.. Förresten -



Jasmine & Andreas

Tre år den 28/8 2008,
Jag älskar dig älskling.

Somna i matteboken


I dag ryckte jag in extra och jobbade på Strandstugan. Samma ställe som jag jobbade på förra sommaren, när jag var gravid, fast den här sommaren är det ny ägare. Sista dagen för säsongen & det var riktigt kul att få komma hemifrån en stund och rensa huvudet lite. Nu fick jag fokusera på någonting helt annat än jag är van vid. Riktigt skönt.

Kom hem och städade av här hemma så att det ska vara lite okej inför veckan. Andreas och Joline kom hem efter en stund och gissa om JOLINE var efterlängtad? Jag kramade och pussade henne massor. Sedan gav jag henne gröt och trissade upp henne så att hon skrattade jättemycket. Det brukar vi inte göra precis innan hon ska sova men i kväll var det ett undantag för att jag saknat henne så mycket. Hon ville såklart inte sova efter det. Så mamma kom ner och hälsade på en kortis för att få pussa lite på Joline. I kväll somnade hon vid cirka åtta..

Då började jag med matten. Satt vid köksbordet och vaknade helt plötsligt med huvudet i matteboken. Måste helt enkelt ha deckat rakt ner i boken. Har pluggat ända tills nu. Känner mig helt slut i huvudet och i kroppen. Det ska bli så underbart att få sova. A har gett sig i väg på räddningsuppdrag (hämta sin lillebror och vän i Örebro, deras bil slutade funka) så jag får ha hela sängen för mig själv. Godnatt!

Noramarknaden



Inte så bra med uppdateringar den här helgen. Jag har helt enkelt inte hunnit. I fredags var jag i skolan lite på förmiddagen och sedan var jag och A hemma och städade. Eftersom att vi bor mitt i smeten (väldigt nära tivolit) och A skulle ut på kvällen sov jag och skruttan hos min mormor. I går förmiddag travade vi ner på stan men gick bara igenom allting för att komma hem och söva Joline och ge henne mat. Det funkar inte för henne att sova i vagnen längre om det är mycket liv och rörelse runt omkring. Jag, Andreas och Joline gick ut tillsammans en sväng på eftermiddagen i går. Vi handlade fem stycken filmer och lite marknadsgodis. Jag hittade även en stor växt och en ny tvättkorg, får se om jag köper det i dag..

Många skriver och kommenterar och/eller frågar om Jolines ögonfärg. Vi vet inte riktigt vad det är för färg på dem, de är alla möjliga. Det högra ögat är till en fjärdedel brunt. De är lite blåa, gröna och gråa. Fint och unikt.



Torsdag med Nicole



Denna ljuvliga torsdag har varit både stressig och underbar på samma gång. I morse hade jag med mig lilla hjärtat på två lektioner. Hon sov genom halva engelskan och satt sedan i mitt knä och åt rån, på historian satt hon på golvet och lekte med sina leksaker hela lektionen. Det funkade skit bra. Jag hade med mig termos med varmt vatten så jag kunde fixa mat, rån och lekfilt med roliga grejer. Börjar verkligen komma in i det här med packning och planering nu. Skönt!

Efter skolan träffade vi Nicole. Lagade god mat. Kyckling med klyftpotatis, sås och sallad. Mumma fillibabba! Joline sov nästan hela tiden när vi lagade mat och åt, det var roligt att få en stund själv med en vän. Sedan kom Jolines kusse och vi gick till lekparken. Joline gungade och åkte rutschkana i sin mosters knä.

Gick hem igen och gjorde kvällsmat, badade de små och läste godnattsaga. Jag sjöng även känn en doft av kärleken för de små underverken. Båda två somnade sött och allt har gått smidigt och enkelt. Jag och Andreas har även skurat toaletten och jag har rensat bland smink och gamla tops och annat tjafs. Nu ska jag plugga Historia, Religion och läsa ett kapitel i min engelska bok.

 


Tack för en jättemysig dag, mina hjärtan.




Onsdag



I dag har jag några lektioner på eftermiddagen. Jag passar på att skriva ett kortisinlägg nu för sedan ska jag gå och laga lunch åt lillbruden. Kyckling med ris och currysås står det på menyn i dag. Hon har aldrig smakat just det förut men jag tror att hon kommer gilla det. Hon gapar alltid när hon ser en sked..

Sedan ska vi upp till mormor och äta lunch och efter det cyklar jag ner till Komvux. Nu ska jag gå och lägga Joline för hon sitter här bredvid och leker i babgymmet och låter "mmmmhmmmmh" och då vet man säkert att hon är trött.



Samhällskunskap är kul




I dag har jag haft engelska & samhällskunskap. På samhällskunskapen pratade vi om Liberalism som Ideologi och det var jätteintressant. Jag fullkomligt älskar att lära mig saker och känner mig så glad över att jag har den här möjligheten att plugga på komvux nu. Känner mig taggad och redo för det här oavsett hur tufft det kommer att bli. Nu är jag hemma med lilla skruttan. Hon ligger och sover så jag tog mig en paus och satte mig här. Ska lägga mig och vila framför teven en stund. När Joline vaknar ska hon få mellis.



Skola

I dag ska Joline till sin mormor på förmiddagen. Jag ska till skolan! Hämtar henne innan lunch och så äter vi tillsammans. Senare i kväll när A är hemma ska jag på en mattelektion. Skönt med komvux som kör lite kvällslektioner, det passar mig perfekt. Joline är glad och sprallig i gåstolen här bredvid. Jag ska gå och se att allt är packat och klart nu. Puss på er.



Joline och mamma i bilen när vi är på safaritur, Kolmården.

Sussa sött



Jag har varit hurtbulle i kväll.. Varit på gymmet och tränat och sprungit hem. Jätteskönt att komma igång igen! Nu ska jag sätta mig och plugga, blir antagligen ganska sent i kväll.. Ska läsa Engelskabok och hoppas på att inte somna. Har två långa kapitel framför mig. Vårat lilla hjärta sussar sött i allafall, världens vackraste barn.




En söt hängare till morgonrocken.





En söt krok som jag har beställt till Jolines rum.



Joline, I'm proud of you.



Joline, mammas & pappas duktiga tjej.
Joline har varit jätteduktig under bilresan både dit och hem. Hon accepterar läget var vi än kommer, om hon får äta gröt ute på en parkering eller hemma i matstolen verkar inte spela någon roll. Hon anpassar sig. Jag är väldigt noga med att hålla på alla rutiner oavett var vi är. Jag vill att hon ska äta gröt på kvällen, även om vi är någonstans där det vore lättare att ge henne välling. Jag är också övertygad om att det skapar en trygghet för henne, rutiner är trygghet för ett litet barn.

Vi har haft en trevlig tripp. Åkte i går på förmiddagen till Norrköping. Checkade in på Scandic och ställde av väskor, sedan åkte vi in till stan där det var något "karneval & marknads" liknande. Kollade på Sveriges starkaste man tävlingen en stund. Åkte hem ganska tidigt för att alla barn ville bada i hotellpoolen. Den var iskall så Joline fick inte bada. Sedan åt vi (alla 13 personer) jättegod mat på hotellet. Jag åt utav grillbuffen som fanns. Blev hur mätt som helst. Hade lite problem att få Joline att sova på rummet sedan för det fanns inget spjälskydd i lånespjälisen och Joline tyckte att det var kul att leka mellan spjälorna. Vi bullade upp runtomkring så gott det gick. I morse checkade vi ut tidigt och åkte till kolmården där vi åkte i safariparken och sedan gick vi inne på parken. Hade en mysig dag! Tack för att vi fick följa med och bli bjudna på detta.



Kolmården



I går hade jag och Josefine en mysig dag på stan tillsammans med våra små pyren. Vi gick och satte oss på ett café och åt sallad och åt chokladboll, tjejerna fick mellis. Så kollade vi på bokhandeln efter en pekbok med djur i till Jimena men det fanns inte. Bara pekböcker med fordon och traktorer. Jimena fick en liten men tjock bok tillsist som hon satt och plockade med. När jag och Joline kom hem lekte vi och busade i flera timmar. Jag kollade även på barnrum på internet och håller nu på att planera för hur fint allt kommer se ut.

I dag åker vi till Kolmården och sover över till i morgon! Mysfaktor? Japp, en hög sådan!



Need some help here!



Var finns det fina, billiga gardiner/barngardiner som går i rosa?
Länka gärna.


Väggdekor



Nu är det dags att piffa upp Joline lilla rum. Blev väldigt inspirerad av att sitta och titta på alla fina saker på alla siter. Har nu bestämt mig för ett "tema" men det är väldigt, väldigt rosa. Som tur är väger spjälisen upp, som är svart & guld. Har väl tänkt att ha färgerna - svart, rosa & lite guld. Har inhandlat väggdekor i form utav fjärilar i ljusrosa, cerise och ljuslila. Vi får se hur det blir, hoppas att det blir lika fint som jag tror. Ska även köpa rosa färg och måla självaste "sovhörnan" rosa tänkte jag och sedan hitta något fint tyg att ha som draperi. Jag uppdaterar er lite då och då, med både text & bilder.

Här kommer iallafall en bild på väggdekoren som lilla hjärtat ska få:





Barnmatstips:


Vilken underbart god lunch jag och lilla älsklingen åt i dag.


Till Joline:
1 halv laxfilé (det är vad hon äter i en portion)
Matlagningsgrädde
Citron
Vitpeppar
Dill
Potatis
Broccoli

Koka laxen tills den är genomkokt. Häll bort kokvattnet och tillsätt en klick margarin plus matlagningsgrädde. Låt koka upp och tillsätt citron och

Nyklippt



I dag har jag och Joline varit inne i Örebro, på unga mammor och jag har dessutom klippt en snygg, cool page! Vi åt jättegott på unga mammor, fläskfilé och potatisgrätang. Joline lekte som vanligt med alla kompisarna. Och tittade storögt på en nyfödd liten kille. Vid halv 3 skulle jag vara hos frissan. Sprang dit för att hinna och när jag kom fram var jag helt svettig. Mormor blev lite sen så Joline fick sitta bredvid mig i vagnen och titta en stund. Kändes lite nervöst när hon kapade säkert 15 cm i nacken, kanske mer. Är i allafall jättenöjd! Men står lite i valet och kvalet om jag ska färga det i varm mörkbrun eller göra fler ljusa slingor. Tror att det blir varm mörkbrun i allafall, trivs väldigt bra i det.


Bilder kommer när jag färgat håret!

Fotoalbum


I dag ska jag gå till bokhandeln och se om det finns några fina fotoalbum så att jag kan börja göra i ordning Jolines fotoalbum. Vi har ju börjat beställa bilder och jag tycker att det är bäst att sätta in dem på än gång så att de inte blir liggandes för länge, då blir det kanske inte av. Ska även köpa guld och/eller silver hjärtan och andra fina klistermärken så att jag kan göra riktigt fint. Synd att det kostar så mycket bara, vi får helt enkelt ta lite i taget. Inte så mycket pengar över nu när vi sparat ALLT till bil och ny bilbarnsstol till Joline. Nu kommer det ju nya utgifter med bilförsäkring. Men, våra studiebidrag kommer ju tillbaka i allafall. 

Nu ska jag gå och stoppa om lillan, som ska sova en stund!

Nyttig köttfärssås

Det här ska jag och Joline äta till lunch i dag:

Nyttig Köttfärssås med pasta

500 g köttfärs
1 halv paprika
2 dl frusen broccoli
3-4 stycken morötter
2-4 msk stark tacosås

Följande ingredienser har vi hemma, förutom dem är det eko i kylskåpet. Vi ska åka & handla när A kommer hem från skolan. Jag ska snart gå och förbereda maten. Stek köttfärsen i margarin eller rapsolja, krydda med salt & svartpeppar (eftersom att även Joline ska äta maten tillsätter jag saltet sist utav allt, efter att jag tagit bort en lagom portion till henne) tillsätter tacosås, creme fresce & matlagningsgrädde. Slutligen rör jag ner morätter, broccoli och paprika. Klart & gott!
Serveras med pasta och om man vill, riven ost..


B u s f r ö e t JOLINE


Mammas tjej är ett busfrö!








Jag svarar


MIN ÅSIKT:Varför inte vänta med att skaffa barn?Jag läste någonstans att detta var planerat.Föst måste jag ge dig beröm för du verkligen tar mamma rollen på allvar men helt ärligt är det för tidigt,barn ska inte ha barn,även om man klarar av det så blir allt så knasigt,din mamma va 18 när hon fick dig,du va 16 när du fick joline,hela ung-mamma-grejen smittar av sig och Joline kanske inte blir mer än 14 innan hon går runt med en kula på magen,om inte så har inte du upplevt tonåren som alla tror,du har inte levt ett "normalt" 16-18 års liv,du har inte gjort dom där busen med flickorna inte sprungit och badat ute i sjön fast det är storm och oväder,du hann inte uppleva det där crazy livet,vi lever bara en gång och borde ta vara på den tiden vi har,lära oss på våra misstag,på våra med och motgångar,leva ut tonåren,tonårs busen och sedan skaffa oss ett litet knyte,är det kul att vara 34(?)när joline blir myndig?Tänker på din mamma också,hon fick aldrig uppleva att ha en 17 åring hemma,en 17 åring som skäller,slår i dörrar och ger kramar,vid 17 års åldern brukar man vara som mest beroende av mamma,en känslig tid...min fårga till dig är- varför så tidigt? vad får du ut av det?du skulle kunna väntat och fått söta lilla Joline om 5 år när du gått ut skolan,när du skaffat lite mer livserfarenhet !

Jag svarar: Jag accepterar din åsikt när du tycker att det ungt att skaffa barn när man är 16,17 eller 18 år. Men du saknar grund i det du skriver angående mig och min mamma, om att jag inte levt som en tonåring osv. Jag tycker att det är onödigt att du berättar för mig vad jag missat, vad som hade varit bäst, att allting har gått i arv.. Du kunde i stället ha valt att prata "kring" ämnet och om unga föräldrar i allmänhet, för visst finns det dem som passar in på din beskrivning ovan och säkert känner igen sig i en hel del utav det du skriver.
Jag gör det inte. Eftersom att Du inte känner mig har du ingen aning om vad jag upplevt under mina 16 (snart 17) levnadsår. Jag har en hel del livserfarenhet och bär med mig en massa kunskaper angående livet. Jag har inte åkt på räkmackan om man säger så men jag är känner mig lyckligt lottad som får bära med mig så mycket lärdom från upplevelser jag gått igenom. För mig kändes det som absolut rätt tidpunkt att bli mamma. Jag tvingade mig själv att bli vuxen redan när jag var 14 år och kände inte alls att jag passade att leva som en "normal 14åring". Och om man frågar sig, hur är ett "normalt" 16-18års liv? För DIG är det kanske att busa med tjejkompisarna och slippa ta ansvar men för MIG var det att få ta del utav den här upplevelsen, att vara gravid, föda och nu ta hand om och uppfostra ett barn. Det var vad som kändes ämnat för mig och vad som kändes normal och naturligt. Jag känner att jag redan haft den tiden i mitt liv och jag trivdes inte speciellt bra med att leva så, att bara driva omkring.. Jag mådde tvärtom väldigt dåligt under den perioden i mitt liv och sörjer inte att den är över. Jag upplever den på ett annorlunda sätt nu, med mina vänner som har barn, njuter jag utav den sköna tiden med barnvagnspromenixer, fixa och lunch på stan, mysa och leka med barnen. Och jag ser inget problem i att vara 34 år när Joline är 17, varför skulle det vara ett problem? Min mamma har inte sett det som något problem. Och mamma saknar nog inte att jag inte bor kvar hemma helller, för vi träffas ofta och har en jättebra relation. Vi har haft våra tonårsbråk, vi kramar fortfarande.. Jag ser inte mig själv som ung mamma, utan som mamma. Jag är en mamma som vill ge mitt barn det bästa och alltid vara ett stort stöd för henne. Åldern har inte varit ett hinder för mig. Jag har kanske en gammal själ, för det är det livet jag lever nu, med barn, som känns rätt och naturligt för mig. Det kan hända att du fortfarande har en annan åsikt men var snäll och acceptera att det är mitt liv och mina val. Jag är övertygad om - att jag valde rätt!

Bissing nummer 3



Joline har precis ätit lunch & dessert, fått ny blöja och nu ligger hon och sussar sött. Jag ska gå och ta itu med disken och dammsuga kök och vardagsrum (behövs göras ofta nu när Joline hittar varje dammkorn, varje litet ludd) När vi skulle byta blöja lade jag Joline ner och tog en bok i från henne som hon skulle få tillbaka ett par sekunder senare. Men hon hann bli flyförbannad och började gallskrika. Jag fick hålla boken framför henne och fjäska ett tag innan hon lugnade sig. När hon skrek skymtade jag tand nummer 3, den första tanden i överkäken har kommit. Man ser också att den andra tanden i överkäken kommer att skymta fram när som helst så snart har vår lilla tjej 4 tänder, två uppe och två nere. Gulligt värre!



Snorig snuttig snuttunge


Joline har blivit snorig. Det rinner och är täppt om vartannat. Lilla älsklingstjejen! Hon har sovit bra i natt i allafall. Nu sitter hon här på golvet och leker med sin nya pekbok som hon fick utav Gmormor i går. Jag har plockat undan och dammat lite i vardagsrummet. Nu väntar vi på att tiden sak gå så Joline ska få äta lite frukost och sedan sova. Hoppas att hon sover en rejäl stund så mår hon bättre när hon vaknar.

I går kväll var jag inne i Örebro och käkade grekiskt på Efesos och gick på bio. Vi såg Mamma Mia! Helt underbar film som gjorde att man kom i bra stämning, man ville ställa sig och sjunga och dansa med. Hade inte så höga förväntningar innan men det var riktigt bra. Jag och mormor har även varit på musikalen Mamma Mia, så vi kände igen en hel del från den. Kom hem ganska sent, hjälpte A att hänga tvätt och sedan gick vi och lade oss.

Joline vill så gärna krypa till alla "frestelser" som vi har riggat åt henne. Hon står upp och gungar och gungar på alla fyra men kommer inte i väg eftersom att ett ben är i vägen under henne. Jag och A har slagit ett vad. Jag tror att hon kryper på måndag, A tror att hon kryper om två veckor. Tiden utvisar vem som får rätt.





Tidigt varje morgon

Joline har vaknat innan klockan 5 varje morgon de senaste dagarna. Nu har det gått en stund och jag satte mig här för att skriva en snutt, Joline åker runt i sin gåstol och slår på saker, som en liten gullig galning! I dag ska jag laga pannkaka till lunch, även Joline ska få äta det men hennes ska vara utan salt såklart. Får se vad hon tycker om det. Mumma, tror jag.

Nu ska jag gå och busa med lilltjejen som är helt underbar.

Sjuka människor!

www.snyggast.se/6366919

Var hemma hos Jolines F & F i dag också och firade hennes farbror Magnus som fyller 17 år. Och gissa vad han säger? Jo, att han kollat på fjortisklipp på Youtube.com och sett en bild på mig bland en massa andra på "fjortisar från snyggast.se". Jag blev skitförvånad eftersom att jag aldrig haft någon snyggast att lägga upp bilder på. Bilden är ca. 2,5 år gammal, eller ännu äldre. Enligt tjejen som har snott bilden är den tagen med mobilen och därför ganska suddig, men det är den inte i orginal, då är den skarp. Jaja, tjejen skriver i allafall såhär:

"hejhej :) mitt namn är Emma Pettersson och jag bor i linköping. jag är 16 i år och jag är gravid med mitt första barn som är beräknat att komma den 28/11 :) ja längtar så fruktasvärt mkt :), ni kan också nå mig på lunar: weakneees_ eller msn: [email protected] . pusshej / e."

Tycker att människor är helt psyko i huvudet. Snor bilder på bebbemagar, bebbar, på tjejer. Och sedan låtsas de att de är DU eller att de är MAMMA till ditt barn. Det har hänt förut. Nu märker jag ju alla bilder med langtarefterdig.blogg.se så det åtminstonde är mindre chans. Men om ni hittar en eller flera bilder på mig och/eller Joline någonstans så skriv till mig är ni så hemskt snälla.

Haha, denna tjej är ju ganska patetisk! Jag håller med om att bilden är lite "typisk", ja, vad ni nu vill kalla det. Men ingenting mot vad denna tjej är.



Kräftskiva för två



I går eftermiddag åkte jag och Joline hem till hennes F & F. Stannade en stund och pratade med dem och Joline tyckte Farfar i håret hela tiden. "Aj, aj, aj" sade hon samtidigt som hon gjorde det, haha. Det lät kul när hon gjorde så. Hon har även fått in en bättre teknik vad gäller att ta sig framåt. I går lyckades hon ta sig framåt cirka två steg fast inte på det vanliga "krypsättet" utan halandes på rumpan med ena benet framåt och det andra bakåt.

När vi kom hem lade vi Joline. Hon höll på att somna när A gav henne gröt, så när vi lade henne i sängen somnade hon bums. Jag och A hade då en liten kräftskiva för två. Sedan dippade vi morötter och såg på filmen Transporter. Fast jag somnade såklart efter typ halva. Och så väckte A mig när filmen var klar så jag förflyttade mig till sängen. Kände mig helt slut i kroppen i går eftersom att jag precis blivit frisk från förkylningen.

Joline, prinsessan i vårt liv har börjat sova hela nätter utan att vakna vid midnatt och äta välling. Hoppas att det håller i sig, det betyder mycket med sträcksömn. Vi har tjuvstartat med Nestlés fullkornsgröt från 8 månader (hon är drygt 7,5 nu) och den gröten gör så att hon håller sig en hel natt. Skönt!

I dag fyller en släkting år, så vi ska på lite kalois! :)



Klippa page? Jajamensan!



För tillfället hatar jag mitt hår. Det är bara halvlångt, risigt och en hel massa olika nyanser. Jag kan inte göra någonting snabbt & snyggt med det så jag sätter alltid upp det i en tofs. Inte så kul. Nu har jag i allafall bestämt mig för att för första gången i mitt liv klippa mig kort. Mer om det senare..

När Joline vaknar ska jag ta en promenad med henne upp på stan och förbi bokhandeln där jag ska köpa en riktigt bra kalender så att jag kan planera. Planering kommer att vara A och O i höst om jag ska hinna med allt, speciellt eftersom nästan allt pluggande kommer att ske hemifrån. Mamma tipsade om en bra och jag tänkte titta efter en sådan. Nu på morgonen har jag suttit och gjort i ordning mina chica mappar med kollegeblock och plastfickor i. Allting ska ner i en väska där jag ska ha allting samlat. Det ska bli kul att komma i gång med lite hjärngymnastik igen.

Sedan vet jag inte vad vi hittar på. Lunchdags för lilla Joline och kanske en sväng till kussarna sen. Vi får helt enkelt se vad som händer. Jag känner inte för så mycket i dag, bara ta det lungt och vila upp mig från sjukdom med morötter och dipp. Japp, ännu ett tillägg på shoppinglistan. Holiday dipp!

















Mamma & Joline i en blogg

Japp, här har ni oss! Mamma & lilla, vackra Joline. Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och titta på tv. Och dricka te och kanske läsa min fruktansvärda bok, vi får se. En lugn och skön kväll i allafall. Godnatt!!!




Randig brud


I natt har jag sovit så jäkla skönt. A gick upp och gav henne välling och fixade med henne i natt så jag fick sova ett par timmar i sträck utan att behöva vakna och gå upp. Dessutom hade vi renbäddat i sängen med mjuka, väldoftande lakan och jag har inte vaknat en ända gång för att snyta mig. Underbart!!

Gick upp med Joline kl. 6 och nu sitter jag här och skriver en stund. Satt nyss med Joline i famnen och försökte sjunga "Imse vimse spindel.."  men hon ville bara ner på golvet eller äta på mina händer. Så nu sitter hon här och tuggar på sin tummenbok och på Pingu, samt Pingus lillebror. Jag passar på att ladda upp lite färska bilder från denna morgon.

En randig brud, sju och en halv månad.





Lilla hjärtat



I morse vaknade Joline kl. 04:20, och var då pigg och glad! Jag satte mig i soffan och snöt ut en massa snuskigt snor medan Joline lekte i sitt babygym. Kollade på brottning och svenskarna Ara & Jalmar. Tyckte att det var hur kul som helst att titta på. Men såg på nyheterna nu att Ara slängt sin bronsmedalj på mattan och gått från pallen. Vet inte än hur det gick för Jalmar men det ska jag ta reda på för som sagt, tyckte verkligen att det var kul. Sedan somnade min lilla älskling i min famn och vi gick och lade oss igen och sov till kl. 8. Vid lunch kom mamma och vi lunchade och satte sedan i gång med städningen. Jag kämpae på trots att snoret rann men jag måste säga att mamma gjorde grovjobbet. Nu är det ordning och redo och superfint i alla skåp & lådor. Skönt!

Har även pratat i hop mig med mormor och mamma om vem som ska passa Joline när jag ska vara i skolan. Det blir några gånger i veckan. Joline kommer tycka att det är kul men jag är väldigt blödig. Men jag känner ändå att jag gör rätt för jag gör det för vår skull, allas vår skull. Att jag blir klar med skolan så fort som möjligt betyder att vi får bättre ekonomi och att jag kan börja vidareutbilda mig fortare och få ett ordentligt jobb. Jag gör det här och kämpar för oss alla.

Nu såg jag på nyheterna att Jalmar Sjöberg blev 4:a i 120 kg klassen. Synd att han inte fick medalj..

Barnmatstips:



I dag blir det inget recept men jag tänkte dela med mig av ett annat tips. Frys in mat i iskuber och klicka sedan ut dem portionsvis i fryspåsar och förslut dem med klämma, så är det bara att ta fram en sådan påse varje kväll med rätt mängd mat i, då behövs det inte så många iskuber. Ett annat tips är att frysa portioner i bull och/eller aluminiumformar, och sedan klicka ut dem i påsar, då får man lite större portioner.




Sjuk



Jag har blivit sjuk. Är förkyld och har feber plus lite hosta. Usch, blä, fy! Joline verkar också lite snorig men jag hoppas att hon slipper bli smittad. Det är så jobbigt när småttingar är sjuka, eftersom att de inte kan berätta om och var de har ont, vad de vill ha och behöver. När Joline hade RSviruset hade hon det otroligt jobbigt och hela familjen hade sömnbrist. Men som sagt, det har inte brutit ut på henne än, så hon kanske inte blir sjuk!

I dag ska A ta med lillskruttan ut och jag och mamma ska städa och rensa här hemma. Mormor kommer även med lunch och då ska vi kolla på mitt schema och även göra ett litet schema för hösten med mina lektioner. Det blir nog bra. Vi ska få färdiggrillade revbensspjäll, kyckling och potatissallad. Gott.



Barnmatstips:



I de tidigare två recepten har jag glömt att skriva att smör och/eller rapsolja måste tillsättas eftersom att bebisar och barn behöver extra fett i sin mat. Jag använder rapsolja i all barnmat jag lagar och det funkar utmärkt.

Kycklinggryta med pasta,ris eller potatis - välj själv!
Dessa ingredienser har jag hemma idag och lagar därför någonting gott på det.


Kycklingfileér (1,2,3 beroende på om du lagar till en eller flera portioner)
1 röd paprika
1 halv squash
Grädde eller matlagningsgrädde
1 gul lök
2-3 stora broccolibitar

Koka kycklingen och häll sedan av kokvattnet, spara lite till grytan. Häll i matlagningsgrädde och/eller vanlig grädde och tillsätt sedan squash och paprika. Broccolin måste kokas innan den tillsätts i grytan. Hacka löken och rör ner den. Låt stå och puttra, tillsätt vitpeppar efter smak. Kan serveras med båda pasta, potatis och ris. Ta det du har hemma!

Tisdag -



I dag ska vi åka och träffa Jolines kussar tror jag. Det ska bli kul! Har inte sett dem på ett tag. Joline och hennes yngsta kusse A är nästan jämngamla, det skiljer bara 1,5 månad. De kan säkert leka lite och klämma på varandra i dag. Nu på morgonen har jag gjort kantarellstuvning som vi ska ha på mackor med smält ost på i kväll. Gjorde i ordning den nu för att det var lungt här hemma, både A och Joline sov. Ringde även till Nora bostäder för att kolla när vi kan få målat och fixat här hemma. Fick inte tag på rätt person så jag skulle återkomma senare i dag, efter lunch någon gång.

Nu ska jag gå och ta en dusch..



Kräka och näsblod


I går passade jag och A på att sova middag tillsammans när Joline sov (det har nog inte hänt någon gång!) och efter en timme när snuttan vaknade hämtade jag henne till oss så hon fick ligga mittemellan och myspysa. Hon håller jämt på med våra näsor, stoppar fingrarna i våra munnar eller drar i håret. I går lyckades hon nästla in fingret i min näsborre och riva till så att jag började blöja massa näsblod. Usch, jag hatar verkligen att blöda näsblod! Nu har jag en sårskorpa i näsan som gör ont men det går väl över om några dagar..

I går kväll när det var grötdags skrek Joline och ville inte äta (mycket ovanligt) vi trodde att hon var för trött och gav henne lite välling i stället. Hon somnade i A´s famn och han gick med henne till hennes säng. Efter ett tag vaknade hon och skrek sådär hjärtskärande. Jag gick dit och stoppade om henne ett par gånger men hon vaknade gång på gång. Eftersom att hon lät väldigt snorig så bestämde vi oss för att ge henne lite näsdroppar. När vi tog upp henne började hon att hosta ända tills hon kräktes upp vällingen. Hon var så ledsen och grät. Vi tänkte att det kanske var magsjuka men hon har inte spytt något mer eller visat några tecken på det så antagligen var det ett hårstrå eller någonting i halsen som orsakade allting. Jag stod bredvid hennes säng och strök henne över huvudet tills hon somnade och sedan sov hon gått resten utav natten. Nu är hon pigg och glad som vanligt.




Barnmatstips:



Vegetarisk linsgryta:

1 halv squash
2 dl gröna linser
2-4 champinjoner
Persilja eller dill (krydda efter smak)
1 riven morot

Koka allting och smaksätt med persilja eller dill, du kan även tillsätta andra ingredienser som tex. paprika eller tomat. Mosa eller mixa allting och servera med potatismos. Veggorätt för småttingar!

Barnmatstips:


Fisk & rotfruktsgryta:

Två torskblock
1 palsternacka
1 kålrot
2-4 morötter
5 stora potatisar

Krydda med dill och blanda allting med kokvatten från fisken och rotfrukterna + lite mjölk. Mixa sedan med stavmixer eller i blender alternativt mosa förhand. Frys in i iskuber och vips, nyttig mat till plutten!

Kräftfiske & Jolines första båttur


I lördagskväll var vi i mormor och morfars sommarstuga. Trots dåligt väder hela dagen blev kvällen fin! Joline var med ut i båten när vi tog upp kräftburarna. Vi fick bara 4 kräftor men på morgonen och kvällen innan hade mormor och morfar fått 60 stycken sammalagt och vi tog upp burarna lite för tidigt på kvällen. Men det gjorde ingenting, var kul ändå!

Senare på kvällen åt vi kräftor och baguetter med mjukost. Det var så gott! Årets kräftpremiär för mig. Förra sommaren åt jag inga kräftor eftersom att jag mådde illa av lukten. Efter maten smällde jag i mig massvis med sura vinigummin och sedan somnade jag gott. Åkte hem ganska tidigt på förmiddagen.

Nu har Joline somnat, den lilla gullungen. Jag och A har ätit gott och jag har bakat äpple & vinbärspaj till efterrätt. Gött gött! Nu ska jag dra en sväng med dammsugaren och sedan ner i tvättis. Hej på ett tag..

Min msn:



[email protected]


- En älskling!!!


Joline, lilla hjärtat. Det  händer mycket utvecklingsmässigt just nu, Joline lär sig nya saker varje dag. Nu härmar hon ljud lite då och då. I går sade Amelia någonting som "Baaaaa" och då lät Joline efter. All blygsamhet har försvunnit också och nu trivs hon hos alla, hon bara checkar läget och är cool överallt. På unga mammor i torsdags ställde hon sig på alla fyra och gungade, man märker att hon vill framåt och det kommer inte dröja länge innan hon tar sig fram. Hon tar sig flera meter bakåt. Om man går på toaletten och lämnar henne på ena sidan vardagsrumsgolvet kan hon befinna sig på andra sidan när man kommer tillbaka. Det går fort!




Ändrade planer



Det blev varken torpet eller kräftfiske i går för vi blev kvar till ganska sent på bröllopet. Det var så trevligt hela tiden med mycket skojiga aktiviteter, god mat & underbar tårta. Så, det spelade ingen roll att planerna blev ändrade. Allting blev verkligen perfekt och supervackert. I kyrkan grinade jag två gånger. När Eva (bruden) skulle avhålla löften och när en kille sjöng fick jag gåshus och tårar i ögonen.  Ett stort, stort Grattis till nygifta paret Mika & Eva. All lycka till er!!!




Så här såg jag ut innan bröllopet..




Mika & Eva på  deras speciella dag..


Joline får välling! Snuttan..

Jag och Mam.

 


Bröllop idag



I går var jag och Joline i Örebro & shoppade lite med Jolines G-mormor. Först åt vi lunch på ett jättemysigt ställe och sedan valde jag ut några födelsedagspresenter på Gina och köpte en dress till Joline på H&M och en på Kappahl och så fick hon en ny, tunn mössa för kalla höstdagar och ett par finskor att ha på bröllopet i dag. Men det fanns bara ett par kvar och de var i en ganska liten storlek så hon kommer nog bara kunna ha dem i dag, men det gör inte så mycket. På kvällen kom Fredrik och hälsade på och det var trevligt, min lillasyster busade massor med Joline och hon skrattade hela tiden..

I dag ska jag och Joline på bröllopet som jag skrivit om tidigare. Sedan till torpet för kräftfiske. Mys!

Nu sitter jag med bärbara datorn vid köksbordet. Joline ska få risgröt och vi andra ska äta frukost. Sedan ska jag duscha, ha ansiktsmask och packa till kvällen. Ha det fint alla läsare!



Jäkla regn



Då var den sommaren förbi.
Vi välkommnar hösten..


.. förbannade, jävla regn!!!

Torsdag



I dag är det fullt upp, först ska jag och Joline gå till Jolines mormor en snabbis för att Jolines mormor hade riktig Joline abstinens och ville träffa Joline i dag. Sedan ska vi vidare till min mormor där jag ska måla klart ett skåp och rensa klart rabatten. Sedan ska vi tre åka in till Örebro där vi ska gå en sväng på stan och jag ska välja ut några födelsedagspresenter åt mig själv (fyller 17 år om ca. en månad) och kanske äta lunch någonstans, det visar sig. På eftermiddagen ska jag och Joline på unga mammor igen och förhoppningsvis bestämma nått om filmkväll med Anna & Leon och Nattalie & Kiira. Vi ska försöka att träffas i helgen. Senare i eftermiddag möter min syster upp mig i Örebro och åker bussen hem med mig och lilla Joline. Sedan sover min syster över hos mig.

I morgon ska jag, mamma och min syster på bröllop (jag har ej bestämt om Joline ska följa med eller stanna hemma med A) och det ska såklart bli jättemysigt att sitta och njuta av bröllopet, det är så fint & glatt allting. Efter bröllopet åker jag, A och Joline direkt ut till Torpet och fiskar kräftor sedan sover vi där till lördagen och hoppas på fint väder. Det är kul när det händer grejer, haha! Jag tycker om fart och fläkt och det verkar som Joline har ärvt den biten från mig.

Jag kommer att lägga in ett par barnmatsrecept per vecka, Håll Utkik!

Jollie på bild







- en hel del att göra!



Är det någon som skulle uppskatta att jag lade upp recept på de barnmatsrätter jag lagar?
Säg till i sånafall så börjar jag med det.


I dag har Joline och A haft en heldag tillsammans. Jag saknade Joline oerhört mycket men samtidigt är det bra att vi inte är tillsammans precis jämt. Jag rensade rabatter åt mormor och målade ett litet skåp. Det var fint väder nästan hela dagen så det gick an. Kom hem strax efter 5 och började laga barnmat så nu är frysen full igen. Jag och mormor hade tänkt gå på bio och se filmen Mamma Mia men det fanns inga platser kvar tilloss så det får bli nästa vecka.

- Nu ska jag börja plugga helvetesämnet matte.

Kantareller är mumma..

I går var jag och Joline på unga mammor. Joline sov typ en halvtimme på hela dagen. Hon fick ingen ro när det var så många bebisar som kröp runt, jollrade och skrek och så vi mammor som babblar i munnen på varandra och alla nya, roliga leksaker. Hon var trött men som sagt, det gick inte att söva henne, inte ens när jag gick en promenad på stan..

Efter fikat gick jag vi på promenad med Veronica och Charlie, båda bebbarna somnade direkt, de var helt utmattade. Vi kollade på Gina Tricot och jag hittade klänning till bröllopet på fredag. (En brun som jag ska ha ett korallfärgat spetslinne under, superfint kommer det att bli!) Köpte en brun klänning för att det passar bra på hösten och jag höstshoppar lite nu.

På kvällen lagade vi älgbiffar med pommes, bearneasesås och stekta kantareller. Hur gott låter inte det, så säg? Det var årets kantarellpremiär för mig och det smakade underbart. Jag bakade även en rabarber och vinbärspaj till efterrätt men vi var så mätta att vi åt den pajen i dag i stället. Det var härligt med paj också. Somrigt fast vädret känns som höst.

En ny uppdatering om denna onsdag kommer..

Kul att träffa alla igen..


Det var ca. 1 månad sedan jag var på unga mammor sist, det var säkert längre sedan ändå. De har haft semesterstängt i 3 veckor och innan det var jag och Joline bortresta. Ska bli så kul att åka in i dag och träffa alla igen. Det känns lite speciellt att man har följt vissa mammor (och bebbar) ända sedan de var gravida (då vi gick i samma föräldragrupp..) och sedan se bebisarna växa och utvecklas. Jag tänker passa på att åka in varje gång tills sommarlovet är slut sedan kommer jag nog inte att hinna, med tanke på skolan. För er som inte har förstått ska jag gå i skolan några gånger i veckan, enstaka lektioner men nästan allt plugg ska jag sköta hemifrån på kvällar/nätter när Joline sover eller eftermiddagar och helger när A är hemma. Joline kommer alltså inte att hamna i kläm och jag kommer inte att hinna med henne mindre för skolan.

I eftermiddag ska jag nog träffa Josefine och vi ska.. göra en hemlis!!!



Mammas sötnos

Min vackra dotter.


Josefine, Jimena, Jasmine och Joline..



.. ska träffas i dag! Trevligt ska det bli för det var ett tag sedan nu och varje gång man ser Jimena har hon gjort nya framsteg. Snart fyller hon 1 år, den lilla pruttmunken! Och jag håller på och filurar på vad jag ska hitta på i 1årspresent (det ska bli nått till hennes rum) och jag hittar säkert på nått bra. Fyller år 1 vecka innan Jimena och ska skriva en önskelista till mig själv också. Skriver nått mer i kväll! Puss & kram

Joline hos farmor och farfar


Hejsan. I kväll ska vi skriva adresser på alla tackkort och sedan lägger vi dem på lådan i morgon, då är de framme på tisdag. Är nöjd med dem trots enkel design. Ett kort på mig, Andreas och Joline från dopet och under en rosa rand med en vit blomma på och så står det Tack för uppvaktningen i samband med min födelse & mitt dop. Och våra namn skrivna med silverpenna. Superfint blev det!

I dag har vi varit hemma hos Jolines farmor & farfar. Det blev en lyxig dag med god smörgåstårta. Jag öppnade kylskåpet när jag skulle ställe in Jolines mat och frågade A om någon fyllde år. Men det vara bara Jolines farmor som kände för att  göra det. Jag hjälpte till med garneringen..

Nu är vi hemma och allt är lungt och tyst. Joline och Andreas sover tätt ihop i soffan och jag ska börja städa. Badrummet ska skuras och alla golv ska dammsugas och torkas. Passade ändå på att skriva ett inlägg medan det är lungt här hemma. I kväll ska jag njuta utav min sista riktiga sommarlovsdag. I morgon börjar jag plugga matte här hemma och förbereder mig för ett prov någon utav de första lektionerna på terminen.

En bild på tuffa Joline i hennes nya pumadress (som är lite för stor!)




Det har redan gått 7 månader..



I dag är vår älskling 7 månader gammal. Nu börjar jag verkligen känna att tiden gått sjukt fort och att våran lilla bebis börjar bli en stor tjej. Just nu ligger Joline på mage i sitt babygym och försöker att krypa. Hon ställer sig upp på alla fyra men sedan skjuter hon sig bakåt med armarna. Det kommer i allafall inte dröja länge innan hon tar sig fram på egen hand. Sitter och tittar på henne och bara förundras, hon är verkligen ett mirakel. Hon pratar eller skriker sina ramsor där det låter som att hon skäller. Hon försöker att äta på allt, tittar på mig och försöker sedan att krypa igen. Haha, nu vill hon ha tag på sina våtservetter men hon kommer bara längre och längre bort från dem..

En mammadag med Joline:

Kl. 05:00-07:00 Joline vaknar och väcker mamma genom att ligga och prata högljutt eller prutta med munnen i sin säng. Mamma går upp och gör i ordning välling som Joline får äta i mammas famn medan mamma tittar på repriser på tv:n.
Kl. 07:00-09:00 Joline sover en stund (vilket klockslag varierar beroende på när hon vaknar. Vaknar hon kl. 5 somnar hon kl. 7 osv) Vi leker en stund, mamma sjunger 5 små apor eller var är tummen? var är tummen? Här är jag.. här är jag.. Joline byter om från pyjamas till kläder och får ligga naken en stund och lufta utan blöja. I bland badar hon, andra dagar får hon enbart massage av mamma. Mamma sätter på sig kläder, mascara och lite rouge. Sedan är vi redo!
Kl. 09:00-10:00 Joline äter mellanmål (gröt, frukt och vatten att dricka) mamma äter också någonting. Joline leker en stund på sin filt i köket med sina leksaker medan mamma diskar och plockar i ordning, packar skötväskan och gör oss helt klara. Sedan går vi ut på promenad. I bland förbi mormor och hälsar på en kortis, eller så träffar vi Josefine och Jimena, åker in till Örebro eller gör någonting skoj med Nicole. Det varierar.
Kl.10:00-12:00 Vi är ute och gör någonting skoj. Joline brukar sova en stund innan lunch. Ca. Kl. 12 äter Joline lunch och dessert. Sedan vill hon sova igen. Jag äter kanske lunch på stan i Örebro med några vänner, eller så är vi hemma här och jag gör i ordning nått.
Kl.13:00-15:00 Lek, bus & mys! Joline och jag sitter tillsammans på golvet och leker med hennes saker. Hon åker kanske runt i sin babysitter och jag städar upp efter lunchen. Vi gör saker som får tiden att gå helt enkelt. När det är fint väder är vi nere på stranden och har det trevligt. Vi gör vad som faller oss in, Joline och jag. Joline får mellis (fruktpuré och kanske lite gröt)
Kl.16:00-17:00 Joline sover middag en ganska lång stund och jag vilar, läser en tidning, skriver här på bloggen, fixar middag och städar om det behövs någonstans. När Joline vaknar äter hon middag (välling) i min famn och vi myser.
Kl.17:00-19:00 Nu gäller det att aktivera henne så att hon orkar hålla sig vaken. Vi går runt här hemma och tittar på roliga lampor (spetsbollen i taket i vardagsrummet är alltid rolig!) och vi leker tittut och nu kommer jag och tar dig. När klockan närmar sig 7 gör jag i ordning Joline för natten och dvs. badar henne (i bland) ger henne gröt, låter henne lufta utan blöja, sätter på henne pyjamasen och varvar ner. Vi brukar varva ner genom att sjunga sånger ur sångboken Joline fick av sina kusiner R,H,A och C på dopet. Klockan 19:00 ska Joline ligga i sin säng och sova.

Kl.19:00-22:00 E G E N T I D!!! Mamma & pappa tid.







RSS 2.0