Godmorgon.



Godmorgon. Idag ska mama äta mysig lunch med Paulinne,
som drar till Thailand och Australien länge. Jag ska även köpa
några julklappar och paket till Jolines adventskalender. ♥


Ja, visst gråter jag till Ensam mamma söker.

Finalen av Ensam mamma söker igår, vad tyckte ni? Grät ni också när Linda och Christian fick varandra? Jag satt som vanligt och snörvlade och torkade krokodiltårar. Det var så fint och just Linda har någonting extra, hon ser så passionerad och sensuell ut och så är det något speciellt med hennes ögon. Och så valde Emma precis rätt tycker jag. Nu ska jag titta på extraavsnittet där man får se vad som faktiskt hände sedan. Kanske återkommer jag med mer Ensam mamma snack, senare.

Kramar.


Stockholm igen.


Det här var min resa, "så fel men så rätt", sa du.
Stockholm är vackrare och mer uthärdligt nu.

På en förortsgata står jag, väntar på dig som är sen.
Stockholm är vackrare med dina fingrar på mina höftben.

Kan jag röra vid dig? Är det sant att du är här?
Stockholms vackraste trappuppgång är där vi är. 

I en hall får jag uppleva hur mjuka läppar känns 
Stockholm stad är så varm att hon bränns.

Livet i mig. Livet omkring mig. Livet i dig.
Stockholm blir aldrig lika vackert som dig och mig.


Pussgurka.



Lördagkväll med lillasyster, bästa vän, finaste dottern och repris av
dagens match där Djurgården mötte Brynäs. Spännande.
Självklart har vi laddat med livets godispåse.


Livets liv.


Fruktansvärd, oerhörd, innerlig och obeskrivlig känsla.
Återkommer med en dikt.


Stockholm.

Den här dikten skrev jag nu. På två minuter.
Det är alltså ingenting genomtänkt. Kanske inte så fint.

Jag äter ångest till lunch under ett smutsigt tak i Gamla stan,
kanske vänjer jag mig vid smaken, för just nu är jag inte van.

Det här är min resa, med för tjocka lår och risigt hår.
Stockholm gator känns oändliga, när jag inte vet vart jag går.

Mätt på olycka, går jag vidare i de jeans som inte passar in.
Jag hör min gälla röst, hur den skär sönder mönster i periferin.

Det här är min resa, med blöta strumpor i trasiga skor.
Stockholm gator känns oändliga, när jag inte vet vart du bor.

Varje hudnyans får mig att reagera och vända mig om,
Vill att det ska vara du men får lägga fler på minnet som dom.

Det här är min resa, med fel historia, fel geografi,
Stockholms gator känns oändliga, när det aldrig blir vi.





It's been hurting all the way with you, Joanna.

Joline har feber. Vi har varit hemma och haft mysdag framför filmer. Hon har varit fullkomligt nöjd med att bara ligga i min famn och äta ost och kex. När hände det senast, att hon bara kunde ligga och njuta? Jag såg på Mamma, pappa, barn med henne sovandes i min famn. Började gråta alldeles för många gånger, men kärnfamiljen är verkligen min akilleshäl och det var många känslor som jag kunde identifiera mig med. Lycka, obeskrivlig kärlek, besvikelse, sorg, misstänksamhet, uppgivenhet, ilska.. Det är inte lätt att hålla ihop en relation. Jag beundrar er alla som kämpar på, som ger 100 % och som försöker hitta lösningar.

Jag tittade på Joline lite extra länge, när hon låg i min famn och konstaterade ännu en gång att jag bara känner enorm lycka och stolthet över att jag vågade stå upp för min graviditet och gå min egen väg. Hon är perfekt. ♥ 


Tisdag.



"Mitt emot går dom trasiga spåren, där ingen varit sedan förra våren,
kommer ihåg när vi kysstes bakom träden. En stund av kärlek, en doft av världen."



Stockholm.


Hockey 2010. ♥




Jag och Annika var i Stockholm lördag-söndag denna helg. Huvudgrejen var matchen mellan DIF-MODO, men efter matchen gick vi till en Rockbar och spenderade större delen av kvällen där, och slutligen hamnade vi hemma i varsin obeskrivligt skön hotelsäng med chips och cocacola. Och massvis av tjejsnack. När vi åkte hem kände vi båda att det var den första, men absolut inte sista livematchen vi såg på Hovet.


Jag litade på såna ögon.

Ställde klockan och smög upp tidigt. Joline sover fortfarande. Jag har tänt några ljus och lyssnar på finaste musiken. Det är ett lager snö på marken igen! Så mysigt. ♥




Till Stockholm.



Mama åker till Stockholm lördag-söndag. Healing för själen.


När en låt framkallar magont.


Som de flesta av er läsare redan vet, har jag ingen kontakt med min pappa. Jag har träffat honom några gånger, när jag var yngre, men inte tillräckligt många gånger för att verkligen greppa hans personlighet. Jag vet inte vem han är. Pappa. Jag vet att jag är väldigt lik honom till utseendet och när jag ser på bilder, ser jag min egen blick i hans. Vi båda har något sorgset och ont begravt i ögonen, djupt därinne. Och jag har hans allvarliga mun. Hans spetsiga näsa.

Ända sedan jag var liten, har vuxna människor, terapeuter och kuratorer velat hävda att min ångest skulle ha berott på det faktum att jag vuxit upp utan pappa. Jag har alltid hävdat motsatsen. Min ångest och det självdestruktiva beteénde jag hade för några år sedan, berodde på något helt annat. Faktum är att jag växte upp med en pappa. Min lillasysters pappa Henrik blev också min pappa. När jag var ca. 3,5 år frågade jag mamma om jag fick kalla honom för pappa och hon svarade mig att jag skulle göra det som kändes bäst. Sedan dess var han min pappa. Idag är han inte min pappa, men han fanns där under den viktiga tiden då någon måste köra till innebandyträningar och heja längs terrängspåret på löptävlingen. Han och hans familj fanns där när jag var liten, och gav mig en komplett familj. Det var tillräckligt för att ersätta min biologiska pappa.

Jag saknar inte min pappa. Jag kan inte sakna någon jag aldrig lärt känna. Och jag vägrar vara ledsen för vad jag inte har, när jag kan vara glad och stolt över vad jag har. Jag fick världens bästa mamma. Min älskade mamma - en krigarinna, som kämpat för mig, varje dag, sedan den dagen jag föddes. Hon har fyllt alla tomrum som kanske från en början fanns. Jag känner ingen tomhet. Ingen sorg. Ingen saknad efter ytterligar en förälder. Min mamma är min stolthet, min förebild och den allra starkaste person jag mött.

Jag fick också växa upp med och bli formad av, min älskade mormor, som är världens snällaste människa. Min fina mormor, som också hon är en krigarinna, fast på ett annat sätt. Min mormor som skänkt sitt liv och sin tid till oss. Som så många gånger älskat oss på ett självuppoffrande sätt. Som jag vet skulle dö för oss.

Som om detta, tillsammans med all annat kärlek, inte skulle vara tillräckligt? ♥

Allt det här, bara bubblade till ytan, när jag lyssnade på min kusin Jimmys otroliga låt "Ateljé8", som även ni läsare kan höra, om ni söker på Jimmy Åkesson på Spotify. Tänk vad en låt kan orsaka magont.


Sova med snuttis.

Inatt hämtade Andreas Joline till sängen, när hon vaknade och gnällde. Joline har inte sovit mellan oss sedan hon var 1 månad gammal, sedan dess har hon alltid somnat i sin egen säng och sovit där hela natten. Ibland, som när hon varit sjuk, har man nästan önskat att hon kunde somna i vår säng, men det brukar inte fungera. Hon somnar alltid bäst, alldeles själv, i sin egen säng.

Dock så låg hon tätt intill och nära inatt och det var väldigt mysigt. Vi tog lite sovmorgon och kom försent till frukosten på dagis. Jag hämtade då fotolappen från igår och beställde hela paketet. Spännande! 


Uppfräsch.

Vinterblek. Utväxt. Trött. Finnig. Trevligt?
Nej, solning 30 min och färgning av hår ikväll. Ett måste.


Tisdag.


Idag har Joline fotografering på dagis. Hon verkade väldigt glad över det, så kanske, om vi har tur, ser hon glad ut på kortet. Ska köpa fina ramar och sedan ge bort i julklapp till släkt och vänner. Kommer också bli roligt att jämföra med hennes kort från förra året, då håret var brunt och väldigt kort. Hon har verkligen förändrats så på bara ett år! Jag har också beställt en jätteförstoring på Noomi och Joline som ska sitta i mitt sovrum. Kommer bli kanon. Prinsessorna


I natt vaknade jag av en dröm om dig.


Jag vill inte somna.. jag vill inte ha måndag. Det är så ljuvligt med ledighet. Så obeskrivligt att lyssna på ballader av Ulf Lundell och Di Leva, skratta eller gråta, drömma mig tillbaka till gamla bebisbilder, smyga in och titta på Joline. På min dotter. På mitt liv. Det är så skönt att känna harmoni. Det är så befriande att hinna tänka, rensa huvudet, skriva, reflektera, ringa bästisen. Ringa vännen.. Hämta Joline och bädda ner oss under samma täcke, och somna tätt intill. Jag älskar att vara din mamma. Tack, fina du, för att jag får vara din mamma.


Vi får vingar när vi älskar.






Mösstips tack, babes.




MÖSSTIPS TACK! Jag vill ha en sån där "Norrland" mössa med långa
skinnlappar på sidorna. Vet ni vad jag menar? Vart köpter man?


Hemma hos oss.






Vårt gröna, harmoniska vardagsrum. Myskvällar med tända ljus här är
bästa livet. Jag älskar verkligen den starka, gröna färgen i kontrast med
det vita. Hur ser det ut i era vardagsrum?


Det här med julklappar.

Som ni vet fyller Joline år den 2 januari, så för oss blir det många paket i slutet på december/börja på januari månad. I år ska Joline dessutom ha sitt första kalas för dagiskidsen. Till en början ska vi fokusera på julklappar, och Joline har en riktigt dyr, lång önskelista. När man frågar henne vad hon vill ha av tomten tar det lixom aldrig slut.. Hon fortsätter sin lista tills jag byter ämne. Här har vi en del av den aktuella listan:

- Dockskåp med tillbehör.
- Duplo Lego med djur
- Rory Racerbil med tillbehör
- Bilar, lastbil, flygplan
- Fina kläder med Hello Kitty
- Astrid Lindgren filmer


Vinterlandskap!




Två bilder från vår dagispromenad imorse. För jobbig. För mysig. ♥


Vad hände med snön?

Hjälp vilken vinter vi fick helt plötsligt. Verkligen supermysigt!
Dock var det inte plogat när vi kämpade oss iväg till dagis imorse vid halv 8. Det blev en helvetespromenad som tog ca 45 min istället för 10 min. Joline var go och glad hela vägen, hon tyckte verkligen det var kul med snön. Jag fick stundvis bära vagnen och Joline var jättesur över att behöva gå då. Hoppas på en bättre plogning resterande delen av vintern.


FÖRLYLD.

Vaknade upp totalt förkyld. Tack dagisbacillerna för den.
Men så kommer Liten med finaste teckningen och då känns allt lättare.
Såklart.


Vilken underbar dag!

Åh, vilken fantastisk dag det har varit. Jag, Joline, My och Noomi har varit ute på långpromenad i solen. Det har verkligen varit fint väder idag och jag är så glad för lite utetid, eftersom jag jobbar inomhus hela veckorna. Vi var även förbi hemma hos Josefine och Jimena som flyttade i fredags till en ny lägenhet. Fin fint. ♥

Ensam mamma söker ikväll. Så mysigt, trots att valen redan känns självklara. Någon mer som tittar?


Leggins med skinn.



Leggins med skinn. SÅ snyggt. Har ni tips på snygga läder/ni/skinnarmand
i butik just nu? Jag vill ha nya. Rock är grejen.


Långpromenad.



Joline sitter numera aldrig i vagnen, utan fram på vägen, som på bilden.
Detta började hon med för några månader sedan och så har det fortsatt.
Idag ska vi på långpromenad med våra favoriter, My och Noomi. ♥


"Fåglarna älskar bakom molnen"




Mamma älskar dig. ♥

Joline fick somna i min säng inatt, mest för att jag tycker det är tråkigt att sova själv. Alla andra nätter, somnar hon så duktigt i sin egen säng någon gång mellan 19:00 och 20:00, så sover hon hela natten där och kommer in till mig på morgonen och väcker mig vid ca. 06:00, oftast innan min väckarklocka ringer. Men ikväll ligger hon i mitt sovrum omgiven av tända ljus och med Indianmusik i bakgrunden. Världens finaste.

Jag ringde till Josefine och fick världens energi-boost, så jag började städa köket och lyssnade samtidigt på Magnus Ugglas - Johnny the Rocker. Hann verkligen få mycket gjort under den där halvtimmen. Nu ligger jag i soffan och bara är. Det är något väldigt ovanligt men fantastiskt - att bara vara.


Vår lördagsmorgon:



Joline har fått lila tånaglar.



Kolla vad mycket hår hon fått! Minns ni för ett år sedan, då hade
hon nästan inget hår alls. Nu är det blont och vågigt.


Joline är för rolig.

Igår var vi på badhuset. I barnpoolen får Joline syn på en yngre kvinna med supersnygg kropp och stora silikonbröst. Hon glider genom barnpoolen utan någon speciellt andledning. Mammorna ser skitförbannade ut, alternativt kastar avundsjuka ögonkast. Det blir en "tyst minut" i poolen. (Men all cred till henne för den träning som resulterat i ett sådant sexpack!) Så plötsligt viskar Joline:

- Vilka konstiga tuttar hon har, mamma.
-Hennes tuttar är "plast", dom är låtsas. Det är därför, svarar jag.
- Är det plast? Jaha.


Fredagkväll med kalorier och ballader.

Den här veckan har jag verkligen varit trött på vardagen. Det har känts som en kamp att ta mig iväg till jobbet och varje middagsdisk har varit fruktansvärd.. Ni kanske känner igen er? Jag känner mig trött och sliten, trots att jag sover ordentligt på nätterna. Därför var det så skönt när fredagen kom. Denna underbara fredag. Jag, My, Noomi, Joline och lillasyster Amelia har haft fredagsmys. Vi överdrev ordentligt med köp av kalorier. Idol är en given fredagsgrej, trots att det inte är speciellt bra längre. Ärligt talat har jag tröttnat lite på konceptet. Men kvällen var underbar och framförallt - ledig. Jag har luktat på Noomis bebishuvud och kramat om Joline lite extra och självklart haft bästis-tid med My. Vänner och familj är grejen.





Älskade barn.

Vad sägs om en väggförstoring?


Ordinary world.

Igår hittade jag finaste låten med Duran Duran - Ordniary World. Hörde en snutt av den när jag kollade på Bonde söker fru och letade lyrics ett tag innan jag hittade rätt. Otroligt, fantastiskt vacker. Minns den från när jag var yngre, men nu var det flera år sedan jag lyssnade på den.


Finaste torsdag, eller?




Har letat fram morfars gamla flanellskjort. Verkligen överdrivet skön.


En onsdageftermiddag.

Joline har byggt upp en lek i vardagsrummet. Det är olika "stationer" med leksaker. Överallt. Jag sitter vid datorn och bloggar, läser era otroliga mail som verkligen boostar mitt mamma-självförtroende. NI ÄR GRYMMA. Och så lyssnar jag på Donna Lewis. Men just nu Kents fantastiska Kräm.. Hjälp vilka vackra texter.


Mama har kommit.

Jag kopplar av i soffan med Mama. Men vem är Rachel Molin?


Världens vackraste barn.



En ögonblicksbild från något vackert.
Första mötet för våra prinsessor Noomi och Joline. ♥


Hej igen.

Hej alla fina, otroliga läsare. Ni är verkligen GRYMMA!
Vilken miss av mig att länka fel. Jag har dock fått massvis
utav mejl som jag svarat på, och det är någon utav er
som kommenterat i senaste inläggets kommentarsfält men
inte fått svar - pröva att maila igen. Om inte länken funkar,
gå in från er egen, privata mail och skriv in den där.
Om det sedan inte skulle fungera att komma in på bloggen,
efter att jag spärrat den - maila mig igen så löser vi det.
För oss betyder det mycket att ni vill hänga på.

[email protected]


RSS 2.0