LÅNGLEDIG.


Nu har jag påskledigt. Låååååångledigt!
Det här kan knappt beskrivas i ord, men FAN VAD SKÖNT. :-)

Jag har beställt något sjukt fint.

Jag har beställt väggord till mitt sovrum. Det kommer bli galet fint.
Vad tror ni?


Att en glittrig sköldpadda kan vara lycka.


Vi fick det stressigt imorse.. Joline satt hela vägen och sade "vill inte till tandläkarn..". Vi fick vänta en stund och då hann hon leka med alla saker och det negativa släppte. Vi bjöds på båda pannkakor, soppa och köttbullar. Hon är så otroligt duktig på att prata och leka kreativt!

Väl inne så vägrade hon öppna munnen, men till slut kunde tandläkaren/sköterskan räkna tänderna och frågade lite allmänt om hennes matvanor och om hon använder napp osv.. Sedan informerade hon lite och vi fick ställa våra frågor. Sedan fick hon välja en tandborste och hon valde den limegröna! Hon fick även titta i en låda med olika figurer och välja en. Det tog tid. Och lite mer tid. Slutligen valde hon en liten, glittrig sköldpadda. Det var den totala lyckan. Jag blir så avundsjuk på henne då, att hon kan glädjas så otroligt av det lilla.

Nu sitter jag på jobbet.


Proud of you. And of myself, honey.




Det var snart 2,5 år sedan som jag upplevde detta. En växande människa inuti kroppen. Världens otroligaste grej. Världens häftigaste månader. Tänk att lilla Joline har bott därinne, och funnits med oss utan att vi visste att det var just hon. Vi väntade på vår bebis, ett mirakel - men hade ingen aning om att det var en Joline. ♥

Vill ni veta en sak? Jag är så glad att min lilla bebis flyttade in i min mage när jag var 15 år. Jag är så glad över att jag fick vara gravid just då, när jag fick chansen att vara ledig och ta det lungt. Njuta till 100 % och verkligen ta in alla gravidintryck. Jag var så trygg i mig själv och så fruktansvärt stark. Det känns fantastiskt att nu, när jag är 18 år, ha en viljestark och alldeles perfekt tvååring här hemma. Jag vet att jag har fått uppleva den totala lyckan. Jag vet att jag har varit med om THE BIG MOMENT och THE TIME OF MY LIFE. Jag vet att jag har för mig, världens finaste dotter, att leva sida vid sida med.

Fler barn känns långt borta. Just nu är jag så nöjd med att bara ha Joline. Att det är vi två i en symbios. Jag gillar tanken av oss två tillsammans när hon är 14 och vi shoppar tillsammans på stan. Då är jag 30 år - det är medelåldern för att skaffa sitt första barn i Sverige idag. Det är omöjligt för mig att bedöma om jag någon gång i framtiden kommer att ändra mig och skaffa fler barn, men det sköna är att jag har gjort det - fått allt det vackra, allt det mindre vackra och att jag varje dag får uppleva det coolaste som finns. För mig är det att vara mamma.







Jolines första tandläkarbesök.


Joline ska på sitt allra första tandläkarbesök imorgon. Lilla snutt!
Jag återkommer sedan med hur det gick.

Vad har ni för erfarenheter av detta?

Hemma och..


.. nu blir det mammabikt, Jokk tranbärstryck och hårda mackor med kokt ägg.
Jag älskar att komma hem!

Mysig frukost med The Love Of My Life.

Jag verkligen värdesätter tiden jag får med Joline nu, när jag jobbat så mycket. Varje minut blir lixom speciell med henne och jag blir överöst av kärlek när vi har kvalitetstid tillsammans. I går sov jag hemma hos mamma, men jag gick upp vid 6 tiden och gjorde mig iordning, så gick jag ner till Andreas och väntade tyst på att Joline skulle vakna. När jag kom in på hennes rum blev hon jätteglad och sträckte upp sina knubbiga armar.. det är så mycket kärlek! Jag gjorde iordning en riktig lyxfrukost åt oss med fruktbitar, yoghurt, mackor och te så åt vi tillsammans framför tv:n. När jag slog över från Voice till barnkanalen sa Joline "Inte roligt med programmet, mamma", då handlade det om barn som var på dagisutflykt. Min superballa dotter föredrog Voice. Då blev det Vakna med the Voice.

Hon var på så bra humör imorse. Glad, pigg, pussig och kramig! Önskar att hon kunde vara så alla mornar, tänk vad enkelt och smidigt allt skulle gå. Hon satte på sig alla kläder frivilligt. Ja, till och med bytte blöja utan att skrika eller sparka eller snurra runt. Hon gick sedan direkt ut till sin vagn och satte sig även där helt FRIVILLIGT. Vi gick till dagis och sjöng olika sånger på vägen. 

Allting gick smidigt vid lämningen, inga tårar idag. Skönt!






Ann Söderlund It is.

Jag kollade på Vakna med the voice imorse och underbara ANN SÖDERLUND var där som gäst. Ann är en sann mammaförebild, verkar vara en galet skön människa - hon förtjänar cred. Hon inspirerar. Det gjorde mig glad att höra henne när jag vaknade, så jag fick massa energi att köra på idag.. Idag är Josefine Craaford med och biktar sig i Anns online program "mammabikten". Det måste ni se!


På jobb..


Sitter på jobbet, har i nuläget sålt 5 stycken, slutar klockan 19:00.
Önskar er en mysig söndag ♥


Bara skriva.



Vi har haft en mysig, lugn och avkopplande lördag. Joline har varit väldigt
nöjd med att bara vara hemma och leka med sina saker. Imorse frågade jag
henne vad hon ville göra idag, då svarade hon "gå på stan", men sedan sov
hon lunch så länge att vi inte hann med det innan de stängde.

Vi har bakat Chokladrutor, lekt affär och med hennes dockor. Hon har även
fått titta på Pippi Långstrump och så lagade vi god middag. Fläskfilé, sallad,
aioli och hasselbackspotatis.. Mums! 

Nu ska jag skriva rent alla lösblad med små dikter och texter som ligger
utspridda här hemma. Jag får infall och skriver det jag känner, sedan lägger
jag ifrån mig papprena och ibland försvinner de eller glöms bort.

Loveli lördag

Lite kläder.






Några utav kläderna som jag köpte till Joline, men med dålig bildkvalité
eftersom att kameran har gått sönder. Jag köpte även mer, men det var
lönlöst att ta kort på allt när man knappt ser färger och så på bilderna.


Det är lördag. Jag är fortfarande sjuk.



Det gick svinbra på jobbet igår, jag sålde 12 stycken mellan 11-19. Super,duper,dunder BRA! Kände mig helnöjd när jag åkte därifrån eftersom att jag fick 300 kr i provision + timlön. Kom hem och kände mig alldeles slut i kroppen, hade förmodligen feber och är fortfarande förkyld och har förfärlig hosta. Jag förstår inte varför det aldrig går över. Vad är det för fel? Somnade med fleecetröja och tjocka mjukisbyxor under ett duntäcke igår kväll för att jag frös så mycket. När Joline vaknade imorse hade jag en sådan huvudvärk att jag knappt kunde öppna ögonen, så jag gick omkring och blundade i nästan en timme innan det kändes bättre..

Joline, min darling!

Joline till dagis, mamman till jobbet.


Joline ska till dagis idag, för första gången på över två veckor. Hoppas innerligt att det går okej att lämna henne ändå, så att hon inte blir jätteledsen. Jag jobbar 11-19 idag, sedan åker jag hem till Andreas och fredagsmyser med honom och Joline. MYS! Då har jag även med mig alla superfina kläder hem, till lilla princess.. ♥


Hoppas ni får en jätte bra fredag, darlings.

Växtvärk vid tvåårsålder?

Joline vaknade vid 22:00 tiden igår och grät jättemycket. Det händer aldrig. Självklart tog jag upp henne och la henne i min säng, för att trösta henne, tänkte att hon kanske hade drömt någonting otäckt. MEN, tårarna fortsatte rinna och grät nästan panikartat. Hon fick komma ut till soffan en stund och ligga där, jag frågade om hon ville ha något att äta/dricka, byta blöjan eller något annat.. Hon svarade bestämt nej. När det hade gått ca. en halvtimme bar jag in henne i hennes säng och hon somnade om, men vaknade 20 minuter senare med samma panikskrik och tårar. Jag lyfte än en gång upp henne och försökte få fram vad det var som var fel. Slutligen lyckades hon hulka ur sig "Ont i benen" och det första som slog mig då var "VÄXTVÄRK!". Jag masserade hennes vader och till slut somnade hon.

Har ni någon erfarenhet av detta? Växtvärk vid två?

Jag hittade innehåll till det stora påskägget.


Jag och Joline var inne i Örebro idag, på Unga Mammor, precis som vi hade bestämt innan. Joline fick se massa små bebisar som hon har tjatat om hela dagen. "Lilla bebisen sover.." och "Lilla bebisen tuttar tutte", hon är så fascinerad av bebisar. Det var väldigt roligt att åka dit och säga hej till några gamla ansikten, samt många nya! Så mysigt med alla små, ljuvliga barn som är otroligt unika.. Och det finns alltid samtalsämnen, när man kan prata om barnen.

Vi gick även lite på stan. Jag kunde inte hålla mig från H&M's barnavdelning, där jag hittade innehållet till Jolines "stora påskägg". Jag hittade två stycken tunikor, en randig tröja, två vanliga tights och ett par jeansleggins. Väl framme i kassan fungerade inte mitt kort, eftersom att jag glömt registrera det på banken (ja, mitt gamla försvann, så jag fick beställa ett nytt). På banken var kön svinlång, så vi åkte hem istället och jag ber dem lägga undan kläderna till imorgon, så köper jag dem då, innan jobbet.

Jag visar bild på allting sedan.


En ny vagn på gång..




Vi ska sälja vår lila vagn och köpa en Emmaljunga Scooter Camo Pink.
Vi vill ha en stadig, lättkörd vagn som även funkar i vinter, eftersom att
vi kommer behöva en vagn under en vintersäsong till. Vill helst slippa slita
med vår nuvarande vagn eller någon liknande genom all snö och allt kaos
ytterligare en vinter. Det har verkligen varit kämpigt med den vi har nu sedan
all snö kom, så det ska bli skönt med en orginalvagn. Kvalite.



En enorm adrenalinkick när det flyter.


Igår gick det väldigt segt på jobbet. Hela gruppen hade en extremt dålig dag, med massvis av "Nej tack" och knappt några sälj. Vi hade peppande uppstarter med våra coacher, men ingenting verkade hjälpa.. så plötsligt, HÄNDE det! Jag och My fick världens flyt och sålde 8 stycken var, de två sista under de sista 20 minuterna, så vi slutade på 200 kr i provision. Det är så otroligt peppande att sitta bredvid My, för när hon säljer så får jag världens kick och blir jätte taggad. Det är samma för henne. Vi hjälpte verkligen varandra upp igår och fick i väg 5 ordrar var sista två timmarna. Det kändes så skönt att gå från jobbet igår, när det hade flytit på, efter några sämre dagar.

I dag är det torsdag och det betyder LEDIG DAG tillsammans med mitt lilla hjärta. ♥

Jag varvar ner en stund


Kom precis hem från jobbet. Sitter just nu i ett tomt och tyst hem. Andreas skulle sova med Joline hos sina föräldrar eftersom att de behövde "husvakt" imorgonbitti. Det är en konstig känsla att vara alldeles själv. Att det är alldeles tyst. Jag är absolut inte van med det, men det är en skön känsla. Jag har tagit lite tid till att varva ner i soffan med ett glas jokk och rostat bröd. Känner mig utmattad efter dagens alla samtal men är fysiskt väldigt pigg.

Den här veckan ser ut som så att jag jobbar i morgon, onsdag, hela dagen och sedan är jag ledig på torsdag och då ska jag och Joline ha en heldag tillsammans. Vi ska åka till Örebro och titta i affärer och även gå till Unga mammor där vi inte har varit på evigheter. På fredag är det jobb, lördag hemmadag med Joline, då funderade jag på om vi ska åka till Gustavsvik och på söndag jobbar jag igen. Det blir alltså lite varannandag mammadag och varannandag jobb. Ska även försöka pressa in skolan någonstans här, det känns som en klurig gåta.

Nu ska jag ta en dusch och gå och sova. Känns mysigt!

Jag försökte iallafall.



Jag försökte att få med Joline på en webcam bild, men som ni ser så blev
resultaten aningen suddiga eftersom att hon flänger omkring och hoppar
hela tiden. Min princess..


Jag känner mest såhär..


"Hejsan, Jasmine heter jag och jag ringer ifrån Comhem. Jag ringer till dig för att du är kund hos oss idag med bredband och telefoni, stämmer det? Hur trivs du med de tjänsterna? Okej.. Ja, mm.. Kan det stämma att du betalar ungefär 199 kr för ditt bredband och 69 kr för telefonin? Då har vi ett superbra erbjudande till dig som är kund hos oss idag! För 289 kr får du en tredje tjänst hos oss, dvs. Digitaltv samt snabbare bredband.. Det här skulle bara kosta dig en tjugolapp mer i månaden och du får så mycket för de pengarna."

Jag jobbar alltså som telefonförsäljare. Det är ett rätt så roligt jobb, faktiskt. Och det är ett jobb.
Jag känner mig mest supertaggad inför det här eftersom att det innebär att jag kan flytta till en egen
lägenhet igen. Det känns superbra. Nu vet ni vad som komma skall inom den närmsta framtiden..

Ny sjal.

Köpte denna snygga Leopardmönstrade sjal igår på H&M, För 79 kr.

Var även tvungen att köpa en ny tröja, då jag spillt ner mig själv med

dricka, så jag var dyngsur. Det blev ett panikartat köp, men jag blev

nöjd. Fick med mig en vit skjortklänning/tunika hem. Känns helt okej.


Mammabikten

 

Jag slutade 21:00 idag. Kom hem vid 22:00. Satte mig och tittade på Mammabikten, Ann Söderlunds nya program. Hon hade intervju med min favvis Katrin och hennes Bingo och även Sanna Lundell. Sköna morsor! Ett jäkla bra program. I morgon ska jag kliva upp med Joline och mysa med henne tills det är dagisdags och jag ska till jobbet. Heltid även imorgon, så jag kommer hem sent på kvällen. Det är sjukt mycket nu... ♥


Jobb idag och Bio för Joline.

Eftersom att jag var sjuk hela förra veckan, förutom fredag, ska jag jobba idag för att samla ihop lite timmar. My ska också jobba idag, så det känns extra kul. Efter jobbet funderade vi på att gå på bio, vi får se hur vi gör. ♥

Joline ska gå på bio med sin gammelmormor Maivor, hennes vännina och dennes barnbarn. KUL! Joline har aldrig varit på Bio förut men jag tror att hon kommer tycka det är väldigt spännande eftersom att hon älskar att titta på film och tv här hemma. Det är i princip det enda hon vill göra hela tiden men vi har begränsat det till morgon/kväll när hon har vaknat och när hon ska sova. Ska bli roligt att höra hur det gick sen, om hon klarade att sitta still och hur hon reagerade.






Bakar sockerkaka.


Jag och Joline har bakat en sockerkaka, som så småningom ska bli en tårta.
Härlig frukost!

Några svar.

Var det inte du som gillade tidningen mama och premuredade på den?
Lämnade inte du och anders bort er dotter för att gå på bio?
Du nöjde ju dig inte heller med "bara mamma liv" när du var föräldra ledig. Du pluggade ju 100%

Hej "Anonym", som vanligt är det för läskigt att ställa upp med namn..

Sant. Jag älskar Mama. Det förbjuder mig inte att analysera vad som står där och hur den informationen kan bli fel beoende på vem som läser den. Så även för mig, även om jag tror att jag är ganska bra på att inte känna någon prestationsångest. Det jag menar är helt enkelt att det står så många tips i dessa tidningar att det KAN bli jobbigt
för många föräldrar att läsa, men det är upp till varje person.

När Joline var 8 månader var vi på Bio i några timmar. När hon var 1 år sov hon borta första gången.
Det är upp till varje förälder hur man väljer att göra, men jag tycker man ska lyssna på sitt hjärta och sin magkänsla - inte skynda iväg på Bio första veckan "bara för att" när man hellre vill vara hemma, eller tvärtom.

Jag pluggade, dels för att jag tyckte att det var roligt, men också för att jag ville bli klar med skolan så fort som möjligt för att vi skulle kunna få en bättre ekonomi snabbare. Huruvida detta var rätt eller fel får du tycka som du vill.

Min hosta is killing me..


Jag hostar hur mycket som helst. Helt sjukt mycket. Joline börjar säga åt mig när jag hostar "Mamma, sluta hosta!" och så hyttar hon med fingret på ett viktigt sätt. Förmodligen så är hon arg för att varje gång hon ska säga något så får jag en katastrofhostattack och kan inte lyssna på henne. Det är värre än någonsin nu, jag tror att revbenen ryker snart. Alltså - att de går av eller spricker, för så ont gör det.

Nu ska jag styra iordning mig själv och my princess för långispromenad.

Businesswoman.


Jag är på jobbet. Har sålt två stycken, så det går trögt.

Heja mig!


Till dig baby.


För en gångs skull har jag tid att bara sitta ner och njuta, beundra och fascineras av Joline. Jag har tid att låta stoltheten växa sig gigantisk. Tid för att se att hon på riktigt blivit stor, så självständig - så egen, så unik. Hon är knappt medveten om min närvaro, hon är uppe i en lek, där hon spelar alla roller. Där hon är ett självklart centrum. Egocentrerad, på ett fantastiskt sätt.


Det är helt galet att två år har gått. Att vi tillsammans har överlevt alla vaknätter, alla vakna vällingtimmar, mjölkstinna bröst, alla de tusentals bajsblöjorna, alla leksaker på fel plats, alla tårar.. Vi har skapat så många minnen - så mycket vackert att rysa över, le åt och gråta till. Amningsstunder, sparkar inifrån magen, otrolig smärta och obeskrivlig glädje vid världens coolaste förlossning, din första tand, dina första steg, och när du sade mamma för första gången. Lilla älskling, nu blir du bara större och vi ska skapa så mycket mer tillsammans. Vi ska överleva så mycket mer. Vi har en lång resa framför oss. Tillsammans, alltid tillsammans.


Nu vill du kliva upp ur badkaret.

Nu är min nostalgitripp slut.

Nu är det dags att ge järnet igen.


Våffel-lunch.


Senast jag åt våfflor var jag typ 15 år. Då hade jag och min i-ur-och-skur kompis Stina mani på VÅFFLOR, vi köpte nya paket varje dag och gräddade som galningar när vi kom hem. Sen åt vi massvis. Minns inte hur lång period som vi körde våfflor varje dag, men ett par veckor i allafall. Vi växlade lite mellan chokladrutor med syndigt mycket glasyr och fruktsallad.. Ja, vi var freak helt enkelt.

Jag har blivit sugen på våfflor, igen. När Joline vaknar ska vi köpa ingredienser, sen blir det våfflis-lunch. Så jäkla gott!

Joline lagar köttbullar. Livet är skönt.


Joline är så cool. Först kom hon och frågade mig vart hennes kastrull tagit vägen, så jag hjälpte henne att leta på den. När jag hittade den utbrast hon "Där är min kastrull!", vilket lät vuxet och sakligt. Sedan började hon att röra om med sin slev i kastrullen och jag frågade lite i förbigående vad hon skulle laga, då svarade hon "dockan är hungrig i magen, Joline lagar köttbullar och kokar te." Hon är så sjukt duktig på att prata, finns det någonting hon inte kan säga?

Förresten, så uttalar hon sitt namn som det stavas, alltså "J-O-L-I-N-E".
Hon säger även bokstaven E och det låter så gulligt.

Vi borde sluta läsa. Sluta må dåligt.

 

Jag kan bli så trött av att läsa föräldratidningar. Ja, nästan förbannad. De bidrar i allra högsta grad till en del utav den stress som råder bland alla föräldrar idag. All den sjuka prestationsångesten. Föräldrar luras att tro att man bara är okej om man köper ekologiska grönsaker eller en EKO body för 349 kr i någon mossigt grön färg. Att man bara skulle vara helt okej om man går på både babysim, babysång och 7 andra aktiviteter. Detta plus så mycket mer. Det enda som betyder någonting i slutändan är kärlek, trygghet och framförallt att ha roligt. Kvalitetstid.

Idag nästan uppmanas föräldrar att lämna bort sin bebis efter två veckor för att skynda iväg på Bio och romantisk middag, bara för att få den där "vuxentiden". Vart fanns det här behovet förr? Det fanns inte. Och förr höll föräldrar ihop. Idag lämnas 50 stycken skilsmässoansökningar in varje dag, trots alla biobesök. Trots oxfilén. Det är inte okej att tycka det är okej att mysa tillsammans med bebis hemma i soffan, nej, man måste vilja ut - på kärleksweekend, hotellnätter.. Att nöja sig med hemmaliv. Mamma och pappliv, är helt uteslutet. Det finns lixom inte. Då är man dålig, mossig, tråkig och helt enkelt inte tillräckligt "business" för att få platsa i MAMA.

Vi läser och läser. Där står mamma Sofia med sina ångkokta grönsaker. Där i bakgrunden finns Dr Albert och berättar att napp efter ettårsåldern är sjukt skadligt. Och i förgrunden finns Emma Pettersson med sin superplatta mammamage och fräscha ögonskugga som uppmanar till träning, för det är inte okej att "sunka ner sig". Okej, men Emma Pettersson bor med sin man i fin villa och har en bebis som sover 12 timmar per natt. Pappa Per jobbar deltid och ställer upp som fan. Mamman som läser heter Helena och är ensamstående - hennes lilla bebis vaknar varannan timme och Helena vräker i sig socker för att orka med.

På följande sida läser vi att såna där bruna, coola boots är inne till våren. Våra kids bara måste ha sådana. Såna har alla, försäkrar något modemirakel. Och så kostar de "bara 749". JAHA? Jasså? Inte mer..

Vi borde sluta läsa och börja må bättre.


Hosta.

Joline har världens hosta och "aj,aj" i öronen. Jag har endast lite feber, är dyngförkyld och hostar som om jag hade varit kedjerökare i minst 50 år. Vi försöker fokusera på att överleva här.

Nu ska jag diska efter vår Fajitas-lunch.


Allt för min syster



Jag har gråtit i två timmar. Jag och mormor såg på den otroligt välspelade, vackra och storslagna filmen "Allt för min syster" som är baserad på en bok med samma namn. Jag har velat se den här filmen länge, eftersom att jag tyckte om boken så mycket. Filmen var helt magisk! Tårarna bara strömmade ner för mina kinder och jag berördes på så många, olika sätt. Efter att filmen var slut var jag tvungen att ringa till Andreas och säga att jag älskar honom och Joline. Jag började gråta i telefonen och sa åt honom att ta hand om Joline tills imorgon, när jag äntligen får träffa henne. Den här filmen gjorde verkligen ett avtryck i mitt liv. Den är storslagen. Ni bara måste se den.

Jag älskar min familj, mina vänner och min dotter oerhört mycket. All kärlek!

Ni bara måste lyssna på den här låten.


Lyssna och Njut, Här!

Att vara Katrin Zytomierska..




Det här är jag, just precis nu. Svullna, röda läppar, svullen, röd näsa,
röda, tårfyllda grisögon, oborstat hår och en äcklig sjuk-smak i munnen.

I natt upplevde jag någonting sinnesjukt. Jag somnade utan att ta några värktabletter och vaknade första gången kring 01:00, då med en panikkänsla i kroppen av att bebisen inte kunde komma ut.. Jag tänkte samma sak om och om igen "Du ligger fel, bebisen kommer inte ut". Jag vände och vred mig och lyfte armar och ben och stod på olika sätt. Så plötsligt hörde jag Bingo Rimérs röst - han var arg och frustrerad över att jag inte lyssnade på barnmorskorna. Jag sprang upp och drack vatten, tänkte förskräckt att "Nej, vi är fortfarande hemma, vi måste till sjukhuset nu. Till BB, NU!". Jag gick och lade mig igen. Vaknade någon timme senare och trodde jag hade svåra värkar, så jag gick upp och duschade. Var fullt medveten om att jag befann mig i min dusch, men kunde inte sluta tro att jag var Katrin Zytomierska. Jag panikdrack vatten även den här gången. I sängen låg jag halvsovandes och vred mig hela tiden, jag hade en sån fruktansvärd ångest över att jag inte kunde ligga rätt och hörde gång på gång en arg och besviken Bingo. Jag vaknade ytterligare tre gånger för att duscha och panikdricka vatten. Vid 05:00 började jag inse att jag förmodligen yrade och att jag behövde febernedsättande. De följande timmarna tillbringade jag med iskalla handdukar på pannan och massvis av vatten..

Den här natten har varit helt sjuk. Helt galen.

Angående den galet snygga bodyn..



Bodyn med blommor kan ni köpa HÄR.
Den kostar 379 kr, men det är faktiskt värt det för den är galet fin.

Min prinsessa!

Jag är inte fullkomlig utan dig.. ♥

 

Jag ligger i soffan och är sjukt sjuk. Jag är förbannad över att just jag blivit sjuk, just nu, när jag absolut inte har tid för det. Min näsa är skinnflådd eftersom att jag snytit mig ca. 100 gånger i timman, sedan jag vaknade i morse. Och jag har hostat så mycket att jag fått träningsvärk i magen. Utöver det har jag galet hög feber som gör så att jag knappt orkar stå på benen. Det är faktiskt riktigt illa med mig.

 

Joline har varit med Andreas hela dagen. Jag saknar henne så otroligt mycket, men jag har verkligen inte orkat göra mer än att sova och som sagt.. snyta mig. Tråkigt att inte få spendera den här dagen med Joline och Andreas, men nu är det som det är och jag vill inte riskera att smitta dem.

 

Nästa vecka kommer att bli slitsam. Tuff. Massa nya rutiner, dagisscheman, jobbtider, skolan.. Huvudet håller på att sprängas på grund av alla tankar som snurrar angående hur det här ska funka i praktiken. Jag vet inte än. Jag är fast beslutsam att vi ska fixa det här tillsammans, jag och Andreas, men jag kan inte få ihop HUR vi ska fixa det.

 

Ska lyssna på vacker musik och försöka få ihop ett fungerande dagisschema.

 

 


Dikt.

Inga bilder, texter eller dikter får kopieras utan min tillåtelse,
vänligen respektera detta!

I cannot throw away your sorrows
I'm not here to eat your tears
I have no strenght to carry your burden
It's just as big as the darkest night

But I will paint your soul, cause it's too sad now
In blue and pink, it would be beautiful, don't you think?
I will be careful with your emptiness. I will not play
with your dreams. I now it would help you out, much
more easier than it seems.

I'm just a human being, but extra ordinar in a way,
I love you and I protect you - and you know i'm here to stay.
As I said, i'm not an angel, but i can not leave you like this

I follow you til the end.. then you can call me a angel sent.

Jag blev sjuk.


Jag fick världens feber idag. Kunde knappt röra mig från soffan så jag ringde till Jolines farfar som kunde vara barnvakt idag. Han hämtade henne klockan 2, sedan dess har jag sovit. Jag har sovit oavbrutet till precis nyss - med undantag för att jag vaknat och tagit tre alvedon. Nu kan jag sitta upp och röra huvudet utan att det gör galet ont. Har även fått i mig till mat och godis. Nu ska jag gå och lägga mig igen, så mår jag förhoppningsvis bättre imorgon.

Det känns så värdelöst att bli sjuk igen, när jag precis återhämtat mig från magsjukan. Det känns speciellt tråkigt att bli sjuk den här helgen - när jag hade sett fram emot massa kvalitetstid med Joline. Nästa vecka är det jobb som gäller måndag, tisdag, onsdag och fredag, så då har jag inte tid att vara sjuk. Utöver jobbet har jag ett flertal skolarbeten som jag lämnas in. Ja, som ni säkert förstår känns det frustrerande att inte kunna ta mig från soffan när schemat är fullspäckat.

Hoppas att ni haft en fin lördag.

En lördag.


Just nu sover prinsessan och jag håller på att färga håret. Ska sedan smita iväg och sola - vips, så kommer jag känna mig som en ny människa. Är förövrigt lite krasslig med hosta och förkylning, så det känns skönt med ett litet lyft. Nu har ju dessutom vårsolen kommit fram vilket betyder att jag kommer vara en positiv och glad människa fram tills nästa vinter. :-) Härligt! Jag återkommer senare..

Mysig fredagkväll


Igår åkte jag direkt från jobbet hem till Andreas. Jag kom dit vid ca. 19:00. Han och Joline hade förberett tacos så vi åt en mysig middag tillsammans. Sedan tittade vi på Let's Dance och Joline fick vara uppe längre och mysa med oss i soffan. Jag har saknat henne så otroligt mycket den här veckan, trots att jag varit med henne nästan varje förmiddag. Andreas åkte till jobbet vid 6 imorse och jag fick sovmorgon eftersom att Joline sov till halv 8. Helglyx!


Amen, SHIT vad bra det går!


Jag har alltså fått tre veckors provanställning som säljare åt Comera, som säljer åt Comhem. Igår var min första, hela dag på jobbet och det gick jättebra! Jag är så otroligt peppad inför det här - eftersom att jag så gärna vill ha jobbet. Jag ser det även som en utmaning och är helt övertygad om att jag kommer ha nytta av det som jag lär mig nu, resten utav mitt liv. Det är en väldigt bra erfarenhet.

I går jobbade jag mellan 13:00 - 21:00, idag mellan 11:00-18:00. Ska snart åka med Joline till dagis, sedan göra iordning mig för jobbet. Jag berättar mer senare. Just nu känner jag mest att "Shit, vad det går bra nu". :-)


Till alla småbarnspäron..



Grejen är, att ni MÅSTE köpa den här galet gulliga bodysuiten till era bebisar. Den finns inte i Jolines storlek.
Joline är ingen bebis längre. Jag måste till jobbet nu..

Det är VÅÅÅÅÅR!





Jag kör på galet stora brillor idag, för det är vår. Det är sol.


Abstinens-vecka utan min Joline..

Den här veckan kommer jag att träffa Joline lite mindre än vanligt. Jag har fått provanställning som säljare åt Comhem på ett företag i Örebro och börjar från och med idag. Nu satsar jag allt på att komma in i hur det funkar och visa framfötterna ordentligt. Den här veckan kommer jag alltså att träffa Joline mycket mindre än vanligt. Det känns i hjärtat. Hon kommer att vara med mig hela helgen, men det känns ändå som att jag sviker henne på något sätt..

Jag och Andreas håller på och pratar om hur vi ska lösa det praktiskt, det är mycket som ska funka för att det ska passa in på båda våras scheman. Men, jag är fast besluten om att vi ska lösa det här nu.




Nu åker jag..




Nu ska jag möta My, äta en korv på Statoil och sedan åka med bussen
till Örebro för att förhoppningsvis få jobb. Jag ger mig själv en lyckospark! ♥

Fina minnen från Gran Canaria 2010



Resan börjar klockan 04:00 på morgonen. Joline och jag är trötta i bilen..



När vi närmade oss Arlanda skrek Joline rakt ut. Såhär såg hon ut då.



Joline väntar på bussen till Arlanda vid benstockens parkering.



Jag är trött och gnällig..



Framme på Arlanda.



Joline kämpade på med alla väskor och hade full koll på sin egen rosa
Nalleväska. Så gullig!



Världens vackraste dotter & världens tröttaste mamma är på väg på
flygplanet. Joline tyckte att det var så spännande med alla "planen" utanför
fönstren.


Joline somnade innan planet hann lyfta.



.. och vaknade lagom till lunchen. Hon åt upp allt, såklart!



Utsikt från flygplanet..



PUSS, älskling! ♥



Framme på ett soligt Gran Canaria. Joline spanade in alla planen och fick
se ett på nära håll. Ascoolt, om ni skulle fråga henne!



Joline tar första pooldoppet när vi kom fram till hotellet. :-)



På kvällspromenad till stranden..



Tuffing!



Vi fick se vackra solnedgången och Joline undrade "vart solen tog vägen?"



Hur vackert är det inte? Galet vackert..



Jag kluddrade i sanden och skrev såklart My,



Här lapar jag sol vid poolen. Hittade även en exotisk blomma. Livet är loveli!



Fredag: Vi är på väg till en marknad i Puerto De Mogan.



:-)



Vi hittade en asball giraffmåladvägg att posa vid.



Andreas posar i "Lilla Vendig" som puerto de Mogan kallas för.



Världens godaste mat på en fin restaurang vid havet.



Första havsdoppet! Joline är helt galen i vatten så hon kastade sig ut,
vi fick vara med hela tiden eftersom att hon var totalt orätt.



Vackra, exotiska natur. I love you!



Världens tröttaste prinsessa somnade som en stock på kvällen..



Lördag: Poolen på förmiddagen, Puerto Rico på eftermiddagen.



Utsikt från hotellrummet. :-)







Vi gick till en lekpark i Puerto Rico så Joline fick leka av sig lite :-)



Där hittade hon en ball motorcykel!



På kvällen åt vi Chinabuffé som var underbart god. Joline gillade räkchipsen!



Söndag: Vi åker till den vackra sandstranden Amadores!
Här sitter Joline och väntar på bussen.



Sandslott.. ♥



ÄlsklingsJoline.



Andreas spelar tuff :-)))



Dagens efterrätt: Världens längsta glass.



Sandkladd igen, Jas ♥ Jos denna gång..



Måndagkväll i Puerto Rico.







Bruna, trötta och lyckliga!



Onsdag: Dags att åka hem. Joline vinkar hejdå!



Flygplanslunchen på vägen hem. Allt detta hamnade på golvet efter en liten
olycka. Nervsammanbrottet var nära..



Hemma i Sverige, på Arlanda igen. Joline får åka vagn på ett nytt sätt.



Såhär glad var jag när vi kom ut till snön och kylan..



Tagga för arbetsintervju!


Imorgon ska jag på arbetsintervju. Nu får ni önska mig jätte lycka till!


It's a beautiful storm



Det är söndag. Ingen söndagsångest idag. Joline åkte hem till Andreas
idag och jag har gått en långpromenad med mamma. Välbehövligt. Skönt.

Back in the days


Joline har återfått sina gamla sovrutiner. Hon vaknar innan klockan 05:00 varje morgon. Hon blir sedan trött på förmiddagen och alla sovrutiner bllir fel. Dagarna blir så långa och hon är arg, trotsig, ledsen och gnällig. Det blir väldigt jobbig och uttröttande för oss båda. Jag blir så frustrerad när hon är missnöjd, trots att vi försöker hitta på roliga, kreativa saker och saker som hon gillar.

Just nu sitter vi och äter frukost. Det känns som om vi redan hunnit leka med alla leksaker här hemma, trots att det finns hur många som helst OCH klockan är inte ens 7 än. Vi ska i allafall duscha, ta en långpromenad och sedan göra en dagsplanering. Kram på er loveli söndagsläsare!




Nu är det dags för lördagsmys.


Joline somnade i vagnen när jag var ute på eftermiddagspromenad med Märtha. Hon står parkerad här utanför dörren och sussar så sött. Jag ska ta med mig henne och vagnen till konsum för att handla lite godis och mat till kvällen. Här hemma blir det melodifestivalen och en lugn, skön hemmakväll! Så underbart..

Jo, förresten. Jag har köpt jättefina A4 papper i olika, starka färger till Joline och glitterpennor till en början på "projekt pyssellådan". Vi har prövat på detta. Det blev väldigt mycket glitter - men vad spelar det för roll när man har kul?

Heather Nova sjunger hjärtskärande vackert.


HÄR har ni låten som får mig att rysa.

"..And I'm soaked and I'm torn, I'm blissed out and worn
And this beautiful storm, It comes with now warning at all. "



Att sova 1,5 timme, men ÄLSKA livet.


I går lämnade jag Joline på dagis, eftersom att det var två dygn sedan jag blev magsjuk. Jag tänkte passa på att hinna ifatt en del som jag hamnat efter i, speciellt i Engelska C. Hann dock bara lämna henne innan de ringde och sa att hon bajsat diarée tre gånger på en halvtimme. Till och med igenom tightsen. Jag åkte och hämtade henne på en gång, såklart. Hon var i övrigt väldigt pigg och glad, precis som vanligt. Vi var hemma och pysslade lite först innan vi åkte hem till mormor Maivor och var där i ett par timmar.

På eftermiddagen kom Josefine och när Joline somnat åkte vi in till Örebro och satte oss på Njuta. Vi hade massor att prata om som vanligt och kvalitetstid med Josefine är alltid lika uppskattat ♥ Efter Njuta gick vi till Frimis och dansade mellan ca. 22 och 24, sedan avslutade vi kvällen på Mc Donalds. Vi tog nattbussen hem och sov hemma hos mamma.

Joline vaknade klockan 05:00 imorse. Vi gick upp och tittade på film och jag ordnade fruktsallad åt oss. Sedan fördrev vi tiden med att bygga smålego, klippa ut olika saker från expressen och klistra på papper samt måla. Bestämde mig slutligen för att gå ut på en rask promenad i vårsolen och Joline somnade skönt i vagnen. Alltså har jag nu lite tid på mig att städa upp, göra i ordning mig själv och sitta i min ensamhet och dricka en kopp varm blåbärssoppa. När alla vaknar till här ska jag ta med mig Josefine till Lågprismagasinet och köpa pysselsaker. Joline ska få nya pysselsaker som vi kan sysselsätta oss med. Det är så mysigt!

Till min vackra dotter.

 

Jag har Joline, min ängel. ♥

 

Den 23 april 2007 fick jag beskedet som förändrade mig som människa. Som förändrade mitt liv. På en toalett, vid ca. 20:00 på kvällen, visade graviditetstestet positivt. Plus, som i positivt. Ett blått plus som lyste upp mitt ganska mörka sinne och som gav ljus i mörker åt min längtan efter just dig.

 

Den dagen förändrade du mig, Joline. Då visste jag inte att det var just dig jag väntade, men jag visste att jag väntade den ljuvligaste gåvan på jorden. Det allra finaste gåvan för mig. Du fick mig att känna mig trygg och för första gången på länge kände jag att jag visste vem jag var. Jag kände att jag, tillsammans med dig, skulle bli den människa som jag önskade vara. Och att du och jag – mot världen, skulle kunna uppnå precis vad som helst. När som helst. Mot vem som helst.

 

Jag somnade den kvällen, full av förväntningar. Alla drömmar besannades. Jag kände mig speciell och vacker som fick bevara en så viktig hemlighet, en sådan stolthet som du, inuti min kropp. Jag vill dela med mig till alla men samtidigt hålla dig alldeles för mig själv. Jag behövde inte höra vad de andra skulle tycka, för jag visste redan själv att det inte skulle spela någon roll. Jag ville inte att någon skulle få ta sönder min bubbla av lycka och lugn. Jag vill inte låta någon smutsa ner oss.

 

Du fyllde mig med styrka, lilla hjärtat. Jag var full av liv. Under alla de veckor som du fanns inuti mig, älskade jag dig högst på jorden. Jag bar dig alltid med ryggen rak, för de andra, som ville oss illa – såg jag inte ens. Jag saknade dig. Jag längtade efter dig. Jag ville så gärna hålla dig i famnen.

 

Jag kämpade för att göra dig stolt. Kanske misslyckades jag på många sätt, men jag vill berätta att jag försökte. Jag jobbade för att få pengar till saker som du skulle få. Jag pluggade för att det skulle vara mindre kvar att göra när du skulle födas. Jag höll om min mage på kvällen och höll speldosan nära, så att du skulle höra. Samma melodi fick du höra när du var nyfödd. Den får mig att rysa idag.

 

Den 2 januari, klockan 15:46 – var månader av väntan över. Du, min skatt, kom till oss och gav mig allting jag någonsin önskat. Dina vackra, mörka ögon. Dina händer som knöt min hand. Din kloka blick som lugnade mig och bekräftade mig. All kärlek till dig omslöt mig och vaggade in mig i en våg av ömhet. Jag svävar på samma våg fortfarande. Trots att motgångar i livet har fått mig ur balans, har jag aldrig lämnat den kärleken. Aldrig lämnat den Tryggheten. Vår symbios.

 

Du har fått mig att öppna ögonen för världen. Jag vet nu vad obeskrivlig lycka är och hur det känns med innerlig sorg. Du har visat mig vad kärlek är när den är vacker och hur ont svek kan göra när någon man älskar sviker. Du har med all din charm, lärt mig så mycket om mig själv och andra. Du har gett mig mer kärlek än vad jag många gånger förtjänat. Du har legat stilla i min famn. Du har varit en värme under kalla nätter, när jag hållt din lilla hand.

 


Jag gråter till The Kelly Family.


Jag har målat naglarna lila. Skitsnyggt! Och lyssnar på The Kelly Familys vackra sånger "I fell in love with an alien" och "An angel". Gråter. De är så vackra. Deras spröda, starka röster är alldeles ljuvliga. Jag är känslig ikväll, men känner mig oerhört lycklig. Vet egentligen inte varför jag gråter, men jag låter det komma ut.


Tack Hanna Granqvist!

Fick en fin kommentar utav en fin Hanna.
Den värme i vintermörkret.

"följde din blogg från början då jag blev tipsad av en kompis. har nu senaste halvåret haft fullt upp i skolan och totalt glömt bort att kolla din blogg. var nyss inne på min gamla dator där jag hade din blogg länkad som en favorit. tittade in nu och inser verkligen att jag har saknat din blogg! otroligt vad stor joline har blivit. helt sjukt! nu ska jag självklart bli en stammis igen. du är grym!"



En dag med My och Joline.


Jag är frisk från min magsjuka, men både jag och Joline höll oss hemma idag, med tanke på smittrisken. Jag vill absolut inte att någon annan ska behöva drabbas av den här hemska sjukdomen. Vi var dock ute på en promenad med boben så att Joline fick komma ut lite i friska luften, men förutom det har vi varit inomhus och bakat både vaniljbullar, choklad muffins, kolakakor med daimkross och hallongrottor. Vilken bakdag!

Jag lyssnade konstant på Johnny Logans "Hold med now" och dansade dirtydancing dansen med slutlyftet tillsammans med Joline. Hon tyckte att det var galet roligt. Förövrigt har hon fått sockerchock gånger 7, med tanke på all smet som hon har ätit under dagen.

Vi hade superfina, blommiga formar till muffinsen. Vilken skillnad!
Lyxkänsla.





Inte alltid glamourmama




Jag sitter vaken i mörkret i köket. Borde duscha, raka benen, smörja kroppen som är alldeles för torr, smörja ansiktet, tvätta håret.. sova. Borde byta myskläder eftersom att de jag har på mig luktar magsjuka och svett.

En godnatthälsning till alla "bloggvänner"
som följer oss. All kärlek / Jasmine & Joline

När motivationen finns -


Jag har återfått massvis med motivation. Har försökt att skriva en uppsats till Historia B, i flera timmar men jag har kört fast och kommer inte längre. Får snällt vänta tills jag kommer till komvux och kan få lite vägledning och tips på hur jag ska fortsätta.. Känns tråkigt att det ska ske just nu när motivationen är på topp.


Nu står jag på benen, igen.


I dag har jag legat i sängen och soffan i princip hela dagen. Mormor köpte blåbärsyoghurt och blåbärssoppa som jag fått i mig lite av. På eftermiddagen har jag behållt maten, så förmodligen slipper jag kräkas något mer. Just nu känns det som om mitt huvud håller på att sprängas och jag är skakis i benen. Tänk att magsjuka kan påverka kroppen så mycket, så fort! Helt sjukt.

Joline är fortfarande pigg och glad, så jag hoppas att hon håller sig frisk.
Jag har precis kommit upp på benen och ska än en gång försöka äta någonting.

Kramar på er.

Magsjuka är FAN inte okej!

Dagen igår kan bara beskrivas med ett enda ord, magisk.
Det kändes som om min lycka vände. Som om jag fann min
väg och nya mål att sträva efter i livet. Allting föll på plats.

Dock vände magin lite på kvällen när jag fick världens magont i soffan. Jag sade till mamma på en gång "jag kommer att få magsjuka ikväll". Och mycket riktigt, det slår aldrig fel, jag har aldrig misstagit mig på att magsjukan är på gång. Det känns i hela kroppen. Jag kräktes. Och igen. Om nu igen. Klockan är halv 4 och min mage gör världens uppror! Jag ligger i soffan och våndas, med känslan av att "nu, nu dör jag". Att kräkas är en nära döden upplevelse för mig. Just nu undrar jag mest vad det är som kommer upp när jag inte ätit på flera timmar och spytt flera gånger. Jag förstår över huvud taget inte varför detta måste drabba mig, just nu? Jag förstår inte heller varför magsjuka är en befintlig sjukdom och varför jag får sura, hemska uppstötningar hela tiden. Nej, magsjuka är FAAAN inte okej. Inte alls okej.

Hoppas bara att Joline klarar sig. ♥

Godmorgon vackra ni!


Godmorgon!

Jag kom precis hem från Andreas. Joline var så gullig och kärleksfull när jag skulle gå, jag fick massvis med pussar och kramar i flera omgångar. Det är så skönt att vara där när hon vaknar för man märker verkligen hur glad och stolt hon är när både mamma och pappa finns till hands. ♥

Nu ska jag skynda mig att duscha och göra mig i ordning för en heldag i skolan.




RSS 2.0