Skolan.

Ni är många som frågat hur jag löser det just nu med studier. Jag pluggar inte längre, tyvärr. Jag var tvungen att börja jobba för att det inte fungerade att plugga ekonomiskt och i början var tanken att jag skulle göra både och. Efter ett par veckor insåg jag dock att det inte fungerade, jag kunde varken prestera till 100 % på jobbet eller med mina studier. Det resulterade bara i onödig stress och fruktansvärd prestationsångest. Min plan just nu är att komplettera det som behövs och söka sjuksköterska för att sedan bli barnmorska. Men just nu fokuserar jag på jobbet och att få ett bra flyt i vardagen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men du säger ju bara det, hela tiden. Alltid ska du plugga, vara SÅ ambitiös. Men det håller ju inte. Och klaga inte på att du skaffade barn när du är ung, ingen ursäkt.



Jag är 19 år, och jag studerar sista året på gymnasiet med min dotter som är 7 månader. Dessutom har jag två hundar hemma som upptar min tid, och min man arbetar 100%. Trots detta klarar jag av skolan, och jag har aldrig barnvakt (dagis som du) ens.

2010-10-13 @ 18:14:13
Postat av: Emmy

Hej Jasmine! Allt bra med er? Jag tycker verkligen att du ska läsa till ssk, jag är inne på termin 3 nu och det är verkligen jätte roligt! Senare har jag oxå tänkt att läsa vidare till barnmorska. Ha det kanon! Kram Emmy (Mamma till Ellen och Emil)

2010-10-13 @ 19:17:48
Postat av: I

Till personen som har kommenterat här före: Jag har också pluggat med sjumånaders bäbi (och då inte på gymnasienivå utan på universitetet. Vilket är en otrolig skillnad i hur mycket tid man behöver lägga ned). Det var inte lätt, det menar jag inte. Men det var lätt jämfört med att försöka plugga med en 2,5-åring som jag har nu!



Idag har jag förutom 2,5-åringen också en bäbi. Bäbin tar jag utan problem med mig, men att försöka få något gjort med ett lite större barn, det är klurigt. Jag förstår varför Jasmine inte hann med!



Och om din man arbetar heltid liksom min, så är han ändå hemma över 100 timmar i veckan. Det är 100 timmar mer än vad Jasmine har en man hemma!



Och till dig Jasmine: Det är synd att du inte hinner prioritera skolan. Men det kommer du att fixa sedan. Om du läser på komvux/folkhögskola när du är över 20 kan du få csn och ha råd. Fast då räcker inte studiemedlet hela vägen fram till du är barnmorska förstås... Lycka till med allt! Och gör det som känns bäst för dig och lilla J.

2010-10-14 @ 10:05:58
Postat av: Jessica

Du som kommenterade anonymt, om du inte haft en kille som försörjde dig kanske det inte hade funkat att plugga för dig heller.



Jag tycker du har löst det på bästa sätt för dig och Joline :) Plugga kan man alltid göra senare om man vill det.

2010-10-14 @ 12:47:44
URL: http://jayde.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men det handlar ju om att hon säger att hon alltid ska, men det blir inget av det. Allt är ju tomma ord. Förstår att det inte är lätt att klara både skola och jobb, MEN hon påstår ju sig hela tiden att hon ska göra si och så, men det händer ju aldrig.

2010-10-15 @ 08:24:06
Postat av: daniella

Men snälla anonym. Det är väl klart att det inte blir av JUST NU om hon inte kan försörja sig om hon studerar? Vad är det du inte fattar? HUR skulle hon klara att plugga nu?



Jag har följt den här bloggen sen Joline föddes eftersom jag själv är ung och blev gravid precis då. Jag har alltid varit imponerad och inspirerad av Jasmines ambitioner, och att hon faktiskt klarade det så länge som hon gjorde! Jag är övertygad om att hon fortsatt klara sina studier med bravur om hon haft möjlighet till det, och jag är absolut övertygad om att hon kommer att skaffa sig den utbildning hon vill ha.



Jag har en 2-åring, en man som jobbar 100%, är gravid och pluggar 100% på universitetet. Min dotter går på dagis, enbart 15h men ändå. DET ÄR JÄVLIGT PUSSLIGT SKA JAG SÄGA DIG, även de gånger jag tvingas ha henne där längre pga tentor m.m. Du kan ju komma och snacka när din 7-månaders blir över 2-årsstrecket eller når trotsåldern istället.. Och om eller när du kanske är ensamstående och självförsörjande också. Då lär du inte vara så förbannat självgod.

2010-10-15 @ 13:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0