jag även spendera massvis av lek och kvalitetstid med Joline, Josefine och Jimena. Jag tänker mig en helg i mormor & morfars sommarstuga med barnpool, massa isglass och sköna mamakvällar.

Den här sommaren kommer att vara Mys sista "ensamma" sommar, innan hennes lilla bebis kommer. Jag tycker att det är helt FAB att få följa hennes graviditet på så nära håll och vara en del utav hennes största resa. Det kommer att bli en underbar höst också, eftersom att lilla miraklet kommer att födas då... ♥

VACKRA LÄSARE, VAD HAR NI FÖR SOMMARPLANER? TIPS?

Sover sött i rosenrött.

Jag har cyklat med Joline till dagis. Hon tycker att det är grymt kul att sitta bakom mig i sin "barnsadel". I varje backe, när jag måste hoppa av och gå, blir hon sur och klagar "Neeeej, sitta där mamma" och pekar bestämt på sadeln. Och när jag börjar cykla igen ropar hon "HEJA MAMMA".

Nu ska jag duka fram frukost åt oss, mig och My.

Det här med oss.


Det enda ni verkligen vill veta, kan jag tyvärr inte besvara. ♥

Jag och Andreas försöker planera och pussla för att få vardagen att gå ihop. Vi har båda varsin lägenhet som ska betalas hyra, så vi måste jobba, och då måste vi pussla så att det fungerar med tider. Vi har löst det bra, vilket betyder att vi samarbetar väldigt mycket och Joline har tillgång till oss båda varje dag. På förmiddagarna med mig och på eftermiddagarna med Andreas. Jag vill inte vara någon varannan-vecka mamma och jag tror inte heller att jag skulle klara av det. Jag är helt övertygad om att Joline inte skulle må bra utav det, och därför är jag så stolt över oss som ständigt sätter henne i centrum. Huruvida vi är tillsammans eller inte, eller om vi ska bo ihop eller inte, känns så oväsentligt att dela med mig av med flera tusen läsare på en blogg. Jag skriver ofta väldigt personligt, men det är när jag utgår från mig själv. Jag vill inte "hänga" ut oss här, mer än att säga att det fungerar bra som vi har löst det nu. Och jag tycker så mycket om Andreas för att han är Jolines pappa. Oavsett vad som händer mellan oss så kommer han att vara en utav de viktigaste människorna i mitt liv, för att vi har delat det allra största ihop. Jag hoppas att ni kan respektera detta. Kram på er alla fina läsare som följer oss!

Flyttkaos.

Jag måste ju erkänna att det går sådär med den här planerade flytten. Lägenheten blev min den 1 maj, men jag har fortfarande inte en enda sak eller möbel där. Andledningen till det är att jag har kämpat med målning och fondväggar, i både mitt och Jolines sovrum samt köket. Och då har jag vardagsrummet kvar, där det ska tapetseras. På veckorna har jag noll tid, eftersom att jag spenderar förmiddagarna med Joline och jobbar sedan till sena kvällar. Är helt tom på energi. Och på helgerna, när jag är ledig, då jobbar Andreas så Joline är hos mig och det är svårt att ordna och flytta när hon är med då hon är superaktiv just nu. Dessutom försvåras allt när jag varken har bil eller körkort, så jag kan inte göra någonting självständigt när jag har någon timme över, för då måste jag vänta in någon som kan hjälpa mig och då blir jag automatiskt beroende av andra. Överlag så ändrar jag mig varannan dag över huruvida jag vill flytta till den här lägenheten eller inte, det känns så kaos.. alldeles för mycket.





Så underbar lördag.


Det har varit en helt loveli lördag. Verkligen helt underbar! Jag har bara spenderat massvis utav kvalitetstid med Joline, vi har varit ute och njutit av det härliga vädret. Jag tog till och med en powernapp på gräsmattan.

My kom hem också och har varit med oss på promenad, lite shopping och glass i lekparken. Ikväll ska vi alla grilla här och då kommer även min pregovän.. Ja, hennes mage har blivit riktigt gullig och bebisen rör sig därinne. Det är så mysigt. Så coolt. Helt FAB! Jag har klappat på magen massvis utav gånger idag och pratat med bebisen. ♥

Nu ska vi grilla.

En kommentar.

Hej Jasmine, är det inte underbart att du är den jag tänker på när jag ligger vaken mitt i natten och inte kan somna. Jag är en 17 årig tjej som behöver desperata råd utav dig. Mitt barn kommer inte att ha en pappa när det föds.Mitt barn kommer att få växa upp utan en pappa och det är mitt fel. Dom skuldkänslorna jag får ta igenom mig varje natt är en vaken mardröm. Det är inte bara ångesten över att mitt barn inte kommer att ha en pappa som håller mig vaken på nätterna, även hur jag ska berätta detta för mina föräldrar. jag har aldrig haft en pojkvän. Det vet dom. Så hur ska jag förklara detta? Vet att dom inte kommer ta det bra. Ibland är stora 17 åringen så liten,så liten. Jag vill verkligen ha mitt barn, en abort är inte ett alternativ. Jag kommer att gå över eld för mitt barn. Vad det än krävs, för att ge mitt barn ett lyckligt liv.

Jag blir så ledsen av att läsa din kommentar, då du bär så mycket tungt ansvar på dina axlar och verkar sakna någon att prata med. Självklart har jag tid att svara till dig. Jag har så många saker att skriva, men helst utav allt skulle jag vilja sitta bredvid dig och kunna ge dig en lång, varm kram och låta dig andas ut en stund. För just nu är det inte konstigt om du känner en enorm, psykisk press över din situation. Jag ska utifrån vad du skrivit, försöka hjälpa dig så mycket jag kan och "finnas tillhands" såhär över datorn.

Du bär på livets största gåva. Världens, för dig, finaste lilla bebis. Och du har valt att ge liv åt den här lilla bebisen, så det enda du bör tänka är "Hur ska jag göra för att, utifrån hur min situation ser ut just nu, kunna ge den här bebisen så bra förutsättningar som möjligt." Dina förutsättningar idag, ser inte ut som de skulle ha gjort om du hade väntat tills du var 30, så jämför dig inte med någon annan utan se till DIG själv och dina styrkor. Du kommer att klara det här. Du kommer att vara den allra bästa mamman för just ditt barn. Och oavsett om livet inte blir precis som du hade tänkt dig, kommer det att bli bra.

Jag har ingen närvarande pappa, det har jag aldrig haft. Min pappa lever tillsammans med sin nya familj någonstans i Sverige, och vi har ingen kontakt överhuvudtaget. Min mamma valde att skaffa barn med honom och det gav mig ett LIV. Det har i sin tur gett min vackra Joline ett liv. Jag har aldrig någonsin gett min mamma några skuldkänslor för att hon gjorde det valet, tvärtom, så är jag otroligt tacksam över att hon gjorde det. Min mamma har alltid varit min förebild, och jag har inte saknat min pappa. Min mamma har fyllt alla tomrum och jag känner mig stark trots att han inte varit en närvarande förebild under min uppväxt. Du ska inte känna några skuldkänslor. Jag vet inte varför den blivande pappan inte finns med i bilden, men det har ingen betydelse, för du kommer att bli en underbar mamma även utan honom. Och ditt barn kommer kanske att undra, ha många frågor och funderingar kring sin pappa under uppväxten. Då är du bara ärlig, besvarar hans/hennes frågor. Tänk på alla de homosexuella par världen över, som har barn, är de sämre föräldrar till sina barn bara för att det saknas en mamma eller pappa till könet? Det viktigaste för ett barn är att det finns trygg, kärleksfulla, närvarande vuxna under uppväxten som älskar barnet gränslöst och finns där. Om det är två kvinnor, en kvinna och en man eller två män - det saknar betydelse. Ditt barn kommer att kunna ha manliga förebilder ändå, vännen, genom lärare, dagispersonal, en ny man i ditt liv, din pappa, någon bror eller manlig vän.

Om det känns jobbigt att berätta för dina föräldrar tycker jag att du ska skriva ett brev. Skriv allt som du skulle vilja säga, och förklara tydligt att deras åsikt inte kommer att påverka dig för att du redan bestämt dig. Och att du ber om deras stöd och råd. Du kan skriva att du vet att grundförutsättningarna inte är de bästa och att du är medveten om det, men att det inte förändrar dina känslor för det kommande barnet och att det för dig bara finns en väg att gå. Din mamma har ju en gång väntat dig, och din pappa har då funnits vid hennes sida. Även om det tar lite tid, så kommer de att förstå. De vet vad du betyder för dem och de älskar dig, så för dem kommer förmodligen chocken att vara värst. Om du därför skriver ett brev, slipper du vara med dem när de får den första reaktionen. Du kan be dem, i ditt brev, att ringa dig först när de tänkt efter en stund och när ditt beslut landat hos dem, så att ni kan prata utifrån DITT val och inte varför du inte valde annorlunda. Vill du inte skriva ett brev utan prata med dem, så tycker jag att du ska vara tydlig med att de ska låta dig prata till punkt och var bestämd!

Det är okej att vara liten 17åring också. Alla är vi små ibland.
Alla styrkekramar från Jasmine. Du kan nästa gång höra av dig på min bloggmail http://[email protected]

Snurra du min värld.

Min blogg är kanske inte så intressant under veckorna, när jag jobbar, Joline går på dagis och allting handlar om vardagsbestyr - men därför tänke jag fråga er läsare vad ni vill att jag ska skriva om, något speciellt ämne eller så? Någonting ni vill veta? HÄR har ni chansen att ge önskemål.

Hej Erika!

Hej Jasmine! Vore jättetacksam om du kunde svara på en fråga jag har;
Jag undrar vad man får för bidrag efter man har fått barn? Jag går fortfarande i gymnasiet och har alltså inte haft något jobb tidigare. Har man ändå rätt till föräldrapenning? Får man något mer bidrag än isåfall föräldrapenning och barnbidrag? Hur fick du det att gå ihop med lägenhetshyra också, bostadsbidrag?
Kram, Erika

Hejsan Erika. Jag antar att andledningen till din fråga är att du är gravid eller planerar att bli det, så först och främst vill jag säga GRATTIS till den allra finaste gåvan! ♥

Jag hade inte heller hunnit jobba tillräckligt många månader för att få högre föräldrapenning, när Joline föddes. Det betyder att man får föräldrapenning på "lägsta nivå", 180 kr per dag. Om man tar ut 7 dagar i veckan, hela månden, så får man ca. 4000 kr efter skatt. Du har 240 dagar och pappan har 240 dagar, där han kan ge dig 180 utav dem men måste ta ut 60 stycken själv.

Dina föräldrar är försörjningsskyldiga till dig, till och med den dagen du går ut gymnasiet och innan dess kommer det förmodligen att bli svårt för dig att få en egen bostad, med hjälp från socialen. De kommer att hänvisa till dina föräldrar som försörjare och hitta en lösning så att du kan bo kvar hos dem. Om du trots detta, har råd att ha en egen lägenhet, kan du söka bostadsbidrag och jag tror att den högsta summan man kan få ut är 2400 kr.

När jag och Andreas bodde tillsammans hade vi min föräldrapenning, ca 3000 kr (då jag inte tog ut 7 dagar i veckan), Jolines barnbidrag, bostadsbidrag på 1700 kr (inkomstbaserat), mitt studiebidrag (då jag läste några kurser via IV/Komvux, på distans) samt Andreas studiebidrag och helglön. Vi fick ut ca. 10 000 - 11 000 kr i månaden och klarade oss bra på det.

Hoppas att du är nöjd med svaren, annars, fråga igen.
Du kan även mejla mig på [email protected]

Kram Jasmine


Ännu en måndag!!!

Godmorgon! Nu är det dags att gå till dagis i regnet. Och sen jobbet.

 

 


I need your help!


Joline och jag ska bli med GULDFISK och nu behöver vi er hjälp,
vad ska denna lilla filur heta?

Milton, Charlie, Malte, Elliot... Kom med egna förslag!

Att vara nöjd med sig själv.

För ungefär 1,5 vecka sedan var jag och min kloka vän Josefine i Stockholm. Vi åt en lång, mysig frukost på ett litet kafé och jag kunde som vanligt sätta ord på ytterligare några sanningar om mig själv. Vi pratade om sexualitet, ideal och våra egna kroppsuppfattningar. Hur ser vi på våra kroppar och i vilka olika sammanhang är vi mer respektive mindre nöjda?

När jag står framför spegeln, en vanlig måndagsförmiddag innan jobbet, iklädd en tunika från Gina Tricot, ett par svarta leggins och en sjal - då känner jag mig bra. Jag känner mig nöjd. Att jag varken är pinnsmal eller vältränad spelar ingen roll. Att brösten inte längre ser ut som några tonårstuttar, blir så oväsentligt. Då, framför spegeln, tycker jag att jag är en fräsch småbarnsmamma med en otrolig kropp för att aldrig träna och äta onyttig kost.

Som jag nämnt tidigare här på bloggen, så avsexualiserade jag min kropp när jag var gravid och fick Joline. Kroppen blev inte längre något substitut för sex - brösten har vi fått för att kunna amma våra bebisar, inte för att please någon pojkvän. Ur muffen föder vi våra bebisar. Och i magen bor de, innan de kommer ut till oss så att vi kan lukta på dem och pussa på dem. Såhär tänker jag fortfarande. Och ärligt, borde vi inte sluta tutthetsa?

Trots detta är det när jag står avklädd framför spegeln, som jag får ångest och känner mig ful. Det är när jag ser mig själv i sexuella situationer, som jag känner mig otillräcklig och osexig. Då är jag inte den där fräscha mamman med en okej kropp för sin livsstil, utan då är jag den där 18åringen som borde se ännu bättre ut! Lite plattare mage, lite rundare rumpa, toppigare bröst.. Jag känner mig inte alls bekväm med mig själv, tvärtom, så vill jag undvika sådana intima situationer. Jag vill inte vara där.

Det här går inte ihop med min "avsexualiserade" syn på min kropp, men jag kan identifiera mig med båda delar. Kanske beror detta på den enorma utseendefixeringen som råder i vårt samhälle och på alla sillisar på tidningsomslag, kändisar och programledare. Kanske beror detta på mediahetsen kring perfektion. Eller är det något annat? Vad har ni att säga om detta? Kan ni känna igen er, eller inte alls?

Gravid vän på vift!


Fina My är på Cypern. Och jag saknar henne så. Vi har skapat massa dagsrutiner tillsammans under jobb-veckorna, och utan dem känns det så tomt. Till exempel så går jag alltid hem till My efter att jag lämnat på dagis, äter en snabb lunch och sedan går vi tillsammans till bussen. På bussen hinner vi prata om allt och skratta massvis.. Vi har ju även börjat med en "laga-lunch-åt-varandra-varannan-dag" grej. Alltså får man en överraskning i matlådan varje dag. Smart va? Men nu är min pregovän på Cypern. Och jag sitter som besatt på internet och kollar alla fina bebissaker som jag vill beställa hem till hennes bebis som beräknas komma den 20 oktober. Jag ska köpa diinglisar, för det vet jag att hon önskat sig och Lundmyr Of Sweden kläder och... Ja, ni hör ju


MÅLARMORSAN!

När Joline skulle sova lunch drog jag med mig hela vagnen upp i lägenheten och lät henne stå och sova på balkongen där. Medan hon sov passade jag på att måla i hennes blivande rum. Nu är allt målat, förutom två cerisa fondväggar. Jag ska måla dem ikväll eller tidigt imorgon. När Joline vaknade hade jag garderat mig med vindruvor, som är en favorit och en låda med lego. Hon sysselsatte sig jättebra i 1,5 timme, så jag hann ordna ännu mer. Sedan var det STOPP, både för henne och mig. Vi orkade inte mer!

Nu har vi varit och handlad mat till kvällen.
Det blir lördagsmys!

Gosen, snutten och tutten!


Joline kom nyss till mig och sade att hon ville gå och sova. Hon hade redan hittat en tutte, men saknade sin gose och snutte. Snutten är densamma som den alltid har varit, en kaninfilt från "Dinglis" serien. Men gosen är något nytt, det är en nallebjörn som hon fått utav sin moster Amelia. När jag skulle lägga ner henne i sängen förklarade hon för mig att gosen skulle ligga bredvid henne på ena sidan och snutten på den andra. Sedan vände hon ryggen mot gosen och sade "sov så gott". Nu ligger hon inne i sängen med dessa tre sovsaker.

När Joline låg i magen köpte vi alla olika kanindinglisar. Hon hade både en stor dinglis, en liten dinglis, två stycken olika kaniner till vagnen, napphållare och speldosa. Det var mitt allra bästa köp. Hon älskade dessa dinglisar och har som sagt fortfarande en utav dem som sin "favvosnutte". HÄR hittar ni exempel på några olika dinglisar. På den här sidan finns inte några stora filtar, men det övriga sortimentet ser ni. Fina va? Och så passar de till båda könen.


Jag har hittat ett bord!

Har äntligen hittat ett fint köksbord på Blocket. Hoppas nu att det finns

kvar, så att jag kan hämta det idag. Sedan är det klart i mitt kök.


Tävlar hos Diana!

Jag tävlar hos DIANA om ett jättefint bäddset.


By Jasmine.

Du sitter tätt intill.
Ja, det skiljer någon meter,
flytta närmre om du vill.

Utanför fönstret springer natten,
hon vill ifatt. Du ser på mig med värme och
slår sönder alla timmar denna natt.

Så länge har jag väntat,
på dig och mig såhär.
Har litat på vårt öde,
visste bara inte när.


Inte när, just nu och här..

Våra ögon brinner längtan,
våra händer vill ha hud.
Låt oss älska hett på marken,
låt oss prata utan ljud.


Och när vår svarta natt blir blå,
är dags för att lämna,
ja, dags för mig att gå.

På gatan passerar själar,
men vad bryr jag mig om dom,
jag bär din luft i mina lungor,
och jag älskar dig som..

Så länge har jag väntat,
på dig och mig såhär.
Har litat på vårt öde,
visste bara inte när..

Våra ögon brinner längtan,
våra händer vill ha hud.
Låt oss älska hett på marken,
låt oss prata utan ljud.



Inför ett dop

Doppresent.se hittar man otroligt fina doppresenter och fantastiska dopklänningar. Jag var inget big fan av internetshopping när Joline var bebis men har blivit kär i det enorma utbud av barnsaker som finns på nätet idag.
Jag har nu blivit såld på sjömansklänningen och tycker att det vore coolt med "sjömanstema" på dopet, speciellt om det hålls på sommaren. Dessutom finns det massvis utav bra presenter, som jag gärna hade önskat mig om jag vetat att de funnits. Nu vet jag - så jag tipsar er!



Dopkort i rosa/blått för 39 kr styck.
Dessa och många fler hittar du HÄR



Den här underbara, fina dopklänningen
med sjömansstil som passar till både flicka/pojke
kostar 1595 kr. Den hittar du HÄR



Den här dopklänningen finns i ljusrosa och ljusblått,
med bomullstyg inuti och spets utanpå. Ljuvlig! 1095 kr.
Hittas HÄR.




Jag väntar på ett "flytt team" från heaven.


Jag sitter här. Joline sitter bredvid. Hon äter vindruvor och ser allmänt exotisk ut. Hon påpekar gång på gång att mamma är tokig som har färg i pannan, håret, på näsan, fingrarna, armarna, benen.. Ja, ni förstår. Ja, det suger att mamma har all den här färgen överallt, men that's life tänker mamman. Imorse tänkte mamman ta tag i situationen igen och fortsätta "projekt målning", men då slutade det med att hon låg raklång på golvet och lyssnade på "love hurts" och bara stirrade i taket. Inte helt okej!

Jag förväntar mig nu att ett "flytt team" från heaven ska komma till. Om jag själv får kombinera detta team så kommer Johnny och Mathias från RoomService och deras balla inredare Frida. Tillsammans med dem kommer Nordman och sjunger sånger med sin otroliga röst. Och så Leila Lindholm med ljuvliga chokladpraliner och vackra cupcakes. Eller? Jag sitter kvar här i soffan. Joline sitter på golvet och hennes vindruvor är slut. Hon läser tidningen och skrattar åt mina vitprickiga fötter. När kommer hjälpen?







Hur kan man bli målare?


Idag har jag målat, trots att jag varit lite sjuk. Det går inte att skjuta det framför mig längre, så nu är jag igång. Har grundat både kök och ett utav sovrummen. Har även grundat och målat mitt vardagsrumsbord, Jolines pysselbord samt några gamla, antika trälådor. Och resultatet av detta är att mina armar är dead - alltså, jag kommer ha jordens träningsvärk imorgon. Och det är färg överallt. Måste i detta inlägg passa på att ge massa cred till alla målare i världen, som gör det här over and over again.

NU, kvällsmat och sedan strykning nummer två i lägenheten..
Feber och huvudvärk. This is my shit.

Soulsister



Hey Soulsister. ♥

Det är så skönt att du alltid finns här nära. Du är bara för bäst.

Mindre än minst.


Jag känner mig så jävla ynklig just nu. Beroende. Behövande. Vi var på RUSTA idag och jag hittade vanliga, vita tapeter och snygga fondväggar. Hittade även tavellister och en stor, rosa ryamatta till Jolines rum. De har verkligen allt man kan tänkas behöva på RUSTA. Sjukt bra affär!

MEN, jag kom hem tomhänt. När jag stod där med överbelamrad vagn, en sovande Joline som skrikit från och till hela dagen och alla dessa tapetrullar.. fick jag panik. Det var en sån växande klump av "nej, det här klarar jag inte" så jag lastade av alla fina saker i en stor hög bland trädgårdsmöblerna och ville helst utav allt bara sätta mig ner och gråta. Jag vill gråta så där hejdlöst mycket. Och bara ge upp. Det var längesedan jag kände mig så liten. Mindre än minst.

Nu känner jag mest såhär: Jag ger fan i att flytta.

Somliga mornar.. är sämre än andra!


Joline vaknade och gallskrek vid halv 5 imorse. Jag kastade mig upp i sängen och tänkte bädda om henne, så att hon kunde somna om, men hon fortsatte skrika så vi fick gå upp. Tänkte att vi skulle lägga oss i soffan och sova några timmar till, eftersom att Joline var vaken ända till 22:00 igår. Joline var arg ena sekunden och skrek, för att i nästa stund sjunga "bä,bä vita lamm". Jag slumrade till en sekund och hör hur Joline säger att det är kiss på henne mage. "Jaja", tänker jag och fortsätter blunda TILLS det blir blött på min mage.. Mys lilla katt Baby stod på ryggstödet till soffan och kissade på oss. Jag fick panik och sprang in i badrummet för att hämta en handduk men när jag sätter foten på badrumsmattan är den dyngsur, så katten hade kissat även där. Slängde in allt i tvättmaskinen och bäddade ner Joline framför barnprogrammen med en stor fruktskål. Lungt, en stund..

Har nu, klockan 06:48 hunnit städa kaninburen, utfodrat kaninerna, städat åt marsvinet Godis och skurit upp en liten mini-sallad till honom. Har hunnit byta bajsblöja. Och ännu en bajsblöja. Och alldeles nyss, kom Joline och visade upp två kladdiga fingrar, hon beklagade sig och sa "äckligt, äckligt". Jag frågade vart det äckliga kom ifrån och då hade hon varit i kattlådan och hämtat en nybajsad klutt. Just nu känner jag bara hur sammanbrottet är nära.


Mamma-häst!



På cykeln.





Joline är så sjukt rolig just nu. Det är en riktigt rolig ålder, för vi börjar få en så häftig kontakt. Även om trotsåldern innebär väldigt mycket uppfostran och tråkiga duster, så är det FAB med den där "Lek-kompis-kontakten" som vi fått nu. Just precis nu ingår jag i en docklek. Jag behöver inte säga något, eller göra något, bara hålla i dockan och vagga lite. Det räcker. Vi har skrivit en inköpslista ihop också.. Jag rabblade upp alla saker som vi behövde köpa och frågade Joline om vi hade allting med på listan då svarade hon "Nej, inte glass". Och i förrgår när jag pratade med My i telefon så sade hon helt självmant "Hälsa till My" - så coolt. Det är nya grejer varje dag, vart lär hon sig allt?

<3

älskling.


Pippi är lycka!






Joline har fått ett Pippihus, med Pippi Långstrump, Tommy, Annika, Lilla Gubben och Herr Nilsson. När hon öppnade paketen började hon hyperventilera och gapade med hela munnen, en sådan lycka! Sedan dess har hon suttit och lekt med sitt hus och sina figurer i timmar. Hon älskar det verkligen.. Jag har kollat på detta hus ett par gånger tidigare, men då har det alltid varit fel tillfälle att köpa med eller så har jag inte haft råd. Igår fick jag idén att köpa en liten valborgspresent, och det slutade med att jag kom hem med det här huset. Men det var värt pengarna, för hon leker verkligen fantasifullt med huset och verkar använda sig av saker från pippi-filmerna. Så FAB!!!

RSS 2.0