Ensamstående mamma


Att vara ensamstående mamma är både positivt och negativt. Positivt för att jag känner att jag vet vad som förväntas och kan planera min tid efter det. Jag räknar inte med att Andreas ska ta disken, städa, packa skötväskan till Joline, hjälpa till med nattningen osv och slipper därför bli besviken eller frustrerad om han inte gör det. Jag vet att 100 % av ansvaret ligger på mig när Joline är hos mig. Samtidigt märker jag enorm skillnad i att vara ensamstående, då det är dubbelt jobb och dubbel passning, ändå var jag relativt "ensam" om allt ansvar och hemmasysslorn när jag och Andreas bodde ihop. Dock märks skillnaden när man inte kan säga till någon "jag går bara på toaletten, passar du henne då?" eller "kan du ta henne i några minuter, jag måste ringa ett viktigt samtal?". När jag och Andreas var i Dalarna kände jag hur enkelt det var på många sätt, att bara kunna gå in i duschen själv istället för att ta med en trött, arg och hysterisk Joline som skriker från sekund ett. Jag har ju haft Joline nästan på heltid från februari också, bortsett från någon enstaka natt här och där och nu känner jag mig verkligen som en ensamstående mamma.

Jag älskar friheten att vara själv med Joline och att kunna planera efter oss och leva precis hur vi känner för, utan att behöva respektera en tredje person och anpassa sig. Jag har haft en väldigt bra och aktiv mammaledighet, där jag tycker att vi har gjort många, roliga spontana grejer och jag har inte begränsat mitt liv sedan jag fick henne, jag tycker att jag har berikat det ♥

Andledningen till att jag skriver det här inlägget just idag är för att jag känner mig sådär trött och sliten (på mamma-vis) och längtar tills Andreas kommer hem från Holland så jag kan få sova en natt, längre än till klockan 5 och bara få vara helt solo några timmar på en dag. Vore underbart! Några fler ensamståenda mamas som har något att tillägga?  :-)

Kommentarer
Postat av: nathalie

jag är förvisso varken mamma eller ensamstående men jag beundrar verkligen det att du klarar av detta - du är tre? år yngre än mig (du är 91:a?) och klarar av någonting jag absolut inte är redo att göra än, nämligen att vara någons mamma. Min mamma separerade och skilde sig från min pappa när jag var i Jolines ålder. Då var hon höggravid med min lillasyster. Så hon blev ensamstående till en skitjobbig liten 20-månaders unge och så till en nyfödd. Vad jag vet var jag verkligen verkligen skitjobbig som liten, mamma kunde inte gå på toaletten utan att jag gallskrek så hon hade det tufft. Pappa bodde med en ny familj så han hjälpte aldrig till, han var liksom inte där när vi var små alls. Men hon klarade det. Så det går ju. Jag antar att man lär sig rutinerna snabbt och när man väl gör det blir det väl lite enklare. Plus, Joline blir ju bara äldre. Om något år eller så kommer det bli lättare att göra vissa saker så som ringa eller ta en dusch.

Ta hand om dig!

2009-07-13 @ 09:32:37
Postat av: Angelica

Förstår precis vad du menar, även om jag i stortsett varit ensam från den dagen Cornelia föddes. Skillnaden mellan att Andreas bor här o att han inte bor här är bara mer eller mindre jobb, när vi var tre så hade jag mer att göra, nu är det bara jag o Cornelia och jag kan planera o prioritera det jag vill och det som känns bäst för mig o Cornelia utan att man ska anpassa sig efter han.

Jag föredrar att vara ensam, även om jag hellre skulle vilja ha någon att dela räkningarna och de ensamma filmkvällarna i soffan med. ;)



Du e stark som orkar med mamma livet och samtidigt plugg! Cred to you!



KRAM

2009-07-13 @ 09:42:10
URL: http://angelicahallin.blogg.se/
Postat av: sara

hej!



Hur hade ni tänkt göra med Joline i framtiden ska hon fortsätta bo bara hos dig och sova hos andreas bara ibland?



kramar

2009-07-13 @ 13:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0