Jag gör mitt bästa



Jag vet inte hur många gånger jag ställt mig frågan "gör jag rätt"? sedan jag blev mamma. Jag ifrågasätter ständigt mina beslut och hur jag är som mamma. Fick hon i sig tillräckligt med mat i dag? Hur många gånger åt hon? (räknar i huvudet och rabblar: morötter? Ja! Kyckling? Ja! Ägg? Ja!) Med den ständiga viljan att göra det absolut bästa för sitt barn är det inte konstigt att man som förälder i frågasätter sig själv. Lekte jag tillräckligt mycket i dag? Borde jag ha badat henne? Eller, skulle jag kanske ha lekt tittut i en halvtimme till? Ja, dessa saker tänker jag på ett flertal gånger om dagen. Och oftast kommer jag fram till att det duger, min insats som mamma var helt okej. Men det dåliga samvetet över att jag inte lagade maten när hon sov utan när hon vaknade så att hon fick mindre uppmärksamhet - det kan göra ont. Jag vill ju hennes allra bästa, min finaste lilla skatt. Nej, nu glömde jag tandborstningen i kväll - jag är helt värdelös. En så liten sak som att Joline inte fick både en grönsak och en rotfrukt till middagen kan göra mig galen. Men jag börjar bli bättre. Sakta men säkert börjar jag acceptera att jag gör mitt allra, allra bästa och att jag faktiskt duger även om Joline fick två gurkbitar för lite. Ja, så här är det att vara mamma. Kärleken är så stor att jag har svårt att bemästra den.

Någon som känner igen sig?



Jag med en underbar, nyfödd liten älskling sovandes på magen.





Kommentarer
Postat av: Sofia

JA verkligen!! Jag känner också att där, kunde jag ha gjort mer och det kunde jag ha gjort bättre. Att jag kunde anstänga mig mer även om man är så trött att man knappt orkar öppna ögonen. men Mamma känner sitt barn bäst och älskar det mest. Så även om man gör lite fel med maten eller och barnet slår sig lite. Så är mamma alltid bäst. Tillockmed när dom är 16 och skriker jag hatar dig! hahah.

2008-10-21 @ 22:08:07
URL: http://sofiia17.blogg.se/
Postat av: Sara

idag glömde jag borsta hennes tänder , kände nästan för att väcka henne efter som jag fick så dåligt samvete, då känner jag mig lite dålig. men jag hoppas hennes tänder inte ramlar ut för att jag glömde en gång :)

2008-10-21 @ 23:57:14
URL: http://volimteamina.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Känns absolut igen. Om man glömmer borsta tänderna en kväll så ramlar inte tänderna ut, om barnet inte äter mycket vid varje måltid så svälter det inte ihjäl.

Jag har gått omkring och letat efter fel som jag eventuellt har gjort, saker som jag kanske har glömt eller borde ha gjort på annat sätt/ vid annan tidpunkt, kännt mig som en dålig mamma, inte blev jag en rolig mamma inte eftersom jag oroade mig hela tiden. Nu har jag släppt det och jag uppskattar livet med mina barn mycket mer när jag inte oroar mig och har slutat leta fel på mig själv.





Gratissajt.se Värva vänner samla poäng och få pressentkort. Det funkar!!

http://www.gratissajt.se/?r=935

2008-10-22 @ 07:01:24
URL: http://ullabella.webblogg.se/
Postat av: FREIJAS MAMMA - Caroline.

Det är klart att man tänker så, men man kan ju inte vara bäst och göra rätt hela tiden. Man måste få göra fel också, det är ju helt normalt. Man ska vara glad sålänge det bara gäller små saker som grönsaker till maten någon gång eller tandborstning : )



Jag tycker du är en toppen mamma : ) men det vet du redan.

2008-10-22 @ 11:52:41
URL: http://freijasmamma.blogg.se/
Postat av: marielle

Du är en alldeles underbar mamma på alla tänkbara vis av vad jag ser. tro på det, tjejen. Den kärlek du ger ditt barn räcker mycket längre än vad du, i just detta inlägg, verkar tro. Men av allt man kan ge så är kärleken det vackraste och viktigaste och den stora kärlek du känner och beskriver för Joline i dina inlägg den är det största och bästa du kan ge henne, vilket du gör och förmodligen alltid kommer att göra som mamma. Och om du inte gav henne någon rotfrukt utan "bara" grönsak en dag.. så är jag säker på att joline älskar dig lika mycket för att du alltid finns där som mamma, med all kärlek för henne och framför allt med att du gör ditt bästa.



och en sak till... vet du vad? Du räcker till precis som du är, en grönsak hit eller dit, ett tittut mer eller mindre. Du är toppenmamma i min åsikt (varför skulle jag annars återkomma till denna blogg? Tänk att Jag, som sitter på andra sidan skärmen, känner mig trygg när jag får läsa din blogg, om jag känner det genom datorn så är jag säker på att Joline känner sammasak som är i din närhet varje dag.:))



Du är toppen, kom ihåg det! :) Kram /M

2008-10-22 @ 13:37:34
Postat av: sandra

Du är en jättebra mamma till Joline! Du verkar alltid hitta på något roligt med henne, hon kunde inte ha haft en bättre mamma än dig!

Du är en toppen mamma.

Kram

2008-10-22 @ 14:32:08
Postat av: Emmelie

Jag kan garrantera att du är en super bra mamma, inte många som ens skulle klara av det ansvaret som du tar ! =)

2008-10-22 @ 15:47:11
URL: http://emmelieeemorin.blogg.se/
Postat av: Nicolé

Jag vet att du är världens bästa mamma för Joline! Hon kommer vara stolt över dig som mamma när hon växt upp. Du är en rikigt bra förebild för många unga mammor och tonåringa. Du har verkligen visat alla att du kan och att du gör det med sån glädje. att vara med dig är så roligt, att få se hur du och din familj växer med varandra. Ha det så roligt imorgon på G-vik..så hörs vi Puss & Kram mina änglar

2008-10-26 @ 18:37:50
Postat av: Unga Morsan

Det där känner man igen så väl.. Blir det någonsin bättre? Samma sak varje dag: Åt hon tillräckligt? Lekte hon tillräckligt? Har vi varit ute tillräckligt idag? .. Det är väl så det är att vara mamma. Men vi duger nog bra åt våra småttingar. :)

2008-10-29 @ 21:52:45
URL: http://catlife.blogg.se/ungamorsan15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0