v23+5 MVC besök



Hej,
I dag
har jag och Andreas varit på MVC. Först fick jag berätta lite om uvi och vad som hänt på sjukhuset. Och så tog vi stick i fingret för att kolla blodvärde/järnvärde. Järnvärdet hade sjunkit sedan sist jag var där så jag fick en lapp på vilka järntabletter jag skulle skriva ut. Nu äter jag folsyra också + medicinen som ska förhindra en ny uvi. En hel massa tabletter alltså! Och jag som är så glömsk.. Det gäller att ställa dom synligt så att jag inte glömmer mig.

.. men tillbaka till MVC. Barnmorskan kollade äggvita i urinen, men det var ingen. Och så kollade hon blodtryck. I dag tog vi symfus fundus mått också (man mäter från blygdbenet till livmodern slut) och min mage var ´normal´ stor. Lite ovanför mittenlinjen. Fast det bästa med dagens kontroll var ju att få lyssna på hjärtljuden. Först lät det typ ´ghaaaa,´ som gollum i sagan om ringen ungefär. Sedan hittade hon min puls och den slog så lungt och försiktigt. Bebisens hjärta däremot, slog högt och fort. Det lät som när en häst galopperar jätte fort, haha. Fast det var mysigt. Om bebisen har mellan 120-170 är det normalt, våran bebis hade 135 idag så hjärtat kan slå mycket fortare än vad det gjorde idag. Helt otroligt!

Senare tog jag och mamma en snabb-runda på stan och köpte lite nödvändigheter. Nu sitter jag här, mätt och belåten. Väntar på att junior schalger tävlingen ska börja. En lung hemmakväll med andra ord. Ha en trevlig fredagkväll!

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Hej jag kollade runt och hittade din blogg och skulle bara vilja säga tycker det är jätte starkt av er att ha det här barnet och lycka till :D! vet inte om du redan skrivit det här men hur reagerade dina föräldrar? och hur berättade du? :D

2007-08-31 @ 20:17:01
URL: http://lovisal.blogg.se
Postat av: Emelie

niferex eller hur?;) gud vad jag saknar min bebis mage.

2007-08-31 @ 20:25:27
URL: http://ungmamma15.blogg.se
Postat av: Linnea

Hallå! Ser att du är gravid och lika ung som jag! Nästan iaf! Jag ftller 17 i oktober och har en dotter som jag fick i maj, var också 15år när jag plussade!
Jag vet att ni kommer klara de galant! Njut av magen så länge, saknar min som en tok!

2007-09-01 @ 10:12:38
URL: http://nogg.se/lenise
Postat av: Anonym

hur ska du försörja ditt barn?

2007-09-01 @ 16:19:27
Postat av: Anonym

Du är sjuk..

2007-09-03 @ 11:29:43
Postat av: Sandra

Niferex åt jag med, usch hade väldigt lågt. vad heter dina uvi-tabletter? hade själv 2 uvi, men märkte inte så mkt av de som tur var. :)

2007-09-06 @ 17:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0