Steg 1.


1. Hitta tillbaka till "pluggis-formen".

Har ni några tips? How to  do?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Försöka finna motivering! Utan motivering går det aldrig att plugga ordentligt :/

2010-02-15 @ 12:26:23
Postat av: Marie

Hur jobbade du när du var i din bäst pluggform? Går det att göra likadant igen?



Har du någon i din klass du kan plugga med? Ibland kan det vara enklare att plugga tillsammans med någon! :)

2010-02-15 @ 17:32:42
Postat av: Ellen

Jag vet inte hur din pluggsituation ser ut. Om du har lärarledda lektioner kan du ju försöka prata med läraren och fråga om du kan få spela in lektionerna. Det hjälper väldigt mycket. Då får du lyssna på lektionen igen och kan lyssna om och om igen. Det hjälpte mig väldigt mycket när jag gick i skolan och kom tillbaka efter att ha varit sjukskriven. Om du pluggar distans kan du försöka tala högt för dig själv. Jag vet, det låter sjukt men att höra dig själv när du läser ur läroboken kan hjälpa. Just nu pluggar jag distans och har svårt att hitta disciplin, men när jag läser högt för mig själv och nästan låtsas vara lärare, förstår jag bättre. Efter ett tag kommer man in i en rytm. Om du kar cam så kan du ju spela in dig själv. Sedan måste du avsätta tid för studier. Då bestämmer dig att du ska plugga i två timmar. Då gör du det. Till en början är det jobbigt, men sedan blir det bättre. Här var iaf lite tips från mig.

2010-02-15 @ 19:32:12
URL: http://elpisaan.blogg.se/
Postat av: Marielle

1. Ring Josefine för pepptalk.

2. Införskaffa fina block och pennor, överstrykningspennor, postitlappar, almanacka.

3. Planera pluggandet. Sätt upp delmål.

4. Ha pauser och/eller tilltugg. Grönsaksdipp, godis, eller nåt annat braigt :)



Lycka till :)

2010-02-15 @ 21:44:39
URL: http://kommaigen.blogspot.com
Postat av: J

Först och främst - motivera dig och försök hitta lite sug! :)



Jag brukar bygga upp mitt plugg i form av listor. Inte alltid nerskrivna, utan ibland bara liggandes i skallen. Jag vet inte hur det är med dig, men jag gillar inte att sitta länge och plugga (om det inte är PM-skrivande eller liknande) utan gillar korta intervaller mer.

Så under måndagen vet jag ofta hur veckan kommer att se ut och då planerar jag upp och bestämmer att idag ska jag "läsa så många sidor i den boken" eller "göra x antal tal" osv. Och där brukar jag inte ta mig vatten över huvudet utan betar av små delar i taget. Oftast orkar jag mer än förväntat då och då känner jag mig hur bra som helst :D



Brukar även belöna mig om jag pluggat bra en kväll. Lite godis, en varm och skön dusch eller en helt pluggfri dag! Helt utan dåligt samvete.



Ett annat tips är att läsa högt för sig själv. På något sätt fastnar faktan mycket bättre, tycker iaf jag :) sen är egna anteckningar superbra. Pilar, mindmap, olika färger osv :)



good luck! :)

2010-02-16 @ 19:30:42
URL: http://josen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0