Låååångt uppehåll,


Allting var bra på Öland, förutom det dåliga vädret..
Tänkte blogga när jag kom hem, men vårat internet funkar inte för vi håller på och beställer något nytt.

Ultrljud igår också, jättefin bebis <3

Skriver mer så fort vårat Internet är tillbaka, LOVAR!


Kväll på landet+första sparken


I går kväll åkte jag med mormor till hennes och morfars sommarstuga. Där var några bekanta till dom, från Orsa. + en liten bebis som var 8 mån, men jätteliten. Hur gullig som helst. Vi grillade och spelade kort. Nu är jag hemma igen för att jag ska jobba idag. I kväll ska jag packa och i morgon bitti, tidigt som satan, åker vi. Alltså, ingen blogg för min del under helgen.

I går kände jag första riktiga sparkarna också. Jag låg på sängen och så kände jag några sparkar under naveln,  mysigt :) Det är så kul när man börjar känna för samtidigt förstår man att det verkligen är en bebis därinne. Kände några fler sparkar senare på kvällen och en imorse. Hoppas att Andreas får känna snart också, han har inte gjort det än.

.. Fasiken, Carolina, en gammal kompis från Rockhammar skrev till mig. Kul! Att ryktet sprider sig ända till henne.

Om jag inte skriver något mer innan kvällen, så hörs vi efter helgen. Ha det bra !


Anlita en stylist,




JAG FATTAR INGENTING, när jag kollar på allt om hur man designar om bloggen. Har sett att det finns flera stycken som har jättesnygga ´sidor´. Någon som kan hjälpa mig? Jag tänker inte ge mig in på det där själv, jag anlitar någon, haha. xD
Förresten, kostar det pengar? Jag är urkass på sånt här. Vill ha bilder däruppe och snygg text mm. H J Ä L P

Bilder på mig och Älskling från Teneriffa - 06


MVC besök


Hej,
Det var ett tag sedan jag skrev nu. Jag har varit allt för upptagen med att gå och vara rädd för sprutor. I går var jag på MVC för provtagning. En timme låg jag på britsen, men inget blodprov. Andreas var med och höll handen men det hjälpte inte så mycket. Jag gick därifrån med ett embla plåster och fick en ny tid idag. Så nu är det gjort, tack vare mamma som var med och höll fast mig. Ingen överdrift, hon höll i för allt hon var värd. Men nu är det gjort, och det gjorde inte ont, trots att jag grät och skrek. Skönt! Nästa provtagning i v35, om jag inte är negativ, då får jag göra ett till i v25.
Förövrigt så kollade barnmorskan om det var någon äggvita i urinen. Det var det inte, så allt var bra. Sedan kollade hon blodtryck, helt normalt det också. Så fick jag min journal. Det var kul, nu känns det ännu mera på riktigt. Ska tillbaka någon gång i v22, då får jag äntligen lyssna på bebisen. Ultraljud nästa fredag också. Spännande! Och kul att det händer grejer, då går tiden fortare, och det är bra, för jag vill ha min bebis. < 3

I dag ska jag nog träffa Josefine en stund, sen blir det bara mys och ta det lungt hemma ikväll :)
I morgon är det jobb, sedan packning och tidigt på fredag morgon Öland. Trevligt..


- < 3


Hej,
Jag ska göra ett försök att designa om här på bloggen. Den är skit ful och opersonlig nu, men det verkar rätt så krångligt, så vi får se hur bra det går.

Idag och i morgon ska jag jobba.. :) Sedan är jag ledig tisdag och onsdag, men jag ska jobba torsdag igen. Åker till Öland på fredag och kommer hem på måndag, långledigt för mig då, haha. Hoppas att det är fint väder på Öland. Vad ska man göra där annars? Skulle vara skönt med lite sol, så att jag får bli lite brun. Det är juli och jag är helt genomskinlig. Solarium vill jag och får jag inte sola, det är inte bra för bebisen.
Hoppas på att My vill komma hit på tisdag. Jag längtar efter henne. Det vore kul att träffas innan Öland. Det är svårt att försöka `passa´ in någonstans där vi kan träffas eftersom jag jobbar och hon åker till Köping ganska ofta. Men, jag hoppas på besök senare i veckan.

På tisdag ska jag till MVC och blodgruppera+ta andra prover.

B ä s t a v ä n


Jag förstör INTE mitt liv, jag BERIKAR det.



Jag trodde att jag skulle få massa kritik och frågor här på bloggen, men det är ingen som har skrivit något annat än Grattis! och Lycka till!. Trodde att folk skulle fråga ´varför vill du bli mamma när du är så ung?´ och ´tycker du inte att du förstör ditt liv?´ Det är skönt att det inte har varit massa negativa kommentarer, men det är nog många som har åsikter om att skaffa barn när man är 15.

Bara så att alla vet,
Jag tycker inte att jag förstör mitt liv. Tvärtom. Mitt liv har varit ganska trist och tråkigt innan jag blev gravid. Nu känner jag att jag har någonting att leva för. Livet har berikats så otroligt mycket. Så lycklig som jag är nu har jag aldrig varit förut! Det här är det bästa som har hänt mig och jag har inte ångrat, inte en ända gång, att jag behöll det här barnet. Så det så!

Kallelse till ultraljud



Nu har det äntligen kommit! Fredagen den 27/7 ska jag och Andreas på Ultraljud. Då är jag i v20, så halva graviditeten har gått. Tänk, då är det bara 20 veckor kvar. Haha, 20 veckor kanske låter mycket men när man har gått 20 redan, och de har gått jättefort, känns det som att resten av tiden också kommer att gå fort. Andreas mamma säger att sista veckorna går i snigelfart, och de gör de säkert, för då längtar man så mycket efter bebisen och efter att bli av med jättemagen.

Fick avslutningskatalogen också, det var kul. Maria, en kompis som jag hade när jag gick på dagis i Lindesberg var med i den. Det var superkul att se henne, har inte pratat eller träffat henne på hur länge som helst. Kände igen folk från Frövi också, några gamla klasskompisar från Rockhammar gick där. Så jag fick se dem också. Kanon :)

Igår kväll kollade jag och älsklingen på ett jätteknasig film, Pans äventy. Efter att filmen var slut hade vi inte fattat vem Pan var, så den fick bara enochenhalv geting av oss. ^ 
Idag ska jag jobba igen, slutar klockan 19, då ska våran familj grilla och äta gott. I morgon och på måndag är det jobb igen, så jag ska försöka vila lite också. Är himlans trött hela tiden.

Bebisen där inne, jag längtar efter dig. När du kommer ut hit, ska jag göra allt för att ditt liv ska bli det bästa. <3


Josefine, världens bästa.


I går eftermiddag/kväll var jag med Josefin. Vi åt jordgubbar, bullar, glass och drack saft. Haha, fast det var inte det enda. Nog för att vi äter ofta, men inte hela tiden. Vi kollade på hennes bebiskläder och pratade massor. Vi smed en härlig plan också! +  skrattade hela tiden, åt allting. Det var skojsigt xD I dag åker hon till Hälsingland, men hon kommer hem på söndag så nästa onsdag ska vi in och shoppa kläder till mig. Och kanske nått litet till bebisen?

Senare igår kväll var jag och Andreas hos Anton en stund och kollade på film. Jag kom när filmen snart var slut, det var en Scary Movie tror jag.. Och sen gick jag och älsklingen hem och sov <3

I dag har jag varit på jobbet, men nu är jag hemma igen... och bloggar. Ska äta lite och sedan ringa Andreas. Vill hitta på nått skoj ikväll. Börjar bli trist att sitta hemma. Får väl lov att gå ut trots det kassa vädret.

If they hurt you,
they hurt me to.




Magbilder



Tog bilder på magen inne på Cubus, i omklädningsrummet. Köpte tröjorna som jag har på bilderna :)
Älskade bebisen <3



vilka läser?


Jag har jättemånga läsare varje dag, men vilka är ni? Det vore intressant att veta ^

Bio med älsklingen

hej,
Idag har jag varit i Örebro. Åkte in själv vid två tiden. Åt sen lunch och kollade lite i affärer, kollade bla. på barnvagnar och bebissaker på babyproffsen. Tyckte att alla vagnar var klumpiga och breda, hoppas att jag hittar någon som känns lite smidigare. Hade inte tänkt köpa något idag, men det blev två tröjor och ett par astuffa solbrillor. Ska in med mamma senare och köpa ´mammakläder´. Kollade på H&M:s mammaavdelning idag, det fanns inte så mycket bra kläder. Hittade däremot mycket bra på Cubus så det är nog där jag kommer att handla mina mammakläder.

Andreas kom vid halv sex, då gick vi till filmstaden och köpte jättemeny med popcorn, varma chips & dricka. Sedan såg vi Pirates of the Caribbean, och nu sitter jag här igen, framför datorn hemma hos Andreas. Har ätit kräm som Aina har gjort. Jättegott! Nu ska jag fördröja tiden ett tag till. Sedan läggdags..

Förresten så tog jag jättefina magbilder idag, jag lägger in dem imorgon, för då är jag hemma.

Andreas - my world, my love, my life
Jag älskar dig utav hela mitt hjärta.
<3


Äntligen finare väder!


Igår träffade jag Lina och Aron. Vi kollade doplåtar till Arons dop. Jag ska sjunga då, så jag skrev upp massa alternativ som hon kunde kolla upp. Aron hade magknip, så jag gick runt och sjöng för honom. Det var mysigt..

.. Sen åkte jag hem till Andreas och åt blåbär med glass. Jättegott! Nästan godare än jordgubbar tillochmed. Vi kollade på friidrott också. Alla svenskar var bra, så det var kul att kolla. 

Idag är Andreas på jobbet, från 7-4 jobbar han varje dag. Jag sitter och väntar på att Magnus ska gå upp, så att det inte blir så tyst och tråkigt här. Börjar undra om han ens är hemma, men jag vågar inte gå in och kolla. Väcker jag honom så är det inte så kul för mig. Tänkte att om vädret håller i sig kan vi kanske åka och bada eller nått, så kan Andreas komma när han slutar. Är trött på att sitta inne på sommarlovet!

När jag har varit på ultraljud ska jag börja kolla på saker som vagn, skötbord och möbler till vårat rum. Vill inte köpa nått än, innan jag ser att allt är bra med bebisen. Jag och Andreas pratade lite om det igår. Vad vi ville köpa själva och vad vi skulle önska oss. Jag tänkte att vi skulle köpa barnvagnen själva, men vi får se. Jag vill ha en lite sportig vagn (ev. en sån med tre hjul) Såg Linas igår. Den var jättesmidig och bra + cool. Hon köpte sin från Tyskland, vill man ha en ny vagn blir det billigare så. Andreas tycker inte att säkerheten verkar så bra på en sån vagn. Men i slut-ändan är det väl jag som bestämmer, haha.

Lägger in bilder på alla saker jag köper, både till rummet och till bebisen. 

Nya magbilder + såld kanin


Hej,
Det blev ett till inlägg nu i kväll i allafall, och magbilderna kommer ikväll istället för imorgon. Jag kände att jag orkade lägga in dom nu. Sedan sist jag skrev har jag och mamma varit och lämnat min kanin som jag haft sedan jag var nio år, till Jonas&Josefin och detas barn. Jag kände att jag varken har tid eller intresse till att ta hand om henne längre + att det kommer vara brist på plats i nya lägenheten. Sköldpaddan ska också säljas. Jag tänkte lägga ut en annons nu. Akvariumet tar för mycket plats och skötseln tar för mycket tid.

Nu ska jag se om det är något bra på tv och imorgon eftermiddag ska jag jobba.. ^

En sista bild på Mimmi och kort på magen <3 Jag tycker att den har blivit jättestor, speciellt på kvällen då den är svullen, men mot Josefins jättemage är min jätteliten. Haha, den kommer nog att växa tills jag tröttnar ordentligt.








Fika med Theres & Casper



Hej
Idag vaknade jag vid åtta och ringde till strandstugan. Ville kolla jobbtider för veckan, eftersom jag glömde det i fredags. Sedan lade jag mig och sov till halv tolv igen. När jag satte på mobilen (har skit dåligt med batteri, min laddare är hos Andreas) så hade Theres skickat ett sms och frågade om jag ville komma över till henne och Casper en stund. Så jag åt sen frukost och gick dit. Casper var jätte gnällig när jag kom men när han fick sova en stund vart det bättre. Han är så söt och rolig nu, strax över året.

Nu är jag hemma igen. Mamma bakar nått gott och sedan blir det kycklinggryta och ris. Mums! Jag äter hårt bröd med senap på hela tiden. Helt sjukt vilka grejer man kan bli sugen på. Förövrigt älskar jag allt surt + lakrisal. Ikväll ska jag nog bara vila, i morgon är det dags att jobba igen.. Förhoppningsvis blir det bättre väder snart.

Igår kväll gjorde jag och Andreas skit god fruktsallad. Sedan var vi hos Anton och hämtade Andreas hörlurar också, bebisen ska få Dc skor, keps och massa om det blir en kille. Men det tror jag inte att det blir, så då blir den väl utan. Haha, fast jag tror nog att dom kommer gilla bebisen om det blir en flicka också.

Kommer nya bilder på magen i morgon. Just nu väntar jag spänt på kallelse till ultraljud från Örebro. Hoppas att
det inte blir när jag, Andreas och hans familj ska till Öland för då kanske jag måste vänta ännu längre på att få se bebisen.

Casper på mammas 35års dag och Amelia med Aron (min gudmors son.) Jag ska sjunga på hans dop, är det någon som har förslag på någon fin låt?



Gamla bilder på magen,


Lägenheten
Vi ska flytta den 1/9, till en större lägenhet. Jag tänker fortsätta att bo hemma så länge det funkar. Mitt och Andreas rum är stort och rymligt, så vi kommer få plats med bebisens saker. Har fått en ny, platt, väggsterio som vi ska sätta upp där. Det är praktiskt eftersom vi slipper ha ett bord att ställa den på. Sedan ska vi ha en säng till oss, såklart och en säng till bebisen. (Har redan köpt en stor korg på hjul som vi ska sy kappa och sänghimmel till) och så ska vi ha en dator (har fått en bärbar av mormor och morfar) + tv och dvd. Vi måste ha skötbord på rummet också, för att toaletten är så liten. Jag vill ha en fåtölj med fotpall också som jag kan amma i. Vill att bebisen ska sova i sin egen säng från början så jag vill inte amma i sängen på natten (iallafall inte så mycket) och vid fåtöljen vill jag ha en lampa + bokhylla. Eventuellt en skärmvägg mot sängen också, så Andreas slipper vakna om av ljuset om jag vill amma med lite lampa på.
(vi ska ha en bebissäng hemma hos Andreas också, så att vi kan vara där ibland)

Några bilder på magen från v14


jag hatar söndagar!



hej,
Igår var Jag och Andreas på Rydell&Quick. Jag missade Andreas Johnsson men enligt Stina var han inte så bra. Sara däremot tyckte att han var hur bra som helst. Egentligen brukar jag inte lyssna på honom, men låten Glorious är jättebra. Spelade han den?
Iallafall, Rydell&Quick var inte alls bra + att ljudet var för högt. Är det bara jag som tycker det? Vi stod längst bak, vid öltälten men det var ändå alldeles för högt enligt mig. Jag är kanske känslig, vem vet. Precis när dom började att
spela kände jag basen i magen och det vibrerade jätte mycket. Undrar vad bebisen tyckte, den hörde ju nästan lika högt ljud som jag.

Idag när jag vaknade hade jag världens huvudvärk. Har alltid det på söndagar men jag förstår inte varför. Dricker aldrig alkohol, fast ändå känner jag mig ´bakfull´ och jätteseg på söndagar. Jag har väl blivit tant och orkar inte vara uppe sent på lördagar, därför är jag så seg på söndagar. När det inte är sommarlov brukar söndag vara ångestdag. Nu är det sommarlov, men ingen sommar utan bara regn, så alla dagar är lite ångestdagar. Eller hur?

Ikväll kommer Andreas, och nu tänkte jag göra lite fruktsallad till Beck i kväll. Bebisen sparkade till två gånger igår
när jag tryckte på magen. Jag tror hon/han blir arg när man trycker på olika ställen, för då fladdrar det alltid till där
inne.

Lite nya bilder på mig och My,
J a g ä l s k a r d i g b ä s t i s <3


pojke eller flicka?


Jag är nästan helt säker på att det är en f l i c k a, det känns så. Jag säger hon när jag talar om bebisen
och när jag tänker på framtiden ser jag en liten tjej framför mig. Har jättemånga namnförslag också. För varje
namn jag kommer på kollar jag upp hur många i Sverige som heter det. Jag vill ha ett ovanligt namn som
är speciellt. Tänkte skriva några pojk/flicknamn som jag tycker är fina i ett senare inlägg. Det spelar ingen roll om
det blir en flicka eller pojke, huvudsaken är att den är frisk. Mamma, mormor och min lillasyster Amelia tror att
det blir en pojke. Så vi får se, någonting blir det ju.

Det är så mycket som är spännande med att vara gravid. Jag undrar hur bebisen kommer att se ut. Kommer
hon/han att ha bruna ögon och brunt hår, som Andreas? eller blåa ögon och ljust hår som mig? Kommer den
att få hans eller min näsa.. längtar verkligen tills jag får se hur hon/Han ser ut. Antagligen kommer den inte alls
se ut som jag har föreställt mig. Andreas hade världens tuppkamm på huvudet när han var liten. Jag fick inte
någon lugg förrän jag var fyra eller fem år. Haha, det blir nog ett ihopkok av oss båda.

Nästa vecka blir det kanske tältning med ´den bra delen av klassen´ Stina? Vi måste höras. <3



Josefin och Jasmine (L)


Halloj,
Igår jobbade jag hela dagen. Det var svinmycket att göra eftersom vi var en personal för lite + att det är nora
dagarna och mycket folk på stan. På kvällen hade jag jätteont i hälarna och korsryggen, man ska ju vara lite
försiktig med att bära tunga saker när man är gravid: det är inte jag! På jobbet är det så svårt att låta bli. Man
gör det lixom utav bara farten.

På kvällen kom Josefin och vi gjorde oss i ordning, sedan gick vi ut. Det är kul när man kommer ut på stan och
alla vill prata. Josefin har bara 10 veckor kvar så det var jättemånga som kom fram och var nyfikna. Min mage är
ganska stor nu men igår hade jag på mig ett linne som dolde den ganska väl.. Igår på dagen när jag och Josefin
lyssnade på Smash into pieces, hade jag på mig ett rött, långt och tajt linne. Då är magen jättestor.

Björn Rosenström var bra igår, fast han missade några riktiga ´klassiker´ som alla kan. Några utav låtarna har
jag aldrig hört förut. Men jag och Josefin rockade på som bara den, det var kul. Igår när vi skulle lägga oss tryckte
Josefin på sin mage och väckte bebisen så den sparkade jättemycket, det var mysigt. Jag känner bara fladder,
det känns som att det bor en fisk i magen på mig.

Funderar på att gå ner ikväll också... jag får se om jag orkar



världens bästa julklapp <3


Hej
Jag är 15 år, fyller 16 den 7/9. Är gravid i v16 och bebisen är beräknad kring jul.

Idag har jag varit på MVC, hos en vikarierande barnmorska. Ska tillbaka den 17/7 igen och då ska jag ha
Birgitta. Sedan ska jag ha Birgitta under hela graviditeten. Fick fylla i ett papper i journalen, väga mig, kolla
BMI och bara prata allmänt. Barnmorskan skulle skicka in en remiss om ultraljud till Örebro. Jag fick en ny
mapp också + en massa papper, häften och böcker med information. Det var en jätte låååång kostcirkel
om vad man får/inte får äta och ett jätterosa häfte om hur alkohol kan skada bebisen. Barnmorskan frågade
också om mina alkoholvanor, men eftersom jag inte har några behövde jag inte fylla i något papper om det.



RSS 2.0