Är jag verkligen 17?

 

I bland, när jag står med Joline på armen och dammsuger eller lagar köttfärssås och är grymt trött och stressad kan jag komma på mig själv att tänka ”är jag verkligen bara 17 år?”. För mig är det så naturligt att jag är 17 år och har Joline. Det är en självklarhet att jag var 15 när jag fick reda på att jag gravid. Det känns inte konstigt att det är så, det känns bara rätt. Men, om jag inte hade Joline, vad skulle jag göra då? Vad gör en sjuttonåring som inte har barn? För mig går det inte att tänka en tillvaro utan Joline. För mig, som har levt i bebis och barnlivet så länge nu, är det en självklarhet att det är Joline som ger mitt liv mening. Men, jag förstår också att andra sjuttonåringar hittar viktiga meningar med sitt liv, även om de inte har barn. Det är bara det, att det är så svårt att förstå ibland, att jag är 17 år och har åstadkommit så mycket. Och jag är så himla tacksam för att jag slapp åka räkmackan genom livet. Utan min livserfarenhet vore jag så skör och naken. Det är ju alla taggar som har gjort illa mig, som har stärkt mig och lärt mig och jag är så otroligt tacksam över det. På riktigt.

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så skönt när man har hittat sin mening i lvet! Jag fick oxå ett liv när jag blev mamma!!!

2009-04-18 @ 14:58:35
Postat av: Anonym

ojojoj vad jag är bra.

Har du byggt upp din identitet kring ditt barn?

Vem är du utan henne?

2009-04-18 @ 21:17:07
Postat av: linda

Anonym; vem är du utan ett namn? Våga stå för din identitet för fan.

2009-04-19 @ 15:14:17
URL: http://fairie.blogg.se/
Postat av: Marielle

Måste nog bara säga ett par ord till du anonyma...



Om du överhuvudtaget läst Jasmines blogg under någon längre period kan jag inte fatta hur du missat det självklara och trygga i Jasmine. Utan den styrkan och sin egen vetskap om sin identitet skulle hon aldrig kunna älska sin dotter så mycket och på det sätt hon idag gör.



Jag vill tro att det finns en anledning till varför människor, i det här fallet du, klankar ner på andra; att man själv har saker att ta itu med. Så försök att hitta det istället för att sprida dynga om andra. Du själv kommer att må så mycket bättre i det. Lycka till! /Marielle



2009-04-21 @ 15:50:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0