FYFAN VAD NI ÄR BRA!



Paulinne, Frida, Victoria, Julia och Malin. Jossan fattas på bilden.. ♥

Som ni kanske minns, började jag tredje året på sam/sam i augusti förra året? Jag hade ett år kvar, till studenten, tack vare att jag pluggade så hårt när Joline var bebis. Att få ett slutbetyg från gymnasiet var mitt mål och när jag började i en klass, med ett år kvar, kändes det så nära. Jag var så stolt över att jag lyckats så bra. Att jag faktiskt var en utav dem som kunde göra både och - vara mamma och heltidsstuderna, och kombinera det på ett bra sätt.

Jag hade en sådan tur att hamna i en underbar klass, där jag blev så varmt mottagen utav de här fina tjejerna. Jag trivdes och trivs så himla bra tillsammans med dem. Vid den här tidpunkten bodde jag i min "radhuslägenhet" om ni minns det? I samband med att jag började skolan försvann min föräldrapenning, mitt underhållsbidrag och jag hade missuppfattat bostadsbidragsblanketterna, så jag beviljades inte det. Det var en tuff period ekonomiskt, och Joline hade precis börjat på dagis. Det var så många nya saker som behövde fungera, och det var svårt att få det att gå ihop. Det blev vinter också, och varje morgon fick jag kämpa med Joline i barnvagnen för att ta mig fram i snön och hon gallskrek varje morgon när jag lämnade på dagis. Jag stressade iväg till skolan men kunde inte fokusera fullt ut på att plugga, eftersom att räkningarna låg obetalda och pengarna saknades. Det var här jag bestämde mig för att hoppa av. Jag grät från och till i flera dagar, just för att det var så svårt att acceptera för mig själv att jag faktiskt inte klarade det. Att jag inte var en utav dem som kunde kombinera heltidsstudier och mammaliv. Jag var så arg, ledsen och besviken på mig själv. Men jag hoppade av i allafall, för att jag ansåg att det var det bästa för mig att göra just då.

Idag tar Paulinne, Frida, Jossan, Julia, Malin och Victoria studenten. Det är strålande sol ute, inte ett moln på himlen och de kommer garanterat att vara galet vackra. Jag tycker att dom är astuffa som har klarat det och för att de nu kan ha vita studentmössor och skrika "FYFAN VAD VI ÄR BRA", för tjejer, NI ÄR BRA!

Jag måste erkänna att jag ångrar mitt beslut. Kanske hade det gått att lösa på något annat sätt? Jag hade kunnat välja bort några kurser, och läst ett extra halvår eller flyttat hem till mamma eller Andreas en period? Kanske gjort någon avgörande schemaändring? Jag har fortfarande chansen att läsa från hösten nu, och ta studenten nästa år. Men det blir aldrig på samma sätt. Och jag kommer aldrig att hamna i en så bra klass igen.

Jag önkar att jag hade kunnat vara där med er idag, tjejer. Och haft en vit studentmössa. Dels för att det hade varit fantastiskt att få göra det tillsammans med er, men också för att känna mig mindre misslyckad. Jag kommer att tänka på er idag och vill att ni skriker för mig, dansar för mig och sjunger "FYfan vad vi är bra", så att det räcker även för mig. Jag vet att ni kommer vara snyggast utav alla och att ni kommer få en FAB-dag. Stor kram!

Kommentarer
Postat av: Marie

Ibland blir det helt enkelt inte som man hade tänkt sig. Joline är ju ändå det viktigaste och det var väl så du kände då, precis som du känner alla andra dagar :) Kanske det fungerar bättre i höst, vem vet? Jag tycker du ska ta chansen igen!

2010-06-04 @ 09:44:00
Postat av: Sanna

Vad tråkigt att det inte fungerade för dina studier i samband med föräldralivet. Hoppas det blir bättre så småningom och att du kan utbilda dig till det du drömmer om.

2010-06-04 @ 09:52:06
URL: http://mammasvardag.blogg.se/
Postat av: Mia Björk

Känn dig inte misslyckad Jasmine!! Tänk på vad du har åstadkommit istället på Hjernet! inte alla som har betyg som du har OCH är ensamstående! Jag har aldrig tagit studenten och jag är 30 år, men i fredags tog jag min "student"!!

Du kämpar på och jag vet att det inte är lätt att vara ensamstående och få ihop all tid med plugg, hem och barn. Sen får man inte glömma sin egentid, men den finns knappt men du lyckas få ihop den oxå med dina vänner!

Du gör allt bra och du vill göradet på det bästa sättet!!

//Kram Mia!!

2010-06-04 @ 19:23:57
Postat av: Sanna M

Jag förstår precis hur du känner. Jag fick barn när jag var 18, och hade då läst 1,5 år på gymnasiet, innan jag hoppade av för att vara mammaledig. Jag började gymnasiet igen när sonen var elva månader. Om allt går enligt planerna så tar jag studenten till jul, haha. Så en termin kvar. Då har jag läst tre terminer som mamma.



Jag minns när jag såg min sambo ta studenten. Då var jag gravid. Sedan mina jämnåriga. Och nu kommer jag få se ett år yngre vänner ta studenten. Men sen är det min tur. Jag får en liten egen student. Vinterstudent.



Det är tufft. Och jag ser verkligen inte ner på dig, eftersom du kände att du behövde hoppa av. Jag förstår väl att det svider ännu, men jag, som följt din blogg länge, tycker att du gjort ett superbra jobb som mamma och människa hittills i alla fall. Kram från mig.

2010-06-05 @ 14:20:55
URL: http://tabubloggen.blogg.se/
Postat av: Frida

Du är underbar Jasmine!



Känn dig inte misslyckad, alla vi tjejer ser upp till dig!

2010-06-13 @ 04:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0