TRÖTT



Jag har packat och grejat hela dagen & Joline har varit gnällig. Det är jobbigt att packa utan bebis, men det är väldigt jobbigt att packa med bebis. Känner mig som världens tråkigaste mamma. Joline har inte direkt blivit stimulerad den senaste veckan, hon har mest legat i sitt babygym och velat komma upp. I morgon bär det av till lägenheten i allafall och jag kan börja leka med Joline mera. 

Nu ska jag gå och duscha riktigt varmt, raka benen, smörja in mig och bara njuta av att ha en stund för mig själv. Känner att jag behöver det just nu. Den här flytten har minst sagt varit påfrestande, det är skönt att det snart är över. Men självklart ska det jävlas lite. Gardinerna var för korta, så nu får vi har korta gardiner tills de vi beställt efter kommer hem. Jag blir galen över att aldrig bara få åka på räkmackan. Varför kan jag inte få göra det?

Love you Joline.

Jag berättar om tiden direkt efter krystvärkarna:


´Åh, det blev en flicka..´ var den första tanken som slog mig när en blå/grå, lång & smal bebis gled ut på britsen mellan mina ben. De lade snabbt upp henne på min mage och hon gnydde ynkligt. Hennes hår var som lockar upp på huvudet, det var så gulligt. En massa tankar for igenom mitt huvud, är det klart? är det äntligen över? Och ja, smärtan var över och hon var här. Den ljuvliga varelsen som jag och A längtat så efter. Jag var så trött och lycklig, höll om Joline med mina händer och vilade huvudet mot kudden. Det hade varit en ganska kort men intensiv förlossning med väldigt höga toppar och få minuter mellan värkarna. Barnmorskan lät henne ligga på min mage en stund, minns inte hur länge, det är som om tid och rum inte finns när man ligger där. Jag tittade på A, han tittade på Joline. Allt kändes så magiskt. När Marie (barnmorska) skulle sätta på Joline bandet runt handleden med nummer på började hon att skrika. Jag minns att det stod 3335 på bandet och jag trodde att det var så mycket hon vägde tills jag kom att de hade ju faktiskt inte vägt henne. När moderkakan skulle komma ut & de skulle laga min bristning lade de henne hos A. Jag minns inte hur lång tid hon låg där men det var så himla vackert att se dem: Joline tittade rakt på Andreas med sina mandelformade mörka och blanka ögon. Det var så fint att se. Jag hade efterskakningar, var blöt av fostervatten och kladdig av blod, men kunde inte vara lyckligare.

När vi fått äta mackor, skålat i äppeljuice, druckit varm choklad, te & caffe var det dags att väga & mäta. En ganska stor bebis kom vi fram till innan vi lade henne på vågen. 3890 g vägde hon och det är ju ganska stort! Stor men ändå så liten. Jag och mamma tog fram de rosa kläderna som jag valt direkt efter ultraljudet i v. 18+5, det kändes så overkligt när jag stod där och klädde på henne. Hon skrek ingenting utan låg bara och tittade. Jag var så försiktig, det kändes som hon vore glas. Sedan bäddade vi ner henne i den lilla, fyrkantiga sängen på hjul tillsammans med sin kaninsnuttefilt och kaninfilt. På väg från förlossningen till BB fick vi stanna till och sätta en röd knappnål på fyrkanten för den 2 januari. Två pojkar hade fötts samma dag om jag inte minns fel. Ja, där gick jag med min lilla bebis i en plastvagn, med min älskade Andreas bredvid mig och kände mig så himla stolt! Jag ville att hela världen skulle se vad vi skapat. Att vi fått världens finaste dotter!

De följande tre dagar levde vi i våran bubbla, vi kollade på tv, gick runt med en skrikande liten bebis, åt godis, bara tittade på vårat underverk.. Hände det verkligen på riktigt? Det är först nu, tre månader senare, som jag har landat ordentligt och insett hur underbart det var. Även om vi gick och gick för att hon skulle vara nöjd. Även om vi inte fick någon sömn. Även om de serverade spenatsoppa. Även om det gjorde lite ont här och där..

.. Så var det den hittills lyckligaste stunden i mitt liv!

image300


Graviditeten




Namn: Jasmine
Ålder: 16 år
Graviditetssymtom: Inga speciella, jag mådde så bra!
Positivtgravtest i vecka: 6, tror jag. Vet i allafall att jag plussade den 23/4! 

Då berättade jag för...
Mamma och pappa:
Berättade för mamma i v. 8+4. Pappa har jag ingen kontakt med så han vet fortfarande inte om att lilla Joline finns.
Min bästa kompis: Jag vet att jag berättade för My ganska sent. När hon var hemma hos mig var jag i v.8 och vi köpte kräftor. Det smakade så jäkla äckligt & jag låg inne på mammas säng och mådde illa och var jättetrött. My undrade vad det var för fel på mig för "vi brukar väl alltid röja hela natten.." Berättade inte för henne då, kände mig inte riktigt redo. Josefine, som jag knappt kände då, berättade jag för i v.8, det var så vi lärde känna varandra.
The girls: Jag hade inte så många "the girls" men Coffe, Tommie.. ja, klasskompisarna fick veta ganska tidigt!

Min barnmorska heter: Min barnmorska hette Birgitta, superbra!
Vikt vi inskrivningen: 62 kg, men jag skrev in mig i v.15 så då hade jag redan hunnit gå upp ett par kilo.
Vikt vid förlossningen: 79 kg. En riktig heffaklump var jag men jag kände mig så smärt & smidig. Det är först nu, efteråt, som jag sett på kort att jag var bra stor. Gick upp 17 kg till förlossningen men två veckor innan vägde jag över 80 kg, så jag gick ner ett par kilo på slutet..

Mat jag var torsk på (favviscraving): Ingen speciell mat vad jag kan minnas. Gillade mandariner och allt som var surt. Åt mängder av det mesta faktiskt.. allt som var sött gick bra!
Mat som fick mig att vilja kräkas: Café the paris sås, BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.. Och pizza, Usch.
Illamåendet började: i v.7
Och slutade: i v.9-10

Mina första mammakläder: svarta byxor från H&M
Min största modetabbe: Hade jag nån? Jo, kanske.. Mina gråa mjukisbyxor som jag fick kameltå i, både fram & bak under de sista veckorna som gravid. Haha

Första bebisprylen: Efter ultraljudet. En blå & en rosa mjuksdress i storlek 50, och mini strumpor till det! A  valde det blåa och jag det rosa. Mamma betalade! Det var en bekräftelse på att "Nu, nu ska vi ha bebis"

Då kände jag första sparken: i v. 16
Vi trodde att bebisen i magen var: A trodde inget, jag trodde flicka! Och det blev en liten Nova Joline Alexandra.
Namn vi funderade på: MASSOR, men kom inte överens om nått. Tigra & Believe var några på min långa lista.. Zion & James likaså. A tyckte Sammy men jag vägrade. På BB enades vi i allafall om Joline.

Grejer som hände med min kropp: Jag fick en jätterund, stor och mysig mage såklart! Och massor med hår på den (mindre mysigt, kanske) fick inga finnar under graviditeten och väldigt fin hy.
Så motionerade jag: Promenerade och bara levde som vanligt.

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: Minns inte, jag var nog mest normal. Var kanske lite konstigt att vara med i Noras luciatåg som en utav luciakandidaterna med bara några veckor kvar till förlossningen. Och att åka till Stockholm på IDOL finalen med endast två veckor kvar till bf.
Konstiga kommentarer jag får höra: "Men.. hur ska ni ta hand om barnet?" Ja, vad sägs om: precis som alla andra tar hand om sina barn, ge barnet vad den behöver. Mata, byta blöja, trösta, söva..
Konstigaste bebisrådet: En hel massa, var ska jag börja?

Värsta gravidminne: Illamåendet som jag fick när jag kände lukten utav kylskåp och smärtan vid njurbäckeninflammationen.
Bästa gravidminne: Allt var så coolt!

Lite sent, men jag kände för att göra den när jag hittade den på http://enfiluriminmage.blogg.se denna blogg! Ändrade några ord i frågorna till dåtid istället för nutid.

Kanske örebro i dag


Måste in till örebro snart & jag funderar på att åkai dag. Måste köpa duschdraperier, vinröda ljus & ljuslyktor och ett badrumsset med tvålpump och tandborstmugg i lila på indiska. Måste prata med A om hur vi ska göra med alla pengar först, men det ska nog lösa sig. Snart borde våran beställning från Halens komma tycker jag. Är otålig!

Har en än gång blivit tillfrågad att ställa upp på intervju i NA och det är ju en möjlighet att öka acceptansen för unga föräldrar. Att bevisa att jag inte är en sämre mamma bara för att jag är yngre. På samma gång känner jag inte att jag har behov av att bevisa en massa saker för andra! Vi får se hur vi väljer att göra..

Nu ska jag gå och göra mig i ordning.

Barnmorskorna



I går kväll kollade jag på barnmorskorna, kl 21:00 på SVT. Hur bra som helst! Jag får flashbackar till min förlossning & minns så mycket.. Längtar verkligen tills jag får uppleva det igen för det hoppas jag att jag får. Den barnmorskan som jag hade vid krystvärkarna var underbar, Marie hette hon. Jag fick ingen vidare relation med någon utav mina sköterskor eftersom de bytte hela tiden, hade olika hela tiden och de kom inte inte så många gånger. Men jag hade ju mamma & Andreas så jag kände mig inte bortglömd. Och det gjorde ingenting att de bytte folk heller, tvärtom, jag tyckte att det var roligt med nya ansikten.

I dag har vi varit på IKEA och köpt saker till lägenheten, för vad jag tycker är en förmögenhet. Nu ska vi se till att det blir fint och mysigt även om själva lägenheten är lite gammal och sliten. Skrivbord+soffbord var slut så vi blir tvugna att åka till Karlstad för att köpa det. TAck och lov att mamma är så postiv och att hon gärna vill åka till karlstad.

A är i lägenheten och skruvar möbler nu tillsammans med sina kompisar. Hoppas att det blir bra! Nu är det inte mycket saker som fattas. Mattor, gardiner & handdukar kommer snart för det beställde vi förra veckan. Två nougatfärgade panellängder till köket kommer vi att få vänta på men det ska vi väl klara av. I slutet utav nästa vecka kommer gardinerna till vardagsrummet. Ja, det ska nog lösa sig.

image371
image372

Jollis



image368
image369

Joline attackerar allt med sin mun! Jag går ständigt runt med blöt axel, blöt kind och blöta fingrar.. kläder! ALLT! Om man sätter henne nära ansiktet öppnar hon munnen på vid gavel och försöker att "äta" på något. Det måste vara tänderna som är på gång ordentligt nu. Skallran (på bilden nederst) är en favvoleksak men den är inte så bra att klia med, kaninen (övre bilden) och andra mjuka leksaker har hittills funkat bra. Köpte bitringar i dag, dels en vanlig i plast och en med vatten i som man kan kyla i kylskåp. Joline är inte så duktig på att greppa grejer än men hon börjar lära sig, jag får ge henne leksaker och annat att äta på, annars blir hon arg. I bland när hon är gnällig hjälper det att klia både i under & överkäken där gaddarna är på gång.

A klarade körkortet! Grattis älskling.

image370

Joline, mamma älskar dig!

Har varit hos tandläkaren i dag, hade ett hål som jag ska dit och laga. Aj aj! Fick två nya tider och så sade de att jag var tvungen att sluta småäta. Sura godisar och en massa frukt har jag levt på under graviditeten och under amningen. Har godisstopp, haha.

Kniiiiiiiiiip




Knipövningar ska man ju göra under hela graviditen och även efter förlossnigen. Det har jag inte gjort.. Provade ett par gånger när jag var gravid men orkade aldrig fullfölja det. Nu, efter förlossningen märker jag inte direkt någon skillnad på mitt under, men det vore nog bra att göra lite knipisar i allafall! Jag är verkligen lat..

Joline har somnat för natten. Så jag ska börja med tvätten, sedan är det mattepluggning resten utav kvällen. Har städat lägenheten i dag och gräddat våfflor! Gjorde egen smet i stället för konsums våffelmix, känner mig riktigt duktig nu! I morgon bär det av till Ikea för att köpa möbler och till KID för att köpa gardiner. Som sagt, mycket utgifter den här månaden.

A ska köra upp för andra gången i morgon - håll tummarna för honom nu!

Flyttstäda


Kom precis hem från lägenheten som vi tagit på oss att flyttstäda. Har skrubbat lister, skurat dörrar och torkar överallt & ingenstans. Känns som om det aldrig kommer att bli rent.. Min underbara mamma och min underbara mormor är där nere nu och hjälper till. Det är guld värt! Joline har varit duktig och legat mycket själv medan vi höll på att städa, dessutom var Amelia där och hjälpte till med henne.

Nu sover hon i vagnen och jag passar på att pusta ut i två minuter. Ska fortsätta med packningen på rummet. Just nu känner jag mig lite upgiven, det är så mycket som måste fixas och jag har hur mycket som helst att plugga med. Får väl sätta mig med matten i natt så att jag blir klar någongång. Har prov på kap. 1 och 2 på måndag och det är jag inte förberedd för. Har en saga och ett referatprov att skriva till svenskan och till engelskan är det också någon uppgift. Kul för er att veta..

Har gjort en intervju på sidan http://savetheworldwithus.blogg.se och den kan ni ju alltid läsa! För er som inte läst min blogg så länge, kan det ju vara intressant. Ni andra har ju redan fått svar på många frågor under mina så kallade frågestunder.

Josefine, jag hoppas att du har överseende med mig.. Just nu är det fullt upp så jag hinner nog inte höra av mig så mycket den här veckan. Love you, (Http://josiejoos.blogg.se)

Min solstråle, det är du, Joline!


Joline, du är allt.


image362

Joline & mormor

image363

Joline och mormor busar. Älskligstjejen har på sig en pyjamas som jag har sytt.

image364

Joline ber till högre makter om någonting, mer mat kanske?

image365

Joline med skallran hon fått utav min gudmor Lina, Martin och Aron.

image366

Litet barn = mycket bajs..

image367

Rena kläder och ny blöja!

En Joline


I dag har jag ÄNTIGEN kommit igång med packningen, har rensat bland tidningar och kläder. Joline har hur mycket urvuxet som helst, jag ska in den här veckan och handla massa grejer till henne. Både kläder, leksaker och så ska jag handla på mig massa blöjor och tvättlappar.. det är ganska mycket utgifter just nu. Färg, spackel och kvistlack till sovrummet och Jollis lilla rum har hittills gått på 1200 kr. Sedan ska vi köpa möbler och jag har beställt gardiner, mattor och handdukar. Vi har råd men det kommer inte finnas någonting över nästa månad, därför kan det vara bra att samla på sig med nödvändigheter redan nu.


Vilken bild tycker ni är finast? Jag kommer räkna ihop era röster och de tre bilder som fått mest förstorar jag upp och sätter på väggen i våran hall. (Sitter tyvärr vid fel dator, så jag kan inte sätta in fler..)



Joline & Charlie,


I morse var Joline gnällig och rastlös, så jag ringde till Veronica och frågade vad de skulle göra idag. De skulle käka lite påskmat och så skulle en kompis till Christoffer vara där. Vi åkte in på förmiddagen och kom hem nu på kvällen. Först åkte vi till MAXI och handlade de sista till maten sedan gick vi hem till Veronica och Christoffer och bara hade det mysigt. Christoffer är otroligt duktig på att göra mat, så jag åt mig verkligen mätt.. är fortfarande proppmätt! Charlie har blivit så stor och utvecklats massor, det är kul att se. Charlie har ett babygym med saker som Joline kunde nå, så hon tog en blomma i den ena handen och något djur i den andra, sedan allting in i munnen och vässade tandköttet. Det blir vassare och vassare i munnen på henne varje dag nu. Så vi får väl se när de små tänderna tittar fram.

Snart är Joline tre månader. Herregud. När man träffar de nyfödda bebbarna på Unga mammor känns det knappt som att Joline är en bebis längre, hon har blivit så stor både till utseendet och till sättet. Snart kan hon greppa saker, hon är så stadig och pratar massor hela tiden. Jag bara älskar henne mer och mer för varje dag som går.

Tyvärr glömde jag kameran i dag, så det blir inga kort men jag sätter väl in snart igen.

Här är Hello Kitty jackan som jag köpte till Joline.

image361

Är det sant att jag håller ett barn på min arm?




Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick.
Att fjärdarna blixtra och jorden är varm
och himlen utan en prick?
Vad är det för tid, vad är det för år
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?
Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst i miljoner år
på denna enda minut.


(Denna dikt hade min föredetta So-lärare Gudrun skrivit med i Jolines grattiskort)

image356
image357
image358
image360


Lilla skruttisungen


I dag har jag varit på två lektioner. På förmiddagen hade jag engelskalektion i två timmar, vi såg filmen Rain man. På eftermiddagen hade jag svenska, vi gick igenom olika sägner och fick hemuppgifter över lovet. Vi ska skriva en folksaga, så det ska jag väl börja med snart..
Just nu är det matten som står i största fokus eftersom att jag har prov måndagen efter lovet. I kväll ska Andreas få hjälpa mig med några C-uppgifter. Den här veckan har gått sjukt fort på tal om ingenting, i morgon är det fredag igen.

Senare på eftermiddagen tog jag tog Joline i bärselen och gick upp på stan för att handla doppresent till Jolines kusin. A ska åka på dop i Dalarna i morgon kväll, så han får representera oss alla tre. Jag och Joline följer inte med eftersom att två kusiner till henne däruppe är sjuka och vi vill inte riskera att hon blir sjuk igen.. Synd att inte få träffa alla men det är värt allt om Joline slipper bli sjuk. Vi vill att hon ska slippa gå igenom samma sak igen!

Nu i kväll har jag skrivit lite i Jolines "barnets bok", ska verkligen försöka att hålla efter och skriva upp vad hon gör i den, det är ju så roligt att ha sedan. Jag och mamma ska framkalla alla 800 kort på Joline i helgen. Haha, 800 kort, det är väldigt, väldigt mycket.

Sätter in pics imorgon.


BVC



Joline väger 6160 och är 64 cm lång. En stor tjej! Hon följer sin kurva perfekt. På 2,5 månad har hon växt 13 cm, inte konstigt att bebisar sover och äter massvis i början. 13 cm! Det är helt sjukt..

I dag har jag och jollis varit hos hennes gammelmormor och ätit grekisk sallad. Sedan var vi på BVC och efter det gick vi till lägenheten för att kolla hur det gick för A och de andra. Och jodå, de hade hunnit en hel del. A ska snart dit och måla på det tredje och förhoppningsvis sista lagret.

Älskade Joline, mamma älskar dig.

Sätter in en bild på en nyfödd liten älskling. (Den första bilden ni läsare fick se på Joline)

image264


IDOL spelet


I dag har vi varit nere i lägenheten och mätt. Nu är det bara att åka iväg och inhandla grejer! A ska måla i morgon och när sovrummet är klart är det bara att börja flytta in. A är och tränar nu och jag har just nattat Jollis som var övertrött och gnällig. Nu sover hon så skönt och jag ska snart ta tag i disken och tvätten.

Jimena och Josefine gick nyss, de var här och spelade IDOL spelet, fast vi skippar allting förutom sången. Det gick väl lite si och sådär men en sak är säker: Josefine (http://josiejoos.blogg.se) sjunger show me heaven makalöst underbart. Den ska du sjunga på IDOL audition gumms, promise?

BVC i morgon, ska bli spännade att se hur mycket Joline växt.


Jollis har somnat


Joline är så duktig! Att natta henne tar bara några sekunder. Jag bara lägger ner henne i sängen, ger henne kaninsnuttefilten, stoppar om henne och ger henne nappen. Sedan går jag ut och vissa kvällar spottar hon ut nappen ett par gånger så jag får gå och sätta i den men i kväll somnade hon direkt. Det är så skönt att vi fått rutiner. Nu har jag ju all tid i världen att plugga på, ska sätta mig med svenskan och matten ikväll och skicka in uppgifter till Pär (svenskalärare)

I dag har vi varit inne i örebro, på unga mammor. Först var det bara jag, Joline, Angelica och hennes bebis Cornelia där, sedan kom Amanda & Alexandra och Nattalie & Kira. Innan vi tog bussen hem köpte jag två älsklingnappar och en vind/vår jacka med hellokitty till Joline.

A är och tränar i Örebro. I dag har han spacklat igen hål på väggarna i vårat sovrum i lägenheten. Vi ska måla om därinne eftersom att det är gula och hemska tapeter där nu. Nora bostäder skulle måla om på toaletten+byta köksluckor och måla om dem. Allting kommer att bli så fräsch och fint!


image355


Måndag igen


Veckorna bar går och går, måndag blir fredag hur snabbt som helst. Joline är snart tremånader och tiden har bara sprungit i väg.. Det känns knappt som om hon är bebis längre, hon har blivit så stor och stabil. Hon lär sig saker varje dag och utvecklas hela tiden. Det är så mysigt!

I går hann jag inte skriva nått.. Dagen bara gick! På förmiddagen var vi och kollade på min lillasyster i kyrkan, hon sjöng tillsammans med en kompis. På kvällen var vi i kyrkan igen för att kolla på kören som jag brukar sjunga i. (Var inte med för jag har inte hunnit öva) och Josefine som sjöng solo hur fint som helst. Helt underbart var det. Jollis var så duktig så, skrek knappt någonting alls fastän vi var där länge..

Nu ska jag snart på mattelektion, Jollan ska vara hemma med A. Sedan åker jag och skruttan in till unga mammor och kommer hem senare i eftermiddag. Sätter in en bild på Joline och Jimena, världens bästa sötnosar.

image353

tänder på väg

Joline har hittills varit tidig med att le, börja ´prata´ och följa med blicken osv. Nu är det tänder på väg! Alldeles under tandköttet ligger de små gaddarna och väntar på att få ploppa fram. Hon vill tugga på mitt finger hela tiden och stoppar alla mjöliga saker i munnen.

Hon har också upptäckt snuttefilten, mjukis kaninen. Varje kväll när hon ska sova ligger hon och gosar med den, det är så gulligt. I går somnade hon vid åtta och vaknade som vanligt vid 6. I dag har hon varit ganska gnällig, kanske är det tänderna men jag tror inte det. Det verkar snarare som att hon blir rastlös. Hon är väl så van vid att vi åker in på unga mammor, är med Josefine eller gör någonting annat hela tiden. Vi måste sjunga, göra ramsor eller ´fula oss´ hela tiden om hon ska vara nöjd. I går tog jag med henne ut i parken för att titta på träden, bilarna och förbipasserande människor. Då var hon nöjd. I dag var vi ute på stan och knallade lite, Joline låg i bärselen, då var hon också nöjd. Hon blir nog en aktiv liten tjej..

Den här dagen, nästa vecka och veckan därpå ska vi förbereda för flytt och flytta. På måndag ska vi fixa med bankkonton och ekonomin. Jag har kollat ut gardiner och matta till köket, matta till hallen, ljuslyktor och dörmatta i kataloger i dag. :)  I veckan ska vi in till örebro och köpa gardiner, krukor, mattor, dukar, lampor - alla småsaker.

image350
image351
image352

.. Med skuttissnutten (hon har en med lilleskutt och en med en ljusgul kanin.


Godmorning

I dag har jag både engelska och svenska lektion, min mormor ska vara barnvakt åt Joline då. Vi har börjat komma in i ordentliga mat- och sovrutiner. Joline lägger sig vid ca. 8 på kvällen, vaknar vid ca. 11 och vill ha mat, sedan vid halv 3 igen och när hon vaknar vid 6 går vi upp för då är hon pigg! Det är jätteskönt att ha lite egen tid på kvällen. I går pluggade jag (precis som alla andra kvällar) men jag behöver verkligen det och jag är beslutsam om att fixa det här nu. Försöker att gå och lägga mig när Joline ätit färdigt vid halv 12. Får ganska lite sömn i timmar men jag känner mig inte trött. Vill inte vila och sova på dagarna när Joline sover, då städar jag hellre så att jag verkligen kan vara med henne när hon är vaken.



Vakna med the voice



Varje morgon sitter jag i soffan framför ´vakna med the voice´. Vet att det är många fler på unga mammor som också gör det, bästa morgonunderhållningen. De är så pigga och glada så det smittar av sig! I morse gick vi upp strax innan klockan 6, fick skynda mig på en gång eftersom bussen vi skulle med gick 9. Jollan var snäll och go så vi hann med den. Var faktiskt klara kl. 8 så sista timmen spenderade jag med min sovande dotter i famnen, framför tv:n och gissa vad? Vakna med the voice, of course.

Dagen var förövrigt händelserik. Först gick jag med Joline till Mc Donald's och köpte en frukostmacka och varm choklad, köpte en hellokitty tunika i cerise med tillhörande byxor på H&M. Sedan gick vi till Rudbeckskolan och hälsade på min gamla glass, SP1C. När jag kom in på mattelektion lät alla "ÅÅÅÅÅÅH" i kör. Såklart tyckte alla att hon var jättegullig. Moa sade att hon var stolt! Alla andra satt med sina matteböcker på bänken och jag bytte blöja på min dotter (hon låg på bänken framför mig) det kändes så overkligt, fast det är alldeles på riktigt. En tjej från klassen ville hem och skaffa sig en liten, haha..

Efter besöket på skolan gick vi i rask takt och mötte A som väntade vid pressbyrån. Vi gick sedan till A-foto för att fotografera oss till tidningen (Hey baby i nerikes allehanda) Joline var glad och skrattade på kortet. Vi ska beställa en förstoring sen och kanske ytterligare några kopior att ge bort.

När vi tagit kort gick jag och A till McDonald's igen (andra gången för mig) jag tog en cheesburgare och en dricka mest för att hålla A sällskap. Sedan åkte han tillbaka till skolan och jag gick till unga mammor. Har sedan varit där hela dagen och fått mig några riktigt goda skratt..

Efterlängtade bilder.

Jag och mitt lilla hjärta myser i soffan kl. 08:00 denna morgon.

image345
image346


Badbild!

image347
image348
image349

Hemma hos kära Josefine





Äntligen får jag och Josefine träffas inomhus med bebbarna igen. Jollan har ju haft RSvirus så pga. smittorisken har vi bara varit ute och promenerat. Nu är jag hemma hos Josefine igen och allt är som vanligt. Vi kollar på days just nu, Jimena sover och Joline är på god väg i min famn. Jag hade Joline i bärselen på väg hit, hon gillar att sitta i den.

Det är fullt upp nu med lägenheten, komvux, Joline och hushållssysslor. Skriver så ofta jag kan i allafall..

Nytt inlägg i kväll.

Unga mammor & pappor

I morse åkte jag och lilla Joline in med min mormor (Jollans gammelmormor) till Örebro. Vi åt lunch på Åhlens, jag åt bakad potatis med skagenröra+extra kräftstjärtar. Haha, en viktig detalj som ej får glömmas! Sedan promenerade vi till Unga mammor & pappor och träffade bla. Amanda och Alexandra, Caroline och Adam från föräldragruppen. Det var som vanligt jättemysigt och trevligt! Två gravida tjejer var där också och jag fick känna på en mage. GUD vad jag saknar att vara gravid, fast att ha Joline och kunna krama på henne är bättre förstås. I allafall så är det sjukt vackert att vara gravid.

När de stängde på unga mammor gick jag och Amanda ut på en promenad. Jag hittade en superfin vårjacka som Joline ska få när nästa barnbidrag kommer. Ska passa på att köpa vår/sommarkläder då också. Det finns hur mycket fint som helst i affärerna nu, jag är helt såld på saker till Joline. Nu för tiden är det skit samma med kläder & smink till mig själv, jag shoppar hellre till älsklingen.

Hur som helst så gick vi tillbaka till unga mammor och åt jättegod fläskfilé med ris+tillbehör. Verkligen suverängott! Jag stannade bara över maten för Joline började bli trött och jag ville inte att hon skulle bli jätteledsen. Det är ju lite krångligt med bussar och busstider. Fick med mig ett paket kondomer hem, haha.

Nu ska jag försöka skicka i väg svenska uppgifter till min svenskalärare Pär. Bilder på Joline kommer i morgon!


Uppe i ottan



I morse vaknade Joline klockan halv 6, så då var det bara att kliva upp. Hon är inte morgontrött hon inte. Nu har jag masserat henne med olja, bytt blöja och satt på henne kläder. Ska ringa Veronica vid 10 och kolla hur vi ska göra i dag, om de har ork och lust att träffas. Joline börjar tycka att det är roligt med andra småttingar, hon kollar & skrattar.

Kolla bilderna på Joline i förra inlägget.. Och, glöm inte att rösta på Jimena bilder i Http://josiejoos.blogg.se

En bild på Joline och hennes gammelmormors mamma! :)

image344

UNDERBAR FREDAG




Vi har haft en jättebra fredag. I morse var jag på en engelskalektion, då var Joline hos A. Sedan fick hon sitta i sin bärsele och vi åkte in till örebro för att gå på återträff med föräldragruppen. Träffade lilla Kira för första gången, hur söt som helst! Och så Charlie förstås, Jolines ´kille´, haha.

Efter gott fika och att vi pratat om allas förlossningar följde jag med Vernonica, Christoffer och Charlie ut och åt lunch på stan. Joline sov i sin bärsele hela tiden. Det är så mysigt att bära runt på henne så och skönt att slippa vagnen ett tag. Var jättebekvämt på bussen att slippa bära och släpa på klumpedunsvagnen. Är med andra ord mycket nöjd med mitt köp.

När vi kom hem åkte vi till min gammelmormor (Jolines mormors mormor) för att ta femgenerationskort. Japp, hela fem generationer. Äldst är Viola 89 år, Maivor 60, Linda 35, Jasmine 16 och så till sist Joline 2 månader. Ni ska få se kort på oss alla. Nu kollar resten utav familjen på Let's Dance. A har Joline! Jag ska skriva klart en recension och leta efter ett försvunnet papper. I morgon ska vi kanske till Veronica och Christoffer så får Joline träffa Charlie och ´leka´ lite.


image337

Joline och Charlie..

image338

Alla från föräldragruppen.


image339

Fem generationer.. <3

image340

image341

Puss, älskling!

image342

image343


Bärsele och nya kläder till skruttungen




I morse var jag på en halv engelskalektion sedan blev lilla Jollan hungrig så jag fick springa hem, slira på leran i parken och så in soffan, fram med mjölkmaskinerna och så.. ett nöjt barn igen! Efter matning åkte vi in till örebro och unga mammor. Träffade både Alexandra & Charlie & Noah och så nykomlingen Cornelia, bara två veckor..

Efter ett tag gick vi ut på stan och jag köpte en body, ett par byxor, en klänning med tillhörande byxor till Joline. Allt på Lindex, hur fina grejer som helst har de fått in. 70talsstil och häftiga färger och mönster. I like!
Inte nog med det så fick skrållan en sprillans ny bärsele i dag också (en sådan man kan ha liggandes. Så nu ligger hon på mitt bröst och sover i den. JAG HAR TVÅ HÄNDER FRIA! I kväll/natt blir det sent för min del. Jag ska plugga både matte, svenska och engelska så att jag kommer i fatt.

I morgon är det återträff med föräldragruppen, då ska jag ta massvis med kort!

Vi har ej bestämt andra namn, GE FÖRSLAG på kul! Skriv ett namn Joline namn Daugaard. Så får vi se om nåt passar Jolines kräsna pappa i smaken. Nu ska jag börja plugga.

kvällssolning med Josefine



Det blev pasta med gorgonzolasås till middag i dag, enkelt & gott! Tog en snabbsväng upp till Ica med Josefine och handlade blöjor. Sedan har jag bara slappat ett tag och varit nere i tvättstugan. Nu är jag hemma efter ännu en liten dejt med J, vi solade på filmhuset. Sola är mitt nya jag - haha. Nejdå, men det känns fräscht att göra det ett par gånger innan sommarsolen kan göra mig brun. Förresten i sommar kommer det väl inte att bli så mycket solning för min del när jag ska jobba.

Joline vaknar nog snart och vill äta.. Antagligen växer hon så det knakar just nu för hon har sovit hela dagen både igår och idag, så i natt är hon väl vaken och pigg kan jag tro. A är ledig i morgon också, skönt! Det är så annorlunda när han också är hemma på dagarna, jag slipper bära allt ansvar själv. Jag kan lämna över Joline och ta en dusch utan att behöva krångla in med babysittern och invänta att hon är på rätt humör. Trots allt så är det tur att han inte alltid är hemma, då skulle vi trötta ut varandra. Lagom är bäst och då uppskattar man hjälpen mera..

En liten bild på våran älskling.

image336

Kolakakor




I dag har jag varit på lektion på komvux. Fick inte lika mycket gjort där som jag brukar här hemma. När jag skrivit klart det här inlägget ska jag skriva decka+recension, sedan är jag klar med alla svenska uppgifter. Nyss bakade jag kolakakor, A som är den absolut största sockerråttan har ätit upp en plåt redan. Tidigare i förmiddags lagade jag lunch utav fläskkotletterna så nu vet jag inte vad vi ska ha till middag.. Frågar vi A säger han garanterat KEBAB men jag känner mig mer sugen på pastasallad eller något lättare. Fruktsallad vore gott, men det är ju inte mat utan efterrätt.

Hade tydligen missat BVC tiden i dag, trodde att det var nästa tisdag men vi fick en tid imorgon, då kan A vara med för första gången. Ska bli spännande att se hur lång hon blivit, hon har ju blivit så stor!

På fredag är det återträff med föräldragruppen på unga mammor. Det ska bli så kul att få träffa allas små bebisar. Jag kan ju skriva vad alla bebbarna fått för namn: Charlie, Alexandra, Kira och Jonathan. De andra bebisarna vet jag inte för att de är alldeles nykläckta och det var ett tag sen vi var på unga mammor eftersom Joline haft RSvirus.

image335

shoppingdag på marieberg




I morse åkte jag, Josefine, Jimena och Joline till Örebro. I stan fick vi byta buss till Marieberg (köpcentrum, mycket enklare med små bebisar) Först var vi inte på något riktigt shoppinghumör, vi gick mest runt och tittade.. Men sen shoppade vi loss ordentligt (JOSEFINE VAR EXTREM PÅ UNDERKLÄDER http://josiejoos.blogg.se) Och även jag handlade lite nya underverk, haha. Köpte även ett jättefint linne på Gina och en lång kofta. Känner mig helnöjd!

Joline var gnällig första halvan av dagen, sedan blev hon på bättre humör. Då började Jimena bli lite trött på att gå i affärer. På vägen hem somnade båda två gott i sina vagnar och så sov de hela vägen hem till Nora. Nu är A hemma och tar hand om Joline, hon är pigg och glad. Förhoppningsvis somnar hon snart så att vi får lite vuxentid för varandra (och ja, jag kallar mig själv vuxen)

I morgon ska A vara hemma från skolan (det var någon konstig dag) och ta hand om Joline när jag är i skolan på svenskalektion. I morgon förmiddag ska jag skriva klart min deckare+skriva recension+skriva referat. Ja, det är min tisdagförmiddag.

Josefine, du är min allra bästa vän. Du är min inspiration och världens bästa mamma till din Jimena. !

BILDER på the fantastic four.

image330
image331image332
image333
image334


Lägenhet



Om två veckor börjar vi göra i ordning och flytta in i en tvåa!

Tyvärr hinner jag inte skriva nått mer, jag pluggar..

Nordman



.. fick min röst i kväll! Vem fick din?

Denna lördag har varit kanonbra, i morse fikade jag med Coffe på da capo (gammal klasskompis) Vi kände oss som tant & farbror, haha! ;p men da capo är ju det enda cafeét i stan och det är inte så ungdomligt om man säger så. Det var jättekul att prata med honom igen, jag har saknat våra pratstunder.

Så har mamma gjort naglar på mig, nagelförlängning & fransk manikyr. Nu är mina händer fina igen..

A är hemma från jobbet - äntligen! Vi har beställt och hämtat pizza så nu blir det fetkväll framför någon dålig film. Joline ligger i sin säng och verkar inte vilja sova. Det har varit lite krångligt de senaste kvällarna men jag hoppas att de nya, bra rutinerna håller i sig. Nu ska jag gå in till henne.

RSS 2.0