Nova Joline Alexandra



Nova: Nova betyder ny på latin, men även en benämning på ett stjärnfenomen, en exploderna stjärna som ökar sin ljusstyrka på kort tid. År 2007 vad namnet Nova nummer 28 på topplistan över namn som föräldrar valde att döpa sina barn till. På 1000 födda barn fick 9 stycken namnet Nova. I Nora finns det 3 bärare av namnet och 56 stycken i Örebro län. 2147 kvinnor bär namnet Nova i hela Sverige.

Joline:
Joline är ett kvinnonamn som antagligen härstammar från franskans Joli som betyder söt, vacker, snygg. Den 1 januari 2008 fanns det sammanlagt 558 kvinnor med namnet Joline, av dessa hade 447 namnet som tilltalsnamn. Joline finns inte med på topplistan över 100 populäraste namnen att döpa sin flicka till i dag. I Nora finns det en person som heter Joline och i hela Örebro kommun heter sammalagt 63 stycken Joline.

Alexandra:
Alexandra är ett kvinnonamn som härstammar från namnet Alexander. Alexander härstammar från Grekland och är skapat av två ord, försvara och man. Mellan 1980 - 1990 talet var Alexandra ett stort modenamn. År 1990 var Alexandra nummer 28 på listan över vanligaste flicknamn. År 2003 fick 452 flickor namnet varav 193 som tilltalsnamn. Namnet minskar i popularitet. 2005 fanns det totalt 23 211 personer med namnet Alexandra i hela Sverige varav 11 170 bar det som tilltalsnamn. I örebro kommun heter 633 personer Alexandra och i Nora bär 20 personer namnet.

Lite namnfakta om Nova Joline Alexandra hämtad från sidan www.svenskanamn.se

Finns även en kategori som kallas Namngeneratorn där man skriver in mammans och pappans namn och sedan kommer de med ett förslag till namn på barnet. Vårt resultat:

Jasmine & Andreas
Flicka: Åslög, ett fornnordiskt namn som betyder lovad åt gudarna.
Pojke: Östen, även det ett fornnordiskt namn som betyder lycka.

Nå, vad tycker ni? Åslög och Östen, är inte det vackra namn? Haha.





Kommentarer
Postat av: Jolin

Hej hej

En krux grej med namnet Joline är att de kan stavas på så många olika sätt. Jag stavar mitt Jolin... alltså utan e och jag vet en som stavar de Jouline. Undra om de är med eller om man får söka på varje alternativ stavning för att få exakta antalet?



Joline är grymt söt på bild men ännu sötare i verkligheten :) Såg er i somras i Örebro men du var upptagen med ammning så ville inte störa!

Sköt om er! // Jolin



2008-10-03 @ 15:56:55
URL: http://jollan82.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0