Svar på frågor, del 2:

Vad är din syn på sex?
Sex är någonting positivt, så länge alla inblandade mår bra & känner sig respekterade.

Hur är du som person? Ordningssam/social/sprallig/föredrar mysiga hemmakvällar eller fester?
Jag är väldigt lättsam, pratsam och social. Jag älskar fart & fläkt och när det händer saker. Jag är också målmedveten, ambitiös och har god självdisciplin. Jag har väldigt dålig ordning på små saker som papper, nycklar, busskort, plånbok, bankdosa osv. och i min garderob, samt i skåp och lådor pågar ständigt ett tredje världskrig. Jag har inte så bra struktur i vardagen som jag ibland skulle önska utan tar "det mesta som det kommer". Samtidigt är jag hon som vill planera i förväg och ha kontroll över situationer så mitt problem blir att hitta en balans därimellan.

Jag är glad, energisk och sprallig och älskar att "sticka ut från mängden" (vilket jag oftast gör när jag beter mig galet, utan att jag tänker på det). Ofta pratar jag högt och gestikulerar vilt, det är sådant som gör många irreterade. Jag har lätt för att uttrycka mig i ord och text och älskar diskussioner och djupa samtal med människor. Jag har svårt att prata om vissa saker som tex. sex och vad jag egentligen känner om det finns mycket känslor inblandade och det vill jag jobba med hos mig själv, så jag kan bli bättre på det.

Jag är för snäll och ger alldeles för mycket och får ingenting tillbaka. Jag har svårt att säga Nej och lovar därför mer än jag sedan kan hålla. Angående fester och hemmakvällar är jag absolut en hemma-mys-tjej. Jag älskar hemmakvällar tillsammans med goda vänner, för då får jag både den sociala biten och soffmyset på samma gång. Krogliv är inte riktigt min grej, men det är roligt någon gång ibland, i rätt sällskap :-)

Det var lite om mig..

Kan du någon gång bli chockad över att du faktiskt har en dotter, om du tillexempel sitter och tänker på något annat och sedan rycks tillbaka till verkligheten? Att du kommer på dig själv med att "glömma bort" att du faktiskt inte bara är en ung tjej utan en mamma också. Hur stor skillnad är det på att bara vara Jasmine och vara mamma?
Ibland kommer jag faktiskt på mig själv. Det kan vara klockan 06:30 på morgonen när jag springer till dagis, med skolväskan, idrottskläder, extrafiltar, blöjor, nappar och omaka vantar. Joline sitter där i vagnen och skriker "heja mamma" och i nästa stund gallskriker hon när jag ska lämna henne på dagis. Då. När jag springer därifrån och det är svinkallt och jag halkar runt på mina klackar, med en alldeles för tunn skinnjacka kan jag känna mig som en "Ung, Cool, Morsa!". Jag kommer plötsligt på att jag är 18 år och snart mamma till en tvåring. Det känns så himla häftigt. Jag är så stolt och glad över att det är så. Jag känner mig sällan som 18, för jag har redan hunnit med så mycket i mitt liv. Förövrigt så är det ingen större skillnad på Jasmine och MammaJasmine, för jag är alltid mamma, även om Joline inte är med mig.

Hur mkt tid lägger du ner på skolan?
Utöver den tid jag spenderar i skolan varje dag pluggar jag ca. 1-2 timmar hemma per dag. Dock varierar det, beroende på hur mycket jag har att göra. Inför prov blir det mer timmar, ibland mindre.

Vad är din syn på abort?
Jag tycker inte att abort ska användas som ett preventivmedel. Ansvaret ska tas långt mycket tidigare, men det är bra att vi kvinnor har möjlighet att välja - och jag är tacksam över att vi har den möjligheten i Sverige.

Nu när du har träffat en ny kille, (som vi läsare inte vet så mycket om dock men ändå) känner du då att du har ändrat dig gällande att skaffa barn med en annan pappa? Menar inte att det kanske är vad du har i åtanke nu, men att du kanske resonerar på ett annat vis?
Jag älskar barn! Jag vill mer än gärna att Joline ska få syskon. Jag hade önskat att det blivit med samma pappa och att det funnits en bestående kärna i min familj. Saker förändrades och blev inte som jag tänkt mig. Jag har hunnit tänka om, både en och två gånger, men vi får se vad framtiden utvisar.

När du skar dig fick du åka in och sy någon gång?
Nej.

Hur är det att vara ung mamma?
Jag går inte runt och tänker att "jag är Ung mamma" och jag känner mig inte heller som en "ung mamma", för jag har ingenting att jämföra med. Jag är mamma. Och jag älskar att vara mamma.

Känner du att du måste göra allt bättre bara för att du är ung?
Man har andra förväntningar på sig och granskas mer än äldre föräldrar. Ibland känns det som att det finns små, utsatta spioner som håller koll så att man sköter sig och det kan vara jobbigt och påfrestande. Jag försöker att inte bry mig, utan istället påminna mig själv om sanningen och att jag duger som jag är, så länge jag gör mitt bästa!

Driker du alkohol?
Ja!

Skulle du kunna tänka dig att adoptera?
Det är en dröm jag haft sedan många år..

Har du nått behov av att vara duktig?
Jag vill visa för mig själv att jag kan! Jag känner inte att jag har något behov av att bevisa för andra att jag är duktig.. Huvudsaken är att jag är nöjd med mig själv.

Har du läst boken ge ditt barn 100 möjligheter i stället för två?
Nej, det har jag inte gjort, men titeln lät intressant. Jag älskar att läsa men har inte hunnit läsa som mycket som jag velat den senaste tiden.

Är du en perfektionist?
Inom vissa områden är jag en slarva, som tex. med mina kläder, papper och böcker. Där är jag motsatsen till perfektionist. Jag kan vara perfektionist när jag ska laga mat eller ordna någon tillställning. Om jag hunnit planera i förväg hur något ska vara, har jag svårt att släppa eller ändra idén och på så sätt kan man kalla mig för perfektionist och kontrollfreak.

Hur många barn är din dröm?
4 barn.

Sminkar du över dina ärr?
Nej, det gör jag inte. Jag står för mina ärr och för det, mörka, självdestruktiva kapitlet i mitt liv. Det har hjälpt mig att bli den jag är idag och jag är på många sätt stolt över min resa upp från skiten. Jag kommer aldrig någonsin att sminka över dem eller förneka dem.

Om din dotter en dag sa till dig att hon är en kille. (alltså född i fel kropp) Hur tror du att du skulle ta det?
Då skulle jag vilja hjälpa henne (honom?) att få hjälp att ta sig vidare och "hitta sig själv på nytt", för jag har ingen aning om hur man ska ta sig vidare med ett sådant besked. Jag skulle älska henne, stötta henne och visa henne att det inte gör någon skillnad på min kärlek - hon är och förblir min största skatt. ♥

Hur mkt pengar spenderar du på kläder till dig och Joline på en månad?
Sedan min föräldrapenning tog slut har jag knappt haft några pengar över till kläder, men jag brukar köpa det jag tycker är fint och det viktigaste just den månaden. Denna månad blir det tex. vinterkläder och varmare, mysiga stickade tröjor.









Kommentarer
Postat av: Anonym

i villka sitvationer känner du dig granskad bara för att du är yngre???



Tacksam för svar!!!

2009-10-15 @ 23:41:24
Postat av: Sara

Jätte roligt att få läsa alla svar, tack för svaret på min fråga också :) Hoppas du får en bra dag! kram

2009-10-16 @ 08:44:47
URL: http://baramitthjarta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0