Tips till unga gravida, blivande föräldrar!

 

  • Låt dig inte påverkas av samhällets fördomar. Det är du som ska leva ditt liv och det är viktigt att du hittar den vägen som passar dig. Låt ingen bestämma över dig och din kropp, men lyssna på goda råd och ta till dig dem.

  • Var realistisk och se över dina möjligheter. Kommer du att kunna klara dig även om pappan väljer att dra sig ut? Om mamma & pappa bestämmer sig för att inte hjälpa till? Det är viktigt för din egen trygghet att du vet att du kan stå på egna ben.

  • Kolla upp var du kan komma i kontakt med andra, unga mammor. Det finns sidor på Internet, många välskrivna bloggar, forum och böcker. I vissa kommuner finns det verksamheter som ”Unga Mammor & Pappor” i Örebro, där unga föräldrar är i fokus.

  • Kom ihåg att du inte har några skyldigheter att förklara dig för människor som ifrågasätter ditt beslut. Du vet själv varför du valt som du valt och du vet att du kommer bli en underbar mamma, låt ingen trycka ner dig!

  • Sätt inte upp för höga krav på dig själv. Du är, precis som alla andra föräldrar, bara människa och det är mänskligt att göra misstag. Alla gör misstag. En jättefin Volvo, ett rött hus med vita knutar och två inkomsttagare gör inte automatiskt någon till en bättre förälder – kärlek och trygghet är det viktigaste för ett barn. Håll huvudet högt!

 


Kommentarer
Postat av: Victoria

Tack för styrkan Jasmine !

2010-03-01 @ 05:47:31
Postat av: Anonym

Tack för fina ord/tips! Ska minnas dom!

2010-03-01 @ 14:29:51
URL: http://enlama.blogg.se/
Postat av: lukes

Anmäl dig till dagens blogg om du vill :)

2010-03-01 @ 14:49:56
URL: http://lukes.devote.se
Postat av: Anonym

Jag känner igen detta stycke! riktigt bra :) ps, jag mailar dig intervjun så får du se hur det blev...

2010-03-01 @ 18:19:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0