Joline börjar bli stor.


I mitten utav veckan lösenordskyddas bloggen. Jag följer Alex Schulmans linje, fast lite mindre "extremt". Joline börjar bli så stor nu.. En egen person mer än "min bebis", men eftersom att jag vill fortsätta skriva får de trogna, underbara läsare som följt oss i flera år givetvis följa oss till slutet. Detta är alltså inte slutet, utan bara en chans att kunna vara mer personlig för dem som läser. Vill DU fortsätta läsa, så maila mig på http://jolinesblogg.live.se.

Ni är underbara. ♥


Myskväll hemma.


Åh, idag är sista lediga dagen denna helg. Jag och Joline är hemma och myser. Joline leker med Levis, och låtsasdammsuger rummen. Jag irrar runt och städar, men det händer inte så mycket när lilla galningen sprider sina leksaker högt och lågt. Snart ska vi träffa My och Noomi ♥

Ikväll ska jag titta på
Ensam mamma söker för det är faktiskt det enda programmet jag följer. Med mina arbetstider och all planering under veckorna, så blir söndag klockan 20:00 perfekt sändingstid. Det är sådär mysigt och supersvenskt med vackra sommarplågor och kärleksballader från Tomas Ledin, Ulf Lundell och Tommy Nilsson. Verkligen klyschigt, men så fint.


Godmorgon SÖNDAG.

Vi sov hos min mormor inatt. Dels för att vi ville få tillgång till Canalplus Sport för att kolla lite hockey, och dels för att det är skönt med lite sällskap efter 19:30 när Joline lägger sig. Det känns så skönt också att vara hemma hos mormor, för där blir jag "liten" igen. Mormorssyndromet kommer förmodligen alltid att sitta i. Vi kollade på Timra-Djurgården och sedan på 4:ans långfilm. 

Vad har ni läsare gjort i helgen?

Jag tycker att det är så skönt att bara lufsa runt hemma på helgerna, i någon rutig, stor flanellskjorta och raggsockor och bara mysa. Dricka te, i tid och otid, och godis. Att bara vara eller ta "dagen som den kommer" är ett fantastiskt uttryck att använda, eftersom att det händer så sällan. På veckorna handlar allt om rutiner, tider och kunna planera in så mycket som möjligt, på så lite tid som möjligt. Att "bara vara" existerar inte mellan måndag morgon och fredag eftermiddag. Lite lyxiga, lediga och sköna helgen är verkligen livet.


Vinterkläder!



Joline har fått en ny vinteroutfit. Vi var inne och handlade allt förra helgen (hjälp! var det redan en vecka sedan?) och då valde vi en Svart Overall från Lindex 699 kr, samt ett par vinterskor från Din Sko för 399 kr + fodrade sulor för 69 kr styck samt en Hello Kitty vintermössa i svart/rosa med långa flätor för 129 kr och ett par rosa vantar 79 kr. Det blev fruktansvärt snyggt! Mössan ej på bild.

Det känns så viktigt nu att hon har varma och rejäla kläder på dagis, eftersom att de är så mycket ute. Förra månaden beställde jag även ett fleeceställ från H&M och mormor köpte en svart och en rosa fuskpolokrage, så att det inte blir någon glipa mellan halsen och overallen. Nu tror jag att vi har allt.


Vilken lycka!

Vilken lycka att Noomi äntligen är här. Det känns som att vi väntade i evigheter på att hon skulle komma. Tiden gick så fort och sakta på samma gång, men jag är evigt tacksam att jag fick vara så delaktig under graviditeten - det är verkligen helt otroligt! Det känns som att cirkeln är sluten nu, när vi är fyra stycken. Vi kommer att kunna åka på utlandsresor, sommarsemestrar, arrangera "Pippi bakar pepparkakor på golvet" kvällar och pysseldagar. Det känns verkligen underbart. Joline såg så stolt ut när hon fick hålla henne för första gången, det var verkligen som om hon växte och blev "stor" själv. När vi ska träffa dem får jag en enorm adrenalinkick, för det är en sån fantastisk känsla. Jag älskar er av hela mitt hjärta.


Förlåt mig.

Förlåt mig, kära bloggvänner, för dålig uppdatering. Den här veckan har Andreas jobbat natt, så vi har fått pussla lite extra med arbetstider för att det ska fungera med lämningar/hämtningar på dagis. Hela mitt huvud har varit som en kalender.. Helt slut. Igår kom dock den efterlängtade fredagen och Joline fick äntligen sitt fredagsmys. Den här veckan har hon frågat efter det varje dag, så hon var överlycklig igår. Prinsessan.

Andreas hämtade Joline och de handlade hem ingredienser så vi gjorde hemmagjord pizza. Joline fick vara med och lägga på alla tillbehör, så hon tyckte att det var kul. Efteråt åt vi fruktsallad med grädde och maräng, vilket givetvis också blev en succé. Idag vaknade vi vid halv 7 och har haft en mysig morgon framför bolibompa. ♥


Mysiga unge.


Så mysigt. Jag sov bredvid Joline inatt och vi vaknade samtidigt av väckarklockan. Jag frågade henne om jag fick en Kram men då tittade hon på mig och svarade "Men mamma, du har redan fått en kram. När du sov, kramade jag dig utan att du märkte något." Så otroligt gullig. Ibland säger hon så vuxna saker, att jag blir fruktansvärt imponerad. Hon är så klok. Så unik. Så fruktansvärt vacker.


Nu prövas tålamodet.

Hjälp (!) vad mitt tålamod prövas just nu. Att vara mamma till en treåring är något helt nytt. Min lilla bebis, som jag har burit med mig dit jag velat och som jag klätt på det jag själv tyckt varit fint, som jag skar precis så stora matbitar till som jag tyckte var passande och när jag valde vilken frukt hon skulle få på sitt fruktfat - har nu blivit en egen person som går själv, dit hon vill och som skriker och sprattlar om jag tagit fram fel klänning någon morgon när det är bråttom och som kan bli galen om jag delat bananen fel..

Jag försöker verkligen att ge henne tid att få ta sina egna beslut (ja, självklart bara de beslut som är rimligt för en treåring att ta). Jag försöker att andas in och ut, långa andetag - när hon lungt och stilla väljer dagens tröja. Och jag biter mig frustrerat i fingrarna när hon ligger på golvet och gallskriker för att hon måste ha mössa innan vi går till dagis. Det är svårt att vara lugn och pedagogisk när klockan är kvart i 10, och bussen till jobbet går klockan 10:00, när dagis ligger minst 10 minuter bort och när jag vet att promenaden dit också kommer resultera i ett antal konflikter. Det är väldigt, väldigt påfrestande..

Jag älskar Joline, så fruktansvärt mycket ♥ men det är först nu som jag insett att det inte går att bara vara spontan. Eller stressa. Stressiga mornar, stressiga handlingar, stressiga morgonpromenader till dagis - det är helt katastrof för en treårstrotsig unge. Det fungerar verkligen inte. För att överleva gäller det att ha TID och vara ute i god TID, att planera och förbereda för vad som ska hända, i vilken ordning vi ska göra saker och VARFÖR. Om inte, innebär det att Joline gömmer sig, kryper under bordet, kastar saker, skriker, rullar runt, sparkas, viftar hysteriskt med armarna.. Ja, ni som är treårsföräldrar vet hur det kan vara. För det kan väl omöjligt vara så att det bara är vår familj som har de här problemen?

Nu har jag ventilerat mig rakt ut i blogg-världen, i internet sfären, kanske är det någon mamma därute som just nu läser och känner igen sig? Som jagat efter sin skatt med tandborsten och mer eller mindre tvångshållit sin älskling för att få göra en åtminstonde okej borstning, som tagit pyjamas kampen och som sprungit med vattenglas, ny blöja, annat gosedjur eller fler dockor.. Kanske finns du där. Ventilera dig gärna med mig här då.

Kram till er alla MAMAS.


Tvättstugan.

Jag har tvättat hela morgonen. FY och HELVETE vad tvätt. Jag har samlat på mig flera tvättkorgar de senaste veckorna, för det är så svårt att få ihop det med tvättider när jag jobbar de tider jag gör, och så är tvättstugan alltid fullbokad också. Idag hade jag bokat två dubbla tider så äntligen (!) fick jag tvätta tvätten. Men när jag kom ner i morse var det någon som suddat ut mitt namn och skrivit dit sitt eget, jag bytte ut det igen men när jag kom ner nästa gång hade det hänt igen. Vad fan är problemet? Så jag fick ta dispyten face-to-face med kvinnan.

Snart ska vi gå och träffa My och Noomi. Älsklingar ♥


Godmorgon Söndag.



Söndag = hur mycket tvätt som helst. Jag kör.


Fredag.





Äntligen helg!


Noomi <3



Du har fått världens bästa mamma. ♥


Tisdagmorgon i mörkret.

Godmorgon. Jag och Joline sitter vakna och kollar på hennes dinosauriefilm som hon fått av mormor. En ny favorit efter Monsters Inc och alla Astrid Lindgren filmer. Någon frågade tidigare hur mycket hon tittar på tv/film och det gör hon en gång varje morgon och en gång varje kväll. Joline behöver en stund att varva ner innan hon ska sova annars somnar hon inte. Dessutom vaknar hon så tidigt att det är skönt att få en liten startsträcka innan kaos frukostkaos och klädkaos utbryter.

Jobb och dagis idag som vanligt. Önskar er en trevlig tisdag.

Igår fick jag träffa Mys lilla Noomi för första gången, knappt ett dygn gammal. Hon var så otroligt fin! En riktig prinsessa! Helt perfekt. Jag är så stolt över min bästa vän som var en riktig krigarinna under förlossningen och som nu är så stark! Jag älskar er ♥


En prinsessa är här!

En liten Noomi är här ♥


En underbar helg.

Jag och mamma kryssade mellan fredag och lördag, på Cinderella. Mamma jobbar vanligtvis där, men nu åkte hon som vanlig "fyllegäst" fast utan fyllan. Vi åt gott, dansade, pratade, skrattade, sjöng och muppade oss. Det var verkligen roligt att få lite girlpowerhelg och massvis utav kvalitetstid. På lördagen tog vi in på hotell och tog varsin rallydusch och sedan vidare till Dansfeber. Där minglade vi med dryck och tilltugg, samt fick massa bra information om PLAN / flicka projeketet. Efter Dansfeber köpte vi massa Mc Donald´s mat med oss och kröp ihop i sängen på hotellet och vräkte i oss, sedan frossade vi i godis framför kärleksfilm på 4:an och bara fortsatte skratta.. Vi har verkligen synkad humor. Tack mamma för helgen..


Jag älskar dig, mamma.







Jag och mamma. ♥


DANSFEBER FINAL IKVÄLL!

Ikväll måste ni lova att titta på finalen av dansfeber. Jag och mamma kommer att vara där och följa allting live - kul om ni också tittar så kan vi diskutera om rätt nummer vann sedan. Glöm inte heller att rösta på ditt favoritnummer! Pengarna går till plan och det oerhört viktiga Flicka projektet. Ett samtal gör ingen skillnad för oss, men för en mor, syster eller dotter någon annanstans, kan det vara en livsavgörande skillnad.

Nu kör vi!


Hämta-energi-helg.




Godmorgon ALLA VACKRA! ♥
Jag och mamma ska på Weekendhelg i Stockholm.
På söndag uppdaterar jag igen med bilder och text.


Hej Anonym.


Först och främst, Grattis till din bebis. Starkt att du klarar av att kombinera mammaledighet med studier! Jag förstår inte varför du klankar ner på mig, det vore mycket lättare om vi mammor kunde hålla ihop. Vi alla som gör vårt bästa behöver en uppmuntrande klapp på axeln.

Jag började läsa in gymnasiet när Joline var två månader gammal, sedan läste jag på heltid till hon var 1,5 år. Det fungerade väldigt bra för mig att kombinera mammaledighet och studier då och eftersom att Andreas pluggade/jobbade och det fanns en ekonomisk trygghet. Kul att det verkar funka för dig också! Sedan började jag gymnasiet på en riktig skola, för att Joline var tillräckligt stor för att gå på dagis. I våras tog min föräldrapenning slut och eftersom att jag inte lever med Jolines pappa behövde jag börja jobba, för att få ihop det ekonomiskt. Detta handlar inte om att jag tycker att det är jobbigt att plugga, snarare är det mer tidskrävande att jobba då det är svårare att planera min tid. Jag vet inte varför du upplever att jag säger att jag "ska" och "ska", för jag har inte pratat om att studera under de senaste 8 månaderna. Just nu är det väldigt medvetet som jag lagt skolan på is, men jag har som skrev, planer på att söka sjuksköterska till våren 2012. Tills dess kommer jag att jobba.

Hoppas att det kommer gå fortsatt bra med dina studier!


Torsdag.



Har överlevt ännu en arbetsvecka. Just nu: Paradise Hotel och mackor.


Skolan.

Ni är många som frågat hur jag löser det just nu med studier. Jag pluggar inte längre, tyvärr. Jag var tvungen att börja jobba för att det inte fungerade att plugga ekonomiskt och i början var tanken att jag skulle göra både och. Efter ett par veckor insåg jag dock att det inte fungerade, jag kunde varken prestera till 100 % på jobbet eller med mina studier. Det resulterade bara i onödig stress och fruktansvärd prestationsångest. Min plan just nu är att komplettera det som behövs och söka sjuksköterska för att sedan bli barnmorska. Men just nu fokuserar jag på jobbet och att få ett bra flyt i vardagen.


Hemmakvällar är livet.


Jag sitter här i soffan, med Levis bredvid. Fina Levis. Det känns mycket mer hemma här nu, sedan han flyttade in. Han möter mig i dörren, han ligger på magen och kollar tv, han sover under samma täcke.. I sovrummet ligger Joline och sussar och Melissa Horn spelar fint för mig. Det är så skönt med hemmakvällar. 

Jag känner att jag fick tillbaka livet litegrann när jag fick jobba både dagar och kvällar. Innan jobbade jag alla kvällar och fick aldrig den här mysiga kvällstunden med Joline. Då hade vi istället mornarna tillsammans, men nu värderar jag våra kvällar väldigt högt. Kvalitetstid.




My är här.



Nej, ingen bebis än. Men ikväll kör vi på plockmat.


Hej Levis!



Här har ni honom; Levis.
Våran bebis.


Livets grej!



Den här stora, superfina spegeln fick jag av My och Lena när jag fyllde år. Jag är så nöjd med den! En riktigt stor och snygg helkropsspegel har jag inte vetat att jag saknat, men nu när jag har en, vill jag aldrig vara utan en igen. Joline tittar mycket i spegeln och står ofta mittemot och pratar med sig själv. Idag hörde jag henne kalla sig själv "Emma" i en lek, och det är första gången. Hon börjar även döpa dockor till namn, tex "Gluso" och "Libbo", så det är inga almanackanamn precis. Coola unge.


Mys,

Idag kröp Joline upp på min mage och somnade. Det är inte så ofta som man får ha henne så där nära, så länge. När hon var bebis så somnade hon jämt i min famn, men nu händer det i princip aldrig. MEN idag hände det och jag lyckades föreviga det på foto också. Mitt hjärta.



Kan ni hjälpa mig?


Har ni något tips på ett par varma, lätta, snygga, prisvärda och praktiska vinterskor till Joline? Det är dags att införskaffa ett par riktigt bra skor nu, när vintern börjar närma sig. Ni som redan införskaffat ett par som ni är nöjda med, eller som har äldre syskon och mer eller mindre har blivit vinter-sko-proff.. Ja, nu kan ni få glänsa ;)


Du och jag, liten.



Vi har mysdag här hemma. Jag är ledig varannan fredag, för att ha just en dag med Joline. Det är vår fredag, när hon får vara med och bestämma vad vi ska göra och så hittar vi på något roligt utifrån hennes önskemål. Hon är fortfarande lite sjuk, så nu är det mest barnprogram och mys i soffan. Det roliga är att hon nu blivit så stor att hon vet att när det är fredag, då har vi fredagsmys. Imorse frågade hon mig "vad är det för dag idag?" och jag svarade fredag - då hoppade hon upp och ner i sängen av glädje. En favoritdag här hemma.


Dansfeber på Lördag


Har ni sett Dansfeber? Tv 4:as nya lördagsunderhållning? Kändisar har ställt upp med imitationer av dansnummer, tex så gjorde Morgan Alling en FANTASTISK tolkning av "What a feeling" och Markolio framförde Dirty Dancing tillsammans med Tobbe Blom. Min favorit Katrin Zytomierska har även hon framfört ett nummer tillsammans med Malin "Mogi". Jag tycker att det är häftigt att man vågar ställa upp i tv och bjuda på sig själv, och att kändisar vågar skratta och göra bort sig.

Dansfeber samarbetar med PLAN SVERIGE, och pengarna som vi bidrar med när vi röstar, går till utsatta barn. PLAN stödjer barn i tredje världen med utbildning, hälsa och trygg miljö och kämpar mot diskriminering, våld och och övergrepp. Plan arbetar också med ett speciellt Flicka Projekt - något som jag tycker är oerhört viktigt. Flickor har ofta sämre förutsättningar att få tillgång till skola och utbildning, därför är det viktigt att lägga extra fokus på just det.

Därför tycker jag att det är viktigt att VI alla, som faktiskt tittar och följer DANSFEBER, ska rösta på våra favortikändisar och favoritdansnummer. Pengarna går till PLAN / FLICKA PROJEKET och det är väl investerade pengar. Det handlar om små summor för oss, men stor förändring för barn som saknar förutsättningar till ett värdigt liv. Det är vår skyldighet att agera.

Jag längtar tills lördag..


Ett litet hormonmonster.



Joline är skitförbannad. Hon skriker åt mig för många olika
saker och smäller igen dörren till sitt rum.. Så öppnar hon den
igen och kastar ut någon leksak och skriker igen. VAD ÄR GREJEN?


Godmorgon då, världen.



Godmorgon! Idag ska jag jobba halvdag, medan Joline får vara hemma med sin mormor. Jag känner att jag själv börjar bli sjuk men det får bara inte hända - jag kan inte vara hemma fler dagar från jobbet nu. Jag får verkligen panik när jag tänker på alla dagiscbaciller, vinterkräksjukor, magsjukor, förkylningar.. Om vi bara slipper kräksjukan. Snälla låt oss slippa den.


Spöken under sängen?

Joline har kommit in i "Det finns spöken under sängen" åldern. Har/är era barn i den åldern? Idag var första kvällen som hon grät över spöken under sängen och jag blev så förvånad, vad har hon fått det ifrån? Det kom så plötsligt, men det kanske är så att hon sett något barnprogram eller att något barn på dagis pratat om det. Hon var så ledsen att tårarna rann och snyftade upprepade gånger "mamma, jag är ledsen, det är spöke här..". Hittills har Joline aldrig kommit in till mig/oss på nätterna, utan hon sover hela natten i sin egen säng. Det känns jobbigt om hon nu ska börja känna sig otrygg i sin säng och i sitt rum. Hur har ni hanterat detta? Har ni några tips?


Hemma med sjukt barn.


Jag är hemma med Joline idag. Hon har feber och hosta, även om andningen är aningen bättre. Hon äter, leker och verkar i övrigt må som hon ska. Dock har jag så hög arbetsmoral att jag får dåligt samvete när jag vabbar. Det känns som att jag sviker och så kan jag inte riktigt slappna av. En sån här ledig tisdag får mig dock att tänka tillbaka på mammaledigheten. Det var verkligen en underbar tid.


Så gick det.

Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och hon rekommenderade mig att åka till akuten. Men efter att vi åt mat och Joline fick sova klart, blev hon mycket piggare och började leka som vanligt. Vi bestämde att det kunde vänta och så bokar vi en tid på vårdcentralen idag istället - nu fick Joline sova ut ordentligt hemma. Så idag får vi se vad de säger på vårdcentralen.


Joline vaknade sjuk.

Joline har varit lite hängig hela dagen men jag trodde mest att det berodde på att hon sov för få timmar inatt. Hon vaknade nyss ute i vagnen efter att ha sovit lunch - då grät hon och fick knappt fram något ljud, det rosslar och piper när hon andas. Det låter som att det är jobbigt att dra in och andas ut luft. Jag blir lite orolig eftersom att Joline är ett så kallat RS-barn, hon hade RS-viruset när hon var liten bebis och då var hon jättesjuk. Det kan ju påverka andningsvägar på lång sikt. Hon verkar ha feber också, och allmänt nedsatt för nu har hon somnat om igen. Jag vet inte vad jag ska göra. Har ni läsare någon erfarenhet av "RS-barn"?


Vardagslyx.

Det är lätt att fastna i blöjbyten, treårstrotskaoset, bebisskriket, dagislämningar.. Genom veckorna kämpar man för att få ihop vardagen, där man ska jobba så mycket som möjligt och hämta på dagis så tidigt som möjligt. När man kommer hem är hon jäääätte hungrig, så man får slänga ihop något snabbt och öppna en burk majs eller skiva lite gurka. Och mitt i allt detta kommer FREDAGEN. Helgen. Ända sedan Joline föddes har hon varit morgonpigg - när hon var en ettåring gick vi upp mellan 03:00-05:00 varje morgon, sedan förlängdes sovtiden till ca. 05:00 och nu kan det hände att hon sover till 07:00. Men helg betyder inte längre sovmorgon, och då måste man hitta ett annat sätt att lyxa på. För till slut går man inte i vardagsfällan, i köttbullsträsket och läser gummistövelbibeln. Vi brukar "markera" helgen med lyxigare mat och finare dukningar osv, bara för att det någon gång ska bli "något lite extra.."

Hur vardagslyxar ni?


Ett "Moment"

Ibland har jag och Joline ett sånt där "Moment". Igår kväll när jag skulle lägga henne till exempel, så höll hon sina knubbiga händer på mina kinder och tittade i mina ögon - och då kände jag att vi hade en sån där speciell mamma och dotter kontakt. Det är så mysigt ♥


RSS 2.0