Till Mamman:






Jag fick dessa fyra plagg för 400 kr, bra va?

Love of my Life.




Mamma ♥ Joline

Valborgsfirande


Jag och Joline ska fira valborg med fina Annie och hennes barn Mio och Julian. Vi ska åka till henne idag på dagen och stanna där tills imorgon. Jag har pratat med Joline om detta, att vi ska sova borta och äta massa gott - hon är taggad och det sista hon sade igår innan hon somnade var "Åka bebis Mio, leka stora pojken", så söt. ♥

Uppdaterar er i morgon med bilder.

Stockholm


Imorgon åker jag med Josefine till Stockholm på hemligt, spännande uppdrag. Vi åker tidigt, så jag kommer inte att hinna sova många timmar inatt. Jag ser fram emot all den kvalitetstid som vi kommer att få när vi sitter på tåget, både dit och hem samt all bästistid under vår vistelse där. Jag mår alltid så mycket bättre efter några timmar med Josefine och känner mig lugn på ett härligt sätt. En själasyster..

Jag hinner med andra ord inte ner till Andreas ikväll, så han lämnar Joline precis som vanligt på dagis imorgon och jag är hemma imorgon kväll. Saknar henne så hjärtat värker, men jag kommer att vara ledig med henne fredag, lördag och söndag - då får vi massvis av mystid tillsammans!



Jag har lånat min lillasysters morgonrock... Nattinatti!

En lägesrapport.

Jobb. En okej dag. Det spöregnar och jag dricker varm choklad.


Så jävla tom.


Varför kasta pärlor åt svin?


För varenda förälder!

Det här inlägget är tillägnat alla mammor och pappor som älskar sina barn gränslöst och som gör sitt allra bästa för att barnen ska ha det så bra som möjligt, varje dag. Vi behöver peppa varandra och visa varandra vårt stöd, för det är inte lätt att vara förälder i dagens samhälle - med alla statusprylar, oskrivna regler, föräldratidningar med råd och debatter om jämställdhet, amning, kejsarsnitt eller vaginal förlossning, bebis på café eller inte? Hur ska man vara för att vara BRA? Det är nästan som om vi föräldrar tävlar med varandra om vilka som har delat föräldradagarna mest lika, vem som har den dyraste vagnen och mest retro skötväskan, vilka som lyckats bäst med barnmaten och vem som hade allra minst ont på sin naturliga förlossning.. Ja, vi jämför oss och sträcker på oss om vi lyckats "lite bättre", men vad är egentligen "lite bättre" och vem bestämmer det? Det är varje enskild förälder som bestämmer vad som är "lite bättre" för dem. För somliga är detta en emmaljunga vagn från blocket för 200 kr, ekologisk mat, amning i ett år och en alldeles underbar snittförlossning. En annan familj har kanske valt en Bugaboo, barnmatsburk, ingen amning alls och en naturlig, vaginal förlossning. Och det allra skönaste är, att de är lika coola och bra!

Nu vill jag läsa era bloggar, skriv en kommentar och berätta vilka ni är och länka till era bloggar så lovar jag att slänga in en kommentar i samtliga utav dem. Jag vill inte missa era underbara bloggar, så tipsa mig NU!


Jag gillar rutiner.





Måndag.. jag har faktiskt saknat jobbet och dagsrutinerna som vi kommit in i.
Joline verkar också ha kommit in i dem och jag tror de passar henne perfekt,
eftersom att hon är lite bortskämd med långa, slappa mornar utan stress.. ♥

Klockan 09:00 ska jag till tandläkaren och lilla plutt ska med mig, sedan ska hon
till dagis och jag går hem till My för lite snabb-lunch innan vi tar bussen till jobbet.

Ha en loveli monday!

Äppelpaj, och nu?


Söndags-ångest idag igen. Utan att jag riktigt vet varför. Det kommer alltid en krypande känsla av rastlöshet. Jag kan lixom inte fokusera. Och inte koncentrera mig. Jag vet inte vad jag vill och har alldeles för mycket att tänka på, som jag tränger undan när det är fullt ös på veckorna - men som dyker upp just på söndagar.



<3



Du är luften jag andas.

Jag är på jakt efter...


... en lila ryamatta, gärna en stark lila färg.

Var hittar jag en sådan? Har kollat in den hysteriskt gröna på Ikea
och den gillar jag också, men jag skulle gärna hitta en motsvarighet
i lila för att jämföra dessa två med varandra. Vi pratar alltså om en färg
som ska bryta av allt det vita på Jolines rum.


Och ett par nya skor.



Joline är superduper stolt över sina nya skor. Hon vaknade när vi var inne på
skoäaffären och fick pröva dem, när hon hade skorna på sig såg hon så stor ut.
Jag köpte dem. Hon behövde verkligen ett par nya till våren. Och så har jag letat
fram skinnjackan från i höstas, den passar fortfarande. 


Till Jolines rum..

I går köpte jag det här köket till Joline. Det kommer att bli perfekt på

hennes rum. Såååå fint!!!


Mama och Ikea.


Jag har nu köpt min älskade MAMA. Och ja, ni behöver inte komma och tjata om någon dubbelmoral. Jag står för mitt inlägg, där jag skrev "Vi måste sluta läsa, börja må bra!", för det är faktiskt så det är. Att vi måste må bra och känna att vi är okej även om vi inte följer relationsråden i Vi föräldrar eller lagar recepten från laga-smart-mat reportaget i Föräldrar och barn. Som sagt, jag gillar Mama - det är en stunds avkoppling. Lite glamour.

Joline och hennes moster Amelia har varit och handlat fredagsmys. De har hyrt film och handlat ostbågar. Jag ska smita iväg en stund till Ikea för att inhandla lite nya saker till lägenheten. FREDAG!!!

Godmorgon!





Jag ger dig min morgon..


Jag hade en väldigt bra dag på jobbet igår också. Åkte hem med ett stort leende på läpparna och kände mig jätte nöjd. My följde med hem till mig, där mormor väntade med Joline som hade somnat. Jag sprang in till henne det första jag gjorde bara för att titta på henne. Hon är så ljuvlig. Så fantastisk! Precis som alltid pussade jag henne på kinden och bäddade in henne ordentligt, hon gör alltid massa arga grimaser i sömnen när jag gör så.

Jag och My åt sedan en stor godispåse och kollade på senaste Wallanderfilmen. Vi hade det lika mysigt som vanligt. Jag hittade även Lennart Nilssons underbara bok "Ett barn blir till", med fantastiska fosterbilder inifrån magen. Vi satt och drömde oss bort länge bland de otroligt fina bilderna och upprepade hela tiden "Det är så coolt..", för det är ju verkligen galet coolt. 

Imorse väcktes jag av ett bestämt "MAMMAAAA", och vi gick upp. Joline ville se på bolibompa och jag ordnade fruktfat. Fick sedan ett ryck och letade fram mina gamla barbiedockor och alla tillbehör i förrådet, för att Joline skulle få leka med dem. Hon blev fullkomligt tokig när hon fick se alla saker! Hon började hoppa och dansa och skratta i köket. Sedan dess har hon suttit fullt fokuserad mitt bland toalettsitsar, matbord, barbiesängar och barbiebebisar. Hon verkade uppskatta barbie trots att hon bara är 2,5 år.

Nu ska vi mysa.

Vill ni veta en sak?



Min fina vän ska få en liten bebis.
Den 24 oktober. Och jag tror det blir en flicka!



Det är så roligt att få följa en graviditet på så nära håll. Att få vara en så stor del av någonting så fantastiskt stort. Jag är så förväntansfull. Jag längtar så! Jag längtar efter små sparkar, stora svullna bästisfötter, att jämföra denna bebis journal med Jolines, att få se magen växa, att slutligen få det där otroliga samtalet "Nu är hon här!" och sedan titta in i vackra, djupa bebisögon. Lukta på bebisfjun. Och köpa små, urgulliga presenter.. Jag drömmer mig tillbaka till den där rosaskimrande gravidperioden, då allting handlade om väntan och längtan efter bebis. Nu ska en utav mina bästa vänner få göra det här. Och jag får också vänta. Och längta. En gång till, fast på ett annat sätt..


Det är onsdagkväll..



Mamman och hennes största kärlek. ♥

Det är onsdagkväll. Och jag mår fruktansvärt bra. Det är en bra kväll. En bra dag. Det gick väldigt bra på jobbet, vi hade något som kallas "Gå hem race" och det betyder att man får gå hem när man nått sitt dagsmål. Jag lyckades med det klockan 18:30 och fick åka hem med full betalning till 21:00. Kändes väldigt bra! Det här var första dagen på den nya kampanjen när jag verkligen kände att jag hittade en bra teknik som funkar. Det har varit några tuffa dagar med dålig motivation, men nu är jag verkligen motiverad till att fortsätta slå personliga rekord.



Det är mycket nu.


På fredag får jag nycklarna till nya lägenheten. Det ska bli så spännande. Kommer knappt ihåg hur lägenheten ser ut inuti, eftersom att jag bara varit på en "snabb-visning" med de nuvarande hyresgästerna och det var jag i februari. Det är i allafall en 3:a, så Joline får ett stort eget rum och jag får ett eget sovrum! Det blir en enorm skillnad från vår förra lägenhet. Den är ljus, öppen och fin. Självklart kommer ni få tjuvkika på bilder!


Kolla vilken fin!

HÄR hittar ni ett kit där man kan göra sandavtryck
med barnets hand eller fot! Vill köpa till Joline, NU!

And nothing else matters



Metallica - Nothing else matters, den ska sitta i mitt sovrum. Så fint.
För ni har väl inte missat att jag flyttar nu den 1 maj? Alltså, om 12 dagar?



Josefines nattlinne. Trött morsa..

En sämre mammadag.

Joline har äntligen lyckats somna, efter en stunds krångel. Och jag sitter vaken med världens sämsta mammasamvete. Det känns som att jag höjt rösten lite för mycket idag. Som om jag tjatat några fler gånger än vad jag behövt. Som om hela dagen har handlat om uppfostran, regler, suckar och skrik.

Hon är så himla trotsig just nu. Och det är sjukt jobbigt.


Babe.

Joline har på begäran fått sova i "Majjos hus". Hon har varit där hela dagen och bakat bullar som jag varit och smakat. När jag skulle gå vinkade hon åt mig och gav slängpussar - verkade så nöjd och glad med att vara hos Maivor. Jag har varit rastlös över att inte ha henne hemma, men så kom Josefine och allting känns genast väldigt mycket bättre. Puss och kram på er läsare!


Lundmyr of Sweden


När Joline var bebis hade jag inte riktigt kommit på grejen med att Internetshoppa. Hon fick aldrig någon Lundmyr of Sweden body med tryck som älskling, gullunge, lilla grodan eller pytteliten. Jag missade det! Nu, när en nära vän till mig väntar bebis till hösten känner jag att det är perfekt att köpa dessa Lundmyr plagg, eftersom att de är neutrala och väldigt, väldigt söta. De är så mycket mer än bara kläder på något sätt.

En Lundmyr body kan också vara roligt att spara till barnet när han/hon blir större, för att barnet ska få se vad som var inne när han/hon var liten. Ja, då var det minsann modernt med vackra kärleksförklaringar och enkla hjärtan tryckta på svarta eller vita bodysar.

Om du känner någon som är gravid, om du själv är gravid eller har ett barn -
lägg 149 kr på en sån här fin body.

HÄR hittar du den svarta och HÄR hittar du den vita. ♥

En "bloggmail".


Vill ni komma i kontakt med mig?

Nu har jag skaffat en mail för er bloggläsare där ni kan maila och få garanterade svar.
Jag har haft svårt att skilja på alla mail och glömt bort många utav er. Nu har ni möjlighet
att ställa era frågor, berätta något för mig eller skriva era synpunkter på..

http://[email protected]




Jag deltar i en tävling hos Janni.



HÄR är jag med och tävlar om ett plagg för 300 kr eller mindre hos Busfrön.
Jag har hittat ett superfint regnställ som vore perfekt till Joline. Håller tummarna för en vinst!

Godmorgon alla vackra!

Idag är det fredag. Och jag tycker att veckan har gått ruskigt fort. Joline vaknade klockan 05:10 imorse, så vi har hunnit väldigt mycket på morgonen. Vi har kollat på Madicken, lekt med leran och läst teletubbies boken minst 10 gånger. Helt plötsligt fick hon ett Tubbies-återfall och ville se dem på film, läsa böckerna och leka "jättekram".

Vi vill hälsa Godmorgon till alla vackra läsare,
hoppas att ni får en jättebra fredag. :-))


Vilken människa!


Här har jag skrivit ett inlägg om "Det här med tjejer som bor ihop".
Det inlägget publicerade jag, som ni kan se den 8 april kl 23:37.

HÄR har Leijas Mamma publicerat ett identiskt inlägg.
Inlägget publicerades på hennes blogg, den 9 april kl 16:24.

Märkligt sammanträffande, eller hur?


HÄR
har jag skrivit ett inlägg om "Det är inte vad vi gör som spelar någon roll".
Det inlägget publicerade jag på bloggen den 6 april kl 23:51.

HÄR har Leijas mamma återigen publicerat ett utav mina inlägg på sin blogg.
Inlägget publicerades hos henne den 8 april kl 21:25.

Jag blev tipsad om det här från en utav mina läsare.
Tack snälla du för att du var uppmärksam och meddelade mig!

Leijas mamma har, helt utan att fråga mig innan,
kopierat två utav mina inlägg och publicerat i sin blogg.
Hon har än så länge bara hunnit publicera de två, då hon
endast bloggat i april månad. 


Pysseldag med My & Joline.




Vi tillverkar tavlor. Joline har fått rosa trolldeg, så hon gör hjärtan och
lagat köttbullar. Vi har en otroligt skön dag! Ledighet är det bästa som finns!

Tomorrows..


Jag har haft en jättebra dag på jobbet idag. Den nya kampanjen gick bra och jag hittade ett fungerande säljsätt som gjorde att det blev bra flyt i samtalen. Dessutom jobbade My och det gör mig så fruktansvärt taggad. Glad.

Kom hem och har smällt i mig massvis av hårda mackor med makrill och ägg. Och Jokk bärdryck. Ska packa iväg lite saker och hem till Andreas. Joline ska lämnas tidigt på dagis imorgon, för på onsdagar har jag pluggtid inplanerad på förmiddagarna. Imorgon blir det långfrukost med My innan jobbet. En lugn och skön start på dagen!

Känns bra nu.


Jag är rik!


Det är så underbart att vakna på morgonen av Joline som ropar efter mamma. Av världens finaste unge, som vet, trots att hon somnade hemma hos sin pappa på kvällen - att mamma ska vara där på morgonen. Så hon ropar. Och väntar. Och när jag kommer in på hennes rum för att ta upp henne så blir hon jätteglad och samlar ihop snuttefilt, speldosa och gosedjur och sträcker sedan upp sina armar mot mig. Sedan är hon bara så glad. Så pussig, så kramig och helt obeskrivligt ljuvlig. Och varje morgon påminns jag om varför jag kämpar. Varför det är så värt det. För henne, såklart. Jag känner mig aldrig någonsin rikare, än vad jag gör i det ögonblick då hon får se mig och när jag vet att hon har längtat. Att vi behöver varandra. ♥




Någon läsare som vill åka på mammabikt?

HÄR kan ni läsa om den stora Mammabikten i Stockholm, som Ann Söderlund, Sanna Lundell och flera andra coola mammor arrangerar. Så min fråga blir nu, om det är någon utav er läsare som vill åka på detta? Kan vi inte bara unna oss detta och åka till Stockholm, över dagen eller dela ett par stycken på ett hotellrum? Mammamys. Mammatid. 

Om någon är intresserad, maila mig gärna http://[email protected]



MÅNDAGMORGON.





Jobb för morsan, dagis för prinsessan. Ha en loveli day i solen!!

Framkalla bilder..


Jag har skickat en beställning till Fuji med svartvita gravidbilder. Jag ska sätta dem i vita ramar och ha dem på en tavellist i mitt kommande sovrum. Kommer bli väldigt fint! ♥

Förmiddag i solen.

Åh, vilket otroligt härlig vårväder det är idag! Joline vaknade vid 05:30 imorse och redan då var himlen alldeles klarblå och man kunde ana en härlig dag. Snacka om att vakna på rätt sida. Sedan var hon väldigt gnällig och trotsig så jag och mamma tog en långpromenad och snuttis somnade i vagnen. När hon vaknade var hon på bättre humör. Nu har vi precis kommit en efter någon timmes lek ute i solen. Joline lekte att leran var katten Snyggves bajs och fick köra runt på sin docka i hennes egen vagn. Jag håller på att göra god lunch och Joline tjatar om att hon är "hungrig i magen", så vi ska snart äta, sedan får vi se om vi kanske ger oss ut på ännu en promenad - det är ju så underbart att det inte regnar. Jag tänker ta till vara på den här lediga söndagen!


Morgon.

Joline tittar på Monsters Inc i vardagsrummet och äter sin frukost där, medan jag sitter i köket och kollar in Bella&Tyra Show och äter min frukost här. Försökte att sitta bredvid henne i soffan, men då blev hon arg och puttade på mig och sa "Bort", så jag hänvisades hit. Dricker varmt rabarber/grädd te med alldeles för mycket honung. Det här kommer att bli en bra dag! Så fort solen går upp går vi ut och går..


Ännu en dag. En lördag.

Så har ännu en ledig dag passerat. Tiden går så fort. Vi har varit på promenad och i lekparken, men mest hemma och bara lekt. Nu på kvällen så lagade vi jättegod mat. Joline ligger i sin säng och sjunger nu, hon vill absolut inte sova, men jag tycker att vi måste skärpa oss med sovtider och hålla 19:30. Ikväll ska jag äta godis (ja, det är väl egentligen det sista jag borde göra..) och kolla på någon film. Agera medelklass-svensson med andra ord.

 

 


Tack tjejer för igår!


Jag åkte hem till Paulinne igår och åt mat med henne och Julia. Vi fick snabbspola allt som hänt i våra liv sedan i höstas och det var en hel del.. Så underbart roligt att träffa dem igen, jag har verkligen saknat dem så! Senare kom även Jossan och hennes kille, samt några fler och vi spelade sällskapsspel, sjöng och var galna. :-))

Kvällen slutade på Strömpis. Jag åkte hem till Andreas inatt och sov där, eftersom att han började jobba tidigt i morse. Gick sedan upp med Joline och ska nu ha en loveli hemmadag med henne. Kärlek ♥


Vinnarna i Apotekstävlingen!

Nu har jag och Apoteket utsett de tre vinnarna i tävlingen.
Nu behöver jag att ni mailar era adresser till mig, så att ni kan
få produkterna hemskickade till er. [email protected]

Förstapris:


"Hej! Jag skulle gärna vilja vinna! I Augusti är min lilla kille beräknad och vi håller på för fullt här hemma med att fylla på med allt som kan tänkas behövas. Vi har dock inte lyckats handla in någonting av dessa bra saker. Vore underbart om jag kunde bocka av alla de sakerna från listan! Kram Mikaela. [email protected]

Andrapris:

Hej! Jag hoppas på att vinna då jag har 3 små busungar här hemma så det vore perfekt :) Våran minsting på 1 år har varit rosslig i hela sitt liv, är öronbarn och extrem/torr hy och mellersta har massa röda utslag som behöver salvor och vård! Hoppas att det var en tillräcklig motivering så håller jag tummarna nu =) GLAD PÅSK! [email protected]

Tredjepris:

"Vi vill gärna vinna eftersom staten tagit för hög skatt av mina stöd och min fästman får aldrig något arbete, så vi har knappt råd med mat till slutet på månaden. Så då skulle denna vinst vara helt PERFEKT och som sänd från himmelen eftersom dessa produkter är så nödvändiga, men samtidigt inte världens billigaste. Håller tummarna! [email protected]


Fladdrar drömmarna förbi, inuti.


"Och utan ett ljud, mitt hjärta i din hand.
Har jag tappat bort min språk, det fastnar i ditt hår."


Vilken kväll det kommer bli!


Ikväll ska äntligen träffa mina fina klasskompis från Örebro. Jag skäms över hur dåliga vi varit på att hålla kontakten sedan jag slutade på skolan, men det är hela tiden så mycket annat och svårt att få tiden att räcka till allt man vill. Nu ska jag alltså hem till vackra Paulinne och ha en helkväll med henne och alla de andra, vi kommer att avsluta kvällen på Strömpis. Det ska bli så himlans roligt! Jag har saknat dem alla så oerhört mycket..


Det här med tjejer som bor ihop.


Jag läser på Expressen på internet, att Oprah ska flytta ihop med sin bästa vän Gayle. Kanske känner ni till Gayle, då hon figurerat en hel del i Oprahs show. Hur som helst, så vill jag framföra hur underbart och mysigt det är att bo ihop med en vän. En riktigt nära vän. Det är ett sådant samarbete, en sån härlig närhet till vänskap. Helt amazing.

Det är otroligt hur vi tjejer kan förstå varandra och hitta ett perfekt samarbete. Hur det bara flyter på, utan några större problem, utan att man behöver diskutera eller anstränga sig. Så var det iallafall för mig. För mig betydde en inneboende vän att ständigt ha någon att dela vardagen med, någon att prata med, någon som ständigt gav goda råd och massvis utav positiv feedback men även konstruktiv kritik. Helt enkelt en lyhörd person med förmåga att läsa av mig och min "dagsform" hur enkelt som helst.

Det blev aldrig det där småtjaffset om vardagsstuff. Det var härligt.


Torsdag förmiddag.



Mamman idag.



Och lilla galningen.

Min tuffing!

Jobbar även idag, fast det är torsdag. Jag ska vara ledig imorgon istället, så jag har bytt dagar. Dessutom måste jag passa på att jobba på nu, så att lönen i maj blir så bra som möjligt. Vaknade imorse av att min fina unge skrek efter "mammaaaaa", så vi gick upp och åt lyxfrukost framför barnprogram. Jag njuter till fullo av varje underbar förmiddag tillsammans med henne! Det är den bästa tiden på dygnet eftersom att hon är pigg och glad och busig just då. Nu har jag hunnit hem till mamma och Joline tittar på Nicke Nyfiken, jag bloggar lite och ska snart göra mig iordning. Joline ska vara hos mormor Maivor idag och leka, det ser hon verkligen fram emot! ♥




Chokladboll. Chokomilk. Choklad.


Jag sitter still på jobbet. Hela dagarna. Med Chokladbollar och chokomilk.
Hur ska detta sluta? Jag är beroende av socker. Choklad. Mat. Det här är en BAD DAY!


Sunshine!







Några bilder från vår onsdagsmorgon. ♥

Det är inte vad man gör som spelar roll.

"Det viktigaste är att vi mår bra. Vad vi gör spelar ingen roll.."
En vacker och klok människa har, utan att veta om det, förändrat mig genom att säga så.

Det spelar ingen roll om du arbetar som diskplockare, städare/städerska, kokerska på en högstadieskola, advokat, förskolelärare, revisor, civilekonom, butiksbiträde, bilmekaniker eller stadsminister - det är lixom inte det som är grejen. Ett jobb är ingen status som håller i längden. Ett jobb är en nödvändighet för att överleva, för att klara av att leva i vårt samhälle. Det viktiga är att vi mår! Vad du gör och hur du väljer att leva, har ingen betydelse så länge DU känner dig tillfreds och kan älska och låta dig älskas.

Man är inte mindre bra för att man väljer att jobba som butiksbiträde i samma butik under hela sitt liv. Det är helt okej. Det är mer än okej. Att resa runt jorden, i olika länder, med olika arbeten - behöver inte vara ett bättre alternativ, men inte heller ett sämre. Det är fortfarande inte det som är grejen. Grejen är att vi måste börja ta ansvar för vårt eget välmående och se till att vi kan njuta utav livet.

Det här är skitviktigt!

En dag på jobbet.




Här har ni oss på jobbet. Det är alltså så här jag sitter mellan 13-21 varje
måndag, tisdag, onsdag och fredag. Nu vet ni :-)

Från mig till My.



Den här tavlan fick My i påskpresent från mig och Joline. ♥

Tack!



Tack för käftsmällen. Kändes bra.

En fråga från Johanna.


Vet Joline om att du är en ung mamma? Har hon förstått att du är mycket yngre än dagiskompisarnas mammor?

Nej, hon är för liten för att förstå några sådana skillnader. Jag tror inte att den medvetenheten kommer förrens om några år, kanske när hon börjar skolan. Hade hon varit äldre nu, hade kompisarna säkert ifrågasatt varför hon har bott hemma hos sin mormor ett tag och varför mamma fortfarande går i skolan osv.. När hon blir tillräckligt stor för sådana frågor har ju även jag hunnit bli äldre och då är förmodligen vår livssituation mer lik hennes kompisars.

Det var en intressant fråga, som jag faktiskt inte tänkt så mycket på innan. Nu började jag plötsligt att fundera över vad Joline kommer att tycka och tänka, vilka tankar och funderingar som hon kommer att ha. När hon själv blir tonåring, kommer hon att kunna förstå mig då, som valde att behålla ett barn när jag var 15? Vad kommer hon att tycka om att ha en "Ung mamma" när hon själv blir äldre och får perspektiv. Spännande, fast lite läskigt.

Jag tänkte passa på att fråga er läsare som också fick barn när ni var unga, vad ni har för erfarenheter av detta? Kanske har era barn hunnit bli äldre och haft just frågor, tankar eller åsikter och att vara barn till en ung förälder. Kanske har ni erfarenheter av hur skillnader kan märkas och hur era barn tacklar dem. Vore kul om ni svarar.

Du, du är helt unik.


Jag var så rastlös igår kväll, att jag gick ut på en fjärde promenad alldeles ensam. Gick vid halv 11 tiden och passade på att gå förbi My med hennes påskpresent. Hon kom ut nyduschad i morgonrock och var galet söt! Gick sedan hem igen och sjöng för mig själv, tänkte tusen tankar och tusen till. Det var skönt att rensa huvudet..

Vad hände med våren?


En härlig söndag med vårkänslor!


Det har varit underbart väder idag! Jag känner mig genast så uppåt och glad, solen gör susen. Jag har promenerat flera gånger, först med Joline så att hon somnade i vagnen imorse, sedan själv och nu på kvällen med mormor. Ville ta vara på den här dagen så mycket som det bara gick, när det för en gångs skull var sol. :] VÅRKÄNSLOR!

Joline är hos Andreas nu. Det känns så tomt. Jag är oerhört rastlös.. När hon åkte kändes det lite "Åh, barnledig dag, nu kan jag bara ta det lungt och koppla av. Pusta ut!" men en halvtimme senare kommer den där tomma, obehagliga känslan krypande och livet känns genast så meningslöst.


Ett bebisklipp!

HÄR kan ni se det andra klippet på Joline. ♥

Söndagsbilder.



Joline, mitt lilla "Astrid Lindgren" freak.



Mamman, ett annat freak.



Mammans outfit. :]



You're so damn beautiful to me.




Jag är så jävla lycklig.

Joline har somnat. Jag sitter här och snyftar till minnen som jag har med
min fina Josefine. Jag är så glad åt allt det vackra som finns i mitt liv. Allt.

Vilka påskägg..




Joline har fått väldigt bra saker i sina påskägg. Kläderna var från mig,
och baddräkten och HELLO KITTY trosorna var från My. Tack! ♥

Vi ska ha en superduper lördag.



En bild på en trött mamma och en pigg Joline, tagen den 5 mars. ♥
Jag ska hoppa in i en dusch och göra mig iordning, sedan promenad.

En utekväll med BÄSTA JOSEFINE.

Igår var jag och Josefine ute på frimis. Vi hade hur kul som helst. Nästan GALET, EXTREMT och SJUKT kul! :] Vi dansade loss hela kvällen och frigjorde massvis av energi. Sitter hemma idag med världens boost av självförtroende, en dos av bästisskap samt en underbar känsla av lugn och pirr i kroppen. Allt känns för bra!

Nu har även Joline åkt Emmaljunga!



Nu är den inhandlad, den superfina Emmaljunga Scooter vagnen.
Begagnad, men som i nyskick för 1300 kr. Jag är supernöjd!

Det har varit en bra dag!






Vi hade en lugn morgon här hemma med Emil i Lönneberga och god frukost. Så skönt med ledighet! Jag njuter verkligen och tar vara på tiden. På eftermiddagen åkte vi tillsammans med Andreas till Jolines farmor och farfar och där fick vi supergod middag och efterrätt. Vi hann även med ett besök till - mormor Maivor, där vi tittade in en snabbis och Joline fick ett påskägg. Som ni ser på bilder var lyckan total!

Nu har prinsessan somnat. ♥

Tävling i samband med Apoteket.





I dag startar jag en tävling som avslutas nu på söndag, den 4/4.

Allt ni behöver göra för att delta är att skriva en kommentar med
namn och mailadress, samt en motivering varför just ni ska vinna.
De tävlande med bäst motiveringar vinner tävlingen!

- Den läsare som vinner förstapris får följande produkter:
Apoteket Babytvål, Apoteket Babyschampo, Apoteket Baby våtservetter, Apoteket Babybomullspinne, Apoteket Babyhandduk med huva, samt Apoliva Bodylotion oparfymerad.

- De två läsare som vinner andra och tredjepris får följande produkter:Apoteket Baby våtservetter, Apoteket Babybomullspinne, Apoliva Bodylotion oparfymerad

För större chans att vinna, länka denna tävling i ett inlägg på er egen blogg
skicka med länken till det inlägget i er "tävlande-kommentar". Lycka till!

Äntligen en "Videoblogg".


HÄR kan ni se Joline och mig live.

Låååååångfredag..



Nyvaken, med världens skönaste och fulaste nattlinne.. som jag snott med mig i flytten från bästa Josefine. Det känns bra att ha det på mig, eftersom att det alltid påminner mig om vår tid som sambos. En underbar tid. ♥

Joline springer runt och leker med en studsboll. Hon skrattar hela tiden och försöker få bollen att studsa till taket. Det är fantastiskt att så lite kan vara så mycket för en tvååring. Min tvååring! Ja, jag vet att jag jag tjatar om den här åldern - men jag tycker att det är helt crazy att min lilla bebis har blivit stor.

Ville ge er en lååååång lååångfredags KRAAAAAAAAAAAAM!

En bild som ni inte sett.

Gravid med Nova Joline Alexandra, ♥


Torsdagskväll.

Jag och Joline lagar färsk lax, gör romsås och kokar potatis. Det är ascoolt att min tvååring gillar romsås, tycker jag. Sedan ska vi göra superdupergod fruktsallad. Och kolla på film. Jag menar, kan det bli mysigare än så?


När mamman är mer "Into pyssel" än barnet.

Jag tänkte vara kreativ. Kreativ as hell till och med. Började klippa ut allt möjligt från olika tidningar, massa små möbler från IKEA, bebismagar och bebisar från gamla pregotidningar, kläder, mat och så lekande barn. Tänkte att jag och Joline skulle pyssla och göra lite "Collage"-bilder. Jag såg framför mig hur mina urklipp skulle bli en succé. Hur vi lixom skulle sitta och småpyssla, klippa och klistra i flera timmar. Nästan helt förfärligt lugnt. Pysselidén skulle rädda vår torsdag.. Eller?

EN BILD, sedan gnäll.. Joline började bygga lager på lager av ektorp soffor och gröna vaser och stora magar och färgglada gummistövlar. En halv limflaska till en hög av flitigt urklippta collage-bilder. Jag gav upp och lät henne hållas. MEN, hon ville inte göra fler än en. Sen lät det såhär "Vill inte pyssa, vill ner, MAMMAAAAAAAAAAAAA!!".

Så kan det gå när mamman är mer "Into pyssel" än det ljuvliga barnet.






TORSDAG!






RSS 2.0