Joline vaknade sjuk.

Joline har varit lite hängig hela dagen men jag trodde mest att det berodde på att hon sov för få timmar inatt. Hon vaknade nyss ute i vagnen efter att ha sovit lunch - då grät hon och fick knappt fram något ljud, det rosslar och piper när hon andas. Det låter som att det är jobbigt att dra in och andas ut luft. Jag blir lite orolig eftersom att Joline är ett så kallat RS-barn, hon hade RS-viruset när hon var liten bebis och då var hon jättesjuk. Det kan ju påverka andningsvägar på lång sikt. Hon verkar ha feber också, och allmänt nedsatt för nu har hon somnat om igen. Jag vet inte vad jag ska göra. Har ni läsare någon erfarenhet av "RS-barn"?


Kommentarer
Postat av: Sandra

Du ska hålla noga uppsikt på henne då hon är ett såkallat RS- barn...

En normal påverkan andning vid hosta etc är ok...Men blir barnet påverkat av sin dåliga andning skall du kontakta sjukhus...Då menar jag slö,andfådd,blek!

2010-10-03 @ 16:13:05
Postat av: sara med Viggo

Har ingen erfarenhet, men hoppas hon blir frisk snart. Man känner sig ju så hjälplös som mamma =( Skriver anvnamn och lösen i adressfältet om du känner för o kika in.

2010-10-03 @ 18:29:39
URL: http://baramitthjarta.blogg.se/
Postat av: Sara

Ronja fick Rs i mars i år och nu är hon 18 månader gammal. Vi har fått astmamedecin (Airomir & Pulmicort) till henne som hon får inhalera vid första tecknet på förkylning eftersom hon blir så dålig i luftvägarna vid förkylningar.

2010-10-03 @ 23:10:41
URL: http://felicia07.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jasmine: Får hon ofta problem med luftvägarna vid förkylning?

RS-virus KAN ge skador på luftvägarna som resulterar i när barnet blir förkyld eller andra tillstånd då luftvägarna påverkas,att de får pipande,tungandade,rossliga i lungor,slöa etc...



Jag menar att en liten förkylning ofta ändå resulterar i hosta & jobbigt med luftvägarna får Joline så?

2010-10-04 @ 08:20:00
Postat av: Louise - mamma till Vincent

Vincent drabbades av RS- virus när han var 3 veckor gammal. Han blev jätte sjuk och vi låg inlagda över en vecka. Nu är han 8 månader och jag har till och med tappat räkningen på hur ofta vi har fått åka in till akuten med honom för att han varit tvungen att inhalera ventoline pga sina andningsbesvär. Han får jätte problem med andningen varje gång han blir förkyld, och det är ofta. Tyvärr är det nog så, att RS besvären kommer hänga med honom hela livet. :/

2010-10-04 @ 15:16:20
URL: http://louiselindberg.blogg.se/
Postat av: Sandra

Får jag ge er med RS- barn lite råd?



Ofta så ger RS- viruset men..I form av "skadade" luftrör,men det finns medicin för detta AIromir/Pulmicort,bricanyl...De två förstnämnda ger luftvägarna en chans att läka.Och dessa ordineras vanligtvis att inhaleras varje dag & oftare vid behov...

Vår son på idag 4 år är helt "frisk" idag men vi har en jobbig tid bakom oss...

Han föddes 9 veckor tidigt= respirator,CPAP etc Och fick sedan RS- Virus vid 5 månaders ålder...

Efter detta fick han vid minsta lilla förkylning hosta & ständigt rosslande i lungorna,som man tillslut inte ens uppmärksammade för att man blev så van..

Vi åkte också ut&in flertal gånger,besök på vårdcentraler etc...tillslut fick vi en remiss till BUM Barn&Ungdoms specialist mottagningen & där konstaderade doktorn väldigt kvickt átt han just hade skadade luftrör & jobbigt med detta...Vi fick medicin utskrivet & som verkligen hjälpte..och somsagt idag är han fri från medicin & "ren" i sina luftvägar & vi har en mycket piggare,gladare kille..



Men stå på er vi fick kämpa länge för att få denna hjälp,man skall inte behöva åka in&ut med sitt barn på sjukhus!!

Förlåt om jag tog över ditt inlägg Jasmine!

2010-10-05 @ 16:49:29
URL: http://loppornabus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0