Kunde inte ha fått någon vackrare





Hittade denna underbara bild på mormors dator & tänkte att jag bara måste
visa er. Vi kunde inte ha fått någon vackrare. Vårt mirakel ♥

Happy new year




Happy new year!

Snart är år 2008 slut. Vi går mot ett nytt, spännande och hektiskt år. 2009 kommer att innehålla mycket skola, plugg och kommer kräva disciplin och hårt arbete. Jag kommer också att möta nya, roliga utmaningar som förälder; att uppfostra Joline. Under hennes första levnadsår har det inte handlat så mycket om trots och vilja men nu kommer hennes egen personlighet fram mer och mer och vi ska försöka forma vår prinsessa till en fin person. Kanske ska vi flytta till en ny stad och förhoppningsvis ha en underbar sommar med vänner och Joline och mycket sol. ♥

År 2008 har handlat om vår underbara prinsessa Joline & varit väldigt nytt och roligt. Jag har varit mammaledig och haft det riktigt kul på unga mammor och med Josefine och Jimena. Träffat en ny, underbar vän, Nicole och åkt på roliga resor inom Sverige. Västkusten, Dalarna, Göteborg.. Vi har också flyttat till egen lägenhet och blivit vuxna på riktigt med volvo och räkningar, storhandling på Willys och egen julgran. Helt klart ett utav de mest minnesvärda åren i mitt liv. Jag fick se Joline första gången för snart ett år sedan och det är såklart det störtsta höjdpunkten.

Är väldigt glad över alla er läsare som stöttar och frågar och visar intresse över min inte allt för glamourösa vardag. Ni förgyller en liten del utav mitt liv genom att jag kan hålla skrivandet som jag älskar igång. Det vore inte alls roligt utan era kommentarer om allt mellan himmel och jord. Tack för det här året och för att ni följer mig och Joline varje dag, genom allt och inget. Kom i håg att ni har chansen att vara med och påverka vad som skrivs här, det är bara att komma med tips. Vi hörs igen i morgon, då är det ett nytt år och bara en dag kvar tills Joline ettårsdag. ♥


Godnatt


Nu har jag färgat håret, rakat benen och smörjt in mig med kräm från Body Shop som jag fick på julafton. Doftar ljuvligt av hallon.. Lyssnar på The killers - when you were young och bara känner mig fräsch. Har sagt farväl till julen i köket i dag, i vardagsrummet står granen kvar men det är det enda. Vill ha bort julen tills Jolines ettårsdag. Då vill jag ha kalas utan jul. Kommer dock att kännas tomt utan vår fina gran nu när man hunnit vänja sig vid att den står här och tar plats.

Köket känns i allafall väldigt fint och nytt igen när de gamla gardinerna och blommorna kom fram. Kul! Nu uppskattar jag dem igen. Allt är så lungt och fridfullt här hemma. Jag ska gå och lägga mig och tänka på livet nu. Godnatt, godnatt alla.


30/12


Jag lovade både bilder på Joline & på Joline & Jimena i går men det blev ingetdera. Jag var så pass klantig att jag glömde kameran när jag gick till Josefine och eftersom att jag & Andreas var på BIO i Örebro hann jag inte skriva någonting här på bloggen. Nu har han snott med sig min bärbara för att plugga, så det blir inga bilder nu heller.

I går kväll var vi inne i Örebro och käkade på HELLAS - grekisk restaurang, hur gott som helst. Och sedan såg vi nya Bondfilmen men jag sov mig igenom nästan hela. Ja, det är sant. Hur trött kan man bli? Försökte och försökte att hålla ögonen öppna men det gick helt enkelt inte. Såg de sista 10 minuterna men kan inte säga om jag tycker att ni ska gå och se den eller inte. Bond är inte min typ utav film egentligen, jag hade kanske lyckats hålla mig vaken om vi sett Australia, som jag ville se. Jaja, vi hade en trevlig kväll och pratade väldigt mycket om barnuppfostran och där tycker vi ungefär lika vilket känns skönt. Sedan fick vi sovmorgon i dag eftersom Joline sov hos mormor för första gången och jag sov till klockan 11. Det kändes lyxigt! Som avslut lyxade vi lite till och köpte pastasallad till lunch. Nu sover Joline. Jag sitter här. Snart kommer det en massa kompisar hit och vi ska spela monopol om jag får bestämma.

Återkommer

Lek med Jimena



Vi ska snart till Josefine & Jimena & leka, JIPPI!
Lovar att ta massvis med bilder som läggs upp här
på bloggen senare i kväll. Puss & kram så länge

Måndag


På fredag fyller Joline ett år och då blir det stort kalas här hemma. Kanske inte just på rätta dagen men alla ska få komma & gratta henne. Vi ska beställa en bildtårta. Jag vet inte vad jag ska välja för bild men jag tror att det blir någon från när hon var lite mindre. Vi ska ha massvis med rosa ballonger och serpentiner och bjuda massvis med vänner, familj och släkt.

Tänkte titta lite på stan i dag om jag hittar något kul. Presenter är ju redan klara som ni vet men jag tänkte på tillbehör till kalaset. Ska ringa Josefine och Nicole och höra om de vill käka pastasallad med mig till lunch så vi hinner träffas lite men nu ska jag gå och ringa min mamma som ville komma hit och krama på Joline för de har inte träffats på några dagar nu. I eftermiddag/kväll kommer några fina bilder på sessan.

Återkommer..

CYNDI LAUPER


Min Idol  ♥



Om jag någon gång blir kändis och kommer bli intervjuad i en
sån där snabb-intervju, ni vet? Och så vill de veta vem min förebild
är.. Ja, då vet ni alla som läser min blogg! Cyndi Lauper.



Hej igen, bloggen.


Ni undrar säkert vart jag tog vägen.


Hela familjen åkte till Dalarna på juldagen för att fira lite jul och träffa Andreas familj och släkt. Mysigt! Till skillnad från Nora fanns det i Dalarna riktigt mycket snö och vi befann oss i en riktigt vykortsby, som jag kallar den för att alla hus och all natur är så vacker att man kan fotografera julkort. Har haft det bra. Joline har fått ännu fler julklappar bla. badleksaker och det var välbehövligt för det har hon inte.

På vägen hem från Dalarna stannade vi en kortis i Borlänge och handlade lite födelsedagspresenter till vår prinsessa. Har redan köpt kläder till dockan och nu köpte vi ett badkit, med handuk och tvål mm och bilar som man kunde stapla som klossar, coolt. Köpte även födelsedagspresent till Jolines kusse som fyller år snart. Åt som avslutning på Mc Donald's så jag är proppmätt och har en liten babykula på magen, men som sagt, ingen bebis där - bara hembakta kakor och maaaat!

Nu är vi hemma och det är dags att packa upp alla väskor och påsar. Vi är familjen påse! Alltid påsar, inget styr, haha. Men det brukar bli bra ändå till sist. Sedan ska jag bara ta de lungt och försöka lägga mig tidigt. Jag behöver ladda om mina allt för urladdade batterier till nästa termin i skolan.

I morgon kväll ska Joline ska sova hos sin mormor. Hon har aldrig sovit borta (bortsett från den natt när både jag och A var sjuka och mamma hämtade henne på kvällen) men det räknas inte på riktigt för då var även Joline sjuk och sov hela tiden. Vi tänkte unna oss en kväll i Örebro med god mat och bio. Vore en bra avslutning på vårt första år som föräldrar. På fredag fyller Joline ett år och vi har inte haft en ända sovmorgon tillsammans sedan hon föddes så visst ska det bli mysigt att ha det. Jag har varit mamma i ett år, Andreas har varit pappa och jag tycker att vi lyckats mästra de rollerna väldigt bra. Jag är stolt över mig själv och oss och över den styrka som funnits inom mig hela tiden. Jag har fixat alla vaknätter, pallat amning en gång i kvarten, gått mig igenom två månaders kolik mm, mm... och jag älskar min fina skatt Joline som har förgyllt det här året och gjort 2008 extra minnesvärt.
 
Vi har lite upp-packning att ta itu med..


Julgran & klappar











En bråkdel av alla Jolines paket.
Och vår snygga julgran.


Nu är det dags för mig att leka vidare med älsklingstjejen...




Julafton

Här kommer bilder & text om Jolines första julafton:

Joline vaknade strax innan sex i morse och då fick hon sina paket från strumpan; sin kattunge "kissen" bok, julaftonskläder och en hellokitty sidenpyjamas. Hur fint är det inte med sidenpyjamas på en ettåring? Coolt om ni frågar mig. Sedan lekte vi med hennes nya saker & åt julfrukost som för mig är skinka på julknäcke med senap och julmust. Joline gillade skinkan!

Sedan blev det öppning av mer paket. Joline fick sin docka. Hon sade hej när hon fick se dockan genom plasten, sedan pekade hon och sade titta. Hon fick även sin hoppa-upp-clown och den gillade hon. Vid kl. 12 kom mamma & Amelia ner för att ge Joline ännu mer klappar. Hon fick en hellokitty våningssäng och matstol till sin nya docka och kläder. Jag fick pengar & presentkort och en munkjacka som är grön med vita prickar som jag älskar. Vi fick även varsitt guldhäfte med restaurangcheckar, ät två - betala en av mamma och det var väldigt uppskattat. Har glömt massvis med saker som jag fick såklart men Amelia fick en tatueringsmaskin med coola färger och former av oss. She liked!

Vid halv 2 var det jullunch hos mormor och sedan öppning av ännuuuuuuuuu mera julklappar. Joline fick även åka rutschkana ner i alla julpapper efter att vi öppnat allt. Vi hade det mysigt och spelade Miljonären på tv:n där jag och Andreas kom till 100 000 kr innan vi förlorade. Åt tomtetårta - det är tradition i vår familj.

Tack alla för fina julklappar. Tusen, tusen tack!

Nu är vi hemma igen för ost & kex mys och bara njuta av julaftonskvällen.


Första julklapparna från strumpan; nyfiken Joline!


Checka nya boken.


Tomtaklänningen som gjorde Joline till världens sötaste tomta!


Sidenpyjamas+bok.


Öppnar julklappen med första, egna dockan.


Här är hon, vad ska hon heta?


Joline ville sno nappen..


Julaftonsfrukosten är extra lyxig. Vindruvor, melon, skinka, småyoghurt..


Joline och mamma.


Vi är glada för det är jul!


Mamma loves you!


Puss, älskling!


Två fina sessor!


Mamma, Amelia & sötnosen Joline.


Hur vacker är hon inte?


Den bjuder jag på!


Rutschkana.. Jippi!


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR / JASMINE & JOLINE

Till vänner/familj & släkt:


Tack Josefine, Nicole, My & alla andra vackra, fina vänner som stöttat mig & gett mig råd genom detta år. Till alla er som hängt med på en promenad så jag fått komma utanför hemmets fyra väggar och vara Jasmine. Ni är underbara. God jul!

Till min underbara familj. Andreas & Joline, jag älskar er. Mamma & mormor som hjälpt mig med Joline under året så jag har klarat skolan, hade aldrig gått utan er. Amelia, min fina syster! Andreas familj, stor julkram till er! Och såklart alla våra släktingar därute. God jul från oss alla; Andreas, Jasmine & Joline - till er alla.

Och självklart ett stort tack till alla läsare som håller bloggen levande & skänker fina kommentarer. Tack för att ni tar er dyrbara tid och läser om mitt liv, det ger mig en massa styrka och glädje. GOD JUL OCH STORA KRAMAR TILL ER.

Kramar



Inför jul:


För att göra julfint här hemma & få julstämning har jag/vi:

- Skaffat ÄKTA gran och klätt den fint
- Julbock, spelande tomte, tomtar
- Julstjärnor i fönstren
- Julblommor; julstjärnor & amaryllis
- Julgardiner
- Sjärnfall i vardagsrumsfönstret
- bakat knäck, kola, pepparkakor
- griljerat julskinka
- köpt hem & lagat extra god mat
- Laddat med julmust

.. Jag tycker att det är ganska bra jobbat för att vara blott 17 år gammal.
Unga mammor kan!

I love you Joline


Den 23 december i dag. Ett år sedan jag hade beräknad förlossning med Joline. Väntade och väntade men inga värkar eller onormala känningar. Längtade efter att få se min bebis och krama henne/honom. Nu har hon varit här i snart ett år och detta år har varit alldeles underbart. På många sätt tufft och jobbigt men övervägande underbart. Mamma älskar dig, Joline.




Sjuk igen


Magsjuka och öroninflammation.
Åh, jag kan inte sova. Usch. Mår så illa, vill inte spy. Har skit ont i örat. Vill inte det. Orkar inte bli sjuk igen två dagar före julafton. Det funkar inte att vara sjuk med en ettåring. Jävla skit baciller och infektioner. Ge er på någon annan, inte mig.




Jag, Joline och en jättestor chokladask.

Girls, you need to eat.


Jag har mycket egen erfarenhet av att må dåligt. I perioder har jag straffat mig själv med att inte äta, skurit mig eller utsatt mig själv för situationer som jag inte kunnat hantera, eller som jag sedan mått dåligt av. Då hade jag inte möjlighet att kontrollera vad som hände i mitt liv, vilka som lämnade mig eller sårade mig. Jag kände mig så värdelös och saknade all kärlek och respekt till mig själv och mitt eget liv.

Jag både ropade på hjälp och ville vara i min ensamhet med mitt självdestruktiva beteende. Utseendefixeringen i samhället är fruktansvärt tuff i dag och som ung tjej på väg ut i livet och mitt i tonåren för att hitta sig själv är det inte lätt att orka stå emot. Mitt liv har varit underbart på så många sätt men när jag var 11 år började det att gå snett. Jag hatade att jag inte fick bröst och att min kropp var så lång, rak och okvinnlig. Jag hatade mig utseende och att ingen ville ha mig. Jag började att klä mig i "killkläder", alltid mjukisbyxor och stora tröjor/T-shirts och håret i en stram tofs. På så sätt räddade jag mig själv från att bli bortsållad av killarna. Jag föll inte på mållinjen utav var aldrig med i matchen.

I sexan slutade jag att äta mat. Jag blev fixerad av att vara smal. Åt i princip bara russin, gröna äpplen och drack vatten under en sommar. Jag hatade mig själv men hade så många runt omkring mig som älskade mig att jag ibland glömde bort att vara den där vilsna tjejen i hopp om att finna sig själv.

När jag började högstadiet blev jag helt plötsligt populär. Från att ha varit en nobody, till att bli hon som alla busvisslade efter och ville adda på msn. Jag blev förvirrad och rädd utav all uppmärksamhet som jag inte alls var van vid. Samtidigt älskade jag att vara någon som alla ville ha. Dock gick även detta över styr. Jag klev upp klockan 4 på morgonen för att locka håret, sminka mig, välja kläder och bli perfekt. Orkade inte med skolan och levde enbart för att få bekräftelse. Den vackra tjejen som verkade så världsvan hade en trasig själ. Jag blev enbart uppmärksammad för mitt utseende och var alldeles för ung för att ge mig in i allt jag gav mig in i. Jag tvingade mig själv att bli vuxen. Träffade helt fel kille vid fel tillfälle. Det var kanske inte honom det var fel på men som sagt, jag var för liten för att ha sex och bli tafsad på. Kände mig så fel och osäker medan jag slängdes in i vuxenlivet. Måste bara tillägga att jag hade mycket roligt under den här perioden också. Det var en underbar tid utan ansvar och med roliga minnen men såhär i efterhand vet jag att jag skadade mig själv på många sätt.

Under en period när jag precis träffat Andreas skar jag mig väldigt mycket och mådde extremt dåligt. Det var den värsta och mest extrema tiden som jag mådde dåligt. Jag hade älskat en kille på ett destruktivt sätt i flera års tid och var så olyckligt kär. Under den tiden hade jag även en massa andra pojkvänner. Andreas blev en del av min räddning men jag vill också påpeka att jag räddade mig själv. Jag tillät mig själv att till slut må bra. Jag kände själv hur otroligt trött jag var på att gömma knivar, diska knivar, ha ont, gömma sår och straffa mig själv och personer i min omgivning.

Jag kände mig också sviken av alla lärare på skolan som inte såg eller vägrade att se att jag mådde dåligt. Jag räckte upp händerna mitt framför mina lärare på lektionerna och hade stora, blodiga sår på handlederna. Ingen rapporterade och jag kände mig ensammast i världen. I dag är jag besviken och arg för att de inte vågade ta sitt vuxna ansvar. Jag har min underbara vän Christoffer att tacka för att det uppmärksammades och jag fick hjälp. Vi fick åka akut till BUP, barn och ungdomspysk men jag kände inte att de hade något att erbjuda mig. Tillsammans med Andreas och min familj blev jag bättre och skaffade mig självkänsla och självförtroende.

Det tog tid att läka alla sår. Jag har fortfarande inte beartbetat mycket i mitt förflutna men känner inte heller att det är rätt tidpunkt för det nu. Någon gång så vill jag gräva fram allting igen, men just nu vill jag bara fokusera på att må bra och vara lycklig för att jag har Joline.

Jag har underbar självkännedom och vet så mycket mer om mig själv nu än jag gjorde då. Jag har så många fina minnen från min tonår men också mycket hemskt som jag tvingade mig själv att gå igenom. Allt detta har stärkt mig och i dag skulle jag kunna tänka mig att hjälpa andra unga, tjejer som är i samma situation som jag var då. Jag tänker inte ofta på vad som hände då för jag känner mig stark nog idag men jag har ärr på mina handleder och ben som alltid kommer att finnas där. På ett sätt är jag stolt över dem och att jag lyckades hjälpa mig själv till att bli den Jasmine som jag är i dag och jag kan stå för dem utan att känna att jag måste försvara mig.

Hoppas att jag hjälpt någon ensam och vilsen själ därute så att du vet att du inte är ensam. Jag, som är så stark nu, satt på rummet och skar mig i handlederna för några år sedan. I dag är jag mamma till världens finaste tjej och kan jag så kan du! Tillåt dig själv att älska dig själv och bli älskad. Bestäm dig för att du vill må bra och börja leva ett värdigt liv.

Kram Jasmine

Svar på frågor, del 2


Vilka bloggar brukar du läsa?

Jag brukar läsa Hannah Graafs blogg & den tycker jag verkligen om.

Vad har Joline för favoritleksaker? (Vill gärna ha julklappstips!)
(Jolines julklappar finns att se i ett eget inlägg) Joline har tyckt om sin nalle/clown som man slår på som åker upp och ner. Den låter också så det har varit en favorit. Hon tycker också om bollar och böcker med fina bilder. Ett bra tips tycker jag är att köpa leksaker som de kan ha länge och ha utbyte av under en lång period.

Hur många kurser läser du i taget? Hur många timmar är du i skolan varje vecka?

Denna termin har jag läst Historia A, Samhällskunskap A, Religion A, Matte A, Svenska B och Engelska B. Jag har varit i skolan tis, ons och tors och ca. 3-4 timmar per dag. Vissa veckor har det blivit mer, andra mindre. I vår ska jag läsa Historia B, Samhällskunskap B, Geografi A, Naturkunskap A, Engelska B och Psykologi A - det är vad jag vet i nuläget.

Var du nervös för hur dina klasskamrater skulle reagera när du blev gravid?
Nej, utan jag tänkte att det är nu det kommer visa sig vilka som är riktiga vänner.

Ångrar du nån gång att du valde att skaffa barn när du var så pass ung?
Nej, livet som mamma passar mig bra. Jag tror att man går igenom olika faser i livet och jag hamnade i min "skaffa-barn-fas" lite tidigare än de flesta andra. Tycker att jag gjort rätt som skaffat barn ung, för jag skulle aldrig vilja byta bort det här livet mot någonting annat.

Vad vill du göra i framtiden? Utbilda dig eller jobba?
Jag vill ubilda mig till Polis eller barnmorska. Har inte bestämt mig, än. Har alltid varit tvärsäker på Polis men efter jag födde Joline och såg barnmorskorna på tv blev jag intresserad av det. Jag vill gå klart gymnasiet och sedan jobba ett till två år och sedan utbilda mig till det jag vill arbeta med i framtiden.

Och så undrar jag vad din pojkvän sysslar med?
Skolan och helgjobb.

Vid vilken ålder slutar man att vara ung mamma?
Jag vet inte, men på unga mammor i Örebro är det vid ca. 21 års ålder

Skulle du rekommendera andra som är i 14-16års ålder och vill ha barn, med allt vad det innebär att skaffa barn?
Jag rekommenderar andra att skaffa barn när de själva känner att de är i rätt fas och att de klarar av allt ansvar och de nya prioriteringarna som ett barn innebär. Det är ett nytt liv som är underbart och roligt för de som är redo men det är viktigt att ta ställning till vissa saker innan och fråga sig själv om det känns rätt att två ska bli tre.

Hur gammal var du när du och Andreas blev tillsammans?
Jag var 13 år, skulle precis fylla 14.

Vilken sorts ätstörning hade du?
Anorexia, eller på början till. Jag var inte så pass sjuk att mitt tillstånd var livshotande.

Har du någon kontakt med din pappa?
Nej, det har jag inte.

Vet han om att han är morfar?
Jag har inte berättat det för honom men jag tror att han har fått reda på det via min farmor.

Vad vill du att Joline ska ha för relation till honom?
Jag tror inte att han är intresserad av att ha en relation med varken mig eller Joline. Men om han skulle höra av sig någon dag och vilja lära känna oss så välkomnar jag det. Och då får Joline själv välja vad hon vill tycka, tänka och kalla honom.

Går Joline på dagis?
Nej, men hon börjar nästa höst.

Var Joline planerad?
Vi använde inget preventivmedel och vi båda visste vad det innebar; jag var redo för barn, Andreas var inte lika redo. Det tog ett par veckor för honom att vänja sig vid tanken men hon var alltid välkommen.

Hur klarar man sig ekonomiskt med bara en försörjare?
Vågar man använda sin pojkväns pengar?

Andreas och jag går i skolan båda två, så ingen utav oss är mer försörjare än den andre. Jag har oftast mer inkomst varje månad för jag får föräldrapenning, barnbidrag, underhållsbidrag och studiebidrag. Jag tycker att man ska ha delad ekonomi när man får barn, med rätt till en del privata pengar. Vi försöker ha inställning att alla tre ska ha det så bra som möjligt och sedan är det inte prat om "dina" eller "mina" pengar.

skulle du vilja ha ett till barn?
Absolut, men inte just nu.

Är du troende?
Jag är inte troende under någon världsreligion, men visst tror jag på någonting.

Vad är det bästa med att få barn?
En till person att älska. Och att få göra alla roliga, barnsliga saker igen.

Vilken superkraft skulle du vilja ha om du fick välja?

Jag skulle vilja trolla fram massvis med pengar och sedan bygga skolor, brunnar, hus och sjukhus i fattiga länder. Hjälpa dem inom landet att få ett fungerande samhälle. Det är min dröm!



Julgran



I går var jag och min bästa mormor i skogen och högg oss varsin gran.
Det var ganska mörkt ute men vi kom hem med varsin helt okej gran i allafall.  Nu har vi klätt den här hemma och satt i ljus, det enda som saknas är en stjärna men det har jag tänkt att ordna i dag. Granen är så fin och det är så fint här hemma nu. JOLINE har inte "gått loss" på julgranspyntet än, hon verkar inte vara så intresserad, så förhoppningsvis låter hon den vara.

I dag ska vi hälsa på några släktingar och i kväll kommer några vänner hit och äter knäck och kola :)


Åstadkomma olika saker:


Alla människor har olika drömmar och mål. Vi strävar efter olika saker här i livet och väljer olika vägar. Jag valde, när jag var 15 år att bli gravid och sedan ha min familj. Jag har alltid velat ha familj tidigt och min längtan efter barn har alltid varit väldigt äkta. När jag fick Joline började mitt liv. Nu har jag den familj som var mitt mål, jag har en lägenhet, vi har en självständig ekonomi och har lyckats hålla i hop det första året.

Jag har alltid blivit irreterad på människor som kallar andras livsval för onormala och sådana människor som dömer hur andra väljer att leva sina liv. Vad som är rätt för dig är kanske inte rätt för mig och vice versa. Det måste vi acceptera, så länge valen inte skadar någon eller förstör någon annans liv.

Blondinbella - Isabella Löwengrip - tjänar snormycket pengar på sin blogg och går på kändisfester, dricker glammiga drinkar och lever ett liv i lyx (hon gör även en massa andra viktiga saker) och även hon skriver på sin blogg att hon åstadkommit sina drömmar och mål. Blondinbellas val var att blotta sig själv och satsa stenhårt på att bli framgångsrik. Mitt val är motsatsen till hennes - men vi båda två - har på ett eller annat vis - nått fram till vad vi velat och kämpat för.

Poängen är att vi alla har olika drömmar och vi måste låta det vara så. Det är en styrka att uppfylla sina drömmar och leva sitt liv som man vill. Alltid kämpa för sina mål. Jag har många fler mål än att skaffa barn och familj såklart och de står på min nuvarande lista. Jag tror att tydliga mål hjälper oss att strukturera och göra så att vi kan komma dit vi vill.

Vad har ni för drömmar & mål?

Josie & Jimmot



Håll i er nu, för i dag ska vi träffa Josie & Jimmot; våra darlings.
Var väldigt länge sedan. För längesedan. Jag har haft så fullt upp med skolan att jag knappt hunnit med att äta eller duscha, så vi har saknat varandra massor. I dag ska vi promenera och kanske ha med oss varm choklad. Hur mysigt låter inte det? Åh vad jag har saknat min bästa vän och min fina guddotter. Har massvis och berätta för Josefine som vanligt - en massa skitsnack. Så, det ska bli helt underbart. En liten julklapp till mig själv i förskott blir det. Puss på er, we love you, girls.



Kola, knäck och peppisar; JAG ÄR BRA



Vi bakade alla tre sorter i går, så nu känner jag mig duktig och viktig och kan unna mig en helkväll i soffan i kväll. Det blev så lyckat och bra också, inte kola på hela kaklet eller knäck på hela spisen. Åh, vad jag är bra! I morgon ska vi hämta julgran och klä den på kvällen och sedan blir det julfint på riktigt. Och julkänsla. Självklart kommer bilder på snyggaste granen i staden sen. Jag har nämligen fått en jättebra idé med pynt till granen. Peppishjärtan (köpta! för de är finast) som jag skriver namn på med glasyr. Alla vi tycker om (eller, deras namn) ska hänga i vår gran: Nicole, Josefine, mormor, mamma, Amelia..

Svar på frågor, del 1



När ska Joline börja dagis?

Nästa höst, då hon är 20 månader gammal.

Kommer du göra klart gymnasiet på komvux?
Nej, vårterminen blir min sista termin på komvux. Sedan bär det av till Örebro där jag börjar 3:an på Risbergska skolan.

Skulle du vilja ha fler barn?

Absolut, det vill jag gärna.

Om du skulle bli gravid nu vad skulle du göra då?
För det första försöker jag att göra allt jag kan för att jag inte ska bli gravid nu. Men OM, så skulle vi få ta den diskussionen då. Jag har ingen aning om hur det kommer kännas eller hur vi skulle resonera. Visst vill vi ha syskon till Joline men nu är en väldigt dålig tidpunkt för ett barn till. Framtiden känns väldigt trygg och stabil just nu med att bara ha Joline. Jag vill göra klart skolan och så vill vi ha ekonomisk möjlighet också. Det är mycket att tänka på men jag är säker på att vi skulle kunna komma fram till ett bra beslut för alla.

Saknar du tiden när Joline var nyfödd?
Ja, fast jag älskar hennes nuvarande ålder också. Den första pyttelilla-bebis tiden är så underbar men samtidigt så ny och slitsam. Jag älskade den - men skulle vilja minnas ännu mer. Om jag skulle vilja göra om den? Svar: Ja och nej. Det finns plus och minus med att inte få sova på två månader, haha.

Saknar du din gravidmage?
Ja, det gör jag verkligen. Så underbart att vara gravid. Mysigt & tjockt.

Är du en sådan som gillar när saker och ting är perfekta?
På vissa områden är jag galet pedantisk men på andra en otrolig slarver. Så det varierar.

Hur funkar det med ekonomin?
Vi har få utgifter och liten inkomst, så det drar jämt. Vi klarar oss med de pengar vi har - studiebidrag, barnbidrag, föräldrapenning, lön och underhållsbidrag. Med planering och rätt prioriteringar räcker pengarna till det man vill ha!


Till Joline:


Vad Joline kommer att få av mamma/pappa/tomten på julafton:

1. Dockan med tillbehören på bilden
2. Gubben-i-lådan-clown som hoppar upp när man vevar och spelar en låt
3. Bok med kattungar som säger tittut
4. Första pussel med fiskar
5. Tomtedräkt med strumpbyxor och luva att ha på julafton



Peppisar + kola


I dag har vi varit i Örebro och handlat de sista julklapparna. Mest till Joline förstås. Nu är vi hemma och ska göra i ordning middag och baka. Andreas och PG är på affären och handlar två ingredienser som fattades, sedan blir det peppisar och kola. Och julmusik. Och hosta. Och snorpapper. Mysigt va? Haha, mysighetsfaktorn försvann nästan på slutet där.



Epoker


Time for me att göra klart ett arbete om epoker + författare. Vi har ätit fläskfile med klyftpotatis och kantarellsås, mumma! Joline sover, det gör hon nästan hela tiden men nu har hon somnat för natten. I kväll är det väl Bonde söker fru? Jag har inte tittat på hela säsongen men så lyckades jag se förra avsnittet när hon söta Emma och Magnus blev "ett par" och då måste jag se även detta avsnitt.

Kram på er


JAAAG




Jag innan jag ska till komvux & sjunga på julfesten :]

Börjar..



Jag är nästan frisk nu, endast snuva & lite hosta kvar,
men mina älsklingar är sjuka; Joline & Andreas.

Jag har börjat kalla Joline för "ettåringen", fast det är 15 dagars tjuvstart. Det låter så gulligt :] Ettåringen, min bebis är snart en ettåring. Ni som har barn som blivit ettåringar vet att det är en stor grej. Bebis blir barn, typ. Ja, så är det i allafall för mig. Och i dag är det bara en vecka kvar till julafton, vår första jul tillsammans alla tre. Ska bli spännande att se vad Joline tycker om alla paket, tomten, maten och julgranen. Mycket att se fram emot de närmsta veckorna alltså.






Sjukcravvings



Jag har lika mycket cravvings när jag är sjuk som när jag var gravid..

1. Handskalade räkor
2. Smörstekta kantareller
3. Fetaostkräm med rödlök

Influensa


I fredags tog jag mig till Globen och idolfinalen. Mådde skit men det var kul ändå. Hejade på Alice, men Kevin var en väl värd vinnare. Min lillasyster fick en autograf av Sara Sommerfeld och jag träffade en bloggläsar som hette Joline. Superfin tjej och jag blev väldigt glad när hon kom fram. Alltid kul att veta vilka som finns bakom besöksstatistiken. Synd att jag inte fick någon bild på oss.

I går och i dag har jag legat i sängen och sovit. Har aldrig varit så här sjuk. Andreas är också dålig så i natt har Joline sovit hos sin mormor, hon är också dålig men hos mamma har hon blivit omhändertagen ordentligt. Jag ska åka dit alldeles strax och sova där i natt så att jag får vara med henne men få hjälp samtidigt.

Måste ringa skolan i morgon och ordna upp allting. Har inte klarat av att plugga någonting eftersom att jag knappt kan röra mig, så jag ska höra om jag kan få lämna in allt efter jullovet och få mina betyg från höstterminen då men ändå börja vårterminen som vanligt. Hade tänkt att bli klar med allt i helgen men blev ju sjuk i torsdags så nu kommer jag inte hinna.

Nu ska jag försöka ta mig till köket..

/ Jasmine

SJUK


Vaknade kl. 4 i morse/natt för Joline ville gå upp. Hela kroppen värkte, huvudet höll på att explodera och hostan höll på att ta död på mig. Andreas gick upp med Joline så jag fick sova till kl. halv 9, sedan var han tvungen att åka till skolan. Är fruktansvärt sjuk och öm i hela kroppen. I morse började jag gråta för jag har inte tid att vara hemma nu, har absolut inte tid att vara sjuk och sova. Det finns fortfarande viktiga skolarbeten kvar. När jag grät tappade jag luften och kunde inte andas för halsen var så full av slem. USCH OCH FYFAN, i kväll ska vi ju på IDOL finalen och nu vet jag inte om jag kan följa med.

Måste gå och koka lax med potatis till Jollis. Sedan sova medan hon sover.

Återkommer

Länkar


Varför kan inte jag göra länkar härifrån till
andras bloggar? Hur gör jag?

04:00



Här sitter jag..
Det är så mysigt utomhus. Vitt täckte på marken och fina ljusstakar i alla fönster.
Jag har ställt klockan på 04:00 för att gå upp och hinna plugga innan Joline vaknar.
Började skriva ett arbete om epoker igår, men hann inte klart så jag ska skriva klart
det nu. Sedan har jag historiaprov och julfest på IV/komvux. Jag ska sjunga två låtar
(War is over & Last Christmas). Sedan är det plugga hela kvällen som gäller och
Stockholm, Idolfinalen i morgon. I kväll kommer förresten Josefine hit och övar på
sånger inför lördagen, då ska vi två ha ett eget lussetåg på Åkerby herrgård och sjunga
luciasånger. Fullt schema med andra ord.



Efter önskemål


Min julklapp från mig till er
blir en frågestund.


/ Jasmine & Joline

Vardagsrum




Amaryllis såhär till jul..


.. fler bilder!





Bilder från söndag


PIZZABILDER från i söndags när
Battis & Andrea var här hos oss.








Den galna tröttheten.


Jag är så trött att jag vill kräkas.
Och FAN vad mycket jag måste göra.

Tänkte dock vara smart och lägga mig,
få en natts ordenlig sömn och köra hårt
i morgon.

ÅH, snart ska allt vara inlämnat.

Freijas mamma är tillbaka igen!



Freijas mamma, Caroline, är tillbaka igen!
Tack för det.

http://freijasmamma.blogg.se

Wallander & familjepizza..



Wallander - jokern & familjepizza i kväll med Battis & Andrea. Godnatt!




Grattis Pappa 19 år!





GRATTIS ANDREAS/PAPPA PÅ DIN 19års DAG, egentligen i morgon den 8/12.

I dag har vi firat Andreas som fyller 19 år i morgon. Ätit paj, mera paj, chokladtårta, kakor
och såklart har han öppnat paket. Joline ville inte vara med och hjälpa till fast hon oftast
tycker att det är kul. Bilder på mig & Joline kommer senare i kväll. Puss så länge!

GULLUNGE!




I kväll borde jag plugga. Jag ska börja med ett stort arbete till historian som
jag inte kan skjuta framför mig längre. Det svåra är att välja ämne och hitta
bra källor. Vill inte i kväll - men som sagt, det är dags att börja nu..

Några kompisar kanske kommer hit i kväll. Magnus, Andreas brorsa är här.
Tydligen ska de spela dator och vara tråkiga. Jag och Magnus har slagit vad
om vilka som vinner handbollsmatchen mellan Ryssland och Sverige, ett
vad som gäller 20 kronor. Jag satsar på Ryssland. Just nu står det 4-7, så
i kväll är jag kanske 20 kronor fattigare..

Vilket värdelöst inlägg.

GODNATT BÄSTA LÄSARE.


Jollis på bussen

Joline älskar bussen. Hon har åkt buss mycket sedan hon föddes, och
är van och duktig. När hon var liten bebis somnade hon alltid på bussen
och skrek aldrig. Nu är hon så nyfiken och social med alla människor,
vill gärna titta ut genom fönstret och knacka på rutan..



Ny design


Tack Erika.

Länk till hennes "designverkstad" hittar ni längre ner i bloggen, under länkar.
Hon gör superfina designer och de är helt gratis. Underbart va?
Hör av er till henne om ni vill ha ny design.



Lördagmorgon

Dr Phil repriser, bajsblöjor, välling, lek och lite blogg såklart.
En bild på mig, Joline och min lillasyster Amelia innan julbordet.


Jämförelser




Fick en rolig idé. Jolines BB-pyjamas (den första hon hade) och hennes
byxor nu, en jämförelse bredvid varandra. Pyjamasen lika lång som byxorna..



Jolines första princessbody, och hennes nuvarande. Vilken enorm skillnad.



Första byxorna och de som passar nu. Tänk att hon har varit så himlans liten!



- julgardiner mm


Julinspirerande gardiner, jälstjärna, julstjärnor, adventsljusstake..









Ny design



Någon som vill ge mig en ny design i julklapp?

Johanna


Du, som skrev och berättade om din gravida vän,
skriv med din mejladress så skriver jag till dig där.

Unga mammor idag

I dag ska jag och Joline åka in till Örebro. Kika på affären Entré där jag har presentkort på 500 kr.  Vi får se vad jag hittar. Sedan ska jag till Unga mammor och hälsa på alla igen, har saknat alla så.

I morgon kommer My hit och vi ska in till Örebro då med och käka gott på Kina muren. Ska bli skit mysigt och skoj att träffa henne igen. Hon sover över här till på lördag, så får vi se om han stannar längre ändå.

Återkommer..


Graaf




Hannah & Magdalena Graaf. Ni vet? Det har varit mycket tuttar, mycket blont,
mycket utav allt - en gång i tiden. Jag har läst Maggans bok "Det ska bli ett
sant nöje att döda dig"
och läser Hannah Graafs blogg. Det verkar vara helt
underbara! Eller vad tycker ni?

Vilka kändisbloggar läser ni?


Kelda Ostsås


Om ni läst Linda Skugge ett tag vet ni att hon använt mycket Kelda Ostsås i sina recept (am I right?) och nu har jag provat. Amen, hur god är den inte? Med bacon/kassler/skinka som en god sås till pastan. Mumma! Vi ska äta det idag, smakar & doftar ljuvligt. Kan rekommendera er starkt att prova den för det blir så gott att använda i det mesta.



Joline, 11 månader igår.

Bara en månad kvar tills Joline fyller ett år..



Plugg.



Jag somnade i soffan efter att jag lagt henne. Vaknade nu, halvt i panik, utav
att telefonen ringde.  Ni vet? När man inte vet vem man är eller var man är..
Såg att klockan hunnit springa i väg till nästan 9 och jag har en massa plugg
att göra. Skar i ordning lite frukt och gjorde ett exotiskt fruktfat. Nu ska jag göra
klart arbetet om Rasta Fari och skicka in samt en svenska uppgift. Kanske
nått mer. Det blir sent i allafall. Och diska.

En nyvaken snygging som visar upp sin frukt..



Handbolls EM


Nu är det handbolls Em, Sverige - Vitryssland som gäller.
Joline har sovit 45 min på hela dagen, så det blir tidig läggis
för henne i kväll. Jag ska plugga senare..

Återkommer

Handbolls EM


Nu är det handbolls Em, Sverige - Vitryssland som gäller.
Joline har sovit 45 min på hela dagen, så det blir tidig läggis
för henne i kväll. Jag ska plugga senare..

Återkommer

Väntar


Sitter här och väntar på att Joline ska somna om. Hon vaknade utav en mardröm tror jag, så jag stod bredvid henne och strök henne över håret ganska länge sen gick jag för att göra i ordning en vällingflaska till i morgonbitti. Nu är hon tyst, så jag väntar en stund med att gå in, det bästa är om hon somnar om. Hör henne mhmmmmmm, som hon låter när hon ska sova. Delar med mig av en fin vinterbild tagen kvällen då första snön kom, jag och Joline. Nussa & dröm sött!!!





RSS 2.0