Inlägg från skolan

Återigen ett inlägg från skolan där jag sitter & väntar på att psykologin ska börja. Jag har precis haft samhällskunskap B, där vi diskuterat kring jämställdheten i Sverige. Nu har vi fått en ny uppgift som handlar om feminism, så jag tänkte passa på att ta ut information nu när jag har lite "dötid". Det är soligt ute idag & jag har återigen fått lite vårkänslor, dock känner jag mig inte så pigg, fräsch & vårig som jag brukar. I dag har jag, för första gången sedan jag började på komvux för ett år sedan, mjukisbyxor på mig och det gör inte saken bättre att de är noppriga och hänger i rumpan! :-) Vet inte varför jag satte på mig dessa imorse, men det var väl för att jag kände mig så "nopprig & hängig" på insidan. När jag varit på psykologin ska jag gå med mamma & Joline till lägenheten & visa mamma vad som hänt där när hon varit borta. En hel del faktiskt! Speciellt på Jolines rum. I morgon natt sover jag kanske där första natten, om allt går som planerat. Det är ju ingen stress, för vi sitter ju inte i sjön hos mamma, men det ska bli roligt när det är dags att flytta in på riktigt. Nu ska jag göra någonting vettigt av den här halvtimmen. Ciao!

Ingen soldat

"I rispan från min vrede,
ska jag sätta jord och så,
i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå."




Härlig måndag!


På måndagar är jag alltid ledig så då brukar jag försöka att hitta på någonting kul med Joline. Vi brukar åka in till Örebro & gå till unga mammor eller käka lunch på creperiet, åka och bada.. osv. I dag ska vi träffa Emmelie & Sarah och deras barn här i Nora & käka lunch, sedan gå hem till mig så barnen kan leka. :-) Det känns extra viktigt för mig att träffa andra mammor & barn eftersom att Joline inte går på dagis. I dag känns det extra kul också, eftersom att jag varit en tråkig mamma den senaste veckan, som bara skruvat Ikeamöbler och packat upp kartonger. Jag får så dåligt samvete direkt, även om jag vet att det är ett måste för att vi ska få ordning i den nya lägenheten någon gång.

I kväll kommer Josefine hit & pluggar. Kan en måndag bli bättre än såhär?

Ha en LOVELI dag!




(Denna bild har jag beställde jag förstoring på igår)

Hon har blivit så stor..

Det är så otroligt & svårt att förstå att det redan gått 15 månader sedan hon föddes. Jag har svårt att förstå att hon är min när jag ser henne springa omkring och ständigt lära sig nya saker. Nu visar hon så mycket personlighet och egen vilja, att det är svårt att hålla sig för skratt ibland. När någonting inte passar henne får hon vansinnesutbrott och gråter som om hela jorden gått under. Nu vill hon vara med överallt och göra som jag gör. Alltid har man en liten skugga som härmar och jollrar. Joline, tänk vad tiden gått fort..






Hatkärlek till Ikea


Jag och mormor var på IKEA igår för att "byta ett bord och kanske handla något mer" men jag kom hem med massvis med saker, såklart. :-) Joline fick mest såklart; en säng, ett bord+två stolar, två lampor, matta, förvaringsanordning och jag kom också hem med en hel del saker. I dag har jag och mormor kämpat med att montera möblerna tillsammans med Joline som mer än gärna ville hjälpa till. Tro det eller ej men det fanns tillräckligt med skruvar till varje möbel (helt otroligt!!!) så vi kunde montera ihop allting på en gång. Jolines rum är så himla fint, dock inte helt klart, men ni ska få se bilder så fort allting är det. Den som väntar på nått gott..

Joline somnade tidigt idag, hon var helt slut. Jag ska börja plugga engelska nu.

Ikea


... Jag lyckades få med mig mormor till IKEA! Yes, yes, yes :-)
Vi ska byta bordet och jag ska köpa mattor mm. Hörs ikväll!!!!

Ännu en lördag


Joline krånglade som sjutton inatt, jag förstod inte riktigt vad som var fel, kanske är det separationen som påverkar henne eller också är det kindtänderna som är på väg. Hon är inte helt sig själv utan mer gnällig och mammig och det är ju inte så konstigt då det givetvis är en omställning för henne. I morse promenerade vi i det fruktansvärda vädret till vår lägenhet för jag tänkte skruva ihop soffbordet och tvbänken. När jag öppnat alla förpackningar och tagit fram soffbordet för att sätta ihop det fick jag syn på att det var kantstött och förstört. Åh! Jag blir så j*vla arg och trött när det inte bara kan få gå smidigt någon gång... Nu måste jag åka in och byta och krångla. Planen var att minska kaoset av saker i lägenheten men när vi gick därifrån hade Joline bara rivit ut ännu mer saker.

Andreas var precis här och hämtade henne. Jag saknar henne förstås men samtidigt var det skönt med ett litet andrum just nu, då jag känner mig totalt slut och frustrerad. Jag har inte varit den bästa mamman de senaste dagarna, utan haft dåligt tålamod pågrund av alla saker i mitt liv som måste ordnas. Det är så mycket som krävs av en hela tiden. Nu har jag en stunds avkoppling så jag kan få chansen att hämta nya krafter och samla ny energi, då är jag en bättre mamma imorgon när hon kommer hem igen. Min älskling..

:-)


En bästa vän


En bästa vän..



Tack för att du alltid är ärlig & uppriktig. Du säger inte det jag vill höra, du säger
det jag behöver höra. Du hjälper mig att utvecklas. Varje dag. Tack för att du är du!



Tack för att ni ger värme


Tack alla underbara läsare för att ni ger så mycket positiv feedback och cred. Det betyder mycket! Jag uppskattar verkligen alla era kommentarer och all er uppmuntran. Det känns häftigt att så många människor har följt mig ända sedan jag var gravid och nu som mamma. Tänk att så många varit med och "delat" min resa. Så småningom vill jag verkligen göra en bok till Joline med inlägg och kommentarer från bloggen. Förstå vilken rolig grej för henne att ha när hon blir äldre och även för mig, som kommer att kunna minnas så mycket mer från hennes dyrbara bebistid. Jag märker redan nu hur mycket jag förträngt och hur många känslor och sinnesstämningar jag glömt. Det är roligt att gå tillbaka och läsa i bloggen från Jolines första månader. Jag är så glad för att jag började blogga och för att jag fortsatt. Ni har inspirerat mig och denna bloggen har utvecklat mig. :-)



Just nu sitter jag i skolan. Jag har en lektion kvar, där vi ska diskutera ett jätteintressant ämne; historien ur olika perspektiv. Jag blev helt fängslad när jag läste kapitlet och speciellt när jag kom till delen som handlar om kvinnors historia och hur den på så många sätt anses oviktig. Hur kvinnan så många gånger blivit bortglömd. Det är så sorgligt att människor var och fortfarande är så oförnuftiga att man trott och tror att kvinnor är "en längre stående varelse" eller en "misslyckat" kön som inte kan jämföras med en man. Varför är det så? Jag är verkligen intresserad av dessa frågor så denna lektion kommer att bli riktigt intressant. Sedan ska jag hem till min lilla sessa och vi ska ha en myskväll hemma ikväll, alldeles själva. Joline lägge sig ju klockan 7, så myskvällen blir nog mest min egen. Ha en LOVELI kväll!!!

Jag längtar efter bästis-tid med Josefine... <3

School


Är skitstressad. Har ont i magen. Har en vagel på ögat. Och en finne stor som en hjärntumör på pannan. Det snöar ute & fyfan vad jag älskar min underbara dotter. (Så skulle jag vilja summera mitt liv just nu!) Kram på er! Ha en bra dag!



what a day


Nu är jag hemma igen! Nu är jag en soffa, ett soffbord och en tvbänk rikare. Känns himla skönt! :-) Det är inte så mycket kvar att ordna nu, jag har det mesta i lägenheten, det handlar bara om att styra upp det kaos som råder där. Jag har en hel del att göra, men varje dag minskar listan. Jag är en bra bit på väg.

I kväll ska jag göra en läxa till historia B imorgon samt gå på en extremt lång promenad. Jag har bestämt mig för att det är slut på mitt lata & bekväma soffliv (jag brukar ju i och för sig göra nytta i soffan och plugga) och börja motionera. Jag hade tänkt att springa i kväll men en långispromenad tilltalar mig mer. Kommer bli underbart! (eller också väldigt kallt, mörkt och tråkigt) men jag måste vara positiv annars kommer jag aldrig igång.

Nu ska jag fixa fram Josefines historia bok så hon kan börja plugga. Dear... ♥

KRAM

Köpa soffa


Jag & min fina vän Gaston ska till Borlänge idag och köpa en soffa:






Lilla Gumman


Andreas ringde nyss och berättade att Joline spytt två gånger idag, sedan han hämtade henne. Lilla stumpan :-( Känns så konstigt att inte vara med henne när hon är sjuk, även om hon har sin pappa där. Vi som hade tänkt att åka och bada med henne imorgon får helt enkelt avvakta och se hur hon mår under natten/morgonen. Jag tänker iallafall utnyttja denna tid och plugga matte med hjälp av en smart vän och även göra en uppgift till samhällskunskap B. Saknar min snutta. Mamma älskar dig Joline!!!

Nu ska jag återgå till plugget..



Frågor från Erik

När lägger du ut blider på den nya lägenheten?
Jag känner inte har jag har någon större lust att visa bilder på kaos, så jag väntar tills jag kommit iordning. Jag tror att allt kommer vara klart till mitten av nästa vecka och då kommer ni att få se massvis med bilder. Jag är stolt över mitt nya place!

Varför valde du att gå komvux i stället för att läsa helt och hållet på distans?
Det är skönt att komma iväg och träffa människor och få den sociala biten som skolan ger. Dessutom har jag lärt mig så mycket mer genom att vara på lektionerna och haft chansen att fråga lärarna samt deltagit i en massa intressanta diskussioner. Jag hade inte trivts bra med att läsa helt och hållet på distans. 

Varför valde du att fortsätta läsa överhuvudtaget? (många tar ju sabbatsår)

Jag bestämde mig, när jag fick reda på att jag gravid, att jag ville klara både och på det allra bästa sättet. Jag ville klara av skolan så snabbt och bra som möjligt samtidigt som jag ville vara en bra mamma. Jag tycker att jag hittat en bra balans och att jag nått de mål jag hade från början. Det går att kombinera om man bara vill tillräckligt gärna.

Vilken storlek har hon på kläder?
Joline använder storlek 80/86.

Hur tror du andra uppfattar dig och ditt val att skaffa barn nu och inte om ca 10?
Jag vet inte hur andra uppfattar det och ärligt talat så bryr jag mig inte speciellt mycket om det heller. Det var ju inte deras val och det är inte de som ska leva mitt liv, det gör jag så bra själv. Men visst har olika människor olika åsikter och de måste få tycka vad de vill, jag respekterar oliktänkande så länge de inte kommer med anklagelser på felaktiga grunder (som den kommentaren jag fick om att jag är ute varannan dag och super, fast jag inte alls dricker alkohol!)

Vad tror du att du inte skulle klara av?
Det finns massvis med saker jag inte skulle klara av. Jag är ingen superwoman!





Det ska kännas att man lever


Fullt upp! I dag ska vi börja måla Jolines rum rosa & vitt. Skönt att komma igång så jag kan börja stryka några stolpar på min to do lista. I kväll ska Joline vara med Andreas och jag ska försöka ta tag i matten, som jag verkligen skjutit framför mig. Nu har jag galet mycket att göra och då känns det tyngre att börja.. Josefine har praktik nu så det är svårt för oss att hitta några lediga stunder att plugga tillsammans på. I går hade jag dessutom rätt dåligt flyt eftersom att ett tre timmars långt arbete försvann på datorn. Då ville jag bara ge upp! .. och gråta!

I morgon ska jag till tandläkaren på morgonen och sedan ska jag, Andreas och Joline in till Lindesberg och bada på Energikällan. :-) Kul att komma iväg och göra någonting annat! Sedan ska jag med min kära vän Gaston till Borlänge och köpa en beige ektorpsoffa som jag hittat i fint skick på blocket. På lördag ska jag och mormor in till IKEA och handla det sista som fattas och sedan kan jag förhoppningsvis flytta in nästa vecka. Ska bli så himla kul!

Nu ska jag skriva klart min uppgift om Agatha Christie som försvann igår, som jag blev tvungen att skriva om.

Kämpa på! Snart är det helg, kära vänner.

Mamma loves you!




Du är prinsessan i mitt liv.. ♥

Oh, happy day.


Förlåt att jag tjatar om snö och slask men det här kalla vädret gör mig verkligen deprimerad. Jag som hade fått sådana vårkänslor och köpt färgglada sjalar och kände mig supertaggad i skinnjacka... vips, snö igen och minusgrader. Har trots det varit ute och promenerat idag, så Joline har fått sin beskärda del av frisk luft. Det är bara att acceptera. Jag är inte någon vintermännisk. : /

Josefine fick migrän igår så hon kom aldrig till mig. Jag käkade morötter och dippade i min ensamhet, samt mejlade några lärare och förklarade varför jag inte varit mitt gamla, vanliga glada och spralliga jag, för jag vill att det ska förstå att jag inte gett upp. Jag har bara haft en svacka och jag har inte varit på topp de senaste veckorna. Det är mänskligt och det måste jag lära mig att förstå. Jag har sådana enorma krav på mig själv men det känns som att jag lärt mig en viktig läxa av den här separationen. Jag är inte någon känslokall isprinsessa som har oändligt med energi. Jag är en människa. En sårbar person. Tänka sig va?

Nu sitter jag i skolan och ska göra en uppgift om jämnställdhet till sam B samt skriva ett kort arbete om en författare till Engelska B. Jag har en hel del att göra, men nu tänker jag välja att se framåt på vad jag har att göra och inte på vad jag  missat. Fick en massa nya ideér och inspiration när jag var i lägenheten idag och känner mig supertaggad på att börja inreda. Har hittat snygga tavlor till hallen och en stor, häftig och annorlunda till vardagsrummet... (Ni får se bilder när det är mindre kaos där). Nu är klockan 12 och det är dags för mig att sätta fart med några uppgifter. Joline är med Andreas.

STOR VARM KRAM,
det kan behövas i vinterkylan!!!

Inte bara tjejer?


Finns det några manliga läsare på denna blogg? Hojta till!

Lite pluggning igen


Den senaste veckan har jag (rent ut sagt) struntat i skolan och allt som bara väntar på att få göras. Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag har haft en ordentlig plugg-svacka. Som tur är finns det gott om tid för att hämta upp det jag missat och Josefine, min högra hand, kommer hit ikväll och sparkar igång mig. ♥ Tack darling för att du peppar mig. Jag behöver ditt pepp. Just ditt.

Vi struntade inte alls i Örebro idag. Vi åkte in och käkade supergod lunch på Unga mammor och Joline fick träffa några kompisar där. Märker att jag och Andreas inte är de enda som ska gå isär. Det är tråkigt att det är så många som går skilda vägar när barnen är små, men det är inte lätt att hitta en balans som fungerar. :-( Dock tror jag att ett barn mår bättre av två föräldrar som är vänner och är lyckliga på varsitt håll än två föräldrar som bråkar och mår dåligt när de är tillsammans. Jag tror aldrig att det är någon bra lösning att hålla ihop för barnens skull.

Hej hej, jag undrar bara vart du köpt den fina tröjan?
Tröjan (på bilden från inlägget Robinson) är köpt på Gina Tricot, men jag tror inte att den finns kvar, tyvärr.

Känner du någon gång att du utnyttjar din familj?

Nej, för jag tycker inte att jag utnyttjar dem.

Hur har Andreas tagit separationen?

Jag tänker inte sitta och basonera ut Andreas känslor här på bloggen men självklart är han ledsen och tycker att det är sorgligt att vi inte kunde hålla ihop, som vi båda hade planerat. Jag antar att han känner ungefär samma som jag; att vi ville men det gick inte, vi hittade ingen bra balans som gjorda att vi båda kunde vara lyckliga. Vi båda känner att det blev bäst såhär och att vi nu fungerar bättre som vänner, med lite distans till varandra och varandras liv.

Vill du träffa en plast-pappa till Joline nu?

 Joline har en bra pappa som älskar henne och vill vara med henne så hon behöver ingen "ny" pappa eller någon "stand-in" pappa heller. Det räcker bra med den hon har. Om jag skulle träffa någon ny skulle han inte vara någon "papparoll" utan bara en manlig förebild i hennes liv.

Vill du fortfarande ha sex barn?
Jag har alltid sagt att jag vill ha 4 barn men nu, när jag och Andreas precis gått isär känner jag att jag inte vill ha några fler barn alls. Jag har alltid velat ha mina barn med samma pappa och den drömmen har spruckit så för tillfället finns inga barn med i mina framtidsplaner. Det tar jag den dagen det blir aktuellt..

Tror du att du skulle klara att plugga på heltid och ta hand om henne på heltid?
Det är ungefär det jag har gjort så ja, det tror jag absolut att jag skulle klara av.

Varför vill du bli polis?

 Jag älskar möten med människor och vill vara en bra förebild. Jag bara känner att polis är helt rätt för mig. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag har velat det så många år och drömmen håller i sig. Det känns som ett utav mina "kall".




Ha det underbart!




Nicole & Emil åker till paradiset Thailand imorgon. :-) Jag behöver nog inte skriva
"ha det underbart skönt" för det blir nog inte så svårt på ett utav jordens vackraste
platser. Jag tvivlar inte en sekund på att ni kommer ha det fantastiskt. Ta hand om
varandra och njut av solen & värmen. Jag... jag väntar här hemma! ♥







Jag tänkte..


.. åka in till Örebro idag & shoppa lite inredning, men jag tappar lusten av det här skit vädret. När ska det bli vår på riktigt? Istället stannar vi hemma och kanske träffar Josefine & Jimena. ♥  Det finns en hel del att styra upp med ekonomi, papper, blanketter också men jag känner mig helt tömd på energi. :-(

Nu ska jag hoppa in i en dusch och fräscha till mig lite. Prinsessan sover..



Morgonpigg darling!



Joline vaknade halv 5 imorse. :-) Alltid lika morgonpigg. Nicole ligger kvar och sover fortfarande och jag ska snart göra mig iordning för dagen och ta itu med gårdagens intorkade disk. Just nu håller Joline på att städa och sortera min plånbok, hon hittade precis en bild på mig och Andreas som hon sitter och tittar på. Gullunge.

När Nicole vaknar ska vi äta frukost och sen promenera om jag får bestämma. Är skit peppad på att vara ute i vårvädret och vill försöka njuta så mycket som möjligt av solen. I kväll MÅSTE jag ta tag i allting jag har kommit efter i, i skolan. I morgon tänkte jag åka in till unga mammor och gå på stan. Jag har presentkort på inredningsbutiken ENTRÉ och det passar ju perfekt nu när jag håller på att inreda vår nya lägenhet.




Robinson 2009


Hello! Nicole och jag sitter här, som två soffpotatis med varsin laptop i knät, proppmätta och väntar på att Robinson ska börja. Vi lagade supergod mat och nu är vi sugna på sura godisar. Problemet är bara vem utav oss som ska ta oss ner till konsum.. vi är så jäkla lata och slöa idag så ingen kan hjälpa oss. :-)

Jag får iallafall sängsällskap i natt av Nicole och det är tur, för på tisdag åker hon till Thailand med sin Emil och då kommer jag sakna henne. Bäst att jag får låna henne lite nu.. ♥ Nu har ROBINSON börjat och vi ska ge det en chans. Godis får inhandlas i pausen. Kram kram kram!!!



Godmorgon!


I dag kommer Joline hem igen.. :-)



I dag ska vi nog träffa Nicole och försöka få med oss henne på en lååååångpromenad
i vårvädret. Idag blåser det inte så mycket så det är inte lika kallt. Sedan hoppas jag att
hon vill stanna hos mig och kolla på Robinson med en stor godisskål ikväll. ♥



Svar på era frågor, del 2:


Hur gjorde ni med alla möbler, vem fick dom?
Har du undansparade pengar att köpa det som fattas med?


Vi delade på möblerna. Det vi hade med oss "in" tar vi också med oss "ut". Det han fått av sin familj får han ha kvar och samma sak med mig. Jag hade mest gardiner, ljuslyktor, porslin osv. och han hade mest utav de "stora möblerna" och vi har även köpt en hel del tillsammans och vi har haft inställningen att båda ska ha det bra.

Jag har nästan allt jag behöver till min nya lägenhet samt en del undansparade pengar. Som tur är har jag bra hjälp av min fina familj som alltid ställer upp. Dock har jag det mest nödvändiga att starta med, i princip allt utom en soffa, ett soffbord och en tv-bänk.

Vad vill du utbilda dig till / arbeta med i framtiden?

Jag vill utbilda mig till Polis och arbete som det.

Känns det jobbigt att du separerat utan att ha utbiladat dig färdigt, med tanke på pengar och så?

Jag medger att situationen inte är den mest idylliska och de närmsta åren kommer inte att innebära att jag får "åka räkmacka", men jag försöker att fokusera på det som är bra och det känns mest positivt med den här separationen, även om det är sorgligt att vi inte kan fortsätta i ett förhållande. Nu får vi bli lyckliga på varsitt håll.

Hur ska ni göra med Joline? Delad vårdnad?

Joline kommer att vara mest med mig, eftersom att jag fortfarande är mammaledig med henne. I nuläget har vi ingen "halvveckas eller varannanhelg plan" utan vi bestämmer i början av veckan vad som kommer fungera just den veckan. Vi har inte riktigt hunnit komma in i det här nya, utan försöker få det så bra som möjligt för Joline och vi vill båda ha henne så mycket som möjligt, såklart.

Jag undrar som många andra varför flyttar du?

Jag och Andreas mognade olika när vi fick barn och i slutet av vår relation saknade vi de viktiga grunderna med respekt, ömhet, ärlighet, kommunikation och närhet. Vi kunde inte utvecklas tillsammans längre eller ha något utbyte av varandra. Jag kände att jag var tvungen att gå vidare på egen hand för mig egen och Jolines skull. Jag tror att Andreas känner samma sak.

Sen undrar jag vilka affärer brukar du shoppa kläder i (till dig själv) För du har så snygg klädstil tycker jag.

Det är sällan jag handlar kläder till mig själv. När jag har pengar över är det oftast Joline som får kläder. Jag har ingen "typisk stil" utan handlar det jag tycker är snyggt, på alla möjliga affärer. :-) Blandar hejvilt kan man säga..


 


ÄNTLIGEN fredag..


Love till fredagar. Bästa dagen på veckan. Jag vet egentligen inte varför, men det infinner sig en sån där trevlig och mysig känsla då. Helgen väntar.. även om det för oss småbarnsföräldrar innebär samma visa som på veckorna dvs. inga slappardagar, utan tidiga mornar och vardagsbestyr som inte stannar upp bara för att det är helg. Love it anyway! Vad ska ni göra i helgen?

I eftermiddag kommer Andreas och hämtar Joline tills imorgon så jag hinner få iordning lite i lägenheten. Just nu är allt kaos och alla mina grejer står i högar i vardagsrummet. Bombnedslag och ostruktur är vad man skulle kunna kalla min packning. Har dock två underbara vänner att tacka, Anton & Tommie, som hjälpte mig att köra grejer igår. Tack! I kväll ska jag som sagt försöka att styra upp litegrann och i morgon kommer Jollis. Jag sover hemma hos mamma med henne tills allt är klart, så att hon slipper vara bland alla kartonger. Och slipper en sönderstressad mamma.

Dagens outfit:



Och världens vackraste Joline.. ♥





Svar på era frågor, del 1:


Hur kommer du ta det om han träffat någon ny som också blir en del i Jolines liv tror du?
Kommer du kunna ta det med lugn eller sitta hemma och lida?

Eftersom att det var jag som tog det första steget ur vår relation känner jag mig "klar" med det som vi hade. Jag har accepterat att inte klarade av att leva tillsammans, även om det var vad vi båda ville. Därför skulle jag inte ha några problem med att han träffade någon ny, även om det skulle ske väldigt snabbt efter vår separation. Jag skulle bli glad för hans skull!

Hur många läsare har du om dagen, eller i veckan?
Jag har mellan 1000 - 3000 läsare varje dag, det varierar under perioder. 

Är Joline ett bad/dusch barn, gillar hon att bada eller duscha? och hur ofta gör hon det?
Detta har gått upp och ner i perioder sedan Joline föddes. Just nu har hon varit inne i en "anti-period" då vatten inte alls varit särskilt populärt. Men hon gillar att sitta i duschen och leka med flaskorna när jag duschar och det händer ett par gånger i veckan. Då passar jag på att tvätta av henne också.

Uttalar ni Joline med engelsk eller svensk accent?
Joline uttalas precis "Jolin" utan e och med svensk accent.

Ska du börja på riskbergska till höstan?
Om allt går som planerat så ska jag det.

Har joline märkt av flytten? Tar hon det bra?
Jag tror inte att Joline hittills har tagit någon större skada av flytten eftersom att vi har bott hos mamma i väntan på den nya lägenheten. Hon har ju varit mycket hos mamma och vi bodde här när hon var nyfödd, så det är nog inte en väldigt stor kontrast, även om hon självklart märker av en förändring. Jag tror att hon har märkt av en del känslor hos mig och reagerat på dem, eftersom jag inte varit alltigenom stabil de senaste veckorna. Nu, när separationen är ett faktum och jag har fått en egen lägenhet känns allt bra och jag är lycklig.

vilka ämnen läser du just nu?
Matte A, Engelska B, Historia B, Religion B, Samhällskunskap B

Hur lärde du och Josefine känna varandra?
Jag och Josefine gick i samma klass på mellanstadiet, men då umgicks vi inte. Sedan pratade jag inte med henne under hela högstadieperioden tills jag fick reda på att jag var gravid och att hon också var det. Jag gick fram till henne på 9:ornas danskväll och vi började prata. Det klickade direkt, om man säger så..

Vart bor Andreas, vart kommer han att bo?
Andreas bor i vår gamla, gemensamma tvåa och jag flyttade till mamma i väntan på en egen lägenhet. Andreas ska bo kvar i vår gamla lägenhet.

Var i Sverige bor du?
Nora, en liten stad utanför Örebro.

Hur stor är din nya lägenhet?
47 kvadrat; kök, hall, toalett, vardagsrum & en stor klädkammare som blir Jolines rum.

När ska jag Joline börja dagis?
Hon börjar i augusti, när hon är 20 månader.

Har du några husdjur?
Jag och Andreas hade inga husdjur, men mamma har både katt och kaniner. Jag vill gärna ha en katt när vi flyttar till vår lägenhet så Joline får växa upp med djur.

Hur går med med studierna?

Jag har mvg i alla kurser jag läst förutom matte A och Engelska A, där har jag vg.

Vilken är din älsklingrätt?

Vilken svår fråga. Det varierar ofta. Jag byter ofta. Just nu längtar jag efter grillat!

Vad kan Joline säga?

Joline kan säga "mamma, pappa, docka, kaka, klocka, hej, kissen, muuu, vov vov, kvack kvack, tutte, var är, där, titta."

Jag tycker att du och din familj + andreas nyss flyttade, men hur kommer du, joline och andreas att bo nu?

När jag var gravid flyttade vi till en bättre anpassad lägenhet. Sedan flyttade jag och Andreas till egen lägenhet för ett år sedan. Nu har vi separerat och jag flyttar till en egen lägenhet, han bor kvar i vår gamla.

Grubblade ni på att separera länge eller kom de bara pang bom? Vem var det som tog upp diskussionen först om att separera?

Det var jag som ville separera och jag som tog första steget. Det var ett beslut som jag till slut kände mig "tvingad" att fatta, för vår familjs skull och för att vi skulle kunna ha en fungerande, framtida vänskapsrelation. Det var ett beslut som fick växa fram.

Är det någon som har hittat någon annan?

Nej. Separationen handlade om relation mellan oss två och att den inte fungerade.

Vad säger era familjer?

Det tycker att det är tråkigt, såklart.

Hur känns allt nu? Är du fortfarande kär i andreas så att det känns jobbigt?
Jag tycker om Andreas som en vän och han har många fina egenskaper men det funkar inte att vi två lever tillsammans. Det känns tråkigt aatt vi inte klarade av att hålla ihop, men jag har accepterat och bearbetet det och känner inte att det känns så jobbigt. Har just nu vad jag kallar en "nytändning" på livet.

Hur har du råd att bo i en egen lägenhet?

Barnbidrag, studiebidrag, föräldrapenning och bostadsbidrag.


Fler svar kommer senare..


Lite effektiv tid.


Joline är hos Andreas i natt. Jag har passat på att sola och nu ska jag vara effektiv och plugga engelska. Vi har prov på fredag. Känner själv hur musten gått ur mig den senaste veckan, men nu är det dags att ta nya tag och köra på. Tänker inte falla på mållinjen! Känns lite konstigt att inte behöva sitta på helspänn och lyssna efter Joline, eller att bara kunna springa iväg och köpa ett paket mjölk. Både positivt och negativt, men det känns som att en del fattas. Dock är det bara några timmar sedan jag såg henne. :-) Älskar min fina prinsessa. ♥

Time to study..

Frågestund


.. Känns som det behövs nu! 
Fråga vad ni vill, kära vänner!

Just nu är jag nere i förra lägenheten och packar saker. Det är otroligt vad mycket jag hunnit samla på mig. Jag har ju hur mycket saker som helst.. mycket småtjafs som jag inte vet riktigt varför jag har eller vad jag ska ha det till. Passar på att slänga mycket nu. Och vad dammigt det är bakom alla möbler som man sällan drar fram och städar bakom :-) Det dammar i hela lägenheten (jag som städade jämt!!!). Nu är det dags för mig att fortsätta röja till Rihanna- Don't stop the music.

... ungefär såhär ser jag ut! :-)



Med våren kom..


Med våren kom en massa ny energi. Solen har gjort sitt! Jag och Joline tog en långpromenad idag (precis som alla andra?) och bara njöt av att slippa frysa. Det kändes så skönt! Som jag längtat.. våren kommer precis lägligt vill jag lova. Jag har även fått nycklarna till lägenheten, så lyckan är total! :-) Jag och mamma ska strax dit och ta mått, så vi kan beställa gardiner och annat ikväll. Sedan måste jag plugga. Har inte riktigt varit på topp för det den senaste veckan, men nu är det dags att ta nya tag..

Självklart håller jag er uppdaterade i lägenhetsfix :-)

(Har ni sett att jag har lockat till många skratt på forumet Flashback! Är glad att jag kunde stå till tjänst med det!)



Jag hade aldrig fått just Joline..



Jag minns så väl min, Andreas och Jolines första kväll på BB. Lyckan och den enorma känslan av att vi helt plötsligt var en familj. Kärleken till Joline och förundran över hur fin hon var. Perfekt. Jag minns att jag sade "jag hade aldrig fått just det här barnet och ett så vackert barn med någon annan än dig" till Andreas. Och han höll med såklart. Hon var finast. Hon är finast. Tillsammans skapade vi henne och vi är alltid hennes stolta föräldrar. Det är en gåva att vi får ha henne hos oss.

Jolines bruna ögon är Andreas och det är jag väldigt stolt över..

Happy day!

I dag är det vårvädet ute! HÄRLIGT! Jag, mamma och Joline ska strax ut på en långis i solen. :-) Jag känner verkligen att jag fått en "nytändning" på livet. En helt ny start tillsammans med Joline och jag är superglad över den fina lägenheten (bilder och info kommer när jag skrivit kontrakt). Allting känns så himla roligt och lättsamt helt plötsligt och det ska bli så kul att få inreda den nya lägenheten och starta från noll där.











Vet ni..

'



.. Att jag skriver hyreskontrakt på en superfin lägenhet imorgon!! :-)


Tack för en underbar tid


Jag har så många saker att tacka Andreas för. Vi har så många saker att tacka varandra för. 3,5 år tillsammans, världens finaste dotter, ett förflutet, en planerad framtid, så många vänner och varandras familjer. Det känns som att stå på ruta ett igen, men samtidigt ser jag alla nya möjligheter jag har. Jag behöver inte lägga mig ner, dra täcker över huvudet och ge upp. Jag tänker följa hjärtat, gå på känslan och enbart fokusera på Joline och på att vi ska kunna bygga upp ett bra liv tillsammans. Alla tre, fast på varsitt håll. Jag önskar Andreas det allra bästa och jag hoppas verkligen att vi kan vara vänner. Hittills har vår relation fungerat bra. Jag tycker att vi har hanterat den här separationen på ett vuxet sätt, där vi lagt grunden för en bra vänskapsrelation i framtiden. Vi är båda överens om att Joline är vårt största fokus och att vi ständigt ska se till hennes bästa. Vi vill inte göra illa varandra något mer och inte begränsa varandra. Jag hoppas att vi båda kan gå vidare och bli lyckliga, för tillsammans kunde vi inte det. Vi har haft 3,5 år tillsammans och vi har delat så mycket, utbytt så mycket och lärt oss otroligt mycket. Nu känner jag starkt att det är dags att fortsätta, fortfarande sida vid sida, men inte för att vi älskar varandra som ett par, utan för att vi ska vara vänner. Jag känner mig stolt över allting vi gått igenom och klarat av tillsammans. Jag vägrar känna mig misslyckad för att vi inte klarade det hela vägen fram. Vi försökte, gav allt vi hade och gjorde vårt allra bästa. Till slut kunde vi inte utvecklas tillsammans eller ge varandra kärlek, respekt och ömhet. Då är det dags att lämna varandra, för allas bästa..








Lek & buslandet :-)








I går var jag, Andreas och Joline på lek & buslandet. :-) Hon tyckte mest om
bollhavet och att flytta på schackpjäserna. Hon har även lärt sig att göra läten
till kossan, ankan och vovven. Världens bästa! ♥


A fairytale gone bad..


Jag och Andreas har separerat. Vi är vänner. Vi vill varandra väl.
Vi tänker på Joline i första hand och att vara bra föräldrar åt henne. ♥

Jag berättar mer, när jag känner mig redo..

JOS & JAS day today


HELLO! Denna dag kommer att bli alldeles underbar eftersom att jag och Josefine ska ha tjejkväll. Det är så himla mysigt att få träffa henne utan att ha en massa plugg som måste göras. Antar att denna kväll blir som andra kvällar med oss. En massa kolhydrater, film, musik och bara helt enkelt... Jas & Jos. ♥

Den här veckan har jag inte varit speciellt duktig och motiverad vad gäller skolan. Jag fixade ju psykologiprovet men i övrigt har jag varit ganska värdelös. Nu ska jag ladda idag och ikväll så jag kan komma igen imorgon, då är det söndag, vilket betyder plugg till mitt och Josefines psykologiarbete och homosexualitet. :-)

Jag återkommer senare idag och svarar på några frågor.

Vacker utan spackel, var det så?

Inte alltid spacklad. Otvättat hår. Osminkad. Dödstrött. :-) Är du nöjd nu?




This is how we look today



GODMORGON!!!



Dagens pics




Mama loves you, Jollis.


Finaste Joline.

Goaste prinsessan



Goaste, raraste, finaste, underbaraste Joline i hela världen. ♥

Gooodmorgon


Åh, vad jag är trött på att gå upp halv 5 på morgonen. Det är så himla mörkt och kallt hemma att jag får sitta uppe och huttra inlindad i stora raggsockor, fleecetröja och dubbla filtar. Desstom är det tråkigt att inte ha någon att vara social med förutom Joline. Inte ens tv:n funkar. Så många mornar när jag har gått upp till och med klockan halv 4, så känner jag att det skulle ju inte skada om Joline kunde gå upp någon timme senare. :-)

Joline kan säga muuuuuuuu till kossan, vov vov till hunden och kack kack till ankan. Duktiga JOLINE! Hon kan även säga brum, brum om jag frågar hur bilen låter. Känns så himla häftigt att kommunikationen växer fram och att hon lär sig så fort. Hon minns allt och snappar upp saker inom nolltid. Macka är ett nytt ord i hennes ordförråd också.

Nu ska jag motvilligt dra mig ner till det iskalla golvet och leka någon lek med Joline. Och kolla på film.

Ha en loveli day!




Psykologiprovet gick bra! :-)


Vi var så duktiga i går kväll/natt och pluggade extremt effektivt.. :-) Det gick superbra på psykologiprovet idag också, så jag är helnöjd! I kväll kommer, kan ni gissa vem? Haha, Josefine såklart! Hon ska hetsplugga till ett prov imorgon och jag ska slutföra en hel del uppgifter som jag inte avslutat. Det behövs så att jag kan stryka dem från min To do lista.

I dag har Jimena varit här en stund och lekt medan Josefine gjorde matteprov. Det är så roligt att sitta bredvid och studera rivaliteten mellan Jimena och Joline och även att se samspelet som mer och mer börjar växa fram. De lekte jättebra med varandra idag förutom att Joline var lite rädd att låna ut sina saker. Dock tycker jag att det är viktigt att hon får ha intriger med andra barn eftersom att hon inte går på dagis. Det är ju när hon får vara med barn i sin ålder som hon kan utvecklas. Båda två var underbara.. Finaste barnen i hela världen



En bild på mig och Jimena när jag var gravid och Jimena pyttebebis..

Lägesrapport 2


Hej igen! Nu är klockan 01:27. Josefine har precis gått hem och jag tänkte kämpa vidare med psykologin ett tag till. Delar med mig av några bilder som vi tagit under kvällen. Alltid någonting alkoholfritt i snygg glas, sist var det pucko, idag juice :-) Stämningen blir så mycket bättre då. Dessutom sjöng vi duetter för fullt till Grease och andra 80-talslåtar.






Nu ska jag kämpa vidare..


Motivationspsykolgi



Lägesrapport klockan 23:14
VI PLUGGAR MOTIVATIONSPSYKOLOGI... ♥



En blomma som aldrig vissnar med åren..

Jollis & Mami <3










Somliga dagar..

Jag som predikat om mina vårkänslor och allt det underbara med att snön smält. I morse började det dock att snöa.. Så nu är det kaosväder ute igen. Somliga dagar, som denna söndag, vill jag bara dra täcket över huvudet och försvinna en stund. Jag hatar kallt och vinter. Jag vill ha värme, ljus och sommar! Desstom har jag mens och... åh! :-( Vilken positiv Jasmine jag känner mig som. Dock kommer finaste bästis hit snart och sprider some sunshine. Thanks dear. ♥



Jag har en tendens att tänka för mycket. Josefine brukar säga att jag i vissa situationer måste släppa tankarna. Jag är väldigt bra på att överanalysera och plocka sönder och plocka isär situationer eller personer, så att det blir alldeles för djupt och galet. Jag är verkligen djup och filosofisk medan jag på samma gång är väldigt galen, livlig och sprallig. Det känns som en bra mix. Jag är en skön mix. Nu ska jag fortsätta kolla på filmen PS, I love you, tills JOSEFINE, min snygging, kommer :-)

Jag har varit duktig!

I dag har jag lagat mat åt mamma, Francesca och Gaston. Kycklingfileer, vitlöksbröd, klyftpotatis och tsatziki. Samma som jag och Nicole åt igår, det var så enkelt och gott! Mamma blev jätteglad som fick allting serverat. Jag hade redan ätit annan lunch. Nu sover Jollis och jag ska sätta på filmen PS I love you, samt äta vindruvor. :-)

Och eftersom att det är söndag idag betyder det en hel massa plugg som jag skjutit framför mig under helgen. Josefine kommer hit (såklart!) och vi ska plugga psykologi. Vi bestämde oss för att inte spåra ur på alla andra samtalsämnen idag utan istället börja med att ventilera oss och sedan, när vi känner oss tomma så ska vi börja plugga. Ett bra upplägg, tror vi. Dock får vi se hur det funkar i praktiken. Återkommer om det.

Joline är så himla duktig! Hon äter helt själv. Nästan alltid. Med sked och hjälp av händerna äter hon allting själv så hon börjar kännas som en stor tjej nu. Dessutom är talet mycket mer utvecklat och hon har störtskön koordination när hon dansar. Min fina unge. Mamma loves you.



En några minuter gammal bild på mig.


Lips of an angel


Jag somnade kring halv 3 i natt och Joline vaknade klockan 6, så jag känner mig lite mör. Nu ska hon sova frukost och det tänkte jag också passa på att göra. När vi vaknar ska vi gå till lekparken så Joline får gunga lite, nu när snön äntligen smält bort! :-) Ikväll ska jag och Josefine plugga psykologi (massvis med psykologi!) och jag antar att vi ska göra det imorgon också, för på tisdag har vi vårt första prov på motivationspsykologi.

Denna låt är underbar


Stina & Jasmine



Stajna and Jässi ♥



En soffpotatis





.. Ha en underbar lördagskväll alla fina bloggläsare!



Fairytale gone bad..


Tids nog kommer ni att förstå.. ♥

I går kväll var jag med några vänner på party. Det var jättekul att komma hemifrån en stund och roligast var nog att träffa Stina, min radarpartner från den mest underbara och galna perioden i mitt liv. Det var evigheter sedan vi träffades men det kunde ha varit igår, för det första vi gjorde var att gå på toaletten ihop. (Säger inte det allt?) Haha! Var nykter men jag har inga problem med att vara galen och släppa loss för det. Dansade och träffade massa goa människor. Kändes som en energipåfyllning.

I dag har Nicole varit här och vi lagade mumsig mat (kyckling, potatisklyftor, champinjoner, tomatsallad och tsatziki). Nicole, du är alldeles underbar för du tar så bra hand om Joline och ser inte henne som ett problem när vi umgås. En liten sak för många, men för oss unga mammor är det nog ganska ovanligt, att vänner som inte har barn verkligen förstår och anpassar sig. Känns skönt! Vi båda två var ganska lata idag och ville helst hänga i soffan, dock hade Joline andra planer och det går ju inte att låta bli att smittas av hennes glädje. Hon är ett lyckopiller. Mitt fina lyckopiller.

Nu sussar prinsessan. I kväll blir det godisskålen och film :-)



Jag är inte stark


.. Just nu känner jag mig jävligt svag. Liten. Värdelös.



Simma & sola med mamma & Nicole

I eftermiddag ska jag, mamma och Nicole gå till simhallen och simma samt sola. Bli snygga & bruna! :-) Känns väldigt vuxet att simma tycker jag, tänk er mig med rosa och vitprickig badmössa och blommig baddräkt plus extremt stort, vitt och fluffigt hår. Gulligt va? Jag kommer nog tyvärr att se helt vanlig ut. Men back on track om cirka 60 år. Då blir jag gullig i simhallen.

Nu ska vi äta lasange!


Leka med dockan


Joline älskar sina dockor! Det första hon sade imorse när vi gick upp var "docka, docka" och sen sträckte hon sig ner till dockan. Hon började att mata och klä av den direkt (hon vill absolut inte att dockan ska ha kläder eller napp) och sedan satt vi och lekte en stund och hon lever sig verkligen in i leken. Det är roligt att leka med dockor med henne för då blir leken mer konkret, annars kastar hon bara eller tar sönder. :-)

Hon går nästan alltid runt och bär på dockan och klappar den i rumpan. Hon dansar med den, pussar och kramar på den och slår den om hon blir arg på mig. Säger jag åt henne att det är någonting hon inte får tar hon ut sina aggressioner på dockan. Det är verkligen hennes bästa vän.

Bilder tagna kring 05:00 imorse..






Vill ha...




.. dessa fyra plagg till Joline från Babyshop.



Sötast i världen... <3





Sötast i världen!



Lunch & shopping med ANNA





I morse fick jag lite halvt panik över det förbannade vädret, långtråkiga dagar
och brist på saker att göra. Jag håller på att spricka av rastlöshet om jag ska
sitta inomhus med Joline en hel dag och jag märker även på henne att det
inte är någon hit. Det är svårt att vara ute och framförallt inte speciellt lockande
när det är grått, slask och kallt. Dessutom har jag huvudvärk..

Men jag hade tur att ANNA var hemma och ledig, så jag och Joline åkte in till
Örebro och käkade lunch med henne på Creperiet. Jag åt bakad potatis med
skagen och cheesecake till efterrätt. Joline fick leka lite, även om hon var mest
intresserad av att rymma och hälsa på alla som satt och åt vid borden. Hon är
så duktig på att tigga! Sedan gick vi på stan lite och lyckades få med oss varsin
korallfärgad klänning hem, jag köpte även en svart/vit. :-) Tack för en mysig dag!

Nu sover Joline ute i vagnen och jag ska fixa iordning lite mat.


Ett stycke bästis





... och lite chokladglass är väldigt bra att ha ibland :-)

En dikt

En dikt från mitt arkiv. (Obs! den är gammal)


Där sitter du, ganska många mil från mig,

med din trygghet, kärlek, allt som hör till dig.


Här sitter jag, full av förtvivlan och sorg,

med själen som försvar, en skyddande borg.


Det är så svårt att veta. Ska jag våga eller ej?

Rycka upp alla plantor jag planterat för att

sätta nya med dig..


Ta steget och våga mot en lyckans minut,

att satsa och förlora nått som föralltid tar slut.


Du sitter ju där, med en arm runt hennes barm,

det är hon som är där om natten och håller dig varm.


Jag somnar varje kväll, med hans ben över mina,

han stjäl delar av min kropp som borde vara dina.


Vi är ju kvar med det som är nu och stannar varje dag,

som om att alltid stanna var en oskriven lag.


Vill du ta bit för bit och göra mig till din,

fast aldrig släppa taget och göra dig till min..


Vad har du för avsikter och vad vill du mig,

snälla, var ärlig för jag älskar faktiskt dig.

 

 


Love to you


Tack för alla fina läsarmejl!

Vad jag är glad som har er läsare. Ni är som mina vänner, fast jag inte kan se era ansikten. Vissa utav er har följt mig här på bloggen sedan början av min graviditet, då jag började skriva. Ni läser troget om mitt liv varje dag, kommenterar bilder och ger stöttande och glada kommentarer. Tack! Ni är verkligen guldvärda.




:-)




Godkväll kära läsare!
Jag och Josefine var inte speciellt effektiva igår, så vi ska försöka igen ikväll.




Äntligen nöjd med min kropp!


Så många gånger jag stått framför spegeln och kritiserat min kropp. "Fyfan vilka fula ben, de är för långa.. "min mage är för bred" eller "mitt ansikte är oproptionerligt". Så många gånger jag gett  mig själv kritik och mobbat mig själv. Först handlade det om att dölja kroppens förändringar, då gick jag på mellanstadiet och började klä mig i "killkläder", stora mjukisbyxor i size Large och stora T-shirtar, håret bakåtslickat i en hästsvans och stora luvtröjor. Alltid så stort som möjligt för att dölja brösten och höfterna.

Sedan förbyttes det mot ätstörningar då jag slutade äta delvis för att banta bort brösten och höfter/rumpa/lår. Kroppen fick ta så mycket stryk för den dåliga självkänslan inom mig. Under den här perioden fortsatte jag ständigt att kritisera min kropp, gärna framför spegeln och med en röst som ständigt hördes i bakhuvudet "ät inte! du blir tjock", "äter du det där blir du tjock, ser du inte fettet?" Hur mycket jag än visste innerst inne att jag var smal som en sticka, spelade det ingen roll när jag stod framför spegeln; hon jag såg var tjock, ful och oälskad.

När jag började högstadiet var jag normalviktig och började bry mig om mitt utseende. Köpte kläder, började sminka mig och kände mig fin för all uppskattning jag fick. Dock blev även det ett problem eftersom att jag saknade självkänsla. De fina komplimanger jag fick stärkte bara mitt självförtroende men inte min egen självbild. Utan de fina komplimangerna hade jag känt mig lika ful och värdelös.

Innan jag lärde mig att hantera ilska, sorg, besvikelse.. hanterade jag det med självdestruktivitet. Jag kunde straffa mig själv för ett dåligt resultat på ett prov med att sluta äta i två dagar eller se ner mig själv och sedan sluta äta i en vecka, för att bli smal. Jag såg inte att jag redan var så smal som det är normalt att vara.

I dag, när jag har fött barn, ammat och varit stressad och trött småbarnsmamma känner jag mig mer nöjd än vad jag någonsin gjort tidigare! Nu har jag självkänsla och även om självförtroendet kan vackla ibland har jag en trygg plattform inom mig som jag kan luta mig tillbaka på och veta "du är vacker och duger precis som du är.."

Älska er själva, ni är vackra! /Jasmine



Att hitta sig själv, mitt i världen..

Det här med att hitta vem man är...

Jag lider med er alla fina tjejer och killar därute som befinner er i en livsfas då ni ska hitta er själva och utforska vilka ni är. Oftast genomgår man denna fas under puberteten, då det cirkulerar så mycket känslomässiga saker i kroppen, att det är svårt att se världen ur ett större perspektiv än det som finns nära, vänner skola pojkvänner/flickvänner.. Jag minns i allafall perioden av mitt liv då jag testade olika stilar och såg mig själv och mina vänner som det enda viktiga, som en berg och dalbana där jag inte kunde kontrollera mina känslor överhuvudtaget. Under en period provade jag på "killstilen" med stora, pösiga mjukisbyxor, stora t-shirtar, håret i en stram-bakåtkammad hästsvans och stora (gärna lite skabbiga och smutsiga) luvtröjor. Det var mitt försvar att sluta "räknas" och bli jämförd med de andra tjejerna i klassen och deras kroppar. Det var ett sätt att dölja den kropp som sakta förvandlades från flicka till kvinna. Jag provade även på att sluta äta mat, för att bli pinnsmal och på så sätt bli av med bröst och kurvor; det var åtminstonde en utav andledningarna till att mitt förhållande till mat blev krystat. Under den här perioden testade jag hur det var att bete sig på olika sätt, att testa olika relationer och ingå i olika "pakter och rollspel" på skolan om vilka som var störst, bäst och vackrast. Viktigast för mig var att vara älskad och omtyckt av alla. Det tog ytterligare några år innan jag utvecklades och förstod att det enda, bästa sättet jag kunde göra var att sluta spela roller och vara mig själv.

Perioden i livet då man ska hitta sig själv måste vara den jobbigaste fasen av dem alla. När man inte vet någonting om sig själv eller vad man ska tycka. Humöret svänger, komplexen över kroppen, komplex över personligheten. Det tar på krafterna. Men, när man är klar och känner att man hittat den person man är och trivs med att vara. Och kan bygga upp ett starkt självförtroende och en bra självkänsla. Efter den perioden känns allting så mycket bättre, enklare och så mycket tryggare. Du är den du är och ser ut så; du behöver inte försöka förvandla spegelbilden till någon annan. Den känslan är störtskön och underbar! Det är slutet på den känslomässiga berg och dalbana som så många blir rejält skakade av.

Kram på er alla därute som går igenom detta nu :-)



Josefine kommer hit


Två godisgalna, pluggpsykotiska och snygga bästa vänner. Kärlek ♥



Jag tänkte röja upp röran som spridit sig likt ett virus i lägenheten. Det är grejer
överallt! JOLINE är ÖVERALLT! Det är ett heltidsjobb att springa efter henne och
plocka bort det hon river fram. Pussgurkan! Sedan ska jag förbereda köksbordet
och lägga fram alla mina böcker och skära annansbitar. Som ni säkert förstår vid
det här laget kommer Josefine hit och pluggar. Hon ville ha hjälp med matten (?)
och frågar mig.. WHAT? Men vi kanske kan slå våra kloka huvuden ihop och komma
fram till en intelligent lösning. Förövrigt ska vi plugga engelska B, för vi har prov
på kapitel 3 på tisdag. Bara så ni vet att vi inte sitter sysslolösa.

Puss & kram från en sprudlande Jasmine.

RSS 2.0