Ett mål


Många frågar hur jag orkar med att plugga och samtidigt vara mammaledig med Joline. Dels är det tack vara mamma och mormor som hjälper mig med henne på dagarna när jag är på mina lektioner. Om de inte hade kunnat det, hade jag behövt lämna henne på dagis men jag tyckte att det kändes för tidigt när hon precis fyllt ett. När Joline är hos mamma eller mormor vet jag att hon har all uppmärksamhet och har roligt, så jag kan slappna av och koppla bort henne för att fokusera på skolan.

Det handlar också om hur jag väljer att prioritera. Vissa kvällar kanske jag tänker "om jag väljer att se den här filmen nu så kommer jag att behöva sitta uppe halva natten i morgon... osv" och så får jag göra en prioritering om jag tycker att det är värt det. Jag ger skolan mycket tid och delvis är nog det för att jag alltid varit så inställt på att gå ut gymnasiet med höga betyg. Ett kännetecken för mig är att när jag bestämmer mig för något så ger jag mig inte. För mig är det viktigt att lägga ner hjärta och själ i uppgifter och slutföra när jag känner mig fullständigt nöjd. Jag har även tydliga mål i livet gällande vad jag vill jobba med, vad jag vill plugga, hur jag vill satsa och vad jag vill prioritera. Att ständigt fokusera på dessa mål gör att jag får ny energi att fortsätta och kämpa vidare för att jag hela tiden intalar mig själv att det i slutändan är värt det!

Jag vill uppmuntra alla ni som är skoltrötta och känner att ni har kört fast, sätt upp mål för framtiden som ni sedan bestämmer er för att kämpa för! Även om vägen är lång, sätt upp små milstolpar där det är okej att vila men ge aldrig upp drömmen om vart ni vill hamna. Ni är så starka som ni vill och bestämmer er för att vara!



Kommentarer
Postat av: Daniel Nordh

Hej! vilken fin blogg du har. Jag jobbar med annonser på internet och undrar om du skulle vilja tjäna pengar på din blogg, skriv gärna ett mail till mig i så fall.

Ha en fin dag! Vänliga hälsningar Daniel

2009-02-09 @ 14:31:36
URL: http://www.affiliator.se
Postat av: Linnea

Hej! Jag gick precis in på din blogg för första gången och det första jag läste var detta inlägget. Jag är också mamma och kämpar med att orka prioritera skolan (komvux), men har väldigt svårt med självdisciplinen (jag pluggar på distans). Jag tycker detta är jobbigt då jag alltid haft höga mål och ambitioner... men jag fick lite ny styrka och inspiration av din text! tack! :)

2009-02-09 @ 15:25:51
URL: http://mammacaruso.blogg.se/
Postat av: Paula

Du är så otrolig bra och cool! Riktigt imponerad av hur du klarar av skolan, familjen och ja allt på samma gång. Du måste vara stolt över dig :)

2009-02-09 @ 18:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0