Adoption



Vad tycker ni om att adoptera barn?
Ska homosexuella par ha rätt att göra det?

(Jag är nyfiken...)



Kommentarer
Postat av: Viola

Ja det tycker jag att dom ska få. Så länge de har ett stabilt förhållande och kan ge barnet en trygg miljö så spelar det ju ingen roll vad de har för läggning, tycker jag iaf.

2009-01-19 @ 21:06:34
URL: http://violiejolie.blogg.se/
Postat av: A

Jag har två kusiner som är adopeterade så för mig är de inte något ''ovanligt'' så att säga,

Vad kan vara bättre än att få ta hand om ett barn?

Även om mina kusiner inte skulle vara adopterade så skulle jag nog tycka att det var okey. för mig är det nu en naturlig sak. Dem ha alltid funnits där och jag ser dem inte som ''adopterade'' dem är mina kusiner!

Det har till och med hänt att jag totalt glömt bort det, medans jag och min moster sitter och pratar om barn och sånt, så har det hänt flera gånger att jag frågat hur det kändes att amma?

jag kände mig så otroligt dum efter det, men hon sa att det inte var första gången!



Att homosexuella par ska få adopetera tycker jag är en toppen idé så länge dem granskas lika som alla andra par så är det lungt! Ibland tror jag att dem skulle bli bättre föräldrar än många andra hetrosexuella par!

2009-01-19 @ 21:32:54
Postat av: Sandra

jag själv skulle absolut kunna tänka mig att adoptera! och jag tycker självklart att homosexuella ska få adoptera, dom skulle väl inte vara sämre föräldrar för det? :)

2009-01-19 @ 21:37:52
URL: http://mittjas.blogg.se/
Postat av: Joy

Hej!

Jag tycker att adoption är jättebra. Har själv adopterade kusiner och kan helt klart tänka mig att adoptera.

Jag tyceker även att honosexuella ska få lov att adoptera. De är precis lika underbara människor och lika värda att bli föräldrar, o bra föräldrar som alla andra.

Plus att en av mina kusiner som e adopterad råkar vara bög. Fast han verkar inte särskillt intreserad av att skaffa barn... än i alla fall.

2009-01-19 @ 21:54:59
Postat av: hanna

Varför inte? Om dom får ett bättre liv hos det här homosexuella paret så varför inte? Bättre det än att de ska bo någon annanstans där de far illa, riktigt illa. Så det tycker jag!

2009-01-19 @ 21:55:26
URL: http://bjorshanna.blogg.se/
Postat av: Sanne

Många barn världen över har det inte bra, så det är klart att adoption är ett bra alternativ för de utsatta barnen ska få ett bättre liv.

Att homosexuella inte skulle få adoptera känns riktigt konstigt, jag förstår inte riktigt argumenten emot det.

Alla ska ha rätt att adoptera, det har ingen betydelse vilken läggning man har, alla människor har samma rättigheter och då borde samma villkor gälla för alla i samma fråga ;)

2009-01-19 @ 22:05:59
URL: http://sannekrulltott.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag tyvker verkligen att homosexuella ska få adoptera. Det finns så många barn i världen som inte har det väldigt svårt och inte har någon familj. Det kvittar väll om det är en man och en kvinna som vill adoptera elelr två män elelr två kvinnor. Kärlek har inget med kön att göra. Homosexuella ska ha lika stor rätt att adoptera eftersom att de kan ge lika mycket ömhet och kärlek till ett barn som ett hetrosexuellt par kan göra. Det är vad jag tycker :)

2009-01-19 @ 22:15:02
Postat av: Anonym

jag tyvker verkligen att homosexuella ska få adoptera. Det finns så många barn i världen som inte har det väldigt svårt och inte har någon familj. Det kvittar väll om det är en man och en kvinna som vill adoptera elelr två män elelr två kvinnor. Kärlek har inget med kön att göra. Homosexuella ska ha lika stor rätt att adoptera eftersom att de kan ge lika mycket ömhet och kärlek till ett barn som ett hetrosexuellt par kan göra. Det är vad jag tycker :)

2009-01-19 @ 22:16:18
Postat av: ELLEN

Ja, jag skulle kunna tänka mig att adoptera :) Och jag tycker det är en självklarhet att även homosexuella ska få adoptera. Att man är homosexuell gör en inte till en sämre förälder. Argument som "barnet kommer bli mobbat i skolan" anser jag vara ett av dom sämsta jag hört. det må vara sant, många barn blir säkert mobbade för att föräldrarna är homosexuella. men då ligger felet hos samhället och hur vi ser på homosexuella föräldrar, inte hos dom homosexuella föräldrarna. Barn föds inte med fördomar, dom tar bara efter det andra säger - bland annat det dom vuxna säger, tex föräldrar. dessutom tror jag att ett barn hellre väljer två föräldrar av samma kön som faktiskt vill ha barnet än att stanna kvar på ett sunkigt barnhem i något fattigt land :)

2009-01-19 @ 22:25:22
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja, jag tycker att det är helt rätt att homosexuella ska få adoptera. De är precis lika mycket människor som alla andra på våran jord.

2009-01-19 @ 22:42:52
Postat av: Moniqa

Tycker att det är en självklarhet att dem också ska få adoptera. :)

2009-01-19 @ 23:48:11
URL: http://miliusmamma.se
Postat av: johannah

när kommer bilder från resan? =)

2009-01-20 @ 00:22:46
URL: http://bubbah.blogg.se/
Postat av: Madelen

Homosexuella är människor oxå. Dom ska inte behöva vara barnlösa för att dom vågar stå för vilken sexulläggning dom har!

2009-01-20 @ 09:40:02
Postat av: Katja

Min systers man och hans syster som även är min arbetsamrat är adopterade så för mig är det helt självklart att man skall få adoptera. Mina syskonbarn är det underbaraste som finns så vad hade jag gjort om inte min systers man hade fått komma till Sverige? Då hade ju inte de älskade syskonbarnen funnits och va hade jag gjort då?



Jag tycker även att det är lika självklart att homosexuella par skall få adoptera barn. Bara för att man är homosexuell kan man väl ha samma längtan till barn som hetrosexuella? Det pratas mycket om att barnet kommer att sakna en kvinno/mans-förebild i ett homoäktenskap men barnet har ju fortfarande en mormor/farmor eller vänner att se upp till i sådanafall. Själv tror jag inte att det är det viktigaste, jag tror att barn bara behöver kärlek och de kan dem absolut få av homosexuella par också!

2009-01-20 @ 12:04:44
Postat av: Sanna

Jag tycker att de ska ha samma rättigheter som alla andra. Alla barn behöver föräldrar. Om de är bra som föräldrar så spelar sexualitet ingen roll :)

2009-01-20 @ 13:10:19
URL: http://sannahyden.bloggagratis.se
Postat av: sofia

Mina syskon kommer från colombia respektive kina :) och jag har då från börjat inte haft någon annan uppfattning om adoption än att det är bra. Men man hjälper ju ett barn att få en bra och kärleksfull uppväxt, man ger ett barn möjligheten att få utvecklas och lära sig stå på egna ben. Något ett barnhem aldrig kan. Där blir du utslängd, utan utbildning och utan jobb när du fyllt arton, eller sexton.

2009-01-20 @ 16:06:17
URL: http://rosaconverse.devote.se
Postat av: madeleine

Självklart ska de också få adoptera! Jag tycker det är sjukt att man skiljer på människor p.ga deras sexuella läggning. Alla är människor, oberoende på hur man ser ut, är eller sexuell läggning.

2009-01-20 @ 17:50:44
URL: http://mmadeleine.devote.se
Postat av: Gabriel

Tycker jag verkligen inte att dom ska få. Vi bor i ett samhälle där homosexuella är svårt accepterade. Att sedan låta ett barn växa upp under sådanna förhållanden är ju bara ignorant. Tror folk vill väl men dom är orealistiska.



Jag som adopterad vet redan att man har en del biologiska problem och jag tror knappast att det hade blivit bättre med ett par homosexuella föräldrar.



Först måste samhällets syn på homosexuella ändras och sen kan man ta upp frågan igen. Man kan inte använda barn som sociala experiment. Det handlar ju först och främst om att ge barnet ett hem och inte "homosexuella" ett barn.



Jag tror att dom flesta som är för detta ser bara saken ur dom homosexuellas perspektiv men se det från barnets. Dessutom är ni inte adopterade så ni förstår inte den typen av utanförskap.



Vad är nästa steg? kanske ska man låta olika familjer dela på adoptiv barn eller nått. Flera familjer kan ju vara riktigt bra? Nej nu tar vi det lite lungt. Vi pratar om en människas uppväxt här. Som sagt. Samhället måste förändras först och det ska inte ske genom att vi sätter barn i obekväma situationer. Tänk lite innan ni försöker vara snälla. Det är ju nästan som att säga att HIV smittade borde kunna ha sex med vem somhelst utan kondom och utan att berätta något. Varför ska dom ha ett komplex för det alla är väl lika? STOP!

2009-02-28 @ 14:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0