Så här är det.


 har tidigare skrivit att jag tycker det känns obehagligt att vara ute i Nora, eller över huvudtaget vistas här utan Joline. Det är som om blickarna bränner mer då och de som stirrar behöver inte säga vad de tänker.. Jag ser. Jag vet. "Vad var det vi sa?" tänker de, och glömmer bort alla de mornar jag går upp klockan 06:00 och fixar frukost. Glömmer alla stressiga förmiddagar springandes i regnet till dagis. Har ingen aning om alla sagostunder..

Jag är ung. Jag fyller 19 år i september och då har jag en dotter som är 2,8 år gammal. Jag har hunnit med så mycket redan, och blev vuxen tidigt. Jag passar inte in i samhällsmodellen för "vad som är en bra mamma", men jag vet att jag är det. Jag är en bra mamma. Jag är varken självutplånande eller totalt självuppoffrande, jag  vågar vara ego ibland och vågar vara en människa - inte bara mamma. Det ena utesluter inte det andra. Faktiskt.
Jag är kärleksfull, tålmodig, rolig och engagerad. Jag älskar Joline över allt annat, såklart, och sätter alltid henne i främsta rummet. Att jag, någon gång då och då, väljer att gå på Kareokekväll på Olearys, en vanlig torsdag.. med en arbetskamrat och sjunga Chers - Walking in Memphis i helt fel tonart - gör inte mig till en mindre kärleksfull, tålmodig, rolig eller engagerad förälder. Att Joline är hemma hos sin pappa, sovandes och drömmandes, alldeles trygg - och jag dansar några timmar på Frimis med min bästa vän för att sedan komma hem och lägga mig och gå upp på morgonen.. med min prinsessa, tillbaka till alla tvätt, matlagning och allt allvar. Allt ansvar.. Ja, det gör inte heller mig till en sämre förälder. Jag är fortfarande lika engagerad, kärleksfull och tålmodig.

Föräldraskap innebär olika saker för oss alla.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Så sant som det är skrivet.

2010-08-29 @ 19:20:11
URL: http://mammasvardag.blogg.se/
Postat av: Marie

Väldigt bra skrivet! Jobbigt med folk som har fördomar...

2010-08-29 @ 22:01:06
URL: http://iholland.blogg.se/
Postat av: Jenny

Fantastiskt bra skrivet! Keep up the good work! :)

2010-08-30 @ 16:49:31
URL: http://gj.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hur räknar man ut att någon är 2.8 år gammal? Det är väl 12 månader på ett år :O

2010-08-30 @ 16:53:47
Postat av: Anonym

Fy fan för att du ska behöva känna och tänka sådär!! Du gör ett sjukt bra jobb, det tråkiga är att om du vet det och utstrålar det så blir folk avundsjuka och skitsnacket går.. Skit i allt och tänk på ER! En mamma på 30 skulle leva precis likadant!

2010-08-30 @ 22:28:58
Postat av: Mikaela

Du ska inte tänka så! Oavsett ålder på föräldrar så är alla ute och roar sig ibland... Dus ka inte tänka så. Jag är 25 och har en dotter som blev 2 år i Juni. Jag och min sambo är också ute ibland,men inte känner vi så. Så bort med de tankarna :) Du är en supermamma! :)

2010-09-01 @ 10:32:29
Postat av: jennie

du verkar vara en jätte bra dotter till din söa dotter.

skit i vad andra säger, du vet själv att du är det.

<3

2010-09-01 @ 17:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0